REKAPITULACIJA
Idi na stranu Prethodni  
1, 2
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Almsivi
Majstor

Pridružio: 30 Jan 2008

Poruka Poslao: 14 Jul, 2008 22:21 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ova rekapitulacija zvuci zanimljivo i kapiram otprilike kako deluje, posebno jer mi je poznata Dijanetika.
Zato me i privlaci, jer je ovo kao samo-deprogramiranje trauma, ili razbijanje negativnih iskustva/naboja
iz proslosti, i time vracanje nazad ili oslobadjanje zarobljenje energije i svesti.

Ali neznam kako da upotrebim ovo, kad ne mogu uopste da udjem u neki traumaticni trenutak, blokirana
mi je dosta memorija, i nece da udje u neki momenat nesvesti, bola, ili bolne emocije, tj zarobljene enerije.

Dok, moj brat, moze kad zeli da upadne u takve momente, i prozivljava ih. (lako njemu Very Happy )

Pa sta sad? Kakvo resenje bi bilo... ako je moguce. Osim ako znaci moram biti absolutno uporan...
Vesna
Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008

Poruka Poslao: 27 Jul, 2008 00:41 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...

Pozdrav Almsivi,

Bila sam na letovanju, pa sam tek sad pročitala tvoje pitanje.
Ja mislim da u tvom slučaju je najbolje da ideš na nehipnotičku regresiju,
ili na Vipasana meditaciju.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Alphilda
Napredni tragalac

Pridružio: 08 Avg 2010

Poruka Poslao: 03 Jan, 2011 22:52 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Prošlo je izvesno vreme od kada sam radila rekapitulaciju.

Htela bih samo da se osvrnem na neke od komentara navedene na početku.

Ja bih svakom ko počinje ipak savetovala da napravi neke spiskove. Ne zato što nije najveća količina energije vezana upravo za one ljude koji su nam već u glavama stalno. I ne zato što razvezivanjem od njih ne bismo dobili najviše.

Već zato što je to najteže.

A ja ne mislim da treba kretati od najtežeg.

I posle cele rekapitualcije, koja je trajala oho-ho, i dalje ne verujem da se ljudi bez drugih tehnika, i kompletnog duhovnog razvija, mogu razvezivati od, recimo, roditelja.

Kada bih nekome savetovala kako da počne rekla bih mu da krene baš kako u početnim instrukcijama piše: od osoba sa kojima je imala seksualna iskustva. Naravno, pod uslovom da to nije jedna, najznačajnija osoba u životu.

Ako recimo tu ima 10-20 osoba (pod seksualnim iskustvom podrazumevam sve - i privlačnosti, duže flertove, srednjoškolska ljubakanja, usputne veze...), neka krene od svih koji nisu bili značajni, ili ih barem ne doživljava značajnim danas.

Nema veze što je manja količina energije tu vezana - važno je da je ima, i da će najbrže biti dostupna. I da će efekte imati odmah, i osetiti kakvi su.

Kada se razvezujemo od ljudi koji i danas imaju veliki uticaj na nas, velika je mogućnost da se prevarimo, da se razvlačimo u radu od slike do slike i da se pogubimo u sećanjima, ili osećanjima, i mislimo da smo nešto uradili, a ustvari ne uradimo ništa.

Pisaću malo ovde kasnije o svojim iskustvima u rekapitulaciji. Volela bih da čujem i tuđa iskustva.
Meni je mnogo toga donela. Ne pričam samo o razvezanoj energiji, već i o saznanju da od nekih ljudi moje telo ne želi da se razveže.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2
Strana 2 od 2

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka ZAŠTO JE SRUŠEN DREVNI ŽRNOV ? 10 Vesna 17658 10 Maj, 2011 15:53 pm
kosmička_beba Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka KO SU DREVNI ILIRI ? 2 Vesna 8912 08 Maj, 2011 04:59 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tetoviranje maštom... Stihovi članova Foruma 228 Vakan Tanka 146002 01 Maj, 2011 00:16 am
woman Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2154401 08 Nov, 2010 01:48 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Deset Božijih Zapovesti- DRUGA ZAPOVEST 139 Vera Bojičić 98678 17 Apr, 2010 23:33 pm
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SVETA ZNANJA - MESTA MOĆI - dr sci. Ljubiša Stojanović 64 drugar 69409 17 Apr, 2010 13:58 pm
drugar Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka IZVODI IZ OBJAVA 73 plavizrak 67379 25 Apr, 2009 23:40 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)