Duhovni dnevnik
Idi na stranu
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
talerman
Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008

Poruka Poslao: 09 Nov, 2010 07:04 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

UTORAK 9. novembar 2010.

Danas je utorak. Dan Marsa. Gebura. Ovaj dan bi trebalo da me podstakne na akciju. Izvlačim svako jutro po tri tarot karte. Prva karta govori o karakteristici dana. Druga karta govori o tome na šta treba da obratim pažnju. Treća karta ukazuje na cilj koji bi trebalo da ostvarim ovog dana. U jutrašnjem izvlačenju, tarot mi je otkrio da treba da obratim pažnju na Maga. Ukoliko Geburu povežem sa Magom, potpuno mi postaje jasno da je danas dan za pokretanje. Sada sam već poznat lik u komšiliku. U poslednjih nedelju dana ne krećem se izvan bloka u kome živim. Možda ću se danas prošetati gradom. Ako ništa drugo, verujem da ću se javiti nekim svojim zanemarenim prijateljima e-mejlom. Dan je za akciju.
U svakom slučaju, samim tim što danas pokrećem ovaj duhovni dnevnik govori da se u meni probudio Mag. Ovo je jedna sasvim nova akcija, a rezultati su neizvesni. Proveo sam sat vremena u nastojanju da ostvarim astralnu projekciju u kartu Maga. Nisam uspeo zato što mi ukućani nisu dali mira. Sve jedno, probaću ponovo večeras. Pokušaću da ostvarim putovanje u kartu maga u magični čas Merkura, zato što mi se čini da su Mag i Merkur odlična kombinacija i da će mi ta konekcija omogućiti lakši odlazak u kartu Maga.
Drugi sasvim jasan izbor koji sam imao je bio ostvarivanje vantelesne projekcije u pravcu Marsa (Gebure). Međutim, pošto sam bio u Geburi prošlog utorka, a ne pamtim kada sam poslednji put bio u karti Maga, izbor je pao na Maga. Dakle, pošto mi prvi put nije uspelo, pokušaću sledeći put, a do sledećeg puta treba da prođe skoro ceo ovaj bogovetni dan.
U sklopu mojih duhovnih svakodnevnih iskustava spada i bavljenje na forumu Objave. Pomislih danas da bi zaista bilo lepo da sam uspeo u svojoj nameri da objavim knjigu o duhovnosti. Moji postovi su zaista razbacani na sve strane po ovom i drugim forumima. Kada bi ih sve skupio, organizovao i sistematizovao, ispala bi od toga jedna solidna knjiga. Samo što sada imam prioritete. Na neki čudnovat način, našao sam se u situaciji da treba da se borim za opstanak, ali sam srećan zbog toga što znam da je čitav univerzum odlučio da mi pomogne u ovim prilično teškim, nesigurnim i neizvesnim mundanin trenucima kroz koje prolazim.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 10 Nov, 2010 02:49 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Utorak, 9 novembar - II deo dana

Posle prvog pokušaja izvođenja astralne projekcije u kartu Maga, otišao sam u prodavnicu i usput oko sebe tražio znakove koji bi mi mogli ukazati na njegovo prisustvo. Ispod sebe, dok sam koračao po parku, ugledao sam jedan veliki gvozdeni ključ koji se materijalizovao do te mere, da sam u trenutku zaista pomislio da se nalazi u našoj ravni. Sagao sam se da ga podignem i stavio ga odmah u poseban kutak svog astralnog hrama u kojem držim i ostalu opremu. Kada sam se vratio kući, koncentrisao sam se na kartu Maga i u jednom trenutku primetio da se iz te slike lagano izdvaja njegovo eterično telo i prelazi u našu realnost. Nisam ovaj postupak nastavio do kraja, zato što sam morao da se pozabavim nekim mundanim stvarima.

Mag se vratio u kartu, a ja sam počeo da se spremam za sastanak sa izdavačem koji mi je objavio dve knjige. Bilo mi je sve vreme mučno povodom tog predstojećeg sastanka, zato što inače u poslednje vreme osećam mučninu kada treba da se sretnem sa ljudima koji mi nisu bliski ili sa onima koji mi jesu bliski, a koji se me na ovaj ili onaj način izigrali. Samo me je Mag naveo da izađem u grad. Bez njegove intervencije, svakako bi ostao kod kuće, jer je njemu bitna spoljašnja aktivnost. Mag se protivi inerciji.

Ovaj moj izdavač je svestran čovek, promućuran je i bezobziran biznismen, novinar, izdavač i muzičar. Postoji u Šangaju jedan klub koji se zove Cotton Club. Tamo sviraju dobri džez i bluz bendovi. Moj izdavač ima svoj bend koji je baš večeras imao svirku u tom kljubu. Dok je pevao svoje hitove, ja sam sedeo u društvu njegovih poslovnih partnera Amerikanaca i Slovenaca. Jedan njegov hit je obrada Stingove pesme Englishman in New York, a reči idu ovako: You know my accent when I lie, I am an Englishman in Shanghai.

Nisam od izdavača dobio nikakvu poslovnu ponudu, čemu sam se možda poluiskreno i polupotajno nadao, ali mi je zato rekao da voli moje knjige, da mu se svidja kako pišem, te da će objaviti šta god to ja budem napisao u budućnosti. Da, ali za koje pare (razmišljao sam ja u sebi, imajući u vidu potpuni finansijski slom moja dva ranija projekta koja sam imao sa njim).

Mag mi je bio u koloni "na šta treba obratiti pažnju", dok je cilj tog dana bio Mesec. Bilo mi je jasno, sada pred kraj dana, da je cilj danas bio upravo ovaj čudni, ekscentrični, mutni i interesantni Englez. On već godinama hoda po Kini. Cilj mu je da peške prevali put od Šangaja do Tibeta. Pešači etapno. Pošto pređe u jednoj turi par desetina kilometara, vraća se avionom za Šangaj, pa nastavlja kasnije odakle je stao. Njegov favorit je mistik i ekscentrik Dingle, koji je takođe prešao Kinu peške, ali u jednom cugu i to pre nekih 80 godina. Tog Dingla su napali neki banditi dok je prolazio kroz Tibet, a spasio ga je lama.Lama ga je primio u manastir i uputio ga u tajne svoga učenja. Dingle je doživeo prosvetljenje tamo na Tibetu, posle čega je i sam postao duhovni učitelj. Mog izdavača oduševljava Dingle jer smatra da je ovaj avanturista bio prvi koji je prepešačio Kinu, a da će on biti drugi. Ja sam mu na to odgovorio: - Ah ne, dragi moj prijatelju, nije Dingle bio prvi niti ćeš ti biti drugi, prvi koji je preprešačio Kinu, bio je isto jedan čudak iz tvoje zemlje Engleske, Alister Krouli. Moj izdavač se zagrcnuo dok je ispijao visku kada je čuo šta sam mu rekao. Kraj njega je sedeo i jedan mladi Englez. Tek je došao u Kinu. Ima 22 godine. Rekao mi je da želi da bude uspešan. Došao je u Kinu da bude uspešan. Pitao me je šta je to uspeh. Ja sam mu rekao, e pa sinko, kada si me pitao, sada ćeš morati i da me slušaš. Dopustio sam Magu da se ispolji iz mene. Ali, i ovaj mladi Englez je, takođe, u sebi imao crtu Maga, premda na nekom prilično bazičnom nivou. Dok smo razgovarali stalno je ponavljao: aktivnost, ja moram da budem aktivan, ja poludim ako prodje dan a da ništa nisam uradio...ja hoću da budem uspešan biznismen...-

I tako, vratio sam se kući posle svirke i poslovnog sastanka. Legao sam u krevet u nameri da konačno ostvarim astralnu projekciju u kartu Maga. Ali, nisam uspeo. U baru sam popio dva piva. Jako je teško ostvariti astralnu projekciju ukoliko je čovek pre toga pio nešto alkohola, premda nije nemoguće. Zaspao sam i probudio se bez ikakvih snova, a kamo li nečeg drugog.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 10 Nov, 2010 03:49 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Sreda, 10. novembar - I deo dana

I ovo jutro sam započeo sa istim ritualom otvaranja dnevnih karata i ponovo mi se na poziciji "na šta treba da obratim pažnju" pojavio Mag. Ovo je već više nego ozbiljna situacija koju nikako ne bi smeo da shvatim olako. Statistički gledano, minimalne su mogućnosti da se Mag uzastopno pojavi na istom polju uzastopno u dva dana. Odavno sam, naravno, odbacio bilo kakve slučajnosti kada je reč o tarotu, ali ovde podvlačim pitanje statistike i slučajnosti za one koji su početnici u tarotu, pa možda zbog toga možda misle da se otvaranja mogu dovesti u vezu sa slučajnostima. Tarot je Sveta knjiga. Pol Foster Kejs je napisao da bi zatvoreniku osuđenom na dugogodišnju robiju bio sasvim dovoljno da za čitanje ima tarot i da bi se tokom izdržavanje kazne prosvetlio ukoliko bi znao da ga koristi. I tako, Mag mi je jutros rekao da za mene ima važnu poruku koju nije uspeo da mi saopšti u toku jučerašnjeg dana. Čim završim ovaj deo izveštaja, pokušaću da pronađem neki način da meditiram, što nije lako u ovom malenom stanu sa bučnim ukućanima. Potražiću dodatnu literaturu o Magu, a .možda ću u toku današnjeg dana ponovo nastaviti da pišem na podforumu o Tarotu, tamo gde sam zastao kod mačeva Male Arkane.

Pored toga, danas je sreda, dan koji neizmerno volim, jer je ovaj dan povezan sa Merkurom, planetom koja mi neodoljivo prija. Ovo je dan kada želim da se prisetim Tri Puta Velikog Hermesa i ako bude prilike da pokušam da obnovim kontakt sa njim. Sreda je za to podesan dan jer se Hermes Trismegistus, naravno, dovodi u vezu sa Merkurom. Dakle, današnji dan bi trebalo da mi prođe u znaku Merkura, Maga i Hermesa Trismegistusa. A šta će od svega toga ispasti, videćemo u toku mog sledećeg javljanja.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 10 Nov, 2010 07:05 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

10. novembar - II deo dana

Jasno mi je da astralna poseta Magu nije ni najmanje jednostavan zadatak i da ću morati za to da se pripremam ceo dan.
Najpre sam se podsetio iz svojih dnevnika o ranijim iskustvima koja sam imao sa Magom tokom svojih astralnih izleta. Ovo je šta sam zapisao:

Mag je nakon Lude bila prva tarot karta koju sam posetio u svojoj astralnoj projekciji. Susret se odigrao u uobičajenom gradskom ambijentu na platou ispred stanice metroa. Izgldeao je kao mudri čovek u kasnim četrdesetim godinama, sa kožnom jaknom i farmerkama, poduže brade i strogog pogleda. Bez uvoda rekao mi je: ”Pođi sa mnom, hoću nešto da ti pokažem!”. Dok sam hodao za njim, očekivao sam da će mi pokazati neku strašnu istinu, upoznati me sa nekim nemilim proročanstvom ili mi strogo i jasno predočiti istinu o mojim teškim slabostima, manama ili limitima. Rekao mi je: ”Pogledaj u ovo drvo!” Pošto sam očekivao neko strašno i ozbiljno znamenje, nisam mogao da poverujem svojim očima kada sam na stablu ugledao zakačen bezazleni dečji kupončić iz društvene igre Monopola. Dok sam se pitao šta bi trebalo da znači taj simbol, začuo sam Maga kako viče na prestravljenu grupu ljudi koji su pokušavali da izađu iz stanice metroa".

Danas kada čitam o tom iskustvu, mislim da mi je Mag tom prilikom ponudio pehar, dok je na one prestravljene putnike iz nekog razloga isukao mač.

Veoma malo vizija posvećenika o Magu se može pronaći u literaturi. U knjizi “Simbolizam Tarota”, P. D. Uspenski je preneo svoje uvide sa mističnog putovanja kroz puteve velike arkane. Mag se Ousepsnom pokazao kao džin čija se glava gubila u beskraju, sa jednom rukom koja pokazuje nebo a drugom zemlju. Kada su im se ukrstili pogledi, Uspenski je video kako se reflektuje u Magu kao u ogledalu i kako u njegovim očima vidi sebe. Maga je doživeo kao biće koje svojim rukama ujedinjuje nebo i zemlju i kontroliše četiri elelmenta. Zadrhtavši pred dubinom misterije koju je dotakao, osetio je da nema ničega osim plavog neba; ali da se u njemu otvorio prozor kroz koji je mogao da vidi nezemaljske stvari i čuje nezemaljske reči."

Pošto sam to pročitao, ostao sam sam u stanu i odmah krenuo u meditaciju. Znajući, međutim, da će supruga da se vrati za pola sata, nisam se upustio u pokušaj vantelesne projekcije, već sam primenio metod invokacije. Naime, postavio sam kartu Maga kraj sebe i izgovarajući njegovo ime, nastojao sam da privučem k sebi njegovo umeće, znanje i energiju. Bilo mi je ovaj put teško da smirim um, jer sam stalno očekivao da će žena da se vrati iz prodavnice i poremeti me. Došao sam do trenutka kada sam se konačno potpuno opustio, ali me je početna vizija iznenadila, trgla i vratila u ovu realnost. Ipak, osetio sam u sebi izvesnu snagu i bistrinu uma koju pre meditacije nisam imao, pa sam došao tako do zaključka da je ova invokacija dala izvesne rezultate. S obzirom da je Merkur planeta koja sama po sebi obećava pojačanu komunikaciju, a uz Maga koji dodatno pojačava ovaj njen aspekt, nisam se iznenadio kada me je u mejl boxu dočekalo mnoštvo e-mejlova.

Nastavljam kasnije.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 10 Nov, 2010 09:46 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

10. novembar - III deo dana

Na putu do škole gde sam krenuo da sačekam svoga sina, tragao za sam za znakovima Maga. Moguće da ih nisam našao, ali sam vrlo brzo poćeo da govorim sa svojim sinom o nekim mudrostima. Dao sam mu pre deset dana zadatak da pronađe 7 pera. Međutim, ispostavilo se da sam mu dao skoro nemoguć zadatak, zato što u ovom gradu nema ptica, pa tako nema ni pera. Dok smo tako razgovarali, kako i gde da pronađemo tih 7 pera, predložio mi je da zapitamo Boga i naše anđele čuvare. Složih se oduševljena sa predlogom moga sinom. Prepoznadoh u njemu pravog malog maga. Meni takva ideja nije pala na pamet.

Kada smo se vratili kući, odlučio sam da podignem moj rad sa Magom na viši nivo. Postavio sam na sto kartu Maga, a pored nje jedan za tu svrhu posebno određeni gorski kamen i topaz, te sam zapalio žutu sveću. Izgovorio sam tri puta ime Maga i u tom trenutku ugledao kako se Mag podiže u svom eteričnom obliku iz karte. Kraće od jedne minute je hodao u svom minijaturnom obliku oko karte, pre nego što je konačno nestao iz mog vidokruga, nastavivši put do svog odredišta u svom astralnom telu. Dok je bio tu prisutan pred mojim očima, zamolio sam ga da mi pomogne u tome da budem aktivniji u ovoj fazi života i da uživam u toj aktivnosti. Zahvalio sam mu se na dosadašnjoj pomoći.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 11 Nov, 2010 01:19 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

10. novembar - IV deo dana

Pošto sam proveo disciplinovano veče, postigao sam sinoć astralnu projekciju u oblast Maga. Video sam nekoliko grupica ljudi kako igraju kung fu i neke druge borilačke veštine. Među njima sam prepoznao i višeg ja svoga kuma. Samog Maga ovoga puta nisam video, ali mi je jasna njegova poruka da ću se u narednom periodu morati pozabaviti sa elementom vatre i da ću morati konačno krenuti da se ozbiljnije bavim nekim sportom.

Pošto sam imao još dve astralne projekcije, to sam iskoristio da obiđem i područja Visoke sveštenice i Lude.
Područje visoke sveštenice je nepojmljiv Raj zlatnih jezera i zamkova na plaštu srebrnkaste noćne tišine.
Luda je područje gde srećemo sami sebe. Sreo sam najpre jednog čoveka koji je izgledao isto kao ja. On je ubrzo otišao, ali su se pojavili mnogi drugi ljudi. Prišao sam jednoj starici i pitao je kako se zove. Rekla je Talerman. - Pa koliko vas ima? - Rekla je, ima nas 1000, dok drugih ljudi ima 5 miliona.
Čudni su putevi Gospodnji...
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 11 Nov, 2010 01:40 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

11. novembar 2010

Svanuo je četvrtak, Jupiterov dan, mislim da ću ovaj dan posvetiti Jupiteru, ali videćemo, tek je počeo.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 11 Nov, 2010 04:40 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

11. novembar 2010

I deo dana

Današnji dan posvećujem arhanđelu Cadkijelu i sefiri Chesedu. Najpre sam posvetio jedan ametist Cadkijelu. Amrtist se inače povezuje sa sefirom Chesed, pa sam smatrao da je ovo dobar izbor. Posvećivanje ametista Chesedu sam učinio na sledeći način. Stavio sam jedan kraj drugog ametist i kartu arhanđela Cadkijela i upalio ljubičastu sveću. Pripremio sam i mešavinu esencijalnih ulja od kamilice, sandalovine i rozmarina. Ametist sam posle izvesnog vremena prelio esencijalnim uljem, te sam posle toga prešao plamenom preko njega. Usput sam se molio Bogu i ponavljao u sebi reči kojim sam pozivao energiju arhanđela Cadkijela da pređe u ametist. Od sada će ovaj ametist stalno biti sa mnom kada budem obavljao bilo kakve poslove u vezi sa Jupiterom, a posebno ukoliko to bude bilo povezano sa arhanđelom Cadkijelom i sefirom Chesed.

Nakon toga sam meditirao na ljubičasti plamen arhanđela Cadkijela, u svom prvom današnjem pokušaju da dospem do sefire Chesed. Tokom meditacije uspeo sam da se opustim. U svom astralnom hranu, vizuelizirao sam kako ističem na jarbol zastavu Chesed i Cadkijela, kao pripremu za dublji ulazak u meditativno stanje transa. Na žalost, prekinuo me je telefonski poziv, pa sam se odmah vratio u ovozemaljski nivo svesti.

Prelistavam knjige, tražeći interesantne podatke o Jupiteru koji bi mi mogli pomoci u današnjem radu.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 11 Nov, 2010 07:01 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

[b]11. novembar - II deo dana[/b]

Postoje, koliko je meni poznato, makar tri različite vrste meditecija na arhanđela Cadkijela.
Ne treba ih mešati.
Malo pre sam isprobao prvu vrstu, a kasnije ću i ostale.
Po prvoj meditaciji, prizivamo arhanđela Cadkijela da nam pomogne u purifikaciji i čišćenju aure kroz transmutaciju negativne energije u pozitivnu. Lako je ovo napisati, ali nije jednostavno izvesti. U pitanju je jedan vid alhemijskog procesa pri kome se ljubičasti zraci arhanđela Cadkijela unose u pećnicu našeg organizma. Kako bi se ti ljubičasti zraci zaista uneli u naš mikrokosmički sistem, potrebno je da se čovek najpre potpuno opusti, pa tek onda da prizove arhanđela Cadkijela sledećim ili sličnim rečima: "arhanđele Cadkijele usmeri energiju ljubičaste svetlosti transformacije prema svim poljima moga tela i aura u cilju čišćenja i preobražaja negativnog u pozitivno." Prilikom daljnjeg opuštanja, trebalo je otprilike da osetim kako me obuzima fantastična ljubičasta svetlost, te kako se prožima u pravcu uma, tela i aure. Iako ljubičastu svetlost i nisam baš video, znao sam da prodrire do mog uma jer su se njemu počele odslikavati slike nekih mojih apsurdnih strahova kojih vučem iz ranog detinjstva ili ko zna već od kada, a za koja nisam ni bio svestan da ih još ima mesta u mojoj podsvesti (strah da mi ne pokisne bicikla???). Pored toga, u nekoliko navrata, tokom meditacije, moj um je podivljao, te je kao pobesnela zver, iznenada i potpuno nekontrolisano počeo da huli - što sam odmah prepusio ljubičastoj svetlosti da preobrazi u nešto bolje...Bilo je i drugih negativnih emocija koje hrle na površinu prilikom izvođenja ove meditacije - njih sve sam slao prema žrvnju za to odgovarajućih čakri. Bilo je bolje da sam koristio prilikom ove meditacije esencijalno ulje od lavande, ali sam zaboravio. Ovaj prvi vid meditacije može da posluži u brojne svrhe, na primer u samoiscelivanju ili iscelivanju drugih, karmičkom čišćenju i sl.

Sledeća meditacija će biti usmerena prema postizanju otvaranja viših čakri uz pomoć ljubičastog plamena u cilju postizanja duhovne mudrosti i znanja.

A treća vrsta meditacije, moja omiljena, trebalo bi da se preobrazi u astralnu projekciju i da bude usmerena prema putovanju na Jupiter (Chesed) u nameri da vidim i razgovaram sa arhanđelom Cadkijelom.

Keep you updated.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 13 Nov, 2010 02:13 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

13. novembar - I deo dana

Prošlog četvrtka je sve išlo kako treba u mom radu sa Chesedom, sve dok me predveče nije jedan poznanik pozvao na piće i tri sata govorio o nekim našim zajedničkim pozaninicima, njihovim malverzacijama, te o luksuznom životu i obilju kojim ih je Jupiter bespoštedno darivao, bez obzira nja njihove niske ljudske karakteristike. Ta njihova gramzivost je i potpomogla tamnoj strani Jupitera da sprovede svoj uticaj, po sistemu anologije, da se slicno slicnim privlaci. Ova banda o kojoj smo moj poznanik i ja pričali, a koja je na rukovodećim položajima u pojedinicim institucijama i firmama, sticali su bogatstvo koristeći uticaj klipota Chesed, te su sami postali demoni te tamne strane Jupitera. To je meni bilo jasno, ali mi je bilo teško u tom trenutku. Ti ljudi gaze preko mrtvih, a jedan od tih na mrtvo pregaženih sam i ja. Vratih se tako u kuću i pogledah se u ogledalo. Klipot Cheseda je ušao i u mene. Ali, ne u smislu što bih sada poželeo da budem gramziv poput te rukovodeće bande, već u tom smislu što sam počeo samog sebe da sažaljevam. Postavljajući nezgodna pitanja Jupiteru, otišao sam na spavanje i zaspao. Nisam dobio odgovor, ali sam jako loše spavao.

U petak sam proveo ceo dan u šetnji. Ispepešačio sam nekih 20 kilometara. Pravio sam pauze kako bi pročitao jednu prelepu knjigu o budizmu do kraja. Ceo jučerašnji dan sam tako posvetio šetnji i budizmu.

Jutros je svanula Subota, dan Saturna, te mi je sada vreme da počnem da razmišljam o svojoj karmi, a mislim da će time biti obeležen ostatak dana.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 13 Nov, 2010 07:52 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

[align=right]13. novembar - II deo dana
[/align]

Postoje mnogobrojni nacini po kojima mozemo raditi na nasoj karmi, ali sam se ja odlucio na to da se danas okusam na neki od sledecih postupaka:
Prva mogucnost je da se preko andjela cuvara spojim sa arhandjelom Metatronom, te da preko dobijene vizije, dodjem do odgovarajucih zakljucaka.
Drugi postupak se tice kontaktiranja andjela heruvima preko kojih mozemo dobiti pristup akaskim zapisima. Problem je u tome sto su heruvimi uglavnom na Mesecu, pa je bolje da taj pokusaj ostavim za neki od narednih ponedeljaka.
Treca varijanta je vantelesni odlazak na Binah gde bi mogao da potrazim arhandjela Cafkijela koji je cuvar akaskih zapisa i koji takodje vazi za "princa duhovne borbe protiv zla, pa tako predstavlja mocnog zastitnika protiv svakog ko bi hteo da nam naudi.
Cetvrta mogucnost je vantelesni odlazak na jedan od sledeca dva mentalna etira koji su vrlo karmicki po njihovoj prirodi: KHR i ASP.
Peti nacin je poseta Dvorca arhandjela Sandalfona na severnom delu Malkuta. Ova poseta je uvek propracena nekom posebnom karmickom avanturom.
Sesti nacin je da potrazim boginju Atenu sa kojom sam vec ranije ostvario kontakt i koja mi je rekla dosta stvari koje se ticu proslog zivota.
Sedmi nacin je da posetim samog sebe iz jednog ranijeg perioda mog zivota kako bi mu porucio da ne pravi neke greske kojih on tada nije bio svestan, a kojih sam ja sada svestan.
Ima jos mnogo mogucih nacina, ali cu se skoncentrisati na jedan od navedenih, pa cu o tome pisati u nastavku.

Poslednji izmenio talerman dana 13 Nov, 2010 11:39 am, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 13 Nov, 2010 11:37 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

13. novembar - III deo dana

Najpre sam obavio meditaciju tokom koje sam jednostavno utonuo u crninu Binaha. Izasao sam odatle okrepljen kao da sam se upravo okupao u carobnoj crnoj saturnijanskoj vodi.
Iskoristio sam ovaj divan osecaj kako bi pokusao ostvariti vantelesno putovanje u Binah. Uzeo sam plavi safir koji obicno koristim u svojim vantelesnim putovanjima i ostalim radnjama sa Binahom. Zaboravio sam, na zalost, da upalim tamjan, jer on od starina ima cvrstu vezu sa Saturnom i stvara jednu dostojanstvenu atmosferu koja ume da podstakne ovako zahtevan rad na izdvajanju astralnog tela od fizickog, pogotovo ako je u pitanju karmicki put. Nisam bio u mogucnosti da se potpuno opustim, te sam zato presao na B varijantu - okrenuo sam se na stranu i jasno izrazio nameru da hocu da sanjam Binah, te da hocu da se setim sna kada se budem probudio. Meni je sada nemoguce opisati o cemu se radilo u tom snu. Podaci iz Binaha su uvek izrazito licne prirode, jer je ta sefira nasa pramajka - ona sve zna o nama, te to sto nam govori i jeste veoma intimno. No, mogu reci toliko da sam usnio jednu katastroficnu varijantu svog zivota koja se nije ostvarila - Bogu hvala na tome i hvala na tome starom ocu Saturnu i iskonskoj majci Binah. Odmah sam se osetio mnogo bolje, raspolozeno i veselo. Shvatio sam kako mi nije lose, te sam odmah jos zahvalio Bogu na svemu sto jesam i na svemu sto imam.

Sada cu krenuti u setnju u daljoj potrazi za svojom sustinom, prateci znakove karme, proslih zivota i Saturna. Izlazim iz stana u saturnijansku noc, ne znajuci sta me tamo ceka.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 13 Nov, 2010 13:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

13. novembar - IV deo

Poneo sam sa sobom u setnju mali magicni stap od vrbinog drveta kojeg sam sam napravio. Prema Solomonovom kljucu, vrba se posebno koristi za rad sa duhovima Meseca, dok prema Francu Bardonu, ona moze da se koristi kao stap za ispunjenje zelja. Djordano Bruno je u svom delu De Imaginum Compositione iz 1591. godine prikazao boginju Veneru sa vrbinim stapom u svojoj ruci. U svakom slucaju, bilo da je dan Meseca, Venere ili Saturna, volim ponekad da u svojim setnjama ponesem ovaj magicni stap da mi pravi drustvo. Ovoga puta sam ga prepustio da me vodi, u zelji da pronadje poseban kamen koji ce mi u buduce pomagati u radu sa Saturnom. Naizmenicno bi onda taj kamen koristio sa plavim safirom ili bi ih koristio zajedno kako bi im pojacao dejstvo. Pre neki dan sam u jednoj setnji izgubio lapis lazuli, pa ne bih voleo da mi se to dogodi i sa plavim safirom.
Nisam pronasao zeljeni kamen, ali cu potragu nastaviti sledece subote. Mogu, ipak, da kazem da sam se lepo proveo i da je bilo poucno. U obliznjem parku Kinezi svako vece organizuju igranku. Pustaju kinesku ili stranu pop muziku i igraju. Seo sam da ih posmatram. Bilo je ih vise nego obicno. Izbrojao sam ih sto, a onda sam prestao da brojim. Noc je bila tiha, muzika odmerena, a bat njihovih koraka je prijatno i ravnomerno odzvanjao - ne bi se ni malo zacudio da sam ovakav prizor zatekao da sam u Binahu. Posmatrao sam ih priblizno sat vremena, pitajuci se: - Zasto ovde sedim i zasto ih gledam?
Onda sam konacno shvatio poruku. Oni su veseli. Raduju se. Igraju se. Druze se. Lepo im je. Ja jesam ponovo probudio dete u sebi, ali je ono u poslednje vreme cesto tuzno, melanholicno i usamljeno. Moracu da radim na tome da ovo dete u meni ponovo bude razdragano i veselo, kao sto je nekada bilo, pre tridesetak godina. Mnogo toga sam shvatio na osnovu ove kratke setnje. Velicanstveni Saturn je izravnjao negativne uticaje Jupitera od proteklog cetvrtka. Preostaje mi jos da nocas pokusam da vantelesno odem u Binah, cime bi zaokruzio ovaj dan.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 14 Nov, 2010 02:10 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

14. novembar - Nedelja - prvi deo dana

Danas usmeravam svoju pažnju na Sunce. To mi nije samo zadovoljstvo, već je sada postala i obaveza, zato što sa nekolicinom prijatelja svake nedelje izvodimo zajedničke posete Suncu.
Jutros sam obavio kratki ritual Suncu. Upalio sam sveću zlatkaste boje i sastavio mešavinu esencijalnih ulja od jasmina i ruže. Stavio sam na sto kartu arhanđela Rafaela i na njoj jedan od mojih gorskih kristala koji ću od sada posvetiti samo Suncu. Najzgodniji za rad sa Suncem bi bili sunčani kamen ili topaz. Na žalost, sunčani kamen nemam, a imam samo jedan topaz, ali sam njega već posvetio Magu. Sve jedno, gorski kristal je dar Božji u tom smislu što se može koristiti u bilo kakve svrhe, samo ga treba prethodno impregnirati. Dok ovo pišem, u celoj prostoriji se oseća divan miris jasmina i ruže. Nadajmo se da će me inspirisati u toku današnjeg dana.

Prelistavam svoje ranije beleške o Tifaretu.
Tifaret je nefizičko Sunce koje svojom svetlošću obasipa ostale sefirota koje nemaju izvor sopstvene svetlosti (Malkut, Netzach, Yesod i Hod).
Prema bugarskom mistiku Mikhael Aivanov-u, iza ljudske percepcije Sunca kao usijane vruće ogromne zvezde, nalazi se Tipharet kao sfera mudrosti i harmonije sa okeanima, planinama, florom i faunom.
U Tifaretu se nalazi mnoštvo škola i duhovnih akademija, pa tako veliki broj uzašlih majstora naseljava ovo područje. Prilikom posete Tifaretu, često nam se može desiti da se nađemo u učionici u ulozi učenika koji sluša predavača.
Skoro posle svakog boravka u ovoj sferi, vraćamo se natrag sa novostečenim veštinama, znanjem i energijama. Kako naše veštine rastu, tako treba da raste naša poniznost, što je jedna od odlika Hristove energije kojom se napajamo u Tifaretu i koja nas podstiče na daljee učenje i prenos stečenog znanja drugima.

Nefizički zdravstveni centri se, takođe, nalaze u Tifaretu, pa se tako i veliki broj informacija o isceljivanju može steći u ovoj sferi. Zdravstveni centri često imaju izgled velikih piramida, pa kada se nađemo kraj njih, može nam se učiniti da dotiču nebo. U njima rade aragothi, arni, olapi i ostali nefizički lekari kojima se možemo obratati za pomoć kada se nađu u nevolji naši bližnji.

Brojni rajoliki delovi postoje u eteričnim i astralnim sferama, dok se centralno mesto raja u mentalnoj sferi nalazi u Tifaretu. Duga nastaje u Tifaretu. U Tifaretu se uči kroz igru. Stanovnici ove sfere su spontani, duhoviti i puni ljubavi. Smisao za humor se tamo visoko ceni. Tifaret sam uvek obilazio kroz smeh i dobro raspoloženje. Tokom jednog putovanja, najpre sam se našao u stanu u kome je svaki kutak bio ukrašen divnim žutim cvećem. Potom sam se prošetao po selu koje je bilo čisto, uredjeno i idilično kao što iz daljine izgledaju prizori kašmirskih šuma. Dok sam tako hodao, na okolinim poljanama video sam lavove kao se igraju sa antilopama i kada sam izašao iz sela, na klupi sam ugledao starca koji me je odmah pozdravio i rekao uz osmeh: - Da li hoćes da zivis kod nas u Tifaretu?" Ja sam mu isto tako kroz osmeh odgovorio: "Naravno da hoću". A on me je onda šaljivo upitao: "Hoćes li odmah da pređeš da živiš kod nas? Na to sam se ponovo nasmejao (premda mi nije baš bilo sve jedno, jer je njegov predlog možda podrazumevao napuštanje fizičkog tela, a možda nešto sasvim drugo na šta tad nisam imao odgovor). Shvatio sam to kao šalu, pa sam mu kroz osmeh odgovorio: "Neću odmah, ali hoću za 100 godina". Na to smo se obojica nasmejali, pa smo se tako smejući se razišli. Ali pre nego sto sam otišao, stigao sam da ga pitam: "Da li se umire i u Tifaretu? ". Na to mi je on odgovorio: "Nigde se ne umire jer je duša večna".

Veliki majstor Tifareta mi se, na žalost, nije predstavio. I on je, međutim, potvrdio, da kroz duhovnost moramo ići opušteni, kroz smeh i igru, kao da smo deca. Arhanđeo Rafael presedava ovom sefirom. Dan u nedelji arhandjela Rafaila je nedelja. Stoga je najbolje koristiti nedelju za putovanje u Tipharet ili za kontakt sa Arhanđelom Rafaelom. Rafael pripada anđeoskom redu Malacheem-a, i jedan je od retkih arhanđela koji nam se najčešće pokazuju sa klirima. Kada vidimo Rafaela, to može biti znak da je došlo vreme da se oslobodimo fizičkih lanaca koji nas sprečavaju u ostvarivanju duhovnih ciljeva. Jevrejski spis, “Pecina zlata”, opširno opisuje Adamovu sahranu i u jednom delu iznosi da su Adama sahranila čeriri arhanđela: Urilo, Gavrilo, Rafailo i Mihailo. Rafael je poznat i kao božanski lekar. Rafaelovo ime znači " Bog Leči". On je poznat kao iscelitelj koji je odgovoran za fizička isceljenja za sva živa bića. Hebrejska reč za doktora ili lekara je Rophe i nalazi se u istom korenu reči kao Raphael.

No, prošlo je mnogo vremena od kada sam ovo napisao. U međuvremenu sam neka znanja o Suncu produbio, dok sam neka druga potpuno zanemario. Meditirao sam, kontemplirao, razmišljao i čitao o Suncu, ostvario tamo nekoliko vantelesnih projekcija. Tifaret je polako počeo da mi otkriva neke svoje tajne.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 14 Nov, 2010 11:07 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

14. novembar - II deo dana

U drugom delu dana se ništa posebno nije desilo. Oblaci su pokrili Sunce, tako da od njega nije bilo ni traga. Zahladnelo je. Ja sam danas ceo dan posvetio Suncu. Dok sam se šetao, obavio sam jednu vežbu koju preporučujem samo onima koji znaju tačno šta rade. Ostali koji ovo čitaju treba da odustanu od ove vežbe u samom startu ukoliko nisu sto posto sigurni da nisu postigli svesni kontakt sa svojim anđelom čuvarom. Nastojao sam da hodam po trotoaru žmureći, oslanjajući se potpuno na vođstvo svoga anđela čuvara. Hodao sam na sledeći način: najpre bih napravio žmureći dvadeset koraka, pa bih za trenutak pogledao, a onda bih napravio žmureći dvadeset i dva koraka, pa bih pogledao i tako redom sve dok ne bih izbrojao žmureći četiri stotine koraka...Onaj ko je uspostavio čvrstu vezu sa svojim anđelom čuvarom, nema šanse da pogreši, da se saplete, udari u stub, na nekog prolaznika ili nešto još gore. Dok se hoda žmureći, smiruje se um, jer jedino smireni um može da iznese tako veliki teret hodanja u mraku. Dok sam izvodio današnju vežbu, primetio sam da sam bio u stanju da hodam žmureći mnogo duže od četiri stotine koraka, ali da mi je jedinu pometnju stvarao um kome je iz nekog razloga bilo puno stalo da mi se drugi ljudi ne ismejavaju i da mi se ne čude na tome što me viđaju kako hodam po ulici žmureći. Pa, verovatno bih se u ranijim slučajevima i sam zapanjio kada bih video nekoga kako hoda žmureći na sred ulice. Ovo je divna vežba za obuzdavanje onog aspekta našeg ega koji sa toliko strasti želi da se drži uobičajenih ljudskih konvencija. Moguće da me je Sunce navelo na ovu vežbu. Zaista, ovozemaljski vid bi mogao malo da se odmori (uz sve priznanje da je mnogo radio) i da se tako prepusti vođstvu unutrašnjeg vida.

Poslednji put izmenio talerman dana 18 Nov, 2010 13:21 pm, izmenio ukupno 2 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeci
Strana 1 od 8

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Obaveštenje: Pravilnik foruma OBJAVE.COM 0 adminfob 34479 07 Jan, 2008 07:29 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Izaslanici iz jednog drugog vremena 4 adminfob 17765 15 Jul, 2011 09:39 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 43421 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 52499 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 52010 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Virdžinijin Pogovor 1 adminfob 13811 22 Jan, 2008 22:49 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 31845 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)