Dobrodošli
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Starcy
Duhovni učitelj

Pridružio: 09 Avg 2008

Poruka Poslao: 26 Nov, 2010 22:24 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Petar iz Podgorice ::
...

Dobro si ga primjetila inače ti pobi sve oko tebe!

...

Volim tvoj smisao za humor Very Happy
Starcy
Duhovni učitelj

Poruka Poslao: 26 Nov, 2010 23:33 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Još jedno mi pade na pamet... a vezano za san koji sam imala.

Starcy ::

Odnekud je dotrčao neki patuljak i poklonio mi nakit - prsten ili minđuše, ne sećam se, jer je taj nakit bio od dijamanta koji je bio blistav i prozračan, a nakit je u obliku cveta. Motiv cveta se koristi i za prstenje i za minđuše, zato se ne sećam šta je bilo, jer mi je pažnju privuklo svetlucanje tog kristala.

Noćas sam sanjala neku kataklizmu, čini mi se da je bio zemljotres sa poplavom... Krenuli smo da bežimo na sigurno, ali ja sam se u nekom trenutku setila svog mačka koji je ostao zatovren u kući. I pored opasnosti vratila sam se po njega. Kad sam otvorila vrata prostorije u kojoj je bio zatvoren, mačak mi se obradovao i uputio mi iskrenu ljubav.

Danas, na javi, dobila sam izliv ljubavi od osobe koja mi nije tako otvoreno uputila ljubav već godinama.

Smatram ovo drugim dobrim znakom. Očekujem i treći da se celina zaokruži.
goge

Pridružio: 19 Nov 2010

Poruka Poslao: 27 Nov, 2010 01:51 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Petar iz Podgorice ::
...

Dobro si ga primjetila inače ti pobi sve oko tebe!

...

Sa Sv.Ilijom nena sale Perce Very Happy
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
talerman
Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008

Poruka Poslao: 27 Nov, 2010 04:00 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Starcy ::
Odakle to da je arhanđeo Sandalfon i Sv. Ilija isto?

Prema drevnim hebrejskim legendama Svetog Iliju su još dok je bio živ uzneli anđeli na nebo vatrenim kočijama. Sveti Ilija se na Nebu preobrazio u arhanđela Sandalfona. To isto se dokodilo još jednom proroku - Enohu- i njega su dok je još bio živ uzneli anđeli na nebo vatrenim kočijama i tamo se preobrazio u arhanđela Metatrona. To su dva najpoznatija jevrejska vaskrsnuća koja su opšte prihvaćena od svih kabalista, kako jevrejskih tako i hermetičkih. Njihov slučaj pokazuje da čovek može postati i arhanđeo u nekom svom poodmaklom stadijumu duhovnog razvoja. U svakom slučaju, Sandalfonu je povereno da se stara o Spoljašnjem omotaču Zemlje (Malkutu), dok je Enohu poverena Kruna (Keter). Dakle, arhanđelima ljudskog porekla, poverena je i ulazna i izlazna kapija Drtveta života. To je za sve nas ljude jako dobra vesta, zato što niko ne može da razume bolje ljudska bića od onih koji su sami nekada bili ljudi.
Iz nekih svojih ličnih iskustava, ja zaista ne bi mogao da potvrdim da li je Sandalfon stvarno bio Sveti Ilija ili nije. Nisam ga pitao. Siguran sam, međutim, da je on zaista čovek u svojoj izvornoj suštini. Isto tako Sandalfon se veoma često pojavljuje u obliku Svetog Ilije što sigurno nije slučajno.
zvoncica
Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009

Poruka Poslao: 28 Nov, 2010 13:10 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Tale, kako kineska javnost komentira sukobe između dviju Koreja, kakva je atmosfera ? ovo što mi imamo priliku čitati, ne miriše na dobro...ali svi izvještaji su relativno šturi, samo se nabrajaju događaji. Jesu li ljudi u Šangaju zabrinuti zbog mogućeg razmjera sukoba?

Imaš ti kakav filing?
 Nazad na vrh »
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 28 Nov, 2010 14:47 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ne znam Zvoncice, ja sam živeo u Severnoj Koreji, a bio sam i u Južnoj. Ovo što se dešava je jako loše. Zbog sličnih stvari više ni ne pratim političke događaje. Mnogo volim Severne Koreance. I tako... Ni Južni Koreanci nisu loši. Ovo je još jedan zgodan razlog da se što pre preskoči taj ambis. Pad ljudski je epohalnih razmera, a to se vidi gde god da se okrenemo, pa naravno, i u nama samima.
goge

Poruka Poslao: 02 Dec, 2010 08:15 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pozdrav Tale. Jel moze nesto vise o Zosimu i silasku u Limbo?
 Nazad na vrh »
Vera Bojičić
Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008

Poruka Poslao: 02 Dec, 2010 12:33 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat:
Prema drevnim hebrejskim legendama Svetog Iliju su još dok je bio živ uzneli anđeli na nebo vatrenim kočijama. Sveti Ilija se na Nebu preobrazio u arhanđela Sandalfona. To isto se dokodilo još jednom proroku - Enohu- i njega su dok je još bio živ uzneli anđeli na nebo vatrenim kočijama i tamo se preobrazio u arhanđela Metatrona. To su dva najpoznatija jevrejska vaskrsnuća koja su opšte prihvaćena od svih kabalista,

Ne bih ovakve događaje nazvala vaskrsnučem već vaznesenjem.
Telo ostane na zemlji kao senka ili materijalni deo čoveka a oslobođena duša se vaznese i proširi u prostor vremenu.
Između ta dva dela može neko vreme da se održava komunikacija.
Ovome događaju predhodi potpuno odricanje od uticaja materijalnog sveta. Samo u tom slučaju može doći da podele.
U Hrišćanstvu o tome govori Jevanđelje po Mateji. "Biće vas dvoje u krevetu, jedno ću uzeti
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 02 Dec, 2010 13:44 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

goge ::
Pozdrav Tale. Jel moze nesto vise o Zosimu i silasku u Limbo?

Pozdrav Goge!

Nije cudo sto sam danas ponovo izvukao kartu Umerenosti koja između ostalog govori o alhemiji.

Zosim je živeo u Aleksandriji u IV veku, a ovaj grad je još iz vremena Ptolomeida nasledio Atinu kao kulturni centar antičkog sveta. Vrlo malo se zna o njegovom životu, premda se veruje da je bio Egipćanin, ali da je njegovo neposredno okruženje bilo grčko. Zosim je spojio hermetičku teozofiju sa alhemijskim praktičnim ciljevima i ostavio iza sebe enciklopediju od 28 tomova koju je posvetio svojoj sestri Teosebiji. Naravno, ni ovo delo nije drugačije sačuvano nego samo fragmentarno.

Ideja spasenja je okosnica Zosimove alhemije. U njoj ima elelmenata egipatske magije, grčke filozofije, neoplatonizma, vavilonske astrologije, paganske mitologije i hrišćanske teologije. U stvari, ovo delo je odraz mističnih učenja egipatskih, grčkih, hrišćanskih i jevrejskih misterija. Zosim se u svojim delima stalno žalio da ne doprinosi ništa novo, da su sve već rekli njegovi prethodnici, ali pošto ta starija dela nisu sačuvana, Zosim je prvi alhamečar za koga istorijski znamo da je postojao. Bio je veoma uvažavan od budućih alhemičara, koji su mu davali epitete poput "veoma sveti" i "kralj filozofije" i sl. Njegova dela su sačuvana zahvaljujući arapskim prevodima. Puno su ga poštovali arapski alhemičari.
Po Zosimu, alhemija je i duhovni proces i označava očišćenje duše i sredstvo pomoću kojeg se duša može lakše uspinjati po božanskim planovima postojanja. Prvi altar se nalazi u hramu kažnjavanja sa kazanima kipuće vode u kojima se tela izlažu mučenju jer je to neophodan zahvat prilikom tnsformacije tela u stanje duha. Silazak i uspon uz stepenice je izvod iz jednog njegovog ekstatičkog sna koji je srećom sačuvan. U tom njegovom snu se pojavio Ion (verovatno sveti Jovan Krstitelj) kao duhovni vodič u formi sveštenika. To što mu je Ion govorio ima veze sa procesom alhemijske transformacije koja podrazumeva da pre oboženja (uspona na sedmi stepenik) prethodi rastakanje (što je silazak niz sedam stepenica). Ovaj njegov san je sasvim ozbiljno bio shvaćen od K.G. Junga koji ga je protumačio kao Zosimovu unutrašnju stvarnost. Istinski alhemičari su zaista prolazili kroz unutrašnje alhemijske procese koji su korespondirali njihovim spoljašnjim dostignućima. Kada bi se dobilo zlato, to je podrazumevalo prosvetljenje i završetak Vele dela. Zosim je smatrao da čovek treba da ide iznad sedam planeta i da samo ako uđe u Osmicu, može postati gospodarem sudbine. Smatrao je da čuvari sedam planeta nastoje da spreče čoveka u dosezanju znanja o njegovoj suštini. Silazak u Podzemni svet (Limbo, Pakao i sl.) predstavlja deo alhemijskog puta prema prosvetljenju i usko je povezan i sa hermetičkom mistikom.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 02 Dec, 2010 13:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

vera072 ::
Citat:
Prema drevnim hebrejskim legendama Svetog Iliju su još dok je bio živ uzneli anđeli na nebo vatrenim kočijama. Sveti Ilija se na Nebu preobrazio u arhanđela Sandalfona. To isto se dokodilo još jednom proroku - Enohu- i njega su dok je još bio živ uzneli anđeli na nebo vatrenim kočijama i tamo se preobrazio u arhanđela Metatrona. To su dva najpoznatija jevrejska vaskrsnuća koja su opšte prihvaćena od svih kabalista,

Ne bih ovakve događaje nazvala vaskrsnučem već vaznesenjem.
Telo ostane na zemlji kao senka ili materijalni deo čoveka a oslobođena duša se vaznese i proširi u prostor vremenu.
Između ta dva dela može neko vreme da se održava komunikacija.
Ovome događaju predhodi potpuno odricanje od uticaja materijalnog sveta. Samo u tom slučaju može doći da podele.
U Hrišćanstvu o tome govori Jevanđelje po Mateji. "Biće vas dvoje u krevetu, jedno ću uzeti

Pozdrav Vera.

Znači ti misliš da je Sveti Ilija nastavio da živi u telu na Zemlji i pošto je bio u duhu vaznesen na Nebo?
Zanimljivo.
Vera Bojičić
Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008

Poruka Poslao: 02 Dec, 2010 14:16 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Sigurno je tako bilo jer na taj način se održava veza sa ovim svetom.
Počela sam "Slučajno" ovih dana da čitam priče o postanju i prosto mi je neverovatno kako ih do sada nismo razumeli. Gnoza ubedljivo nosi na više istina.

Citat:
Eva,(Sofija Zoe) kao božanska Sila, nasmijala se njihovoj odluci. Zamaglila je njihove oči, i potajno ostavila uz Adama svoju sliku. Ušla je u Drvo Znanja i ondje ostala. Tražili su je, a ona im je otkrila da je ušla u Drvo i postala drvetom. Obuzeti strahom, slijepa su stvorenja pobjegla.

Pozabaviću se detaljima čim budem imala više vremena.
 Nazad na vrh »
goge

Poruka Poslao: 05 Dec, 2010 04:45 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ja neke stvari Tale ne mogu da shvatim. Voleo bih da procitam tvoje misljenje. Po meni mora se znati i jedna i druga strana, Kako ces stvarati nesto pozitivno ako ne znas sta je negativno, tj, ako se ne okuse ili spoznaju negative. Nema zrelosti bez toga. I ne razumem banovanje. Ako neko gresi i ako su vec svi radnici svetlosti ovde onda pomozite toj osobi koja remeti standard foruma da izadje iz problema u kojem se nalaz da bi greske nestale. Isto tako ako neko pokusa da nesto kaze pokazite malo razumevanja. Od svih radnika svetlosti odgovor je banovanje. Jel to funkcija radnika ili ratnika svetlosti. Ako je vec formiran sajt onda se mora imati snage za sve a ne samo ono sto je lako i bez odgovornosti. Nek sazru malo gospoda koja vode duhovni sajt.
Pozdrav svima.
 Nazad na vrh »
Zosim
Majstor

Pridružio: 16 Sep 2008

Poruka Poslao: 05 Dec, 2010 11:10 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ja neke stvari Tale ne mogu da shvatim. Voleo bih da procitam tvoje misljenje. Po meni mora se znati i jedna i druga strana, Kako ces stvarati nesto pozitivno ako ne znas sta je negativno, tj, ako se ne okuse ili spoznaju negative. Nema zrelosti bez toga. I ne razumem banovanje. Ako neko gresi i ako su vec svi radnici svetlosti ovde onda pomozite toj osobi koja remeti standard foruma da izadje iz problema u kojem se nalaz da bi greske nestale. Isto tako ako neko pokusa da nesto kaze pokazite malo razumevanja. Od svih radnika svetlosti odgovor je banovanje. Jel to funkcija radnika ili ratnika svetlosti. Ako je vec formiran sajt onda se mora imati snage za sve a ne samo ono sto je lako i bez odgovornosti. Nek sazru malo gospoda koja vode duhovni sajt.
Pozdrav svima.

Goge,

privukla me tvoja neuobičajena blagost čak i dok pričaš o škakljivim temama.
To je veliki dar.

Evo, pre nego što ti Talerman odgovori, izneću svoje mišljenje.

Goge,
da li ti postiš?
Da li smatraš da je post nešto loše i štetno po ljudsko zdravlje?

Da li je banovanje smrtna presuda?

A sada vidi kako se premetanjem tvojih reči neki odgovori sami slažu.

Kako ces stvarati nesto pozitivno ako ne znas sta je negativno, tj, ako se ne okuse ili spoznaju negative.
Po meni mora se znati i jedna i druga strana.
Nema zrelosti bez toga.
(Sad) razumem banovanje

PozZ
 Nazad na vrh »
Starcy
Duhovni učitelj

Poruka Poslao: 05 Dec, 2010 11:16 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pozdrav svima.

Goge, banovani su samo oni koji su otvoreno vređali ostale članove i koristili svaku priliku za omalovažavanje drugih, izdižući sebe.

Ovo je veoma tolerantan forum, alli sloboda koja ne poznaje sopstvenu granicu lako sklizne u tiraniju.

Ako te zanima kako se ponaša banovani član, i koliko dugo mu je dozvoljavano da se tako ponaša, uz konstantne opomene - čitaj poruke člana "istina". On ima i svoju posebnu temu, tako da ne moraš da tražiš njegove postove po forumu, mada ih svuda ima. Dovoljno je da pročitaš njegovu temu i to je to.

I vrlo bitno pitanje: zašto to tebi smeta? Bojiš se da ti ne budeš banovan? Zašto?
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 06 Dec, 2010 05:27 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Gogi, na ovom forumu se retko banuje i to samo u ekstremnim slučajevima. Prvi ban ne traje dugo i učesnik se posle toga ponovo može prijaviti pod istim nikom. Ni jedan član se ne banuje na prečac, već se o tome često vode duge diskusije među urednicima. Kuriozitet ovog foruma je da su i neki urednici prolazili kroz ban, na primer Protomajstor i Caca. Isto tako, neki drugi članovi, koji nisu urednici, ali koji su iza sebe ostavili pregršt sjajnih komentara i tako obogatili forum, takođe su u jednom trenutku bili banovani, na primer Zosim. Svaki ban se donosi teška srca. I osećaj nije nikada i nikome prijatan. Ali, napraviću ovom prilikom jednu analogiju, kako bi smo ostali u sferama mističnog, svi smo mi na neki način banovani iz Raja, zar ne?
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5  Sledeci
Strana 4 od 5

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka JAHAČI APOKALIPSE 583 ENEMOON 406875 23 Avg, 2011 19:53 pm
ENEMOON Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka DUHOVNOST za početnike..a i one koji misle da to nisu 111 5.element 88194 16 Dec, 2010 06:55 am
Sara Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Deset Božijih Zapovesti- DRUGA ZAPOVEST 139 Vera Bojičić 95892 17 Apr, 2010 23:33 pm
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SVETA ZNANJA - MESTA MOĆI - dr sci. Ljubiša Stojanović 64 drugar 67772 17 Apr, 2010 13:58 pm
drugar Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka KYMATICA - KIMATIKA - film koji treba obavezno pogledati!!! 3 ENEMOON 24597 21 Sep, 2009 18:50 pm
Giba Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka IZVODI IZ OBJAVA 73 plavizrak 65746 25 Apr, 2009 23:40 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zimski začini koji griju tijelo i duh 0 Vakan Tanka 20881 22 Jan, 2008 10:08 am
Vakan Tanka Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)