NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE...
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Aleksandra-Caca
Mesija

Pridružio: 23 Sep 2008

Poruka Poslao: 29 Dec, 2010 14:27 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Tehnika radosti

Izvodi se otprilike ovako:
spustiš kuglu svetlosti iz visine u srce.
Onda kažeš: ja sam radostan zato što... odgovor mora da stigne sam od sebe, ne smeš ga izmišljati.
Onda se kugla svetla u srcu transmutira u čistu i sjajnu radost i lansiraš je u dubine zemlje. Onda nova kugla i novi iskaz - ja sam radostan zato što... itd. Ovo se radi oko 5 minuta i radost će doći.
Možda vam budu čudni razlozi zbog čega ste radosni, ali ne obraćajte pažnju... Ako se ponavljaju, nije važno.
5 minuta dnevno i eto novog kvaliteta.

(Bdw..Izgleda da je glavni arhetip za podsvest - putovanje u utrobu Zemlje)
Aleksandra-Caca
Mesija

Poruka Poslao: 29 Dec, 2010 14:30 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo još jedne kratke vežbe koja će doneti čistu radost.

Brojiš od 5-1 i nađeš se u svom prijatnom prirodnom okruženju negde u prirodi.
U daljini pahuljica crvene boje, leluja na vetru. Lagano se približava i kako postaje bliža vidiš da se radi o rubinu koji se povećava.
Kada ti skroz priđe, on je ogroman do večnosti i stoji ti iznad čela. Gurneš ruke u njega i vidiš da prolaze, ali dobijaju boju rubina.
Onda porasti i uđi u rubin, porasti do ogromnih razmera, stotine kilometara. Udiši taj rubin u sebe i vidi kako se smanjuje. Udahneš 7 puta duboko i ceo rubin je u tebi, sva radost ovog sveta. Smanji se i broj od 1-5 i to je to.
Aleksandra-Caca
Mesija

Poruka Poslao: 13 Jan, 2011 14:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vežbe disanja - za balansiranje leve i desne moždane hemisfere

Već od davnih vremena stari jogiji su znali vježbe pod nazivom "Swara yoga" koje uz pomoć disanja potiču rad mozga, te koje nakon nekog vremena izvođenja dovode do ravnoteže aktivnosti rada obje moždane polutke. Ovdje bismo naveli jedan primjer tehnike disanja ili pranajame. Ova vježba disanja je naizmjenično disanje kroz lijevu i desnu nosnicu, koja ima za cilj naizmjenično aktivirati jednu pa drugu strana mozga. To u konačnici vodi do ravnoteže rada obje moždane polutke. Ako želite vježbati obje strane mozga možete naizmjenično zatvoriti lijevu nosnicu, napraviti udah i izdah, pa zatim isto ponoviti nakon što zatvorite lijevu, a otvorite desnu nosnicu. Drugi način je da se zatvori desna nosnica i napravi udah kroz lijevu, pa se zatvori lijeva nosnica i napravi izdah kroz desnu, zatim odmah iza toga udah i nakon toga zatvorite desnu nosnicu i napravite izdah kroz lijevu. I tako nastavite.

U slučaju da želite aktivirati samo desnu stranu mozga, jer smatrate da spadate u grupu kojima je lijeva strana već više aktivna, možete na neko vrijeme začepiti desnu nosnicu kroz koju zrak aktivira lijevu stranu mozga i disati samo kroz lijevu, te na taj način vježbati desnu stranu mozga. Zatvaranje nosnice možete postići stavljanjem vate u nos koju ste prethodno namočili sa malo vode. Vježba je vrlo praktična i laka za izvođenje.

-------------------------

Desna strana mozga je ona koja se povezuje sa širom sviješću, širokom, beskrajnom, svjesnom stvarnošću koje smo mi dio. Desna strana mozga je naša kreativnost, jer u beskrajnom prostranstvu svijeta postoje beskrajne mogućnosti, beskrajna spoznaja i beskrajna mudrost. Beskrajna raznolikost percepcije. Desna strana mozga, a to je strana koja nas s takvom stvarnošću povezuje daje nam našu kreativnost.

Lijeva strana mozga koja je jednako važna za život u ovoj stvarnosti povezuje nas s ovim svijetom. To je strana strukture, jezika, svega što vidimo u društvu, strana intelekta, obrazovanja, politike, znanosti, medicine. Sve je to povezano s lijevom stranom mozga. Budući da nas lijeva strana mozga povezuje s ovim svijetom koji se najviše zasniva na podjeli, na razdvajanju, poput ovog prostora koji odvaja vas i mene. Iako to nije prazan prostor nego vibrirajuća energija izvan raspona vidljivog svjetla, lijeva strana mozga sve spoznaje kao odvojeno. Pogledamo li medicinu, znanost, obrazovanje ili politiku, u svim tim disciplinama svijet se promatra kao niz dijelova, a ne kao cjelina.

Desna strana mozga vidi i doživljava jedinstvo svega. Idealno je ono što nazivamo "ljudima cjelovitog mozga". Aktivne su i jedna i druga strana mozga i one međusobno komuniciraju pomoću mosta koji ih povezuje. Tako da istovremeno možete biti i nadahnuti i kreativni i spoznati da smo svi dio jedne velike svijesti, beskrajne svijesti koja je sve. Sve to zajedno možete uobličiti na način koji vam omogućava da funkcionirate u ovoj stvarnosti. Ako postoji neravnoteža u funkcioniranju dviju polutki mozga, neravnoteža se jasno pokazuje, obično na jedan od dva načina. Osoba koja ima snažan stimulans u desnoj strani mozga, ali ne i u lijevoj, vrlo je kreativna osoba, koja moglo bi se reći živi u "carstvu vilenjaka". To su jako kreativni ljudi koji ne znaju živjeti u ovome svijetu, jer ih ta lijeva strana ne povezuje dovoljno čvrsto sa stvarnim svijetom. Takvih je u našem društvu malo. Neravnoteža koja preteže u svijetu je dominacija lijeve strane mozga. Ako vašim osjećajem stvarnosti upravlja lijeva strana mozga, svijet promatrate kao izdvojene dijelove. Kao niz razdvojenosti, kao niz struktura, ali niste u stanju pojmiti jedinstvo i povezanost u cjelini beskrajnosti koje smo svi dio.
Aleksandra-Caca
Mesija

Poruka Poslao: 02 Jun, 2011 12:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mooji - Vježba 'JA JESAM' (1/2)

Link

Mooji - Vježba 'JA JESAM' (2/2)

Link

talerman
Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008

Poruka Poslao: 02 Jun, 2011 17:15 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Kako vreme promiče i kako sam sve stariji, sve mi se nekako čini da se treba vratiti nekim duhovnim tehnikama koje najviše volimo i koje su nekako urođene da ih najviše volimo.
5.element

Pridružio: 06 Feb 2009

Poruka Poslao: 02 Jun, 2011 19:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

talerman ::
Kako vreme promiče i kako sam sve stariji, sve mi se nekako čini da se treba vratiti nekim duhovnim tehnikama koje najviše volimo i koje su nekako urođene da ih najviše volimo.

Vjerovatno duša osijeća ,nakon dugog traganja i isprobavanja ,što je najbolje za nastavak njenog puta Smile
( 5.element )
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aleksandra-Caca
Mesija

Poruka Poslao: 16 Jul, 2011 10:19 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Uputstvo kako napraviti i koristiti svoju piramidu

Potvrđeno je da sve piramide posjeduju posebna svojstva ako su izgrađene prema slijedećim principima...
piramida mora imati isti omjer visine i ruba kao što je velika piramida u Gizi
dvije strane piramide moraju biti smještene paralelno sjeveru i jugu
piramida mora biti napravljena od neprovodljivog materijala

Tajanstvena svojstva piramida:
Oksidirane kovanice i nakit, stavljeni u piramidu, postaju sjajni kao da su novi.

Rabljene britve postaju oštre i mogu se koristiti još 50 - 200 puta ako ih redovito stavljate u piramidu. Danas se proizvode posebne piramide za oštrenje britava.

Mlijeko stavljeno u piramidu nikada se neće pokvariti, samo će se odvojiti i konačno se pretvori u jogurt.

Mnoge namirnice stavljeni u piramidu neće se pokvariti, nego će se samo osušiti.

Ubrano cvijeće živi duže u piramidi, a na kraju se samo osuši i zadrži izvorni oblik.

Biljke rastu brže u piramidi, i zdravije su nego obične biljke.

Zagađena voda u piramidi postaje čista.

Prebivanje u piramidi smanjuje zubobolju, glavobolju i reumatske bolove. Poznato je da piramide imaju ljekovita svojstva i pospješuju ozdravljenje. Neke ljudi stave piramidu blizu kreveta ili radnog mjesta da bi brže ozdravili.

Istraživanja su pokazala da se osoba koja sjedi unutar piramide (postoje piramide visoke 2m za meditaciju i liječenje) osjeća vrlo ugodno i opušteno, raspoložena je za meditaciju i ima povećane paranormalne sposobnosti.

Vodi iz piramide mogli bismo posvetiti poseban članak.
Ona ne samo da je ljekovita, nego se i razlikuje od obične vode po sastavu i svojstvima. Izvan piramide takva voda zadržava svoja svojstva do 24 sata.

Svojstva vode iz piramide:
voda iz piramide čini osobe aktivnijima i zdravijima,
zacjeljuje rane, opekotine i upale puno brže od običnih lijekova,
biljke zalijevane sa takvom vodom rastu brže i puno su zdravije od običnih biljaka, a bolesne biljke se brže oporavljaju,
ubrano cvijeće koje ste stavili u takvu vodu trajat će duže od običnog,
umivanje sa takvom vodom čini kožu mladom i glatkom
Kako napraviti svoju piramidu

baza rub visina
9 cm 8.55 cm 6 cm

Piramidu možete napraviti od bilo kojeg materijala koji ne provodi elektricitet (drveta, kartona i td). Kod izrade piramide nemojte koristiti čavle i druge metale, jer oni će poremetiti polje piramide.

1. Piramida ima četiri trokutaste strane, koje možete napraviti odvojeno i zalijepiti (slika 1 i 2). Možete ih napraviti i zajedno, kako je pokazano na slici 3 – tada ćete trebat slijepiti samo jednu stranu

2. Napravite bazu piramide kako je pokazano na slici 4.

3. Spojite bazu sa stranama.

4. Uz pomoć kompasa postavite piramidu tako, da jedna strana gleda na jug, a druga na sjever.

Aktivne zone u piramidi
2/3 – za vodu i druge tekućine, biljni ekstrakti
1/2 - za aluminijsku foliju i metale (koriste se za liječenje)
1/3 – za energiziranje namirnica, za sjeme prije sjetve, za oštrenje britava i noževa

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/tajna-moc-piramida/

Nosferatu
Majstor

Pridružio: 12 Apr 2010

Poruka Poslao: 16 Jul, 2011 15:29 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Na netu mozete naci sablone koje samo skinete na komp i istampate,isecete i tako.Inace sam napravio jednu od 22cm od gipsa i iseckao sitno bakar i pomesao sa gipsom.Morao sam da koristim drveni kalup jer je gips tezak i mokar za papir ili karton. Very Happy
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aleksandra-Caca
Mesija

Poruka Poslao: 18 Jul, 2011 22:36 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nosferatu ::
Na netu mozete naci sablone koje samo skinete na komp i istampate,isecete i tako.Inace sam napravio jednu od 22cm od gipsa i iseckao sitno bakar i pomesao sa gipsom.Morao sam da koristim drveni kalup jer je gips tezak i mokar za papir ili karton. Very Happy

Daj neki link Very Happy

Nego, ovde piše da ne valja metal da se ugrađuje.

Kako koristiš piramidu, koji su efekti itd. , pričaj malo.
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13
Strana 13 od 13

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NOVO NA SAJTU 69 adminfob 142966 27 Mar, 2011 09:52 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA (2010.) 246 Starcy 220669 29 Dec, 2010 15:24 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 181294 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2115181 08 Nov, 2010 01:48 am
Nema novih poruka OSHO - citati 40 Akasha 117505 16 Nov, 2009 16:00 pm
Akasha Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - Sezona proleće/leto 2009. 2184 Starcy 1797785 08 Okt, 2009 02:46 am
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 2033788 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)