SLOVENI I ATLANTIĐANI
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » SLOVENI - RELIGIJA, ISTORIJA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 24 Okt, 2009 21:43 pm    Naslov: SLOVENI I ATLANTIĐANI
Odgovoriti sa citatom

..
АТЛАНТИ И СЛОВЕНИ
(Владимир Шчербаков)
С руског превео Владимир Дајовић


Предање о Атлантиди (можда измењено и изобличено током хиљада и хиљада година усменог преношења) до нас је доспело путем Платоновог извештаја, садржаног у дијалозима Критија и Тимеј. Мит је у Грчку донео мудрац Солон који ју је чуо од неког египатског свештеника, боравeћи у египатском граду Саис у делти Нила. (Овде, у храму у Саису, Солон је видео и ступове на којима је египатским хијероглифима била исписана повест о Атлантиди.)

Извештај, прецизан у својим појединостима, говори о острвској цивилизацији коју је настањивала древна раса помораца, земљорадника и освајача, која је, како се тврди, колонизовала огроман део Европе, Западно и Источно Средоземље, Египат и Либију, а по свој прилици и делове Америке и још неке друге земље (Платон помиње и острва која се налазе западно од атлантидског те копнo које на западу затвара Атлантски океан). Извештај је прецизан како у географском, тако и у погледу хронологије: Атлантида је лежала с оне стране Хераклових стубова (данас Гибралтарског теснаца), у подручју северозападног Атлантика. Нестала је у катаклизми која је погодила ондашње човечанство, и то најпре у ватри, потом у води, која је коначно потопила острво. Њена пропаст пада у годину 9.600 пре Христа.

Пословичне Аристотелове речи: „Драг ми је Платон али ми је дража истина“ изречене су управо поводом атлантидског мита: њима почиње расправа која се продужава све до данашњег дана. Велики географ Страбон (који је са скепсом одбацивао извештаје Питиаса из Масалије о његовом путовању на крајњи север Европе, све до Ultima Thule), сматра да читава земља пролази кроз периодичне процесе уздизања и слегања, услед чега не би требало одбацити Платонове тврдње. И Помпоније Мела поклања веру Платону, потврђујући постојање Атлантиде само што је он смешта нешто јужније.

Али током читавог Средњег века траје једнодушна осуда грчког мудраца. Разлог за то је једноставан: према библијској хронологији и рачуници коју су из ње извели схоластици, Постанак света пада тачно у годину 5.508 пре Христа. Наука потом помера ту границу све до четири милијарде година процењене старости Земље, али се настанак најранијих цивилизација и култура и даље везује за Египат и Сумер.

Полемика се наставља практично од открића Америке кад Гијом де Постел, полазећи од сличности домородачког назива за Мексико – Ацтлан – идентификује Атлантиду с Америком, предлажући да се Нови континент назове управо тим именом. (Пре њега, то је, године 1553., већ предложио Гомара.) Интересовање за Атлантиду нарочито оживљава током XIX и XX века, и то најпре у англосаксонском свету. Она постаје тема фантаста, пустолова и занесењака, езотерика и оклутиста али и научника. У правој поплави дела о Атлантиди која је затим уследила можемо поменути сада већ класичне књиге Игнацијуса Донелија (Атлантида – свет пре потопа), коме је припала слава „оца модерне атлантологије“, Луиса Спенса (Историја Атлантиде, Атлантида у Америци) и Ота Мука (Све о Атлантиди). Сви они тези о постојању Атлантиде прибављају озбиљну научну аргументацију. Арументи геолошки, климатолошки и палеонтолошки, те коначно митолошки, дају ветар у леђа заговорницима постојања Атлантиде. Али надасве, то је тзв. мистерија кромањонца, који се прво појављује на западу Европе, са својим савршеним особинама (његова просечна висина износила је готово два метра) и без прелазних облика.

Противници постојања Атлантиде данас у Платоновом извештају виде не древну историју већ утопију, Платонов покушај да опише идеалну државу. Али, то противуречи самом Платону који изричито тврди да износи „истиниту повест“ као што притвуречи и чињеници да описана цивилизација често одступа од идеалног. Њена коначна пропаст последица је гнева богова, самог Зевса у ствари, због изопачености Атлантиђана. Такав закључак превиђа и чињеницу да Платонов извештај није једини путем којег је до нас допрло предање о Атлантиди. Диодор Сицилијски, на пример, у трећој књизи своје Историјске билиотеке, износи повест ратова које су Амазонке и Горгоне водиле против атлантидских колониста у северозападној Африци. Плутарх говори о острву Огигија, које лежи на пет дана пловидбе од Британије (и још о три друга), те о континенту који кружно затвара океан, удаљен од Огигије пет хиљада стадија. Проклус бележи причу Марселуса, који помиње десет острва у Атлантику, близу Европе, чији се становници још сећају изгубљене Атлантиде која је дуго владала над свима њима.

Руски истраживач Владимир Шчербаков, у књизи Атланти, митске Атлантиђане у потпуности идентификује с кромањонцима који су се у Европи појавили пре неких 40.000 година: „Да ли (Платонова) прича одражава неке опште законитости живота кромањонаца у Европи? Да, мада ни Платон ни други грчки аутори нису имали никакве представе о кромањонцима, од којих почиње цивилизација (...), он је умео да тачно пренесе све ове законитости. Пре свега то се односи на светилишта(...) Камени кип у Шпанији, чија једна половина лица наликује људском, а друга животињском лику, има отприлике 15.000 година. Поред кипа пронађени су и трагови жртвених обреда, култни предмети. Платон је и ту претекао науку за више хиљада година.“

Мит о постанку Атлантиђана, чији је родоначелник сам бог Посејдон, који је оженио смртницу Клито, према Шчербакову, одражава једноставну реалност колонизације кромањонца те његовог укрштања са староседеоцима Европе. Она је, између осталог, документована и налазима у пећини Грималди, у северној Италији: „У једној од (пећина), на дубини од 8 метара, сахрањени су жена и дечак. Старост жене је око 40 година, дечакова, према различитим подацима, 13-18 година. Даље су нам битне бројке које изражавају њихову висину. Бројке су следеће: 158 центиметара жена и 154 центиметара дечак... Ови људи, ‘које је на свет донела земља`, сахрањени су задуго пре пропасти Платонове Атлантиде... Седамдесет центиметара изнад тог места сахрањен је мушкарац висине 194 центиметара, средње доби... Аутор је пећину назвао Посејдоновим гробом. Горостас кромањонац од својих скоро два метра лако је могао да буде локални Посејдон а жена у тој истој гробници – локална Клито. Дечак би био њихов син.“

Супериорни у сваком погледу староседеоцима (не само услед својих физичких особина: запремнина мождане масе знатно је премашивала ону данашњег човека), Атланти су са собом доносили и вештине земљорадње, поморства и обраде метала (тајанствени метал орихалк о коме говори Платон). Њихова колонизација обухвата велики део света: „Кромањонци су можда били досељеници из Атлантиде, они су ударили темеље европској и блискоисточној цивилизацији, као и египатској, медитеранској и средњеазијској цивилизацији“. (Египат је, према наводу Платона, заиста био атлантидска колонија).

Шчербаков говори и о Источној Атлантиди, (за разлику од оне Западне, острвске), која претежно обухвата подручје источног Медитерана са колонизованим областима, укључујући ту и Малу Азију. То је тзв. тројанско-трачки регион, у коме ничу најстарији градови. Овде се током хиљада година одвија постепени „прелаз од кромањонца ка савремном човеку“.

Управо је подручје Мале Азије и Тракије, у коме цвета култура првих градова и прве писмености, од суштинске важности како за формирање будућих европских етноса и цивилизације, тако и за саму етногенезу и порекло Словена. Тракија и Мала Азија тада су чиниле јединствену етнокултурну целину, а област уз малоазијску реку Галис настањивали су Венети. Следећи записе и наводе појединих класичних писаца попут Страбона, Шчербаков пише да су Венети ту област напустили после Тројанског рата, што пада у XIII век старе ере. Ти исти Венети потом насељавају северну Италију (што потврдђује и Херодот, говорећи о Енету на Јадрану), али и многе друге области Средње и Западне Европе, док се део постепено сели на исток и на север, источно од реке Дон. Арапи из зову Ван, Вантит, руски летопис Вјатичима, скандинавски митови Ванима – боговима старијим и мудијим од Аса. У Италији, они образују етрурску културу, али „Етрурац“ је страна реч: „Сами Етрурци су себе називали Расена, Расени.“ Они стварају темељ Риму и римској култури, преносећи „Римљанима (Латинима) градитељску вештину, своју медицину, математику, вештину топљења и обраде метала и још много тога. Римски бројеви уопште нису римски него етрурски. У Риму до данашњег дана понегде функционише систем етрурске канализације, која је настала у исто то време.“

Историју друге венетске гране, према Шчербакову, даље је могуће реконструисати на основу Еда, циклуса древних веровања германских народа и племена који је на Исланду забележио Снори Стурлусон. Стурлусонов спис Круг земаљски садржи веома исцрпну генеалогију богова-Аса, те опис њиховог првобитног станишта (и потоњих путева сеоба), које се, као и станиште Вана, првобитно налазило изнад Црног мора, у подручју реке Дон. Заборављена култура Венета не само да претходи великим античким цивилизцијама Грчке и Рима већ ће такође, у потоњим вековима, дати и кључни допринос у образовању европске цивилизације и њених етноса.

Павел Тулајев ,,ВЕНЕТИ''

С руског превео Владимир Карић„Цело једно столеће словенски нараштаји учили су у својим школама о томе да су њихови преци дошли на Балканско полуострво у VII веку, када је Западно-Римска Империја разрушена варварима. Пошто су Словенци, Срби, Хрвати, Македонци, Црногорци, Херцеговци улазили у састав државе назване Југославија, то им је објашњавано да спадају у групу Јужних Словена...

„Овакво објашњење, посве шематизовано и у многоме контрадикторно, било је, тако се сматрало, сасвим довољно за ученике и студенте. Обични људи нису се удубљивали у проблеме етногенезе. А тамо, у сфери националних особености, разноликости и несугласица, у сфери психогене кризе – тада су настали проблеми који су испровоцирали сву окрутност и жестину у примењивању закона тзв. социјалистичке државе, која се користила методама политичког терора и репресије“ (Павел Тулајев: Венети).

Националне особености, разноликости и снажне несугласице испољавале су се у држави званој СФРЈ и много пре њеног драматичног распада, који се 1991. претворио у ратни конфликт изузетне суровости. Али истраживања проблема етногенезе појединих народа, мимо званичне тезе о досељавању у VI веку, почела су наравно и много пре тога. У Словенији се она обично везују за имена Јошке Шавлија, Матеја Бора (Владимир Павшић) и Ивана Томажича.

Резултати њихових истраживања сабрани су у зборнику који носи наслов Veneti - First Builders of European Community (Венети. Први градитељи Европске заједнице). У првом делу, Шавли, (који је дипломирао у Љубљани, а докторирао у Бечу), одбацује претпостављено време досељавања Словенаца у своју домовину (VI век), тврдећи да су Хорутани (који се под тим именом помињу у руским летописима) већ у античко време насељавали области познате као Реција; Норик и Винделиција. Преци Словенаца су Венети – старо протословенско племе које је настањивало Северну и Централну Европу. Њиховим доласком на Алпе, почиње епоха „лужичке културе“. Шавли практично усваја закључке пољске аутохтонистичке школе, која порекло Словена изводи из „лужичке културе“ (која се протезала од Одре до Висле) а чији носиоци су били Венети – Прасловени. И
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
TATA SINANA
Duhovni učitelj


Pridružio: 24 Jun 2008
Poruke: 2805
Lokacija: Negde oko duge

 Poruka Poslao: 24 Okt, 2009 23:04 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ne bi se bas moglo reci da su u ta vremena postojali narodi.
Pre bi odgovaralo pravoj istini da je postojao samo jedan veliki Indo evropski narod, bele koze koji bismo slobodno mogli nazvati Arijevcima.
E pa ti Arijevci vode direktno nasledje od Atlantidjana...
A od njih su nastali Sloveni,Germani, Francuzi....
Odnosni bolje receno svi ljudi bele puti.
To isto tako ne znaci da nisu postojali i drugi tipovi Atlantidjana od kojih su nastali npr. crveni Severnoamericki indijanci...
BAs kao i MAje i Acteci...

Pa sada ko se tu snadje , snasao se... Laughing
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
joschua
Napredni tragalac


Pridružio: 30 Nov 2008
Poruke: 312

 Poruka Poslao: 24 Okt, 2009 23:55 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

DAJBOG;
Citat:
To isto tako ne znaci da nisu postojali i drugi tipovi Atlantidjana od kojih su nastali npr. crveni Severnoamericki indijanci...


Ra: Ja sam Ra. Neka ovo bude poslednje pitanje za ovaj put. Atlantida i Lemurija nisu bile jedna, već dve.
Da se prvo pozabavimo Mu entitetima.

To su bila bića donekle primitivne prirode, ali su imala veoma naprednu duhovnu distorziju. Civilizacija je bila deo ovog ciklusa i pojavila se rano u ovom ciklusu u vreme pre otprilike 53.000 godina. To je bilo vredno i bezazleno mesto i bilo je potopljeno u okeanu tokom ponovnog pomeranja tektonskih ploča vaše planete, bez njihove sopstvene aktivnosti. Preživeli su došli do mnogih mesta koje vi danas nazivate Rusijom, Severnom Amerikom i Južnom Amerikom. Indijanci, za koje osećate tako mnogo simpatije, su potomci ovih entiteta. Kao i drugi inkarnirani u ovom ciklusu oni su došli sa drugog mesta. Međutim, ti entiteti su došli sa planete drugog denziteta koja je zbog starosti svog sunca imala izvesnih problema da dostigne treći denzitet. Ta planeta je bila iz galaksije Deneb.

Atlantska rasa je bila veoma zbijena socijalna grupa koja je počela da se formira pre 31.000 godina iluzije vašeg vremenskog/prostornog kontinuuma. Razvitak je bio spor i pretežno agraran do otprilike 15.000 vaših godina. Tada je grupa brzo dostigla tehnološko razumevanje, što joj je omogućilo da koristi inteligentnu beskonačnost na informativni način. Možemo da dodamo da su oni takođe koristili inteligentnu energiju, upravljajući prirodnim tokovima indigo zraka ili zraka pineala (epifiza) iz božanske ili beskonačne energije. Tako su bili u stanju da stvaraju oblike života. To su i počeli da rade umesto isceljenja i usavršavanja sopstvenih celina uma/tela/duha, okrećući svoju distorziju u pravcu koji biste nazvali negativnim.

Pre otprilike 11.000 godina prvi od, kako biste ih vi nazvali, ratova je prouzrokovao da četrdeset posto populacije napusti denzitet zbog dezintegracije tela. Drugi, još razorniji konflikt se dogodio otprilike 10.821 godina u prošlosti vaše iluzije. To je stvorilo promenu Zemljine konfiguracije i veliki deo Atlantide više nije postojao. Bio je potopljen. Tri pozitivno orijentisane grupe Atlantiđana su napustile tu geografsku lokaciju pre razaranja, smestivši se u planinske oblasti, koje nazivate Tibet, koje nazivate Peru i koje nazivate Turska.
www.joschua.biz
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 26 Okt, 2009 01:27 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat:
Možemo da dodamo da su oni takođe koristili inteligentnu energiju, upravljajući prirodnim tokovima indigo zraka ili zraka pineala (epifiza) iz božanske ili beskonačne energije. Tako su bili u stanju da stvaraju oblike života. To su i počeli da rade umesto isceljenja i usavršavanja sopstvenih celina uma/tela/duha, okrećući svoju distorziju u pravcu koji biste nazvali negativnim.


Ovo verovatno nije dobro protumačeno jer jedno je sigurno, Božanska beskonačna energija se ne može koristiti za negativnosti, jer ona da bi se koristila mora biti usmerena na dobrobit, nikako drugačije.

ukoliko je a jeste jedan deo čovećanstava koi sada svetom vlade počeo da koristi svoja znanja onda u sadašnjem vremenu vidimo rezultat toga. nema moći, samo ratovi i potrošnja, ni traga stvaralaštvu.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 26 Okt, 2009 01:57 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Atlantiđani su nebeski narod.
Pričala sam vam već izvornu verziju, ali ne mari da je ukratko ponovim.
Kada se ciklus planete Zemlje, kojih ima u svakoj od bilina kosmičkih ćelija, završi, tada započinje replikacija, rekonekcije cele ćelije. Prelazi se iz jednog denziteta u drugi.

Prelazak i put koji se tada prolazi je spavanje, tako da se i ne primeti, ali se zna.

Kada Atlantida sleti na novu Zemlju, ona se svojim znanjem saždanim u Svetlosti, pretvori u ostrvo.
Ta izvorna Atlantida, sa kojom dolaze Atlantiđani je uvek kratkog veka. Jedan ljudski život. Atlantiđani širom planete ostavljaju znanja, na raznim mestima kao detalje.

Nastavak vrste se ne može preneti genetikom već samo znanjem koje se ostavi, da se u život i u gene ugradi.

Dolazak Atlantide se odigrao pre 10.000 godina. Prelazak iz jednog denziteta u drugi.

Zemlja nije tada bila pusta, na njoj je bilo stanovnika iz raznih krajeva, na njoj ste u to vreme mogli sresti civilizacije koje su kasnije nestajale, jer su ih njihovi povlačili na druga mesta, planete, da bi ih izvukli iz pakla koji je postajao seve očigledniji.

Pre oko 7.000 godina Zemljane je zarobila reptilska vrsta sa Sirijusa, deo koji je prilikom replikacije ostao, demoni.

Nestanak Atlantide je u stvari njeno skladištenje, svetlosna tvorevina se umiri i smanji, tako boravi dok je ponovo neko sa Atlantide ne aktivira kao zaštitu planete, i spas ljudi, u vremenu kada se obavlja replikacija.
Atlantida je sada aktivna.

Atlantida u svim narodima živi kao sećanje, bila je voljena, jer je svima donela dobro, kada su otišli, ostalo je njihovo ime da se upotrebljava, pa tako postoji bezbroj priča sa svih karajeva planete sa imenom Atlantida.

Nakon porobljavanja, ljudima je i slika o Atlantidi falsifikovana, ali duboko u sećanju svakoga bića to ime budi nadu. Kada stigne Atlantida, stigla je majka, zaštitnički, odbrambeni, ženski princip.
.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » SLOVENI - RELIGIJA, ISTORIJA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka IZBRISANA ISTORIJA SLOVENA I SRBA 115 lazicmaja 71657 30 Avg, 2011 13:13 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka JAHAČI APOKALIPSE 583 ENEMOON 276561 23 Avg, 2011 19:53 pm
ENEMOON Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka CODEX ALIMENTARIUS 37 uspensky 17664 25 Mar, 2011 02:34 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka GENETSKI MODIFIKOVANA HRANA 29 Vesna 15387 04 Feb, 2011 01:04 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Svetozar Radišić - Nestanak velikog brata, 2012-ta 6 rade1969 6058 23 Jan, 2011 09:49 am
rade1969 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ECKHART TOLLE 24 divinesound 26667 12 Jan, 2011 23:42 pm
sofija Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Okupljanje Plemena.... 21 Vakan Tanka 16704 27 Okt, 2010 22:53 pm
Vakan Tanka Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom