Milan Vidojević, publicista
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » OBJAVLJIVANJE SE NASTAVLJA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 20 Apr, 2011 00:04 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
Teorija zavere i njene zablude

Autor knjige „Iluminati 666“ Milan Vidojević
(Piše Zoran Nikolić)

Neće vam mnogo toga biti bistrije posle ovog teksta o Teoriji zavere i onima koji je istražuju, ali će vam makar biti jasnije kojim putevima ne treba da krenete i kuda su sve „posejane“ stranputice, ukoliko želite da se domognete prave istine.
Kako odmah na početku objašnjava naš sagovornik Milan Vidojević, „svaki diskretan razgovor dvoje ljudi koji tiho razgovaraju mogao bi da bude zavera“. Vidojević je strastveni istraživač i pisac, a motiv zbog čega smo upriličili ovaj razgovor je njegova nova knjiga „Iluminati 666“. On neskriveno postavlja stvari na njihovo mesto i objašnjava da „mnoga znanja nisu slučajno skrivena. Ona su odvajkada bila privilegija malog, mudrog broja ljudi“.

LAŽNI MODELI MIŠLJENJA

Čak i znalci teorije zavere tu priču često ideologizuju, i to uglavnom zbog sebe samih. Vidojević promišljeno objašnjava kako svaki čovek može da dosegne tajne, znanje i mudrost, ali je mnogima mnogo lakše da sede i kukaju kako im neko ne dozvoljava da pristupe znanju, nego da ga sami „osvoje“. Suština je, kako kaže naš sagovornik, lično traganje za spoznajom.
- Neki autori prosto izmišljaju zavere, a istovremeno se ne trude da proniknu u neka znanja – kaže Vidojević. - Internet je, na primer, veliki paravan iza kojeg značajne obaveštajne službe, koje koriste i Fejsbuk mrežu, vode specijalni rat. Oni prosto nameću odabrane kalupe mišljenja. Na taj način „rasprostru“ dimnu zavesu kako se ne bi krenulo putem istraživanja stvarnih fenomena. To je, u suštini, osnovna teza moje knjige – da se raskrinkaju lažni modeli mišljenja.
Kroz polemiku sa Entoni Satonom, Vidojević doseže do svojih ciljeva. Kako objašnjava, Saton je protestantski fundamentalista iz SAD, čije knjige i tekstovi imaju ogroman uticaj na satanizovanje masonerije i paganskih religija. Istovremeno, on se obrušava i na Iluminate i sve ono što tobože ugrožava hrišćansku civilizaciju. A Vidojević smatra da civilzaciju znatno više ugrožavaju teoretičari kao Saton ili Dejvid Ajk, nego „tobožnji Iluminati koji vladaju svetom“.
- Kamo sreće da svetom vladaju oni koji su „prosvetljeni“ - objašnjava Vidojević.- Upravo je suprotno. Planetom vladaju najgori primerci ljudskog roda koji su daleko od bilo kakve prosvetljenosti i humanizma.
Pojam „Iluminati“ Vidojević koristi, kako kaže, samo u generičkom smislu, jer takva organizacija, po njemu, ne postoji. Čak i u vreme kada ih ja Adam Vajshaupt osnovao, u 18. veku postojali su samo tri decenije. U to doba je novoustanovljena evropska masonerija, koja je nosila jaku ulogu prosvetiteljstva, kao jedinog realnog neprijatelja imala Katoličku crkvu.
- To je bilo s toga što je Katolička crkva uništila Templare koji su gnostičko hrišćanstvo doneli u Evropu još u 13. veku – nastavlja Vidojević. - To je istovremeno bio početak duhovnog preporoda Evrope koji je kulminirao renesansom. Zato, pričati danas, posle 250 godina, kako je Vajshaupt bio „satanista“ spada u posao Vatikana, čije priče je ceo svet nekritički prihvatio i „do danas mlati praznu slamu“. Glupo je reći da Iluminati predstavljaju neku planetarnu vlast iz senke, jer su mnogo opasniji Vatikan i Jezuiti, kao njihova vojska, kao i Suvereni red Malteških vitezova, Opus dei, Pro Oriente i druge njihove ustanove. To je preobražena i modernizovana inkvizicija, koju je decenijama vodio aktuelni papa Benedikt 16.
Zato se Vidojević pita zašto niko od teoretičara zavere ne piše o Vatikanu kao vladaru iz senke, nego njihovu ulogu u planetarnoj vlasti potpuno zapostavljaju.

ŠEGRTI NE VLADAJU SVETOM

- Jedna od najvećih zabluda je da porodica Rotšild i bankarski sektor vladaju svetom – izričit je Vidojević u nastavku razgovora. - Oni su skorojevći i šegrti. Obogatili su se pre 250 godina i „tobože oni vladaju svetom“. Šegrti na sceni nikada ne vladaju. Vladaju majstori iz senke. Nisu Rotšildi izmislili bankarstvo. Moderno bankarstvo je izmišljeno još u Vavilonu, a u Evropi su ga inaugurisali Templari. Tadašnje i sadašnje moćne porodice, takozvano „Crno plemstvo“ ili „Gvelfi“ - oni vladaju svetom, pare i moć su njihove! Oni su uvek u senci, ne vidite ih nigde, o njima se ne piše i ne govori. A svojevrstan apsurd je upravo u tome što ni jedan teoretičar zavere ne ume da nabroji pet porodica „Crnog plemstva“. Rotšildi su izbačeni ispred njih kao svetleća reklama.
Kako objašnjava naš sagovornik, na ezoterijskom planu Rotšildi su isti oni „menjači novca“ koje je Isus izbacio iz Hrama. Prema Vidojevićevim rečima, „oni su tada bili menjači novca, a i sada su to isto“. Upravo Amšel Rotšild, njihov osnivač, počeo je kao menjač novca u Frankfurtu pre nekoliko vekova.
- Druga velika zabluda u svetu teoretičara zavere jeste da su „Bilderberg“, „Trilateralna komisija“, Savet za međunarodne odnose i druge grupacije, nastale krajem 19. i u 20. veku – realni vladari sveta. Međutim, to su samo „radna tela“ budućih globalističkih sistema koja su danas još uvek samo na nivou utopije. Jer, ko zna da li će ikada na svetu zaista postojati Svetska vlada? Ni u prošlosti, ni u sadašnjosti, a verovatno ni u budućnosti neće biti vlasti bez ideologije. A globalizacija nije ideologija. To je ekonomski koncept neoliberalnog kapitalizma koji je u završnoj fazi svog postojanja. Ona se završava pljačkom, dakle na isti način na koji je ovaj proces i počeo.
Vidojević oštro skreće pažnju kako neolibaralni koncept suštinski postoji tokom protekla četiri veka. „Nekada su“, kaže on, „slali brodove i pljačkali kolonije, a danas isto to rade pomoću nosača aviona dok pljačkaju resurse. To je jedini način da se održi njihov lažni životni standard“.
- Naravno da su priče o demokratiji deo celog paketa zamisli o kontroli uma koji se sprovodi na globalnom novou – nastavlja Vidojević.- Na taj način se opravdava pljačkaški karakter koji se čovečanstvu predstavlja kao tobožnja sreća i blagostanje. A sve su to već uveliko izlizani koncepti – od ujedinjene Evrope, preko demokratskih zemalja... Zapravo, od postanka do danas čovečanstvo poznaje samo jedan društveno politički sistem, a on je – robovlasnički. Nije robovlasništvo samo kada potlačeni ima ogrlicu oko vrata, a neko ga smatra svojinom, nego su i oblici modernog robovlasništva postali suptilni. U tom smislu razvijen je i bankarski kreditni sistem, sistem zapošljavanja, obrazovanja, zdravstva... u kojima pojedinac počinje da zavisi od baziranih sistema kojima ne može da se odupire.

JOŠ OD RIMLJANA

Neobičan način gledanja na istoriju, koji danas ne prezentuju drugi istoričari i istraživači, Vidojević prikazuje veoma upečatljivo. Tako skreće pažnju na to da je „Evropska unija“ postojala i u antičko vreme.
- U Rimskoj imperiji su slobodno mogli da putuju samo rimski građani – nastavlja naš sagovornik. - Svima ostalima, ukoliko su uopšte smeli da putuju, bio je potreban pasoš, odnosno „odobrenje“ robovlasnika. (Zvuči poznato?) Tokom važnog perioda trajanja ovog carstva, u njega je moglo da se uđe samo na šest mesta. Iako se prostiralo na tri kontinenta, u Rimsko carstvo je moglo da se uđe samo na tim, tačno određenim carinskim prelazima.
- Ljudski um je podložan manipulaciji i svaka nova generacija misli da istorija počinje sa njom – nastavlja Vidojević. - To je, istovremeno, snaga vladara iz senke. Oni ne zaboravljaju značaj istorijskih događaja i značaj njihovog kontinuiteta. Menjaju se samo metode manipulacije. To u velikoj meri ne vide savremeni teoretičari koncepta Teorije zavere.
Vidojević nam posebno skreće pažnju na jednu od, kako on tvrdi, ogromnih grešaka nastalih u „pompama“ teoretičara zavere.
- Jedna od tih manipulacija jeste da svetom vladaju Hazari – nastavlja on.- I taj pojam treba shvatiti u generičkom smislu. Došao sam do veoma dragocenog materijala od jednog hasidskog rabina iz Njujorka, koji mi je pre par godina dao rezultate svojih istraživanja, u kojima su učestvovali i njegovi studenti na Ješivi (jevrejski univerzitet) koji vodi. Prema njegovim saznanjima, Hazari imaju poreklo iz plemena Medi. A istraživanja profesora Jovana Deretića govore kako su Medi jedno od srpskih plemena. Iz toga bi se mogao izvesti sasvim apsurdan zaključak da Srbi vladaju svetom. I svi bi vam se smejali kada bi ste negde izneli u javnost takvu teoriju. Mnogo je lakše reći kako Hazari vladaju svetom, pogotovo što su evropski Aškenazi direktni potomci Meda, pa bi se moglo na kraju reći da su Aškenazi i Srbi sinonimi. A zar to ne zvuči jeretički?
Pa ipak, kako tvrdi Vidojević, tvorci globalističkih zamena imaju svoju opčinjavajuću zabludu od koje ne žele da odustanu. Problem je i u tome što milioni čitalaca sve to primaju nekritički, pa se na kraju milion neistina pretoči u lažnu svest. U ovom smislu je, kaže Vidojević, lažna istorija zaista moćno oružje vladara iz senke.
Objašnjavajući ovaj trend, naš sagovonik kaže kako je „sigurno da postoje organizacije koje imaju određene političke, ideološke, verske i ekonomske ciljeve. O tim organizacijama se ne govori i ne piše“.
- Jedna od takvih je i „Pilgrims sosajeti“. O njima i njihovom radu ne pišu ni „perjanice slobodne reči“, ni američki časopisi, ni Holivud. Ali su zato satanisti i masoni omiljena meta na koju je usmerena sva paljba svetske javnosti, a suština je da se gleda prema njima kako se ne bi gledalo prema "svetlu".

TAJNA BROJA 666

Vidojević posebnu pažnju skreće na zabludu vezanu za broj 666. Prema njegovom mišljenju ta zabluda se odnosi na takozvanog Antihrista koji se krije iza ove šifre iz otkrovenja po Jovanu.
- Tokom proteklih 30 godina sam se načitao neverovatnih gluposti kada su u pitanju tumačenja ovog broja – kaže on. - Sada sam u situaciji da više ne mogu da sačekam pravog tumača, već sam posegnuo za tajnim znanjima... Moja istraživanja govore i kako broj 666 nema nikakve veze sa Antihristom, jer on ne postoji. Otkrovenje je politički pamflet nastao u Isusovo vreme. Reč je o obračunu političkih frakcija u Judeji još za vreme njegovog života. Pisano je šifrovanim pismom kojim su se u to vreme služili Eseni. Isus je, kao davidijanski kralj odbio Judu, vođu militantne frakcije poznate kao Sikariosi (sika – nož). Time je izneverio očekivanja svih ostalih frakcija koje su se nadale da će Mesija biti kralj sa mačem u ruci. Mesija koji je odbio da bude Mesija postao je Nemesija, Antihrist. Broj 666 se odnosi na hijerarhiju članova esenske zajednice. Kako član od prijema napreduje u ezoterijskom i svešteničkom statusu, tako mu se dodaje po jedno slovo hebrejske azbuke. (A svako slovo ove azbuke ima svoju numeričku vrednost). Kada se saberu numeričke vrednosti svih slova koje su stekli u karijeri, onda se vidi da vrhovni sveštenik esenske zajednice ima numerički zbir 666. Svaki sveštenik koji dosegne tu poziciju ima broj 666. U Isusovo vreme to je bio Jonatan Anat iz svešteničke porodice koja je ovaj broj generacijama nosila, a u jednom trenutku je Isus, kao kralj davidijanske loze preuzeo i funkciju prvosveštenika kako bi ovaplotio mitsku ličnost Melhizedeka, mitskog kralja – sveštenika.
Kako objašnjava Vidojević, ovo je samo delić pravog objašnjenja o tome šta predstavlja broj 666. Pored toga, broj 6 je i broj čoveka, a to je i broj Sunca. U Judeji, ali i u Vavilonu i Egiptu su obožavali Sunce tokom hiljada godina. Sunce je izvor života, pa samim tim i božanstvo.
- Suština našeg postojanja je simbolički prikazana unutar atoma vodonika – zaključuje Vidojević. - On ima šest protona, šest elektrona i šest neutrona. On je šifra makrokosmosa, ali u isto vreme i mikrokosmosa i čoveka. A nedobronamerni tumači zloupotrebljavaju ove istine da bi manipulisali. Ljubav o kojoj mnogi govore samo je na usnama, a ne u srcima, kako je to Isus propovedao. Visoki crkveni velikodostojnici, potonuli u materijalno, okrenuti su ka biznisu i ne stižu da se bave duhom. I to je pad čoveka o kojem takođe piše u jevanđeljima.
- Nisu za naš opstanak opasni „pali anđeli“ nego posrnuli čovek – zaključuje autor knjige „Iluminati 666“ Milan Vidojević.

Izvor: http://www.treceoko.novosti.rs/code/navigate.php?Id=182&editionId=78&articleId=391
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
rosemaryPridružio: 28 Apr 2011
Poruke: 5
Lokacija: svemir

 Poruka Poslao: 01 Maj, 2011 17:55 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Njegova knjiga 4rajh je jedna od najdrazih mi prositanih knjiga. Nakon nje sam zakljucila da moja razmisljanja imaju i nekog smisla. Te sam nastavila da mislim i dalje. Inace ni njegov blog nije los. Rado citam njegove tekstove. Mogu da primetim da je dosledan. Smile
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 03 Maj, 2011 21:27 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

....SUBJEKAT MILAN VIDOJEVIĆ
_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 08 Maj, 2011 02:24 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
BLOG MILANA VIDOJEVIĆA:
http://www.studiogreenleaf.com/blog/?p=18

SVI VIMEO SNIMCI MILANA VIDOJEVIĆA
( klikni na ,, click here''):
http://www.vimeo.com/search/videos/search:milan%20vidojevi%C4%87/
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » OBJAVLJIVANJE SE NASTAVLJA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Strana 3 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VEGETARIJANSTVO I SPOZNAJA 109 Vesna 44926 19 Jun, 2010 09:37 am
MarkoJakšić Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PRAKSA III - Najzahtevnije vežbe - samo za veoma iskusne 423 talerman 116250 16 Feb, 2010 19:50 pm
valen Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Milan Šašic, astrolog, Novi Sad 0 adminfob 5664 06 Okt, 2009 17:09 pm
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zajednički praktičan rad na sebi 136 Analeta 34841 12 Apr, 2009 14:12 pm
san4love Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom