|
|
 |
 |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
talerman Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008 Poruke: 4822 Lokacija: Kina
|
Poslao: 02 Feb, 2009 02:19 am Naslov: FILM |
|
|
.
Koje filmove gledate i volite? Koje filmove bi ste preporucili?
Na ovoj temi, mozemo i pricati malo o filmu.
I to posebno onim koji se bave temama o kojima inace pricamo na ovom forumu.
. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Aleksandra-Caca Mesija

Pridružio: 23 Sep 2008 Poruke: 4803 Lokacija: U srcu svetlosti
|
Poslao: 02 Feb, 2009 02:28 am Naslov: |
|
|
Ja volim naučnu fantastiku , futurističke - tipa : " PETI ELEMENT " - Mila Jovović , " Matriks " , i sl .
Volim i drevne istorijske , kao npr. : " Troja " , " Gladijator " , ... RATNIČKE...
U principu volim AKCIJU i uzbudjenje - i neizostavni SREĆNI KRAJ
"Limunade" od filmova ne podnosim , kao ni one plačipičkaste
Pozdrav Tale !  _________________ "APO DIPO BHAVA" - BUDI SAM SEBI SVETLOST |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Enoch Majstor

Pridružio: 10 Apr 2008 Poruke: 822 Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...
|
Poslao: 02 Feb, 2009 02:52 am Naslov: |
|
|
Volim sve. Vise starije (a i novije) kultne filmove poput : Blade Runner, Logan`s Run, THX 1138, Seventh Seal od Bergmana, À Bout de Souffle Od Godarda, Doberman od Bessona, Avalon od Oshiia, Do Koske od Skerlica... mogao bi nabrajati tri dana.
Volim sve, od holivuda do bolivuda Drag mi je evropski film, posebice francuski i srpski. Obozavam vasu kinematografiju u Srbiji. Filmovi su vam realni, egzistencijalni i puni crnog humora, a pogotovo dobre glume, za razliku od nasih dramurdina i teatralnog krlezijanskog pristupa. Danilo Bata Stojkovic najbolji glumac svih vremena  _________________ Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
TATA SINANA Duhovni učitelj

Pridružio: 24 Jun 2008 Poruke: 2805 Lokacija: Negde oko duge
|
Poslao: 02 Feb, 2009 16:57 pm Naslov: |
|
|
Meni Wenders prija , a i Benini.
Gledali ste mozda njegov "Tigar i sneg" ?
Volim i Sf koji nije krvav i pun pucacine, nego ima neku lepu pricu... _________________ Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
Na ona koja imaju znanje i ona koja ga jos uvek nemaju... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008 Poruke: 4822 Lokacija: Kina
|
Poslao: 03 Feb, 2009 04:38 am Naslov: |
|
|
Poslednjih 10 minuta filma "2001 Odiseja u svemiru" sjajno prikazuje poslednje etape u procesu budjenja.
Pocinje sa promenama boja zenice. Prelomni trenutak je kada glavni junak obara vinsku casu - to je taj kljucni trenutak budjenja - sticanja duhovnog znanja - i zavrsava se konacnom transfmoracijom starca, preko crnog monolita, koji predstavlja kamen mudrosti - u kosmicko dete.
Interesantno je da se ta transformacija odigrala, a da nije pre toga nastupila smrt fizickog tela - u cemu se moze videti paralela sa nekim mitovima o ljudima koji su se jos dok su bili zivi bili uzdignuti medju andjele.
Ova poslednja sekvenca filma prikazuje, takodje, put kojim ce ici covecanstvo transformisano u svojoj svesti.
U svakom slucaju, epohalan zavrsetak jednog od najboljih filmova.
http://www.youtube.com/watch?v=c1IPr...eature=related
trenutak kada pada vinska casa stola je na: 5:53-5:57. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
stariji_od_13 Napredni tragalac

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 396
|
Poslao: 03 Feb, 2009 07:41 am Naslov: |
|
|
ovaj poslednji betmen, crni vitez , nije losh... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |

|
Poslao: 03 Feb, 2009 09:38 am Naslov: |
|
|
Evo dve stranice gde mozete gledati domace filmove i serije, pa cak i poneki strani film...
Mozda nadjete nesto-JA sam juce pronasao jedan Bosanski --
Nebo nad krajolikom...
http://www.tjuner.com/bioskop.php
http://orahovicaorg.wordpress.com/ _________________ Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
|
Nazad na vrh » |
|
 |
stariji_od_13 Napredni tragalac

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 396
|
|
Nazad na vrh » |
|
 |
MarkoJakšić

Pridružio: 26 Dec 2008 Poruke: 1318 Lokacija: Pancevo
|
Poslao: 03 Feb, 2009 22:51 pm Naslov: |
|
|
Prestao sam da gledam filmove koji u sebi imaju vise od 6 ruznih reci ili podrzavaju jedenje leseva i embriona, ili ilegitimni sex, ikakva golotinja, nepristojno ponasanje nasilje i ostale demonske aspekte culnog uzivanja.
Tako da gledam samo izuzetno transcedentalne filmove o predanom sluzenju Bogu, ponekad mogu odgledati neki umetnicki film poput ashes i snow
Koji jeste dosta lep ali sve te lepote kada nisu u sluzbi Krishne i ako se ne spominje u filmu onda mi je poprilicno bezvredan u poredjenju sa filmom koji je u Njegovoj sluzbi.
Inace sam od detinjstva (od 5te godine sam gledao horor filmove i ucio engleski od vrtica pa mi je to bio kao majcinski jezik) bio poprilican manijak za filmove i kolekcionar uglavnom sam gledao horore klanje i ubijanje.. pa sve posle preko avantura i akcija do naucne fantastike. Naravno najvise sam voleo horore u kojima ima sto vise brutalnosti i mucenja ljudi na najsurovije nacine moguce.
Tada sam imao dosta drugaciju svest.. kroz svu tu patnju koju sam gledao i istovremeno dozivljavao naucio sam vise ceniti ovo malo zivotnih uslova koje imam.. naravno imao sam dosta lose misli i bio sam nesto poput demona tada.. lose sam poprilicno uticao na sve oko mene zbog tih losih misli. misli kanalisu energiju. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |

|
Poslao: 03 Feb, 2009 23:16 pm Naslov: |
|
|
Stalno me iznenadjujes...
Neverovatan si klinac bio.
cak i gori od mene.
Ja sam u 5-toj godini pronasao metke od plasljivca i onda ih aktivirao lupanjem kamena po njima. Skoro da sam ostao bez oka dok sam gledao kako to "lepo eksplodira"...
O padovima i bezvezarijama koje sam pravio ne smem ni da pisem... _________________ Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Enoch Majstor

Pridružio: 10 Apr 2008 Poruke: 822 Lokacija: ..u prostranstvu simbola i beskonacnosti u jednome trenu...
|
Poslao: 04 Feb, 2009 00:41 am Naslov: |
|
|
Alaemyrus :: |
Prestao sam da gledam filmove koji u sebi imaju vise od 6 ruznih reci ili podrzavaju jedenje leseva i embriona, ili ilegitimni sex, ikakva golotinja, nepristojno ponasanje nasilje i ostale demonske aspekte culnog uzivanja.
Inace sam od detinjstva (od 5te godine sam gledao horor filmove i ucio engleski od vrtica pa mi je to bio kao majcinski jezik) bio poprilican manijak za filmove i kolekcionar uglavnom sam gledao horore klanje i ubijanje.. . |
I sto te navelo da jedan ekstrem zamjenis drugim?  _________________ Bitna je samo Istina, Esencija. Sve ostalo samo su procesi, lazna iskustva, kozmeticke forme, ego izdrkavanja te misaona i duhovna zavaravanja. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
MarkoJakšić

Pridružio: 26 Dec 2008 Poruke: 1318 Lokacija: Pancevo
|
Poslao: 04 Feb, 2009 02:07 am Naslov: |
|
|
Krišna
Ljubav prema Bogu |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
lazicmaja Gost
|
Poslao: 04 Feb, 2009 22:49 pm Naslov: |
|
|
E baš si se setio lepo, Tale, da otvoriš temu o filmu. Obožavam film i i mislim da se on kao umetnost polako gasi. Baš sam razmišljao da li bih mogao da izdvojim neke filmove koje najviše volim. I onda sam se setio da sam verovatno najviše puta odgledao makedonski film Milča Mančevskog : Pre kiše : scenario, režija, fotografija i muzika nezaboravni. Zatim volim filmove Džima Džarmuša i Akire Kurosave, Alfreda Hičkoka......... Obožavam Bekstvo iz Šošenka, Lovca na jelene, Društvo mrtvih pesnika i uopšte filmove Pitera Vira. I moram da dodam da dosadniji film od Vendersove Priče iz Lisabona nisam gledao, ali muzika : Madredeuš i božanstveni Fado........ Pozdrav. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Aleksandra-Caca Mesija

Pridružio: 23 Sep 2008 Poruke: 4803 Lokacija: U srcu svetlosti
|
Poslao: 07 Feb, 2009 19:09 pm Naslov: |
|
|
_________________ "APO DIPO BHAVA" - BUDI SAM SEBI SVETLOST |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
sfera Tragalac

Pridružio: 20 Dec 2008 Poruke: 141
|
Poslao: 08 Feb, 2009 18:00 pm Naslov: |
|
|
Volim filmove ! Meni se svidjaju:
"Upoznajte Džo Bleka"
"Legends of the Fall"
"Troja"
"Gladijator"
"Insajder"
"Poverljivo iz L.A."
"Miris žene"
"Djavolji advokat"
"Smrt na talasima"
"Matrix"
"Bekstvo iz Šošenka"
"Poslednji zamak"
"Ples s vukovima"
"Isus iz Nazareta" - režija Franco Zeffirelli
"Šindlerova lista"
"Zelena milja" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|