A vi, kako 'te ?
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVNI PUT
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Starcy
Duhovni učitelj


Pridružio: 09 Avg 2008
Poruke: 2952
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 03 Dec, 2010 21:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat:
@starcy: imam. Ko je ubio Loru Palmer?


Uh... davno sam gledala taj film... ali čim navatam režisera da mi kaže i podseti me, poslaću ti PP Very Happy
_________________
http://opusstelarum.blogspot.com/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
DejjanPridružio: 19 Apr 2009
Poruke: 1475
Lokacija: Agent Matrixa sa Siriusa A ,B,C, :D i E

 Poruka Poslao: 03 Dec, 2010 22:23 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Kako ovde neko nekoga navlači ,to je čudo jedno Very Happy
Ah ti duhovni forumi Very Happy
_________________
"...Nek mi nosić pocrveni,eto to je to je to je to nosić to je sve sve Smile "
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Starcy
Duhovni učitelj


Pridružio: 09 Avg 2008
Poruke: 2952
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 03 Dec, 2010 22:31 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ma napravili smo igralište u pesku. Dođi i zabavljaj se u ovom ograđenom prostoru

Cool DON'T TELL!
_________________
http://opusstelarum.blogspot.com/
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 20 Dec, 2010 04:45 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
A VI, KAKO 'TE ?


PISMO ZAHVALNOSTI BOGATIH SIROMAŠNIMA
Budimo otvoreni: nikada nećete dobiti na lutriji.
S druge strane, sve su šanse da ćete nastaviti da rmbate na svojim usranim poslovima do kraja života.
A sve to samo zato što ste se rodili u pogrešnoj klasi. Bolje se suočite sa tim: vi ste samo naši najamni robovi, žalimo slučaj!
To je razlog zašto ste tako neobrazovani, neotesani, bez trunke dobrog ukusa, ali i bez trunke samopouzdanja, bez čega nikada nećete postati neko od nas.
Da budemo sasvim precizni: ni knjiga veličine telefonskog imenika ne bi bila dovoljna da u nju stanu sve nepravedne prednosti koje MI imamo nad VAMA.
To je razlog zbog čega nam je veoma stalo da i dalje verujute u sve te gluposti o "socijalnoj pravdi" i "jednakim šansama za sve".
Naravno, u hijerarhijskom sistemu poput našeg, na vrhu nema mnogo mesta. A mi smo već tamo. I tu nam se toliko sviđa da nam nije ni na kraj pameti da potražimo neko drugo.
Ali, dobra strana hijerarhije je što i od nižeg ima niže: i vi imate na koga da gledate odozgo, da mu naređujete ili da ga s vremena na vreme opalite po njušci. Čak i najbedniji perač sudova može u hijerarhiji da pronađe neku skitnicu nad kojom će da se Iživljava. I zato, budite zahvalni što smo vam obezbedili sve te emigrante, izbeglice, kurve i beskućnike!

Nikada ne gubite iz vida sledeće: kada bi svi vi bili ekonomski zbrinuti i privilegovani kao i mi, onda ne bi imao ko da radi sve te prljave, dosadne, opasne, slabo plaćene poslove. Ne bi bilo nikog ko bi se borio u našim ratovima i slepo izvršavao naša naređenja. I što je najvažnije, ne bi bilo onih koji i na smrt gledaju tako tupo, jer prethodno nisu okusili ni trunku ispunjenog, smislenog i kreativnog života. Zato imamo samo jednu molbu za vas: samo nastavite tako!

Moguće je da vi nemate tu našu pohlepnu, patološku potrebu za novcem, vlašću i prestižom.
Ali, čak i kada poželite da promenite svoj život, ta mogućnost promene vas odmah uplaši, pa tako ostajete zarobljeni u sopstvenom paklu. Nastavljate da živite mehanički, u skladu sa ulogom koju smo vam dodelili, stalno strepeći od toga šta će drugi misliti ako se usudite da razbijete taj kalup.
Naravno, uvek se trudimo da podelimo, zavadimo i vladamo, gde god nam se sviđa:
dobro plaćeni radnici protiv loše plaćenih radnika, radnici iz sindikata protiv onih izvan sindikata, domaći radnici protiv stranih, strani radnici protiv drugih stranih radnika, itd. Pri tom, stalno vam smanjujemo nadnice pod izgovorima kao što su "strana konkurencija", "zahtevi ponude i potražnje", "nacionalna bezbednost", "veliki spoljni dug", itd.
Laka srca gazimo svakog ko počne da postavlja nezgodna pitanja ili pokuša da ugrozi naš profit. A da bi vam omogućili bar nekakvo olakšanje od ekonomske ucene, kojom vas svakodnevno iznurujemo, dopuštamo vam da s vremena na vreme glasate za naše političke surogate, u igri zvanoj "izbori".

Izuzetno nam je drago što nemate pojma šta se zaista dešava. Umesto da svu krivicu s punim pravom svalite na nas, vi okrivljujete strance, radnike na crno, zabušante, društvene parazite, pedere, Jevreje, jedni druge.
Osim toga, zaista nas raduje što su se mnogi od vas upecali na priču o "radnoj etici", iako većina poslova u našoj ekonomiji na svaki način doprinosi opštem zagađenju, uništavanju vašeg fizičkog i emocionalnog zdravlja, isisavajući iz vas život, iako je to jedini život koga imate.
Mi zaista ne znamo mnogo o radu. Ali, zato ste vi tu. I zbog toga nam je posebno drago.

Naravno, vaš zivot bi mogao biti drugačiji.
Društvo bi zaista moglo biti organizovano tako da zadovolji prave potrebe ljudi.
Vi i vaša vrsta mogli bi da ustanete i zajedno se oslobodite naše vladavine.
Ali, vi to ne znate! Šta više, ne možete ni da zamislite neki drugačiji život! I to je verovatno najveće i najvažnije dostignuće našeg sistema: to što smo ukrali svu vašu maštu, svu vašu kreativnost, vašu sposobnost da mislite svojom glavom i da sami upravljate svojim životima.
Zato vam se svima zahvaljujemo iz dubine naših okrutnih srca.
Vaše svakodnevno žrtvovanje donosi nam sva naša iskvarena blaga; vaš rad održava naš sistem;
Mnogo, mnogo hvala na tome što dobro znate gde vam je mesto, a da toga niste ni svesni.

U potpisu,
Svi bogataši sveta

Link: http://blog.b92.rs/text/481/Pismo-bogatih-siromasnima/


Bilderbergovci pokazuju srednji prst novinarima

.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 01:39 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
HRVATSKA I EU
( Istina o kojoj se u Hrvatskoj ćuti )
Tekst koji slijedi kruži Internetom već nekoliko tjedana. Autor mu je „nepoznat“ (N.N.) a tekst se počeo pojavljivati u javnosti nakon što su svi službeni mediji, elektronski i tiskani odbili objaviti ga. Zašto je to tako, jasno je već nakon nekoliko pročitanih redaka jednako kao što je jasno da je ismijavanje medijske slobode kako to radi Noam Chomsky jednako primjenjljivo i na Hrvatsku kao što je slučaj i sa SAD ili bilo kojom drugom suvremenom državom. „Zalaz Zapada“ tj onoga čemu smo svjedoci ne događa se slučajno niti smo svi krivi za to. Tko je kriv? Valja pročitati tekst koji slijedi i zamisliti se ali na to razmišljanje ne treba trošiti odviše vremena. Odgovori se nude na pladnju…


Istina o kojoj se u Hrvatskoj ćuti

Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumunja koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion. Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje.

Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili s niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza. U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada. Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kijota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku.

Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je češki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.

Prošle godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u špici krajnje uznemirujuću vijest - U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izišli su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti, međutim Mađarska se nije više spominjala. Navečer sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni riječi.

Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao što je to bilo. Najprije nisu shvaćali na što mislim, a kada sam im objasnio što je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli „Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU“. E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda štampe, kojom se toliko busamo u prsa.

Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90% da ovakve vijesti prikažu na našoj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rješenje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali. Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU. Kada se puk pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je bio: „Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj kampanji obećavali“.

Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Nizozemskoj, zašto su pribjegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, zašto ga ne daju na referendum? Zato jer bi prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu prošli.

Da li su naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Da li su svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi. Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti završava van granica RH. Samo ako je vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH. Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH. Što je to potaklo sve naše stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU. Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronalaženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti našim političarima stotinjak milijuna eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna. Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, Španjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve što se opljačkati moglo. Ali sve što su oružjem dobili, oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri itd).

London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na što liči Nizozemska i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti, ali što se kupi, može se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti svijet na novi način - globalizacijom. Pročitajte malu plavu knjižicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve piše...
I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji. Što se to krije iza globalizacije?
Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka.

I mi nasjedamo tim hohštaplerima, koji nas uče što je to demokracija, što je dobro, a što je zlo, a do jučer su sijali smrt širom svijeta. Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642 godine donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna Amerika još bila engleska kolonija i nije postojala kao država (SAD su oformljene kao država 1776. godine).
Tom politikom ubrzo će stići i pitanje za koliko ćemo Prodati Brione, Kornate ili Dubrovnik, kako bi smo vratili dugove?I sada im je taktika da žrtvu najprije bace na koljena (najčešće kroz financijska zaduženja), a onda dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz kratko vrijeme promijeni vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode. Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari.

Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital šalju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremili u EU da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima, koji sada žive od socijalne pomoći. Tako su do sada uništili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno- prerađivačku industriju, automobilsku industriju itd. Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka više nitko ne brine. Sada više nije dovoljno raditi radnim danom što bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim državama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).

No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU završi na burzi, a druga polovica više ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno. Bogataše u EU kod nas najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i naša obala zajedno s otocima. Industrija ih ne zanima, to imaju kod sebe u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji. Njih naša industrija koja im konkurira smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte samo kakav pritisak rade na našu vladu u vezi brodogradilišta. Naša brodogradilišta im smetaju jer konkuriraju Korejskima, koja su u njihovom vlasništvu. To opravdavaju slobodnim tržištem i zaštitom tržišnog natjecanja. Kad smo već kod slobodnog tržišta, da kažem i to da je njihova teorija da sve što nije profitabilno, dakle što ne može na tržištu opstati, treba propasti.

Ali to pravilo važi samo za neke, iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake, samo su neke jednakije, Orwell), pa pitam se zašto onda sada u ovoj krizi nisu pustili da propadnu sve banke u EU i SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti, zašto su automobilskoj industriji dali financijsku injekciju, zašto je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo, žrtvovala preko tisućupetsto milijardi USD? Zar mi dotacijama ne spašavamo svoje gospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri milijuna USD, nego da ti radnici završe na burzi, gdje će koštati proračun desetak puta više?

Dakle, mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim lažovima. Možda ćete reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće objaviti. Goebbels, Hitlerov šef propagande je za ove današnje managere propagande bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog marketinga rođenog u potrošačkom društvu ( Marketing, što je to ustvari? Jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi nešto što mu ne treba, za novac koji nema - karticu). To pak znači da čovjeka treba nagovoriti da se što više zaduži, jer je onda s njime lakše vladati. Ako čovjek nikome ništa ne duguje, tada si može puno toga dopustiti, ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu je priprijetiti otkazom i čovjek šuti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega, a nitko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koja je stjecao mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom radniku svetinja.

Koliko su lažljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas uvjeravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u njihovim matičnim državama (kod njih je sada kamata 3%, a kod nas 13%). Kada su ušli obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz tadašnjeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No naše tvrtke na to nisu nasjedale, pa su onda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer takvo što ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa više nijednoj banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom prometu, štoviše cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet puta.

U tim istim bankama danas možete dobiti kredit za auto, kamion ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, dok za recimo farmu krava kredit će naš seljak ganjati par godina. Naša vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uništili domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca - ili rečeno šahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove. Da nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah s EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili.

Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% onoga što traže i tako malo po malo, najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača. Ako se samo malo suprotstavimo, izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći zatražiti povrat svih dugova, što je ovoga časa oko 50 milijardi USD. I što mislite što nas onda čeka? Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje maksimalnih poreza na sve oguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, porez na vikendice, aute (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez - i do čega će to dovesti? Dovest će do drastičnog pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, školstvu i trgovini. I sada je jasno zašto EU insistira na brzom sređivanju gruntovnice i zemljišnih knjiga. Prošle godine, naš bivši premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika obitelj, s čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam da li je u njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad raditi reda ili je taj red radio sam, pa se pitam zašto mu u velikoj obitelji EU treba raditi reda?

Nadalje, mnogi besplatni programi EU su izmišljeni za to da pripreme teren za dan D. Npr. program po kojem emisari EU uče naše lumene kako gospodariti društvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis društvene imovine s procjenom vrijednosti. Da li Vam to što govori ? Shocked

( Tekst hrvatskog stručnjaka za gospodarstvo N.N. odbijen u hrvatskim medijima)
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
alex radovic
Mistik


Pridružio: 12 Okt 2009
Poruke: 1814
Lokacija: Smederevo

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 03:15 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

danasnje vesti, na dnevniku:

SRBIJA - grad - nisam zapamtio.
Ljudi bez primanja, racuni za grejanje previsoki, dugogodisnji dug i - sta se desilo:
ODUZETE SI UM KUCE I STANOVI!
Da se podmire troskovi za grejanje.

Srbija nije u EU, a zasto se ne pozabavi, odavno socijalnim slucajevima, da ljudi ne jedu iz kontejnera?
i da imaju kakvu takvu socijalnu zastitu.

KOGA TO - BRIGA?

U cemu je razlika - oni kukaju da su im plate male od 1000 evra, ovde kukaju za 200 evra. jos gore, radi se za 10 evra, pa cak i za ugalj i slicne stvari.
Skoro moj komsija dobio otkaz.
Radi godinu dana, platu nije ni video.
Pobunio se i - otkaz.

1. zasto je scer svuda u svetu i u EU , a da ne nabrajam druge prehrambene proizvode - NIZE CENE NEGO U SRBIJI?
I DA LI TO NEKO ZNA, ISPITUJE?
Ne u poredjenju sa platama, nego u evrima.

Ziveo sam neko duze vreme u Italiji i kada sam pricao svojima koliko kostaju osnovne namirnice za ishranu, osim zelene pijace, nisu mogli da veruju.
Pogledajte kataloge cena po drugim drzavama, pa ce sve biti jasnije.
Globalno trzite postoji, i zasto ne bih dobijao dalkeo jeftinije proizvode spolja, nego moram ono sto je iz robnih rezervi, sumnjivog kvaliteta ( brasno, na pr. )
od nasih globalnih veleposednika?

FRKATALI, FRAKTALI...
a u Italiji sam imao zdravstvenu zastitu - besplatnu! Kao i lekove.
i kad mi je viza istekla, dakle kao osoba emigrant.

ima problema sa globalizacijom, ali ima problema i sa zatvaranjem od sveta.

DA LI, O OVOME DRUGOME, NEKO NESTO ZNA, PA DA PISE?
Ili je jedina ideja biti protiv EU... dok nam ispred nosa podizu cene svakoga dana, i lazu, mazu?
ali, pitanje je - SMEMO LI PRSTOM DA UKAZEMO NA - NASE, OSIM B92, koje se ovde negativno ocenjuje.
sta je sa covekom sto je VESNA POSTAVILA LINK KJI JE U ZATVORU, A ISTRAZIVAO NESTO JAKO LEPO I KORISNO?
I UOPSTE, SVE TO...
KOJA JE RAZLIKA - EU... I SRBIJA?

Osim u - velicini.

i pristojnosti zivota/

pozz

pozz
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
rade1969
Napredni tragalac


Pridružio: 13 Sep 2009
Poruke: 416
Lokacija: Bijeljina

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 08:42 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pozdrav i dobro nam došao "glasurazuma",ne bih da pobavljam jer je u predhodnim postovima dosta rečeno.Jednostavno sad uzmi olovku i papair i prepiši sve ono što je napisano i sa čim ti rezoniraš,onda to uz neku prijatnu relaksirajuću muziku ponovo i polako pročitaj,vidjet ćeš da neki odgovori postaju jasniji i dublji.

Pogledaj ovaj film,vjerujem da će ti se svidjeti.LinkZdravlja svijetlim mislima tvojim.
_________________
POMOZIMO ZEMLJI DA EVOLUIRA.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
rale
Mistik


Pridružio: 09 Nov 2008
Poruke: 1283

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 13:24 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
Vesna ::
.
A VI, KAKO 'TE ?


PISMO ZAHVALNOSTI BOGATIH SIROMAŠNIMA
Budimo otvoreni: nikada nećete dobiti na lutriji.
S druge strane, sve su šanse da ćete nastaviti da rmbate na svojim usranim poslovima do kraja života.
A sve to samo zato što ste se rodili u pogrešnoj klasi. Bolje se suočite sa tim: vi ste samo naši najamni robovi, žalimo slučaj!
To je razlog zašto ste tako neobrazovani, neotesani, bez trunke dobrog ukusa, ali i bez trunke samopouzdanja, bez čega nikada nećete postati neko od nas.
Da budemo sasvim precizni: ni knjiga veličine telefonskog imenika ne bi bila dovoljna da u nju stanu sve nepravedne prednosti koje MI imamo nad VAMA.
To je razlog zbog čega nam je veoma stalo da i dalje verujute u sve te gluposti o "socijalnoj pravdi" i "jednakim šansama za sve".
Naravno, u hijerarhijskom sistemu poput našeg, na vrhu nema mnogo mesta. A mi smo već tamo. I tu nam se toliko sviđa da nam nije ni na kraj pameti da potražimo neko drugo.
Ali, dobra strana hijerarhije je što i od nižeg ima niže: i vi imate na koga da gledate odozgo, da mu naređujete ili da ga s vremena na vreme opalite po njušci. Čak i najbedniji perač sudova može u hijerarhiji da pronađe neku skitnicu nad kojom će da se Iživljava. I zato, budite zahvalni što smo vam obezbedili sve te emigrante, izbeglice, kurve i beskućnike!

Nikada ne gubite iz vida sledeće: kada bi svi vi bili ekonomski zbrinuti i privilegovani kao i mi, onda ne bi imao ko da radi sve te prljave, dosadne, opasne, slabo plaćene poslove. Ne bi bilo nikog ko bi se borio u našim ratovima i slepo izvršavao naša naređenja. I što je najvažnije, ne bi bilo onih koji i na smrt gledaju tako tupo, jer prethodno nisu okusili ni trunku ispunjenog, smislenog i kreativnog života. Zato imamo samo jednu molbu za vas: samo nastavite tako!

Moguće je da vi nemate tu našu pohlepnu, patološku potrebu za novcem, vlašću i prestižom.
Ali, čak i kada poželite da promenite svoj život, ta mogućnost promene vas odmah uplaši, pa tako ostajete zarobljeni u sopstvenom paklu. Nastavljate da živite mehanički, u skladu sa ulogom koju smo vam dodelili, stalno strepeći od toga šta će drugi misliti ako se usudite da razbijete taj kalup.
Naravno, uvek se trudimo da podelimo, zavadimo i vladamo, gde god nam se sviđa:
dobro plaćeni radnici protiv loše plaćenih radnika, radnici iz sindikata protiv onih izvan sindikata, domaći radnici protiv stranih, strani radnici protiv drugih stranih radnika, itd. Pri tom, stalno vam smanjujemo nadnice pod izgovorima kao što su "strana konkurencija", "zahtevi ponude i potražnje", "nacionalna bezbednost", "veliki spoljni dug", itd.
Laka srca gazimo svakog ko počne da postavlja nezgodna pitanja ili pokuša da ugrozi naš profit. A da bi vam omogućili bar nekakvo olakšanje od ekonomske ucene, kojom vas svakodnevno iznurujemo, dopuštamo vam da s vremena na vreme glasate za naše političke surogate, u igri zvanoj "izbori".

Izuzetno nam je drago što nemate pojma šta se zaista dešava. Umesto da svu krivicu s punim pravom svalite na nas, vi okrivljujete strance, radnike na crno, zabušante, društvene parazite, pedere, Jevreje, jedni druge.
Osim toga, zaista nas raduje što su se mnogi od vas upecali na priču o "radnoj etici", iako većina poslova u našoj ekonomiji na svaki način doprinosi opštem zagađenju, uništavanju vašeg fizičkog i emocionalnog zdravlja, isisavajući iz vas život, iako je to jedini život koga imate.
Mi zaista ne znamo mnogo o radu. Ali, zato ste vi tu. I zbog toga nam je posebno drago.

Naravno, vaš zivot bi mogao biti drugačiji.
Društvo bi zaista moglo biti organizovano tako da zadovolji prave potrebe ljudi.
Vi i vaša vrsta mogli bi da ustanete i zajedno se oslobodite naše vladavine.
Ali, vi to ne znate! Šta više, ne možete ni da zamislite neki drugačiji život! I to je verovatno najveće i najvažnije dostignuće našeg sistema: to što smo ukrali svu vašu maštu, svu vašu kreativnost, vašu sposobnost da mislite svojom glavom i da sami upravljate svojim životima.
Zato vam se svima zahvaljujemo iz dubine naših okrutnih srca.
Vaše svakodnevno žrtvovanje donosi nam sva naša iskvarena blaga; vaš rad održava naš sistem;
Mnogo, mnogo hvala na tome što dobro znate gde vam je mesto, a da toga niste ni svesni.

U potpisu,
Svi bogataši sveta

Link: http://blog.b92.rs/text/481/Pismo-bogatih-siromasnima/


Bilderbergovci pokazuju srednji prst novinarima

.
Највећа иронија је да је ово писмо написала нека сиромашна гњида која своју шансу види у подизању револуције која би њу подигла међу богате.
Али како год, треба да се запитамо шта је то што ми можемо да учинимо да се ослободимо ропства!?
_________________
једном се живи, али вечно!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 21:45 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
rale ::
    
Али како год, треба да се запитамо шта је то што ми можемо да учинимо да се ослободимо ропства!?

Ovo je jedan od mogućih odgovora:


Link

_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
rade1969
Napredni tragalac


Pridružio: 13 Sep 2009
Poruke: 416
Lokacija: Bijeljina

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 22:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ilustracije sadržaja čuvene knjige "Put u Ropstvo" pisca Friedricha Hayeka, dobitnika Nobelove nagrade za ekonomiju.

Hayekov centralni argument je da svi oblici kolektivizma vode logično i neminovno u tiraniju, i koristio je Sovjetski Savez i Nacističku Njemačku kao primjere zemalja koje su otišle "putem u ropstvo" i postigle tiraniju. Hayek je argumentirao da u sistemu sa centralnim planiranjem, distribucija i alokacija svih resursa i dobara bi bila prenesena na malu grupu, koja ne bi bila sposobna da obradi sve informacije relevantne za odgovarajuću distribuciju resursa i dobara koja su na raspolaganju centralnih planera. Neslaganje oko praktične primjene bilo kakvog ekonomskog plana kombinirano sa neadekvatnošću menadžmenta resursima bi neminovno iziskivalo prisilu da bi se mogli postići ikakvi rezultati.

Hayek dalje tvrdi da bi se nemoć centralnog planiranja shvatilo kao manjak potrebne moći u rukama države da implementira ideje koje su inače dobre. Takva percepcija bi ubijedila javnost da glasaju za veću moć države, i asistirala bi dolazak na vlast "jakog čovjeka" smatranim "sposobnim da uradi posao." Hayek je tvrdio da bi se nakon ovih desavanja zemlja neminovno odvela u potpuni totalitarizam. Za Hayeka, "put u ropstvo" slučajno postavljeno od strane centralnog planiranja, sa demontažom slobodnog tržišta, završava sa uništavanjem svih individualnih ekonomskih i ličnih sloboda.
Link

_________________
POMOZIMO ZEMLJI DA EVOLUIRA.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
rade1969
Napredni tragalac


Pridružio: 13 Sep 2009
Poruke: 416
Lokacija: Bijeljina

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 23:06 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom


Link

_________________
POMOZIMO ZEMLJI DA EVOLUIRA.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVNI PUT
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Strana 3 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 98759 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 45716 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 32886 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 44015 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 31759 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 37098 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 32937 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom