Amalgamska plomba uzrok hronicnih bolesti
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » Restored topics
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 05 Maj, 2010 15:04 pm    Naslov: Amalgamska plomba uzrok hronicnih bolesti
Odgovoriti sa citatom

Naučno je dokazano da uzrok u preko 60% hroničnih bolesti leži u takozvanim žarištima u bolesnim ili loše lečenim zubima. Ova mesta imaju uticaj na ceo organizam, jer je svaki zub u direktnoj vezi sa nekim organom u našem telu.Kada se povede razgovor o zubima, najčešće se mogu čuti oprečna mišljenja. Najveća neslaganja postoje između klasičnih stomatologa i onih koji se ovim poslom bave i sa stanovišta holističkih nauka. Nažalost, između ove dve grupe ne postoji skoro nikakva komunikacija i zbog toga najviše trpe pacijenti, a jedna stara izreka kaže da „o jednom zubu visi ceo čovek”. Ukoliko se određena žarišta u vilici ne otkriju, ili ako pacijenti imaju u svojim zubima neki od materijala koje njihov organizam ne može da podnese, celo telo pati zbog ovih posledica. Nažalost, najveći problem je u tome što se hronične bolesti retko povezuju sa ovim posledicama, jer su nespecifične.

Istorija amalgama

Još 659. godine pre nove u ere, u Kini je opisana jedna pasta koja je napravljena od žive, srebra i cinka. U 16. veku postoje zapisi o primeni ove paste kod punjenja za zube. Iako je u to doba u Evropi ova pasta bila nepoznata, postoje neke beleške o tome da su i evropski lekari koristili cink-amalgamske plombe. Tako je u Ulmu 1528. godine zabeležena receptura za pripremanja bakarnog amalgama. Tek 300 godina kasnije (1826) jedan Francuz je zvanično primenio kineski recept. Napori drugih lekara i eksperimenti sa aluminijumom, kadmijumom i bizmutom nisu doveli do poboljšanja. Amalgam je stigao u Ameriku 1833. godine i odmah je izazvao takozvani „amalgamski rat”. Ovaj materijal je zbog svog toksičnog dejstva zabranjen 1845. godine. Međutim, zagovornici amalgama su uspeli da se nakon 14 godina izbore za njegov povratak na tržište. Od tada je usledio rad na poboljšanju ovih plombi, ali i do dan danas mišljenja nisu jedinstvena.

Poboljšanje posle uklanjanja živinih plombi

Da bi dokazala povezanost opterećenja organizma sa amalgamom, grupa stomatologa orijentisanih na prirodne metode lečenja sačinila je studiju pod nazivom „Marburška amalgamska studija” koja je objavljena 1996. godine. Naime, oni su testirali grupu od 130 pacijenata koji su patili od raznih hroničnih problema koje nikako nisu mogli da izleče. Uz pomoć Folovog dijagnostičkog aparata (inače, doktor Fol je bio jedan od prvih koji je ukazao na postojanje ovih žarišta), pronašli su kod svakog pacijenta žarišno mesto. Nakon odstranjivanja amalgamskih plombi i postupka detoksikacije nakon 3 do 6 meseci, dobili su sledeće rezultate: kod 80,4% pacijenata je nastalo poboljšanje i to: u 60,4% slučajeva su nestale alergije, kod 79,2% infekcije, kod 77,5% hronične glavobolje, kod 73,1% neurološki simptomi a kod 82 pacijenta su nestale hronične upale sinusa.

Amalgam nije legura

O amalgamu se često razmišlja kao o leguri, međutim, amalgam je u stvari takozvani eutektikum, što znači da su pojedinačni elementi sposobni da stupe u nove reakcije. Sastoji se od dve komponente i to od mešavine srebra, cinka, kalaja, bakra i tečne žive. Ove dve komponente se mešaju (u današnje vreme su uglavnom već dozirane u kapsulama) i otvrdnjavaju u ustima. Ono što je posebno loše je to da ukoliko pored amalgamskih plombi postoje i neke koje su napravljenje od plemenitih metala, kao što je recimo zlato, u tečnoj sredini (zbog prisustva pljuvačke) dolazi do stvaranja strujnog kola kao kod baterije. Ono ponekad može da bude toliko jako da upali džepnu baterijsku lampu! Elektromagnetna polja koja pri tome nastaju mogu se uporediti sa predajnicima koji ometaju elektromagnetne talase u oblasti našeg mozga.

Osnovne mane amalgama

Amalgam je i danas najčešće korišćeno sredstvo u saniranju bolesnih zuba. Ono što odlučuje o atraktivnosti u primeni ovog materijale jeste sledeće: to je jednostavan, jeftin i brz materijal punjenja zuba, lako se obrađuje i može se svuda primeniti, veoma je otporan na lomljenje i pritisak i dugotrajan je.

Nasuprot ovome stoje mane: neestetički izgled (tamna prebojenost zuba), mogućnost razdvajanja i ponovnog stvaranja karijesa, zagađenje životne sredine (iako se poslednjih godina dosta radilo na unapređenju), rizik za stomatologa ukoliko ne primenjuje posebne mere zaštite, potencijalni alergijski i toksični rizik – čak iako je minimalan – zbog dodatnog opterećenja organizma živom.

Praktično iskustvo je pokazalo i dva ograničenja u radu sa amalgamom - a to je retrogradno punjenje korena, pošto je materijal u direktnom kontaktu sa viličnom kosti, i punjenja ispod krunica, jer se u spoju dva različita metala stvara električno strujno kolo. Na ovom mestu je važno napomenuti da od umeća samog stomatologa, kao i od poliranja plombe, mnogo zavisi kvalitet.

Ko je najviše pogođen?

Posledice korišćenja amalgamskih plombi se razlikuju od osobe do osobe. Starije osobe su u principu manje osetljive od mlađih. Činjenica je da su najviše pogođena deca i žene, posebno u reproduktivnom periodu. Tako je istraživanje profesora Draša sa Minhenskog univerziteta pokazalo da su kod novorođenih beba čije su majke imale amalgamske plombe utvrđene 4 puta veće vrednosti žive nego kod njihovih majki. Druga studija profesorke Ingrid Gerhard sa Univerziteta u Hajdelbergu je opet dokazala da je više od 50% navodno sterilnih žena ostalo u drugom stanju neposredno nakon odstranjivanja amalgamskih plombi. Posebno su ugroženi pacijenti sa već oslabljenim imunim sistemom. Zatim, osobe koje škrguću zubima, žvaću žvake ili često piju veoma topla pića više su opterećene živom. Osim njih, posebno su ugroženi i ljudi sa već postojećim nedostatkom cinka i selena, jer amalgamske plombe deluju da još više opadne količina ovih neophodnih mikroelemenata.

Klinički simptomi trovanja amalgamom

Ukoliko se neka osoba nalazi na nekom tretmanu alternativne medicine, a terapija ne daje nikakve, ili samo delimične rezultate, neophodno je razmotriti i pitanje opterećenja organizma amalgamom, jer on često predstavlja blokadu:

- simptomi oboljenja nervnog sistema: slaba koncentracija, oslabljeno pamćenje, nervoza, poremećena sposobnost razmišljanja i reagovanja, podrhtavanje, nesanica, brzo zamaranje

- simptomi tegoba glave: glavobolja, migrena, neuralgije, nesvestica

- simptomi problema usne duplje: učestale afte, suvoća usta, metalni ukus, otisci zuba na ivici jezika, slatkasti zadah iz usta

- simptomi koji su u vezi sa nosem i sinusima: uporna, povratna zapaljenja sinusnih šupljina, ograničeno disanje na nos, izmenjena sposobnost disanja kroz nos

- simptomi očiju: nejasni poremećaji vida, upala dužice, upala mrežnjače, tamnjenje svetloplavih očiju

- simptomi ušiju: tinitus, upale uha

- simptomi grla i pluća: povratne upale krajnika, bronhitis, astma

- simptomi problema kože i kose: opadanje kose (posebno kod žena), ekcemi, bubuljice na licu

- simptomi želuca i creva: izmenjena crevna flora, prolivi, ulcerozni kolitis i Kronova bolest (zapaljenske bolesti creva)

- simptomi srca: aritmije (posebno se često javljaju kod visokog napona u ustima)

- simptomi bubrega i bešike: povratne upale bešike i bubrega

- simptomi psihičkih stanja: depresije, nemir, razdražljivost.


Individualne reakcije

Ovi simptomi predstavljaju samo izbor mogućih pokazatelja. Ukoliko su kod neke osobe pored nekih od ovih simptoma prisutna i druga oboljenja, onda se ona pojačavaju. Svaki čovek individualno reaguje na ovaj materijal za saniranje zuba. Iz prakse je poznat slučaj čoveka koji je sve amalgamske plombe zamenio zlatnim i na kraju je završio u bolnici, jer je dobio alergiju na zlato, a da pre toga nije ni znao da je alergičan na ovaj plemeniti metal. Takođe ne bi trebalo napraviti ni grešku i ove navedene simptome uvek dovoditi u vezu sa intoksikacijom amalgamom. Zbog toga je neophodno prethodno obaviti neke od testova kojima se može ispitati i dokazati ova zatrovanost organizma.


Link
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7ymKBe-FQrM&feature=related[/ youtube][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Uak-HC77fm4&feature=related[/ youtube]
Link

Link

_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
MarkoJakšićPridružio: 26 Dec 2008
Poruke: 1318
Lokacija: Pancevo

 Poruka Poslao: 06 Maj, 2010 06:19 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Meni su zubi bili losi od detinjstva i skoro sve su mi plombe sa zivom u sebi.. a sada da bih sredio sve zube trebalo bi mi nekih 300e sto je za pacinara poput mene nemoguce da nabavi.

Tako da jedino mi preostaje da zvacem koprivu i travke, radim solarnu yogu i nadam se da ce mi izrasti novi zubi.
_________________
~~ "Smatram svoje delovanje prema drugima kao moje delovanje prema Bogu; i delovanje svake osobe prema meni prihvatam kao delovanje Boga." ~~
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora Yahoo Messenger MSN Messenger
MiodragPridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 1132
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 06 Maj, 2010 15:27 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Problem kod amalgamskih plombi je taj sto one u svom sastavu imaju oko 30% zivinih jedinjenja koja su veoma otrovna.I direktno deluju na centralni nervni sistem.

Posledice su vec napisane gore u tekstu da ne ponavljam.
Svaki oblik zdravog zivota sigurno da umnjuje ove otrovne efekte.
Recimo znam da koren od cicka se koristi za ciscenje organizma od zive.
Isto tako soda bikarbona razmucena u destilovanoj vodi sa vitaminom c cisti organizam od teskih metala pa i zive.Vise o tome proguglaj na netu.
_________________
Iskrenost, direktan put do sebe.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
zvoncica
Mesija


Pridružio: 09 Jan 2009
Poruke: 4073

 Poruka Poslao: 06 Maj, 2010 16:02 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

I mene je doktorica dermatolog prije desetak godina upozorila da mogući uzrok nekih kožnih problema može biti u amalgamskoj plombi.
Tada sam prvi put čula za amalgam kao problematičan uzrok mnogim komplikacijama u tijelu.

No, kada sam razgovarala o tome sa svojom prijateljicom, stomatologom, rekla je da su to kompletne gluposti i da je amalgam legura koja se u minimalnim omjerima sastoji od metala i vidljivo se razjarila.

U svakom slučaju, od onda potajice kod drugih somatologa inzistiram na tzv. bijelim plombama...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » Restored topics
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NOVO NA SAJTU 69 adminfob 144968 27 Mar, 2011 09:52 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 183842 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2158276 08 Nov, 2010 01:48 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Vreme naše danas !... 6 biblijski-hriscanin 14858 03 Jun, 2010 20:03 pm
TATA SINANA Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Deset Božijih Zapovesti- DRUGA ZAPOVEST 139 Vera Bojičić 99220 17 Apr, 2010 23:33 pm
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SVETA ZNANJA - MESTA MOĆI - dr sci. Ljubiša Stojanović 64 drugar 69742 17 Apr, 2010 13:58 pm
drugar Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka IZVODI IZ OBJAVA 73 plavizrak 67774 25 Apr, 2009 23:40 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom