U mojoj glavi stanuješ....
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » UNUTRAŠNJA STRANA VETRA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vakan Tanka
Hodočasnik

Pridružio: 21 Jan 2008

Poruka Poslao: 30 Maj, 2009 22:51 pm    Naslov: U mojoj glavi stanuješ....
Odgovoriti sa citatom

.
U mojoj glavi stanuješ...

Voleću Te,
kada Dete zvezda zablista u meni
i kada Ratnica maticom nošena bude...
Voleću Te,
kada opsena vezanosti za Zemlju
umrla bude,
Kada osetis titraje duše moje,
koja Tvoju maštom tetovira
Voleću Te,
kada tišina bude, kada samoća utihne
Voleću Te,
Unutra, u Tebi samoj,
i samo tu te čekam, mila
Voleću Te...

http://www.youtube.com/watch?v=JRwljz8ymko&feature=related
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!

Poslednji izmenio Vakan Tanka dana 30 Maj, 2009 23:49 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora MSN Messenger
Vakan Tanka
Hodočasnik

Poruka Poslao: 30 Maj, 2009 23:14 pm    Naslov: I opet mi dusa sve o tebi sanja....
Odgovoriti sa citatom

http://www.youtube.com/watch?v=pbQ-bC7GGaQ
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora MSN Messenger
Vakan Tanka
Hodočasnik

Poruka Poslao: 05 Okt, 2009 20:29 pm    Naslov: Pablo Neruda Nocas bih mogao voljena...
Odgovoriti sa citatom

http://www.youtube.com/watch?v=oDY-JanwXjc
 Nazad na vrh »
Vakan Tanka
Hodočasnik

Poruka Poslao: 05 Okt, 2009 20:56 pm    Naslov: Halid Dzublan
Odgovoriti sa citatom

Kad vas ljubav pozove, podjite za njom, Premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mac, skriven medju perima njenim, moze povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, Premda vam glas njen moze unistiti snove, k'o sto severac opustosi vrt. Jer, bas kao sto vas krunise, ljubav ce vas i razapeti. Isto kao sto vas podstice da rastete, isto tako ce vas i okresati. Kao sto se uspinje do visina vasih i miluje vam grancice najtananije sto trepere na suncu, Tako ce se spustiti i do vaseg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju. Poput snoplja psenicnog, sakupice vas u narucje svoje. Omlatice vas, da bi vas ogolila. Prosejace vas, da bi vas otrebila od kukolja. Samlece vas, do beline. Umesice vas, dok ne postanete gipki. A onda ce vas izloziti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Boziju svetkovinu. Sve ce vam to ljubav uciniti, ne biste li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali deo srca Zivota. Budete li, pak, u strahu svome trazili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa gumna ljubavi, U svet koji ne poznaje godisnja doba gde cete se smejati, al' ne punocom smeha svog i plakati, al' ne do poslednje suze svoje. Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi. Kad volite, ne treba da kazete: "Bog mi je u srcu", vec: "Ja sam u srcu Bozijem." I nemojte misliti da mozete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se ucinite vrednima, usmerice vase puteve. Ljubav nema drugih zelja nego da se ispuni. Ali, ako volite a morate jos i da zelite, neka vam ovo budu zelje: Da se istopite i budete kao potok razigrani sto peva svoj milozvuk noci. Da spoznate bol prevelike neznosti. Da vas rani sopsvtveno poimanje ljubavi; I da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalniicu za jos jedan dan ljubavi; Da otpocnete u poslepodnevnom casu i razmisljate o ljubavnom zanosu; Da se s veceri vratite kuci sa zahvalnoscu, A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pesmom slavljenickom na usnama…

http://www.neogen.rs/audios/by/majanac/listen/vfjtx5k4d1avksxvg9my4vtqrbxshkac
Gde je uvreda da donosim prastanje.
 Nazad na vrh »
Vakan Tanka
Hodočasnik

Poruka Poslao: 05 Okt, 2009 20:58 pm    Naslov: Zasto te volim....
Odgovoriti sa citatom

Ja sebe ne mogu nazvati znalcem. Ja sam samo tražio, i to činim još i sada, ali više ne tražim po zvezdama i u knjigama, nego počinjem da osluškujem pouke koje moja krv u meni žubori. Moja priča nije prijatna, ona nije zaslađena i skladna kao izmišljene priče, ona odiše besmislenošću i zbrkom, bezumnošću i snom, kao život svih ljudi koji neće više da se lažu."

http://www.youtube.com/watch?v=IQeYvgAcsSQ
Predivno....
 Nazad na vrh »
zvoncica
Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009

Poruka Poslao: 05 Okt, 2009 23:04 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vakane!
Svaka čast!

Pa ti si stvorio prekrasnu malu oazu žubora ljubavi u ovome kutku našeg virtualnog svijeta!

Prekrasno.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vakan Tanka
Hodočasnik

Poruka Poslao: 06 Okt, 2009 08:38 am    Naslov: Pridruzite se i vi...hvala Zvoncice
Odgovoriti sa citatom

http://www.youtube.com/watch?v=9-3IJ0eD_i8
 Nazad na vrh »
woman
Iskušenik

Pridružio: 16 Apr 2009

Poruka Poslao: 01 Maj, 2011 00:53 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

da,Vakan je zaista jedinstven...
filip
Tragalac

Pridružio: 05 Maj 2010

Poruka Poslao: 01 Maj, 2011 09:19 am    Naslov: Re: Halid Dzublan
Odgovoriti sa citatom

Vakan Tanka ::
Kad vas ljubav pozove, podjite za njom, Premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mac, skriven medju perima njenim, moze povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, Premda vam glas njen moze unistiti snove, k'o sto severac opustosi vrt. Jer, bas kao sto vas krunise, ljubav ce vas i razapeti. Isto kao sto vas podstice da rastete, isto tako ce vas i okresati. Kao sto se uspinje do visina vasih i miluje vam grancice najtananije sto trepere na suncu, Tako ce se spustiti i do vaseg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju. Poput snoplja psenicnog, sakupice vas u narucje svoje. Omlatice vas, da bi vas ogolila. Prosejace vas, da bi vas otrebila od kukolja. Samlece vas, do beline. Umesice vas, dok ne postanete gipki. A onda ce vas izloziti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Boziju svetkovinu. Sve ce vam to ljubav uciniti, ne biste li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali deo srca Zivota. Budete li, pak, u strahu svome trazili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa gumna ljubavi, U svet koji ne poznaje godisnja doba gde cete se smejati, al' ne punocom smeha svog i plakati, al' ne do poslednje suze svoje. Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi. Kad volite, ne treba da kazete: "Bog mi je u srcu", vec: "Ja sam u srcu Bozijem." I nemojte misliti da mozete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se ucinite vrednima, usmerice vase puteve. Ljubav nema drugih zelja nego da se ispuni. Ali, ako volite a morate jos i da zelite, neka vam ovo budu zelje: Da se istopite i budete kao potok razigrani sto peva svoj milozvuk noci. Da spoznate bol prevelike neznosti. Da vas rani sopsvtveno poimanje ljubavi; I da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalniicu za jos jedan dan ljubavi; Da otpocnete u poslepodnevnom casu i razmisljate o ljubavnom zanosu; Da se s veceri vratite kuci sa zahvalnoscu, A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pesmom slavljenickom na usnama…

http://www.neogen.rs/audios/by/majanac/listen/vfjtx5k4d1avksxvg9my4vtqrbxshkac

U ovom tekstu je sasvim jasno o kakvoj se ljubavi radi... O musko-zenskoj sigurno ne, bar ne u tom klasicnom obliku... Ko razume shvatice Wink
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » UNUTRAŠNJA STRANA VETRA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Naša ISTINA ... istina koja nas čeka 123 istina 65782 14 Nov, 2010 12:11 pm
istina Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Pregled nedelje koja je za nama 40 talerman 29521 11 Nov, 2010 21:43 pm
Starcy Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Verovanja u narodu koja se tiču novca 19 adminfob 28133 26 Okt, 2010 15:01 pm
Bradati Simche Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Orbovi i druga elementarna bića koja možemo fotografisati 129 TATA SINANA 76580 31 Maj, 2010 15:55 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Deset Božijih Zapovesti- DRUGA ZAPOVEST 139 Vera Bojičić 95986 17 Apr, 2010 23:33 pm
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SVETA ZNANJA - MESTA MOĆI - dr sci. Ljubiša Stojanović 64 drugar 67794 17 Apr, 2010 13:58 pm
drugar Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka IZVODI IZ OBJAVA 73 plavizrak 65770 25 Apr, 2009 23:40 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)