NOVE DIMENZIJE NAUKE
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » POTRAGA ZA SVEZNANJEM
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
kosmička_beba
Mistik


Pridružio: 11 Okt 2010
Poruke: 1386

 Poruka Poslao: 20 Apr, 2011 02:29 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

U potrazi za čudesnim, zaista.

Meditirajte nad sledećim dokumentima koje možete da skinete sa sledeće stranice umesto

što mlatite praznu slamu sa Iluminatama, Jevrejima i Nacistima.Nema dana da se na nekom

od kanala sa kablovske ne spomene Hitler i ostale gluposti, kao da ne znamo da su gledali

da sakriju i zloupotrebe znanje nulte tačke, otkriće o samom kreiranju vremena.

Dakle-ne budimo ovčice, mislite li da je lako ući u srž, pogledajte i pokušajte i sami.

MARKO_RODIN_VORTEX_KNOWLEDGE

http://markorodin.com/1.5/publications
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
kosmička_beba
Mistik


Pridružio: 11 Okt 2010
Poruke: 1386

 Poruka Poslao: 20 Apr, 2011 02:48 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Sad se zaista osećam čudesno ponosno što su mi rekli da sam uvrnuta, a i zavrnuta.
Idea Rolling Eyes Shocked Laughing
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
rade1969
Napredni tragalac


Pridružio: 13 Sep 2009
Poruke: 416
Lokacija: Bijeljina

 Poruka Poslao: 01 Maj, 2011 06:06 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Skrivena snaga u sedam elemenata prirode i muzike.

Da li ste se nekad zapitali odakle baš taj raspored dirki na klaviru?

Zašto dve grupe – jedna od tri tona sa dve povisilice i druga od četri sa tri povisilice?

Zašto između E i F kao i H i C nema crne dirke? (Nema povisilice?)

Zašto sedam oktava na klaviru?

Zar to nije isti raspored kao kod molbi upućenih Bogu u molitivi OČE NAŠ?

Isto kao tetragramaton (JHVH) ?

Zar je moguće da se i ovde isto sve ponavlja?

Tako je i sa oktavama na klaviru – levo od osnovnog C imamo tri oktave, a desno četri – i opet ista podela. Klavijatura na klaviru ne polazi od tona C kako bi se moglo očekivati već od tona A. Zašto?To je mnogo pitanja, ali pre nego što bi smo se njima pozabavili, moramo doći do nekih činjenica i definisati neke pojmove.

Važno je znati – da bi se razumelo skriveno znanje u skalama, da se zapavo radi o jednom univerzalnom modelu koji važi za sve osnovne elemente koji sačinjavaju univerzum i za sve nauke.Znate dobobro da imamo sedam osnovnih elemnata (ili tačnije četri, s tim da se četvri zapravo sastoji od četri svojih elemenata) tako da dolazimo do broja sedam. Možemo ih naći u svim naukama i svim modelima. Od Molbi upućenih bogu u molitvi OČE NAŠ, preko periodnog sistema elemenata (sedam redova – tri gornja i četri donja), raznih sistema ezotrijskih znanja, sedam planeta zodijaka, pa sve do raznih igara i čak do rasporeda nekih organa (imamo po sedam zuba sa svake strane + umnjak).Nije netačno ako se pomenu i svih dvanest elemenata – ali je to već razrađen sistem koji obuhvata i poluelemente ili prelaze.

Zbog lakšeg razumevanja ovih odnosa, zadržimo se još malo na hemiji. Viećemo da i savremena nauka potpuno podržava ovaj sistem od četri (sedam) element i objašnjava ih.Još smo u školi učili da "Periodni sistem elemenata" (Mendeljejev) ima SEDAM horizontalnih redova, jer postoji sedam osnovnih ljuski, po kojima mogu biti rasporedjeni elektroni.Razliku u elektro-hemijskim osobinama između pojedinih elemenata čini "popunjenost" tih ljuski elektronima pri čemu, u atomu NE MOGU postojati dva elektrona sa sva ČETIRI ista kvantna broja. Znate da je to poznati Paulijev princip zabrane[1]. Dakle, sav vaskoliki materijani svet ma SEDAM definišućih nivoa unutar kojih postoje ČETIRI moguća različita stanja, ili što bi ti rekao četri elementa.

Sad još malo fizike. Odavno je primećeno da se širenje neke supstance, ili povećanje brzine vibracija (ili smanjenje) ne odvija ravnomerno nego u "nepravilnim" koracima. Još u drevnoj nauci su bili poznati zakoni koji upravljaju usporavanjem vibracija odnosno njihovim skretanjem sa prvobitnog pravca. Ovi zakoni su svojevremeno izraženi u dijagramu koji je sačuvan sve do naših dana. U ovoj formuli je period u kome se vibracije udvostručavaju, podeljen na 8 nejednakih koraka,koji odgovaraju stopi ubrzanja vibracije (kvantiranost promene frekvencije = energije – analogno mase ...), pa se ovaj period udvostručavanja vibracija naziva oktava, jer je sastavljen od 8 delova.

Odnos visine tonova, odnosno, odnos frekvencija vibracija, biće sledeći:

Ako za DO (C) uzmemo da bude 1,RE će biti 9/8,MI 5/4,FA 4/3,SOL 3/2,LA 5/3,SI 15/8 iDO 2.

Razlika u ubrzanju ili u jačanju, odnosno razlika u tonu (visini tona) biće sledeća:

između DO i REizmeđu RE i MIizmeđu MI i FAizmeđu FA i SOLizmeđu SOL i LAizmeđu LA i SIizmeđu SI i DO

9/8 : 1 = 9/85/4 : 9/8 = 10/94/3 : 5/4 = 16/15 jačanjeusporeno3/2 : 4/3 = 9/85/3 : 3/2 = 10/915/8:5/3 = 9/82 : 15/8 = 16/15 jačanjeponovo usporeno

Vidimo da u oktavi postoje tri vrste intervala: 9/8, 10/9 i 16/15. Najmanji interval 16/15 javlja se između MI i FA i izmeđuSi i DO.Upravo to su mesta usporavanja vibracija.U trenutku usporavanja dolazi do skretanja od prvobitnog pravca odakle se vidi uloga i značaj intervala MI-FA i SI-DO, koji čine da se linija razvoja stalno menja, da se prelama, da pravi zaokrete, da se pretvara u sopstvenu suprotnost itd. Zakon oktava objašnjava mnoge pojave u našem životu koje su inače neshvatljive. Poslednjih godina teorija fraktala je dala mnogo više svetla na ova pitanja.

U rastućoj oktavi prvi interval se javlja između MI i FA. Ako odgovarajuća dodatna energija prodre na ovoj tački, oktava će se nesmetano razvijati do SI. Odnosno vibracija koja raste zahteva određenu energiju na tom mestu. Interesantno je da je za dalje napredovanje (u novu skalu) između Si i DO poteban znatno jači dotok energije nego između MI i FA, budući da su vibracije oktave u ovoj tački znatno učestalije i za prevazilaženje smetnje u razvoju oktave potreban je veći intenzitet.

U opadajućoj oktavi se, sa druge strane, najveći interval javlja na samom početku oktave, neposredno nakon prvog DO, a materijal za njegovo popunjavanje se veoma često nalazi u samom DO ili u bočnim vibracijama koje DO pobuđuje (Apsolut, svi svetovi, sva sunca, Sunce, sve planete, Zemlja, Mesec, Apsolut). Zbog toga se opadajuća oktava razvija znatno lakše od rastuće i kada prođe SI, neometano dolazi do FA, gde je nephodana dodatna energija, mada znatno slabija od prvog dotok između DO i SI.

Jedna od drevnih škola je veoma davno otkrila da je tu formulu moguće primeniti i na muziku. Na ovaj način dobijena je sedmotonska muzička lestvica.To znanje je dugo vremena bilo zaboravljeno, tako da su se koristile, druge, mnogo prostije i nesavršenije lestvide. Sa razvojem nauke u srednjem veku ponovo se došlo do ove muzičke sskale, kakvu znamo i dan danas.

Ali tu nije kraj priče. Jer ovo je osnova, lako uočljiva u muzici, ali, setimo se da smo rekli da sedam elemenata nalazimo i u svim drugim naukama i modelima. I da se ovi odnosi mogu pronaći i u svim drugim oblastima.

Važno je znati da je muzička naukaotišla korak dalje od ovih osnovnih znanja i došla do teorija skala. Ili drugim rečima ako poređamo tonove – ne od „C“ već od nekog drugog onda raspored njihov ne ostaje isti – ali imamo manja ili veća međusobna približavanja, odnosno, rastuće i opadajuće frekvenije ne idu istim korakom kao kod „C-dura“.I što je još interesantnije, ako ovo (na prvi pogoled) prikriveno znanje u skalama primenimrecimo na Molbe iz molitve OČE NAŠkoje, ako ih tumačimo ezoterijski ili astrološki, to će nas odvesti direktno do društvenih odnosa i svih ostalih vrsta umetnosti. Svaki elemenat odgovara nekom delu čovečijeg tela (neku telesnu čakru) koji je odgovoran za neko ponašanje. Za neku našu karakteristiku. Znači dat nam je ključ za bolje razumevanj harmonije odnosa koji je svuda oko nas, od najsitnije čestice do galaksija.

Pogledajmo sledeću tabelu kako bi stvari bile jasnije. Imamo uporedno tonove, njima odgovarauće Molbe iz molitve i delove ljudskog bića i za šta je koji odgovoran.
Naime i sa aspekta "Modela kvantovane gustine energije" fizičara Gorana Marjanovića, "Priroda je neverovatno dosledna u beskrajnom variranju jednog istog motiva, pri čemu je njena suštastvenost "hologramskog" ustrojstva, u kojoj "kvant" tipološke promene pri (kvantiranom) prelazu (neki to zovu razvojem svemira), od jednog do drugog prostor-energija-rezonantnog stanja (Stabilnog objekta), definiše "rezoluciju" u kojoj naše "JA" može da vidi elemente Jedinstva (koji su očito samo fraktali odredjenog reda), što nam daje iluziju "različitosti" (ideja, objekata,...,), diskontinuitet unutar kontinuiteta, i (izmedju ostalog) najveću ljudsku iluziju: Kretanja "materije" kroz "prostor" i "vreme".

Marjanović dalje kaže:"Najvrednijom smatram ideju po kojoj je svest i misao čoveka LIMITIRANA (dostignutom) VELIČINOM SVEMIRA, što mi nazivamo dostignutom "ljudskom spoznajom", dok je mudrost jedinke sasvim analogna "veličini" njenog ličnog, subjektivnog "sveta" i vlastitoj moći analize (tj. razlaganja - da ne kazem baš - "rezoluciji") njenog uma".

O tonovima Marjanović komentariše:Povisilice i snizilice? Svaki elektron može apsorbovati odredjenu energiju pri čemu će "skočiti" na višu ljusku, ili može otpustiti odgovarajući kvant energije (emitovati određenu "boju") silazeći na neku nižu ljusku.U skladu sa mogućim kombinacijama postoje optički spektri atoma svrstani u PET odgovarajucih serija: Lajmonova, Balmerova, Pasenova, Breketova, Pfundova serija .., pri čemu svaka od njih sadrzi svoje odgovarajuće kombinacije energija odnosno frekvencija, tj. talasnih duzina - ili BOJA! A svaka sledeća nijansa boje je zapravo "nešto viši" ton. Fascinantno zar ne? Pojam ljuske je sasvim analogan putanji planete oko sunca pa nije nikakvo iznenađenje što se veoma slične zakonitosti mogu naći i kod planetarnih sistema. Njih je uočio Kepler - dajući svoju "MUZIKU PLANETA". Imajući u vidu da se, po mom modelu, Svetlost iz "tamo" npr. "preslikava" u mehanički talas zvučnog opsega u "ovde", mnogo je lakše razumeti: "...PRVO BEŠE REČ,..., I REČE BOG - Neka bude svetlost,..., I BI SVETLOST,...".Dakle, sve što VIDIMO oko nas, izvorno je zapravo REC BOZIJA! (jer 'tamo' je to samo reč). Ukratko, činjenica da prečnicima pojedinih planeta u potpunosti odgovaraju pojedine frekvencije Šumanovog spektra npr, izgleda nam sada sasvim očekujuća. I šta vidimo? Pa RED i HARMONIJU - i to na celoj ogromnoj skali veličina. A harmonija je i osnovni muzicki pojam. Po Upanišadama postoji SEDAM LOKA SVETOVA (Bramaloka, Tapoloka, Džanaloka, Maharloka - supramentalni svetovi; Svargaloka - mentalni svet; Bhuvarloka - astralni svet i Bhurloka - fizički svet u kojima postoje četri inividualizovane sopstvenosti: Djiva, Djivatman, Atman i Braman. Isto tako, postoji PET stanja bivstva: Braman, apsolutna stvarnost; Pradžana-Ghana - kreativna svest; Atman - svetska dusa; Isvara - stvoritelj-uništitelj; Prakriti - neizdiferencirana supstanca. Uhrišćanskoj kosmogoniji postoje SEDAM neba: sedmo, šesto i peto nebo - kauzalni svetovi; cetvrto nebo - viši noetski svet; treće nebo - niži noetski svet; drugo nebo - psihički svet; prvo nebo - grubotvarni materijalni svet. Po strukturi individualiziranog sopstva postoji PET stanja: Svet monada, duh-ego-biće; duša-ego-biće, samosvesna duša; permanentna ličnost; sadašnja (privremena) ličnost. Stanja bivstva – njih ima četri i to su: Apsolutno-bezgranično bivstvo, Apsolutna bezgranična stvarnost; Apsolutno bezgranično bistvo, Bog Otac; Volja-Radost, Hristos logos; Sveti duh; Um. I najvaznije: Prema Daskalosovoj ezoteričnoj hrišćanskoj kosmogoniji: »Sve što postoji sačinjeno je od Uma u različitim frekvencijama vibracije«.

A svetlost jeste vibracija, ali i zvuk je, tako da ima osnova za tvrdnju da izgovarajući: Oče našje tako sačinjen da komuniciramo direktno, bez - "prostorno" - nelokalno i bez - "vremneski" – nekauzalno, sa - Apsolutnom bezgraničnom stvarnošću! Očito, analogija sa fraktalnom geometrijom je potpuna, a moć apstraktnog mišljenja - beskrajna. Postoji neotkrivena filosofsko-fizička osnova jezika. U slučaju molitve “Oče Naš” - dejstvo zvučnih frekvencija se podudara sa smislom izgovorenog. Pojedina zvučna frekvencija, kao i svetlosna, je konstantna, tako da je, uopšte uzevši, njihov odnos - ritam, zadat samom egzistencijom svojstvenih prostornih delova zvučnih i svetlosnih talasa. Tempo je ukupno promenljivi odnos datih frekvencija (pri istom ritmu), ali, ako se svesno menja, gradi ritam drugog reda, tj. sekcionalni sinhronicitet složenih zvučnih i svetlosnih sistema. Povisilice i snizilice služe podešavanju potencijala, tj. tjuniranju osnovnog dejstva molitve na vibratornu muzičku osnovu, koja je nad-jezička, odnosno proto-jezička i zato ta molitva deluje na svim jezicima, prevodi su različiti, ali vibracija je ista. Frekvencija je broj pojavljivanja prostornih delova u vremenu. Reč je čisto prostorna, ali je njeno delovanje čisto vremensko, jer prostor je virtuelan, ali je vreme realno i prethodi prostoru.

U suštini, pojedine stvari celokupnog pojavnog sveta razlikuju se samo po ritmu. – Kako je, uostalom, davno zaključio još Demokrit. Promene prostorno materijalnog sveta su funkcija realnog vremena. Realna je samo jedinstvena beskonačnost. Sve drugo se da “naštelovati” preko znanja o vremenu i “naučno” proizvesti.


[1] Raspodela elektrona u pojedinim kvantnim nivoima određena je Paulijevim principom zabrane, koji kaže da u atomu ne mogu dva elektrona imati iste vrijednosti sva četiri kvantna broja n, l, ml i ms. Švajcarski fizičar rođen u Austriji Wolfgang Ernst Pauli (1900.-1958.) otkrio je taj princip 1925.


Publicista i pisac : Dušan Ninić
_________________
POMOZIMO ZEMLJI DA EVOLUIRA.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email MSN Messenger
3.1415926535...
Iskušenik


Pridružio: 06 Nov 2009
Poruke: 54

 Poruka Poslao: 02 Maj, 2011 10:49 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Knjiga brojeva

Mnogi vjeruju kako je autor knjiga Geneze, Egzodusa i Brojeva u stvari Mojsije. Knjiga Brojeva se bavi rasponom od četrdeset godina nakon egzodusa Izraelićana iz Egipta. Postoji impresivno mnogo brojeva koji se spominju u Knjizi Brojeva, što je uvjetovali i njen naziv. Brojevi su izgleda relevantni.

Prema liječniku i američkom vodećem travaru dr. Joseph S. Puleo, koji je bio inspiriran tijekom nekog mističnog iskustva na istraživanje Knjige Brojeva u traženju frekvencija izliječenja. Ma kako to čudno zvučalo, našao je vjerojatno 6 frekvencija zvuka u Knjizi Brojeva, poglavlje 7, stihovi 12 - 89!

Nađene frekvencije su 396 Hz, 417 Hz, 528 Hz, 639 Hz, 741 Hz i 852 Hz. Te frekvencije su frekvencije stare solfeggio skale. Korištene su u Gregorijanskim i Sanskrit crkvenim napjevima. Slogovi koji su korišteni za označvanje tonova te skale su:

Ut-Re-Mi-Fa-Sol-La, uzeti iz srednjovjekovne pjesme Ut Quent Laxis, gregorijanske
crkvene pjesme koju je napisao Ivan Krstitelj.

Ut queant laxis
Resonare fibris
Mira gestorum
Famuli tuorum
Solve polluti
Labii reatum
Sancte Iohannes

Prijevod: Da bi robovi mogli rezonirati (glasno objaviti) nadnaravna (čuda) tvojih kreacija s otpuštenim (pojačanim) glasovnim akordima. Isperi krivnju sa svojih (naših) profanaih usana, Sveti Ivane.

Tekst u Ut Quent Laxis izgleda sugerira da te note otvaraju komunikacijski kanal s Božanstvenim (Božjim).

U viziji dr. Joseph S. Puleo-a mu je pokazano korištenje metodologija reduciranja brojeva Pitagore preslikavanjem velikih brojeva na jednu jedinu znamenku. Vrijednosti se svih znameki zbrajaju. Ako nakon prvog zbrajanja broj još uvijek sadrži više od jedne znamenke, proces se ponavlja. Evo primjera:

456 se reducira na 4+5+6=15, slijedeća redukcija je 1+5=6. Tako se broj 456 reducira
na jednu jedinu znamenku 6.

Joseph Puleo je pronašao jednu jedinu temu ili predmet u Knjizi Brojeva, koju knjiga diskutira. Prva je stvar, koju je pronašao, često spominjanje broja dana, prvi dan, drugi dan, treći dan, itd. Prvi se dan referencira u stihu 12, drugi se dan spominje u stihu 18, a treći dan u stihu 24. Zadnja referencija na dan je pronađena u stihu 78. Svi se dani refrenciraju počevši od stiha 12 s inkrementom 6.

Pitagorejska redukcija tih brojeva stihova daje:

12 = 1 + 2 = 3
18 = 1 + 8 = 9
24 = 2 + 4 = 6

30 = 3 + 0 = 3
36 = 3 + 6 = 9
42 = 4 + 2 = 6

Vidite li ponavljanje 396, 396, itd, što se nastavlja sve dok se dođe do stiha 78. Tako je nađena prva frekvencija koja odgovara Ut tonu.

Druge su frekvencije nađene korištenjem ponavljanja tema nađenih u tekstu. Iznenađujuće je što se sve nađene frekvencije na taj način poklapaju s frekvencijama solfeggio ljestvice.

Solfeggo ljestvicu je nakon nekog vremena crkva zabranila i promijenila ju je u našu današnju popularnu Spuštenu ljestvicu. Ut je bio promijenjen u Do a njegova frekvencija promijenjena, a dodana je i sedma nota Ti. Međutim, time se potpuno izgubila harmonija izvorne ljestvica.

Za frekvencije koje pronašao Puleo, se sada vjeruje, da imaju svojstva liječenja. Frekvencija 528 Hz, po pretpostavkama ima izliječujući učinak na DNA. Frekevncija izgleda utječe na molekule vode koje okružuju DNA spiralu.

Glen Rein iz Istraživačkog laboratorija kvantne biologije u New York-u - Quantum Biology Research Lab je eksperimentirao s in vitro DNA, koje je bila izložena snimkama različitih glazbenih stilova. Koristio je tehniku konvertiranja glazbe na audio skalarne valove. Koristio je izvore zvuka suprotne faze kako bi se ista glazba sama poništila i kreirala skalarne audio valove. U pokusu su korišteni CD uređaj, pojačalo i spirali slična samo-poništavajuća zavojnica. Svirana su četiri tipa glazbe epruveti koja je sadržavala in vitro DNA. Apsorpcija UV svijetla u DNA ispitne uzorke DNA uzoraka je mjerena nakon jednog sata.

Gregorijanske pjesme su uvjetovale 5% do 9,1% povećanje apsorpcije UV svijetla zbog odmotavanja DNA spirale. Sanskrit pjesme su imale sličan učinak, 5,8% do 8,2%. Rok (0 - 1%) i klasična glazba (0 - 1,1%) su mali ili nikakav učinak. Glen Rein je konačno zaključio kako čujni zvučni valovi Solfeggio ljestvice mogu prouzročiti rezonancija DNA, te mogu imati učinak (iz)liječenja.

Pitanje se postavlja o tomu tko je unio ove frekvencije u Knjigu Brojeva? Ako je Mojsije bio autor te knjige, možda je dobio to znanje od Egipćana. Ostaje misterija, no i činjenica znanstveno mjerljivih učinaka na DNA glazbenih frekvencija spomenutih u Knjizi Brojeva. Sugeriraju im se i svojstva DNA liječenja.

Iz knjige: Buđenje duša distorzija - Konvergencija znanosti i duhovnosti
Autor: Jan Wichernik
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 22 Jul, 2011 11:54 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Rupa u vremenu

Naučnici sa univerziteta Kornel stvorili “nevidljivi plašt“, koji pravi iluziju vremenskog jaza. Dosadašnji eksperimenti stvarali su nevidljivi plašt koji skriva objekte, a ovaj krije događajeU poslednjoj borbi protiv zla na velikom ekranu, Hari Poter je koristio novu vrstu nevidljivog plašta - onu koja ne sakriva objekte u prostoru, već događaje u vremenu.

Ne zna se da li su filmadžije bile inspiracija fizičarima ili obrnuto, ali sve u svemu i jedni i drugi došli su na istu ideju. Filmadžije uz pomoć kamere, a naučnici koristeći savremenu opremu i materijale, uspeli su da stvore rupu u vremenu.

Grupa fizičara uspela je da manipuliše svetlosnim snopom tako da stvori mali vremenski prekid. Događaji iz tog kratkog vremenskog perioda, u kome se svetlosni snop ponaša drugačije nego uobičajeno, ostaju neprimećeni, kao što je nevidljiva i sama vremenska rupa.


Njihov “trik”, ipak, ne može na sigurnosnim kamerama da sakrije upad pljačkaša u banku. To je i dalje moguće samo na filmu, u realnosti ne tako skoro. Ali, može da se primeni u eksperimentalnim uslovima sa specijalnim optičkim i elektronskim uređajima.

Moti Fridman i njegove kolege sa Kornel univerziteta izvestili su o prvoj demonstraciji ovog eksperimenta koji su nazvali “vremenski plašt”.

BRZINA
VREMENSKI jaz koji su stvorili trajao je 15 trilionitih delova sekunde, dovoljno dugo da sakrije impulse svetlosti stvorene ispod plašta, objasnili su autori rada. Duži kabl bi, u teoriji, povećao ovaj vremenski jaz na više od jedne mikrosekunde. To bi i ovaj fenomen učinilo mnogo jasnijim.
Raniji nevidljivi plaštevi krili su objekte od pogleda, savijajući svetlost oko sebe i skrivenog predmeta. Kao što voda protiče oko stene koja se nalazi usred rečnog korita, svetlosni snop zaobilazi plašt i prirodno se spaja sa druge strane, ne ostavljajući za sobom nikakav trag.

A novi vremenski plašt krije događaje promenom brzine svetlosti, a ne njenog pravca. U vakuumu brzina svetlosti je oko 300.000 kilometara u sekundi, a trik će biti uspešan samo kada se brzina neznatno smanji, kao u optičkim kablovima.

Tim sa Univerziteta Kornel manipuliše svetlošću u optičkim kablovima koristeći vremenska sočiva, silikonski uređaj izvorno usavršen da ubrzava prenos podataka. Polovina svetlosti prolazi kroz ova sočiva i ubrzava se, a druga polovina suprotno - usporava kretanje. Talasi se razdvajaju, stvarajući mračni jaz. Drugo sočivo dalje duž kabla ponovo spaja svetlosne zrake tako da na krajnju destinaciju stižu kao jedan snop, baš onako kako su i krenuli. Rupa kao da nikad nije ni postojala. Dakle, sve što se zbilo između nije ni zabeleženo.

- Ovo je mnogo veći vremenski jaz nego što smo mislili da će biti moguće da se stvori - objasnio je Pol Kinsler, fizičar sa Imperijal koledža u Londonu.

Kinsler i njegove kolege prvi put su objasnile ideju o ovakvom plaštu februara ove godine. Njihov plašt, usavršen da ne može da se otkrije, zahteva veoma specifične materijale koji se inače koriste u eksperimentalnim izradama nevidljivih plašteva.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
kosmička_beba
Mistik


Pridružio: 11 Okt 2010
Poruke: 1386

 Poruka Poslao: 13 Avg, 2011 09:24 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vrlo aktuelna priča, koja se nadovezuje na teorije ''nekih'' koji tvrde da se sa vremenom od ranije manipulisalo,
odnosno manipulisalo sa ČITAVOM istorijom.
Zato se razvijanje SVESNOSTI jako naglašava u zadnjim vremenima.
SVEOPŠTA SVESNOST - I NIKAKAV PLAŠT NE MOŽE SAKRITI NI OBJEKTE NI VREME.

OD VEĆ VIĐENOG DO VEĆ VIĐENOG---POZDRAVAC!!! Very Happy
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 27 Avg, 2011 20:26 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom


_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » POTRAGA ZA SVEZNANJEM
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 od 5

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Izaslanici iz jednog drugog vremena 4 adminfob 17228 15 Jul, 2011 09:39 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE POHVALE 79 Mladen 68922 07 Jan, 2011 11:12 am
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 42155 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 51705 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 37505 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 44448 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 51352 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom