UPUTSTVO ZA TVOJ ŽIVOT
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » UNUTRAŠNJA STRANA VETRA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Dušan
Hodočasnik


Pridružio: 02 Feb 2008
Poruke: 523
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 06 Jul, 2008 15:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Želim ti ono što i sam želiš za sebe. Ništa više i ništa manje. Ne sedim ovde i procenjujem, zahtev po zahtev, da li nešto treba da ti se ispuni.

Moj zakon je zakon uzroka i posledice, a ne zakon ˝videćemo˝. Ne postoji ništa što ne možeš da imaš, ako to izabereš. Čak i pre nego što zatražiš, daću ti. Veruješ u to?

Žao mi je, ali ne mogu da poverujem. Video sam isuviše neuslišenih molitvi.

Nema veze što ti je žao. Samo se uvek drži istine - istine svog iskustva. Razumem. Poštujem. Smatram da je to u redu.

Dobro, jer ne verujem da dobijem sve što zatražim. Život mi to nije pokazao. U stvari, retko dobijem ono što hoću. Kada se to i desi, smatram sebe prokleto srećnim.

Zanimljiv izbor reči. Izgleda da postoji mogućnost izbora. U svom životu možeš biti ili prokleto srećan, ili blaženo srećan. Više bih voleo da si blaženo srećan - ali, naravno, nikada se neću mešati u tvoje izbore.

Uvek dobijaš ono što stvoriš, a uvek stvaraš.

Ne prosuđujem dela koja činiš. Samo te ohrabrujem da činiš više - i više, i više, i više. Biraj ponovo ako ti se ne sviđa šta si stvorio. Moj zadatak, kao Boga je da ti uvek pružim tu mogućnost.

Govoriš mi da nisi uvek dobijao ono što si želeo. Ali, ovde sam da ti kažem da si uvek dobio ono što si prizivao.

Život je uvek rezultat tvojih misli o njemu - uključujući očigledno kreativnu misao da retko dobijaš ono što izabereš.

U sadašnjosti se vidiš kao žrtva situacije u kojoj si izgubio posao. Ali, istina je da taj posao više nije bio tvoj izbor. Prestao si da ustaješ sa iščekivanjem, i počeo si da ustaješ sa jezom. Prestao si budeš srećan zbog svog posla i počeo si da osećaš odbojnost. Čak si maštao da radiš nešto drugo.

Misliš da te stvari ne znače ništa? Pogrešno si procenio svoju moć. Život proizilazi iz tvojih namera u odnosu na njega.

Koja je sada tvoja namera? Nameravaš da dokažeš svoju teoriju da ti život retko donosi ono što biraš? Ili nameravaš da pokažeš Ko Si Zapravo Ti i Ko Sam Ja?

Osećam se jadno. Izmučeno. Postiđeno.

Da li ti to koristi? Jednostavno, prihvati istinu kada je čuješ i kreneš ka njoj? Nema potrebe da se smooptužuješ. Primeti šta si birao i biraj ponovo.

Zašto sam uvek spreman da izaberem negativno? I onda prekorevam sebe zbog toga?

Šta možeš da očekuješ? Od najranijih dana su ti govorili kako si ˝loš˝. Prihvataš da si rođen u ˝grehu˝. Naučeni odgovor je osećanje krivice. Rečeno ti je da se osećaš krivim za stvari koje si učinio pre nego što si čak mogao išta učiniti. Vaspitavan si da osećaš stid, pošto nisi rođen savršen.

Ta neosnovana tvrdnja o nesavršenstvu u kome si, kako je rečeno, došao na svet, ono je što su vaši pobožni nazvali izvornim grehom. Jeste izvorni greh - ali ne tvoj. To je prvi greh počinjen nad tobom od sveta koji ne zna ništa o Bogu, a koji misli da bi Bog hteo - ili mogao - da stvori nesavršenstvo.

Pojedine religije su stvorile cela učenja oko tog pogrešnog shvatanja. Doslovno to je pogrešno shvatanje. Sve što začnem - sve čemu dam život - jeste savršeno; savršeni odraz samog savršenstva, stvoren na Moju sliku i priliku.

Kako bi opravdale ideju kažnjivog Boga, religije su morale da stvore nešto zbog čega bih bio ljut. Pa, čak i ljude koji vode primerne živote valja spašavati. Ako ih ne treba spasiti od njih samih, onda moraju da budu spašeni od svoje sopstvene usađene nesavršenosti. Tako (kažu religije) bolje uradi nešto povodom svega toga - i to brzo - ili ćeš pravo u pakao.

Na kraju, ne mora se odobrovoljiti osvetoljubivi, ljutiti Bog, ali da je život čudnim religijama. Religije se ovekovečuju. Moć ostaje koncentrisana u rukama malobrojnih, umesto da bude doživljena kroz ruke mnogih.

Stalno birate manju misao, manju ideju, najmanje poimanje sebe i svoje moći, da i ne govorim o Meni i Mojoj moći. Naučeni ste tako.

O, moj Bože, kako smem da opovrgnem učenje?

Dobro pitanje i upućeno pravoj osobi!

Poništi učenje čitanjem i ponovnim čitanjem ove knjige. Čitaj je iznova i iznova, dok ne shvatiš svaki pasus, dok ti ne bude jasna svaka reč. Kada budeš sposoban da citiraš pasus drugima, kada budeš mogao dozvati rečenice u sećanje usred najtamnijeg časa, onda ćeš ˝poništiti učenje˝

Toliko toga još želim da Te pitam, toliko toga želim da saznam.

Imaš pravo. Počeo si dugačkom listom pitanja. Vratimo joj se.http://www.objave.com/poglavlje.php?na=razgovor1&gl=009&r=0&font=5
_________________
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 11 Jul, 2008 02:14 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...
SLOBODAN KAO VETAR


Sta je svrha sveg naseg traganja? Nego li da postanemo slobnodni.
Biti slobodan znaci biti nezavistan u odnosu na materijalne tvorevine ovoga sveta, u odnosu na Umne tvorevine i u odnosu na Duhovne tvorevine.
Kako to mozemo postici?
Mozemo postici na razne nacine. Od davnina su poznate razne tehnike, ucenja, religije i sve nam stoji na rasploagnja samo je pitanje da li ce nasa neprobudjena svesnost posegnuti za tim ili ne? Da li cemo prepoznati sebe u nekim od tih iskustava ili ne? Hocemo li prihvatiti neciju realnost kao nasu, ili cemo izabrati sopstveni put, stvar je naseg izbora, a, da li cemo stici tamo gde smo naumili pitanje je mnogo toga.Pre svega koliko god bezali od toga da priznamo sebi da nismo mi ti , takvi kakvi smo, samo je bezanje od mogucnosti da uradimo nesto za sebe, sto naravno moze svako da se potrudi da osvesti svoj karakter, zatim da ojaca volju, koja je toliko potrebna da istrajemo za sta god se mi opredelili, za dalje.
Upornost, disciplina i doslednost svakako su tri stavke najpotrebnije da primenimo "zivot" koji imamo u sebi, da pokrenemo Izvoriste. Kada u tome uspemo voda sa izvora ce da tece sama od sebe krceci za sebe put i stvarajuci recno korito, za sta nam je potrebna volja. Kada to uspemo, ona ce nas dalje usmeravati, voditi i nece nam dozvoliti da pokleknemo, da odustanemo, da se utopimo u sopstvenom ne znanju.Usmeravace ce nas , a vrata ce se sama od sebe jedna po jedna otvarati i mi cemo videti. Jasan uvid u stvarnost otvorice nam latice lotosa, duboke meditacije, gde cemo spoznati, osecaj ne-vezanosti u odnosu na bilo sta. Kada se to dogodi i kada budemo usmerili paznju u odredjenom smeru preterane reakcije na to nece biti, odnosno , onda cemo znati sta je "Svesnost", blazeni mir, spokojstvo.Kada nasu vatru ugasi voda sa izvora teci cemo rekom zivota slobodni od svega postojeceg, kao VETAR koji mrsi neciju kosu, nestasno, zadirkujuci, ali milujuci....doticuci srce i budeci iskonski osecaj. Biti slobodan kao ptica u letu, kao talas u pokretu...biti slobodan kao vetar, neogranicen prostorom, ne- vezan.

http://integral_path.bloger.hr/post/slobodni-kao-vetar/894111.aspx
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dušan
Hodočasnik


Pridružio: 02 Feb 2008
Poruke: 523
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 12 Jul, 2008 21:00 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

LJUBAV I PRIVRŽENOST
Autor orion
PITANJE: Rekli ste da ljubav može učiniti čovjeka slobodnim. Ali često vidimo da ljubav postaje privrženost (vezanost, op.prev.) i umjesto da nas oslobodi, ona nas još više sputava. Recite nam, dakle, nešto o privrženosti i slobodi.

BHAGWAN OSHO RAJNEESH: Ljubav postaje privrženost zato jer nema ljubavi. Vi ste samo igrali igru, obmanjivali sebe. Privrženost je vaša stvarnost. Ljubav je bila samo predigra. Zato, kadgod se zaljubite, prije ili kasnije otkrijete da ste postali instrument - i tada počinje sva bijeda. Koji je tu mehanizam? Zašto se to događa?
Baš prije nekoliko dana došao je jedan čovjek, osjećao se jako krivim. Rekao je: "Volio sam jednu ženu. Jako sam je volio. Onog dana kad je umrla ja sam plakao i jadikovao, ali odjednom sam postao svjestan neke slobode u sebi, kao da je neki teret pao s mene. Osjetio sam duboki uzdah, kao da sam postao slobodan.

Tog trenutka on je postao svjestan drugog sloja svog osjećaja. Izvana on je plakao i govorio: "Ne mogu živjeti bez nje. To će sada biti nemoguće, ili će život biti poput smrti." Ali duboko dolje rekao je: "Postao sam slobodan, postao sam svjestan da se osjećam vrlo dobro." Treći sloj je počeo osjećati krivicu. Rekao je: "Što to radiš?" Mrtvo tijelo je ležalo pred njim i on je počeo osjećati veliku krivicu. Rekao mi je: "Pomozite mi! Što se dogodilo mojem umu? Zar sam je tako bio izdao?"
Ništa se nije dogodilo, nitko nije izdao. Kad ljubav postane privrženost, ona postaje teret, okov. Ali zašto ljubav postaje privrženost? Prva stvar koju treba shvatiti je da ako ljubav postane privrženost, vi ste samo bili u iluziji da je to bila ljubav. U stvari vi ste se igrali sa sobom i mislili da je to ljubav. Bili ste u potrebi za privrženošću. Ako uđete još dublje, naći ćete da ste također imali potrebu da postanete rob.

Postoji suptilni strah od slobode, i svatko želi biti rob. Svatko, naravno, govori o slobodi, ali nitko nema hrabrosti da zaista bude slobodan, jer kad ste zaista slobodni, vi ste sami. Ako imate hrabrosti biti sami, samo tada možete biti slobodni.
Ali nitko nije dovoljno hrabar da bude sam. Vi trebate nekog. Zašto trebate nekog? Vi se bojite svoje vlastite samoće. Postane vam dosadno sa samim sobom. I stvarno, kada ste sami, ništa ne izgleda značajno. S nekim, vi ste zauzeti i stvarate lažna značenja oko sebe.
Vi ne možete živjeti za sebe, pa počinjete živjeti za nekog drugog. A isti slučaj je sa "nekim drugim": on/ona ne može živjeti sam/ sama, zato je u potrazi za nekim. Dvije osobe koje se boje svoje vlastite samoće se sastanu i počnu igru - igru ljubavi. Ali duboko dolje oni traže privrženost, podložnost, ropstvo. I tako, prije ili kasnije, štogod vi želite, to se i dogodi.

To je jedna od najnesretnijih stvari na svijetu. Štogod vi želite, to će se i dogoditi. To će doći prije ili kasnije, a predigre će nestati. Kad je njena funkcija obavljena, ona će nestati. Kad ste postali muž i žena, robovi jedan drugog, kada dođe do braka, ljubav će nestati jer je ljubav bila samo iluzija u kojoj su dvije osobe postale robovi jedna drugoj.
Direktno vi ne možete zahtijevati ropstvo, to je previše ponižavajuće. Ne možete nikom direktno reći: "Postani moj rob.", on će se uvrijediti. Niti možete reći: "Želim postati tvoj rob.", pa kažete: "Ne mogu živjeti bez tebe." Ali značenje je tu, ono je isto. A kada je ta prava želja zadovoljena, ljubav nestaje. Tada osjećate okove, ropstvo. I tada se počinjete boriti da budete slobodni.
Zapamtite ovo. To je jedan od paradoksa uma: štogod da dobijete, to će vam dosaditi, a štogod ne dobijete, za tim ćete čeznuti. Kad ste sami, čeznut ćete za nekom vrstom ropstva, nekakvim okovima. Kada ste u okovima, čeznut ćete za slobodom. Zapravo samo robovi čeznu za slobodom, a slobodni ljudi pokušavaju opet biti robovi. Um se kreće poput klatna, od jedne krajnosti do druge.

Ljubav ne postaje privrženost. Privrženost je bila potreba, ljubav je bila samo mamac. Vi ste bili u potrazi za ribom zvanom "privrženost": ljubav je bila samo mamac da ulovite ribu. Kad je riba uhvaćena, mamac se baca. Upamtite to, i kadgod nešto činite, uđite duboko u sebe i nađite osnovni uzrok.
Ako postoji prava ljubav, ona nikad neće postati privrženost. Koji je mehanizam za ljubav da postane privrženost? Onog trenutka kad ste rekli svom voljenom ili voljenoj: "Voli samo mene", počeli ste posjedovati. A u trenutku kad nekog zaposjedujete, vi ste ga duboko uvrijedili, jer ste ga pretvorili u stvar.
Kad ja tebe posjedujem, ti onda nisi osoba već samo jedna stvar više među mojim namještajem - stvar. Tada te ja koristim i ti si moja stvar, moj posjed, pa neću nikom dozvoliti da te koristi. To je pogodba u kojoj me ti posjeduješ i praviš od mene stvar. To je pogodba da te nitko drugi ne može koristiti. Oba se partnera osjećaju zarobljeni i vezani. Ja činim od tebe roba, i ti zauzvrat činiš od mene roba.

Tada počinje borba. Ja želim biti slobodan, a još uvijek želim da ti budeš u mom posjedu; ti želiš zadržati svoju slobodu, a i dalje me posjedovati; to je borba.
Posjedovanje ne smije ući između. Mi moramo ostati individue i kretati se kao neovisne, slobodne svijesti. Mi možemo poći zajedno, mi se možemo stopiti jedno u drugom, ali nitko ne posjeduje. Tada nema Vezanosti i tada nema privrženosti.
Privrženost je jedna od najružnijih stvari. A kad kažem "najružnijih stvari", ne mislim samo religiozno, također mislim i estetski. Kad ste privrženi, vi ste izgubili svoju samostalnost, samoću: izgubili ste sve. Samo zato da se osjetite dobro što vas netko treba i što je netko s vama, izgubili ste sebe.
Ali trik je u tome što pokušavate biti neovisni, a od drugog činite posjed, a drugi čini to isto. Zato ne posjedujte ako ne želite biti u posjedu.
Isus je negdje rekao: "Ne osuđujte da ne biste bili osuđeni." To je isto: "Ne posjedujte da ne biste bili posjedovani." Ni od koga ne činite roba inače ćete sami postali robom.
Gospodari, takozvani gospodari, su uvijek robovi svojih vlastitih robova. Ne možete postati gospodar bez da postanete rob, to je nemoguće. Možete biti gospodar samo kad vam nitko nije rob. To se čini paradoksalnim, jer kad ja kažem da možete biti gospodar samo kad vam nitko nije rob, vi ćete reći: "Pa što je vlast? Kako mogu biti gospodar, ako mi nitko nije rob?" Ali ja vam kažem da ste samo tada gospodar. Onda nitko nije vaš rob i nitko neće pokušati od vas učiniti roba.

Voljeti slobodu, pokušati biti slobodan, znači da ste ustvari došli o dubokog razumijevanja samog sebe. I sada znate da ste dovoljni sami sebi. Možete se dijeliti s nekim, ali niste ovisni. Ja mogu dijeliti sebe s nekim. Mogu dijeliti svoju ljubav, mogu dijeliti svoju sreću, mogu dijeliti svoje blaženstvo, svoju tišinu, s nekim. Ali to je dijeljenje, a ne ovisnost. Ako nema nikog, bit ću isto sretan, isto tako u blaženstvu. Ako je netko tu, to je također dobro, i ja mogu dijeliti.
Kad spoznate svoju unutrašnju svijest, svoj centar, samo tada ljubav neće postati privrženost. Ako ne znate svoj unutarnji centar, ljubav će postati privrženost. Ako znate svoj unutarnji centar, ljubav će postati devocija. Prvo tu morate biti da biste voljeli, ali vas nema.
Buddha je izlazio iz sela. Jedan mladić mu je prišao i rekao: "Naučite me nešto: kako mogu služiti drugima?" Buddha se nasmijao i rekao: "Najprije budi. Zaboravi druge. Najprije ti budi, i tada će sve uslijediti."
Upravo sada vi niste. Kad govorite: "Kad nekog volim, to postaje privrženost", vi govorite da niste. Zato štogod da vi činite ispada krivo - zato jer je onaj koji čini odsutan. Unutarnja točka svjesnosti ne postoji, i štogod da činite ispada krivo. Najprije budite i tad možete dijeliti svoje bivanje. A to dijeljenje će biti ljubav. Prije toga, štogod vi činili postat će privrženost.

I posljednje: ako se borite protiv privrženosti, krenuli ste krivim smjerom. Možete se boriti. Toliko svećenika, pustinjaka, sannyasina to čini. Oni osjećaju da su privrženi svojoj kući, svojem vlasništvu, svojim ženama, svojoj djeci, i osjećaju se kao u kavezu, zarobljeni. Oni pobjegnu. Oni ostave svoju kuću, svoju ženu, svoju djecu i posjed i postanu prosjaci i pobjegnu u šumu, u usamljenost. Ali otiđite i promatrajte ih. Oni će postati vezani za svoju novu okolinu.

Bio sam u posjeti svom prijatelju koji je bio pustinjak, koji je živio pod drvetom duboko u šumi, ali bilo je i drugih asketa. Jednog dana se dogodilo da sam boravio s tim pustinjakom pod njegovim drvetom, i novi je tragalac došao dok je moj prijatelj bio odsutan. Bio je na rijeci na kupanju. Pod njegovim drvetom novi je sannyasin počeo meditirati.
Čovjek se vratio s rijeke, odgurnuo tog novog od drveta i rekao: "To je moje drvo. Idi i nađi sebi drugo negdje drugdje. Nitko ne može sjediti pod mojim drvetom." A taj čovjek je ostavio svoju kuću, svoju ženu, svoju djecu. Sada je stablo postalo posjed. Vi ne možete meditirati pod njegovim drvetom.

Ne možete tako lako pobjeći od privrženosti. Ona će poprimiti nove oblike. Vi ćete biti obmanuti, ali ona će biti tu. I tada znajte duboki uzrok: zato što vi niste, ta privrženost jest tu. Zato se nemojte boriti s privrženošću; jednostavno pokušajte shvatiti zašto je ona tu.
Unutar vas vaše vlastito Sebstvo je toliko odsutno da se vi pokušavate pripiti bilo uz što da biste se osjećali sigurnim. Vi niste ukorijenjeni pa pokušavate bilo od čega napraviti svoje korijenje. Kad budete ukorijenjeni u svom Sebstvu, kad budete znali tko ste, što je to biće koje je u vama i što je ta svijest koja je u vama, tada se nećete pripijati ni uz koga.
To ne znači da nećete voljeti. Ustvari, samo tada možete voljeti, jer je samo tada moguće dijeliti - i bez uvjeta i bez očekivanja. Vi jednostavno dijelite s drugima jer imate obilje - jer imate tako mnogo da se prelijeva.
To prelijevanje vas samih je ljubav. A kad to prelijevanje postane poplava, kad je vašim vlastitim prelijevanjem ispunjen čitav svemir, i vaša ljubav dodirne zvijezde, u vašoj se ljubavi zemlja osjeća dobro, i u njoj se kupa cijeli svemir, tada je to devocija.

Wink
_________________
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dušan
Hodočasnik


Pridružio: 02 Feb 2008
Poruke: 523
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 13 Avg, 2008 22:27 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

MEDITACIJA - ako si protiv svijeta ...

Autor orion

Tantra nalaže da se iste energije moraju preporoditi. To se može reći i na ovaj način: ako si protiv svijeta, Nirvana nije moguća, jer ovaj svijet treba da se transformiše u Nirvanu. Tako si protiv osnovne energije koja je izvorište svega.Zato tantrička alhemija kaže da se ne treba boriti: budite prijateljski raspoloženi sa svim energijama koje su ti date. Poželi im dobrodošlicu. Osjeti zahvalnost da si ljut, da osjećaš seksualni naboj, da imaš požudu. Budite zahvalni tome jer su to sve sakriveni izvori. oni se mogu transformisati, mogu se otvoriti. A kada se seks transformiše, on postaje ljubav. Otrov je nestala, ono što je bilo ružno u tome je nestalo. Sjeme može izgledati ružno ali kada ono oživi ono pusti korijenje i počne cvjetati. Tada je predivno. Nemoj odbacivati sjeme jer tako odbacuješ i cvijeće koje je u njemu. To cvijeće još nije tu; još se nije ukazalo, nije se manifestovalo, tako ga ni ne možeš vidjeti. oni su neispoljeni ali su i dalje tu. Iskoristi to sjeme kako bi mogao dospjeti do cvijeta.

Zato prvo dopusti da se ispolji prihvatanje, jedno senzitivno razumijevanje i svjesnost. Tek tada je popustljivost dopuštena.
Još jednu stvar ću vam iznijeti koja je, zaista, veoma čudna, ali je i jedna od najdubljih otkrića tantre, a to je: bilo što da uzmete kao svog neprijatelja: požudu, gnjev, mržnju, seks, bilo što ¬tvoj stav da ti je to neprijatelj će učiniti da to i stvarno postane neprijatelj. Prihvati sve to kao Božanski dar i priđi mu sa srcem zahvalnosti. Na primjer, tantra je razvila mnoge tehnike za transformaciju seksualne energije. Priđi seksualnom činu kao da prilaziš Božanskom hramu.

Priđi tome kao da je to tvoja molitva, kao da je to meditacija. Osjeti neku svetost u tome činu. Upravo zbog toga su na nekim hramovima, kao što su Kadžuraho, u puri, u Konaraku izgrađeni ukrasi sa skulpturama seksualnog prizora. Seksualni čin na zidovima jednoga hrama izgleda nelogično, posebno za hrišćanstvo, za islam, za džainizam. To izgleda nepojmljivo, kontradiktorno. Kakve veze hram ima sa nekim takvim slikama i prizorima? Na spoljašnjim zidovima Kadžuraho hrama su prizori seksualnih odnosa uklesani u kamenu. Zašto? U hramu nema mjesta takvim prizorima, a najmanje u našem umu. Hrišćanstvo ne može ni zamisliti neke slike iz Kadžuraha na svojim zidovima. Nemoguće!

Savremeni hindusi osjećaju krivicu jer je njihov um uobličavan od strane hriščanstva, oni su "hindu-hrišćani", a oni su gori, jer je biti hrišćanin u redu, ali biti hindu-hrišćanin je pogrdno, ružno. Oni zbog toga osjećaju krivicu. Jedan hindu vođa, Puršotamda Tandon, čak je naložio da se takvi hramovi moraju porušiti, da oni ne pripadaju hindu duhu. I zapravo, oni i ne pripadaju nama jer je u našim srcima tantra bila odsutna veoma dugo, vjekovima. To nije bilo osnovno u našim životima, nije bila osnovna struja u našim ponašanjima. Yoga je bila glavna struja, glavno duhovno strujanje, a za yogu je Kadžuraho nepojmljiv: to mora biti uništeno.
Tantra kaže da seksu treba pristupiti kao da ulazimo u sveti hram. Upravo zbog toga su oni običavali da slikaju prizore seksualnih odnosa na zidovima svetih hramova. oni nalažu da se pristupi seksu kao da se ulazi u sveti hram. Odatle, kada uđeš u sveti hram, seks mora biti tu u namjeri da dvoje sjedinjava, udružuje. Tada ćeš moći osjetiti da svijet i Božansko više nijesu dvije zasebne stvari, dva sukobljavajuća elementa, već jedno. oni više nijesu suprotstavljeni. oni su sada samo suprotni i drugačiji, ali pomažu jedno drugom. Oni mogu takvi da postoje upravo usled te suprotnosti. Ako bi se taj polariiet izgubio, čitavi svijet bi usled toga nestao. Zato nastoj da uočiš duboko jedinstvo koje prožima sve. Nemoj samo gledati udaljene suprotne tačke, uoči onu unutrašnju struju koja vas prožima i sjedinjuje. Za tantru je sve sveto. Zapamti ovo: za tantru SVE je sveto; ništa nije profano.

Sagledaj to na ovaj način: za jednu nereligioznu osobu sve je profano, ništa mu nije sveto; za takozvane religiozne osobe, nešto je sveto, a nešto ne. Ali za tantrike sve je sveto.
Prije nekoliko dana je sa mnom boravio jedan hriščanski misionar koji mi je tom prilikom rekao: "Bog je stvorio svijet." Ja sam ga na to upitao: "A ko je stvorio grijeh?" on mi reče: "Đavo." Onda ga ja upitah:" A ko je stvorio Đavola?" on je tada bio zbunjen. Reče mi: "Naravno, Bog je stvorio i Đavola." Ako je Đavo stvorio grijeh, a Bog je stvorio Đavola: ko je onda grešnik -Đavo ili Bog? Dualistične koncepcije uvijek vode ka takvim apsurdnostima. Za tantru Bog i Đavo nisu dvije odvojene stvari. I zapravo, za tantru i ne postoje stvari nalik "đavolima": sve je Božansko, sve je sveto. Izgleda da je, zapravo, to i pravo polazište, najdublje.

Ako je išta nesveto na ovom svijetu, odakle sve to dolazi i kako to bitiše? Zato tu postoje samo dvije alternative: prva alternativa je od ateista koji kažu da je sve profano; da ništa nije sveto. Ovaj stav je u redu: kao takav je nedualistički: on ne vidi svetost u svijetu. Zatim, postoji i tantrički pristup stvari: oni kažu da je sve sveto. Ioni su nedualistični. Ali između te dvije religiozne, uslovno rečeno, osobe, postoji i nešto što je nepojmljivo. oni nisu ni religiozni ni nereligiozni jer su uvijek u konfliktu. Sva njihova teologija je u tome da se susretnu sa krajem, da okončaju nešto što se nikako ne može okončati.
Ako je samo jedna ćelija, ili jedan atom u ovom svijetu, lišena svetosti tada će i čitavi svijet biti takav, biće lišen svetosti. Jer kako može jedna tako mala ćelija nesvetosti bitisati u jednom svijetu svetosti? Kako to može biti? To je podržano od svega: da bi moglo bitisati, ta ćelija je podržana od svega oko sebe. A ako je nesveti element podržan od jednoga svetoga elementa, kakva je onda razlika između njih dvoje? Ili je čitavi svijet svet i neuslovijen ili je nesvet; ne postoji sredine. Zato tantra kaže da je sve sveto; upravo zbog toga i ne možemo to shvatiti. To je jedno duboko ne-dualistično polazište; ako uopšte to možemo nazvati polazištem. To i nije neko polazište jer svako polazište mora biti dualno. Ono nije protivno ničemu zato i nije nikakvo polazište. Ono je prožete jedinstvom, kroz njega teče zajedništvo.

Možda ti čitav život treba da to otkriješ. Zato je dobro da se predaš ali i veoma teško. To je najteža stvar na svijetu. Metodi nisu teški. Oni su lagani; ti možeš. uvježbati sebe. Ali za predaju sebe ne možeš uvježbavati. Ne postoji trening za to! Nikoga ne možeš pitati kako da se predaš: to samo pitanje je apsurdno. Kako da pitaš da se predaš? Možeš li pitati kako da voliš? Ili je to ljubav ili nije, ali ti ne možeš pitati kako da voliš. A ako ti neko to kaže, ako te neko bude učio da voliš, zapamti, ti nećeš nikada moći voljeti. Ako ti se ikada ponudi neka tehnika za ljubav, ti ćeš se vezati za tu samu tehniku. Upravo zbog toga glumci ne mogu voljeti. oni poznaju mnoge tehnike, mnoge metode, a mi smo svi glumci. Kada jednom naučiš trik kako da voliš, tada više ljubav neće teći jer si ti tada stvorio fasadu, lažni dekor, obmanu. A sa takvom lažiranom ljubavlju, ti si izvan nje, ne možeš se uključiti, ne možeš ući u to. Ti se držiš po strani, zaštitio si se.
Ljubav je samo onda kada si totalno otvoren, kada si ranjiv. To je opasno. Tada bivaš nezaštićen, neosiguran. Mi ne možemo pitati kako se voli; ne možemo pitati kako da se predamo. To se događa! Ljubav se događa, predaja se događa. Ljubav i predaja su duboko sjedinjeni. Ali što je to? Ako ne znamo kako da se predamo, makar možemo znati što nas to sprečava da se predamo, kako sebe držimo dalje od predaje? To se može znati i to može biti od pomoći: kako je moguće da se još nisi predao? Koja je to tvoja tehnika kojom se lišavaš predaje? Ako se još nijesi zaljubio, tada problem nije u tome kako da se voli. Stvarni problem je sada to, kako si uspio da živiš tako dugo bez ljubavi, koji je trik u pitanju, koja je to tehnika, koja struktura tom pristupu je tvoja odbrambena strategija, i kako je moguće da si opstao bez ljubavi. To se može shvatiti.
Kao prvo: mi živimo sa egom, u egu, usredišteni u egu. "Ja" je bez ikakvog znanja o sebi. "Ja" nastoji da objavi "Ja sam". To "Ja sam" je izvještačeno, lažno, jer ja ne znam ko sam. I dok ne spoznam ko sam Ja, kako mogu reći: "Ja"? Dakle, to "Ja" je lažno "Ja". A to lažno "Ja" je ego; to je odbrana. To te štiti od predaje. Ti se ne možeš predati. ali možeš biti svjestan ove odbrambene mjere. Ako budeš svjestan toga, to će i nestati, iščeznuće. Malo po malo, ti više nećeš biti tako snažno usmjeren u to, i jednoga dana ćeš doći do zaključka: "Ja nisam". Onoga trenutka kada to osjetiš, predaja se događa. Zato pokušaj da razotkriješ da li si stvarno Ti. Dakle, da li stvarno postoji neki centar u tebi koji ti možeš nazvati "moj ego"? Pogledaj duboko u sebe i upitaj se gdje je to "Ja"? Gdje je boravište tog ega?

http://www.joschua.org/content/view/507/12/
_________________
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dušan
Hodočasnik


Pridružio: 02 Feb 2008
Poruke: 523
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 22 Avg, 2008 21:24 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

PRIRODA


Mi od prirode zavisimo ne samo u fizičkom smislu, zarad opstanka. Potrebna nam je priroda da bi nam pokazala put kući, na izlaz iz tamnice sopstvenog uma. Izgubili smo se u radu, razmišljanju, sećanju i očekivanju - izgubili smo se u lavirintu složenosti i u problemima sveta.

Zaboravili smo ono što kamenje, biljke i životinje još uvek znaju. Zaboravili smo kako da budemo - da budemo smireni, svoji, da budemo tamo gde je život: ovde i sada.
Uvek kada usmerite pažnju na nešto što je prirodno, na bilo šta što postoji bez intervencije čoveka, izlazite iz tamnice pojmovnog razmišljanja i, do izvesne mere, učestvujete u stanju povezanosti sa Bićem, u kojem sve što je prirodno još uvek egzistira.
Usmeravanje pažnje na kamen, drvo ili neku životinju ne znači razmišljati o tome, nego prosto opažati ga, imati ga u svesti.
Nešto od suštine prirode tako će se preneti i na vas. Moći ćete da osetite njenu mirnoću, i zahvaljujući tome i vas će obuhvatiti smirenost. Osetićete koliko je duboko ona ukorenjena u Biću, koliko je potpuno jedno sa onim što jeste i gde jeste. Shvatajući to, vi ćete takođe duboko u sebi naći mir.
Kada se šetate ili odmarate u prirodi, poštujte njeno carstvo tako što ćete mu u potpunosti pripadati. Budite smireni. Posmatrajte. Slušajte. Zapazite koliko je svaka životinja i svaka biljka u potpunosti to što jeste. Za razliku od ljudi, one nisu sebe podelile na dva dela. One ne žive kroz mentalne slike samih sebe, tako da se ne brinu pokušavajući da zaštite i osnaže te slike. Jelen jeste on sam. Narcis jeste to što jeste.
Sve stvari u prirodi ne samo da su jedno sa samim sobom, nego su jedno i sa ukupnošću svega postojećeg. One se nisu otuđile od tkanja sveta tako što tvrde da poseduju odvojenu egzistenciju: „ja" i ostatak univerzuma.
Kontemplacija o prirodi vas može osloboditi tog „ja", velikog problema.
Postanite svesni mnogih tihih zvukova u prirodi - šuštanja lišća na vetru, padanja kiše, brujanja insekata, prve ptičije pesme u zoru. Predajte se u potpunosti činu slušanja. Ispod tih zvukova postoji nešto još veće: svetost koja ne može biti shvaćena putem razmišljanja.

Niste vi stvorili svoje telo, niti ste u stanju da kontrolišete njegovo funkcionisanje. Na delu je jedna inteligencija veća od ljudske. To je ista ona inteligencija koja je osnov celokupne prirode. Ne možete se više približiti toj inteligenciji do da budete svesni sopstvenog unutarnjeg energetskog polja - tako što ćete osećati životnost, oživljujuće prisustvo unutar svog tela.
Razigranost i radost jednog psa, njegova bezuslovna ljubav i spremnost da slavi život u svakom trenu često je u oštroj suprotnosti sa unutrašnjim stanjem vlasnika tog psa - depresivnošću, anksioznošću, opterećenošću problemima, izgubljenošću u mislima - što je posledica njegovog odsustva iz jedinog vremena koje postoji: iz ovde i sada. Mogli bismo da se zapitamo: kada živi sa takvom osobom, kako taj pas uopšte uspeva da ostane toliko duševno zdrav, toliko radostan?
Kada opažate prirodu samo umom, samo putem mišljenja, ne možete da osetite njenu životnost, njeno postojanje. Vi tada vidite samo oblike i niste svesni života unutar tih formi - svete misterije. Misao svodi prirodu na artikal koji treba upotrebiti u trci za profitom, znanjem ili zarad neke druge praktične svrhe. Drevna šuma tako postaje drvna građa, a planina nešto što treba minirati ili osvojiti.
Kada posmatrate prirodu, neka u vama bude prostor bez mišljenja, bez uma. Kada prilazite prirodi na ovaj način, ona će vam odgovoriti i učestvovaće u evoluciji čovečanstva i planetarne svesti.
Zapazite kako je cvet prisutan, kako je predan životu.
Biljke koje imate u svom domu - da li ste ih ikada istinski pogledali? Da li ste dopustili tim poznatim a opet misterioznim bićima koja zovemo biljke da vas poduče svojim tajnama? Jeste li primetili koliko su duboko smirene? Kako su okružene poljem mira? Onoga trenutka kada postanete svesni mirnoće i tišine koja isijava iz biljaka, one će postati vaši učitelji.
Posmatrajte životinje, cveće, drvo i vidite koliko su uronjeni u Biće. Oni jesu oni sami. Oni poseduju ogromno dostojanstvo, nevinost i svetost. Međutim, da biste vi to uvideli, morate ići iza mentalnih navika imenovanja i etiketiranja. Onoga trenutka kada budete pogledali iza mentalnih oznaka, osetićete neopisivu dimenziju prirode koja ne može da se shvati putem mišljenja niti da se opazi čulima. To je harmonija, svetost koja prožima ne samo celokupnu prirodu nego i vas.
Vazduh koji dišete je priroda, baš kao i sam proces disanja.
Usmerite pažnju na svoje disanje i shvatite da niste vi ti koji to činite. To je disanje prirode. Ako biste trebali da razmišljate o disanju, vrlo brzo biste umrli, a ako biste želeli da ga voljom prekinete, pobedila bi priroda.
Uspostavićete izgubljeni odnos sa prirodom na najintimniji i najmoćniji način tako što ćete postati svesni svog disanja i naučiti kako da na njemu zadržite pažnju. Ovo je lekovita i veoma osnažujuća stvar. Ona dovodi do pomaka u svesti od pojmovnog sveta mišljenja do unutrašnjeg carstva neuslovljene svesnosti.
Potrebna vam je priroda kao učitelj za uspostavljanje veze sa Bićem. Ali ne samo što je vama potrebna priroda - i vi ste potrebni njoj.
Vi niste odvojeni od prirode. Mi smo svi deo jednog života koji se manifestuje u bezbroj oblika širom univerzuma, oblika koji su svi međusobno blisko povezani. Kada budete shvatili svetost, lepotu, neverovatan spokoj i dostojanstvo u kojem egzistiraju cvet ili drvo, vi ćete nešto dati cvetu ili drvetu. Kroz vaše priznanje, kroz svesnost, priroda će doći do spoznaje sebe. Ona spoznaje sopstvenu svetost i lepotu kroz vas!
Jedno ogromno tiho mesto obuhvata čitavu prirodu. Ono takođe obuhvata i vas.
Samo kada ste unutar sebe spokojni imate pristup u carstvo mira koje naseljavaju stene, biljke i životinje. Samo kada vaš bučni um utihne možete da se povežete sa prirodom na jednom dubokom nivou i da odete iza osećanja otuđenosti koje je proizvelo prekomemo razmišljanje.
Razmišljanje je stupanj u evoluciji života. Priroda postoji u nevinoj mirnoći koja je prvobitnija od nastanka mišljenja. Drvo, cvet, ptica, kamen - svi su oni nesvesni sopstvene lepote i svetosti. Kada čovek postane spokojan, on odlazi iza mišljenja. Tamo, u smirenosti iza mišljenja, postoji jedna dimenzija spoznaje, svesnosti.
Priroda vas može dovesti do te smirenosti. To je njen poklon vama. Kada je opažate i kada joj se pridružujete u polju mira, to polje postaje prožeto vašom svesnošću. To je vaš dar prirodi.
Kroz vas, priroda postaje svesna same sebe. Priroda vas sve ovo vreme čeka, kao što to čini već milionima godina

http://www.joschua.org/content/view/516/12/
_________________
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dušan
Hodočasnik


Pridružio: 02 Feb 2008
Poruke: 523
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 23 Avg, 2008 09:39 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

TIŠINA I SMIRENOST


Kada izgubite dodir sa unutrašnjim spokojem, gubite dodir sa samim sobom. Kada izgubite dodir sa samim sobom, gubite sebe u svetu.

Vaš najunutarnjiji osećaj sebe, toga ko ste vi, neodvojiv je od spokoja. To je ja jesam koje je dublje od imena i oblika.
Smirenost je vaša suštinska priroda. Šta je smirenost? Unutrašnji prostor svesnosti u kojem reči sa ove stranice bivaju opažene i postaju misli. Bez te svesnosti ne bi bilo opažanja, mišljenja i sveta.
Vi ste ta svesnost, prerušena u osobu.
Ekvivalent spoljašnjoj buci jeste unutrašnja buka mišljenja. Ekvivalent spoljašnjoj tišini jeste unutrašnja tišina.
Kad god je oko vas tišina - slušajte je. To znači - primetite je. Obratite pažnju na nju. Slušanje tišine budi dimenziju spokoja unutar vas, jer samo kroz tišinu vi možete postati svesni tišine.
Uvidite da u trenutku primećivanja tišine oko vas vi ne razmišljate. Svesni ste, a ne razmišljate.

Kada postanete svesni tišine, odmah nastupa stanje unutrašnje spokojne budnosti. Postajete prisutni. Iskoračili ste iz hiljada godina kolektivne ljudske uslovljenosti.
Pogledajte drvo, cvet, travku. Dopustite da ih obuhvati vaša svesnost. Kako su oni smireni, kako ukorenjeni u Biću. Dozvolite da vas priroda poduči spokoju.
Kada gledate u drvo i opažate njegov spokoj, i sami postajete spokojni. Povezani ste sa njim na jednom veoma dubokom nivou. Osećate jedinstvo sa svime što opažate u smirenosti i kroz smirenost. Osećanje jedinstva sa svim stvarima jeste istinska ljubav.
Spoljna tišina pomaže, ali nije neophodna za pronalaženje unutrašnje tišine. Čak i kada je oko vas bučno, možete biti svesni tišine koja se nalazi ispod te buke, tog prostora u kojem buka nastaje. To je taj unutrašnji prostor čiste prisutnosti, same svesti.
Možete postati svesni prisutnosti kao podležuće osnove sveg vašeg čulnog opažanja i sveg vašeg mišljenja. Kada postanete svesni prisutnosti obuzeće vas unutrašnja tišina.

Svaki iritantni zvuk može biti koristan kao da je tišina. Kako? Popuštanjem vaše unutrašnje ograde prema tom zvuku, dopuštanjem da on postane to što jeste - to prihvatanje vas takođe vodi u carstvo onog unutrašnjeg mira koji jeste tišina.
Uvek kada istinski prihvatite trenutak kao ono što on jeste - bez obzira na formu u kojoj se pojavljuje - zadobili ste tišinu, nalazite se u miru.
Obratite pažnju na prazninu - prazninu između dve misli, kratki tihi prostor između dve reči u razgovoru, između nota klavira ili flaute, na prazninu između udaha i izdaha.
Kada obratite pažnju na te praznine, prisustvo „nečega" postaje - samo prisustvo. Tada se u vama rađa bezoblična dimenzija čiste svesnosti i zamenjuje poistovećivanje sa oblikom.
Istinska inteligencija dela u tišini. Tišina je izvorište kreativnosti i rešenja problema.
Da li je tišina samo odsustvo zvukovasadržaja? Ne, to je inteligencija sama - jedna dublja svest iz koje je rođen svaki oblik. A kako bi to moglo biti nešto različito od onoga što ste vi?
Oblik za koji mislite da ste vi proizišao je iz te svesti i na njoj i dalje počiva.
Ona je suština svih galaksija kao i vlati trave, sveg cveća, drveća, ptica i svih ostalih oblika.

Tišina je jedina stvar na svetu koja nema oblik. Ali, ona zacelo nije stvar, i nije od ovog sveta.
Kada posmatrate drvo ili drugog čoveka iz te tišine - ko je posmatrač? Nešto dublje od osobe. To svest posmatra svoju kreaciju.
U Bibliji je rečeno da Bog stvori zemlju i vide da je to dobro. To je ono što i vi vidite kada posmatrate iz tišine bez razmišljanja.
Treba li nam više znanja? Da li će ovaj svet spasti više informacija, brži kompjuteri, više naučnih ili razumskih analiza? Nije li mudrost ono što je ljudima najpotrebnije u ovom svetu?
Ali šta je mudrost i gde je tražiti? Mudrost dolazi iz sposobnosti da se bude miran. Da se samo gleda i samo sluša. Ništa drugo nije potrebno. Smirenošću, gledanjem i slušanjem budi se duhovna inteligencija unutar vas. Dopustite da taj spokoj upravlja vašim rečima i postupcima.

http://www.joschua.org/content/view/517/12/
_________________
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aleksandra-Caca
Mesija


Pridružio: 23 Sep 2008
Poruke: 4803
Lokacija: U srcu svetlosti

 Poruka Poslao: 07 Feb, 2009 19:26 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vakan Tanka ::
.

Kada ste rodjeni na ovom svetu, niste sa sobom doneli i priručnik za život.Životna pravila učićete kroz teške praktične lekcije.Namera dole navedenih pravila je da vam život učini lakšim.

1.Dobicete telo.Mozete ga voleti ili mrzeti,ali ono ce pripadati vama citavog zivota.To ce biti jedina stvar koju posedujete i koju cete zadrzati do kraja zivota.

2.Ucicete lekcije.Upisani ste u celodnevnu skolu nazvanu zivot na planeti Zemlji.Svakog dana u ovoj skoli imacete priliku da ucite lekcije.Mozda ce vam se te lekcije dopadati,ili cete misliti da su nevazne i glupe.

3.Nema gresaka,postoje samo lekcije.Rast je proces eksperimentisanja proba i gresaka.Takozvani neuspeli eksperimenti su u podjednakoj meri deo procesa kao i eksperimenti koji su "uspeli".

4.Lekcije se ponavljaju sve dok se ne savladaju.Bice vam prezentirane na razlicite nacine sve dok ih ne naucite.Kada naucite jednu,prelazite na sledece.Ako ih ne savladjujete lako,lekcije postaju teze.Znacete da ste ih savladali,po tome sto su se vase akcije izmenile.

5.Savladjivanje lekcija je beskrajno.Nema ni jednog perioda u zivotu koji ne sadrzi svoje lekcije.Svako doba,svaki dogadjaj,predstavljaju univerzalnog ucitelja.Sve dok ste zivi,bice lekcija koje treba uciti.

6."Tamo" nije bolje nego "ovde".Nema nicega sto vodi ka sreci.Kada vase "tamo"postane "ovde",vi cete jednostavno naci drugo "tamo" koje ce opet izgledati bolje nego o"ovde".

7.Drugi ljudi predstavljaju samo vasa ogledala.Vi ne mozete voleti ili mrzeti nesto kod druge osobe sve dok to nije odraz u vama,necega sto vi volite ili mrzite kod sebe.

8.Sta cete uciniti sa vasim zivotom,to zavisi od vas.Raspolazete sa svim alatima i potrebnim pomopcnim sredstvima, a kako cete ih upotrebiti to je vasa stvar.Postoje tri vrste ljudi: a)oni koji cine da se nesto dogadja
b)oni koji posmatraju sta se dogadja c)oni koji brinu o onome sto se dogadja.
Uzmite svoj život u sopstvene ruke ili ćete pasti u ruke nekom drugom.

9.Svi odgovori leže u vama samima.Sve sto treba da činite je da gledate, slušate i imate vere.

10.Težićete da zaboravite sve ovo.
.

_________________
"APO DIPO BHAVA" - BUDI SAM SEBI SVETLOST
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 16 Feb, 2009 14:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ANDJEOSKE PORUKE


Milost
Svaki je trenutak prilika da stvorimo čudo.

Milost je predivna vrijednost Duha. Kad se očituje u našim životima,donosi energiju koja jača vibracije i uklanja unutarnje zapreke. Biti u stanju milosti znači usvojiti uvjerenje da će se vrata otvoriti ako pokucamo, da će nam biti dato ako zatražimo.


Blagoslov
Blagoslovljen sam u svemu i blagoslivljam za sve što imam.

Biti svjestan i otvoren sam prema sebi-to je najveći blagoslov. Kad smo mi blagoslovljeni i sve oko nas je blaženo. Blagoslov nikad ne dolazi samo za jedno. Blagoslovite i držite svetim sve što sada jeste.


Grupna svijest
Ja vjerujem i svakoga dana djelujem u skladu
s vodstvom svoje Duše.

Svijest Duše voli se povezivati i u jakoj je vezi unutar grupa. U dimenziji Duše mi nismo izolirane jedinke i potpuno smo svjesni važnosti služenja čovječanstvu i planetu Zemlji. Imati grupnu svijest znači odazivati se pozivu Duše i biti na pravom mjestu s pravim ljudima i djelovati.


Ravnoteža
Vjerujem u svoju unutarnju ravnotežu i dozvoljavam
promjenama da se događaju.

Kad osobnost i Duša rade zajedno, nastaje uravnotežen protok energije kroz naše tijelo, kroz naše osječaje,kroz naše misli. Kroz taj osječaj unutarnje ravnoteže oslobađamo se ograničenosti i dozvoljavamo promjenama da se odvijaju.


Prilagodljivost
Spreman sam za iznenađenja života.

Kad smo usklađeni sa svojom Dušom, dobivamo inspiraciju koja nam pomaže da neotežavamo svoje odnose lošim mislima, starim navikama ili stanjima. Kad smo spremni prilagođavati se i sljediti tijek misaone energije u svojem svakodnevnom životu, mi stvaramo i otvaramo se Duhu unutar sebe. Na pomoći nam je da prevladamo teškoće, a probleme čini rješivima.


Dobrohotnost
Sretan sam! Moja su djelovanja vođena mojom Dušom.

Dobrohotnost je sposobnost da upotrebljavamo našu volju s ljubavlju i mudrošću. Ljubav pretvara naša djela u djela koja prolaze kroz naše srce i tada počinjemo voljeti to što radimo. Mudrost nam jasno pokazuje smjer. Na tom nam putu naša dobrohotnost donosi potpunu sreću.


Hrabrost
Moje srce je otvoreno i puno hrabrosti.

Hrabrost je djelovanje koje izvire iz srca. Sva djelovanja koja proizlaze iz čiste ljubavi donose sa sobom sigurnost i čvrstoću koju ništa nemože omesti. Biti hrabar znači znati da strah ne pruža otpor pred Ljubavi.


Moć
Beskrajna moći, ozdravi me! U svojem bitku ja sam jak sretan i miran

Moć naše duše otkriva se osobnosti kao čista namjera i sposobnost da odlući dobro za svakoga tko u nećemu sudjeluje. Moć Duše nikad nije iznad nekoga ili nećega. Ta je moć podjeljena među svima koji sudjeluju. Kad se uskladimo s božanskim namjerama našeg života ona predstavlja dijeljenje duhovnog blagoslova.


Znanje
Otvoren sam za učenje potaknuto mojom Dušom.

Istinsko znanje dolazi kad smo usklađeni s Dušom. Sve što primamo iz izvanjskog svijeta je podatak iz druge ruke. Pravo znanje je nešto sa čime se susrećemo kad shvatimo da je ono već u nama. Učenje dopušta da se očituje Dušina stalna mudrost i pouči nas kako da živimo.


Mir
Ja sam beskonačni mir.

Mir je unutarnji dogovor sa stalnom mirnoćom Duše. Daje profinjen osječaj, koji nadahnjuje dobronamjernosti prema svakom živom stvoru Božjega Svemira. Istinski mir odražava se na naše ljudsko razumijevanje i usklađuje svako živo biće s jedinstvenom harmonijom.


Smirenost
Smirenost je dio mog života. Smireno prihvačam svaki trenutak koji mi život nosi.

Smirenost nam pruža prirodni tijek svih okolnosti i trenutaka, nadahnjuje nas da povezujemo i okusimo sve, znajuči da ništa nije stalno. Mirnoća dolazi iz duše,iz tog stabilnog centra koji nas hrani i pomaže da shvatimo da ni dobri niti loši trenuci ne traju vječno i da su dio našeg duhovnog razvoja.


Otpuštanje
Moj život je savršen sada i ovdje.

Naše najveće otpuštanje je u oslobađanju od utjecaja prošlosti i strepnje za budućnosti-spremnost da živimo upravo ovdje i sada. Kad to učinimo usredotočujemo našu energiju i ne tratimo je na kritiziranje,uspoređivanje i suđenje. Otpuštanje nam donosi oslobođenje od posesivnosti ili straha od gubitka.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 16 Feb, 2009 14:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Jasnoća
Jasnoća moje Duše protjeće kroz moje biće,
kad mislim,osječam i djelujem.


Što se više prilagođavamo našem unutarnjem svjetlu koje nam daje sigurnost pri djelovanju, život nam postaje jednostavniji.To je jasnoća, naše unutarnje spoznaje koja nas jednostavno i s lakoćom vodi do onoga što je ispravno.


Rođenje
Iznova se rađam sa svakim novim trenutkom svojega života.

Kad je opisan cijeli krug, dolazi vrijeme da se pozdravi novo rođenje. Rođenje je trenutak prijelaza koji prethodi velikom otkrivenju. Sve što je upravo rođeno puno je svježine,novosti i nevinosti. Ništa nije važnije od rođenja Ljubavi u našim srcima.


Sklad
Živim u skladu s univerzalnim zakonima; stvaram sklad u svakom trenutku
svojega života.


Biti u skladu s univerzumom znači živjeti u skladu sa radošću , ljubavlju i duhovnom snagom.
Kad naučimo živjeti u skladu s univerzalnim zakonima, shvatit ćemo da smo neodvojivi dio Prirode, ljudi koji se međusobno podržavaju, otvaraju put anđeoskoj duhovnoj energiji da poteće njihovim životima i donese im sklad.


Zahvalnost
Zahvaljujem i cijenim svaki svjestan trenutak svojega života.

Važno je osječati zahvalnost za sve što smo sposobni postići. Kad pogledamo tko mi uistinu jesmo ovdje i sada otvaramo se predivnom izvoru duhovne energije koja protjeće kroz naš život. Osječaj zahvalnosti ispunjava naša srca i pojačava vibracije sve ga oko nas.


Svrhovitost
Radosno surađujem sa svrhom svojega života.

Kad znamo svoju svrhu, naša Duša djeluje na najbolji način kroz naše tijelo i osobnost. Čista svrhovitost neostavlja prostor sumnji jer je odmah prepoznajemo i krečemo ravno prema cilju. Postajemo svjesni svega što bi nas moglo udaljiti od cilja. Protok energije je neizmjeran kad je prisutna čista svrhovitost. Znate li koja je vaša svrha u životu?


Entuzijazam
Cijelo moje biće zrači entuzijazmom.

Entuzijazam je bogata eksplozija nadahnuća koje dolazi od Boga. Ono nam daje sigurnost da se ni u jednom trenutku nećemo dosađivati i da iz svega možemo učiti. Kad dopustimo sebi doista živiti na takav način, otkrit ćemo nevjerovatnu energiju koja nam je uvijek na raspolaganju i koja nas podržava u svim okolnostima našeg života.


Jednostavnost
Jednostavnim stavovima život mi je ispunjen u potpunosti.

Što se više oslanjam na ljubav i intuiciju svoje Duše, život mi postaje jednostavniji. Na razini osobnosti često sami sebi silno otežavamo život, no kad prihvatimo naše unutarnje vođenje život nam postaje jednostavan i jasan, oslobođen svega suvišnog.


Zdravlje
Moje cijelo biće je zdravo i ispunjeno energijom Ljubavi.

Izvor istinskog zdravlja je u našoj unutarnjoj božanstvenosti. Fina energija koja hrani naše biće je uvijek na raspolaganju da izlječi svaku iskrivljenost koja bi rezultirala bolešću. Vizualizirajte bilo koji dio vašeg tijela ili svojega života koji bi trebalo izliječiti. Gledajte kako se kupa u zdravlju, pretvarajući se u svjetlo Ljubavi i ozdravljuje.


Ljepota
Vidim ljepotu u ogledalu života.

U prirodi sve je lijepo, a kroz njen savršeni red i ritam prepoznajemo njene zakone. Osjetiti ritam, uočititi red u našem vlastitom životu, znači vidjeti ljepotu u svakom zrncu pijeska, u zraci sunca ili pak u najzahtjevnijem zadatku koji je pred nas postavljen.


Snaga
Moja je snaga neprocjenjiv dar moje Duše, u kojoj uvijek nalazim sigurnost.

Velika snaga prožme naše živote kad shvatimo da su sigurnost i sreća vrijednosti koje proizlaze iz naše Duše. Naša snaga je u dopuštanju da te vrijednosti teku kroz nas, dajući nam da napredujemo stalno s dubokom unutarnjom sigurnošću.


Iscjeljivanje
Ja sam kanal za iscjeljujuću energiju Svemira.

Pravi izvor iscjeljivanja je "Unutarnje Sunce" , koje zrači kroz naša tijela ljubavlju i svjetlom, podižući naše unutarnje vibracije i pročišćujući naše okruženje. Istinski iscjeljujući je znati da smo Jedno s Bogom.


Druženje
Druženje i suradnja dio su moje svakodnevice.

Druženje je pravi način da izliječimo osamu. Nemoguće je ostati osamljen kad nam naša darovitost i mogučnosti nude radost i toplinu međusobnog druženja i suradnje. Druženjem i dobrom suradnjom lako ćemo ostvariti zajednički cilj.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 16 Feb, 2009 15:02 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zadovoljstvo
Osjećam se divno! Živjeti-to je moje zadovoljstvo.

Važno je znati kako se odnositi prema zadovoljstvu koji unosi svjetlost u naše svakodnevne susrete, u povezivanju sa prirodom. Zadovoljstvo je užitak koji proizlazi iz nutrine i povezuje se sa vanjskim u našem životu. Zadovoljstvo je život. Život je zadovoljstvo.


Pročišćenje
Svakog se dana kupam u svjetlu svoje Duše.

Kad otvorimo svoje srce i um našem Unutarnjem Suncu, pročiščujemo se zračenjem njegove svjetlosti. Sve u čemu se skrivalo nagativno sječanje je očišćeno. Na taj smo način pročistili um i tijelo. Svjetlo Vaše Duše, koje ispunjava cijelo Vaše biće, pročišćuje svaku Vašu stanicu i širi se na sve što Vas okružuje.


Sporazumijevanje
Jasno izražavam glas i mudrost svojeg srca.

Kad se sretnemo s nekim i povežemo s njenim ili njegovim unutarnjim svjetlom , dopuštamo da nam se dogodi predivno, pravo sporazumijevanje, bilo riječima, bilo gestama, osmijehom ili pak tišinom. Sporazumijevanje Dušom zrači međusobnim djelovanjem i usklađenošću naših života.


Pustolovnost
Sve u mojem životu vodi me sve bliže Bogu.

Kad se pojavi prilika za pustolovinu, to je poziv da otvorimo vrata prema nečem novom. Pustolovnost je ljubazno dopuštenje kako bismo krenuli od poznatog k nepoznatom. Pustolovnost naše duše je put k neprocjenjivom blagu.


Povjerenje
Svjetlo moje Duše čvrst je temelj mojega povjerenja

Kad imamo povjerenja u svoje unutarnje potencijale, tad svoju energiju ne trošimo uzalud. Kad god djelujemo potaknuti dubokom istinom unutar sebe samih a ne tuđim očekivanjima, živi smo primjeri vjerovanja. Što više dopustimo svjetlu Duše da nas prožme, snažnija će nas vjera podržavati u svim poduzimanjima.


Mudrost
Kad se povežem s Mudrošću, sve postaje moguće.

Sve što postoji, teče iz izvora Božanske Mudrosti. Mudrost se pojavljuje u srcima koja su se otvorila. Kad se uskladimo sa svojom Dušom, mijenjamo sumnju u sigurnost i pouzdanost i prepoznajemo sve što nam je potrebno. Mudrost je vrijednost koja dolazi iz Duha, nadahnjuje nas dobrim stavovima i stvara obilje.


Istina
"Ja sam put , istina i život"
(Evanđelje po Ivanu, 14:6)


Sve što je stvarno , usidreno je u istini. Mi smo bića čija istina je usidrena u najčišći protok božanske energije; što više omogućujemo toj energiji da nas obuzme, to je veća istina koju iskazujemo.


Poslušnost
Svakoga dana slijedim puteve svoje Duše.

Jedina istinska poslušnost je poslušnost prema svojoj Duši. Iz te dimenzije, unutar našeg vlastitog bića, dolaze svi znaci, vodstvo i intuicija. Kad s puno pažnje osluškujemo, prepoznajemo i uvažavamo svoja čula, tada služimo Duši.


Ljubav
Što više učim kako voljeti samoga sebe, to bolje znam kako voljeti druge.

"Ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe."


Kad iscjeljujuća snaga Ljubavi poteće kroz naše živote, ona mijenja naše stare navike i vjerovanja, a u isto nas vrijeme štiti i podiže energiju oko nas.


Pozitivnost
Moj um je pun pozitivnih misli koje hrane i liječe moj život.

Pozitivnost nije samo puka suprotnost negativnom; ona donosi promjenu i stvara jasnije viđenje i ispravno djelovanje. Biti pozitivan je znati da energija slijedi sve što mislimo i osječamo.Ako, upravo sada i ovdje,odaberemo stvarati prikladniju i ljepšu stvarnost, energija će nas slijediti, proći kroz najtananije pukotine naše svijesti, ona će odgovoriti i voditi nas najboljim putem.


Stvaranje
Stvaralačka snaga Svemira protječe kroz mene.

Stvaramo novo kad otvorimo svoje srce i um snazi Duše i svjesno dopuštamo stvaralačkoj energiji da se izrazi kroz nas. Tako upoznajemo stvaralačku snagu Svemira u sebi samima, a tada možemo stvarati svoju stvarnost mislima, osječajima i pozitivnim stavovima.


Dijeljenje
Sve mi je dato kad se u svojem hramu tišine povežem sa svojom Dušom.

Međusobno dijeljenje je sveti trenutak. Davanje i primanje postaje najljepše i najintimnije sporazumijevanje između dvije ili više osoba. Tko god se međusobno povezuje, doprinosi Jedinstvenom Duhu Života.[/i]
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 16 Feb, 2009 15:13 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Radost
Osječam zračenje radosti kroz cijelo svoje biće.
Osječam radost zbog toga tko sam, sada i ovdje.

Anđeli mogu letjeti prema neslućenim visinama, jer ih ne vuče težina samonametnute tmurnosti. Radost je blještavilo, radost je svjetlost. Budimo kao radost koja lebdi i ponijet će nas krila.


Nadahnuće
Moje cijelo biće ispunjeno je nadahnućem.

Nadahnuće je kupanje u ljepoti i milosti koja jaća naše vibracije u svakodnevnom životu. Omogućuje nam da otkrivamo sreću i radost u svemu što radimo. Tu se događa kad otvorimo svoje srce i um divnom protjecanju duhovne energije koja nas vodi, otvara put do naše svijesti.


Red
Moj izvanjski život odražava moj unutarnji red.

Prisutnost reda djeluje na svakoj razini stvaranja. Ni jedno biće, niti jedna stvar ne bi mogla postojati da nije postojao red. Sunce, Mjesec, zvijezde i cijela Priroda odgovaraju redom i ljepotom Stvaratelju. Tamo gdje je red, više energije protjeće bez zapreka; osječamo slobodu i ne trebamo se brinuti što nas očekuje.


Povezivanje
Povezivanje različitog u mojem biću igra je mojeg života.

Igra suprotnosti je konstantna u našim životima. Davati i primati, smijati se i plakati,"biti ili ne biti", pozitivno i negativno. Na tom putu svatko od nas nosi u sebi čitav spektar energije. Prihvačanjem i povezivanjem tih suprotnosti postajemo kanali duhovnosti.


Brižnost
Brižnost prema ljudima, stvarima i cijeloj Prirodi ispunjava me zadovoljstvom.

Nježna brižnost je dodir svjetlosti Duše u svemu što radimo. Iznad svijesti u redu i ravnoteži, brižni smo prema svemu što nam je povjereno. Uz nas su i nevidljivi pomagači, koji nas prate do uspjeha u onom što stvaramo.


Savršenstvo
U mojem istinskom Ja život je vječan, mudrost je beskonačna, ljubav je obilna, a prirodnost savršenstvo.

Prirodnost je savršena. Što su nam pokreti prirodniji, to smo bliže savršenstvu. Ne treba silno težiti prema savršenom- to bi nas moglo udaljiti od tog finog kanala. Prirodnost i jednostavnost, svjetlost i ljubav - to je savršenstvo.


Poštenje
Kad sam pošten sam pred sobom,osječam sigurnost i podršku svoje Duše u mojim mislima i srcu.

Prvi korak ka slobodi je biti pošten sam prema sebi. Od samoga početka, u svakoj prilici, ako odaberete iskrenost i poštenje svatko će lako prepoznati istinu i pridonjeti vrijednosti Vaših osječaja i djelovanja. Nikakvo pojašnjavanje neće biti potrebno, a sve će teći u ljepoti i dinamici.


Odgovornost
S radošću prihvačam odgovornosti u svojem životu.

Kad koristimo svu svoju sposobnost, darovitost i svoje mogučnosti u svemu što je pred nas stavljeno, mi smo odgovorni. To se odnosi na korištenje darovitosti i mogučnosti za dobro svih i u svemu, u svjetlu i veselju. Odgovornost je teret samo onda kad zaboravimo upotrijebiti našu darovitost i izdvojimo se iz tijeka duhovne energije koja uvijek čeka da nam bude na pomoći.


Svjetlost
Božanstvena svjetlost moje Duše protječe kroz moje biće upravo sada.

Ako smo u tamnoj sobi, nećemo moći odgurnuti tamu rukama ili mislima. Moramo upaliti svjetlo. Ako se otvorimo unutarnjem Svjetlu naše Duše, rastopit ćemo unutarnju tamu. Vizualizirajte sada širenje zlatne svjetlosti kroz vaše srce. Ona širi toplinu i čistoću na sve oko vas. Osjetite to
svjetlo kako se širi iz vaše nutrine i postaje sunce Ljubavi.


Vjera
Imam nepokolebljivu vjeru u unutarnju snagu svoje Duše.

Vjera se otkriva kad god se otvorimo ljubavi i mudrosti svoje Duše. To nam otvaranje daruje pouzdanje koje liječi svaku sumnju ili oklijevanje. Kad živimo u vjeri, daje nam potporu u svemu što trebamo, a mi otkrivamo unutarnju snagu koja uklanja sve prepreke i otvara prolaz svjetlu.


Suosječanje
Ti i ja smo jedno.

Kad suosječamo, sposobni smo shvatiti druge iz dubine nas samih. Tako zračimo svjetlom istine i ljubavi a ono mijenja i ozdravljuje. Biti suosječajan znači biti jednak drugome, biti jedno s drugim, kao da smo sa sobom.


Promjena
Svjestan sam božanske energije koja me pokreće i mjenja u osobu koja uistinu jesam.

Mjenjanje je tajnovit proces koji uključuje raznolike promjene: gusjenica postaje leptir, olovo teških vibracija pretvara se u zlato Duše. Od jedne razine do druge, zbiva se naša unutarnja alkemija i odjednom smo preoblikovani u potpuno novu dimenziju. Mjenjanje se odvija prirodno tek kad se prepustimo božanskoj energiji koja daje život svemu što postoji.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 16 Feb, 2009 15:18 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zajedništvo
Učim vrijedne stvari od svakoga koga sretnem.

Postati uistinu svjesnima ljudskog zajedništva koje stvaramo i iskrene podrške koju dajemo jedni drugima, to je suština vrijednih međuljudskih odnosa. Kad rado prihvačamo ljude i stvari onakvima kakvi jesu, otvaramo put do zajedništva i harmonije, koja će nas dovoditi u najbolje situacije za nas i sve oko nas.


Nježnost
Zračim nježnošću.

Nježnost-lagani povjetarac na livadi, otvoreni pupoljak, ruka koja izvede pravi pokret, dodir koji iscjeljuje, pogled pun blagosti i razumjevanja. Nježnost je prirodni tijek našeg djelovanja jer Duša je istopila sve strahove postojanja.


Humor
Smisao za humor obogačuje moj život.

Uz smijeh od srca, depresivnim mislima nema mjesta. Smjeh nam omogučuje da vidimo svoj život iz nove stimulirajuče perspektive. Suviše često živimo preozbiljno i uzrokujemo i sebi i drugima bespotrebnu bol i patnju, probleme tamo gdje ih nema. Humor topi led, dopušta da stvari teku i uzvraća istinsku ljepotu svima. Smijeh liječi dušu i tijelo. Smijmo se!!!


Jedinstvo
Ja sam kanal za izražavanje jedinstva svih bića.

U dubini svoje Duše mi osječamo savršeno jedinstvo koje inspirira suosječanje i naklonost prema svim bićima. Snaga jedinstva uklanja zapreke i raspršuje ravnodušje i nezainteresiranost. Kad se dvoje ili više ljudi ujedini u ime Ljubavi i Istine, duhovna energija preplavi ih svojim darovima.


Očekivanje
Uvijek očekujem najbolje od sebe.

Suština očekivanja je znati kako čekati ono što već postoji u Vama. Upravo kao trudna žena koja hrani i mari za čedo koje čeka, sve dok se ne rodi. Tada ga s radošću dočeka i u svakom trenutku daje najbolje od sebe.


Prirodnost

Odabrao sam biti prirodan u svim svojim odnosima.

Kad se oslobodimo ograničenih vjerovanja i vrijednosti duhovna energija prirodno poteče kroz nas. Bez sputavanja koja zatvaraju naše umove i srca, razvijamo sposobnost da se uskladimo sa suštinom unutar ljudi i stvari, raspršujemo strah i emocije koje nas priječe da budemo jednostavni i prirodni.


Strpljivost
Strpljivost je ta koja stvara čuda.

Strpljivošću ćemo znati kako slijediti energiju koja nas vodi prema uspjehu naše darovitosti , tren za trenom, korak po korak. Ako dopustimo strpljivosti, punoj ljubavi, da nas prožme bez očekivanja da se stvari zbivaju brzo, postat ćemo svjesni da sve što radimo ima pravu vrijednost.


Blagost
Ja sam slobodan i snažan izvor života i blagosti.

Suština blagosti je u razumijevanju zamršenih i profinjenih veza koje ostvarujemo sa svim bićima, u svim dimanzijama. Blagost naše Duše nadahnjuje nas sa ljubavlju i odgovornošću njegujemo naše odnose s ljudima i životinjama, biljkama i stvarima, sa svime što živi. Biti blag je shvatiti u srcima našu potpunu međuovisnost i biti zahvalan za sve oblike života, upravo onakve kakvima oni jesu.


Prepuštanje
Radosno se prepuštam Božjoj ljubavi u svojem srcu.

Kad se predajemo vodstvu svoje Duše, uočavamo širu sliku našeg života. Postajemo svjesni pomoći koju primamo kako bismo se oslobodili tereta prošlosti i negativne energije koja nas sprečava da vidimo svoju unutarnju snagu i ljepotu. Kad se svjesno predamo vođenju naše Duše bez straha možemo krenuti bilo kuda.


Otvorenost
Moje srce i um otvoreni su svjetlu i ljubavi moje Duše.

Kad je naša svjest otvorena ljubavi i svjetlu Duše, život nam dobiva nove vidike. Svjetlost rasvjetljuje sve što je još zatamnjeno i dvojbeno u našim mislima. Prisutnost ljubavi štiti nas i oslobađa straha, a njome obasipamo sve koji nas okružuju.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
pluton
Iskušenik


Pridružio: 24 Nov 2010
Poruke: 89

 Poruka Poslao: 27 Apr, 2011 20:21 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
Dušan ::
Pravi majstor nije onaj sa najviše učenika, već onaj koji stvara najviše majstora.

Pravi vođa nije onaj sa najviše sledbenika, već onaj koji stvara najviše vođa.

Pravi kralj nije onaj sa najviše podanika, već onaj koji većinu dovodi do kraljevstva.

Pravi učitelj nije onaj sa najviše znanja, već onaj koji pokrene najviše drugih da steknu znanje.

Pravi Bog nije Onaj sa najviše onih koji mu služe, već Onaj koji služi većini, stvarajući tako Bogove od svih drugih.


Sada, kao roditelji, supružnici, i voljeni, nastojte da ne učinite od ljubavi lepak, već magnet koji prvo privlači, a zatim se okreće i odvraća, da ne bi privučeni počeli da veruju kako se moraju držati vas da bi preživeli. Ništa ne bi bilo udaljenije od istine. Ništa ne bi bilo štetnije za drugoga.

Neka ljubav otisne vaše voljene u svet i u puno iskustvo onoga ko su. Time ćete iskazati iskrenu ljubav.Cilj je i slava Božja: da Njegovi podanici to ne budu više i da svi spoznaju Boga, ne kao nedostižnog, već kao neizbežnog.


Citat:

Sada, kao roditelji, supružnici, i voljeni, nastojte da ne učinite od ljubavi lepak, već magnet koji prvo privlači, a zatim se okreće i odvraća, da ne bi privučeni počeli da veruju kako se moraju držati vas da bi preživeli. Ništa ne bi bilo udaljenije od istine. Ništa ne bi bilo štetnije za drugoga.

Neka ljubav otisne vaše voljene u svet i u puno iskustvo onoga ko su.od svih izreka, filozofija i psihologija o ljubavi, ove rečenice imaju posebnu snagu. hvala.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » UNUTRAŠNJA STRANA VETRA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Strana 3 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 38406 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 101191 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 46860 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pra-Stvaratelj na Putu 3 adminfob 23979 13 Feb, 2010 11:11 am
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 37475 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Duboko se upustite u sadašnji trenutak 1 adminfob 5775 31 Jan, 2008 21:56 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Virdžinijin Pogovor 1 adminfob 10784 22 Jan, 2008 22:49 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom