SVETA ZNANJA - MESTA MOĆI - dr sci. Ljubiša Stojanović
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » UČENJA DR. SCI. LJUBIŠE STOJANOVIĆA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 07 Feb, 2010 22:57 pm    Naslov: ENERGIJA SE MESTA MOĆI DŽAJPUR
Odgovoriti sa citatom


LinkLjubiša Stojanović u dubokoj meditaciji dovodi energiju sa najstarijeg i najjačeg mesta moći na svetui u Džajpuru (Jaipur), Indija.
Najbolje je na tom delu snimka, opustiti se zatvoriti oči i meditirati kako bi se što bolje doživelo delovanje. Pročitajte više o mestu moći Džajpur: http://www.seminar.rs/azija/mesto-moci-dzajpur-indija.html
_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 09 Feb, 2010 22:19 pm    Naslov: MANDALA MESTA MOĆI
Odgovoriti sa citatom

MANDALA MESTA MOĆIEnergetski sadržaj

Osnova za stvaranje mandale Mesta moći predstavlja video kaseta Energije sa mesta moći. U programiranju ove mandale korišćene su energije sa sledećih mesta moći:

1. Sveta Gora, Atos, Grčka
2. Sikstinska kapela, Vatikan
3. Vestminster Ebi, London, Velika Britanija
4. Zid plača, Jerusalim, Izrael
5. Čičenica, Meksiko
6. Palenke, Meksiko
7. Teotiuakan, Meksiko
8. Sedona, Arizona, USA
9. Zabranjeni grad, Peking, Kina
10. Zlatni Buda, Bangkok, Tajland
11. Park jelena, Indija
12. Džajpur, Indija
13. Kajlaš
14. Džin iz Džajpura, Indija


Prvih 12 mesta moći je sadržano na video kaseti, a pored ovih mesta moći dovedene su i energije sa mesta moći Kajlaš i energije Džina iz Džajpura.

Energije koje posmatranjem video kasete deluju na gledaoca identične su sa energijama koje je Ljubiša Stojanović godinama dovodio na svojim seminarima. Ove energije potiču iz energetskog polja koje se nalazi iznad mesta moći kojeg su stvorila zrela svetleća tela sa tog mesta moći.

Prilikom programiranja energetske kartice, dovedene su energije ne samo sa energetskog polja iznad mesta moći, već i iz zrelih svetlećih tela, tri glavna energetska polja na mestu moći – Svetlost, Prisustvo Stvaraoca i Mir, zatim energije zrelih svesti i ostale energije koje postoje na mestima moći, uz uslov da njihovo delovanje bude korisno za razvoj čoveka.


Energetsko delovanje

Energetski sadržaj svakog mesta moći je različit u pogledu snage i komponenata energetskog delovanja. Prilikom programiranja ove mandale stvoreno je kompleksno dejstvo svih mesta moći koja su učestvovala u stvaranju mandale, pa je energetsko delovanje mandale Mesta moći u skladu sa energetskim sadržajem mesta moći koja su korišćena u njenom programiranju.

Mandala Mesta moći deluje isceljujuće, razvojno, dovodi u mir, spokojstvo, razvija kreativnost, duhovnost, pojačava kontakt sa prirodom, oštrinu uma, usklađuje misli sa voljom Stvaraoca... Ona omogućava takve kontakte sa energijama sa mesta moći kakvi se retko mogu postići drugim razvojnim tehnikama.

U pogledu isceljujućeg delovanja, ova mandala koristi sva isceljujuća delovanja koja postoje na mestima moći koja su učestovovala u njenom programiranju, i na čijim osnovama ona funkcioniše.

Ipak, može se reći da je glavna namena ove mandale u pomoći da se lakše popune praznine, nedostaci i propusti u duhovnom razvoju, a koji se odnose na negativne misli, pravilan način mišljenja, kontakte sa energijama i korišćenje isceljujućih metoda.

Mandala Mesta moći pomaže u boljem shvatanju pravilnog načina mišljenja, uspostavljanju boljeg kontakta sa energijama, boljeg doživljaju energija, povećava korist od kontakata sa energijama, bolje i kvalitetnije stvara doživljaj mesta moći, zrelih svetlećih tela kao i energija sa mesta moći.

Kompletiranjem duhovnog razvoja, dovodi do snažnijeg i sveobuhvatnijeg razvoja pojedinca, kao i efikasnijeg i korisnijeg delovanja kako ove, tako i svih ostalih mandala.


Način korišćenja

Mandala se koristi u položaju za meditaciju (sedećem, ležećem), držanjem u ruci ili prislonjenu na neki deo tela. Oči mogu biti zatvorene ili otvorene sa usmerenom pažnjom na mandalu. Prilikom meditiranja isključiti misli.

Preporučuje se maksimalno meditiranje dva do tri puta dnevno do 10 minuta po meditaciji. Moguće je i zajedničko korišćenje sa svim ostalim mandalama kada se efekti meditacije višestruko povećavaju.

Korisno je mandalu stalno nositi sa sobom.
_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
kaskus3
Na duhovnom putu


Pridružio: 27 Apr 2009
Poruke: 27

 Poruka Poslao: 18 Feb, 2010 15:10 pm    Naslov: Re: MESTO MOĆI SEDONA, SAD
Odgovoriti sa citatom

       
drugar ::
Mesto moći Sedona, SADMesto moći Sedona, nalazi se u istoimenom gradiću u Arizoni u Sjedinjenim Američkim Državama. Gradić je okružen slikovitim brdašcima i stenama crvene boje. Iako ovo mesto nije poznato kao mesto moći, ono predstavlja jedno od najvažnijih centara Amerike po energetskoj moći, što okuplja veliki broj osoba koje se bave različitim oblicima paranormalnog delovanja, tradicionalno indijanskih, kao i istočnjačkih. Na ovom mestu moći ne postoji nikakvo zdanje niti ostatak starog hrama, već se mesto moći nalazi na samom kraju gradića u isušenom potočiću uz visoke crvene stene. Mesto moći ima 144 zrelih svetlećih tela, koja u najvećem broju pripadaju indijancima i narodima koji su pre njih živeli na tim prostorima, dok oko 20% pripada belim doseljenicima. Mesto moći pruža posetiocima mir, spokojstvo, hrabrost, duhovni razvoj, jasnoću misli i kontakt sa prirodom.


Ostalo je nejasno samo koji su narodi koji su ziveli pre indijanaca na tim prostorima kada se zna da su Indijanci prvi koji su nastanili Americki kontinent. Najverovatno i ti nemas odgovor na to pitanje. U svakom slucaju ide mi se nekad tamo.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 18 Feb, 2010 15:44 pm    Naslov: Re: MESTO MOĆI SEDONA, SAD
Odgovoriti sa citatom

 
kaskus3 ::
Ostalo je nejasno samo koji su narodi koji su ziveli pre indijanaca na tim prostorima kada se zna da su Indijanci prvi koji su nastanili Americki kontinent. Najverovatno i ti nemas odgovor na to pitanje. U svakom slucaju ide mi se nekad tamo.


Pozdrav!

Ne zna se ime naroda koji su tamo živeli, ali je činjenica da na tom prostoru žive ljudi i preko 40.000 godina, daleko pre pojma Indijanaca koje su nama poznata - a informacija o imenima tih plemena ne bi imala nekog velikog značaja, pošto nikakav trag o tome ne postoji u istorijskom ili arheološkom izvoru - već bi predstavljala samo jednu novu imenicu.
Primera radi: kao kada bi se izneo podatak o ličnim imenima dva srbina koja su bili prosvetljeni i čija zrela svetleća tela se nalaze na mestima moći Aja Sofija i Zid Plača, a nisu istorijske ličnosti - te u tom smislu njihova imena su sama po sebi irelevantan podatak za bilo koga - u odnosu na podatak npr ostale četvorice srbina čija su svetleća tela sazrela a istorijski su vrlo značajne ličnosti (sveti Sava, car Dušan, Mihajlo Pupin i Tesla).

Mislim da je Sedona jedno u kategoriji najstarijih mesta moći na svetu, a poznato je npr da su se migracije mnogih plemena, koje su prelazile sa Azijskog kontinenta na Američko u potrazi za boljim staništima, zadržavale duže vreme u tim predelima, pa su se čak i sa pokretanjem naroda pomerala i mesta moći odnosno zrela svetleća tela su pratila kolonije, i često su već oformljena mesta moći napuštana, stoga na mnogim mestima postoje određena energetska polja koja su se u zavisnosti od dužine boravka zrelih svetlećih tela tu formirala, ali ne postoje zrela svetleća tela.

Mene takođe izuzetno privlači to mesto, jer je energija koju Ljubiša odatle dovodi zaista predivna.

Pozdrav!
_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 17 Apr, 2010 13:58 pm    Naslov: Mesto moći Kehen, Ostrvo Bali, Indonezija
Odgovoriti sa citatom

Mesto moći Kehen, Ostrvo Bali, Indonezija


Hram Kehen (hram vatre) je jedan od većih hramova na Baliju i nalazi se na jugu grada Bangli u selu Cempaga, odnosno na oko 43km severo-istočno od Denpasara, glavnog grada Balija. Sadašnji hram je sagrađen u 11. veku, a postoje arheološki podaci o prethodnim hramovima koji potiču iz 9. veka. Zanimljivo je da među narodom Banglija postoji verovanje da je Kehen najsvetiji hram u regionu i smatraju ga glavnim hramom Banglija.

...................................

Kehen je hinduistički manastir, sa platoima u tri nivoa prepunim minijaturnim hramovima od drveta, tako malih da se u njih jedva može ući. Krovovi hramova su u više nivoa, pri čemu broj nivoa krovova označava rang svetlišta. Glavni hram je minijaturan, svega dva sa dva metra, od drveta, sa jedanaest nivoa krovova, što predstavlja najviši rang. U manastiru se nalazi relikvija stara preko 2000 godina, i sadrži saznanja i moći vezane za neke od najispravnijih i najefikasnijih Budinih saznanja i učenja.

Mesto moći Kehen na Baliju, nastalo je pre 2200 godina, prvo kao budističko svetilište, a zatim je, nekoliko vekova kasnije, bilo zajedničko budističko – hinduističko svetlište, da bi u poslednje vreme postalo isključivo hinduističko. Njegov značaj u starom veku je bio daleko veći nego danas, jer je predstavljalo jedno od retkih Mesta moći koje je vrlo brzo dostiglo veliki broj zrelih svetlećih tela. Sada ih ima 76.

Ova svetleća tela nose čistoću Budinog učenja, a posebno su orijentisana na stvaranje miroljubive klime među ljudima, unutrašnje harmonije svakog pojedinca, pružanje ljubavi svim ljudima i usmeravanje svih ljudi prema osmostrukom Budinom putu. Svetleća tela na ovom mestu moći su malo pokretna, do 700m. Mesto moći sadrži i jedno energetsko polje koje su stvorila zrela svetleća tela. Energetsko polje je u obliku polulopte koja dopire do vrha najvišeg hrama u Kehenu. Ono poseduje energiju koja pored isceljenja, relaksira i stvara doživljaj mira i spokojstva.


Link

_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » UČENJA DR. SCI. LJUBIŠE STOJANOVIĆA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5
Strana 5 od 5

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE... 188 Aleksandra-Caca 225493 18 Jul, 2011 22:36 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tetoviranje maštom... Stihovi članova Foruma 228 Vakan Tanka 111726 01 Maj, 2011 00:16 am
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 163523 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 1897841 08 Nov, 2010 01:48 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka OSHO - citati 40 Akasha 106891 16 Nov, 2009 16:00 pm
Akasha Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - Sezona proleće/leto 2009. 2184 Starcy 1595930 08 Okt, 2009 02:46 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 1834541 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom