KRATKA BIOGRAFIJA DR SCI. LJUBIŠE STOJANOVIĆA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » UČENJA DR. SCI. LJUBIŠE STOJANOVIĆA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 13 Dec, 2009 21:52 pm    Naslov: KRATKA BIOGRAFIJA DR SCI. LJUBIŠE STOJANOVIĆA
Odgovoriti sa citatom

KRATKA BIOGRAFIJA - Dr sci. Ljubiša StojanovićDr Ljubiša Stojanović (1935) je učitelj Svetih znanja koja već 15 godina prenosi na svom seminaru "Put ka prosvetljenju" koji se jednom mesečno održava u Novom Sadu, Subotici i Beogradu.

Sveta znanja se ne mogu dostići uobičajenim ljudskim načinima istraživanja, jer se ona nalaze sa one strane granice kroz koju materijalni naučni uređaji ne mogu proći. Tako se ova znanja mogu dobiti jedino duhovnim putem. U stanju duboke meditacije dr Stojanović dobija saznanja od duhovnih energija kosmosa.

Sa prvom duhovnom energijom je ostvario kontakt 1991. godine. Istraživajući u oblasti isceljenja i tragajući za rešenjima zdravstvenih teškoća svojih pacijenata, uz pomoć jednog saradnika izvanrednih ekstrasenzornih sposobnosti, uspostavlja komunikaciju sa prvom, čoveku najbližom, duhovnom energijom koju nazivaju svetleće telo, a zatim i sa jednom razvijenijom energijom koju naziva - Energetski oblak. Ohrabren rezultatima u svojoj ordinaciji, utiscima polaznika kursa, ali i skenerskim snimkom rada svojih moždanih talasa u dubokoj meditaciji i drugim naučnim proverama otklanja sumnje u istinitost saznanja koja je dobijao. Svoj pionirski rad nastavlja stvarajući niz proizvoda, nosača energija programiranih za pomoć ljudima uglavnom preventivnu i isceljujuće-razvojnu. Vremenom, uspostaviće kontakte sa vrhunskim kosmičkim energijama.

Do ovog povezivanja je došlo zahvaljujući humanom isceljujućem pozivu i ogromnom broju seansi koje je svakodnevno radio (i preko stotinu pacijenata na dan), duhovnom programiranju proizvoda, kao i istraživanju energija nepoznatih nauci, ali i posetama specijalnim energetskim mestima na planeti koja nazivamo " mesta moći". Sve to i potpuna posvećenost duhovnom pozivu, dovelo je do ubrzanog i snažnog čišćenja i razvoja aure. Uz prirodno lako snalaženje u svetu energija to mu je omogućilo veoma tačan prijem informacija i odličnu saradnju sa duhovnim energijama.

Primljena znanja su se uglavnom odnosila na nastanak i isceljenje bolesti, ukazujući na energetsku prirodu nastanka bolesti i njeno uklanjanje putem čišćenja ljudske aure uz pomoć duhovnih energija. Kasnije, dobija znanja o kosmosu kao prvenstveno energetskoj tvorevini i čovekovoj ulozi i mestu u takvom kosmosu, detaljna znanja o građi i načinu rada ljudske aure i na kraju znanja o nastanku naše Zemlje, nastanku i budućnosti čoveka. Na žalost, najvažnija su saznanja o lošem stanju aure Zemlje i opasnosti koja nam preti ukoliko se čovečanstvo hitno ne okrene pravilnom načinu razmišljanja i duhovnom razvoju kao jedinom načinu da, uz pomoć superinteligentnih energija kosmosa, rešimo sva suštinska pitanja.

Ovaj dvadesetogodišnji rad je omogućio izvanredan duhovni razvoj i postizanje stanja svesti poznatog kao prosvetljenje, ogromnu podršku duhovnih energija pa i samog Stvaraoca. Sva primljena znanja u ovim svakodnevnim kontaktima je objavio u knjigama "Isceljenje" (1995), "Mesta moći" (1998), "Sveta znanja" (2000), "Čvorovanje" (pisana sa Slobodanom Neninom, 2001), "Razgovori sa Teslom" (2002), "Znanja iz onostranog" (2003), " Aura" (2004) i "Čovek – poreklo i budućnost" (2007). Pre toga je napisao knjige " Bioenergija – svet bez bolesti" (zajedno sa bratom Branislavom, 1987), "Bioenergija - tehnike isceljenja čakrama" (1989) i "Zakoni bioenergije" (1991).

Osnivač je Energetske duhovne medicine (EDM), jednog od 18 zvanično priznatih alternativnih načina lečenja kod nas. Na žalost, zbog zakonskih propisa u našoj zemlji, ovom metodom, kao i sa ostalih 17, mogu se baviti samo medicinski radnici. Zbog ovog zakona, osnivaču nije omogućeno da legalno vrši svoju metodu. Tako, dr Stojanović svoju isceljujuću praksu vrši u zemljama članicama Evropske unije, nastupa i izlaže na kongresima i sajmovima, svuda osim u Srbiji. Zbog propisa donetih još pre svrstavanja EDM u dozvoljene tehnike, zatvorio je svoju ordinaciju i okrenuo se širenju Svetih znanja, a fascinantne mogućnosti primene duhovnih energija u isceljenju ljudi, u Srbiji prikazuje samo na seminarima u informativne svrhe radi boljeg razumevanja i prihvatanja Svetih znanja. Čišćenje arterija od sklerotičnih naslaga i uklanjanje kamena iz bubrega su neki od najupečatljivijih i lako proverivih primera uspešnosti EDM. Za sve to vreme, mediji su puni raznih neproverenih alternativaca zbog kojih, dobrim delom, cela oblast komplementarne medicine izaziva negativan stav velikog dela našeg društva, naročito obrazovanog.

Po obrazovanju je diplomirani inženjer elektrotehnike i magistar ekonomije. Još 1992. godine odlikovan je ordenom belgijske vlade za istraživanje u oblasti bioenergije na sajmu Eureka u Briselu. Dobitnik je više zlatnih priznanja na sajmovima alternative u Skoplju i Banja Luci. Zahvaljujući dostignućima u svojoj ordinaciji, a koje su pratili i obradili doktori medicine u više naučno-medicinskih studija, dobio je zvanje doktora i status redovnog člana Ruske akademije energoinformacionih nauka i zvanje specijaliste tradicionalne medicine na Sveruskom naučno-istraživačkom centru tradicionalne medicine, eniom.ru. Neki od njegovih proizvoda su ispitivani na Sveruskom naučno-istraživačkom institutu za složeno izučavanje ljudskih mogućnosti, takođe u Moskvi. Knjiga "Isceljenje" u kojoj su objašnjeni principi Energetske duhovne medicine je objavljena u Rusiji. Redovni je član Naučne i medicinske mreže, Scientific and Medical Network, scimednet.org u Velikoj Britaniji i Međunarodnog društva za izučavanje teško primetnih energija i energetske medicine, International Society for the Study of Subtle Energies and Energy Medicine, issseem.org u SAD.

Sa suprugom i dva sina živi u Novom Sadu. Kao prosvetljena osoba i mudrac na svom seminaru "Put ka prosvetljenju" podučava Kulturi energetskog načina življenja i Ekologiji svesti, Energetskoj duhovnoj medicini i pomaže svim, za ovakav vid razvoja, zainteresovanim ljudima.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 06 Jan, 2010 13:11 pm    Naslov: SVETA ZNANJA
Odgovoriti sa citatom

SVETA ZNANJA

Sveta znanja su znanja koja do kojih se ne može doći ljudskim načinima istraživanja, već jedino prenosom, od strane duhovnih energija, nekome od ljudi. Celokupni tekst Svetih znanja objavljenih u knjigama dr Stojanovića dobijen je u dubokoj meditaciji tokom više od 20 godina svakodnevnog istraživačkog rada. Iako tako na prvi pogled ne deluje, smisao dobijanja ovih znanja jeste njihova široka primena u praksi koja se kroz isceljujuće seanse i stvaranje isceljujućih proizvoda, kao i mnogo širu pomoć iz kosmosa sa sigurnošću može dokazati.

Dve glavne teme Svetih znanja su čovek i energije kosmosa. Uvidećete da čovek, iaoko biće na skromnom nivou razvoja, ima važnu ulogu u razvoju kosmosa i da je neumitno upućen na kosmos. Sveta znanja donose pravu istinu o kosmosu u kome su energije njegova glavna sadržina i smisao tako da i najveće zvezde predstavljaju samo zrnca prašine u moru energija. Pojam Boga-Stvaraoca, poreklo i budućnost čoveka, ljudska slobodna volja, odnos duhovnih energija i čoveka i postojanje drugih civilizacija su samo neke od tema koje su objašnjene bez tajni.

Ova prezentacija omogućiće vam saznanja o građi i funkcionisanju ljudske aure, nastanku bolesti i isceljenju pomoću duhovnih energija. Saznaćete da je u 4/5 slučajeva nastanak bolesti energetske prirode i upoznati se sa energijama i načinima koji mogu da neutrališu promene koje su dovele do bolesti. Ovakav vid isceljenja energijama, koje su do nedavno bile nepoznate ljudima, bez korišćenja bilo kakvih hemijskih sredstava, trava ili delovanja tradicionalne medicine nazvan je Energetska duhovna medicina. To je nova alternativna metoda koja za isceljenje koristi isključivo pomoć duhovnih energija koja se sastoji od isceljujućih seansi i isceljujućih proizvoda.

Duhovni razvoj čisti i oplemenjuje auru i podstiće njen ubrzani razvoj. Vrhunac duhovnog razvoja čine sazrevanja aure i prosvetljenje svesti čoveka.
Šta je to prosvetljenje i kakve koristi čovek ima od prosvetljenja? Šta su to Mesta moći i kakva je korist od posete nekom od ovih mesta? Ovo su neka od pitanja na koja Sveta znanja daju jasan odgovor.

U delu SVETA ZNANJA - LJUDSKA AURA istaknut je veliki značaj pravilnog načina razmišljanja i razvoja duhovnosti. Data su uputstva kako da svakodnevnim duhovnim vežbama i meditacijom podignemo nivo svoje duhovnosti, smanjimo rizik od obolenja i sačuvamo dobro raspoloženje, uprkos problemima današnjeg čoveka koji su gotovo neizbežni.

I na kraju kosmičke energije nas upozoravaju na opasnost od kataklizme koja preti čovečanstvu, usled jako lošeg stanja aure planete izazvanog pre svega ljudskim negativnim mislima . One nas vapajem pozivaju da to zajednički sprečimo.

Zauzvrat duhovne energije traže od nas da se okrenemo duhovnom razvoju kao jedinom uslovu za ostvarivanje kontakta sa njima i dobijanje kosmičke pomoći.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 06 Jan, 2010 13:17 pm    Naslov: PREVENTIVA
Odgovoriti sa citatom

PREVENTIVA

Kako da veliku narodnu mudrost "lakše je sprečiti nego lečiti" prihvati što veći broj ljudi?

Sa stanovišta energetske medicine, pogrešan način mišljenja predstavlja najvećeg krivca za nastanak ogromnog broja negativnih misli koje postepeno dovode do hroničnih bolesti, stvaraju netrpeljivost, krizna žarišta i dovode do ratova. Većina ljudi, kada im se pojavi neki problem, umesto da ga razrešavaju, traže u mislima krivca odgovornog za ono što im se dogodilo i njemu upućuju sve svoje Negativne misli. Pored postojećih sredstava kao što su pozitivni elementi različitih religiji, pokreti za mir, toleranciju i drugih, energetska medicina nudi nove mogućnosti za popravljanje načina mišljenja koje do sada nisu korišćene, a koje se sastoje u uspostavljanju pravilnog načina mišljenja i korišćenju esceljujućih seansi i proizvoda energetske medicine.

Pravilan način mišljenja je preventivna metoda koja sprečava nastanak negativnih misli koje se postiže na vrlo jednostavan način: probleme koje se pojave treba što pre rešavati, a ukoliko je problem nerešiv treba ga zaboraviti.

Energetska medicina, koja se sastoji od isceljujućih seansi i proizvoda, ima da zadatak da čisti auru od posledica štetnog delovanja negativnih misli i stresova - energetskog želea. Tako očišćena aura mnogo bolje funkcioniše, pa bela bioenergija prima daleko više izvornih informacija, što je oslobađa od raznih pogrešnih stavova, poluistina, predubeđenja, a to dovodi do pravilnog načina mišljenja. Pored toga, delovanjem nekih proizvoda energetske medicine kao Zaštitnika od loših misli, Čuvarkuće, Apsoluta, Anti-stresa i drugih dolazi, ne samo do smanjenja negativnih misli, nego se uspostavljanjem boljeg funkcionisanja nervnog sistema omogućava miran i staložen način razmišljanja o problemima što, takođe dovodi do pravilnog mišljenja usklađenog sa voljom Stvaraoca.

Najispravniji način popravljanja mišljenja, svakako je onaj koji osoba sama realizuje. U tom smislu, pored prikaza pravilnog načina razmišljanja, moralnih i humanih principa, čitaocu se kao sredstvo za postizanje ovog cilja nude i 10 malih kosmičkih meditacija koje svako može da primenjuje i time obezbedi pomoć duhovnih energija ispravljanju načina mišljenja, isceljenju i duhovnom razvoju.
_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 07 Feb, 2010 22:37 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom


Link

_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 08 Feb, 2010 14:09 pm    Naslov: Energetska duhovna medicina
Odgovoriti sa citatom

ENERGETSKA DUHOVNA MEDICINA

Energetska duhovna medicina je najmlađa grana alternativne medicine. Njen osnivač u Srbiji je Ljubiša Stojanović. On je, kao registrovanu delatnost 16 godina primenjivao Energetsku medicine u svom centru u Novom Sadu. Centar Ljubiša Stojanović je pored isceljujuće delatnosti, imao i veliki broj drugih aktivnosti: Objavljeno je 9 knjiga koje se tiču Energetske medicine, oko 20 naučnih i kliničkih studija o efektima energetske medicine, održano je više seminara iz isceljenja, višegodišnji seminar Put ka prosverljenju, sarađivao je sa svetskim centrima alternativne medicine, učestvovao na kongresima, sajmovima i festivalima energetske medicine SAD, Rusij, Engleskoj i Makedoniji.

Energetska medicina se bavi proučavanjem energetskih uzroka hroničnih bolestii i energetskim načinima uklanjanja bolesti.

Bolest nastaje u oko 80% slučajeva kao posledica stresova i negativnih misli (nezadovoljstva, brige, žalosti, borbe za vlast,strahova i sl.). Sve ovo postepeno dovodi do blockade protoka energije kroz naš organizam što na kraju prouzrokuje hronične bolesti.


Energetsko Isceljenje


Osobe koje su se posvetile proučavanju ovih pojava mogu, energetskim delovanjem, da uklone blokade. To automatski dovodi do povlačenja bolesti. Isceljenje eneregijama podrazumeva isceljujuće seanse i upotrebu isceljujućih proizvoda.

Energetska Seansa je delovanje isceljujućom energijom na blokade koje su dovele do bolesti. Posle svake seaanse blokade su manje, a bolest se polako povlači. Potrebno je uraditi više seansi, npr, dve nedeljno. Postojale su i video kasete sa snimljenim isceljujućim seansama, koje deluju pri svakom emitovanju.


Proizvodi Energetske duhovne medicine

Delovanje duhovnih energija sa nekog materijalnog nosača, ne samo da je moguće nego je i veoma efikasno. Prizvod se sastoji iz dva dela:

1. Nosača proizvoda kao što su : metalni privezak, kreme. pilule itd.
2. Nevidljivih korisnih energija koje dr Stojanović, svojom molitvom u dubokoj meditaciji, dovodi u nosač proizvoda

Privesci neprekidno deluju isceljućom energijom. Večiti su I neškodljivi. Postoji više desetina proizvoda Ljubiše Stojanovića od kojih neki pomažu generalno kod svih bolesti kao što su: apsolut, zaštitnik od loših misli, anti stres i dr. Većina je spcijalizovana za za pojedine grupa bolesti kao što su: normalizator krvnog pritiska, anti-virus, pilule za probavne puteve, za usta i sl. Takođe postoji i proizvodi preventivnog i razvojnog karaktera kao što su ogrlica Sveta Znanja, pojačivač inteligencije, zaštitnik od štetnih zračenja, anti smog, i dr.

Terapija energetskom medicinom pomaže kod većine hroničnih bolesti, a podrazumeva korišćenje isceljujućih proizvoda i isceljujućih seansi. Plasman proizvoda i terapija nisu, za sada, mogući samo u Srbiji.


Priznanje Energetske medicine

Tradicionalna (komplementarna, alternativna) medicina priznata je i kod nas. Pravilnikom, koji je stupio na snagu 22.12.2007. Precizirano je koje metode mogu da se koriste u dijagnostici, lečenju, ali i tokom oporavka bolesnika kako u državnim, tako i u privatnim zdravstvenim ustanovama. Pod imenom Energetska duhovna medicina u dozvoljene tehnike ušla je i metoda Ljubiše Stojanovića.

Međutim, za razliku od susednih i zemalja clanica EU, kod nas alternativnom terapijom mogu da se bave samo zdravstveni radnici, koji su prošli određenu edukaciju. Primera radi, akupunkturom se može baviti medicinski tehničar, farmaceut, lekar ili stomatolog, koji ima minimum 300 časova edukativne nastave iz ove oblasti. Pomenimo da su ovim pravilnikom otvorena vrata alternativnoj medicini u državnim zdravstvenim ustanovama, pre svega u domovima zdravlja.

Zbog toga, što je za primenu Energetske duhovne medicine potrebno više godina obučavanja ne postoji ni jedan zdravstveni radnik koji bi ozbiljnije primenjivao njene mogućnosti. Sa donošenjem ovog zakona Centar Ljubiša Stojanović je prestao sa isceljujućom praksom, a delovanje duhovnih energija može se probati na seminaru dr Stojanovića, gde ih on izvodi u informativne svrhe i kao potvrdu vrednosti širih saznanja do kojih je došao istražujući energije.

Očekuje se da da će se približavanjem Evropskoj Uniji otkloniti neki nedostaci pravilnika o Tradiciionalnoj medicini i omogućiti i stanovništvu Srbije da, pored naučne medicine koristi i dobrobiti alternativnih načina lečenja, pa i, verujemo, medicine budućnosti – Energetske duhovne medicine.


Nedostaci pravilnika

Da bismo dosegli pravnu praksu evropskih zemalja, prema mišljenju dr Stambolovića, treba napraviti neke izmene u Pravilniku:

1. Napraviti komoru alternativnih terapeuta, koja Zakonom o zdravstvenoj zaštiti nije predviđena;
2. Treba da se omogući da se alternativnom terapijom bave i oni koji imaju određenu školu alternativne medicine, a nisu zdravstveni radnici;
3. Da se praktičarima alternativne medicine omogući da otvore ordinaciju za alternativnu medicinu, a ne za zvaničnu medicinu.


Naučno-medicinske studije i provere

Centar Ljubiša Stojanović je razvio dobru saradnju sa naučnom medicinom. Oko 30 lekara je učestvovalo u praćenju efekata energetske medicine i u izradi naučnih i stručnih studija. Istraživanja koja su vršena pod vođstvom prof. dr Borislava Kapamadžije, za psihičke i prof dr. Nikole Šljapića, za organske bolesti, na 2 700 pacijenata koji su koristili Isceljujući talisman, od kojih je nih 600 primalo i isceljujuće seanse, pokazala su da oni bolovali od 151 vrste hroničnih bolesti, a da su prosečni efekti bili sledeći: potpuno isceljeni 20%, isceljeni većim delom 40%, isceljeni manjim delom 25%, bez pobolšanja 15%.

2001. godine centar je organizovao simpozijum »O dometima i perspektivi energetske medicine« na kome su 12 lekara i 2 univerzitetskia profesora , izneli svoja iskustva o efektima energetske medicine, grupi od 60 lekara i farmaceuta iz Srbije, Slovenije i Republike Srpske. Prosečni rezultati, u 17 grupa bolesti koje su obuhvatile od 30 do 90 pacijenata , bili su potpuno isceljeni, isceljeni većim delom i isceljeni manjim delom od 85 do 90%, dok je od 10 -15 % bilo bez efekta.

Naučna istraživanja su u više slučajeva potvrdila pozitivne efekte energetske medicine. Spomenućemo rezultate dva istraživanja koja su vršena izvan isceljujuće oblasti. Anti virus koji se koristi za zaštitu organa od virusa i bakterija, ispitan je na katedri za mikrobiologiju Veterinarskog fakulteta u Skoplju. Koristi se za poboljšanje higijenskih uslova u mlekarama, tako što je postavljen u prijemnu prostoriju za mleko, u jednu od faza proizvodnje i u skladište gotovih proizvoda. Anti virus je u potpunosti uklonio 4 vrste bakterija koje dovode do kvarenja mleka, kojih je u tim prostorijama bilo u ogromnom broju. Isti proizvod je u Hirurškoj bolnici Sveti Luka u Novom Sadu, ostvario povećanu čistoću sa 20-50%.

Drugi proizvod, pločica Božanska voda kada se postavi na slavinu, bez kontakta sa vodom, omogućava trajno poboljšanje ukusa vodovodne vode, koja od tvrde, neukusne i sa mirisom hlora postaje meka, pitka i bez mirisa.
_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
drugar
Hodočasnik


Pridružio: 22 Avg 2008
Poruke: 799
Lokacija: Kroz Stub Energija

 Poruka Poslao: 29 Avg, 2011 15:49 pm    Naslov: NFNS
Odgovoriti sa citatom

Novorođenčad i negativne misli i stresovi

(Dr sci. Ljubiša Stojanović – „Aura“ 2004.)

U mojoj, gotovo dvadeset godina dugoj isceliteljskoj praksi sreo sam se sa velikim brojem beba, starosti od nekoliko dana, pa do dve godine koje su bolovale od različitih teških hroničnih bolesti, najčešće nepoznatog uzroka, ponekad nazvane genetske ili bez ikakve dijagnoze. U velikoj većini slučajeva, te bolesti su bile posledica stresova i negativnih misli koje su majka i dete imali u toku trudnoće, pri samom porođaju ili u toku prvih nekoliko meseci života deteta. Kada bih to rekao majkama, odgovor je često bio „Pa, kako beba može da ima negativne misli?“.

Ja sam ih potpuno shvatao, jer je ljudima nepoznata i sama istina da su uzroci preko 80% svih hroničnih bolesti negativne misli i stresovi. Ako bi to i prihvatili za odrasle, nikako im nije izgledalo moguće da beba ima stresove i negativne misli.

O čemu se tu radi?

Iz ovih slučajeva srednjih i teških oboljenja novorođenčadi i dece do dve godine starosti, izuzećemo dva uzroka, koji nisu retki, ali ne spadaju u ovu grupu. To su posledice uzimanja lekova za vreme trudnoće koji su za trudnice zabranjeni i drugi, mnogo češći uzrok, boravak trudnice, posebno u prva dva meseca trudnoće u sredinama sa jako zagađenim vazduhom, kao što su hemijske febrike, prerada nafte i uopšte sredini u kojoj je sadržaj smoga u vazduhu iznad dozvoljene granice. Dakle, izuzećemo ove slučajeve koji su poznati medicini, a koji predstavljaju materijalne uzroke oboljenja odojčadi.

Želim da govorim o pogubnom uticaju stresa i negativnih misli na plod u majčinoj utrobi, zatim pri samom porođaju i u toku prvih par godina po rođenju deteta.

Stresovi i negativne misli koje trudnica ima, oštećuju, ne samo njenu auru, nego i auru bebe. Pri tome će ova oštećenja kod trudnice izazvati bolesti i tegobe slične onima koje bi imala i da nije u drugom stanju. Sa plodom je sasvim druga situacija. Aura čoveka nastaje istovremeno sa oplođenjem jajašca, ali se kao i plod postepeno razvija. Aura se, dakle kao i plod razvija počev od embriona da bi tek oko petnaeste godine bila potpuno razvijena. U toku prvih mesec dana trudnoće aura se sastoji od izuzetno slabašne energetske strukture, slično lelujavom plamenu sveće, koju lako može oštetiti neka energija. Zbog toga su negativne misli i stresovi majke, koji prolaze i kroz osetljivu auru ploda mnogo štetniji po nju, nego po auru majke. To možemo uporediti sa udarom granate u gornje spratove neke višespratnice u odnosu na udar u njene temelje koji predstavljaju prve mesece života poda. Svakako da će opasnost po celu zgradu biti veća u slučaju pogotka granate u njene temelje. Oštećenja aure u prvim mesecima života ploda, kasnije se ne otklanjaju sama od sebe, tako da se aura dalje razvija na nepravilan način, što postepeno dovodi do ozbiljnijih oštećenja ploda. Tu se pre svega misli, na dugotrajne stresne situacije ii pojedine ozbiljne stresove, kao i na veliki broj negativnih misli trudnice.

Posebno je taj kritični prvi mesec trudnoće često praćen nizom stresnih situacija u smislu: saznanje o trudnoći koja se nije želela, da li zadržati bebu ili ne, da li će njen mladić hteti da se oženi njome, pošto je ostala u drugom stanju i mnoge druge, što jop više oštećuje auru ploda.

Ove opasnosti po auru ploda se smanjuju sa njegovim razvojem, ali sve do porođaja i dalje postoje.

Drugi krizni momenat za zdravlje deteta jeste sam porođaj. Civilizacija je izmenila, ne samo telo žene, nego i njen psihički odnos prema porođaju. U odnosu na vreme kada smo bili mnogo više usklađeni sa prirodom, žene danas mnogo teže porađaju, dok sam porođaj za većinu njih predstavlja veliki stres.

Kod normalnog porođaja, takođe dolazi do jakih bolova kod porodilje i bebe. Oni izazivaju stresne i talase negativnih misli i kod majke i kod deteta, s tim što nežna aura deteta više strada. Na sreću, kod ovih, nazovimo ih normalnih porođaja, štećenja aure bebe su dosta blaga i ne dovode do pojave bolesti, posebno ne onih srednjih i teških.


Šta je sa teškim porođajem?

Teški porođaju traju obično vrlo dugo, pri čemu porodilja trpi, često nesnosne bolove. Međutim, posebno su opasni bolovi koje beba doživljava, jer oni izazivaju veoma štetne stresove i negativne misli. Najopasniji je, svakako strah koji beba doživljava zbog osećaja da se nalazi u smrtnoj opasnosti. Strah zbog opasnosti po život je najštetnija i najrazornija negativna misao koja najviše oštećuje auru, ne samo odraslih, nego i bebe. Zajedničko štetno delovanje negativnih misli bebe nastalo kao posledica bolova i straha za život maksimalno oštećuje njenu auru, što najčešće dovodi do pojave srednjih i teških bolesti, odmah po rođenju ili tokom prve godine života.

Ponekad se, zbog izuzetno teškog porođaja probegava carskom rezu koji joj spasava život, ali i u tim slučajevima beba je izdržala već mnoge sate bola, patnje i strahova koji su joj stvorili velika oštećenja aure, što često uskoro dovodi do ozbiljnijih bolesti.

Treći krizni period obuhvata prvu godinu života. U tom periodu posebno je opasno noćno buđenje i plač bebe, izvan redovnog buđenja radi sisanja. U čemu je problem? Ako se mladunče bilo koje životinje probudi noću i ne oseti dodir majčinog tela, ono počinje da doziva majku, jer instinktivno zna da mu je život u opasnosti, ako se majka ne pojavi. To isto doživljava i beba kada se probudi i ne oseti dodir majčinog tela, jer joj je instinkt još uvek toliko jak da ona emituje snažne negativne misli zbog straha za život koje joj oštećuju auru. Ako se to dešava iz noći u noć i po više puta u toku noći to mora dovesti do ozbiljnog oštećenja aure.

Mnoge majke se ovom vapaju deteta za zaštitom ne odazivaju, jer se još uvek nisu oporavile od porođaja, a iscrpljene su od nespavanja i neprekidnog angažovanja oko bebe u toku dana. Njihove majke, tetke i bake ih zbog toga savetuju: „Pusti ga neka plače, postepeno će se navići, a ti moraš da se odmoriš!“ Međutim, one greše! Bebe koje neutešno plaču iz noći u noć, često oboljevaju od lakših i srednjih bolesti. Bebi je, najčešće dovoljno da samo oseti majčinu ruku pa da se smiri i tako izbegnu kasniji problemi sa zdravljem.

Svakako da u toku detinjstva postoje i drugi, manje ili više krizni periodi, ali je njihov značaj za psihofizičko zdravlje deteta ipak manji od tri navedena. Spomenuću rođenje mlađeg brata ili sestre, koje često, makar i privremeno okupira pažnju roditelja, što kod starijeg deteta stvara strah i tugu da ga roditelji više ne vole i ne štite. Ponekad, nerazumni roditelji ističu da više vole jedno u odnosu na svoju drugu decu.

Rastava roditelja predstavlja sledeći krizni momenat zbog čega deca najčešće izuzetno pate. Zbog toga bi roditelji trebalo dobro da razmisle da li su neke njihove primedbe na ponašanje partnera ili neusaglašenosti u bilo kom pogledu, važniji od sreće i zdravlja njihove dece.

Obdanište ili vrtić mogu kod deteta stvoriti veliku odbojnost i psihičke traume, ako dete ne naiđe na ljubav i zaštitu od strane negovateljica i vaspitačica, kao i ostale dece. Tada deca odbijaju da idu u obdanište, a ako ih i protiv njihove volje vode plaču i često se grčevito drže za odeću roditelja ne želeći da se od njih odvoje. Osnovni razlog za slanje dece u ove zajednice je, svakako zaposlenost oba roditelja, kao i želja da se deca igraju i druže sa drugom decom. Međutim, u slučaju dece koja teško prihvataju obdanište, neophodno je da roditelji dobro razmisle o nekoj drugoj mogućnosti kojom bi zaštitili psihofizičko zdravlje dece, tako što bi jedan od roditelja ostao kod kuće, ili da baka ili deka ostanu sa decom. Bez obzira na nedostatke ovih varijanti u finansijskom, vaspitnom ili bilo kom drugom pogledu, one za decu koja se u obdaništu osećaju loše, ipak predstavlja način za očuvanje zdravlja, što nikad nema cenu.

Postoje i druge vrste odvojenosti dece od roditelja, na kraće ili duže vreme, na selu kod babe i dede, drugih rođaka ili poznanika, boravak u bolnici i slično, što takođe, može delovati izuzetno stresno na decu.

Jedna od čestih stresnih situacija jeste plašenje mađe od strane starije dece, ponekad i od strane odraslih koji to rade iz razonode i sadizma. To, ne samo da trenutno dovodi do stresa i negativnih misli, nego često svoje negativno delovanje proteže na ceo život. Kada bebi slučajno skoči mačka u krevetac, ona to doživljava isto tako kao kad bi odraslima skočio tigar u krevet, a kad beba zbog toga vrisne u plač, mi je tešimo: „Ništa, ništa, to je samo maca!“ Roditelji, najčešće ne mogu da shvate da dete drugačije i mnogo burnije od odraslih doživljava različite neprijatne situacije.

U više slučajeva ukazao sam roditeljima čije dete je bolovalo od nekih hroničnih bolesti da detetu loše funkcioniše nervni sistem i da je to uvek posledica stresova i negativnih misli. Oni su obično negirali tu mogućnost, tvrdeći da je njihovo dete voljeno i maženo, a kad sam im naveo moguće situacije, brzo su se složili sa mnom da je toga bilo, ali nisu mogli da veruju da je to moglo dovesti do tako ozbiljnih posledica.

Ovim sam pokušao da ukažem na neke, ne sve, situacije i periode u detinjstvu koji dovode do pojave snažnih stresova i negativnih misli i koji mogu ozbiljno da oštete dečju auru i da dovedu do srednje teških i teških hroničnih bolesti. To sam uradio zbog toga što velika većina ljudi ne zna da je najveći broj hroničnih bolesti posledica negativnih misli i strasova, a da manjina kojima je to donekle poznato, ignoriše tu opasnost.
_________________
Upoznaj samog sebe - Ljubav sva vrata otvara.
TOLERANCIJA, TOLERANCIJA, TOLERANCIJA!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » UČENJA DR. SCI. LJUBIŠE STOJANOVIĆA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 100915 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 33578 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 44372 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 32070 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 33705 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44556 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26934 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom