Nova forma "Učenja..." (3. knjiga)
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 02 Apr, 2009 10:24 am    Naslov: Nova forma "Učenja..." (3. knjiga)
Odgovoriti sa citatom

Uvod za forum

1) Treća knjiga „Učenja Bića Hijerarhije Svetlosti“ je u pripremi... Pošto se radi o dosta drugačijoj formi, INAČE DALJEG IZLAGANJA JEDNOG ISTOG UČENJA, učinilo mi se, dok se ne formira prvih nekoliko poglavlja, da delove tih poglavlja dajem ovde na forumu, i da bi se videlo o kakvoj novoj formi se radi, i zato što forum omogućava da se ovo izlaganje proprati lepim fotografijama, što nije moguće i u knjizi.

2) Kada su u pitanju knjige...

3) Neke od mojih knjiga u „izlogu“ našeg sajta čak je i pretenciozno nazvati knigama, ali – svejedno, bile to knjige ili knjižice, radi se o dobronamernom izlaganju jednog svakako zanimljivog duhovnog učenja. Nezavisno od toga da li su nekome ideje iz ovog učenja prihvatljive ili nisu, pretpostavljam da može biti zanimljivo samo upoznavanje sa ovim idejama, u smislu u kojem nam može biti zanimljivo upoznavanje sa idejama iz bilo kojih drugih knjiga (iz književnosti, filozofije, itd.).

4) Može se primetiti da je svaka od mojih knjiga (knjižica) sa drugačijom formom ili modelom izlaganja sadržaja Učenja Bića Hijerarhije Svetlosti. U VEZI SA SVAKOM NOVOM KNJIGOM, SA NJENIM MODELOM – JA SAM DOSLOVNO SLEDIO SVOJA UNTRAŠNJA USMERENJA.

5) Što se može videti i po sledećem...

6) Ja sam planove u vezi sa nekom knjigom menjao na osnovu tih unutrašnjih usmerenja...

7) Na primer: na osnovu tih unutrašnjih usmerenja knjižica „Iluzije i Božansko viđenje“ ostala je nezavršena, sa samo nekoliko poglavlja, jer sam morao da nastavim sa drugom knjigom „Učenja...“. Takođe: ja sam bio planirao da druga knjiga „Učenja...“ ima oko 30 poglavlja, kao i prva knjiga „Učenja...“, ali...!

8) ...Iznutra mi je stiglo usmerenje za potpuno novu formu izlaganja „Učenja...“ (možda sve to ima veze i sa mojim ličnim duhovnim razvojem, ali – ne znam...), i onda je logično da se druga knjiga završi sa 15. poglavljem, a da započnem novu – sa novom formom izlaganja...

9) Način novog izlaganja Učenja biće šire objašnjen u samoj knjizi, ovde se delovi prvog poglavlja svakako mogu pratiti i bez takvog posebnog objašnjenja (jer se radi o dužem objašnjenju koje bi forum samo „gušilo“).
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 02 Apr, 2009 10:27 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatomPadma Sambhava (PS230405)

Indijski učitelj, osnivač tibetanskog budizma i tantričke škole budizma u VIII veku. Na Tibetu je poznat i kao Guru Rinpoče (Dragoceni Majstor). Na osnovu tradicionalnih živopisa – Padma Sambhava je bio ispoljavanje “čudesno stvorenim telom” Bude Amitabhe. Rođen je iz cveta lotosa, po čemu je dobio ime. Pošto je, poput Bude, bio rođen kao princ, napušta dvorac i postaje otpadnikom. U vreme meditacija na grobljima i u nepristupačnim pećinama, on dobija tajne tantričkog posvećenja i postaje velikim joginom i čudotvorcem. Boraveći na Tibetu, Padma Sambhava je pristupio propovedanju budizma i demonstriranju svojih magičnih sposobnosti Tibetancima. Očigledno je moć, koju je stekao pomoću tantričke joge, proizvela na Tibetance veći utisak, nego propovedi puta bodisatve, koji je dao Šantarakšita, budistički sveštenik i propovednik, koji je preneo budizam na Tibet.

Padma Sambhava

1) Možda mi nećete verovati... Mnoga čuda se dešavaju na Zemlji, ali ako vi ne verujete tim čudima, to ta čuda za vas i ne postoje.

Uzvišeni...!

- Možda je problem, što živimo u sveopštoj konfuziji, pa se više i ne snalazimo u tome šta jeste, a šta nije čudo...

- Ili: šta shvatamo kao čudo, a šta kao obično, „normalno“ dešavanje...

- Možda se i ovo vezuje za odnos snage ega i snage božanstvenosti u nama. Pa, zavisno od prevage jednog ili dugog dela – mi sagledavamo ili očekujemo određene vrste čuda.

- Tamo gde prevladava ego (tj. kod onoga kod koga prevladava ego) – čuda se vezuju za iluzije (na primer: čudo je dobiti veliku suma novca na igrama na sreću).

- Tamo gde preovladava božansko u nama, drugi je tip čuda koja se vide i koja se očekuju: čudo je što jedno skoro nevidljivo semence koje ubacimo u zemlju – ima u sebi program po kojem će se savršeno precizno razviti određena, a ne bilo koja biljka; čudo je beskrajna raznolikost svega postojećeg, na primer – situacija da od biliona pahulja nema dve koje su potpuno iste, čudo je i samo postojanje Zemlje, ovakve kakva je, itd.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 02 Apr, 2009 10:29 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatomPadma Sambhava

2) Vi verujete samo onome što vidite na ekranima svojih televizora i na ekranima svojih kompjutera.


Uzvišeni...!

- I to je jedno, u negativnom smislu, čudo...! Kako smo navikli da svet televizije i svet kompjutera, kao iluziju sveta iluzije – doživljavamo kao realnost, realnost u ovozemaljskom smislu.

- Da, kao (ovozemaljsku) realnost doživljavamo nešto što čak i nama samima može biti očigledno iskonstriusana realnost. Poznate su nam situacije, korišćene toliko puta u političke svrhe, da se preko televizije u svesti celog naroda iskonstruiše virtuelna „realnost“ koja čak očigledno nema veze sa situacijom u životnoj praksi. I ljudi su u mnogim situacijama pokazali da su sa svojim procenama čak skloniji verovanju u virtuelnu „realnost“.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
plavizrak
Mesija


Pridružio: 07 Jan 2008
Poruke: 4870

 Poruka Poslao: 02 Apr, 2009 10:31 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatomPadma Sambhava

3) To što je nerealno – vi primate kao realnost, a to što je Realno vi ne možete da primate.

Uzvišeni...!

- Oni, koji su okrenuti duhovnosti, prihvataju iz duhovnih učenja duhovna tumačenja po kojima mi živimo u svetu iluzija, koji doživljavamo kao realnost, a da pravu realnost čine Viši svetovi.

- No, naša svest je prosto podešena prema svetu u kojem smo rođeni i odrastamo, i mi spontano ono što možemo da vidimo, opipamo... doživljavamo kao realnost.

- Viši svetovi su nam, u postojećoj situaciji na Zemlji, nedostupni, ili tek donekle dostupni onima koji su se visoko duhovno izdigli. Mi smo ipak vezani za Zemlju, tako da i oni koji imaju sposobnosti da zalaze u Više svetove – sumnjam da mogu doslovno da te svetove doživljavaju kao realnije od fizičkog sveta za koji su utelovljenjem, ili svojom misijom, vezani.

- Dakle, ne smatram samim po sebi lošim to što ovaj svet doživljavamo onakvim kakvim smo, takoreći samim rođenjem, naviknuti da ga doživljavamo.

- Smatram lošim zatvaranje naše svesti za varijantu koju nam vi, Uzvišena Bića Svetlosti i veliki učitelji čovečanstva nudite, a koja je objašnjena u Tvojoj poslednjoj rečenici: svet koji mi, ZA SADA, doživljavamo kao najrealniji – samo je svet iluzija, a pravi Realni svet je van ovog fizičkog sveta, u Višim sferama postojanja.

- To, da živimo u svetu iluzija – mi možemo vezati za sveopštu prolaznost i propadljivost, sa kojima se suočavamo u svom ovozemaljskom životu.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » PLAVI ZRAK
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Izaslanici iz jednog drugog vremena 4 adminfob 13127 15 Jul, 2011 09:39 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 94750 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 31463 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43311 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pra-Stvaratelj na Putu 3 adminfob 23284 13 Feb, 2010 11:11 am
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 31130 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 36315 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom