VAŠE VEŽBE
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
MarkoJakšić

Pridružio: 26 Dec 2008

Poruka Poslao: 20 Feb, 2009 21:38 pm    Naslov: VAŠE VEŽBE
Odgovoriti sa citatom

Ovde mozemo pisati vezbe koje uradimo tokom dana. Ne mora biti redovno ali je uvek lep podsticaj drugima na rad na sebi kada procitaju vas text. Znam da licno necu se setiti da napisem svakog dana sta sam radio ali bice lepa podrska drugima.
Pod vezbe mogu spadati i molitve, meditacije ili druga duhovna praksa.. nemoraju samo fizicke vezbe i energetske.

U ponedeljak nisam radio nikakve posebne fizicke vezbe, odmantrano 23 kruga i zavrseno citanje srimad bhagavatama prvo pevanje prvi deo.
U Utorak radjena hatha Yoga, odmantrano 25 krugova, citana Bhagavad Gita
U sredu bez nekih fizickih vezbi, odmantrano 23 kruga citana BG
U cetvrtak (Juce) radjena yoga, odmantrano samo 17krugova, citana BG
Danas bez fizickih vezbi, odmantrano 25 krugova, sluzba u hramu, citana BG
Ekadasi- upravo prekrsen.
Ali jede se prasadam i pije se samo prasadam.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora Yahoo Messenger MSN Messenger
talerman
Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008

Poruka Poslao: 21 Feb, 2009 05:25 am    Naslov: Re: Vase Vezbe
Odgovoriti sa citatom

Alaemyrus ::
odmantrano samo 17krugova

Kako to radis, ako nije tajna?

Sto se mene tice:

ponedeljak - 3 pokusaja bez rezultata.
utorak - tri pokusaja bez rezultata
sreda - bez pokusaja
cetvrtak - bez pokusaja
petak - 1 pokusaj i rezultat: vantelesno iskustvo, razgovor sa duhovnim vodicem, setnja po etericnom prostoru, prelazak sa etericnog prostora u nizi mentalni prostor TOR, jedva obavio tamo zadatak i to osrednje, vratio se nazad i danas se osecam mnogo bolje nego protekle nedelje.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
MarkoJakšić

Poruka Poslao: 21 Feb, 2009 09:16 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mantranje svetih imena je poverljive prirode, posto je jako lose ciniti uvrede svetom imenu ali posto smatram da ovde nece niko praviti uvrede onda se moze govoriti o ovom zrtvovanju za zadovoljstvo Krishne koje je preporuceno za ovo doba Kali yuge.

Mantram na brojanici koja je od Tulasija (Tulasi Devi je jako milostiva) i ima 108 kuglica.
Dakle jedan krug se sastoji od 108 (veoma znacajan broj) ponavljaja svetih imena.
Prvo se naravno oda postovanje pre mantranja Srila prabhupadu sa odgovarajucom molitvom, a na pocetku svakog kruga se odmantra Pacha tattva mantra u kojoj su sveta imena inkarnacije Krishne i svetaca koji su radili velika zrtvovanja za dobrobit covecanstva i doneli ovu neprocenjivu maha mantru:
Hare Krshna Hare Krshna, Krshna Krshna Hare Hare,
Hare Rama Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare

Ovaj transcedentalni zvuk dolazi direktno sa spiritualne platforme i ne zahteva nikakve preduslove za mantranje. Svako moze uzeti utociste Sri Krishne i mantrati u extazi. Nije potrebno nikakvo shvatanje mantre niti njenog jezika, niti bilo kakva ucenost osobe, niti neka inteligencija. Jer ona deluje automatski sa spiritualnog nivoa, tako da svako moze mantrati i biti veoma srecan.
Ova mantra spaljuje bilione gresnih posledica proslih zivota (Karme) kada se predano mantra.
Detaljnije cu pisati u sekciji za Bhakti yogu i Vaisnavizam.

U zavisnosti od brzine mantranja 16 krugova se mogu odmantrati za nekih dva do tri sata.
Inace 16 krugova je obaveza svakog iniciranog bhakte da NAJMANJE toliko odmantra svakog dana. Takodje je jako bitno ne ciniti uvrede svetom imenu. Tokom mantranja se trebamo truditi da pravilno mantramo sveta imena.

evo jedan video za tebe:
http://www.youtube.com/watch?v=InaUyC9oHF8

nadam se da znas engleski o;>

Dakle mojih 25 krugova je otprilike nekih 5-6 sati neprekidnog mantranja.
Ovo je jako povoljno, efekat se oseti veoma ubrzo.
Naravno kada sam pocinjao mantrati mogao sam samo nekih dva kruga dnevno..
Imao sam dosta poteskoca i prepreka na putu.
Srecom dosao sam do toga da sada mogu preko 20 krugova dnevno pa se trudim da to odrzim i ne padnem ponovo.
Ovo obicno radim meditativno citajuci ,,Bhagavad gitu'' u isto vreme dok mantram.
Tako da mi je um potpuno prozet Krishnom i u veoma bliskom odnosu sam tada sa njim kao i svako ko mantra i cita njegove reci ili njegove transcedentalne zabave iz proslosti.
Jako transcedentalno i exstaticno.
Sve najbolje i Hare Krshna!
MarkoJakšić

Poruka Poslao: 21 Feb, 2009 11:33 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zaboravih da napišem da sam u Ponedeljak takođe oprao i sudove o;>
Koji su mi inače stojali nagomilani u wc-u, što je totalno protiv uputa Veda.. Jako je loše da sudovi budu u wc-u (nemam dobru sudoperu pa ih tamo perem na lavabou)
Osećao sam i ranije da je loše sto stoje tamo, mada potrudio sam se da ih sve operem tek nakon sto mi je Mataji Marija ukazala na te upute Veda. Inace bi mi idalje stojali nagomilani u kadi oxP
Sada je mnogo lakse tuširati se, nemoram sklanjati posuđe iz kade svaki put. ox>
Takodje, u utorak sam osim yoge uradio malo sklekova i trbušnjaka, radi održavanja tela.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora Yahoo Messenger MSN Messenger
Ivana
Iskušenik

Pridružio: 12 Jan 2009

Poruka Poslao: 21 Feb, 2009 12:18 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ja imam neke vjezbe, koje radim svaki dan, to su:
povezujem se sa Svetim Trojstvom Arhandjela, i molim ih da mi zaokruze karmu, te molim Ja koja Jesam da preuzme vodstvo u mom zivotu.
Razgovaram sa Vodicima i Arhandjelima.
Vizualiziram svoju Merkabu (za sad uspijevam samo dio po dio),
Crtam radi shvacanja, i vjezbam strpljenje. Smile

Pokusaji vantjelesnog iskustva (zadnjih 5 dana potuno bezuspjesno, cak niti polulucidnost ne uspijevam postici koja mi je prije bila normalna stvar).
Prekjucer i jutros radila sam nekoliko yoga vjezbi. Pri cemu sam
razocarano primjetila da sve vjezbe koje sam ko klinka radila iz zezanja,
jer mi je bilo ugodno i zabavno, i prije svega ultra lagano, sada su mi veliki napor, posebice vjezbe koje ukljucuju fleksibilnost ledja. Tako da sam si postavila za cilj postici lakocu koju po prirodi imam.
Takodjer svaki put dok čitam, dolaze mi slike, pa se pustam u vrlo kratka stanja meditacije, vjezbam pamtiti slike i slusati poruke.

otprilike je to to!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
talerman
Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008

Poruka Poslao: 22 Feb, 2009 12:21 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Alaemyrus, pitacu te jednom drugom prilikom da mi pojasnis neke stvari, hvala.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
krilo

Pridružio: 23 Okt 2008

Poruka Poslao: 25 Feb, 2009 10:53 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Neke moje vežbe:

Pet Tibetanskih vežbi - ovo radim skoro svakog dana, retko kad promasim, a vrlo retko se desi da ne radim nekoliko dana vezano. O njima sve najbolje. Trudim se da ih radim po 21 ponavljaj, ali nije neophodno. Ove vezbe odradim odjednom i samo jednom u toku dana. Svima tople preporuke za pet tibetanskih vezbi.

Skoro svaki dan radim i neku mesavinu Tai Chi, tensegriti, vezbi razgibavanja i nekih mojih pokreta koji mi odgovaraju. Ove vezbe radim nekad sve skupa, nekad rastegnute na ceo dan. Nekad radim i sklekove (klasika), ali retko.

Meditacija po 5 minuta do pola sata, pa i sat dnevno(vrlo retko), ali ne svaki dan, vec par dana nedeljno, mada nekad i svaki dan, kako kad. Tu je klasicna meditacija, onda nesto sto ja zovem ganjanje osecaja(vibracija) po svom bicu,onda pomalo ganjanje emocija, malo astrala.

I naravno, uspavljujem se svestan Wink , mada kad sam umoran, san je brzi od mene pa me nokautira Smile
 Nazad na vrh »
Vesna
Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008

Poruka Poslao: 25 Feb, 2009 15:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

...
Pozdrav Krilo,
i ja radim 5 Tibetanaca jednom dnevno,
i to sa ovim zgodnim trenerom , he,he ...

http://www.youtube.com/watch?v=APzA1W68y1E&feature=PlayList&p=31D1F07E7720565F&index=51

.
IIpotoMajctop
Urednik

Pridružio: 30 Avg 2008

Poruka Poslao: 25 Feb, 2009 15:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Alaemyrus ::
Mantram na brojanici koja je od Tulasija (Tulasi Devi je jako milostiva) i ima 108 kuglica.
Dakle jedan krug se sastoji od 108 (veoma znacajan broj) ponavljaja svetih imena.
3/3/3/4=108

Moja satnica:

6h - Tihovanje preko uvodnog ponavljanja Isusove molitve.
7h i 19h - Fizičke vežbe (skokovi sa vijačom i trbušnjaci)
8h i svaka naredna dva sata, zaključno sa 20h - Vežba svesnosti.
21h - Teta tehnika vizuelizacije (koristim je samo za tihovanje).

MANJE POZNATI IZRAZI:
Tihovanje = Meditacija.
Ponavljanje molitve = Mantranje.
Isusova molitva = Najmoćnija mistična tehnika hrišćanstva za poniranje u sebe kombinacijom mantre, vizuelizacije i disanja.
Vežba svesnosti = Tehnika Zorana iz Zemuna kojom posmatramo spoljašnji svet preko svih čula i unutrašnji preko misli i to sve odjednom!
Teta tehnika = Malo sam je modifikovao, ali i dalje je najjača tehnika do koje sam došao za odlazak u najviše sfere/nivoe postojanja.
krilo

Pridružio: 23 Okt 2008

Poruka Poslao: 26 Feb, 2009 09:15 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vesna ::
...
Pozdrav Krilo,
i ja radim 5 Tibetanaca jednom dnevno,
i to sa ovim zgodnim trenerom , he,he ...

http://www.youtube.com/watch?v=APzA1W68y1E&feature=PlayList&p=31D1F07E7720565F&index=51

Dobro si se snašla za trenera.
Btw, loše radi treću vežbu, ne izvija se dovoljno Razz Laughing
 Nazad na vrh »
MarkoJakšić

Poruka Poslao: 01 Mar, 2009 00:42 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Juce
Odmantrano samo 4 kruga
Odradjena podrska slugama slugu
Odpraceno Vece Indije u Beogradu
Darshan sa Sacinandana Swami maharajom

danas
odmantrano 23 kruga
Citana Bhagavad gita kakva jeste
Odradjena skromna sluzba slugama slugu.
Odpracen program u Cortanovcima kod Balija
Jos nektarskog darshana sa Sacinandana Swami Maharajom
 Nazad na vrh »
MarkoJakšić

Poruka Poslao: 02 Mar, 2009 10:08 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Juce odmantrano samo 9 krugova, ali sam zato veoma srecan sto sam uspesno sluzio slugama slugu.
Prvo u spremanju prasadama, zatim samim prisustvom i posle oko sredjivanja sale za program veceri indije.
Da i juce je bilo vece indije u beogradu o;>
Bio je jako lep program i jako lep bend i jako lep prasadan a naravno tu je bio i Sacinandana Swami Maharaj, nazalost on se vraca danas u indiju.. bilo je jako lepo u njegovom drustvu i sluziti ga..
Bio sam i servirao prasadan i sluzio goste, bhakte i skeptike o;P
Bilo je lepo mada na kraju pomislih da cu se vracati pesice do kuce (pancevo, udaljeno odatle nekih 30km pesacenja) ali miloscu Krishninih bhakti vratio sam se prevozom inace cak i da sam se vracao pesice nebi mi bilo tesko jer sam bio jako srecan i ispunjen blazenstvom.
IIpotoMajctop
Urednik

Pridružio: 30 Avg 2008

Poruka Poslao: 06 Mar, 2009 20:34 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

DAJBOG ::
DAJBOG SATNICA:

6h Tihovanje-Vipassana tehnika
7-9h spremanje obroka za porodicu
6-23h paznja na dah-teznja da se stalno prati uz svakodnevne obaveze
12h setnja bebe-od pola sata do sat po vazduhu
20h Tihovanje-Vipassana tehnika

Да, треба додати и да приликом ходања/шетњи радим Исусову молитву, или Вежбу свесности - тако избегавам бесконачно трагање ума и чула за женским облинама уз блудно промишљање - па докле више!? Confused
А шта тек рећи о некорисним сањаријама типа: Шта би било кад би било!?
Све у служби гордости... Rolling Eyes

Има већ скоро 20 година како нисам заспао без Оче наш, а озбиљно планирам да укључим и све могуће молитве из Молтвеника, пригодне за свако доба дана и ноћи и све животне ситуације...
Ваља све пробати - па неће ваљда Alaemyrus пробати толико за толико младих лета, а ја ништа!?
leinad
Iskušenik

Pridružio: 20 Feb 2009

Poruka Poslao: 06 Mar, 2009 23:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Protomajstor ::
Има већ скоро 20 година како нисам заспао без Оче наш, а озбиљно планирам да укључим и све могуће молитве из Молтвеника, пригодне за свако доба дана и ноћи и све животне ситуације...
Ваља све пробати - па неће ваљда Alaemyrus пробати толико за толико младих лета, а ја ништа!?

Protomajstore...mozda nam se putevi razlikuju ali zakon bozanski je za sve isti bilo da je hriscanin,hindus,OTO-vac,telemit itd...tehnike razlicitog sistema se svode na isto samo se religijski razlicito obojene....stoga predjimo na praksu i verujem da ce mo se razumeti...

Sobzirom da mogu videti donekle "onim" ocima...posmatrao sam u crkvi jednog svestenika a ujedno i jednu babu koja je bila do mene...oni koju mogu videti duhovnim ocima(da ih tako nazovem) jasno vide osecanja i teznje u bojama ili cak u oblicima......mozda mi necete verovati ali ta baba je barem tri puta vise "zracila" pri molitvi nego svestenik koji je gotovo bez osecaja trtljao molitvu....sobzirom da je baba sedela do mene jasno sam mogao procitati njeno osecanje usled molitve...
Svestenik je trtljao samo prazne reci...dok je baba molila iz srca....da ne zalazim u detalje posto zelim preci na poentu ovog uvoda...

Protomajstore, ako si izabrao molitvu kao PUT ka Bogu i Sebi pokusaj se malo udubiti u nju.....
Sveti ucitelji svih religija od Egipatskih,Budistickih pa do Hriscanskih...uce nas da imamo vise slojeva u sebi...Pavle ih naziva Duh-Dusa-Telo....pokusaj usled molitvi ukljuciti sva tri tela...moli od jednom i duhom i dusom i telom....pokusaj istovremeno molitvu izgovarati i u umu i ustima....unesi sebe i otvori svoje srce,otvori svoj um neka budu kao sveti gral u koji se ulivaju bozanska mudrost i ljubav....ljubav ce sama izroditi srecu....

Dakle pokusaj moliti duhom,dusom i telom istovremeno....nemoj da budes mlin koji melje na prazno....pri molitvi ne ocekuj nista niti nemoj nuditi nista...

Najbolje bi bilo da molitve izvodis uvek u isto vreme...razlog za to je taj da bi ti to preslo u naviku.....veruj mi, duh, dusa i telo se ne daju lako ocistiti...uvek ces imati neki razlog da odlazes molitvu...ne dopusti da te takvi osecaji obuzmu......nek ti molitva bude navika...navika kasnije radja potrebu za molitvom.....

Nemoj na molitve gledati kao na izlog za obucu pa ih biras koju ces....cak ti ni molitvenik netreba.....jer to su tudje reci,tudje molitve...nisu potekle iz tvog uma,iz tvog srca......napisi svoje...uistinu ti kazem da su molitve koje sam napises jace nego bilo koje druge.....u pocetku ce biti jalove,kratke i mozda nedovoljno "svete" ali nema veze...vremenom ces kroz iskustva koja osetis molitvom prosirivati te molitve.....
-------------------------------------------
Isto vazi i za mantre...najbolji efekat imaju kada se istovremeno izgovaraju troslojno,duhom dusom i telom....
-------------------------------------------
Kada se neko dovoljno udubi u molitvu ili mantru imace osecaj kao da gubi fizicko telo...javlja se neko povlacenje svesnosti od spolja ka unutra...od tela ka duhu...i uhvaticete sebe da molite duhom a sve ostalo kao da ne postoji...i tada nastupa mir i nastaje tisina...

toliko od mene...pozdrav i srecno
We're in love with death and we die on and on
Won't you close our eyes
We'll be by your side
 Nazad na vrh »
Aleksandra-Caca
Mesija

Pridružio: 23 Sep 2008

Poruka Poslao: 07 Mar, 2009 00:03 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

leinad ::

Nemoj na molitve gledati kao na izlog za obucu pa ih biras koju ces....cak ti ni molitvenik netreba.....jer to su tudje reci,tudje molitve...nisu potekle iz tvog uma,iz tvog srca......napisi svoje...uistinu ti kazem da su molitve koje sam napises jace nego bilo koje druge.....

Ovo potpisujem ! Thumleft
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE... 188 Aleksandra-Caca 260963 18 Jul, 2011 22:36 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka NOVO NA SAJTU 69 adminfob 144593 27 Mar, 2011 09:52 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 183474 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2154399 08 Nov, 2010 01:48 am
Nema novih poruka Vreme naše danas !... 6 biblijski-hriscanin 14702 03 Jun, 2010 20:03 pm
TATA SINANA Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - Sezona proleće/leto 2009. 2184 Starcy 1833858 08 Okt, 2009 02:46 am
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 2071913 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)