Moje vidjenje nastanka svega
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » ENOCHOVA KAPIJA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Enoch
Majstor


Pridružio: 10 Apr 2008
Poruke: 822
Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...

 Poruka Poslao: 22 Dec, 2009 21:55 pm    Naslov: Moje vidjenje nastanka svega
Odgovoriti sa citatom

Pejstat cu ovdje sto sam napisao na drugoj temi:


Slazem se sa teorijama proistaklim iz magije kaosa kao i nekim diskordijanskim idejama o Prvobitnom Nistavilu. Neke interpretacije judaizma opisuju upravo tu Nistavnost kao prauzrok svega. u kabali (nekim interpretacijama) to bi se moglo svrstati pod sferu Ain Soph. Moje skromno misljenje je da je iz te primordijalne sfere koja je bila fluidna (doktrine drevnih neolitskih kultova o Majci Ribi koja je je iz vlastite plodne vode stvarala / radjala bozanstva) i koja je sfera Jesoda (smatram da je bila prva i jedina), doslo do prvog sukoba medju "bozanstvima". Ta prvobitna sfera mogla bi se izjednaciti sa grckim Tartarom. Dakle, u pocetku bijase "pakao" Smile Svijesti koje su stvarane, boravile su u potpunom mraku i nistavilu. Nekoliko svijesti udruzilo se u jednu, osjetivsi prvobitan poriv stvaranja, koje bi ih odvelo van iz limba. Dolazi do sukoba "stare" i "nove" skole. Jednima je bilo dobro u limbu. Drugi su zeljeli stvarati nesto novo. Udruzivanje novih svijesti dovodi do stvaranja Logosa u povojima. Sudaranje frakcija dovodi do "eksplozije" dva aspekta tame, koji stvorise istovremeno proboj iz "jajeta" u ogromnooj eksploziji onoga sto nazivamo Svjetloscu (Big Bang bio je samo materijalna manifestacija prvobitnog Praska). Svijesti nisu napravile proboj prema van, nego u sebe, sto je dovelo do implozije. Posto unutar i van ne postoji, tako ne postoje ni eksplozija ni implozija, vec jedno novo stanje koje je nastalo iz postojeceg / nepostojeceg. Udruzene svijesti postaju jedna svijest koja nam je znana kao Apsolut, a bljesak postaje potpuno nova sfera znana kao Velika Praznina (Ain Soph, Aina, Pleroma). Prvobitna sfera Jesoda nastavila je postojati, ali "unutar" sfere Aine i "podno" sfere Apsoluta, postavsi istovremeno njegov dio, ali opet i zaseban dio koji ce kasnije imati presudnu ulogu u stvaranju raznih oblika kreacije, pa tako i nase materijalne ravnine. Sfera Apsoluta sada je imala potpunu slobodu stvaranja. Jedno se pocelo dijeliti, na drugaciji nacin nego sto se spajalo. Vise nije bilo supresivnog elementa koji bi primorao svijesti da se udruze u jednu, nego elementa koji ima neogranicenu moc stvaranja "nizih" svijetova; poput djeteta ili ludog slikara koji su se nasli pred ogromnim platnom. Jedno se dijelilo na dvoje, dvoje na cetvero, cetvero na sesnaestoro i tako dalje i tako dalje, odrzavajuci unutar svake sfere primaran arhetipski kod broja 7 (nerasclanjivost apsolutnoga). Ovdje se ne radi o podjeli entiteta, nego podjeli "podsfera" unutar sfere Apsoluta.

Ta piramida sa beskonacnim stepenicama unutar Kreatora, bio je toliko homogen i nerasclanjiv produkt, da je jednostavno nekim entitetima unutar pojedinih sfera postalo "monotono" kreirati "nize sfere" koje su na odredjene nacine u sustini bile potpuno identicne sferi Jednoga. Stvorene beskonacne sfere mogle bi se opisati kroz andjeoske" hijerarhije (od najvisih prema najnizima): Seraphimi, Cherumimi, Thronesi, Dominiationsi, Powersi, Virtuesi, Principalitisi, Archandjeli i Andjeli. "Komesanje" nastaje u redovima Powersa, petoj "stepenici" odozgora, koja je korespodentna sa kabalistickom Geburom. Dolazi do drugog "sukoba" u "povijesti stvaranja", gdje se jedna frakcija Gebure odmetnula od druge, kao i od svih ostalih u hijerarhijskoj strukturi. Vanzemaljskim jezikom, radi se o Sirius A entitetima (preciznije, o jednoj frakciji istih).

Postojale su samo dvije solucije: pomiriti se sa postojecom dinamikom stvaranja i stvorenog (koju su oni smatrali staticnom), ili, pronaci novo rjesenje. To novo rjesenje nude im svijesti iz prvobitne sfere Jesoda (Swerdlowova prica o Transparentnim bicima koja su dosla iz drugog univerzuma i nagovorila Lireane da se spuste u novu i drugaciju stvarnost - materiju). Plan je bio, da se ujedine stvaralacke snage Kaosa sa snagama koje su u sebi nosili "odbjegli" predstavnici Apsolutnoga.

Da bi se ostvarila nova kreacija, odbjegle frakcije Powersa moraju proci kroz sfere Jesoda i zadrzati se u njima, toliko dugo da se u potpunosti stope sa svijestima Kaosa. Ukradena svijetlost, infiltrirana u mrak, dovodi do stvaranja nove sfere, koja je bila gusca od svih poznatih i u kojoj su prevladavala sasvim nova pravila. Dolazi do Velikog Praska i stvaranja materijalnog svemira. Novopecena svijest Mraka / Svijetlosti bila je odusevljena. Mogla je iznova i iznova stvarati samu sebe, kroz koronaciju materije i antimaterije, od najsitnijih cestica pa sve do elektrona i atoma.

To je onaj kabalisticki mit o Kliffothima koji su ukrali svijetlost Sephirota i stvorili materijalan svemir. Kaoticna i Andjeoska svijest ujedinjene u jednu, stvaraju novu svijest - demonsku svijest. Ta nova svijest i njena kreacija bile su drugacije i od Kaoticne Svijesti i od svijesti samoga Apsoluta, ujedinivsi u sebi i jednu i drugu, ali opet, postajuci nesto potpuno novo i drugacije. Sve je bilo gusce, crvrsce, obuhvatnije. Novostvorena sfera sudarala se opetovano i opetovano sa sferom Kaosa, djelujuci materijom na antimateriju, sto je opet (na sveopce uzbudjenje) dovodilo do stvaranja novih levela svjesnosti. Smatralo se da je "statika" apsoluta vjecito prevazidjena.

Zgusnjavanjem materije i konstantnim eksplozijama koje su izazivali materija i antimaterija, dolazi do nastanka suncevih sustava i planeta. Materijalan univerzum podijeljen je kroz razne stupnjeve / sfere, od kojih je opet svaka sfera stvarala nizu sferu. No, ovih sfera nije bilo beskonacno. Stvoreno ih je 7. 7 materijalnih univerzuma u bojama u razmim bojama i na razlicitoj skali titranja. Zasto 7? Sedam je primaran kod stvaranja Apsoluta. Svaka stvorena sfera u sebi je sadrzavala 7 podnivoa. Jednostavno, Apsolut nije mogao "dublje" sezati u materiju. Tu se ukljucuju sfere cistoga Kaosa, koristeci opet mjesovitu sferu Kaosa / odpadnutog Apsoluta (kroz demonsku svijest), iskreiravsi najdonju ravninu (nasu), prepustajuci entitetima iz gornjih materijalnih ravnina da stvaraju dalje po volji zivotne oblike. Visi oblici materijalnog stvaranja bili su na bazi plinova (helija, vodika i metana pretezno) te organski oblici (insektoidni i reptilski) koje je stvorila sfera Kaosa, te humanoidni te opcenito razni oblici sisavaca, je stvorila mjesovita demonska svijest Kaosa i Apsoluta.

Kako je kreacija u materiji bivala sve slabija i sve manje u doticaju sa svijesti Apsoluta, tako je sama struktura kreacije bivala sve krhkija i u najblazu ruku receno, gluplja. Nije postojala ona "supstanca" koju bismo mogli nazvati dusom, jer je ista prekinuta samim ulaskom u materiju.

"Istovremeno" stvaranju materije, sfere Apsoluta indiferentno su pratile sto se dogadja sa odmetnutom sferom. Vidjevsi da je "eksperiment" renegata Gebure i sfera Kaosa rezultirao generalnim neuspjehom, posto su oblici novonastalih zivota bili sve krhkiji i unistavali se nakon pocetnog stanja, jedva odrzavajuci samu sferu postojanom, odluceno je da one "istinske" sfere Gebure / Powersa / Siriusa A, stvore "paralelan model" materijalnog univerzuma.
Seraphimi (Lavlja andjeoska bica), stvaraju portale kroz Kaos i salju dio svijesti Thronesa (onih na strani Apsoluta), kroz pukotine (znane kao crne rupe) u proiciranu materijalnu ravninu.

Stvoreno je "vrijeme". Tim novim izumom, Siriani sticu prevlast nad djelovima materije i prolaze cijeli ciklus "kruznoga toka" (pretece Karme), pomicuci vlastiti ciklus nekoliko trilijardi godina unazad. Prosavsi "Pad u materiju" i uzdignuvsi se iz nje, zahvaljujuci svjetlosti Apsoluta i "ukradenom" dijelu materije od Kaosa i odbjeglih frakcija Powersa (ujedinjenih u demonsku svijest). Cijeli proces trajao je nekoliko milijardi godina, pri cemu su stvoreni mnogi svjetovi i univerzumi. "Povratkom" u gornje (etericne) sfere, imali su jasan uvid u sve prednosti i nedostake materije, stvorene od demonskih svijesti, kao i od svijesti samoga Kaosa.

"Istovremeno", demonske svijesti nijemo su promatrale kako njihove tvorevine ratuju medjusobno i jedne sa drugima, unistavajuci se medju sobom i unistavajuci nize oblike stvorenih svijesti. Mnogo toga i sami su unistili, u nemoci i ocajanju da promatraju kako civilizacije nestaju, razarajuci ono sto je stvoreno. U to vrijeme, Zemlja je prosla dugu evoluciju sa raznim oblicima zivota, od kojih su najvisi bili reptilski i humanoidni. No, jos uvijek nedovoljno osvjesteni da kreaciju ostvare na nacin na koji su to kreatori osmislili. Doslo je do "corsokaka" u kreaciji.

Uvidjevsi da je "bezdusnost" ono sto nedostaje demonskoj i Kaoticnoj kreaciji, koja je opet prijetila da prodje kao svijesti u primarnom Kaosu, Ascendirani (uzasli) Majstori (Powersi koji su se uzdigli iz svoje inacice materijalnog svemira), nude demonima i svijestima Kaosa sporazum: ili ce dopustiti da sami interveniraju i "oplemene" kreaciju na svim nivoima; ili ce ostaviti da se materija jednostavno kao takva "urusi u sebe" i propadne. Svijesti Kaosa protivile su se tome, dok su demonske svijesti to prihvatile. Zapocinje prodiranje Svjetlosti u sve stvorene oblike zivota na svim materijalnim nivoima, od kojih su jedino oblici stvoreni od demonskih svijesti bili u mogucnosti da to prihvate. Reptilske i insektoidne svijesti ostale su na svojoj granici svijesti (od kojih su neke prema nasoj trenutno vrlo visoke), ali nisu u sebe mogle primiti ono sto je kod plinovotoh i humanoidnih svijesti, te svijesti oblika sisavaca na raznim nivoima stvaranja, a to je supstancija zvana - "dusa".

Svjetlost je djelomicno, u 3 denziteskom nivou svijesti, ublazila prvo stvoreni (prema Gurdjieffu) organ kundabufera i stvorila podlogu za stvaranjem "nadtjelesne sustine" (supstance koja spaja materijalno sa etericnim). Sfere kaosa i neke demoske sfere inzistiraju da se kod nekih vrsta (humanoidnoj, izmedju ostalih), ostavi prostora za sam Kaos i demonsku svijest, koje su se infiltrirale u bazicne kodove stvaranja. Stanovnici najgusceg dijela materije (mi), postaju na taj nacin nositelji Apsoluta, Kaosa i demoskog (mjesavine Apsoluta i Kaosa), te na taj nacin zadobijaju status sondi koje u sebi objedinjuju cijeli sustav stvaranja (mikrosvemir) koji opetovano prolazi sve faze (u sebi), od izlaska iz Primordijalnog Kaosa, preko stvaranja Ain Soph (Praznine. Plerome), preko razdjeljivanja Apsolutne svijesti, do pada u materiju (Sirius A / Powersi / Geburah) i uzdizanja iz nje, istovremeno stvarajuci nanovo i nanovo Prvobitnu Majku Ribu, prvobitne svijesti Kaosa, te sve sto je proizaslo iz toga).

Sve sfere objedinjene su u nama, najnizoj i najneosvjestenijoj svijesti u najguscoj materiji. Mozda je bitno napomenuti jos da je Powerse (one na strani Apsoluta) u materiju i iz nje vodila svijest koja je objedinjavala sve iskreirane svijesti od Seraphima do Andjela - Metatron / Henok / Hanuk / Enoch / Idris / Mithra / Buda / Krist / Hermes / Thoth / Krisna itd. itd., cija je protusvijest njegovim prolaskom kroz materiju, povratnom spregom, djelovala na prvobitni Kaos, stvarajuci antipoda / protutezhu - Setha / Šejitana / Šejtana / Molocha / Sotonu / Belzebuba itd. itd.

Primijetit ce se da su u ovoj cijeloj prici dvije konzistentne tocke jedino - Majka Riba / Nuit (Boginja Primordijalnog Kaosa) i Ain Soph / Aina (Bljesak, Boginja Sveobuhvatnosti). I jedna i druga svijest istovremeno su stvarateljice i promatrateljice. Nikako unistavateljice. Te dvije rudimentarne sfere povezane su preko kale Daatha (Bezdana) i Vaua (kozmicke mudrosti). Apsolut bi tu bio vrsta "prijenosnika" koji "objedinjuje" ova dva zenska aspekta, istovremeno se udaljivsi od jednoga i stvorivsi (mozda bi bolje bilo receno - prenijevsi) drugi. Na taj nacin, dobijamo dva suprotna aspekta Majke i Dijete koje u nevinoj igri stvara svjetove. Sustinski, izmedju Nuit i Aine nema nikakve razlike, posto su oba aspekta stvarala nove svijesti koje su dalje djelovale distancirano od same majke. Nuit je tamom oblikovala Kaos, dok je Aina svjetloscu oblikovala Apsolut.

Kada je udruzena svijest ekspandirala iz jajeta Kaosa, "supstanca" (dio fluida i tamne tvari), koja je razvila bljesak (ili, mozda bolje receno, koja je polucila bljeskom) i stvorila Svjetlost, povukla je dio svjesnosti Majke Ribe (Iyemoje, Nuit) i rastvorila ju kroz beskonacne nizove novih svjesnosti, od kojih je svaka istovremeno i opetovano stvarala Nuit, ali istovremeno stvarala svijest Velike Praznine i oblikovala istu tu Prazninu (Ainu, Ain Soph). Te svijesti u Enochianu nazivaju se Etire i sezu daleko iza Velike Praznine. Te svjesnosti kreiraju Prazninu, nemajuci direktne veze sa Apsolutom niti njegovim sferama, kao ni sa sferama Kaosa. Stovise, te svijesti jednostavno su indiferentne prema obje Kreacije - Kaosa i Apsoluta (iako su i same uzajamno stvorene od istih, izlaskom svijesti iz Kaosa), koje se nalaze u "bespucima" Velike Praznine. Covjek moze (ukoliko promatramo iz perspektive mikrosvemira) sa ovim silama stupiti u kontakt, ali time nista ne dobija, osim eventualnog bacanja Uma i Duha u veliki Bezdan, sto samo po sebi nije niposto negativno, ali moze biti pogubno za psihu osobe. Jednako kao i sa sferama Kaosa (spolni organ, nadbubrezne zlijezde, maternica kod zena), sferama Apsoluta (prsa, grlo, sinusi, tjeme) te sa mjesovitim sferama Kaosa i Apsoluta, takozvanim demonskim sferama (zeludac, R-kompleks). Razlika je jedino u tome sto se sfere Kaosa i Apsoluta nalaze u covjeku, dok se ekspandirane svjesnosti (Etire) - nastale "u trenutku" prije nego li je udruzena svijest na izlasku iz Kaosa postala Apsolutom i bljeskom (nastalom svijescu Etira) dovela do nastanka (stvaranja) Velike praznine - ne nalaze u Covjeku (mikrokosmosu) niti su dio makrokosmosa. Ain Soph (Pleroma, Velika Praznina) nalazi se malim dijelom u covjekovom energetskom omotacu (takozvanoj "auri") i prozima cijelo tijelo kroz slozeni sustav kala. Rad sa sferama Kaosa energiju covjeka premijesta u donje centre, rad sa sferama Apsoluta u gornje centre, dok rad sa demonskim sferama pokusava korespondirati donje sa gornjim centrima. Rad sa sferama Apsoluta mozda je jos i "najbezazleniji" put, posto otvaranje gornjih centara moze pogodovati boljem "uspinjanju" Zlatne Zmije (esencija kojom Etire "prociscavaju" Put kroz sfere Kaosa, demonske sfere i sfere Apsoluta) do same Velike Praznine.

Usporedjujuci to sa energetskim sustavom vlastite planete (Zemlje), moglo bi se reci da je nasa "aura" preslika elektromagnetkog polja oko zemlje (od povrsine do izlaska iz atmosferskog omotaca). To bi znacilo, drugim rijecima, da su interdimenzionalni pomaci kojima gravitacija djeluje na Zemljino magnetsko polje, uvjetovani nasom vlastitom energijom koja se zadrzava u energetskom polju ("auri"). Nesto poput (grubo i neprecizno receno) inercijskih sila koje djeluju u neinercijskim referentnim sustavima (u Fizici, kod dinamike). Sukladno tome, svaka i najmanja anomalija u zemljinom energetskom omotacu, ocitovana je i u nasem vlastitom. I obratno, naravno. Zemljin energetski omotac "ukupan" je i "razvuceni" omotac svih zivih bica koja obitavaju na planeti, i povratnom spregom (inercijom) djeluju na dinamiku gornjih svjetova.
_________________
Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja.


Poslednji izmenio Enoch dana 22 Dec, 2009 22:18 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Enoch
Majstor


Pridružio: 10 Apr 2008
Poruke: 822
Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...

 Poruka Poslao: 22 Dec, 2009 21:58 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Prepiska i mala nadopuna o "postanku Covjeka"..."Trećedimenzionalni svemir je hologram. Isto kao i prvo i drugodimenzionalni svemir. Cijeli svemir koji se vidi sa Zemlje je hologram. Zvijezde su hologram. Te zvijezde predstavljaju energetske centre koji u višim sferama predstavljaju frekvencije / entitete / skupine entiteta koji su korespodentni energetskim točkama u našemu tijelu i energetskim točkama u Zemlji. Pošto je i Zemlja hologram, logično je zaključiti da je i naše tijelo hologram. U drevnim Upanišadama stoji, kako je sve što okružuje čovjeka samo unutarnja projekcija čovjeka. To je istina. Svemir nije crn. Crn je samo hologram koji reflektira čovjekov unutarnji Kaos, za zvjezdama i nebeskim tijelima kao emanacijama Apsolutnog unutar samoga čovjeka. Tamna materija je Kaos koji se u čovjeku isprepriječio da vidi stvari kakve u stvarnosti jesu. Ne postoje `vanzemaljci u trećedenzitetskom svemiru`, jer u njemu ne postoje naseljive planete, pošto Svemir, kao što rekoh, kao takav ni sam ne postoji. Zamisli velove iluzije / maye kroz denzitete. Zamisli sfere koje se nalaze jedna unutar druge. Svaka sfera zaseban je univerzum. Materijalne sfere su hologramske. Svaka je za sebe zasebna, iz naše trenutne perspektive... Svaka sfera proizvod je unutarnje refleksije entiteta koji obitavaju, ili bolje rečeno, svijesti koja ubitava unutar određene sfere.
U trodimenzionalnom prostoru sfere su kružne i nalaze se jedna unutar druge. U četverodimenzionalnom prostoru sfere su spiralne i svaka sfera stvara sve ostale sfere na načine koje trenutno ne možemo ni zamisliti. Kako te sfere izgledaju u višim dimenzijama, mislim da nas ne bi trebalo zanimati, za dobrobit našega uma hehe. Iz perspektive same materije i otvorenih pitanja `po čemu je ljudski rod toliko poseban?` i `da li su ljudi odabrana vrsta i zašto?`, odgovori na njih vrlo su jednostavni: `ljudski rod je poseban po tome što predstavlja JEDINU trećedenzitetsku svijest u cijelom materijalnom Univerzumu, pošto van Zemlje ništa ni ne postoji` i `ljudi su odabrana vrsta jer predstavljaju niže simultano postojanje viših Sfera na proputovanju kroz iluziju materije`. Moglo bi se reći da je srednjovjekovni crkveni nauk (dogma) bio mnogo bliži istini nego što je to današnji fizičko / astronomski. Geocentrizam je, recimo, stvarniji od heliocentrizma, pošto sunce kao takvo ne postoji.
Sunce je emanacija Apsolutnoga i percipiramo ga kroze velove iluzije i kroz tamu unutarnjeg Kaosa. Jednako kao i Mjesec. Sunce je Logos. Mjesec je Sophia. Sunce je muški aspekt. Mjesec je ženski aspekt. Sve `planete` u našem sunčevom sustavu, emanacije su viših Sfera i samoga Apsolutnoga, koje najintenzivnije djeluju na nas. Moglo bi se reči da je drevna astrologija nebrojeno mnogo puta bliža Istini od suvremene astronomije, koja za polazište koristi iluzornost materije. Postavlja se logicko pitanje, kako to da `znanstvenici malo malo otkriju neki novi planet, zvijezdu ili galaksiju?`. Pa naravno da otkriju, kada iluzija sama po sebi nema granica. Istina je, da se čovjek nije mrdnuo van iz iluzorne orbite iluzorne planete, koja je tek mrvicu stvarnija od potpuno iluzornog Univerzuma. Van onoga što nazivamo `Zemljinom atmosferom` ne postoji ništa u trećemu denzitetu. Ništa. Nitko nije odlazio na Mjesec. Nikakve sonde nisu slane na Mars. To su samo iluzorni obrasci jedne iluzorne banalne hologramske uobrazilije zvane moderna znanost. Čovjek je multiuniverzalno biće i jedini trećedenzitetski oblik postojanja, čija je povijest stvaranja izgledala nekako ovako...Rasa "Palih Anđela" je skupina koja se odmetnula od Gebbure (Samaela / Jupitera). Samael nije vladar, već se cijela rasa naziva Samael. Dio te rase se odmetnuo, stvorio fizičku realnost, stvorili za sebe fizička tijela (Elohimi), prekršili sve kozmičke protokole, iskrivili energetske tokove stvaranja i proglasili sebe vladarima materije. To su YHWH rasa (rasa Kliffotha) i kasnije hibridna sub rasa Nephilima / Djeca Beliala (spoj ljudskog i demonskog). Samiyazu (iskrivljeno od Samael) i Azaziel bile su najvise kaste koje su dale prve samoproglašene emperore. Spasio nas je od uništenja veliki ostatak Gebbure, nakon što su prvotni odmetnici bačeni u limb, iz kojega je Mojsije uspio prizvat Y-a (YHWH-a, Jehovu).
Dakle...mi smo demonska tvorevina koju je spasila Anđeoska intervencija, intervencija jedne skupine Sephirota. Veći dio (neodmetnute) Gebbure, dakle, intervenirao je da nas se ne uništi (referenca na Swerdlowovu Hatonu) već da nam se usadi temelj za ono što se naziva individualna svijest (koju velika većina čovječanstva nema ni dan danas). To je bio onaj proces kojega je Gurdjieff opisao u BelzebubovimPričama, koji je nastao nakon micanja `organa kundabufera`.
Od tada u nama se vodi strahovita borba između originalnih kodova stvaranja utisnutih u nama od strane naših kreatora i supstitutnih kodova koji su u nas utisnuti od strane usavršavatelja. Ne znam zašto, ali nismo mogli u potpunosti biti oslobođeni primarnih kodova. Bilo je ili pitanje kompletnog uništenja prvobitne ljudske rase ili pitanje pokušaja usavršavanja. Kasnije se pokazalo da taj kaotičan surogat zvan `ljudski rod` vuće neke nevjerojatne anomalije u glavnom kodu osjećaja te su u čovjeka utkani (nakon što je uspio preživiti prve mutacije u genetskoj strukturi) novi kodovi. Ti kodovi nalaze se u našim energetskim centrima / čvorištima (prvobitni centri nisu bili istovjetni današnjima - čovjek je u početku imao samo tri centra).
Misija usavršavatelja je uspjela - dobili su poluosvješteni `proizvod` koji je bio u stanju snagom osjećaja stvarati Nove Univerzume... bolje i intenzivnije od bilo koje poznate rase u višim Sferama. Iako su ti Univerzumi bili kaotični i disharmonični, uz malu `nadopunu` Ophanima i Seraphima ili Seraphima i Powersa (ovdje referenciram na Jima Hurtaka i Ključeve Enocha), uspjeli su ekspandirati i `razlagati` se na druge Univerzume (Astralni univerzumi? Mentalni Univerzumi? Osjećajni Univerzumi?) - nešto nalik na diobu stanice (referenciram na Itzhaka Bentova). Tek tada, u tom stadiju, surogat zvan `ljudski rod` postaje spreman da u sebe primi temelj za stvaranje (referenciram na Gurdjieffa) `nadtjelesne sustine`, koja se očitavala u povezivanju sa svojim Višim Bićem ili Višim Ja. To Više Ja nije nista drugo nego simultana viša vanzemaljska svijest u beskonaćno mnogo oblika postojanja, od onih koje smatramo `vanzemaljskim` pa do najviših astralnih, mentalnih i bića osjećajnih sfera, ujedinjenih naravno u zajedničku svijest ili ono sto se naziva Naddušom (referenciram na Swerdlowa).
Skupina Seraphima ostavlja tada na Zemlji artefakte emanacije Apsoluta, koje mi nazivamo Piramidama - koje su postavljene u periodu izmedju 50 miliona godina i 2 miliona godina b.c. (nema Piramide mlađe od toga), ovisno o kozmičkim ciklusima i potrebi za povećanjem energije Apsoluta (povišenjem frekvencije na kojoj egzistiraju energetski Centri - što se radi i dan danas). Iako se najranija piramida (ona u Tihom Oceanu) postavila prije više od pola milijarde godina, ona je primarno služila drugoj svrsi (obzirom da u ono vrijeme nije postojao ljudski rod, nego rasa koja je obitavala na drugačijem nivou postojanja).
Naš kronoloski (povjesni) redoslijed nema mnogo veze sa događajima koji su se odvijali (mogli bismo reći da se odvijaju i da će se odvijati) u Sferama gdje vrijeme i prostor ne postoje na način na koji ih mi poznajemo. U bezvremenskim i besprostornim Sferama ti su se događaji mogli odigrati prije nekoliko trilijardi godina na desetu potenciju, mogu se odigravati u trenutku dok pričamo a moći će se odigravati za nekoliko trilijardi godina na desetu potenciju.
Naša mala fizikalna ravnina pokazala se samo dobrom `sletnom pistom` za kojekakve pizdarije sa `formulom Apsoluta` za `izgradnju novih oblika života`, koja se na kraju na najgroteskniji način pokazala `isplativom`, jer tvorevina je u nekim stvarima `nadišla Tvorce`, čega su sami Tvorci i Usavršavatelji savršeno svjesni, ali 99,9 posto tvorevine (populacije) o tome nema blagog pojma (jedna, na žalost, od onih `stavki` na koju usavršavatelji nisu mogli utjecati, ali na koju može utjecati svaka pojedinka na temelju svoje slobodne volje i duhovnog napredka)."


Nekoliko pojasjenja: Limb oznacava prvobitni Univerzum Kaosa, koji demonskim (mjesanim svjestima Apsolutnog i Kaoticnog) nije primarni "habitat".
Ophanimi oznacavaju Ari bica - najvisu andjeosku kastu koja se prva razvila iz podvojene sfere Apsolutnoga i prvih arhetipova kreacije. Piramide ostavljene na zemlji, ostavstina su starog materijalnog Univerzuma iz kojeg su Powersi (na strani Apsoluta) izasli. Neka vrsta kompleksne transdimenzionalne projekcije (recimo jako grubo i povrsno: ortogonalne projekcije kojoj su maknuti vrijeme i prostor).
_________________
Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Petar iz Podgorice
Duhovni učitelj


Pridružio: 07 Jan 2009
Poruke: 2593

 Poruka Poslao: 22 Dec, 2009 22:39 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pročitao sam negdje da je PROGRES samo uljepšavanje tamnice.

Svi smo naišli na podatke kako su zvanične religije uvijek bile protiv progresa.
Naravno one su to dobrim dijelom radile iz interesa.
Ali iza tog interesa je ideja koja je zloupotrebljena.
Ta ideja je da je progres na način današnje civilizacije-ćorsokak.
Odavno mi se, bez uticaja spolja, osim u sklopu novih saznanja i starih informacija,
vrti kroz glavu da je moguće istina o centralnom mjestu zemlje,
u poznatom načinu shvatanja svemira.
Trebalo bi svakako, ko ima kapaciteta i volje, još jednom da se vrati na početke.
I kroz vjekovne manipulacije osnovnim podacima pokuša da probere djeliće slagalice.
Zato ovdje često pišem da se ne odustaje na takav način od religija
One imaju svoje programe manipulacije ali su i sačuvale ostatke najbitnijih informacija.
Naravno tu su i ostaci starih civilizacija i njihova učenja i zloupotrebe.
U svim novim pravcima duhovnosti UM je mnogo umiješan i usložnjavanje je ogromno
pa je manipulacija dobila ogromne mogućnosti.
Pošto smo i sami u zamci sopstvenog uma, kao i kolektivnih programiranja,
a sve to novo je sve šarenije upakovano i prihvatljivo za isti,
moj predlog svima je da se sve stavi pod sumnju, i još jednom skenira.
Kako da se skenira.
Ako napišem srcem, znam da se odmah budi taj sladunjavi osjećaj iza kojeg nekima ide i nagon za povraćanjem.
Ali ako bi se razumjela IDEJA iza toga, to bi bio najsigurniji način učenja.

Moramo osjećati šta treba znati.

...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Enoch
Majstor


Pridružio: 10 Apr 2008
Poruke: 822
Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...

 Poruka Poslao: 22 Dec, 2009 22:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Religije jos u sebi sadrze i najvise ezoterije, samo se moraju imati kljucevi. Jednom kada se otkljuca simbolika, stvari izlaze van u potocima Smile
_________________
Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
talerman
Glavni urednik


Pridružio: 11 Jun 2008
Poruke: 4822
Lokacija: Kina

 Poruka Poslao: 23 Dec, 2009 02:42 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
Petar iz Podgorice ::
Pročitao sam negdje da je PROGRES samo uljepšavanje tamnice.

Odavno mi se, bez uticaja spolja, osim u sklopu novih saznanja i starih informacija,
vrti kroz glavu da je moguće istina o centralnom mjestu zemlje,
...


Apsolutno se slažem sa tobom.
Ptolomejeva i Kopernikova kosmologija i nisu u nekoj kontradikciji. I jedan i drugi su u pravu.
Zemlja je u centru univerzuma, kao što je i Sunce u centru univerzuma i baš kao što je sve ostalo u centru univerzuma.
Sada druga je stvar ko se tu oko koga kreće.
Kada se gleda sa Zemlje, zaista je naš Sunčev sistem takav da Sunce dolazi posle Merkura i Venera.
A zašto bi smo uopšte pravili Sunčev sistem počev od Sunca, a ne od Zemlje?
To bi imalo smisla da živimo na Suncu, ali pošto živimo na Zemlji, Ptolomejev sistem je OK.
Pa, na osnovu tog "pogrešnog" sistema, sastavljen je i glif Drveta života.
_________________
Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » ENOCHOVA KAPIJA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 96713 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 44547 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43601 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 36629 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 43904 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Virdžinijin Pogovor 1 adminfob 10410 22 Jan, 2008 22:49 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26436 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom