|
|
 |
 |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
Vakan Tanka Hodočasnik

Pridružio: 21 Jan 2008 Poruke: 785 Lokacija: Kechua
|
Poslao: 30 Maj, 2009 22:51 pm Naslov: U mojoj glavi stanuješ.... |
|
|
.
U mojoj glavi stanuješ...
Voleću Te,
kada Dete zvezda zablista u meni
i kada Ratnica maticom nošena bude...
Voleću Te,
kada opsena vezanosti za Zemlju
umrla bude,
Kada osetis titraje duše moje,
koja Tvoju maštom tetovira
Voleću Te,
kada tišina bude, kada samoća utihne
Voleću Te,
Unutra, u Tebi samoj,
i samo tu te čekam, mila
Voleću Te...
http://www.youtube.com/watch?v=JRwljz8ymko&feature=related _________________ Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
Poslednji izmenio Vakan Tanka dana 30 Maj, 2009 23:49 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vakan Tanka Hodočasnik

|
Poslao: 30 Maj, 2009 23:14 pm Naslov: I opet mi dusa sve o tebi sanja.... |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=pbQ-bC7GGaQ _________________ Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo! |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vakan Tanka Hodočasnik

|
Poslao: 05 Okt, 2009 20:29 pm Naslov: Pablo Neruda Nocas bih mogao voljena... |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=oDY-JanwXjc _________________ Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vakan Tanka Hodočasnik

|
Poslao: 05 Okt, 2009 20:56 pm Naslov: Halid Dzublan |
|
|
Kad vas ljubav pozove, podjite za njom, Premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mac, skriven medju perima njenim, moze povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, Premda vam glas njen moze unistiti snove, k'o sto severac opustosi vrt. Jer, bas kao sto vas krunise, ljubav ce vas i razapeti. Isto kao sto vas podstice da rastete, isto tako ce vas i okresati. Kao sto se uspinje do visina vasih i miluje vam grancice najtananije sto trepere na suncu, Tako ce se spustiti i do vaseg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju. Poput snoplja psenicnog, sakupice vas u narucje svoje. Omlatice vas, da bi vas ogolila. Prosejace vas, da bi vas otrebila od kukolja. Samlece vas, do beline. Umesice vas, dok ne postanete gipki. A onda ce vas izloziti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Boziju svetkovinu. Sve ce vam to ljubav uciniti, ne biste li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali deo srca Zivota. Budete li, pak, u strahu svome trazili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa gumna ljubavi, U svet koji ne poznaje godisnja doba gde cete se smejati, al' ne punocom smeha svog i plakati, al' ne do poslednje suze svoje. Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi. Kad volite, ne treba da kazete: "Bog mi je u srcu", vec: "Ja sam u srcu Bozijem." I nemojte misliti da mozete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se ucinite vrednima, usmerice vase puteve. Ljubav nema drugih zelja nego da se ispuni. Ali, ako volite a morate jos i da zelite, neka vam ovo budu zelje: Da se istopite i budete kao potok razigrani sto peva svoj milozvuk noci. Da spoznate bol prevelike neznosti. Da vas rani sopsvtveno poimanje ljubavi; I da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalniicu za jos jedan dan ljubavi; Da otpocnete u poslepodnevnom casu i razmisljate o ljubavnom zanosu; Da se s veceri vratite kuci sa zahvalnoscu, A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pesmom slavljenickom na usnama…
http://www.neogen.rs/audios/by/majanac/listen/vfjtx5k4d1avksxvg9my4vtqrbxshkac
_________________ _________________ Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vakan Tanka Hodočasnik

|
Poslao: 05 Okt, 2009 20:58 pm Naslov: Zasto te volim.... |
|
|
Ja sebe ne mogu nazvati znalcem. Ja sam samo tražio, i to činim još i sada, ali više ne tražim po zvezdama i u knjigama, nego počinjem da osluškujem pouke koje moja krv u meni žubori. Moja priča nije prijatna, ona nije zaslađena i skladna kao izmišljene priče, ona odiše besmislenošću i zbrkom, bezumnošću i snom, kao život svih ljudi koji neće više da se lažu."
http://www.youtube.com/watch?v=IQeYvgAcsSQ
Predivno.... _________________ Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
|
Nazad na vrh » |
|
 |
zvoncica Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 4073
|
Poslao: 05 Okt, 2009 23:04 pm Naslov: |
|
|
Vakane!
Svaka čast!
Pa ti si stvorio prekrasnu malu oazu žubora ljubavi u ovome kutku našeg virtualnog svijeta!
Prekrasno. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vakan Tanka Hodočasnik

|
Poslao: 06 Okt, 2009 08:38 am Naslov: Pridruzite se i vi...hvala Zvoncice |
|
|
http://www.youtube.com/watch?v=9-3IJ0eD_i8 _________________ Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
|
Nazad na vrh » |
|
 |
woman Iskušenik

Pridružio: 16 Apr 2009 Poruke: 96
|
Poslao: 01 Maj, 2011 00:53 am Naslov: |
|
|
da,Vakan je zaista jedinstven... _________________ prosvecenost je tiha kao stena |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
filip Tragalac

Pridružio: 05 Maj 2010 Poruke: 114
|
Poslao: 01 Maj, 2011 09:19 am Naslov: Re: Halid Dzublan |
|
|
Vakan Tanka :: |
Kad vas ljubav pozove, podjite za njom, Premda su staze njene tegobne i strme. A kad vas krila njena obgrle, prepustite joj se, Premda vas mac, skriven medju perima njenim, moze povrediti. A kad vam progovori, verujte joj, Premda vam glas njen moze unistiti snove, k'o sto severac opustosi vrt. Jer, bas kao sto vas krunise, ljubav ce vas i razapeti. Isto kao sto vas podstice da rastete, isto tako ce vas i okresati. Kao sto se uspinje do visina vasih i miluje vam grancice najtananije sto trepere na suncu, Tako ce se spustiti i do vaseg korenja i protresti ga u njegovom prijanjanju za zemlju. Poput snoplja psenicnog, sakupice vas u narucje svoje. Omlatice vas, da bi vas ogolila. Prosejace vas, da bi vas otrebila od kukolja. Samlece vas, do beline. Umesice vas, dok ne postanete gipki. A onda ce vas izloziti svojoj svetoj vatri, tako da postanete sveti hleb za svetu Boziju svetkovinu. Sve ce vam to ljubav uciniti, ne biste li spoznali tajne svoga srca i u spoznaji toj postali deo srca Zivota. Budete li, pak, u strahu svome trazili samo ljubavni mir i zadovoljstvo, Bolje vam je onda da pokrijete golotinju svoju, i odete sa gumna ljubavi, U svet koji ne poznaje godisnja doba gde cete se smejati, al' ne punocom smeha svog i plakati, al' ne do poslednje suze svoje. Ljubav ne daje nista osim sebe i nista ne uzima, osim sebe. Ljubav ne poseduje, niti dopusta da je poseduju; Jer, ljubav je dovoljna ljubavi. Kad volite, ne treba da kazete: "Bog mi je u srcu", vec: "Ja sam u srcu Bozijem." I nemojte misliti da mozete usmeriti puteve ljubavi, jer ljubav, ako joj se ucinite vrednima, usmerice vase puteve. Ljubav nema drugih zelja nego da se ispuni. Ali, ako volite a morate jos i da zelite, neka vam ovo budu zelje: Da se istopite i budete kao potok razigrani sto peva svoj milozvuk noci. Da spoznate bol prevelike neznosti. Da vas rani sopsvtveno poimanje ljubavi; I da krvarite drage volje i radosno. Da se probudite u praskozorje sa srcem krilatim i uputite zahvalniicu za jos jedan dan ljubavi; Da otpocnete u poslepodnevnom casu i razmisljate o ljubavnom zanosu; Da se s veceri vratite kuci sa zahvalnoscu, A potom da usnite s molitvom za voljenog u srcu i pesmom slavljenickom na usnama…
http://www.neogen.rs/audios/by/majanac/listen/vfjtx5k4d1avksxvg9my4vtqrbxshkac
_________________ |
U ovom tekstu je sasvim jasno o kakvoj se ljubavi radi... O musko-zenskoj sigurno ne, bar ne u tom klasicnom obliku... Ko razume shvatice |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|