|
|
 |
 |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
adminfob Admin foruma OBJAVE
Pridružio: 05 Jan 2008 Poruke: 559 Lokacija: Beograd
|
Poslao: 08 Jan, 2008 09:00 am Naslov: VAŠE SUGESTIJE |
|
|
U odgovoru na ovu temu možete izneti vaše predloge... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
plavizrak Mesija

Pridružio: 07 Jan 2008 Poruke: 4870
|
Poslao: 09 Jan, 2008 15:10 pm Naslov: Predlog za formiranje "Otvorene knjige" |
|
|
Možda Vam (nam) dosađujem sa stalnim predlozima, no - u svemu u šta se uključim trudim se da iniciram formiranje sistema koji će naefikasnije funkcionisati. Do toga mi je više nego u bilo čemu - stalo u oblasti duhovnosti, a već sam rekao da ovaj sajt (i forum) vidim kao varijantu komunikacije čiji ćemo značaj tek vremenom svi shvatiti u pravom smislu (naravno, ukoliko bude bar minimalnog interesovanja za učešće u svemu ovome).
Žao mi je što nisam dobar poznavalac informatike, zalazim u one oblasti koje su mi potrebne, i onoliko koliko mi je potrebno. Izneću Vam još jedan predlog, ukoliko je prihvatljiv, Vi ćete pronaći, dokazali ste da to umete, odgovarajuću elektronsku varijantu.
Dok sam prekucavao svoj prvi komentar za knjigu "Objave sa Plejada", shvatio sam da ovakve duge poruke, praktično tekstovi, nisu forma koja odgovara komunikaciji u "forumu". ZA NJEGA SU ZANIMLJIVA I PODSTICAJNA PITANJA, SA JEZGROVITIM PORUKAMA-ODGOVORIMA SVIH KOJI ŽELE DA ISKAŽU SVOJE MIŠLJENJE
MEĐUTIM, MOŽE LI SE PRONAĆI NEKA VARIJANTA ZA DUŽE PORUKE, TJ. PRAVE TEKSTOVE - ČLANOVA FORUMA ILI POSETILACA SAJTA, A KOJI BI SE "PAKOVALI" U NEKAKVOJ OTVORENOJ KNJIZI, KOJA BI STOJALA U "IZLOGU" PARALELNO SA KNJIGAMA-OBJAVAMA?
MOŽDA TO MOŽE BITI TEMATSKA PARALELA SA PODTEMOM DUHOVNOSTI - "MOJ DUHOVNI PUT" (objašnjenje ove podteme već sam poslao).
Možda bi moglo... A možda bi sve ovo bile samo dodatne obaveze za administratora...! _________________ "U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
plavizrak Mesija

|
Poslao: 10 Jan, 2008 11:23 am Naslov: Podsticaj članovima foruma za aktivnije učešće u radu foruma |
|
|
S obzirom na oblast o kojoj se radi - imamo dovoljan broj članova.
Međutim, izgleda da nema dovoljno hrabrosti i volje da se aktivnije učestvuje u radu foruma, kao ni svesti o značaju duhovne interakcije.
Možda bi trebalo već na prvoj strani foruma istaći nekakvu poruku-podsticaj svim članovima... Moja poruka je:
DUHOVNA INTERAKCIJA JE POTREBNA SVIMA NAMA, NEZAVISNO OD TOGA KAKVI SU NAM STAVOVI, KOJE TEHNIKE PRIMENJUJEMO, KAKVE CILJEVE SEBI POSTAVLJAMO.
UKLJUČIMO SE AKTIVNIJE U RAD FORUMA, IZNOSIMO SLOBODNIJE SVOJA ISKUSTVA (NARAVNO, DO GRANICE PRIVATNOSTI) - NA OVAJ NAČIN POMOĆIĆEMO MEĐUSOBNO JEDNI DRUGIMA, BILO DA SAMO UPOREĐUJEMO NAŠA ISKUSTVA, BILO DA PRIHVATIMO DA ISPROBAMO NEŠTO OD ONOGA ŠTO SMO ČULI OD DRUGIH, ILI DA DRUGI PRIHVATE NEŠTO OD NAS.
POSTAVLJAJMO PITANJA: I U VEZI SA DILEMAMA KOJE NAS LIČNO MUČE,I RADI NAVOĐENJA SVIH NAS NA ZALAŽENJE U NEKA DUBLJA SAGLEDAVANJA ODREĐENIH TEMA.
CILJ OVOG FORUMA JE DA POMOGNEMO JEDNI DRUGIMA, U MERI U KOJOJ JE TO MOGUĆE PUTEM OVAKVE KOMUNIKACIJE, U DUHOVNOM SNALAŽENJU I U DUHOVNOM RASTU! _________________ "U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vesna Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008 Poruke: 4177 Lokacija: Beograd
|
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
Poslao: 10 Jan, 2008 18:49 pm Naslov: Re: Predlog za formiranje "Otvorene knjige" |
|
|
plavizrak :: |
Dok sam prekucavao svoj prvi komentar za knjigu "Objave sa Plejada", shvatio sam da ovakve duge poruke, praktično tekstovi, nisu forma koja odgovara komunikaciji u "forumu". ZA NJEGA SU ZANIMLJIVA I PODSTICAJNA PITANJA, SA JEZGROVITIM PORUKAMA-ODGOVORIMA SVIH KOJI ŽELE DA ISKAŽU SVOJE MIŠLJENJE
MEĐUTIM, MOŽE LI SE PRONAĆI NEKA VARIJANTA ZA DUŽE PORUKE, TJ. PRAVE TEKSTOVE - ČLANOVA FORUMA ILI POSETILACA SAJTA, A KOJI BI SE "PAKOVALI" U NEKAKVOJ OTVORENOJ KNJIZI, KOJA BI STOJALA U "IZLOGU" PARALELNO SA KNJIGAMA-OBJAVAMA?
MOŽDA TO MOŽE BITI TEMATSKA PARALELA SA PODTEMOM DUHOVNOSTI - "MOJ DUHOVNI PUT" (objašnjenje ove podteme već sam poslao).
Možda bi moglo... A možda bi sve ovo bile samo dodatne obaveze za administratora...! |
Hvala na sugestiji.
Priznajem da sam i sam, ranije razmišljao o nekom sličnom mehanizmu.
Varijanta 1: Moja prva razmišljanja na ovu temu su bila slična nečemu što često viđate na drugim sajtovim - tipa komentara. Ideja je bila da se u okviru svakog poglavlja postavi mogućnost komentarisanja istog.
Varijanta 2: Zatim je razmatrana opcija aktiviranja foruma. Dalja mogućnost je da se SVAKOM postjećem poglavlju pridruži po jedna odgovarajuća tema na forumu koja bi imala naziv identičan nazivu poglavlja.
Efekat bi bio sledeći: dok posetilac čita odgovarajuće poglavlje, sa leve strane bi bilo ispisano koliko u bazi postoji komentara za ovo poglavlje. Klikom na link - posetilac bi prešao na forum i mogao da pročita komentare drugih posetilaca vezanih upravo za poglavlje koje čita. Dobro bi bilo da se klikom na pomenuti link otvara novi prozor sa forumom i komentarima. Na taj način bila bi otvorena dva prozora. U jednom bi se nalazio tekst poglavlja a u drugom komentari na forumu. Mislim da bih ovo uz vašu pomoć moglo brzo da zaživi. Za početak treba izabrati samo jedan naslov - recimo OBJAVE SA PLEJADA. Dovoljno je da u okviru OBJAVE SA PLEJADA otvorite po jednu temu koja je vezana za svako poglavlje iz sadržaja.
Varijanta 3: Ovo bi bila Varijanta 1 - samo znatno proširena. Ne bi se radilo o prostim komentarima već o posebnom mehanizmu tipa beležnice gde bi posetilac mogao da unosi svoja zapažanja na ceo tekst ili na delove teksta. To bi bila kombinacija beležnice, bloga i foruma. Sve u svemu ogoman posao ali i izazovan. Posetilac može delove teksta da označi kao PRIVATNE ili kao JAVNE. Samo njegova zapažanja koja imaju oznaku JAVNA bi bila dostupna svim ostalim posetiocima. Tekstovi i komentari označeni kao PRIVATNI bi bili nedostupni svima osim njemu.
S obzirom da se radi o zaista obimnom poslu, korisno bi bilo da se najpre realizuje Varijanta 2 i sagledaju sve mogućnosti koje Varijanta 2 pruža. Tek posle toga bi bilo opravdano da se razmišlja o Varijanti 3. Glavni problem je hronični nedostatak vremena. Kao što Vam je poznato, radi se o skraćenju od najmanje 20% da bi se izvršila potrebna sinhronizacija.
adminfob |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
Poslao: 12 Jan, 2008 18:06 pm Naslov: Varijanta 2 - je aktivirana |
|
|
Od sada je moguće da dok čitati neko poglavlje, klikom na link koji se nalazi na dnu stranice, pristupite odgovarajućoj stranica foruma. Moguće je da prebacite delove teksta iz knjige i komentarišete ih.
Predhodno je bilo neophodno da se sprovede jedna mala reorganizacija na forumu.
Formirana je kategorija Knjige na sajtu.
U okviru te kategorije otvoren je po jedan forum za svaki naslov.
U okviru svakog foruma - otvorena je po jedna tema koja korespondira sa sadržajem svake knjige...
Nadam se da je ova mala akcija uticala na povećanje funkcionalnosti.
Pozdrav svima!
adminfob |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
plavizrak Mesija

|
Poslao: 13 Jan, 2008 00:06 am Naslov: Vesni i administratoru |
|
|
1.
Hvala za preporuke u vezi sa drugim sajtovima, rado prihvatam svaku preporuku, ali...
Pitanja na forumu sam postavljao zato da bih sve nas podstakao na razmenu mišljenja i iskustava...
A ne zato što mene lično "muče" ta pitanja.
Što ne znači da prethodnih godina, kao i svi, pretpodstavljam, koji imaju ambicioznije težnje u okviru duhovnosti, nisam imao brojne dileme.
Zanimljivo je da mi je "Objava sa Plejada" pomogla da na zadivljujući način "sklopim sve kockice". (Zato toliko i naglašavam značaj ove knjige.)
Drugi sajtovi, kao dodatni izvori informacija, za sada, ne privlače me...
2.
Svakako su generalno dobri svi pozitivno orijentisani izvori informacija o duhovnosti. Ipak, ima tu raznih finesa...
Malo sam pregledao preporučene sajtove...
IPAK JE, ZA MOJE DUHOVNO ČULO, OVAJ NAŠ SAJT "NAJČISTIJI" I NAJBOLJI!
IZBOR KNJIGA KOJE ČINE OSNOVU NAŠEG SAJTA - KAO DA JE MOJ LIČNI IZBOR.
UBEĐEN SAM DA ĆE IZ OVIH KNJIGA NAJDIREKTNIJE PROIZAĆI NOVA DUHOVNOST 21. VEKA.
"Najčistiji"...
Smeta mi i malo jača fokusiranost na tamne aspekte, čega, čini mi se, manje ili više, ima na ostalim sajtovima, svejedno što je ona sa pozitivnim ciljem, dobronamerna.
Analiza i razobličavanje delovanja Tamnih sila na Zemlji i van nje deluje mi kao gubljenje vremena i energije.
Takođe, mislim da ne treba da se opterećujemo informacijama o komplikovanim hijerarhijama i strukturama postojanja van Zemlje, bilo svetlosnim, bilo tamnim. TE INFORMACIJE NAM NI NAJMANJE NE POMAŽU U NAŠIM AKTUELNIM, PRAKTIČNIM, OVOZEMALJSKIM DUHOVNIM SNALAŽENJIMA.
SMATRAM DA SE MORAMO MAKSIMALNO KONCENTRISATI NA SOPSTVENI DUHOVNI RAST I NA SOPSTVENU ULOGU U RAZNIM OVOZEMALJSKIM PREOBRAŽAJNIM PROCESIMA, A INTEGRACIJA TAMNIH ASPEKATA, U MERI U KOJOJ ZAVISI OD NAS, USLEDIĆE KAO POSLEDICA TE KONCENTRISANOSTI.
Čini mi se da je upravo ovo duhovni smer našeg sajta, podržavam ga i smatram da u tome ne treba ništa menjati.
3.
U odnosu na druge, naš sajt ima jedan nedostatak, ali - njegovo otklanjanje ne zavisi ni od administratora, ni od nas dvoje koji smo u većoj meri prisutni na sajtu: NEDOVOLJNO UKLJUČIVANJE OSTALIH ČLANOVA FORUMA U DUHOVNU INTERAKCIJU!
Iskreno - ova nedovoljna zainteresovanost, s obzirom na ono što sam pretpostavljao kada sam predlagao ovakvu varijantu komunikacije, prilično me je iznenadila!
A)
Možda se duhovnost shvata u nekom arhaičnom smislu, uz vezivanje za dogmatiku crkava i za manastire.
Takvo shvatanje i mene odbija, kao i, pretpostavljam, maltene svakog savremenog čoveka.
Imaju sve svete knjige jednu zdravu osnovu, ali ipak odražavaju predstave ljudi iz nekih ranijih vremena. Odlično Hrist na jednom mestu objašnjava: kroz Isusa je prenosio ideje koje su svest i intelekt tadašnjih ljudi mogli da prime.
A mi danas možemo da shvatimo i primimo mnogo šira i dublja tumačenja. UPRAVO NA TIM ŠIRIM I DUBLJIM TUMAČENJIMA ZASNIVA SE NOVI KONCEPT DUHOVNOSTI, KOJI PREDSTAVLJA SPOJ VERE I NAUKE.
B)
Ili se duhovnost shvata kao nekakva usputna relaksacija, kao zanimljiva tema (u zanimljivim knjigama), kojoj se možemo posvetiti kada se nađe vremena za to: mi imamo svoje ozbiljne probleme, bilo na poslu, bilo u porodici, bilo zdravstvene... Ko će uz sve te probleme da se još "zamajava" nekakvom duhovnošću?!
Naravno, sasvim pogrešan stav...
U današnjim vremenima, kada se sve u nama i oko nas radikalno menja, što je valjda primetno i onima koji nemaju nekakve posebne duhovne težnje, KADA IMAMO OSEĆAJ DA NAM IZMIČE TLE POD NOGAMA - UPRAVO ZA SVE PROBLEME IMAMO: I OBJAŠNJENJA, I REŠENJA U DUHOVNOSTI, KOJA PROIZILAZI IZ KNJIGA NA NAŠEM SAJTU.
ŠTO ZNAČI DA BI TREBALO I DA IMAMO POTREBU DA SE MEĐUSOBNO KONSULTUJEMO...
PUTEM FORUMA...
Kao što Plejađani poručuju probuđenim pripadnicima Porodice Svetlosti: "VI TREBATE JEDAN DRUGOG!"
(P. S. Voleo bih da se oglase neki od onih koji su do sada ćutali: tačan odgovor je - pod A) ili pod B)?)
4.
O formiranju "Otvorene knjige"...
Ja sam pretpostavljao da je moguća neka tehnički jednostavnija varijanta, slična formiranju foldera u kompjuteru, u koji se ubacuju tekstovi-fajlovi.
Vidim da je ovakva varijanta na sajtu komplikovanija, što podrazumeva veći utrošak vremena i energije.
A kako još nema probuđenog većeg angažovanja članova foruma, ovakva varijanta mi za sada ne izgleda kao neophodna, te sam hteo da predložim administratoru da je zadrži "u rezervi", za vreme nekog, nadajmo se da će ono doći, "življeg" foruma. Ali, administrator me je pretekao...!
Dovoljan je napor da se održava ovo što već imamo formirano u okviru sajta...!
Pitanje je koliko će dugo administrator moći u svakom pogledu (pa i finansijskom) - da izdrži...! _________________ "U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
Poslao: 13 Jan, 2008 00:28 am Naslov: |
|
|
Citat: |
U odnosu na druge, naš sajt ima jedan nedostatak, ali - njegovo otklanjanje ne zavisi ni od administratora, ni od nas dvoje koji smo u većoj meri prisutni na sajtu: NEDOVOLJNO UKLJUČIVANJE OSTALIH ČLANOVA FORUMA U DUHOVNU INTERAKCIJU!
Iskreno - ova nedovoljna zainteresovanost, s obzirom na ono što sam pretpostavljao kada sam predlagao ovakvu varijantu komunikacije, prilično me je iznenadila! |
O formiranju "Otvorene knjige"...
Citat: |
Ja sam pretpostavljao da je moguća neka tehnički jednostavnija varijanta, slična formiranju foldera u kompjuteru, u koji se ubacuju tekstovi-fajlovi.
Vidim da je ovakva varijanta na sajtu komplikovanija, što podrazumeva veći utrošak vremena i energije.
A kako još nema probuđenog većeg angažovanja članova foruma, ovakva varijanta mi za sada ne izgleda kao neophodna, te sam hteo da predložim administratoru da je zadrži "u rezervi", za vreme nekog, nadajmo se da će ono doći, "življeg" foruma. Ali, administrator me je pretekao...!
Dovoljan je napor da se održava ovo što već imamo formirano u okviru sajta...!
Pitanje je koliko će dugo administrator moći u svakom pogledu (pa i finansijskom) - da izdrži...! |
I ja sam za sada razočaran zbog nedovoljnog uključivanja ostalih registrovanih članova u rad foruma.
Mislim da je postavljanje foruma bio dobar iskorak jer pruža neke dodatne mogućnost. U svakom slučaju vreme će pokazati...
Varijanta 2 je aktivirana. U tehničkom smislu nije predstavljala neki veći problem a smatram da može da bude prilično korisna. U neko dogledno vreme će svako poglavlje, bilo koje knjige, imati svoju korenspodirajuću temu na forumu - tako da verujem da će možda to biti još jedna potencijalna dodirna tačka između posetilaca.
adminfob |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
aragorn
Pridružio: 18 Apr 2008 Poruke: 14 Lokacija: Banja Luka
|
Poslao: 26 Apr, 2008 20:42 pm Naslov: |
|
|
Nema razloga za razocarenje.
Šta bih onda ja i moja braca i sestre koji su pokrenuli sajt www.duhovnaizgradnja.com(.net) trebali da kazemo zbog cinjenice da skoro niko osim nas ne ucestvuje na temama na nasem forumu koji je po svemu cini mi se, vrlo blizak ovom?
Medjutim, mene raduje postojanje jednog ovakvog sajta, i jednog ovakvog foruma, na kojem sam eto poceo malo aktivnije da ucestvujem jer i ja osjecam potrebu za duhovnom interakcijom ovakvog tipa, pa kad vec ne mogu na "domacem" onda cu na ovom forumu...
Zanimljivo je da smo se skoro istovremeno sa vama i mi odlucili da podignemo sopstveni forum, umjesto da ucestvujemo na forumu na kojem smo godinama bili ali je odavno prepun svega i svacega, i da smo odlucili da na njega uopste ne postavljamo klasicne religijske teme (kojima neumitno istice rok trajanja kao i dosasdasnjim religijama uostalom), nego da ga koncipiramo u skladu sa nasim vidjenjem duhovne izgradnje i duhovne komunikacije.
I kao sto rekoh, nemam nista protiv da svoju duhovnu potrebu za tom komunikacijom zadovoljim ovdje (koliko mi to vrijeme dopusta), dok ne bude vrijeme da i nas forum bude zivahniji...Uostalom nas, vas,... nije to ni bitno jer samo poklapanje vremena aktiviranja i osnovne namjene nasa dva foruma govore o bliskosti i duhovnom preklapanju, i mogucem ujedinjenju...na neki nacin...
Zivi bili pa vidjeli.
U svakom slucaju, mjesta razocarenju nema, po onom sto vidim na ovom forumu. Nije bitna kolicina nego kakvoca, a ovdje koliko vidim zaista ima dobrih stvari.
Uostalom, nista istinski vrijedno nije doslo na velika vrata i uz pompu i halabuku!
Svako dobro.
Goran _________________ UIOSDSAHA |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vesna Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008 Poruke: 4177 Lokacija: Beograd
|
Poslao: 27 Apr, 2008 01:11 am Naslov: |
|
|
Pozdrav Aragorne,
Mi smo vec ujedinjeni u Familiji Svetlosti, bili mi toga svesni ili ne.
Drago mi je sto si sa nama na forumu, posto mi je vas sajt jedan od omiljenih.
Vesna. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
lazicmaja Gost
|
Poslao: 08 Okt, 2008 21:57 pm Naslov: |
|
|
Ne znam koliko je izvodljivo, ali moja sugestija bi se odnosila na eventualni popis svih bitnih desavanja u Srbiji ili regionu kao sto su razliciti seminari, kursevi meditacije, reikija i sl., sajmova zdrave ishrane, organske hrane, gostovanja eventualna nekih poznatijih duhovnika iz sveta ili domacih- tipa predavanja Spasoja Vlajica i sl. Mislim da bi to moglo biti interesantno. Hvala i pozdrav. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Analeta Duhovni učitelj

Pridružio: 21 Okt 2008 Poruke: 2717
|
Poslao: 01 Nov, 2008 13:47 pm Naslov: |
|
|
Predlažem da oni koji žele da pišu dugačke tekstove, učine to u rubrici "sopstveni tekstovi", a mi onda možemo da ih komentarišemo na forumu. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Giba Mesija
Pridružio: 20 Sep 2008 Poruke: 4650
|
Poslao: 03 Nov, 2008 10:16 am Naslov: |
|
|
Pozdrav Analeta!
Doslo mi da odgovorim, neznam zasto...
Meni je car ovog foruma u tome sto svako ima slobodu da predstavi svoje (ili tudje) misli gde god oseti za shodno. Offtopic je nama ontopic!
Vidis da skoro nema teme koja ima nepromenjen tok, odnosno da smo se drzali teme... Trebalo bi da smo dovoljno "svesni" da to nezloupotrebljavamo.
Doduse, videcemo kako cemo se snaci u haosu kada bude jos vise clanova, tendencija rasta je primetna... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
Poslao: 03 Nov, 2008 11:09 am Naslov: |
|
|
Giba :: |
Doduse, videcemo kako cemo se snaci u haosu kada bude jos vise clanova, tendencija rasta je primetna... |
Gibo, slažem se i podržavam. Međutim i sam vidiš da si došao do pravog zaključka - u jednom momentu će se dogoditi haos. Šta nam stoji na raspolaganju? Imamo mogućnost da zaključamo neki podforum ili da od postojećih postova napravimo dva podforuma. Ovo što Analeta predlaže čini mi se dosta razumno. Ako taj prelog malo razradimo - svelo bi se možda na sledeće: Ide sve svojim tokom kao i do sada. Kada neki podforum toliko naraste da je problem snalaženja - tada ga ili delimo na dva podforuma ili neko (ja, urednik ili vlasnik dugačkih postova) prebacuje dugačke postove u tekstove korisnika. Više takvih tekstova se spaja u KNJIGU KORISNIKA koja može da ima isti naslov kao i naziv teme ili naziv podforuma. Na mestu gde su bili dugački postovi - postavljamo link prema tekstovima.
Ovo je neka prva razrada Analetinog predloga. Voleo bih da čujem i druga mišljenja...  _________________ I OPROŠTENI SU PRESTUPI VAŠI, TAČNO ONOLIKO KOLIKO
STE VI TE PRESTUPE PROTIV VAS OPROSTILI DRUGIMA.
[b:d5eaa86b25]NEMOJTE SEBE DOVODITI U NEPRILIKE NEGO
SE OSOBODITE ZALA KOJE STE STVORILI.[/b:d5eaa86b25] |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
jasna Majstor

Pridružio: 26 Mar 2008 Poruke: 844
|
Poslao: 03 Nov, 2008 22:01 pm Naslov: |
|
|
Kao prvo, treba nam moderator koji će bar jednom mesečno, ako ne češće da digne zastavicu sa Off topic, jer Giba je upravu, toliko se oftopičari, da je svaka tema dosad skoro izgubila svoju nit i suštinu. Dakle, admine, savjetujem ti podhitno unajmi još koga osim Vesne, ne može žena sve sama da stigne, a i izgleda da joj je zastavica sa OFF TOPIC na pranju već duže vrijeme u veš mašini pa nikako da je upotrebi...
Zatim, treba ti i moderator koji će da opomene, usmjeri diskusiju, i da bude malo oštriji od naše predobre Vesne. Ona jednostavno nema srca da bilo kome kaže bilo šta i sve smatra zanimljivim, što je s jedne strane jako pozitivno, ali s druge strane, tebi admine - urušava forum, hehehe...Dakle, opet se slažem s tim što je Giba rekao kao i Analeta -haos ubrzano raste a to sam i rekla Vesni pre par minuta dok smo razglabale o nekoj drugoj temi.
I napose, ima i ona zadnja mjera - isključenje s foruma onih članova koji na vrlo bezobziran način zloupotrebljavaju dobru namjeru i volju moderatora da svima pruži priliku da iskažu svoje stavove. Da je po meni, ovdje bi, onako "demokratski" već letjela 2-3 člana i bili bi - banovani.
Zašto ovako oštro, možda će se neko zapitati? Prije svega,iskustva s brojnih drugih foruma, počev od američkih do domaćih, "balkanskih" govore mi da ako se nađe grupa ljudi u kojoj ima par onih koji ne poštuju ni elementarne mjere pristojnosti, a da o kućnom i internetskom odgoju i ponašanju i ne govorimo, onda tu nema drugog rješenja - nego napraviti rez. Tj. banovati one koji su takvi.
Drugi razlog za oštrinu koju bih ipak nazvala samo zrelom i mudrom odgovornošću je što na forum zalutaju i neki ljudi koji su doslovce - bolesni. Mentalno, prije svega. I onda trebaju svi ostali da puštaju da mentalno oboljela osoba prašti po svim temama, javlja se na sve i sva i ima odgovore na sva pitanja svijeta, i za tili čas - okrene forum naopačke. Sjetimo se one Hristove: samo jedno zrno gorušice...šta može da učini, prema tome...
MOgla bih o tom još stvari reći, ali zasad je dovoljno. Taman se spremam da ovih dana napišem i koju o energijama foruma i o tome kako i forum može biti "sveto mjesto". To je sve. Pozdrav adminu! |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|