Maje i upotreba Runa
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DREAMSPELL - PUT KA MIRU 2012
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 24 Jan, 2009 17:37 pm    Naslov: Maje i upotreba Runa
Odgovoriti sa citatom

Video sam da je sestra Vesna pisala o Runama na temi Astrologija, ali ovaj deo nije obradjen a vezan je za Maje i njihov super univerzalni projekat koji osim skandinavskih Runa obuhvata i kineski Ji - Djing i mnoge druga znanja sveta. Projekat Maja je prosto neverovatno obiman i daje mogucnost onima koji udju u njega (ja se njime bavim nesto vise od dve godine ali nedovoljno ozbiljno koliko zasluzuje) da dosegnu mnoga znanja i komunikacije a znam neke koji vec medjusobno komuniciraju telepatski.

Evo kako sam se ja prvi put ozbiljnije usreo sa Majama i koja sam osnovna objasnjenja dobio:

Jeste tema je bez granica, Zato sto se radi se ustvari o Zakonu o vremenu Nasa percepcija ne valja odnosno otkrice da smo na pogresnoj frekvenciji da je ubacen virus zaborava i da funkcionisemo na pogresnoj frekvenciji. Eto to je to. Znaci, sa frekvencijom 12:60 (12 sati 60 minuta 12 meseci itd.) je ustvari lazna frekvencija prava je 13:20 jer smo kodirani upravo i mi kao bica sa 13:20. Imamo 20 prstiju i imamo 13 vaznih zglobova a kljucni zglobovi su ustvari nasa zivotna pitanja koja trebamo razresiti u putu na nasem putu.

Tako da je to zanimljivo i kad kasnije vidite koji sve sinhroniciteti postoje shvatate da nista nije slucajnost, da je sve igra unapred odredjena, odnosno ne unapred vec je vi kreirate ali znate kako stvari teku tako da mozete da prepoznajete svoju energiju, energiju koja vas izaziva, podrzava ono sto je skriveno u vama. Mozete da prepoznate ljude samo znajuci koji su KIN. Znaci Pera, DJoka, Mita, Jasna ne znace nista i kad vam neko kaze Rezonantni Spojitelj ili Magnetni Majmun ili Elektricna Zmija, vi u startu znate s kim imate posla.

Mozete da ako ste vesti naravno da znate kakava ce vam biti komunikacija gde ce da skripi i gde nece da skripi. Sta ocekivati. Sta mozete lepo dobiti od te osobe, sta vi mozete dati toj osobi i koji su kvaliteti koji vas spajaju sto je fenomenalno.

Nema ne znanja, sve se zna unapred.


Stvarno na osnovu mojih iskustava mogu da svakom ko je zainteresovan sva znanja sveta toplo preporucim sve ono sto je predvidjeno programom u temi:

Maje - Skola 13 x 20

1. Ciklički red vremena, 13 luna (meseci) po 28 dana.
2. Sinkronijski red vremena, Tzolkin, Sveti Kalendar Maya.
3. Proročanski red vremena, Telektonon.
4. Rinri Projekt, Vreme i Biosfera.
5. Organski red vremena, 20 Tabli Zakona vremena.
6. Perceptualni red vremena, 7:7::7:7.
7. Univerzalna Religija 19:260.

ZNAČENJE RUNA

Prema legendi Rune su nastale kada se Odin, gospodar smrti i ponovnog rodjenja, obesio za noge o veliko drvo sveta, Yggdrasil, na devet dana i noći kako bi shvatio Rune. Rune su se razvile u nordijskim, germanskim i anglosaksonskim kulturama i služile su kao abeceda i serija religijskih simbola. Ti narodi su se služili Runama pre dolaska hrisćanstva koje ih je pokušalo iskoreniti. Reč "rune" je vezana za nordijsku reč "run" što znači tajna, nemačku reč "raunen"- šaptati. Svaka runa, osim što predstavlja određeno slovo abecede, služi i kao oznaka za određeni objekt što vodi do dubljih značenja. Nordijska abeceda se zove Futhark po zvukovima prvih šest znakova. Postoji nekoliko varijanata runske abecede tj. Futhark-a. Stariji Futhark se sastoji od 24 znaka podeljena u 3 skupine (Aett-i). Svaki Aett sastoji se od 8 runa: Freyov Aett (Frey-bog plodnosti), Hagalov Aett, Tyrov Aett (Tyr- bog rata). Tim runama dodata je i jedna posebna neispisana runa - Wyrd.
Freyov Aett
Hagalov Aett
Tyrov Aett.

IZRADA RUNA

Rune je poželjno izraditi lično jer će tako na njih preći energija osobe koja ih izrađuje. Rune treba napraviti od prirodnog materijala, uzetog ili iz zemlje (glina) ili od zemlje (drvo). Ako odlučite da ih bojite, to treba raditi sa prirodnim i tradicionalnim bojama. To su: crvena za energiju (najefektnija za muškog shamana); zelena za rast (uglavnom korišćena od ženskih shamana i Wicca); ili plava - boja Odina, teutonskog Boga runskog znanja. Prilikom izrade važno se je usredsrediti na značenje Rune koju izrađujemo. Rune izrađujemo ucrtavanjem ili urezivanjem u drvo ili kamen. Ako ih ucrtavamo preporučuje se crvena ili plava boja. Najbolje je da su približno iste veličine kako bi se izbeglo podsvesno povezivanje oblika Rune s njezinim značenjem. Rune se drže u platnenoj torbici. Takodje Vam je potreban komad platna na kojem ćete bacati rune (tradicionalno se koristi platno bele boje).

BACANJE RUNA
Svaka Runa ima svoje jedinstveno značenje uslovljeno njezinom pozicijom u postavi i povezanošću s drugim Runama. U starim vremenima je postojao običaj da se prizove jedan od bogova - zastitnika runa, Odin ili Freyja, pre početka obreda. Postoji nekoliko različitih načina bacanja Runa. Mogu se položiti licem okrenute prema površini na kojoj bacamo Rune. Tada se lagano rukom zarotiraju u smeru kazaljke na satu. Pri tome smo koncentrisani na pitanje koje postavljamo Runama. Rune vam nikada nece odgovoriti sa "da" i "ne", pa zato izbegavajte takva pitanja. Izvlačimo ih jednu po jednu u pozicije kao što su Keltski krst, Sigel, Peorth, Krst...Osim navedenog načina izvlačenja, možemo ih izvlačiti i direktno iz vrećice u kojoj ih držimo. Ravnajte se po osećaju i izvucite onu koja vas privuče. Snaga Runa dolazi iz Vas što je važnije od samog rituala. Rune nemaju neko specifično značenje već ono koje im Vi odredite. Sledeće je samo moja interpretacija do koje sam došla u drugim vodičima ili iz sopstvenog iskustva.

Ovih 8 runa pripadaju bogu plodnosti Freyu i povezane su sa stvaranjem sveta, bićima koja ga nastanjuju i bogovima. Rune u ovom aettu imaju efekt pokretanja događaja i označavaju osnovne stvari u životu - novac, zdravlje, sukob, inteligenciju, kontrolu, znanje, ravnotežu i uživanje.

Posto je tesko za svaku runu postaviti njen znak, ponavljam zbirnu tabelu svih Runa a onda sledi detaljan opis svih 24 + 4 Rune:
1. FEHU – Plamteće izobilje.

Osobine: Simbol je neprestanog bogatstva koje se obnavlja, snage, stabilnosti i plodnosti.
Značenje: Označava stoku koja je u ranim društvima bila merilo bogatstva, prosperitet, novac, emotivno i duhovno bogatstvo, ciljevi, plodnost i dom, može biti prepreka da se uljuljkamo.
Uspravna: Ili ispunjenja na romantičnom planu. Za sve romantične odnose ima značenje veoma povoljne rune. Kada su finansijska dobra u pitanju označava dobitak preko opklada ili nasledstva.
Obrnuta: Ili neuspehe u svom ljubavnom životu ili za finansije to je loš znak.
Magijska upotreba: Za novac, materijalni uspeh, promociju, posao, nalaženje posla, postizanje ciljeva, započinjanje novih poslova, njeno delovanje je kratkotrajno i mora stalno da se obnavlja.
Povezanost s mitovima i bogovima: Frey, Brisingamen, Gullveig, Dwarfs, Sigurd i Otterovo zlato.
Analiza:
FEHU je sve ono što mislimo da tražimo i što najčešće ne pokazuje sličnost sa onim što ćemo eventualno naći. To je također i naš dom, jer nakon svih lutanja osećaćemo potrebu za toplinom doma i porodice. Fehu nas podseća da, pre spiritualnih putovanja, moramo biti sigurni u našim fizičkim situacijama. Isto tako uključuje i snagu i naporan rad koji dovodi do bogatstva. Fehu je runa boga Freya (bog plodnosti, koja je također jedan oblik bogatstva).

2. URUZ – Moć oblikovanja.

Osobine licnosti: Začeće i unmožavanje, seksualnost, nagoni.
Uspravno: Napredak u karijeri sa finansijskom nadoknadom. Kao rezultat dugotrajnog zalaganja.
Obrnut položaj: Ispuštena prilika za napredovanje ali da je to prihvatio bio bi nesrećan čovek. Ne bi ste mogli da kontrolišete novu situaciju.
Znacenje: Energija, strast, vitalnost, instinkt, fizička snaga-energija, izdržljivost, hrabrost, divlja snaga, seksualnost, plodnost, nesvesno, primitivna svijest, iracionalno, dobro zdravlje, šamanska iskustva, može označavati i izazov koji vodi do velike promene.
Magijska upotreba: Za jačanje volje, povečanje seksualne energije i potencije, pomoć u lovu.
Povezanost s mitovima i bogovima: Ullr, Loki, Odin (kao šaman).
Analiza:
URUZ Označava tura (bizon koji je živeo na području cele Europe, a izumro je 1627.god.). Prema pričama bio je malo manji od slona, te je imao rogove dugačke oko 6 stopa koji su bili visoko cenjeni kod Germana kao rogovi za piće. Slike turova su pronađene u neolitskim pećinama i veruje se da je upravo lov na tura imao obredno značenje u inicijaciji dječaka u svet odraslih muškaraca. Dečak koji je ubio tura time je dokazao da je muškarac i samim time iniciran u prvi nivo misterije - Svest da je izvor života smrt. Runa UR označava divlju životinju što je opozicija runi fehu (domaće životinje). Ur predstavlja i svest o smrti i našoj prolaznosti. Energija ove rune je sirova, snažna, to je čista, iskonska vatra.

3. TURISAZ – Sveta borba.

Osobine: Bogatstvo, uspeh, omiljeni u društvu. Sve poslove obavljaju brzo. Srećni su i plemeniti. Od života znaju da uzmu sve najbolje uključujući i seks. Brzo sve shvataju. Talentovani ljudi.
Uspravan položaj: Savetuje se da se zastane i razmisli.
Obrnut: Brzopleta odluka koja će izazvati kajanje. Neslaganje u porodici.
Značenje: Snaga ljudske podsvijesti, pretjerana ljutnja i požuda, usmeravanje volje ciljano.
Magijska upotreba: Pomoć u učenju i meditaciji, samodisciplina, rješavanje loše životne situacije.
Povezanost s mitovima i bogovima: Loki, Divovi.
Analiza:
Bezgranična energija thorna može se koristiti za dobro ili za haos. Negativan događaj u životu može i doneti važnu životnu lekciju. Divovi su zli i destruktivni prema bogovima Aesira, ali oni donose promenu i čist put za novo doba. Thorn je jasan falični simbol - on može probosti, ubosti i nauditi, ali i zaštiti. Predstavlja snage ljudske podsvesti.

4. ANSUZ – Votanov dah.

Osobine: Dobri trgovci i umetnici. Lako rešavaju sve probleme lišeni svih emocija. Dobri govornici, mogu da upravljaju masama. Nikome ne misle ni dobro ni loše. U odnosima su korektni i radiće samo onako kako će u datom momentu biti najpovoljnije za posao koji obavljaju.
Uspravno: Ima će posetu starije osobe, dobiće poklon ili čuti vesti o poklonu. Za mladje osobe to znači da će dobiti stipendiju.
Obrnut: Opominje na stariju osobu koja je teret. Ili će se neka starija osoba ozbiljno razboleti. Da se neka starija osoba meša u odnose ostalih u porodici. ili neuspešno poslovno putovanje.
Značenje: Otac, magija, komunikacija, slobodna volja, pokretač pasivnih energija, inspiriše, mudrost, autoritativna figura, vođa, duševna i telesna ravnoteža, pravda, znanje, razum, komunikacija, proročanstva, poučavanje, dobar savet, kontrolirana, kreativna, božanska snaga.
Magijska upotreba: Za donošenje mudrih odluka, uspeh.
Povezanost s mitovima i bogovima: Odin.
Analiza:
Ansur - izgovorena božja riječ. Ova runa predstavlja sirovu energiju rune ur obuzdanu disciplinom i iskustvom rune Thorn. Ansur se veže uz Odina, boga mudrosti i rata, koji putuje između svetova na svom osmonogom konju Sleipniru. Odin je naučio lekciju prvih triju runa i stekao mudrost, ali to je samo još jedan početak. U ovoj runi postoji određeni manjak saosećanja. Odin sedi visoko iznad ovog sveta, gledajući i odlučujući sa svog prijestola, ali on još uvijek ne razume svoje ljude i samog sebe. On još uvijek treba tu emocionalnu povezanost kako bi postao veliki vođa.

5. RAIDO - Solarni krug.

Osobine: Ležerni, suptilni, produhovljeni, avantura i kretanje.
Uspravno: Prijatno putovanje, odlazak na odmor, prijatna komunikacija, dobra vest.
Obrnuto: Odlaganje puta ili loš doživljaj na samom putu. Dosadni i iznenadni gosti. Glas koji se čeka neće doći ili će biti loš. Brzopleti poslovni potezi.
Značenje: Putovanje, promjena, sudbina, izazov, životna lekcija, napredak, točak života, duhovno traženje, potraga za novim, traženje odgovora u novim nepoznatim stvarima daleko od nas samih.
Magijska upotreba: Zaštita za putnike, olakšavanje promjena, zaštita kod svih oblika putovanja ili slanja na daljinu.
Povezanost s mitovima i bogovima: Norne, Sigurdovo putovanje.
Analiza:
Rad predstavlja životni put neke osobe i njegov uticaj na druge puteve. Ti putevi su povezani sa sudbinom kojom u nordijskoj mitologiji upravljaju Norne, tri sestre koje žive u blizini prvog korena Yggdrasila. One ga zalivaju vodom iz bunara Wyrd. Norne okreću sudbinu bogova i ljudi. Rad nam poručuje da iako izgleda kao da smo postigli naše ciljeve (ansur), život i promene se nastavljaju i moramo uvek ići naprijed. Završi ćemo tamo gde smo i počeli, ali na višem nivou i sa boljom perspektivom. Putovanje ustvari nikad ne završava.

6. KENAZ – Svetlonosna baklja.

Osobine: Žestoka i topla vatra. Ona stvara i razara. Pročišćuje i daruje život.
Uspravno: Povoljan poslovni ili romantičan odnos. Žene mogu ocekivati poklon od partnera. A muskarac treba da pokloni nešto osobi ženskog pola.
Obrnuto: Gubitak prijateljstva, poslovnog partnera ili kraj veze. Veliki materijalni gubitak.
Značenje: Svetlo, vatra, videti, znati, razumeti, rešenje problema, mudrost, prosvjetljenje, kreativnost, inspiracija, potreba za znanjem, ratnik koji osvetljava svoj put.
Magijska upotreba: Za kreativnu inspiraciju, pomoć u učenju, plodnost, otklanjanje tjeskobe i straha.
Povezanost s mitovima i bogovima: Mimir, patuljci, Muspellheim.
Analiza:
Škotski glagol "ken" znači znati, razumeti, videti i u tom smislu treba i tumačiti ovu runu. Svetlo u tami uključuje ezoterično duhovno prosvetljenje. Slika osobe koja nosi baklju, predstavljajući muški element vatre i vazduha, ulazi u pećinu gdje dolazi u dodir sa ženskim elementom zemlje i vode. Ovo udruživanje muškog i ženskog elementa rezultira rađanjem novih ideja.

7. PRAZNA - KARMIČKA RUNA.

Ova runa predstavlja vašu karmu iz predhodnog života. Ona ukazuje na neizbežno. Ono sto je predisponirano i što se ni na koji način ne može izbeći.

Pozdrav od Mirka.
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 24 Jan, 2009 17:52 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo novih 6 + 1 Runa:

8. EHWAZ – Jedinstvo konja i jahača

Osobine: Sklonost ka nauci i umetnosti, blistavog uma, natprosečno pismeni. Lako rešavaju najteže zadatke. Ležerni, argumentovano rečiti, bez zlih namera. Ne rade protiv sopstvenih interesa. Diplomate. Putuju i dugo ostaju komunikativni i mladalačkog duha.
Uspravan: Napredovanje i odlazak na bolje pozicije. To će doneti uspeh, javna priznanja i promocije.
Obrnut: Prekomorsko putovanje na kome će obaviti uspešan posao.
Značenje: Konj, promjena, kretanje, pomoć, energija, komunikacija, volja, snaga, putovanja, podstiče jedinstvo,
Magijska upotreba: Pomoć u komunikaciji i putovanju, za "slanje" magijskih čini.
Povezanost s mitovima i bogovima: Sleipnir.
Analiza:
Konj je bio snažan simbol u gotovo svim kulturama. Često se verovalo da vuče kočiju s suncem preko neba. Jak, spretan i veran, njegova povezanost s ljudima je jedinstvena. On je omogućio čoveku da obavlja poslove za koje je preslab i kreće na putovanja koja bi za njega bila predaleka. Konj ni pripitomljavanjem nije izgubio svoju snagu. Ehwaz predstavlja energiju i kretanje. To nije bezlični izvor energije, već živo biće koje ima potrebe i želje, ne obični rob. Taj izvor energije treba poštovati. Ehwaz nas uči partnerstvu, poverenju i vernosti onakvoj kakva se stvara između konja i jahača. Ovo je ravnoteža koja se mora postići na putu čiste magije.

9. MANNAZ – Ceo čovek.

Osobine: Živahan duh, na koje se može lako uticati. Originalni. Čudaci. Revolucionari na polju: nauke, umetnosti ili politike. Utemeljivači sekti, sakupljači neobičnih stvari, prevratnici. Imaju bolesne sklonosti. Imaju sopstvena shvatanja za sve, pa se često sukobljavaju sa okolinom.
Uspravno: Uspeh po potpisivanju dokumenta u roku od 30 dana i neka ga potpiše kada je na Nebu pun mesec. Povezana je stanjem Duše koja nagoveštava pravedno i novo doba.
Obrnut položaj: Ima neprijatelje koji ga prate, posmatraj okolne rune da bi se izbegla nesreća.
Značenje: Čovječanstvo, obitelj, zajednica, ljudska priroda svakog pojedinca, odnosi među ljudima.
Magijska upotreba: Da predstavi određenu osobu ili grupu ljudi, za uspostavljanje društvenih odnosa.
Povezanost s mitovima i bogovima: Ask i Embla, Midgard.
Analiza:
U širem smislu, man predstavlja cijelo čovečanstvo - celo područje Midgarda. U užem smislu to su oni sa kojima ostvarujemo lične kontakte, od porodice do prijatelja i šire zajednice koja nas okružuje. Isto tako Man predstavlja našu povezanost s bogovima i prirodom. To je cela mreža ljudskih odnosa, sa osobom u sredini, koja zrači mrežu sudbine istraženu kroz runu rad. Sa razlikom u tome što je mreža rune rad više fiksna dok je ova promjenjiva i vrlo živa. Prošlost i sadašnjost, muško i žensko, ja i drugi - sve suprotnosti su ujedinjene ovdje i čine cijelinu.

10. LAGUZ – Voda stvaranja.

Osobine: Osećajni, nestalni, često melanholični. U javnim poslovima u društvu su omiljeni.
Uspravan: Ukazuje na akademske studije ili na rodjenje deteta.
Obrnut: Upozorenje da se ne prelaze granice ovlašćenja što za posledicu ima trajni prekid nekih odnosa.
Značenje: Voda, osećaji, strahovi, podsvesna intuicija, duhovne sposobnosti, skrivene stvari, savetovanja, emocije (ljubav, mržnja), podsvest, agresivna ženska energija.
Magijska upotreba: Pomoć u borbi sa strahovima, stabiliziranje mentalnih i emocionalnih poremećaja, otkrivanje skrivenih stvari.
Povezanost s mitovima i bogovima: Njord, midgardska zmija.
Analiza:
Za većinu ljudi voda budi ugodne asocijacije - mirnoća, ljubav, saosećajnost, intuicija i osećaji uopšte. Za nordijske narode voda je najčešće predstavljala more. Ono je bilo zastrašujuće, nepredvidljivo, dom midgardske zmije i grob mnogih mornara. Laguz povezuje i svetlu i tamnu stranu elementa vode. Ova runa govori o našim najdubljim strahovima, hladnoći i svim onim zastrašujućim stvarima skrivenim u našoj podsvesti. Razumevanje i mudrost koje smo stekli kroz ehwaz (suočavanje s vlastitom smrtnošću) i druge rune koje slede za njim, pripremili su nas za susretanje sa ovom tamnom stranom koju predstavlja Lagu. Lagu će nas naterati da preispitamo sebe same i naše ponašanje, te nam naglasiti ono što koči naš duševni razvoj. Lagu bi mogli nazvati runom spiritualnog savetnika, a po tradiciji to je osnovna ženska runa. Njeni varljivi elementi proizilaze iz njene promenjivosti, više nego iz zlobe.

11. INGWAZ – Zasadjeno seme

Osobine: Izrazito čulne osobe okrenute prema lepim i ugodnim stranama života. Estete. Uživaju u životu. Obdareni su srećom da vole i da budu voljeni. Omiljeni i rado vidjeni u društvu.
Uspravan: Blizu je rešenje problema koji dugo traje. Kraj jedne faze života i početak srećnijeg i radosnijeg razdoblja. Rodjenje ili gravidnost.
Značenje: Rad, produktivnost, ravnoteža, povezanost sa zemljom, "stajanje sa obe noge na zemlji", siguran i zaštićen dom, porodica puna ljubavi, plodnost, učvršćuje postignuto, ujedinjenje.
Magijska upotreba: Plodnost, zemljoradnja, rast, balans, zdravlje uopšte.
Povezanost s mitovima i bogovima: Freyr / Ing, Nerthus, Thor, Vaniri.
Analiza:
Ing je dansko/anglo-saksonsko ime za Freya, boga agrikulture i plodnosti. Zemljoradnja je jedan od prvih pokušaja čoveka da kontroliše okolinu i plodnost svojih useva. Životinje i ljudi su bili glavna briga većine paganskih zemljoradničkih kultura. Većina ljudi zapadnjačke kulture je izgubila tu povezanost sa zemljom i procesom rasta useva. Oblik ove rune može upućivati na polje (oranicu), ali njena prava simbolika leži u ravnoteži, predstavljajući harmonijsku povezanost nas i četiri elementa (četiri smera). Ing nas podsjeća na drevnu povezanost bogova i zemlje. To je runa prizemljenja koja, usmeravajući nas ka zemlji, ponovno povezuje naše telo, misli i dušu. Ing nosi značenje ispunjenja, sigurnog i zaštićenog ognjišta (svjetlo koje sja u tami, tj duhovne težnje).

12. DAGAZ – Meditacija u svitanje.

Osobine: Stalna težnja ka usponu i osvajanju vlasti.
Uspravno: Korenita promena načina života. Rešenje problema koji nas dugo muči. Prosperitet.
Značenje: Novi dan, sreća, uspeh, aktivnost, ispunjavajući život, zadovoljstvo, napredak, razvoj, budjenje, nova saznanja.
Magijska upotreba: Za donošenje pozitivnog rezultata.
Povezanost s mitovima i bogovima: Sunna, Baldr, Yggdrasil.
Analiza:
Ova runa dovršava treći aett ostavljajući samo runu Othal da dovrši ciklus. Kao i u prethodna dva aetta, Daeg završava treći aett sa svetlom i nadom. Wyn predstavlja zemaljsku slavu, sunce te nebesku snagu, koje dag povezuje donoseći apstraktnije svetlo i snagu Sowela na zemlju u naš svakodnevni život. To je prikazano i samim oblikom rune. Kao i runa Ing, Daeg simbolizira harmoniju čoveka i njegove okoline. Daeg tu ideju nosi korak dalje, upućujući na harmonijsku povezanost i sa duhovnim okruženjem.

13. OTHALA – Kraljevstvo majke.

Osobine: Ozbiljni i temeljiti ljudi, izvrsnog pamćenja. Ne poveravaju se niti se petljaju u tudje stvari. Suzdržljivi u sopstvenim prohtevima. Dominantna im je racionalna i radna energija. Natprosečan uspeh. To sve mogu da ugroze melanholijom koja im je često stanje.
Uspravno: Novčani i materijalni uspeh. Nasledstvo. Dar nagrada poslodavca ili prijatelja koji je vama zadovoljan.
Obrnuto: Nesreća, neuspeh, šteta. Kvar, šteta tehnike ili opreme. Zdravlje nije ugroženo.
Značenje: Vlasništvo, zemlja, nasleđe, bogatstvo, osjećaj pripadnosti, dom, zemlja predaka.
Magijska upotreba: Dovršavanje projekta, jačanje porodicnih veza, zemlja i vlasništvo.
Povezanost s mitovima i bogovima: Devet svijetova Yggdrasila.
Analiza:
Ova runa pokazuje dosta sličnosti sa prvom runom futharka - Feoh. I ovde se nalazimo u području vlasništva i zdravlja. No stoka je tamo predstavljala pokretno vlasništvo, dok je zemlja nešto što traje. Može biti nasleđena, a što je bitnije ona definiše ko smo po tome gde smo. To je naš dom. Ova runa predstavlja mesto susreta Midgarda i Asgarda, nas i našeg Boga. Ideja zemlje i nasleđa je samo simbol - moramo samo naći naš "centar" koji će našem životu dati smisao, a to je krajnji cilj runskog putovanja. Nakon svih putovanja i avantura, svi se na kraju vraćamo kući. To ne znači da su ta putovanja bez cilja. Baš suprotno, samo kroz ta istraživanja naš dom ili duhovni centar može imati pravo značenje za nas. Ethel ne završava samo ovaj treći aett, nego nas i vraća na početak futharka, ali na viši nivo. Sada možemo započeti sledeći veliki krug runskog putovanja.

14. PRAZNA - KARMIČKA RUNA.

Ova runa predstavlja vašu karmu iz predhodnog života. Ona ukazuje na neizbežno. Ono što je predisponirano i što se ni na koji način ne može izbeći.

Pozdrav od Mirka.
In lake'ch a la kin.
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 24 Jan, 2009 18:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo novih 6 + 1 Runa:

15. EIHVAZ – Kosmičko drvo.

Osobine: Dobar umni i moralni temelj. Uvek spremni da pomognu drugima koji su se našli u nevolji. Preduzimljivi, širokih horizonta i hrabri. Streme ka uzvišenim ciljevima do kojih stižu radom. Svesni svojih vrednosti. Imaju svest o uspehu koji su pošteno zaradili i prisutnosti Boga u njima.
Uspravan: Promena posla koji će u početku biti nepovoljna, ali na duže staze vrlo povoljna. Možda promenu pretpostavljenog ili mesta boravka rada. Može da ukazuje na trenutno lošu situaciju koja će se neminovno uspešno razrešiti.
Značenje: Završetci, promjena, inicijacija, borba sa vlastitim strahovima, smrt, transformacija.
Magijska upotreba: Da donese promenu, da olakša životnu tranziciju.
Povezanost s mitovima i bogovima: Hel, Yggdrasil.
Analiza:
Drvo tise je od davnina u severnoj i zapadnoj Europi bilo povezivano s runama, magijom i smrću. Jedan od razloga za tu asocijaciju je i to što je tisa crnogorica (ona se uspješno bori s zimom i smrću), njene crvene bobice simboliziraju krv života, ima vrlo dugačak životni vek. Sađenje tise na groblju je predkršćanski običaj. Eihwaz je trinaesta runa futharka i označava njegovu sredinu. Interesantno je i to što je trinaesta karta u Tarotu također smrt. Ehwaz je prolaz kroz koji moramo proći kako bi ušli u svet boginje Hel i tamo stekli znanje i prihvatanje vlastite smrtnosti. Ovog procesa se ne treba bojati jer svi moramo proći kroz njega ako želimo svladati najdublje strahove i steći mudrost koja se ne može naučiti iz knjige. Mudrost dolazi iz iskustva. Eihwaz predstavlja vrata mudrosti koja se nalaze između života (jera) i ponovnog rođenja (Pertho).

16. PERTRO – Bunar sećanja.

Osobine: Požuda je pokretačka snaga, odlučni, strastveni. Potiskuje svoje strasti da bi mogla da se uklopi u sredinu, pa su tajnoviti i mistični.
Uspravan položaj: Tajne su joj poznate. Uz pomoć lukavstva ili na tajnovit način će ostvariti cilj. Iznenadno bogatstvo, u novcu ili potrebnoj informaciji za rešenje životnog cilja.
Obrnut: Materijalno očekivanje se neće obistiniti. Dobi ćete pogrešne informacije. Razočaranje u ljude.
Značenje: Ponovno rođenje, misterija, magija, novi početak, proročanstva, plodnost.
Magijska upotreba: Plodnost, olakšavanje poroda, pomoć u magiji.
Povezanost s mitovima i bogovima: Freya, Angrbode.
Analiza:
Tačan prevod reči Peorth je predmet mnogih rasprava. Problem je u činjenici da se zvuk P ne pojavljuje nigdje u starogermanskom jeziku, što vodi do verovanja da je ta reč donešena iz nekog drugog jezika. Prema staroj engleskoj runskoj pesmi, ta reč je povezana sa nekom vrstom igre, igrača figura, kocka. Ova reč je povezivana i sa slovenskom reči za ženski polni organ, što je zanimljivo jer runa označava ponovno rođenje, trudnoću. Runa je usko povezana sa sudbinom - put kojim putujemo nam je predodređen od trenutka rođenja. Peorth predstavlja igru sreće. Poručuje nam da sudbini iskoristimo što bolje možemo. U duhovnom smislu navodi na razotkrivanje skrivenog. Peorth je početak procesa i alat za ostvarivanje cilja.

17. ELHAZ – Delo Svetog stvaranja.

Osobine: Nesebična i požrtvovana ljubav. Svima pomažu, blage naravi, na njih se može lako uticati, lako se vredjaju. Kada im ukažete pažnju, vrlo su zahvalni čak i kada je to nepotrebno. Ne umerena čulnost, stalno nešto osluškuju, okrenuti ka sebi, žive kao osobenjaci.
Uspravan: Zainteresovanost za nove stvari - shvatiće da su na dobrom putu. Ili da je izvor sreće u pomoći drugima.
Obrnut: Izbegavajte ljude koji hoće da vas iskoriste ili dobro procenite situaciju da ne bi povredili druge koji vam ne žele zlo.
Značenje: Zaštita, pomoć, odbrana, upozorenje, podrška, mentor, etička dilema.
Magijska upotreba: Za zaštitu, pomoć u lovu.
Povezanost s mitovima i bogovima: Heimdall, Gjallerhorn.
Analiza:
Heimdall je zanimljiv i misteriozan lik u nordijskoj mitologiji, a sa ovom runom ga povezuju zbog njegove uloge zaštitnika i čuvara. On čuva vrata koja se nalaze na granici svetova, u rukama drži rog i mač. Prošli smo kroz smrt i ponovno rođenje i sada nam još preostaje susret sa Čuvarem pre povratka našem svetu. On je taj koji nam naređuje da mudro iskoristimo našu novu snagu. Od sada osoba više ne može biti zaokupljena samo ličnim razvojem već mora uzeti u obzir i uticaj svojih postupaka na druge. Svaki čovek sam odabira kojim će putem - mač je u njegovim rukama i on sam odlučuje može ili ga upotrijebiti u odbrani ili napadu.

18. SOVILJO – Sunčev zrak.

Osobine: Dobrodušni, širokog pogleda, srdačni, humani, vole decu i sve uzvišene stvari, pogotovo umetnost. Ima jak nagon koji može sve da pokvari da se nametnu i da vode glavnu reč.
Uspravan: Povesti računa o zdravlju. Pogotovo za ženu koja je trudna. Opomena onima koji preteruju sa radom, mora da nadje i vremena za odmor. Da ne forsira sa treninzima. Izuzetna nervna istrošenost, briga jer će na kraju sve biti u redu.
Značenje: Sunce, uspeh, pozitivna energija, snaga, aktivnost, plodnost, zdravlje, pobeda svetla nad tamom, jasno viđenje, život, grom.
Magijska upotreba: Energija, snaga, uspeh, lečenje, plodnost.
Povezanost s mitovima i bogovima: Sunna.
Analiza:
Sowelu predstavlja prirodnu moć sunca. Sunčeva toplina i svetlost simboliziraju život, rast i sve ono što je pozitivno i dobro. Prema nordijskom mitu, Sunce voze preko neba u kočiji koju progoni veliki vuk. U indoevropskom paganizmu, sunce je često povezivano s konjem (sunce u kočiji koju vuče konj). Oboje su simboli života i plodnosti. Simbol svastike ili sunčevog točka pojavljuje se već u neolitskom razdoblju širom Azije i Evrope. Sunčeva runa predstavlja kretanje i energiju. Sowelu označava kraj drugog aetta i kao wyn simbolizira uspeh i slavu. No, sunce je vrlo aktivan simbol za razliku od opuštajuće Valhalle. Uspešno smo došli do kraja aetta i zaključak je pozitivna runa. Ovde se možemo nakratko odmoriti od puta u toplini i svetlosti sunca, upijajući energiju za posao koji nas čeka.

TYROV AETT.

Posljednji aett pripada bogu rata i pravde Tyru. Rune trećeg aetta se odnose na duhovno prosvjećenje i intelektualna postignuća.

19. TIVAZ – Štap moći.

Osobine: Agresivni, svadljivi, nametljivi.
Uspravan: Strasna ljubavna afera u kojoj muskarac nije svestan tog stanja, a ako je žena biće srećna sa muskarcem koji je voli.
Obrnut: Osoba je sa partnerom koja napusta svoje partnere. Ako je u pitanju muskarac, prijatelj će se umešati u vezu.
Značenje: Borba, dužnost, disciplina, odgovornost, odricanje i uspeh pomoću žrtve, sukob, snaga, ozleda, put ratnika, odlučnost.
Magijska upotreba: Za zaštitu, pobedu, snagu, jačanje volje, lečenje rana.
Povezanost s mitovima i bogovima: Tyr i vuk Fenris.
Analiza:
Treći aett, kao i drugi, počinje sa gubitkom. Razlika je u tome što runa Hagal nosi žrtvovanje onih stvari koje nisu toliko bitne za naš razvoj, dok Tyr predstavlja dobrovoljnu žrtvu koju pridonosi onaj koji tačno zna čega se odriče i zašto. Bog Tyr je žrtvovao ruku, dopuštajući vuku Fenrisu da mu ju odgrize, kako bi okovao njegovu haotičnu snagu. Kao što je Tyr jedan od najstarijih bogova nordijske mitologije, tako je i njegova runa jedna od najstarijih runa. Preživela je, nepromenjena, još od ranog bronzanog doba. Tyrova runa predstavlja sve one dobre osobine: snagu, hrabrost, dužnost i odgovornost. Sa druge strane ona predstavlja i dublju misteriju - ranjenog boga. Bol rune Tyr fokusira pažnju i traži disciplinu. Ta rana nosi dublje značenje. Ur je savladan, a lekcija Tyra i Hagala je naučena. To je put ratnika.

20. BERKANO – Plodnost.

Osobine: Umetnička duša sa raspoloženjima radosti i melanholije sa izrazitim realizatorskim sposobnostima.
Uspravan: Venčanje ili veridba. Prinova za one u braku ili unuke za bake i deke.
Obrnuto: Problemi sa decom ili sa začećem i održavanjem ploda.
Značenje: Rođenje, začeće, plodnost, zdravlje, ozdravljenje i oporavak, nov početak, rast, izobilje, obnova, preporod, pročišćenje.
Magijska upotreba: Lečenje (posebno infekcija), pomoć u začeću deteta, tera zle sile, izražavanje ljubavi-dopadanje, naklonjena je vernim ljubavnicima, pročišćenje.
Povezanost s mitovima i bogovima: Frigg, Idunna.
Analiza:
Beorc je simbol rođenja i plodnosti. Kao što runa Tyr muška runa i predstavlja put ratnika, tako je Beorc ženska runa i predstavlja put majke, one koja vida rane i donosi život nakon smrti. Predstavlja i rađanje novih ideja, uspešan početak poduhvata.

21. PRAZNA - KARMIČKA RUNA.

Ova runa predstavlja vašu karmu iz prethodnog života. Ona ukazuje na neizbežno. Ono sto je predisponirano i što se ni na koji način ne može izbeći.

Pozdrav od Mirka.
In lake'ch a la kin.
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 24 Jan, 2009 18:17 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo i preostalih 6 + 1 Runa:

22. GEBO – Dar.

Osobine: Uravnotežene osobe, veseli, rado vidjeni u društvu, imaju osećaj za pravdu. Uživaju u muzici, dobri plesači, popustljivi, dobri, pravedni i darežljivi.
Uspravan položaj: Novo prijatno prijateljstvo ili partnerstvo koje će doneti uspeh. Osoba će dobiti dosta darova. Materijalno blagostanje.
Značenje: Poklon, davanje, partnerstvo ili sjedinjene u ljubavi ili poslu, vjenčanje, velikodušnost, neočekivana sreća.
Magijska upotreba: Za pronalažanje i jačanje ljubavne veze, plodnost, za sreću, označavanje poklona ili ponude.
Povezanost s mitovima i bogovima: Sigurd i Brunhilda; Aesir i Vanir.
Analiza:
Gyfu je runa povezanost, posebno povezanosti medju ljudima. Sve do ove rune naš put se nije susretao sa drugim putevima. Ovdje dolazimo do točke kada se naš put ukršta sa drugim putevima i dopušta nam da uspostavimo vezu sa drugima. Te veze jačaju razmenjivanjem poklona. Gyfu se u davna vremena koristio kao simbol međusobne povezanosti, poljupca. Ova runa znači poklon čije prihvatanje nameće obavezu onog koji prima jer u nordijskoj kulturi poklon je uvek zahtevao uzvratiti poklon. Poklon razmenjem među ljubavnicima kao prsten simbolizira njihovu povezanost.

23. VUNJO – Radost.

Osobine: Šarm, smisao za muziku i ples, sposobnost da vode i organizuju spektakle, istančan ukus za cveće, mirise i boje.
Uspravan polozaj: Sreća i zadovoljstvo, za žene znači da će se pojaviti pravi muskarac koji stiže sa puta. A za muskarce označava poslovni kontakt ili druženje koje će završiti prijateljstvom. Može da znači i uspešno poslovno ili radi odmora putovanje preko vode.
Obrnut položaj: Emocionalni problemi, umešala se treća osoba. Ne donositi brzoplete odluke i neka razmisli najmanje 3 a najviše 33 dana.
Značenje: Slava, ostvarivanje ciljeva, veselje, nagrade, zadovoljstvo, saradnja i druženje sa drugim ljudima. Kratak odmor. Motivišu druge i uspostavljaju unutrašnji balans.
Magijska upotreba: Za uspjeh , motivaciju, ostvarivanje ciljeva.
Povezanost s mitovima i bogovima: Baldr, Asgard.
Analiza:
Wyn kao zadnja runa prvog aetta, predstavlja kraj jednog ciklusa i početak sledećeg. Vrlo pozitivna, stabilna runa, predstavlja mesto u kome ljudi žele da se odmore tokom svog putovanja životnom stazom. Hrišćanski pesnici je uporedjuju sa nebom, rajem, ali ustvari je povezanija sa paganskom Valhallom jer taj raj nije stalan. Kao blagostanje rune Fehu, slava Wyna je samo iluzija. Postigli smo uspeh na samo jednom nivou i još uvek postoji puno lekcija u životu koje moramo naučiti. Wyn nam omogućava da zastanemo, odmorimo od putovanja, "napunimo baterije" i pripremimo se za povratak na životnu stazu koja nas vodi dalje u nepoznato. Omogućava nam da vidimo šta će da usledi, što bi se moglo desiti na putu, ali ako prerano pokušamo to dostići ili dohvatiti, samo će nam "iscuriti" kroz prste.
Neki autori ovaj aett povezuju s Hel (Hella), nordijskom božicom mrtvih koja živi u Svijetu tame- Niflheim ili Helheim. Drugi ovaj aett povezuju s Heimdallom, bog koji čuva i promatra, sa toliko razvijenim sluhom da može čuti kako raste trava na livadi i runo na ovci. Rune ovog aetta su povezane s energijom kojom čovjek ne može vladati. One predstavljaju snage kao što su Norne, vreme, Wyrd i duhovni razvoj.

24. HAGALAZ – Kristal.

Osobine: Neposredni, lucidni, eksplozivni, nezavisni, originalni. Večni nemir im neda mira da budu zadovoljni rešenjem i rezultatom. Sa njima okolina nikada nije načisto šta smeraju jer su skloni iznenadnim promenama.
Uspravno: Prirodne sile će promeniti njegove planove. Ova runa ukazuje na smrt bliske osobe ili loše zdravlje. Retko može i da ukaže na predstojeći rat. Ovu runu treba proveriti ponovnim bacanjem. Ako se ponovi, dogadjaje ništa ne može da spreči.
Značenje: Nagli gubitak, uništenje, karmičke lekcije, drastične promene, ograničenje, prekid, kašnjenje, potpuna promena smera, bolest, patnja, kada sve krene nizbrdo, uticaj prošlosti ili podsvesti, uticaj prirode (prirodni zakon-kosmosa: priroda nikada ne bi samu sebe uništila, mi to sami radimo sebi).
Magijska upotreba: Uklanjanje neželjenih utjecaja.
Povezanost s mitovima i bogovima: Ragnarok, Loki, Divovi.
Analiza:
Ideja uništenja starog kao neophodnog da bi izraslo novo, kao u nordijskom mitu o Ragnaroku, je vrlo važna za razumevanje ove rune. Runa Hagaa se nalazi između Kena (vatra) i Isa (led), podsećajući nas na nordijski mit o nastanku sveta i kreativnom potencijalu koji leži između te dve suprotnosti. Kao karta Kule u tarotu, hagal je negativna runa samo ako je tako odlučimo posmatrati i odbijamo učenje lekcije koju ona nosi. Kako se ova runa nalazi na početku drugog aetta, ona označava i početak i kraj, izbacujući nas iz sigurnosti Wyna. Ona je slična životnoj situaciji u kojoj kad nešto ide savršeno, možete očekivati da će Vam sudbina zadati jedan zdrav udarac u glavu samo da bi proverila da li obraćate pažnju. Ovaj božanski poziv na buđenje se događa često u životu, ali često je pogrešno tumačen kao božanska kazna. Nažalost, takvi događaji će se ponavljati sve dok osoba ne shvati njihovu lekciju.

25. NAUTIZ – Ispit.

Osobine: Hladni, melanholični, istrajni u svakom naporu. Bogatstvo čuva za sebe, bezosećajan i racionalan. Mizantrop i usamljenik. Imaju mnogo neprilika u životu ali i snage da sve to izdrže.
Uspravno: Neprilike na vidiku, nešto što smo mislili da je gotovo. Napraviti novi plan.
Obrnuto: Rizična avantura, sa lošim posledicama. Za starije je ublaženije značenje.
Značenje: Potreba, odgovornost, teškoća, nesreća, iskustvo na kojem se uči, istrajnost, unutrašnja snaga, strpljivost, neophodno čišćenje, preispitivanje sopstvenog puta.
Magijska upotreba: Predstavlja potrebu za ispunjenjem.
Povezanost s mitovima i bogovima: Freyr i Gurd, Otterovo zlato.
Analiza:
Nyd je podsetnik da sve nije onako kako bi trebalo biti. Bez obzira koliko imate, nikada nije dovoljno i postoji stalna želja za još nečim boljim. Nyd predstavlja neravnotežu između želja i mogućnosti. Način na koji će ta situacija biti rešena uticaće na ostatak životnog putovanja. Nyd nam poručuje da preispitamo svoje vrednosti i prioritete i vraća nas natrag na put ka vlastitoj sreći. Znamo da smo na pravom spiritualnom putu kad radimo one stvari koje nas najviše usrećuju i ispunjavaju. Ova runa nam pomaže da učinimo prvi korak na tom putu dajući nam do znanja da smo skrenuli sa njega. U kombinaciji sa ostalim runama, Nyd utiče tako što uzrokuje događanje.

26. ISE – Skoncentrisana Volja.

Osobine ljudi: Tajnoviti, zaokupljeni mističnim učenjem. Skloni drogama.
Uspravno: Zahladnjenje ili kraj emotivne veze. Neprijatnost u porodici, rasprava, razdora i razvoda. Može da se odnosi i na okolinu uopšte.
Značenje: Led, neaktivnost, blokada, stagnacija, povlačenje, odmor, zamrznuto stanje, svesni da nešto treba da promenimo ali nemamo snage.
Magijska upotreba: Za zaustavljanje procesa.
Povezanost sa mitovima i bogovima: Nifelheim.
Analiza:
U stara vremena Nordijcima je is (led) bio bitan dio svakodnevnog života. Pretio je njihovim usevima i brodovima gotovo kroz celu godinu, ali je isto tako bio prihvaćen kao simbol stvaranja. Vatra je topla i ugodna, ali mora biti uravnotežena zimskim smrzavanjem kao što je rođenje uravnoteženo smrću. Is predstavlja period odmora pre aktivnosti. Is odlaže planove za pogodnije razdoblje, otklanja žestinu iz sukoba, podrazumeva hlađenje osećaja. U postavi sa drugim runama ona odlaže, smrzava učinak drugih runa.

27. JERA – Zakon naizmeničnosti.

Osobine: Volja za radom, inteligencija, prilagodljivi, lako se izražavaju. Sticanje materijalnog bogatstva.
Uspravan: Uspeh u sledećoj godini, kao rezultat minulog rada. Poslovna ponuda ili promocija.
Značenje: Godina žetve, promjena, potpuni ciklus godišnjih doba, nagrada, produktivnost, prirodna plodonosnost, kretanje, prirodni razvoj.
Magijska upotreba: Ona donosi promjenu, za plodnost i rast.
Povezanost s mitovima i bogovima: Sif, Thor, Freyr, Granni.
Analiza:
Drevni seljak nije trebao kalendar da mu kaže kada treba da sadi ili vremensku prognozu kako bi znao kada će padati sneg. Godišnja doba bila su deo njegovih kostiju i krv, i njegova egzistencija je zavisila od prilagođavanja promenama. Ger prati runu Is kao što proleće prati zimu. Led je razbijen, točak se pokrenuo i stvari opet idu napred kako bi i trebalo. Ova runa razbija celi set negativnih runa sa kojima je počeo ovaj aett. To nije postignuto bežanjem od leda i borbom protiv nepravedne sudbine, već učenjem iz iskustva i jednostavnim čekanjem. Oluje dođu i prođu, ali sunce je uvek tu i život je uglavnom lep. Uživajte dok možete. Ger je runa uzroka i posledice a povezana je i sa idejom pravde.

28. PRAZNA - KARMIČKA RUNA.

Ova runa predstavlja vašu karmu iz predhodnog života. Ona ukazuje na neizbežno. Ono sto je predisponirano i što se ni na koji način ne može izbeći.

Nadam se da sam uspeo da kompletiram ovaj deo price o Majama, naravno za one koji hoce, zele i imaju osecaj da ovim putem dodju do budjenja i vracanja na znanja sa kojima smo nekad raspolagali a koja se
na ubacivanjem lazne frekvencije oduzeta.

Pozdrav od Mirka.
In lake'ch a la kin.
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 21 Feb, 2009 23:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

64 Rune i kljuc Kodona iz knjige univerzalnog zivota
Pozdrav od Mirka.
In lake'ch a la kin.
 Nazad na vrh »
Zockey
Gost

 Poruka Poslao: 22 Feb, 2009 00:08 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zavrsio sam kurs i obuku za rad sa Runama ali nisam do sada mnogo koristio. Oseca se ogromna moc Runa i treba ih znati koristiti!
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DREAMSPELL - PUT KA MIRU 2012
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 108973 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 50911 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 34009 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 36687 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 46920 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Uticaj Fotonskog Pojasa na ljudsko telo 2 adminfob 13427 11 Apr, 2008 02:22 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 28402 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom