|
|
 |
 |
Duhovni podsetnik
Idi na stranu Prethodni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Sledeci |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
zvoncica Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 4073
|
Poslao: 29 Jan, 2011 23:38 pm Naslov: |
|
|
Ne mogu sad gledat, na wirellessu sam i malom kompu, kad se dislociram do 20 incha sa zvčnicima - onda.
a i neš vjerovat - Borata još nisam gledala.
A i neš vjerovat isto, sinoć sam gledala film Buha na dvd-u, kupili u Banja Luci...pjeva Oliver Dragojević
Sad se spremam ovih dana na Balkanskog špijuna: istekla mi godina dana.
"A trojke su Đuro šta?"
"Trojke su najmanje diverzantske organizacije!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008 Poruke: 4822 Lokacija: Kina
|
Poslao: 30 Jan, 2011 01:44 am Naslov: |
|
|
Dejjan :: |
Nego Gibo da te pitam nešto ,za tvoje mišljenje.
Šta ti misliš kako je to Talerman u jeku svog najvećeg fronta nemilosrdne borbe sa plavim zrakom,mrtvačkim avatarom,posvađanosti sa anđelima i kivnosti na svoj ovozemaljski život uspeo da zezne Chronozona i da ga pređe.
Ja ti kažem,u takvom njegovom stanju,da sam ja Chronozon,znaš kad bi me prešo ?
Nikada  |
Ha ha ha...
Ali vidis, bas zato ga i jesam presao. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 30 Jan, 2011 07:35 am Naslov: |
|
|
Ja mislim sada da iz karmickih i nekih drugih razloga postoji velika potreba postizanja verskog pomirenja...ali jasno je da ne mozemo sada da preuzmemo tu ulogu da krenemo da ubedjujemo ljude da je potrebno da se to postigne, kao sto sam ja to par puta pokusao da ubedim nase pravoslavce sa foruma, govorivsi im da bi bilo lepo kada bi Pravoslavna crkva priredila poseban parastos za sve postradale pagane, bogumile i pravoslavne...Neki se nisu ni osvrnuli na tu ideju, dok su drugi rekli da tako nesto nije u kompetenciji Pravoslavne crkve, dok postoji i misljenje da je to iluzija i da je potpuno nepotrebno...
I danas, tokom jedne meditacije, zapravo, predoceno mi je da je pre svega neophodno da postignemo versko pomirenje u nama samima...
A evo, konkretno kako je tekla ta meditacija i sta sam u njoj naucio:
Preko male arkane Dvojke pehara i Psalme 106:1, Habuiah kao 68 andjeo šemhamfora mi je pokazao da treba podizati mostove preko najnepistupačnijih područja, te mi je pružao uvide o načinima postizanja verskog pomirenja prevashodno u nama samima.
Napomenuo je da svaki od četiri uda predstavlja onaj deo ljudske karmičke prošlosti koji treba osvetliti: leva noga predstavlja Stari zavet (element zemlje), desna noga Novi zavet (element vode), leva ruka su drevna mistična učenja, hermetizam i paganski mistični kultovi (element vazduha), dok su desna ruka paganski koreni slovenskih božanstva (element vatre). Ni jedan pravac ne isključuje onaj drugi, već ih treba sada povezivati na mikrokosmičkom nivou, kako bismo ostvarili unutrašnje versko pomirenje i time stekli najveću moguću mudrost. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 02 Feb, 2011 07:22 am Naslov: |
|
|
Sinoc sam prvi put usao u 9 etir, Zip. Podeljen je na tri regije. Prvi deo se nalazi tek van Ambisa. Deluje sneno. To je najnizi deo duhovne sfere. Tvajlajt zona duhovnog plana. Tamo su me duhovi savetovali da ne idem dalje jer cu "umreti". Naravno, nisam ih poslusao, jer vec znam iz izuskustva, da su prvi slojevi etericnih, astralnih i mentalnih sfera puni raznih prepreka kojima je cilj da nas sputaju u daljem napredovanju. Usao sam u srednji deo ZIP, gde sam ugledao Bozanski prizor koji nikada ranije nisam iskusio....Ugledao sam ljubicasto nebo i na njemu zlatne oblake...
Krenuo sam posle toga u najvisi, treci deo Zipa...Ali tu su me zaustavili veliki duhovi ove sfere...Uhvatili su me za ruke i noge...i onda su me pogurali do jedne poljane, gde me je docekala Kcerka Babalon...Glavni vodic ovog etira...Bozanski zenski duh...Verovatno izvoriste erotizma kod zena...
Izgledala je...ne znam vise sta da kazem...zaista ne znam...zatecen sam njenom velicanstvenom pojavom...bljestala je zlatnom bojom...njeni pokreti su bili najgraciozniji...
Pored toga, bio sam astralno u maloj arkani Dvojke pehara...U stvari...tamo sam bio pre nego sto sam otisao u ZIP. I imao sam prilike da porazgovaram sa dve undine, koji su glavni duhovni vodici ove male arkane...Plivali smo u moru, suncali se na plazi...Ali, nisu bile nesto preterano zadovoljne sa mnom...Mislim da im se nisam bas mnogo dopao...Moracu jos da radim na sebi...Da bi im se dopao.
Imao sam i jedan lucidan san o petici stapova, u kome mi se prikazala borba elemenata u vidu leoparda (vatre) i sakala (vode) i jos drugih zanimljivih stvari. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
sneguljica Hodočasnik

Pridružio: 25 Okt 2009 Poruke: 578
|
Poslao: 02 Feb, 2011 14:42 pm Naslov: |
|
|
Srecno, sad kad si presao Ambis, mozes da se kreces po duhovnim sferama i vidjas te divne prizore o kojima pises.
Talerman
Tamo su me duhovi savetovali da ne idem dalje jer cu "umreti". Naravno, nisam ih poslusao, jer vec znam iz izuskustva, da su prvi slojevi etericnih, astralnih i mentalnih sfera puni raznih prepreka kojima je cilj da nas sputaju u daljem napredovanju.
Imala sam jedno iskustvo poput tvog. Bila sam u astralnoj ili mentalnoj ravni i jedan duh mi je strogo rekao da ne idem dalje od te livade gde sam se nasla jer ce me stici "oni" i smejao se. Ja sam se uplasila i verovatno zbog tog straha sve se ubrzo zavrsilo.
Mislila sam da je to bio neki od cuvara pragova. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
valen Majstor

Pridružio: 11 Nov 2009 Poruke: 1113
|
Poslao: 17 Feb, 2011 01:38 am Naslov: |
|
|
E bas super da saznam da se desavaju i takva iskusenja u vidu upozorenja o kojima govorite, Taler i Sneguljica.Intenzivno iskustvo iz kisnog i turobnog limba me je mucilo dok nisam sada ovo cula od vas.Jedan mladic me je upozorio da tu gde sam bila niko ne leti da bi se razlikovali od "podanika Sotone".Rekla sam mu da je to isto kao kad bi mi rekao da tu niko ne hoda da bi se razlikovali od istih i nastavila da letim.I naravno,iza ugla,sacekali su me oko desetak isto obucenih ljudi,znala sam da su oni i od straha se vratila...
Veliki pozdrav. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
valen Majstor

|
Poslao: 17 Feb, 2011 02:09 am Naslov: |
|
|
Lepe,lepe vesti Taler...
Mozda sam te u vezi s prelaskom Ambisa skoro sanjala sa krunom na glavi i u nekoj narandzastoj odori..Oko tebe je bilo jos nekoliko njih u odorama,sa tvoje leve i desne strane ali nisu imali krune i nesto su zapisivali u svesku.Cudno,ali ja sam se ispred tebe osecala nekako ponizeno....
U svakom slucaju,cestitam. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 17 Feb, 2011 04:54 am Naslov: |
|
|
Draga Valen,
nema te dugo, bas si mi nedostajala, bas sam se pitao sta se sa tobom desava.
Postoji citav niz bica koja cuvaju tzv. barijere izmedju razlicitih sfere, a na engleskom se te barijere nazivaju "ring pass not".
Kad god bismo doziveli da nas neka bica odvlace od daljeg uspona, to bi samo znacilo da smo se nasli negde na teritoriji "ring pass not".
Ta bica imaju cilj da povisene sfere drze spiritualno cistim, a taj zadatak obavljaju tako sto nas sprecavaju da idemo dalje, iskusujucu tako snagu nase volje i mnogo toga drugog jos...
Prvi ring pass not je izmedju fizickog i etericnog sveta.
Drugi ring pass not je izmedju etericnog i astralnog.
Treci ring pass not je izmedju astralnog i mentalnog.
Cetvrti ring pass not je izmedju mentalnog i duhovnog, a to je Ambis.
Postoji i poslednji ring pass not, a to je izmedju duhovnog i bozanskog, ali za taj ring pass not se tvrdi da ga niko nikada nije presao, a da se vratio ziv...
Moguce je da su te odvratili od daljeg pohoda neki cuvari ring pass not izmedju astralnog i mentalnog nivoa.
Oni savrseno znaju sta su nasi najveci strahovi i nase najvece brige i nedoumice i upravo pritiskaju to dugme...
A na nama je u tim trenucima zadatak da se ne damo omesti.
Oni ometaju, a mi ih ignorisemo...To je glavna taktika koja se preduzima u tim situacijama...
Inace, bas mi je zao sto si se osecala ponizeno...
Sigurno mi nije bila to namera...
Pozdrav  _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vesna Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008 Poruke: 4177 Lokacija: Beograd
|
Poslao: 17 Feb, 2011 05:28 am Naslov: |
|
|
.
Dobrodošla nazad na forum, sestro Valen,
drago mi je što si opet sa nama !
 _________________ Jednom se živi, ali večno... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
sneguljica Hodočasnik

|
Poslao: 17 Feb, 2011 10:00 am Naslov: |
|
|
Draga Valen,
ulepsala si mi dan i obradovala tvojim javljanjem.
|
|
Nazad na vrh » |
|
 |
valen Majstor

|
Poslao: 17 Feb, 2011 11:26 am Naslov: |
|
|
Da znas da si i ti meni sada donela radostan dan ovim srcima i pozdravom Sneguljice.
Hvala dragi Vesna i Tale.
Sada sam malo vise napolju, za razliku od proslog ciklusa kompulzivnog pisanja na forumu gde sam vise sedela ispred kompjutera.A i svasta nesto nepotrebno sam ispisala,tako da,
mi, kompulzivne na lepo osobe, moramo da vodimo racuna o sebi tako sto cemo malo,kako se kaze - iskulirati.
Moguce je da su u pravu bili Pitagorejci koje pominjete na drugoj temi da ucenik ne sme da pita dok se prvo dobro ne naslusa.
Osecaj ponizenosti je Tale moj subjektivni osecaj,nemas ti veze s tim,naravno.Jeste cudan osecaj ali sve to ima svog smisla.
Hvala ti za pojasnjenje o ovoj braci Cuvara pragova.
Sve vas puno pozdravlja i moja drugarica, crna macka, Cickana. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 19 Feb, 2011 08:08 am Naslov: |
|
|
Sinoc sam bio u velikoj arkani Sunce...
Postoje slicnosti ali i neke razlike izmedju velike arkane Sunca i sefira Tifaret...ali o tome drugom prilikom, moze se i tome dugo pricati....
Da ispricam, ipak, svoje iskustvo...
Najpre nisam mogao da udjem u sferu Sunca...Nesto me je krupno blokiralo. Neki tezak mracni zid. Nije mi bilo druge, nego da se vratim natrag u fizicko telo...ali nisam hteo da se vratim...Stajao sam kraj to mracnog zida u nemogucnosti da se pokrenem. I onda sam krenuo da se molim Bogu...
Govorio sam sve molitve koje su mi padale na pamet...i zahvaljivao sam se na svemu sto sam doziveo u zivotu i na tome sta sam naucio...ponavljao sam kako je Bog dobar i kako je Bog veliki....
Fantasticno i neponovljivo je iskustvo moliti se Bogu kada smo van fizickog tela...voleo bi kada bi svako pokusao tu molitvu...
U tom trenutku, mracni zid se srusio preda mnom i ja sam ugledao ispred sebe tunel...i video sam ispred sebe Sunce...i krenuo sam prema Suncu...
I izasao sam na Sunce...zlatna trava, zlatno nebo, zlatni duhovi...trava je na nekim mestima i zelena, ali uvek sa primesama zlatkaste boje...
Bilo je vreme setve...nasao sam se medju seljacima koji su puno radili na njivi, ali su znali i tekako da uzivaju...Video sam jednog od njih kako se skija na travi i uziva u tome...drugi su radili ali su pevali...to je, ipak, Sunce...pojam setve i zetve ne dolazi sa Zemlje nego sa Sunca...ipak smo mi deca Sunca...
I dok sam tako uzivao u prizoru, moj duhovni vodic mi je rekao da na Suncu zivi i jedan moj predak. Rekao sam da bih voleo da ga vidim. Na to je moj duhovni vodic rekao, to je tvoja baba, ona je sada na njivi, nisam siguran da moze da dodje...
Dalja prica je povezana sa uzajamnim odnosom preminulih predaka sa nama zivima _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 19 Feb, 2011 08:09 am Naslov: |
|
|
Sinoc sam bio u velikoj arkani Sunce...
Postoje slicnosti ali i neke razlike izmedju velike arkane Sunca i sefira Tifaret...ali o tome drugom prilikom, moze se i tome dugo pricati....
Da ispricam, ipak, svoje iskustvo...
Najpre nisam mogao da udjem u sferu Sunca...Nesto me je krupno blokiralo. Neki tezak mracni zid. Nije mi bilo druge, nego da se vratim natrag u fizicko telo...ali nisam hteo da se vratim...Stajao sam kraj to mracnog zida u nemogucnosti da se pokrenem. I onda sam krenuo da se molim Bogu...
Govorio sam sve molitve koje su mi padale na pamet...i zahvaljivao sam se na svemu sto sam doziveo u zivotu i na tome sta sam naucio...ponavljao sam kako je Bog dobar i kako je Bog veliki....
Fantasticno i neponovljivo je iskustvo moliti se Bogu kada smo van fizickog tela...voleo bi kada bi svako pokusao tu molitvu...
U tom trenutku, mracni zid se srusio preda mnom i ja sam ugledao ispred sebe tunel...i video sam ispred sebe Sunce...i krenuo sam prema Suncu...
I izasao sam na Sunce...zlatna trava, zlatno nebo, zlatni duhovi...trava je na nekim mestima i zelena, ali uvek sa primesama zlatkaste boje...
Bilo je vreme setve...nasao sam se medju seljacima koji su puno radili na njivi, ali su znali i tekako da uzivaju...Video sam jednog od njih kako se skija na travi i uziva u tome...drugi su radili ali su pevali...to je, ipak, Sunce...pojam setve i zetve ne dolazi sa Zemlje nego sa Sunca...ipak smo mi deca Sunca...
I dok sam tako uzivao u prizoru, moj duhovni vodic mi je rekao da na Suncu zivi i jedan moj predak. Rekao sam da bih voleo da ga vidim. Na to je moj duhovni vodic rekao, to je tvoja baba, ona je sada na njivi, nisam siguran da moze da dodje...
Dalja prica je povezana sa uzajamnim odnosom preminulih predaka sa nama zivima _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 22 Feb, 2011 16:27 pm Naslov: |
|
|
Demoni su pre neki dan napali moju sobu. Tokom noci probudio me je osecaj jeze. Ti demoni su nosili sa sobom atmosferu straha. Razlicite vrste demone nose sa sobom i razlicitu vrstu atmosfere. Jedni unose osecaj zla, drugi mrznje, treci potistenosti, cetvrti goleme tuge... Ovi su ulivali strah...Jedan od njih se usudio da me davi...Naravno, mene nisu mogli da uplase, zato sto sam vec puno puta imao posla sa demonima...Znaju oni mene, a znam i ja njih.
Kako bi se obracunao sa njima, resio sam da izadjem iz tela. Bilo ih je petoro-sestoro u mojoj sobi. Znam ko ih je poslao.
Poveo sam odmah nemilosrdnu borbu protiv njih. Jednog po jednog isterao sam iz svoga stana.
A onda, dok sam se tukao sa poslednjim demonom, osetio sam se kao budala...Doziveo sam, kako da kazem, novu spozaju...
Zapitao sam se...ma sta ja to radim...zasto se bijem sa ovim demonima? Da li se ja, inace, bijem sa ljudima na ulici ako mi se ne svidjaju?
Da li je tuca ono sto se od mene ocekuje? Da nije malo taj moj stav primitivan? Ako se ne tucem sa ljudima, zasto bi se tukao sa demonima?
I dok sam tako poslednjeg demona izbacivao iz stana, osetio sam se glupo...Osetio sam da u necemu gresim...
Pa, ne radi se to tako, rekao sam samom sebi...
Nije stvar u tome da ih ja bijem...
Stvar je u necemu dubljem...
Sta sam dobio time sto sam isterao van, sto sam ih potukao...nista...
Trebalo je drugacije da uradim...Trebalo je da ih sabijem u trougao...da ih pitam ko su, sta hoce od mene, kako se zovu, cemu mogu da me nauce o paklu i njegovim sferama, cemu mogu da me nauce o sebi i nacinima na koji su oni otpali od Boga...trebalo je da ih iskontrolisem...trebalo je da ih pitam da li im je mozda potrebna moja pomoc...da se raspitam za njihovo zdravlje...da se raspitam kakav je njihov posao...cime se konkretno bave...i da im uljudno zatrazim da odu odakle su dosli...
Time sto sam ih istukao i izbacio napolje, samo sam pokazao svoju nadmoc nad njima, ali nista nisam dobio niti sam bilo sta od njih saznao niti naucio....
Ne radi se tako sa demonima...
Ipak, kada sam ih isterao van, docekala me je u hodniku jedna vila...I onda smo se prosetali po obliznjem parku i nagradila me je poljupcem. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
sneguljica Hodočasnik

|
Poslao: 22 Feb, 2011 17:07 pm Naslov: |
|
|
Prva covekova rekcija sa necim zlim i nepoznatim, u tvom slucaju demonima je strah.
Ti si taj strah prebrodio, jer ti demoni nisu nepoznati.
Sledeca covekova reakcja je upravo ovo sto si ti uradio.
Ti znas da ih se ne plasisi vise, ali podsvesno se jos nisi bio oslobodio tog straha. Zato si ih sto pre oterao iz svoje sobe.
Trebalo je drugacije da uradim...Trebalo je da ih sabijem u trougao...da ih pitam ko su, sta hoce od mene, kako se zovu, cemu mogu da me nauce o paklu i njegovim sferama, cemu mogu da me nauce o sebi i nacinima na koji su oni otpali od Boga...trebalo je da ih iskontrolisem...trebalo je da ih pitam da li im je mozda potrebna moja pomoc...da se raspitam za njihovo zdravlje...da se raspitam kakav je njihov posao...cime se konkretno bave...
Ova reakcija je spoznaja da uz pomoc kontrole mozemo da saznamo mnogo toga od njih.
Slicno kao sa elementarima. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN |
 |
Sva vremena su GMT + 1 sat Idi na stranu Prethodni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Sledeci |
Strana 8 od 13 |
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|