Doba Ozirisa i Doba Horusa
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » ENOCHOVA KAPIJA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Enoch
Majstor


Pridružio: 10 Apr 2008
Poruke: 822
Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...

 Poruka Poslao: 18 Sep, 2009 01:09 am    Naslov: Doba Ozirisa i Doba Horusa
Odgovoriti sa citatom

Malo cituckam Granta ovih dana i vrlo su mi intrigantni dijelovi gdje se osvrce na Crowleyevu teoriju o prestanku Doba Ozirisa i ulasku u Doba Horusa, koje ce predvoditi Seth / Sirius (tamna strana Horusa). Interesantno je kada se to poveze sa drevnom egipatskom mitologijom i pricom o Sethu koji ubija Ozirisa i porazbaca mu dijelove tijela na cetiri strane svijeta, te o Horusu koji nakon duge i teske bitke pobijedi Setha. Ovo takodjer korespondira sa pricom o Thothovoj borbi na kapijama Amente (ciji je vladar Oziris), njegovoj trostrukoj smrti u Amenti i trostrukom uzdignucu (Hermes Trismegistus).
_________________
Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Enoch
Majstor


Pridružio: 10 Apr 2008
Poruke: 822
Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...

 Poruka Poslao: 18 Sep, 2009 17:51 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Grant je na jednom mjestu izjavio da nije bitno da li se radi sa "demonskim" ili "andjeoskim" energijama ako je cilj (Uzdignuce) jasan. Sa time se nikako ne mogu sloziti. Tu bi po meni jako bitne bile anomalije izmedju tzv. "andjeoskih" i "demonskih" energija. Ova druga energija, duboko vjerujem, zaobilazi srcani centar covjeka i hrani mu um i ego, djelujuci po principu kontrole, a ne balansa, gdje individue pocinju patiti od "god kompleksa" (nisam sreo niti jednog praktikanta magije koji u vecoj ili manjoj mjeri ne boluje od toga) i pocinju koristiti sintagme "stvaranja" i "razaranja" ne u svrhu rasta, vec u svrhu pada (implicitno na "pad iz raja" onih sa cijim energijama radi), sto na kraju dovodi do autodestrukcije uma, duha i tijela. Transcedenciju zamijenjuje poniranje u materiju (sto se vidi u simbolici pentagrama), koje hini transcedenciju preko donjih energetskih centara. Solar pleksus postaje najdominantniji centar (donji intelekt) a od gornjih centara ceona cakra / trece oko (podrazena epifiza), tako da, nije nikakvo cudo, da kada kundalini krene kroz sve centre, solar pleksus pocinje pulsirati nebrojeno puta snaznije (posto vuce u sebe frekvenciju visega spektra) i samim time heart chakra ostaje potpuno otvorena i "ranjiva" na sve sto prolazi kroz nju, da bi se energija opet "akumulirala" u trecem oku, sto rezultira pojacanim vizijama "onostranog" i udara direktno u samu percepciju (pojacana stanja vizualnog i akusticnog), sto navodi um da panicno pocne "prevoditi" vise impulse na razinu klasicnog percipiranja i pozivti se na percepciju "donjeg intelekta" - solar pleksusa, koji odmah kao zastitu podize ego, sto dovodi do kratkog spoja u psihi, tako da nije cudo sto vecina magicara jednostavno psihicki propuca i kod najmanjeg otvaranja kundalini energije. Zato dajem zeleno svijetlo tzv. "andjeoskim" energijama, koje su istinabog, itekako manipulativne, ali u velikoj prednosti pred demonskim jer pocinju covjeka odmah pripremati na spektar visokih frekvencija, u pocetku mu otvorivsi srcanu cakru, sto pojedinca u pocetnoj fazi "izbacuje u orbitu" i samara ga sa svih strana, ali se (smatram) kasnije moze itekako bolje nositi sa spektom visokih frekvencija, bez da mu odu um, duh i tijelo, posto je glavno djelovanje ih duha, a ne, ko u prvom slucaju, iz uma i tijela. Kabalisticki gledano, "andjeoske" frekvencije djeluju preko sfere Tipheretha, dok "demonske" djeluju preko sfere Jesoda. Da rezimiram, cijena se u svakom slucaju - mora platiti, ali je u slucaju "andjela" daleko manja nego u slucaju "demona". Ne sumnjam da postoje oni koji mogu transcedenciju postici putem "demonskog" ali duboko sam uvjeren da se radi o pojedincima koji sami (karmicki) titraju na "demonskom" spektru frekvencije i da je to njihov jedini put.
_________________
Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 19 Sep, 2009 02:11 am    Naslov: Re: Doba Ozirisa i Doba Horusa
Odgovoriti sa citatom

Enoch ::
Seth koji ubija Ozirisa i porazbaca mu dijelove tijela na cetiri strane svijeta, te o Horusu koji nakon duge i teske bitke pobijedi Setha. Ovo takodjer korespondira sa pricom o Thothovoj borbi na kapijama Amente (ciji je vladar Oziris), njegovoj trostrukoj smrti u Amenti i trostrukom uzdignucu (Hermes Trismegistus).

Meni je interesantno i poređenje priča o Horusu i Hristu.
Horus je začet čudesno, rođen navodno u zimskom solsticiju (Božić), Thoth je bog koji je bio glasnik egipatskih bogova, najavljvao rođenja. Hteo ga ubiti Set. Majka ga krila da izbegnu smrt. Činio je razna čuda. Imao je sledbenike...itd.
Pozdrav za tebe brate Enoch.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 19 Sep, 2009 03:00 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Enoch ::
Grant je na jednom mjestu izjavio da nije bitno da li se radi sa "demonskim" ili "andjeoskim" energijama ako je cilj (Uzdignuce) jasan. Sa time se nikako ne mogu sloziti. Tu bi po meni jako bitne bile anomalije izmedju tzv. "andjeoskih" i "demonskih" energija. Ova druga energija, duboko vjerujem, zaobilazi srčani centar čovjeka i hrani mu um i ego, djelujuci po principu kontrole,a ne balansa.

Potpuno si u pravu brate Enoch,
što reče don Huan, ako nisi siguran koji je put ispravan,
samo se zapitaj na kom putu ima SRCA, taj je sigurno onaj pravi.

herc
.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 19 Sep, 2009 12:31 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Enoch ::
Grant je na jednom mjestu izjavio da nije bitno da li se radi sa "demonskim" ili "andjeoskim" energijama ako je cilj (Uzdignuce) jasan. Sa time se nikako ne mogu sloziti. Tu bi po meni jako bitne bile anomalije izmedju tzv. "andjeoskih" i "demonskih" energija. Ova druga energija, duboko vjerujem, zaobilazi srcani centar covjeka i hrani mu um i ego, djelujuci po principu kontrole, a ne balansa, gdje individue pocinju patiti od "god kompleksa" .


Potpuno si u pravu...Enoch
U pocetku demonske energije mogu nekoga da probude iz fizickih okvira percepcije,jer su u nefizickim dimenzijama,......i prozimaju sa fizickim.Dalje covek mora ...ako misli da se uzdigne...da tezi Svetlu i Bozanskim hijerarhijama.

Mnogo veca opasnost u kontaktu sa demonskim energijama je,....... od raznih oblika zaposedanja doticnog magicara,a kasnije tragicara.Jer pojedina demonska bica imaju visestruko jacu silu od coveka i kvantitet grube i tamne energije....da ga samo tom cinjenicom poklapa,zaposeda i ....slabije karaktere programira,u skladu sa fikcijama i slabostima.

Posle odredjenog vremena ovakvi magicari tragicari postaju kanali crnog i prenosioci demonskih svetova i njihovih plan programa.

Jasni ciljevi Uzdignuca se jedino mogu prepoznati u visim vibracijam i upoznavanjem sa Bozanskim zakonitostima.Iz toga onda postaje moguce razumevati i zakonitosti odnosa Coveka i Nizih svetova.

Pozdrav.
_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Enoch
Majstor


Pridružio: 10 Apr 2008
Poruke: 822
Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...

 Poruka Poslao: 19 Sep, 2009 14:38 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vesno, lijep pozdrav i tebi Wink Potpisujem.

Miodraze...to je to. Poznajem neke koji tvrde slicno ko i Grant i koji ne zele raditi distinkciju izmedju "andjeoskog" i "demonskog" te smatraju da se Lijevi i Desni Put sustinski ne razlikuju, te da otpor prema necemu rezultira time da se upravo taj otpor pretvori u kusnju. Ovo ne odbijam u potpunosti, ali ne smatram niti da je smisao svega u indiferenciji. Covjek bi IMO morao biti adept da moze kvalitetno kanalizirati energije niskog spektra a da ne ode u neku stranputicu, no opet, ono sto sam gore napisao, vjerujem da postoje ljudi koji su "karmicki" na odredjenoj strani polariteta, tako da mogu mnogo lakse, recimo i od mnogih inicijanata, raditi sa odredjenim vidovima energije sto ce doprinijeti njihovom rastu. Po tome bi neki vrlo bezbolno mogli preci put Lijeve Tantre a da ne polude ili ne zavrse sa teskim dusevnim ili fizickim ostecenjima. Duboko vjerujem da svatko od nas simultano kolaborira sa sobom na visoj ravni postojanja i da se "vlastiti cuvari" (mi sami kroz odredjene vidove vise svijesti), nalaze na odredjenoj skali polariteta, pa vjerujem da bi se nacelo: "sto te ne ubije, to te ojaca", moglo malo nadopunitii sa nacelima: "sto te ne ubije, moze te osakatiti" i "sto je za jednoga lijek, za drugoga moze biti otrov" Wink Interesantno je ono sto neki tvrde u vezi niskofrekventnih simbola i njihove pozitivne uloge...Neka se simbolu promijeni boja, njegova namjena moze biti potpuno drugacija. Na taj nacin najcrnja pentagramcina u recimo, violet, royal blue ili zlatnoj boji moze imati terapeutsko djelovanje, dok sam simbol Adonai-a u spektru sive / crne boje moze imati potpuno suprotan ucinak iscjeliteljskom. Slicna stvar sa reiki simbolima. Gurdjieff je mudro rekao: sve se boje mogu prefarbati, osim crne Wink Ovo me podsjetilo na mnostvo piktograma koje bih mentalno dobijao u potpuno lucidnom stanju i koje bih kasnije pronalazio u enochianskim i kabalistickim knjigama (za neke vjerujem da ih nema niti u jednoj knizi Smile ). Piktogrami su bili u spektru boja visoke frekvencije. Zanimljivo da sam kod jedne osobe pronasao neke od tih piktograma, predocene kao arhetipove...u crnoj boji. Efekt koji su izazivali samo na obicno gledanje, bio je prilicno nelagodan. Mogu prihvatiti da je to do jedne mjere, u pojedinim segmentima individualno i da varira od pojedinca do pojedinca. Intuitivno i spoznajno glede same sustine, sa time se ne slazem.
_________________
Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Enoch
Majstor


Pridružio: 10 Apr 2008
Poruke: 822
Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...

 Poruka Poslao: 19 Sep, 2009 15:38 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Jedna meni draga osoba koju izrazito respektiram, rekla mi je: "'Mračna' simbolika i 'mračni' arhtipovi mogu služiti u vrlo pozitivnu i iscjeliteljsku svrhu: da 'prizovu', tj, u polje svjesnog dovedu duboko potisnute energije iz kolektivnog i individualnog nesvjesnog i integraciju tih aspekata sa poznatim i dostupnim dijelom osobnosti"

Sto je smatram vrlo opasno podrucje gdje vecina vrlo lagano moze izgubiti sebe. Na jednom forumu (Galaksija) se jednom povela rasprava o monoatomnom zlatu (tzv. kamenu mudraca) i jedni su se uhvatili stajalista da je to shortcut za svjesnost i da covjeku daje ogromnu moc, dok su drugi tvrdili da je to shortcut za grob ili eventualno ludnicu. Na konstataciju jednog lika, da ce isprobati to i onda javiti da li je to opasno ili ne i da li skrece / ludi ili ne, drugi lik mu je jako lijepo odgovorio: "a kako ces znati da ne ludis ili da ne skreces? koji je kriterij toga? tvoja subjektivnost?". Jako dobar odgovor u pitanju, koji se moze primijeniti i za sve sto se tice tzv. Lijeve Staze. Kako znati da se ne skrece "za pakao" i koji je stvarno kriterij "pravovjernosti"?! Osoba iznutra moze biti u nirvani, "dodirivati milijune zvijezda i svjetova" a izvana postati neartikulirani kreten koji se dira po spolovilu, javno onanira i pokazuje sve karakteristike likova iz filma "Let Iznad Kukavicijeg Gnijezda". Malo karikiram, ali sustina mislim da stoji...Hoce li njegov subjektivan dozivljaj biti dovoljan da drugi zanemare mozebitne vanjske karakteristike i krenu istim putem? Znam jednog lika osobno koji je koristio shortcut za sve i u rekordnom roku uspio na sebe privuci svakojake pizdarije, istovremeno tvrdeci da je vrhunski adept. Interesantno je kako je ta ista osoba koja je svakodnevno "pila caj sa Apsolutom" iz tih stvari izletjela brze nego sto je u njih uletjela, zavrsivsi kao pisac djecjih pricica na jednoj virtualnoj domeni. Mislim, ta osoba je tvrdila da joj je super. Ostali oko nje vidjeli su da je ta osoba dobrano skrenula u ku-ku vode. Opet tvrdim, da postoje izuzeci za Lijevu Stazu, ali daleko od toga da bi se na temelju toga mogao graditi model. Meni je Vrill bio dovoljno upozorenje (a Vrill bi se vrlo lagano mogao svrstati u Lijeve Stazu), da stanem na loptu i da u tri godine iskanaliziram ono sto sam na sebe natovario tijekom 8 mjesecnog praktikuma i "lansiranja u orbitu". I jos smatram da nisam jos priblizno niti na cetvrtini procesa (ako i na desetini). Kada sam prihvatio da nisam nikakav Adept (a nije da me taj trip nije prao jedno duze vrijeme) i kada sam shvatio (a dugo mi je trebalo, stvarno dugo), da rad sa (Grantovim rjecnikom) "Crnim Suncem Siriusa / Sothisa" ima dvije strane, stao sam na loptu. Da nisam, vjerojatno bih sada bio sticenik neke modernije inacice Vrapca ili bi bio six feet under. Slazem se sa Swerdlowom da je Lijevi Put lemurijska ostavstina koja moze u kratkom roku dovesti do ogromnog znanja, ali da je ovo drugo vjerojatnije (ludilo i grob) - duboko sam uvjeren da je.
_________________
Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 19 Sep, 2009 16:06 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Imas jako dobru knjigu o levoj stazi TANTRE ,AGORA.
Pisao Robert Svoboda o zivoti svog ucitelja agore Vimalanande.
Ima je negde i na net-u.
_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.


Poslednji izmenio Miodrag dana 19 Sep, 2009 16:08 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
talerman
Glavni urednik


Pridružio: 11 Jun 2008
Poruke: 4822
Lokacija: Kina

 Poruka Poslao: 20 Sep, 2009 00:32 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

TO je jedna od mojih omiljenih knjiga. Ako je nadjes na netu, javi mi, unapred hvala.
_________________
Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
istina
Gost

 Poruka Poslao: 17 Okt, 2009 17:40 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Prodrmalo dobro proslogodisnje druzenje ...

A kako neke stvari znati ... sjetiti se don huanovog ucenja i onoga kruga.

Sjedeci u krugu vidio je zvijer i dao se u bijeg ... ali ta zvijer postoji i u njemu. Koliko se samo puta zasrao i bio na ivici zivota ... Zato upozoravam da se ne rade gluposti, kako kome padne na pamet.
Ta zvijer je u nama ... ona se unistava sa svjetlom, ljubavi i znanjem.
Kada se ona nadrazi ... NEPRAVILNO ... ona te rastura iz nutra.

Pitajte taleta sta mu se desilo sa kukovima ... i to bez veze ... e nije bez veze, to je ta zvijer.
Red i znanje se treba koristiti, znati i cekati, pitati i slusati, htjeti cuti i razumiti.
Teziti ka sto VECIM stvarima a odbacivati male ponude moci ... to je umjetnost. ... upornost prava, a ne daj sta das i braniti to.

Jednom prilikom trazio davo sebi pravog slugu ... znaci covjeka koji je jaki duhovno da bi ga mogao koristiti za sebe ... njegovu dusu ..
Nade takvoga te ga pocne obmanjivati.
Daga ti je kaze ovaj, jer ti si zao, negativan i ja ne zelim suradivati sa tobom. Ne shvacas ti kako treba kaze davo ... svi putevi vode ka istom cilju. Ja ti nudim put sa uzivanjem i sa manje odricanja a osjetit ces se vise kao bog. Jer gledaj, zivijeti ces i onako seadeset ili sedamdeset godina. Ja ti nudum sve OVOZEMALJSKO dobro sledecih dvadeset godina.
Imati ces dobro iskustvo a onda si ionako mrtav, svejedno tije sto mi das dusu. I ovaj pristane. Sve je bilo kako je bilo obecano. Imao je covjek sve ... ali i vremaena za razmisljanje i ipak svati da je jedino njegov duh ziv poslije smrti, da je jedino to sto mu u stvari i ostaje. Muke su ga uhvatile svacajuci sta je ucinio a dogovor ne moze da prekine.
Mucio se veoma zadnjih par godina razmisljajuci i trazeci rjesenje kako da ispravi gresku. BOG je najveci ... pa onda davo ... kako sada on da nadmudri davla sa znanjem ili mudroscu.
Svjestan je jedini da ga tako moze pobjediti... mudrost ... isto kao sto je i on pao na njegove mudrosti. Mora ga naterati na nekakav nacin da sam prizna poraz, to jeste da ga srusi neki drugi dogovor.
Zadnji dan dode davo po svoje. Jesi li spreman ... jesam kaze cova ladno.
Jesi li bio zadovoljan ... jesam. cak sta vise i prezadovoljan ... nego da ti meni ucinis jednu uslugu, kako bi ja bio skroz na skroz bio siguran da nisam pogresio sto sam se sa tobom udruzio. Ti si mocan sigurno ces uspjeti .. ali ako slucajno ne uspijes ... JA sam onda slobodan.
Ta ljubaznost i vjernost obori davla te pristane.
Cova izvadi, odkine jednu kovrcavu stidnu dlaku i kaze ... evo ti i ravnaj ju ... kada budes gotov dodi po mene. Kako god da je probao ona se jos vise kovrcala i uvijala itd. A ako pukne gotovo izgubio je.
I, sloboda je stigla.
 Nazad na vrh »
istina
Gost

 Poruka Poslao: 20 Okt, 2009 14:02 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vidim enoh ... radio si, vredan si ...

TRojstvo ... OZIRIS ... IZIDA .... HORUS ... tRI PUTA UCENJA ... uvijek se svede na jedan ... ako se radi kako treba ...

Dakle bijese jedan pa se podijelio u dva pa iu jos jedan... to je trokut ili sv. trojstvo.
Posto u tom jednostranicnom trokutu leze cetiri manja.... isto jednostranicna trokuta dobijamo kvadrat. Te materijalni svijet.
Kada taj kvadrat otvoris dobijes kriz. Poslije je on dobio i zmiju koja se omotala oko kriza ... sto znaci da je njenom zaslukom ili koriscenjem sada duh razapet izmedu materije i Boga.
Bozanska snaga je spustena odozgo dole i pretvorena u seksualnu energiju ... to znamo zasto ... Svi oni duboki poljubci i zagrljaji i seks ...ceznja za suprotnim polom .... je upravo ceznja za sjedinjenjem sa duhom koji je razapet ... odvojen od nas ... sa tom ceznjom ne dobijamo nista osim fizickog kratkotrajnog uzitka ... osim u zelji kada i stvaramo... zato ljubav medu partnerima i dosadi ... NESVJESNO ... jer je nesvjesno i svjestan da tu nesto fali i da to nije to.
Da bi se to rijasilo pojavljuje se i druga zmija koja obavija kriz ili materijalno te imamo vise osmica. Kada se postibne odredeni balans to se smanjuje na jednu osmicu i tada se desava ... itd ... vec smo raspravljali... u ssvemu tome je bitnoi ovo. http://www.objave.com/phpBB2/viewtopic.php?t=1477&start=45

A da bi se sve to desilo treba sve ovo gore shvatiti i plus ono da sve ide iz centra iz zametka iz jajeta itd ... dakle obrnuti proceh ... kao sto prije rekoh ... ako hoces napred ti moras da krenes nazad.
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » ENOCHOVA KAPIJA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE... 188 Aleksandra-Caca 213206 18 Jul, 2011 22:36 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka NOVO NA SAJTU 69 adminfob 123958 27 Mar, 2011 09:52 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 156456 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 1798902 08 Nov, 2010 01:48 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka OSHO - citati 40 Akasha 103086 16 Nov, 2009 16:00 pm
Akasha Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - Sezona proleće/leto 2009. 2184 Starcy 1505349 08 Okt, 2009 02:46 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 1734002 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom