O SMRTI I ŽIVOTU
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVNI PUT
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 13 Sep, 2009 02:27 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...
Život i Smrt
(Samael Aun Weor)
Nesumnjivo „Život jeste neka vrsta određene energije i koja određuje. Od rođenja do smrti postoje u ljudskom organizmu različite vrste energija. Jedina vrsta energije kojoj se organizam nemože suprostaviti je Radijus (zrak) Smrti.
Ovaj zrak poseduje veoma veliki električni napon. Na isti način kao što grom može da uništi stablo, zrak smrti može da neodložno uništi ljudski organizam. Zrak smrti spaja pojavu smrti sa pojavom života. Zrak smrti proizvodi električna pražnjenja veoma intimna i takođe proizvodi kjučnu notu koja ima preciznu moć da kombinuje gene u oplođenom ovulu. Zrak smrti svodi ljudski organizam na svoje osnovne elemente.”
(Samael Aun Weor: „Fundamentalno vaspitavanje”)

Ono što jesmo

Prvu stvar koju treba u životu neko da zna jeste odakle dolazi, kuda ide, koji je cilj njegovog postojanja, zbog čega smo ovde...Nesumnjivo, ako želimo znati nešto u vezi sa sudbinom koja nas očekuje, o našem životu, neophodno je znači, u prvom redu, da znamo ono što jesmo, ovo je hitno i neodstranjivo.

Fizičko telo samo po sebi nije jedina stvar. Telo se sastoji od organa i svaki organ je sastavljen od određenih ćelija, svaka ćelija je sastavljena od molekula i svaka molekula od atoma. Ako delimo atom oslobađamo energiju. Atomi su sastavljeni od elektrona koji se vrte oko protona i neutrona itd. itd. itd. Sve ovo poznaje nuklearna fizika.

Konačno, fizičko telo se svodi na različite vrste i podvrste energija, i ovo je veoma interesantno; čak i ljudske misli jesu neka energija. Pojedini talasi koji izviru iz mozga mogu biti registrovani. Znamo da naučnici mere mentalne (misaone) vibracije sa veoma osetljivim aparatima i ove vibracije su zabeležene u mikrovoltima. Tako da, na kraju, naš organizam se može svesti na različitim vrstama i podvrstama energije. Materija je sama kondenzovana energija, zato je Albert Einstein rekao: „Energija jeste ravna masi pomnoženom sa kvadratom brzine svetlosti”. On je takođe rekao: „Masa se transformiše u energiju i energija u masu”. Prema tome, kao sinteza, materija jeste kondenzovana energija.

Fizičko telo poseduje organsku vitalnu (životnu) osnovu. Ovo je LINGAM SARIRA teozofa, bio-termo-elektro-magnetska kondenzacija ili aura osoba. Ovo je telo osnova organskog života. Nijedan organizam nemože živeti bez vitalnog (eterično) tela. Svaki atom vitalnog tela prodre u svaki atom fizičkog tela i tako, čini da vibrira. Sve hemijske, fiziološke i biološke pojave, svaka vrsta pojave recepcije, svi metabolički procesi, sve kalorične akcije itd., imaju osnovu u vitalnom telu. Ovo telo je za istinu neka vrsta duplo organsko. Na primer, ako eterička ruka izađe iz fizičke ruke, osećamo kako je ruka utrnuta. Svaki atom vitalnog tela ulazi u svaki atom fizičkog tela, zato se stvara vibriranje; ovo vibriranje je ono koje osetimo kada ruka počinje da izlazi iz stanja utrnutusti. Ako bi bili u stanju da izvučemo celo vitalno telo iz fizičkog tela neke osobe, ova osoba bi umrla. Ovo je vrlo interesantno. Ovo telo nije ništa drugo već samo viši presek fizičkog tela. Jeste tetradimenzionalni deo fizičkog tela. Učenici Veda smatrali su vitalno i fizičko telo kao jedno.

Dalje (u višim dimenzijama) od fizičkog tela sa svojom organskom životnom (vitalnom) osnovom, nailazimo na Ego.
Ego je zbir različitih nehumaniih elemenata koje ih imamo u našoj unutrašnjosti.

Ovi elementi se nazivaju: gnev, pohlepa, razuzdanost, ljubomora, gordost, lenjost, gurmandizam itd. Imamo toliko grešaka i, ako bi imali 1000 jezika da govorimo i nebo u ustima od čelika, ne bi nam se ostvarilo da ih sve nabrojimo. Postoje osobe koje ustoliču ego (mnoštvo ja) u srcu i naprave od njega oltar kako bi mu se divili. Ove osobe misle da je Ego božanski, ali se one zavaravaju. Ima lica koja dele Ja na dva: Superiorno Ja i Inferiorno Ja. One žele da gornje Ja kontroliše Donje Ja. Ove osobe neće da razumeju da gornji i donji deo su ista stvar. Ja samo po sebi pripada vremenu, to je roman sa mnogo tomova. U JA-ovima se nalaze sve naše greške, svi elementi koji čine od nas intelektualne životinje u najpotpunijem smislu reči. Neki kažu da je "Alter Ego" božanstven, pa mu se dive, ovo je drugi način da bi imali razlog da podele Ja (Ego-a). Ja jeste Ja i to je sve.


Ono što ostaje

U fizičkom svetu ostaju tri stvari:

1. Telo od mesa i kostiju koji završava u grobu;

2. Vitalno telo ili „Bioplastično telo”, kako ga nazivaju rusi, koje lebdi u blizini leša i razlaže se malo po malo , zajedno sa fizičkim telom. Vrlo dobro znamo da se svakih 7 godina fizičko telo preobražava totalno i da ne ostaje iz starog tela ni jedan atom u životu. Ali vitalno telo se ne menja. Ovo telo sadrži sve atome detinjstva, adolescencije, mladosti, zrelosti i starosti.

3. Personalitet (humani). Personalitet nije fizičko telo, personalitet jeste energetski. Nemožemo ga videti fizičkim očima, ali on postoji. Kada neka osoba dođe na svet (rodi se), ona nema personalitet. Ovaj se stvara po uzoru roditelja, sa onim što se uči u školi, sa životnim iskustvom itd. Ustvari, personalitet se gradi u prvih 7 godina života i razvija se iskustvom i vremenom. Personalitet je dete svoga vremena, rađa se u svoje vreme i umire u svoje vreme. Nema nikakvo „sutra” za personalitet. Posle smrti fizičkog tela, personalitet ostaje u grobu, ali on izlazi kada mu neko donosi cveće, kada ga neko obilazi; u tim momentima on izlazi, da bi se posle ponovo vratio u grob. Ljudski Personalitet se može opaziti od strane vidovnjaka. Svako lice koje poseduje određenu osobinu ekstrapercepcije (ultra čula) može videti kako se eks-personalitet dezintegriše polako u grobu.


Ono što nastavlja

Ali ne ostaje sve u fizičkom svetu, imai nešto što nastavlja da postoji: to su „Vrednosti”, kako pozitivne, tako i negativne, to su „Mnoštvo Ja” - dobrih i „Mnoštvo Ja”- loših.

Svako lice su više lica, odnosno više "Ja-ova". Jedna stvar je "Ja ljubomorno" i druga, "Ja ne-ljubomorno". Jedna stvar je "Ja voleti" i druga, "Ja ne-voleti". Jedna stvar je "Ja gnevan" i drga, "Ja ne-gnevan". Od svih ovih grešaka trebamo razumeti da "Ja" ne postoji kao jedinka. "Ja" jeste gomila "Ja-ova", svaki sa sopstvenim momentom, sopstvenom voljom, sopstvenim osećanjima. Ono što mi ovde govorimo možemo u celini videti; kao dokaz imamo činjenicu da jedna osoba voli drugu pola sata.

Zaključak:

Smrt je vise matematičkih operacija. Čim se matematičke operacije završe ono što ostaje je jedna stvar: "Vrednosti", tj., količina đavolskih Ja-ova koji oličavaju naše psihološke greške. Večnost guta (ždere). U astralnoj svetlosti naše Vrednosti se privlače i odbijaju u skladu sa Zakonom Univerzalnog privlačenja. Ove vrednosti, ponekad se međusobno sudaraju ili jednostavno se privlače i odbijaju.

Tako znači, ono što nastavlja posle smrti nije mnogo lepa stvar. Elementi koji nisu uništeni zajedno sa fizičkim telom nisu ništa drugo nego gomila đavola, psihičkih agregata, grešaka. Jedina pozitivna stvar koja postoji u tom fondu svih tih pećinskih entiteta koji čine Ego je Savest, Esencija, Buddha...

Smrt se ponovo vraća na polaznu izvornu tačku. Ako neki čovek ne obrađuje svoj sobstveni život i ne pokušava da ga menja, jasno je da gubi vreme na mizeran način, jer čovek nije drugo nego ono što će biti. Treba da prerađujemo sopstveni život, da bi postalo majtorsko delo.
Život je kao film. Kada se film završi nosimo ga u eternalnost (večnost). U eternalnosti ponovo živimo život kojeg smo imali. U prvim danima dezinkarnacije mrtvi vide kuću u kojoj su živeli i nastavljaju da žive u istom mestu. Ako neko umre sa 80 godina nastavlja dada živi sa svojim unucima i seda za stolom itd.
Ego ili Ja je potpuno ubeđeno da je još živ i ništa iz života ga nemože ubediti suprotno. Za Ja, nažalost ništa se ne menja. Ja uvek vidi život na isti način. Na primer, sedne za stolom i traži uobičajne namirnice. Jasno je, da ga dotična porodica ne vidi, ali podsvest će davati mrtvacu namirnice. Evidentno je da, neće biti fizičke namirnice, zato što je to nemoguće, ali će ga služiti mentalnim oblicima veoma sličnim namirnicama koje je mrtvac bio naviknut da jede.
Dezinkarnirani mogu videti ili prisustvovati obredu, ali nikada neće misliti da se to tiče njih. Oni veruju da je reč o drugoj osobi koja je umrla. Ovaj mrtvac se oseća živim, jer nipošto ne misli da je mrtav. Ako šeta ulicom videće tačno one stvari koje je video i za vreme života i ništa ga neće ubediti da razmišlja o činjenici da se nešto dogodilo. Ako ide u crkvu, videće sveštenika kako služi, prisustvovati će ritualu i veoma smiren će izaći iz crkve, savršeno ubeđen da nije mrtav. Ako neko pokuša da mu kaže suprotno, ovaj mrtvac će se nasmešiti i neće mu verovati, nikako neće prihvatiti takvu tvrdnju.

„Ljudi nisu zainteresovani da zaista shvate duboki smisao Smrti;
jedina stvar koja ih zanima je da nastave sa one strane, i to je sve.”
Samael Aun Weor


Izvor: http://www.vopus.org/sr/samael-aun-weor/

.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVNI PUT
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3
Strana 3 od 3

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 37310 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 98391 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43895 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka FONTANA MLADOSTI - Tibetanske vežbe za podmlađivanje 19 adminfob 36685 25 Maj, 2010 09:17 am
filip Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 32802 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44144 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26658 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom