Kineska tradicionalna i kineska herbalna medicina
Idi na stranu Prethodni  
1, 2
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » ALTERNATIVNE METODE, NARODNA MEDICINA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
lazicmaja
Gost

 Poruka Poslao: 14 Jan, 2009 14:01 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

SPIRULINA

SPIRULINA je modro zelena mikroalga, sadrži snažnu kombinaciju supstanci važnih za čovekov organizam. Prema sadržaju hranljivih supstanci 1 gr Spiruline odgovara 1 kg različitog povrća. Spirulina divlje alge iz jezera Činhaj je u ovom preparatu koncetrisana primenom moderne tehnologije. Spirulina obrazuje spiralna vlakna, sadržimbelančevine u čijem sastavu se nalazi 18 aminokiselina, od kojih se 8 ne sintetizuje u organizmu čoveka i zbog toga se nazivaju nezamenljivim. Ona poboljšava metabolizam, jača imunitet, reguliše nivo šećera u krvi, holesterola i triglicerida. Dobar je izvor hranljivih vlakana koja doprinose izlučivanju toksičnih materija, viška masti. Ovaj preparat poboljšava vid, stanje kose, kože, organizam se podmladjuje spolja i jača iznutra, jača nervni sitem i povećava vitalnost. Preporučuje se upotreba u rehabilitacionom periodu kad hrana bogata belančevinama nije kontraindikovana. Treba da je upotrebljaavaju osobe sa slabijom ishranom koje često boluju od prehlada, za preventivu artetrioskleroze krvnih sudova i ishemijske bolesti srca, za čišćenje organizma, smanjenje telesne težine i prevenciju raka creva, kod hroničnih zapaljenskih oboljenja, kod anemije, patologija kože. Pažljivo treba da je koriste osobe sa oboljenjem bubrega kad im je ograničen unos hrane bogate belančevinama, ne preporučuje se kod akutnih oboljenja gastrointestinalnog trakta.

KORDICEPS

Kordiceps ili Ražana glavnica je tradicionalan lek kineske nacionalne fitoterapijske farmaceutike, koji postoji 1200 godina. Ima specifičan oblik života zahvaljujući kojem nosi u sebi informaciju o izuzetnoj sposobnosti preživljavanja. Apsolutno je jedinstvena na svetu jer u jednom delu svog biološkog ciklusa postoji kao biljka, a u drugom kao insekt. Kordiceps pripada gljivama. Razmnožava se spajanjem muških i ženskih ćelija, jer u sebi sadrži oba ova principa. Živi tamo gde postoje odgovarajući uslovi za njen rast i ishranu (planinski masivi na Kini i Tibetu visine 3500 m) U letnjem periodu ražana glavnica postoji kao gljiva koja liči na sitnu travu tamno-braon boje. Veoma se teško može primetiti na livadi pokrivenoj cvećem i travom. U periodu formiranja spora iz plodonosnog tela ćerke-gljive, biljka ispaljuje spore i pada na larvu leptira „slepi miš“ na kojoj će parazitirati. Tada nastaje drugi ciklus postojanja ražane glavnice. Napadnuta larva se zakopava u zemlju. Micelijum gljive urasta u gusenicu i iz nje apsorbuje sve hranljive materije, zbog čega se ceo micelijum puni insektima i umire. Spore u larvi počinju da liče na bakteriju koja uništava i koristi unutrašnje organe larve. Ostavljajući sebi za zaštitu njenu rožnatu opnu. Ražana glavnica provodi zimu u zemlji kao čaura s rožnatom opnom, kja je ostala od gusenice i služi da zaštiti telo gljive. Kad su larvine rezerve pri kraju, ražana glavnica je prinuđena da se hrani podzemnim stablom planinskih biljaka i tokom svog dugogodišnjeg razvitka ispod zemlje, ražana glavnica trpi dugotrajnu glad, hladnoću i nedostatak kiseonika. Početkom proleća, preko otvora za disanje na glavi gusenice izrasta jedno plodonosno telo ražane glavnice i gore opisani razvojni ciklus se ponavlja što objašnjava kineski naziv za ražanu glavnicu Dun čun sja cao – zimi insekt, leti trava. Spektar delovanja ovog preparata je neobično veliki. PREPARAT IMA MOGUĆNOSTI DA DELUJE NA SVE ENERGETSKE KANALE U ORGANIZMU ČOVEKA. TO SE POSTIŽE PROČIŠĆAVANJEM ONIH ENERGETSKIH KANALA U KOJIMA SE ZADRŽAVA ENERGIJA. Preparat je nosilac Jang energije i može da otloni višak ove energije u organizmu.Da bi preparat efikasno delovao mora se uzimati u periodima najveće aktivnosti meridijana odr. Organa, uošteno najbolje ga je uzimati tokom aktivnosti kanala slezine-pankreasa, jer informativno-energetska veza po shemi povezuje taj kanal s kanalima jetre i bubrega. Uzimanje preparata dovodi do samoreguacije svih sistema i organa, uključujući i najsloženiji sistem-mehanizam obnavljanja energetskog blalnsa Jin- Jang. Efekat ozdravljenja nastaje odmah nakon obnavljanja imunog sistema. Poboljšavajući cirkulaciju i razmenu energije u svakom organu, kanalu, ćeliji, preparat na ćelijskom nivou čisti organizam od toksina i štetnih materija.
 Nazad na vrh »
Giba
Mesija


Pridružio: 20 Sep 2008
Poruke: 4650

 Poruka Poslao: 14 Jan, 2009 14:23 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Svaka cast! Bravo!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
nocnavila
Gost

 Poruka Poslao: 14 Jan, 2009 15:02 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Majche lepo ti gavranche!


A za tekstove.
 Nazad na vrh »
lazicmaja
Gost

 Poruka Poslao: 14 Jan, 2009 15:35 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hvala Gibo i Noćna vilo, ovo je kratki rezime ili ajd’ da kažemo skripta, inače temeljnih i opširnih studija ruskih lekara na temu kineske tradicionalne medicine. Mislim da sam izneo kratku, sažetu i svrsishodnu suštinu ove drevne nauke i filozofije i njenu kratku usporedbu sa tzv. zvaničnom medicinom, kao i suštinske postavke tzv. dopune ishrani. Mislim
da u isto vreme i ova filozofija i suplementi dočaravaju svu egzotiku jedne drugačije, ali vrlo mudre kulture, koju često, usred skučenosti sopstvenog uma doživljavamo kao neprijateljsku. Nikad neću zaboraviti kad su me neki moji prijatelji, „pravi vernici“ upozorili da ne idem na akupunkturu jer je to satanistička rabota. U prvi mah nisam mogao da verujem, a posle sam se slatko nasmejao. U medjuvremenu su neke nedaće i te moje prijatelje naterale da dobrano promene svoje stavove jer se u nevolji čovek i za „slamku“ hvata. U ovom slučaju, ja bih ovu „slamku“ -kinesku tradicionalnu medicinu i filozofiju- nazvao džinovskim stubom ljudskog duha. Još da dodam da Svetska zdravstvena organizacija čitav niz godina, na osnovu svojih istraživanja, a obzirom na broj izlečenja bolesnih u svetu, na prvo mesto stavlja Kinesku tradicionalnu medicinu, na drugo razne fitoterapije, na treće homeopatiju i na četvrto – zvaničnu – zapadnu medicinu. Dodaću, kao što sam obećao još dva preparata, pa ko ima strpljenja – nek pročita. A za gavranče, da kažem da mi je ova fotka bila dugo na monitoru jer me asocira na omiljena dva lika moje mladosti : Hičkoka i Edgara Alan Po-a. Pozdrav svima.
 Nazad na vrh »
lazicmaja
Gost

 Poruka Poslao: 14 Jan, 2009 19:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

IKAN se sastoji od petolisne ginosteme, beta karotena, vitamina c, pentafiluma, teopolifenola, mikroelemenata.
Petolisna ginostema je lijana koja raste u planinskim šumama Kine i koristi se zansuzbijanje zapaljenskih procesa, za sniženje telesne temperature, kao antioksidant, za povećani imunitet, krepi organizam i povećava izdržljivost, suzbija i prevenira maligna oboljenja, kao sredstvo za smirenje i protiv bolova, za intenziviranje funkcije bubrega, jetre i polnih organa, za smanjenje nivoa šećera i masti u krvi, za aktiviranje svih oblika razmene materije (belančevine, masti i ugljenih hidrata), za bolji rad ćelija kore velikog mozga, ima mnoštvo saponina koji se vezuju za slobodne radikale i izlučuju ih iz organizma i vrše normalizovanje vitalnih funkcija ćelije.
Pentafilum je takodje antioksidant, usporava proces starenja, povećava elastičnost kvnih sudova, sprečava obrazovanje trombova, ima detoksikaciona svojstva, odstranjuje neprijatan miris iz usta, štiti i jača zube, uništava bakterije u usnoj duplji, predstavlja filter ultra violetnih zraka.
Teopolifenol je jak antioksidant sadržan u zelenom čaju koji aktivira procese razmene u ćeliji, povećava imunitet, povećava propustljivost kapilara, jača snabdevanje ćelije kisonikom, pojačava izlučivanje limfe kod limfostaze, za lečenje impotencije i frigidnosti, kod imunodeficijentnih stanja, za povećanje izdržljivosti itd

ULJE OD KOŠTANE SRŽI JEGULJE

Jegulje nazivaju i vodenim žen-šenom, rađaju se u morskoj, ali žive u rečnoj vodi, u Kini se naziva i mekim zlatom. Jegulje se odlikuju izuzetnom vitalnošću. Posle nuklearnog napada na Hirošimu, uništeno je sve osim jegulja. One su sposobne da se kreću noću, da idu ka svetlosti, otporne su na nedostatak kiseonika, napravljeno je od koštane srži jegulje. Sadrži :

EPA ekozopentenska kiselina koja pripada OMEGA 3 mastima, ne može se sintetizovati u organizmu čoveka.
OPA dokozoheksenska kiselina, takođe OMEGA 3 koja se naziva još i zlatom za mozak
AKG je alkokoksilni glicerin ili akiglicerin, supstanca koju sintetizuje organizam. Akumuliran je u slezini, jetri, moždini, limfnim čvorovima i majčinom mleku.
Ulje od koštane srži jegulje čini krvne sudove zdravim, sprečava spajanje trombocita, ima jako antiinflamatorno delovanje i analgetičko dejstvo, normalizuje srčani ritam, smanjuje krvni pritisak, povećava efikasnost insulina, usporava razvoj raka, suzbija autodestruktivni proces kod autoimunih oboljenja, poboljšava rad pluća, obnavlja bubrežnu funkciju, održava dobro raspoloženje, podmlađuje moždane ćelije, poboljšava funkcije mrežnjače oka, poboljšava pamćenje, pomaže organizmu da proizvodi eritrocite, leukocita i trombocite, ima jako antivirusno i antibakterijsko dejstvo itd.

PRAŠAK OD ČANBAJŠANSKIH MRAVA ,
Ovaj preparat predstavlja odlično sredstvo za čitav organizam, sredtvo za jačanje bubrežnih funkcija, regulaciju imuniteta. Odlična dejstva ima kod reumatoidnog artritisa i reumatizma tako što stabilizuje imunološke funkcije organizma, povećava funkciju timusa, povećava količinu leukocita, smanjuje brzinu taloženja eritrocita, stimuliše funkciju obnavljanja krvi. Nastanak reumatskih oboljenja je u velikoj vezi sa deficitom cinka. Cink ima enzimsku funkciju : obrazovanje nukleinskih kiselina, omogućavanje deobe, rasta ćelije i obnavljanje tkiva. Neophodan je za normalno funkcionisanje hormona hipofize, hormona pankreasa, poseduje lipotropno dejstvo, neophodan je za normalan razvoj koštanog skeleta, normalizuje šećer u krvi, obavezan je za normalan rast kože, kose i noktiju, lečenje rana i opekotina itd.

I na kraju nešto malo o namirnicama. Kako se hraniti? Koji god sistem ishrane koristili, zapamtite staru kinesku poslovicu : Šta god bilo otac bolesti, majka mu je nepravilna ishrana.

Na stolu treba da se nađu proizvodi bogati vitaminom C : zelen, voće, povrće, vitaminom E : pšenične klice, betakarotenom : svo žuto povrće i voće, zeleni listovi povrća i jestivih biljaka, vitamini grupe B : pivski kvasac, celulozu : ekinje, ovsenu kašu, heljdu, kukuruz, ražani hleb.

Čišćenju krvi doprinose : cvekla, šargarepa, krastavci.
Sprečavaju holesterol: pasulj, jabuke, ovsena kaša, heljda, šargarepa, avokado, bli luk, crni luk, zelen, maslinovo ulje, orah, morski plodovi, riba.

Osnovni izvor kalcijuma su : krastavac, spanać, kupus, krompir, luk, šargarepa, luk, peršun, ren, maslačak, beli luk, crvena ribizla, sočivo, grašak, grejpfrut, rotkvica, paradajz, suvo grožđe, suve šljive, mahunaste kulture

Osnovni izvor joda su : morska riba, alge, zelena salata, repa, dinja, beli luk, kupus, cvekla, pasulj, ovsena kaša, grožđe, jagode.

Veoma je važno organizam snabdevati enzimima, mineralima, aminokiselinama, vitaminima koji se nalaze u prirodi, zbog toga u svakodnevni meni treba uvrstiti integralni pirinač, ovsenu kašu, semenke suncokreta i bundeve, orahe, bademe, krastavac, papriku, rotkvicu, brokoli, pšenične klice, alge, zrna od soje.
U Kini se za lečenje raka upotrebljavaju jezgra koštice kajsije i gorki badem.

Toliko od mene i prijatno!
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » ALTERNATIVNE METODE, NARODNA MEDICINA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2
Strana 2 od 2

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Obaveštenje: Pravilnik foruma OBJAVE.COM 0 adminfob 31349 07 Jan, 2008 07:29 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 101261 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 33666 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 44410 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 32111 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44586 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26960 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom