Duhovni podsetnik
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
alex radovic
Mistik

Pridružio: 12 Okt 2009

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 17:23 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Dreameru, ne znam da li sam te dobro razumeo, ali imam utisak da nasu raznolikost u iskustvima i dominantnim ucenjima, t.j. VERAMA, ti ne vidis kao nesto korisno i dobro, nego kao nekakav - nedostatak?
Ispravi me, ako gresim.
Ja sam razumeo iz nekih ranijih tvojih prepiski sa Plavimzrakom, da je tvoje dominantno ucenje od BHS, iako se, po nekim pitanjima, ne slazes sa Plavim. U istom ucenju.
I da su tvoja licna iskustva, koja ovde iznosis, imaju veze sa ucenjem BHS.
I, verovatno, sa jos nekim, mesajuci se sa licnim, parkticnim - iskustvima.
ovde cu da postujem textualno, POTPUNO ISTU IDEJU SA SEANSE, DAKLE I POTPUNO IODENTICAN RAD i moj i andjela, dakle, smanjivanje i ulazak u srce i kontakt sa ND DUSOM, pARAM ATMOM. sA JEDNOM DRUGOM OSOBOM, PRE OKO 27 GODINA!
I - videces poprilicnu razliku.
Iako, u osnovi, cela ideja je porpuno ista, ali nije i APSOLUTNA ISTINA, dakle i na tom nivou ima razlicitosti u porizmama u odnosu na realizaciju sa Nad dusom.

Inace, po Vedama , demoni se definisu slicno kao i ljudi!
dakle - ZIVA BICA, ATME ili djive, koji su PRETEZNO U GUNI - STRASTI!!!
Dakle u vezujucoj sili materoijalne prirode kojima dominira - STRAST!
Iznad, da tako kazem je sila, t.j guna - VRLINE, a ispod - TAME, NEZNANJA.
STAVAS, RADJAS I TAMAS!
Dakle, ni po cemu, posebno, se ne razlikuju od nas - ljude, koji smo, dakako, takodje u dominantnoj guni, vecinom, u STRASTI.
Inace i sama planeta Zemlja i nas Sincev sistem se opisuje kao da je negde u SREDINI UNIVERZUMA, po tim energijama, dakle opet, - PRETEZNO U - STRASTI, sa makim primesama vrline i malim primesama tame.
U poredjenju sa celim univerzumom, tako kazu Vede, a i moj andjeo, mi smo negde gore - dole oko 0, 00000.... 1 %!!!
Narvno, sasvim druga prica je realizacija DUSE, koja je nirguna, dakle IZVAN SVAKE MATERIJE, SAMA PO SEBI.
Ali, da bi ucestvovali u ZABAVI koja se zove - materijalizacija, postoji ulazak duse u odredjena tela, prvo najsuptilnija, kao lazni ego, inteigencija - mental, pa talko dalje, do najgrubljeg.
tako je i sa materijalnim elementima.
Dakle to su dve razlicite stvari.
Ali, dakle,sa stanovista Veda, demoni su takodje CISTE DUSE, koje se nalaze u dominantnoj guni -
STRASTI.
nE ZNAM DA LI OVDE POSTOJI NEKO NERAZUMEVANJE, ILI NESLAGANJE?

pozz
psp. takodje za demone je dominantan - RAD!
POKRET!
Dakle, demoni se krecu u strasti, i tako VRTE UNIVERZUME!
STRAST je dominantna za okretanje svega.
zato je malcice teze demonima da - MIRUJU!
I meditiraju u BIVSTVU!
Ali, na neki nacin, oni su i kao mala deca.
Narvno, ovde se kaze o PROSEKU, ne i onima sa izuzetnom inteligencijom i znanjima, koji mogu da idu na vise planete.
a o manipulaciji je neka sasvim druga tema, pa cu na to kasnije da se vratim.

evo seanse sa Param atmom, davne 92. godine:
...
5. ULAZAK U SRCE ’

Mislio sam da će ovo da bude jednostavno, samo još jedno putrovanje. Više kao nekakvo medicinsko ispitivanje rada najvažnijeg organa. Organa ljubavi i organa krvi, strasti. Ali, prevario sam se. Prvo, bilo je mnogo teže ući nego što sam mislio. Iako smo radili i regresije i putovanja duže vreme, mnogo neobičnih i nepredvidivih, ovo je bilo mnogo, mnogo teže. Možda, opet, uzato što je prvi put, ne znam. Znam samo da je bila situacija, ponovo, kao kod prvog izlaska, t.j. vraćanja u matericu. Moja partnerka je osećala strah, ali i nešto kao nemogućnost. Ne zabranu, već kao tehničke vrste. Sećam se da je opet prelomila i rekla da izbrojim do deset i na deset će da uđe. Zar je to toliko komplikovano, pitao sam se? Kasnije sam saznao da su postojala dva razloga, za to: prvi, da je bilo potrebno da se veoma smanji, što, do tada, nismo radili, osim onog povećanja da bude veća od celog univerzuma, a i ne sećam se koje je bilo pre. Druga stvar je bila pitanje realizacije ljubavi. Kad se završilo, bilo je i mnogo toga više. Izbrojao sam do deset i ona je bila unutra. U svom srcu. Zajedno smo gledali, iako mi je ona opisivala. Bilo je kao u nekom hramu. Ali, prvobitno je bio potpuni mrak. Samo se, u daljini, naziralo malo svetla. Naravno, odmah sam je poveo prema svetlu. Prilazila je sve bliže, postupno se navikavajuči na svetlo i upijajuči ga. Kada je prišla još bliže, osetila je nečije prisustvo. Imala je osećaj da stoji pored nekoga ko je toliko veliki, ogroman, da je, kao jedna mala tačka, pilji u deo njegovog tela. Kao mali atom. Pokušavala je da podigne glavu, ali je pogled vraćao na dole. Obično, kad srećem nekakva bića, prvo želim da im se pogčedaju noge, stopala, nokti. Ako su lepi, skladni, čisti, mogao bi da bude neki pozitivac, anđeo ili neko više biće. Ako to nije slučaj, mortao sam da razgovaram, kako bih utvrdio o šemu se radi. Spustila se skroz dole i potvrdila mi je da vidi njegove noge, bolje reći jedva jedan nokad, koji je mnogo veći od nje. Onda se polako udaljavala, a on se smanjivao. Ili se ona povećavala, ne bih znao. Ali sve više je mogla da ga vidi. Prekrasne jarke boje nekakve odore, puno zlata, sjaja, ali i veoma prijatan osećaj. Iz njega je polazilo svetlo, na sve strane. Onda ju je uhvatio i podigao. Do visine glave. Bila je kao hipnotisana, kada je zapitao: “ hoćeš da igramo?” Kao da je poziv jedva čekala i počeća je da đuska. Kao u diskoteci. On se osmehivao i pitao ponovo: “ hoćeš da igramo ovako?” i pružio joj ruke, da je zagrli i da plešu. Gledala ga je privlačno, ali sa osećanjem nemoći, jer je bila isuviše mala a njegove ruke ogromne. U tom momentu se on opet smanjio i bili su, sada, iste veličine. Pružila je svoje ruke ka njemu, ali onda se iznenadila.
Pa, ti imaš četiri ruke! Kako će mo da igramo? Ja imam samo dve.
Lepo. Pogledaj malo bolje.

Spustila je pogled i videla da nema samo dve ruke. Imala je četiri, baš kao i on. Iznenadila se, ali joj je bilo prijatno. Ionako se bila navikla na svakojake stvari, tako da dve ruke manje ili više nije strašno. Ali bilo je, nekako, ubedljivije. Bogatije. Kreativnije. Onda su počeli, tap, tap, tap, pa tap, tap. Kada se naučila ove osnovne pokrete i počela još potpunije da uživa u svemu tome, a šta reći za plesačicu i manekenku, došlo je novo pitanje:
“ A šta misliš da nam neko i svira. Da čujemo i muziku?”
U svem ovom uzbuđenju i redosledu događanja, nismi ni primetili da nije bilo zvuka, muzike. Jednostavno, kao da nije ni bila potrebna, kao da je sve već bilo savršeno. Klimnula je glavom u znak odobravanja. Tada je počeo u talasima, ali prvo kao dim polako se prikradajući i obavijajuči, da pristiže zvuk flaute. Dok nas nije potpuno očarao, ispunjavajući sva čula, ne samo čulo sluha. Posle nekog vremena zapitala je:
- “ ko je to, ko to tako umilno svira?”
-“ Šta misliš, ko bi mogao da bude?”
I tada se pojavio Krišna. Mali, slatki, lepi Krišna.
I, ne sećam se šta je bilo posle toga. Bilo je to pre 17 godina.
Sećam se, samo, da sam, nešto slično, pokušao sa jednom studentkinjom medicine. Izveo sam je iz tela i rekao joj da sedne u svoje krilo, okrenuta prema svom telu. Da povuče sama sebe za uši, da oseti da li to funkcioniše. Onda sam je uveo u telo, da pregleda svoje organe, da ih dodiruje, da oseti njihove funkcije, mekoću, rad itd. Da malo uporedi svoja znanja sa fakulteta. Onda, kada smo hteli da uđemo u srce, nekako nije moglo. Onda se pojavio njen anđeo, ne prvi put i počeo da joj objašnjava kako se ulazi u srce. Uzeo je vazduh, sav se napeo i kao da je počeo da kopa po njemu, da stvara neki kanal za prolaz. Radio je to veoma snažno i ubedljivo. Studentkinja je očekivala rezultat uspešan, a meni je bilo sve to veoma smešno. Onda ju je pogledao i nekako setno i razočaravajuće joj odgovorio:” Ti misliš da ovako može to da se uradi. Da se uđe u srce. E, vidiš, situacija je potpuno suprotna. Ne može to da se postigne silom i napinjanjem.” Ne znam da li tada, ali mislim jedan od sledećih puteva smo to uradili. Ušla je unutra i gledala kako srce radi. Komore, pretkomore, čak i ušla u krvotok. Sve je dobro funkcionisalo. Vozila se kroz svoje krvne sudove kao u akvaparku, kao neko od zrnaca iz krvi. Bilo je smešno, bezbrizno veselo.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
alex radovic
Mistik

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 17:27 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

a ovde cu da postujem taj deo seanse po pitanju sta raditi sa svojim demonima.
dakle, ovo je seansa i prica jedne osobe, kroz njegovu, dakako prizmu i sa njegovim andjelom.
a ja cu, kasnije, da napisem kako to izgleda u sexu, hahaha.
ili - hehehe.

pozz
...
Pitanje postavlja T:”ŠTA DA RADIM A DA BUDU ZADOVOLJNI MOJI DEMONI?”

“Teško pitanje…ima mnogo demona i kad bi svi demoni bili zadovoljni, bilo bi nemoguće, jer imaju suprotstavljene želje…jer su oni jedan protiv drugog i čak je i jedan sam protiv sebe, menja svoju želju, nisu postojani a čak i kad se zadovolji želja, oni je menjaju kao neka nadgradnja, i mora da se dalje zadovoljava…zato je nemoguće zadovoljiti demone- večno…kad si gladan zamisli, najeo si se i…i opet si gladan…tako i nihove demonske želje…da nastavi da zadovoljava neke demone…a, sad osećam jak pritisak sa leve strane, jedna tačka na glavi…bol…a sad mi je prijatno…kao da mi je izvukao iz glave jednog malog demona…on je beba i još ništa nije radio…ja nisam ni bio svestan, ali je anđeo to uradio da se ne razvije…ali …NE MOŽE, TEK TAKO, DA IZVUČE DEMONE KOJI NEŠTO VEĆ RADE…ja ne bih izdržao da mi on izvuče te velike demone, jer bi pružali neverovatan otpor…da li može u anesteziji?…Da, totalnoj, ali i T. i anestezija demona, jer demon može, uvek, da me probudi iz anestezije…a, kakva je anestezija za demone?…Najosetljiviji su nakon kad su zadovoljili svoju želju…taj neki period…osećaju…nisu, tad, toliko aktivni, jer uživaju u tom zadovoljstvu…treba ih uhvatiti u tom periodu i onda im koknuti anesteziju…Kako?…Pa, igla i špric i pravo u arteriju…, (smeh…)…to je način kako on meni da izvuče demone a da ja preživim…već da ja njih postepeno da smanjujem, a ne da anesteziram…moram da učinim da se razbole, ali da oni, toga, nisu svesni…onda se njihove potrebe smanjuju, kao kod čoveka, a oni, pri tom, to ne znaju…kad se skroz razbole, onda sve njihove želje se pretvaraju samo u jednu, u želju da ozdrave…taj trenutak treba iskoristiti, jer tad mogu da ih prevarim…Kako?…mogu da ih pustim da umru, ali to je loše, jer to privlači nove demone…ne moram da ga eliminišem, već da ga održavam stalno bolesnim…a AKO ŽELIM POTPUNO DA GA ELIMINIŠEM, ONDA MORAM DA SE ODREKNEM TOGA ŠTO JE ON RADIO…ILI DA PREUZMEM ODGOVORNOST DA TO JA RADIM, SVESNO, UMESTO NJEGA …jer demoni koji to rade, umesto mene, preuzimaju odgovornost i mene onesposobljavaju da radim korisnije stvari…ali posledice osećaju oni…
ZAKLJUČAK (kaže anđeo*): “Demone treba umanjiti, a potpuno eliminisati je velika odgovornost i veliko odricanje od stvari koje se, inače, u životu rade…pa i samo hranjenje, jelo, je pod kontrolom jednog demona…ako bih preuzeo potpuno odgovornost, morao bih da budem svestan svakog atoma hrane i gde da ode, da sam raspoređujem, a to je jako komplikovano, a to radi jedan demon, koji pri tom uživa…ne bih umeo tako dobro to da radim kao on…ali nisu svi denoni isti… bez nekih je nemoguće živeti, ali bez nekih se može, nisu potrebni”…Sledi priča o jednom demonu kojeg je T. želeo da upozna, svog demona, ali ukratko…
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
alex radovic
Mistik

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 18:20 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ovde sam naveo tri identicna pokusaja i rada, sa tri razlicita vidjenja ULASKA U SRCE.
i sa tri razlicite prizme i VERE.
jEDNA JE vEDSKA, SA CETVORORUKIM NARAJANOM I NJEGOVOM MANIFESTACIJOM NAD DUSE,
druga je sa Zevsom, a treca - medicinski, dakle sa organima, na astralnom nivou, ili visim.
Ja svoju veru i da sam nametao, opet bi svi oni imali SAVOJE REALIZACIJE, u skladu sa njihovim znanjem, ili verom.
Dakle, ne mogu da ti dam TACN ODGOVOR, APSOLUTNU ISTINU, da li se Krishna ili Vishnu... manifestuju u nama kao fraktali jer to daleko prevazilazi moje MESTO, znanje i iskustvo.
Mogu, na tom nivou, samo da verujem ili ne, opet po svojoj nekoj karmi i preuzetimim ulogama i zadacima.
Dakle verujuci u Vede, KRISHNA I vISHNU mogu da se podele, KAO I pARAM ATMA, I DA ujedno budu i celi i podeljeni, multiplikovani!
U isto vreme = acynta beda abeda,
dakle, u tom slucaju MOGU - SVE!
i za mene je svejedno u kojoj se formi pokazuju, kao delovi li celi, sto je, za mene potpuno isto, kao deo okeana i okean.
Za mene je i mali deo okeana - ogroman.
Znas onu pricu o zabi i rodi:
kad je zaba upala u bunar, a roda vidi da se koprca i ne moze da izadje.
i onda joj roda kaze da je uzme i prenese, jer ona leti visoko i daleko.
a mozda i nije vic iz bunara, hahaha.
ali znam da je poenta bila da je zaba pitala - kad joj je roda rekla da moze da preleti veliku vodu, kolika je ta voda velika:
5 puta veca od bare, ili 10 puta veca.
Jer, 100 puta veca je vec nezamislivo veliko.
Tako i za mene.
Za mene je Krishna dovoljno veliki da moze da se smanji i da stane i na sliku, koju drzim ispred sebe, pored monitora i pored statue Shive i Bude.
i vidim i kad se smeju i kad su ozbiljni, i kad, ponekada, mozda i ljuti, ili...
i pomalo i - nevaljali!
i nekada se i pomeraju, nocu.
e, sad, da li su to samo oni ili neka energije, jos od nekoga, ubij me, ne znam.
hahaha
ali - su - NEODOLJIVI!
eto, to je neki moj trip.
i zajedno jedemo, slusamo muzikicu, meditiramo...
a sigurno da neko i nesto sapne, kad treba da se kaze ili napise.
Mozda oni, mozda i jos neko.
Laughing

pozz
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 20:20 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Krishna za sebe kaže da je kralj demona a prema vedski tradiciji mi ljudi smo.....bogovi:
http://familybible.org/beitmidrash/CultsAndReligions/Religions/Hinduism.htm

zavisi, dali si prema vedskoij tradiciji dualista ili monista, Alex...
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 20:43 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Dreammer ::
Krishna za sebe kaže da je kralj demona a prema vedski tradiciji mi ljudi smo.....bogovi:

dodajem još link:
http://www.satyavidya.com/amazingsciencesparttwo.htm#DEMON_CLASSES_IN_THE_VEDIC_TEXTS

i ovdje u djelu I taćku 2:
http://www.satyavidya.com/amazing_sciences_of_the_east.htm i prema taćki 3. zemlja je , citat:
"Hence, hundreds of species of various Rishis and class are identified as Rulers and hence their lineages, inhabitants of various stars or planets – just as Earth is ruled by Rishi Manu, and the Manus or Manavas, are human species that inhabit it."
"In such ways, is human culture varied."
jer ljudske rase podjeljene su u citat:
"----Human classes are:
-Shakas
-Yavanas
-Nishadas
-Chinas
-Dravidas
Maruts – Class of higher beings as Shaivite Rishis. Associated with the Pleiades
Nagas – Serpent class of demonic species. As humans they are Mongoloids in India and Asia
Nirritis – Class of females asuras that cause havoc
Nishadas – Dark-skinned, short and red-haired demons, also a Human species. Born from Vena
Nivatakavachas – Demonic beings that have air-like armoury or clothing
Pannagas – Group of serpentine beings like the Nagas
Paulomas – Class of demonic entities mentioned in the texts
Pisachas – Class of demonic entities. Associated with Nordic peoples / beings of the Himalayas
Pitas – Class of bhutas that are departed souls of the cosmos
Pramathas – Class of ghostly beings like the Bhutas
Pretas – Class of demonic beings
Rakshasas – A Class of demonic entities, often flesh-eaters. Sometimes they set up on Earth
Ribhus – A class of Divine Craftsmen under Vishvakarma who built Palaces, Cities and Chariots
Rishis – Divine Sages that move through the Cosmos, Planets and Lokas (dimensions)
Rudras – Also called Bhairavas. More wrathful forms of the Maruts, of Milky Way and Orion
Sadanvas – Class of demonic species mentioned in the Atharvaveda
Sadhyas – Class of semi-divine beings like the Pitas
Sapratishis – Seven Major Seers associated as rulers of the stars of the Big Dipper
Siddhas – Class of beings with supernatural powers
Uragas – Class of serpent beings like the Nagas
Vanaras – Monkey-like beings that have civilisations like and resemble humans as Hanuman
Vidyadharas – Class of beings like Gandharvas, but more demonic
Vasus – Class of Devas that control the Elements and associated with Mars
Vetalas – Class of demonic entities
Vritras – Class of demonic Nagas mentioned in the Rig Veda who had powers of Maya (illusion)
Yakshas – Class of Semi-divine entities
Yatudhanas – Class of demonic sorcerer beings or black magicians of the demons, also known as Dasyus. They are like Rakshasas, and also shape-shifters, taking forms as humans, hoofed animals, dogs etc. "

nije sve u nama demonsko.... (@Alex) Shocked

a mi ljudi smo nasledniki našeg praoca Manusa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Manu_(Hinduism)

i podjeljeni smo u 4 kaste - brahmani ni pod razno nisu demoni, ali ima i kaste u guni strasti pa i u guni neznanja.

nadalnji link:
http://www.answers.com/topic/asuras opet ne stavlja ljudi i demone u isti fokus, pošto demoni pripadaju drugom prostoru bivanja i ne planetu zemlji. ....
i sam prevod može da nije taćan:
http://www.pantheon.org/articles/a/asuras.html

Ovaj post je izmenjen!
Možete pogledati prethodne verzije...
 Nazad na vrh »
alex radovic
Mistik

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 22:17 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

mozes li da napises tacan prevod, tog dela texta, na srpski, jer engleski ne znam bas dobro.
Kao i u kom kontekstu je to rekao Krishna, za sebe.
Takodje i u kom smislu smo mi ljudi - Bogovi.

pozz
 Nazad na vrh »
alex radovic
Mistik

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 23:07 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

[quote="Dreammer"]       

nije sve u nama demonsko.... (@Alex) Shocked

zasto imam utisak, ponovo, kao da smo - na takmicenju?
GDE JE ALEX NAPISAO DA JE :
SVE U NAMA = DEMONSKO?

Ako nisam bio razumljiv, pokusacu da objasnim detaljnije.
ALI ZAMOLIO BIH DA ME - CITIRAS, SA GORE POMENUTIM, jer inace...
kako ide ova komunikacija?
ako se ne razumemo, bez obzira da li se slazemo ili ne.

pozz
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 23:15 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

alex radovic ::

mozes li da napises tacan prevod, tog dela texta, na srpski, jer engleski ne znam bas dobro.
Takodje i u kom smislu smo mi ljudi - Bogovi.

pozz

Citat tog djela iz Upanisada:
"The Upanishads are the concluding portions of the Vedas and contain the developed essence of Vedic teaching. They teach that any man can who strives for it reach a divine state. The individual personality is denied, being considered part of the world of illusion, or maya, the merging and the obliteration of the self in the sea of the “One Reality,” or “god.” They teach that every aspect of the universe, both animate and inanimate, shares the same essentially divine nature. Approximately 700 BCE a system for interpreting the Vedas, called Vedanta, was established, and it remains the leading school of Hindu philosophy in India today."
Upanisade nas uće, da svaki dio univerzuma posjedjuje djelić od Boga, je od Boga - svi mi smo jednaki prema prisustvu tog božanskog bistva u nama - a ti već znaš, da u svima bićima biva Paramatma, jeli?
prije nego sam napustio u mojoj viziji svoje tjelo vidio sam i impersonalni oblik božanske kreacije, onda duhovni u obliku Paramatme i onda kroz oganj napustio tjelo i tek onda mogao sam da se ućim od BHS i ostale kozmološke hierarhije oći u oći direktno ---- iskustvo sam opisao ovdje na proljeće prošle godine.
da je Krishna princ demona citirano je iz BG, 10 poglavje, stih a posredno i stih 3 (gospodar svih svetova - znaći i demonskih valjda), a za izvor ljudske rase gledaj i stih 6: naši praocevi Manusi su rodjeni iz njegovog uma. (ma kod ove kreacije i ja osobno sam bio prisutan - pošto u dimenziji vjećnosti koja biva na božanskim planetima golokama misao=svjest=svjetlo=kreacija=sveti jezik koje ime sam na žalost trebao zaboraviti kad sam se vratio ali to nije sanskrit ima još druge kozmološke jezike). Stih 8: je izvor svih materialnih i duhovnih svetova (dualisti materiju deklariraju kao demonsko - znaći opet posredno je on gospodar demonskih svetova); stih 14 potvrdjuje, da ni polubogovi ne mogu razumjeti Krishne - to je i ono, šta sam ja osobno vidio i iskusio i vama gore napisao, da andjeli nemaju direktnog kontakta sa personificiranim bogom - ali postoje donašalci, suputnici - oni koji predaju bića u više svetove, to su izjeme; a Alex tvoju teoriju da naša tjela kontroliraju demoni itd.... (primjer stomaka) demantira stih br. 23:
" Medju Vedama sam Veda, medju polubogovima sam Indra, lralj raja, medju ćulima sam um, a u živim bićima sam životna sila (svestnost."
Ćak je on demon imenom Prahlada (stih 30); 32: "ja sam poćetak, sredina i kraj svih kreacija" (tako to i jeste ..... takva su kodiranja u kreaciji, takve su njegove kreacionske izreke koje sam se ućio); ćak i medju prevaranta koje je simboliziranu u praksi kockanja, on je najbolji (stih 36);
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 23:34 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat Alex:

"Nasa tela su posebni UNIVERZUMI u kojima obitava mnostvo bica, od elementala, preko demona i duhova, pa onda i andjela i Nad duse, dakako. "
a u narednim redovima to misao demantiraš sa citat:
"A pre svega sa nekim demonom u stomaku, koji RADI SVOJ POSAO - PRERADE HRANE!
Nasa svest o tome bi bila ogromna, da mozemo i da hocemo da njega eliminisemo, jer nda bi MI MORALI DA PREUZMEMO ODGOVORNOST I ULOGU ZA PRERADU HRANE U ZELUCU I PRENOS DO SVAKE CELIJE.
A to cemo mcoi samo sa jos nekoliko aktiviranih kanala DNK.
Ovako neko nama sluzi, t.j ovaj nas Univerzum zvani - fizicko telo. "

Postavio si tek jedan primjer funkcije stomaka - a koliko svih funkcija ima našetjelo i cjeli njegov nervnofiziološki sustav znaći: sve to je u upravljanju demona pošto mi tih procesa nismo svjestni.... a BG ti ljepo kaže, ko je gospodar svega pa u narednom poglavju br. 16 objasni ti prave osobine demonskih osoba: koje imaju odredjen kvalitet i to je to o ćemu ja ovdje prićam, bitna je opšta frekvencija ili kvalitet svjesti, a ne samo definicija tjela kao materialnog oblika postojanja. demoni djeluju i na eteru ili drugima finijima razinama to nije nešto novo: pa onda prema tvojoj teoriji i naša eterićka struktura pripada dometu demona? dali su onda demoni izvor odredjenih kvaliteta svjestnosti (ili upravljanja tjelom i na nesvjestnom nivou ili programov) ? ....

Poslednji izmenio Dreammer dana 23 Feb, 2011 23:46 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
Ovaj post je izmenjen!
Možete pogledati prethodne verzije...
 Nazad na vrh »
alex radovic
Mistik

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 23:41 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat Alex:

"Nasa tela su posebni UNIVERZUMI u kojima obitava mnostvo bica, od elementala, preko demona i duhova, pa onda i andjela i Nad duse, dakako. "

"

Izvini , ali ja tebe zaista ne razumem:
KAKO SI USPEO, IZ OVOGA, DA ZAKLJUCIS:
- i repliciras sa:
NIJE SVE, U NAMA - DEMONSKO, ALEX.

ako je napisano, barem ja tako mislim, nesto sasvim drugo.

ja se - PREDAJEM!
Priznajem da nisam uspeo da objasnim.

pozz
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

Poruka Poslao: 23 Feb, 2011 23:50 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Citat Alex:

"

Izvini , ali ja tebe zaista ne razumem:
KAKO SI USPEO, IZ OVOGA, DA ZAKLJUCIS:
- i repliciras sa:
NIJE SVE, U NAMA - DEMONSKO, ALEX.

ako je napisano, barem ja tako mislim, nesto sasvim drugo.

ja se - PREDAJEM!
Priznajem da nisam uspeo da objasnim.

pozz

..iz ovoga ne, iz obeh citatov, dodao sam još drugi bitniji dio tvog teksta, suviše brzo si uzvratio odgovor ....
 Nazad na vrh »
alex radovic
Mistik

Poruka Poslao: 24 Feb, 2011 00:03 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Krishna za sebe kaže da je kralj demona http://familybible.org/beitmidrash/CultsAndReligions/Religions/Hinduism.htm

pozz

da je Krishna princ demona citirano je iz BG, 10 poglavje, stih a posredno i stih 3 (gospodar svih svetova - znaći i demonskih valjda), ;

ok, evo citata koji navodis, pa da ostavimo citaocima da razmatraju na koji nacin i u kom kontekstu je to Krishna rekao,
i STA JE REKAO,
i sta to znaci, po tebi, VALJDA.
I ZASTO je to tako, kao deo posebnih prizmi za razumevanje.

JA SE SLAZEM, SA TOBOM, KAO SA - OBJASNJENJENJEM, ali onako gore napisano je ocigledno
ZIVUCENO IZ KONTEKSTA CELINE, JER:
KRISHNA NIJE REKAO ONO STO SI TI NAVEO, ZA SEBE:
JA SAM - KRALJ DEMONA!
Ne znam da li ti NE OSECAS -
RAZLIKU?
Ovako izvuceno iz konteksta znaci da je Krishna SAMO KRALJ DEMONA,
Dakle, mislim da nije bas posteno navoditi da on kaze NESTO - STO =
NE KAZE!?
RECI TREBA CITIRATI - DOSLOVNO, ako se ne ljutis, i AKO ZELIS DA RAZUMEMO
STA ZAISTA KAZE,
a ne sta ti MISLIS DA KAZE.
TO SU, U OVOM SLUCAJU, DVE SASVIM RAZLICITE STVARI.
Barem ja tako razumem, za razliku od tebe.
dakle, NE SLAZEM SE, SA TOBOM, DA JE TO KRISHNA REKAO, a evo citata Bhg 10.3.

ONAJ KO ME POZNAJE KAO NERODJENOG, BEZ POCETKA,
KAO UZVISENOG GOSPODINA SVIH SVETOVA -
ONAJ KO JE BEZ ILUZIJE,
OSLOBODJEN JE SVIH GREHOVA.

Kako i nadasve ZASTO si ti u ovome nasao da je Krihna rekao za sebe da je Kralj demona,
ostaje pitanje - za tebe.
Ja to nisam razumeo bas samo tako, a ni ne vidim bas da Krishna to kaze.

to kazes TI, Derameru, ili se varam?
smatras li da je to sasvim ok?
da prekrajas RECI KRISHNE, navodeci SVOJE - KAO - NJEGOVE?!

pozz
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

Poruka Poslao: 24 Feb, 2011 00:21 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nije to van konteksta i citirao sam doslovno; citat 10.3 samo je jedan izmed ostalih citata koje sam dao u mom tekstu /sada ga ti izdvajaš nekontekstualno/ a citat "Krishna za sebe kaže da je kralj demona" izvira iz linka kojeg sam dao - citirao sam ga doslovno.
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

Poruka Poslao: 24 Feb, 2011 00:25 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Šta te kod toga iritira?
Nije moguće da je Krishna kralj demona? Znaći: on nije izvor i poćetak svih kreacija, znaći on sam je odvojen od svih oblika kreacija, koje je on napravio? Si ti dualista?
Ja kao prvo vidim Hindu sistem kao monoteistićan, i panteistićan, makar kasnije odvajaju se ostale dualistićke i agnostićke tradicije iz njega.
 Nazad na vrh »
alex radovic
Mistik

Poruka Poslao: 24 Feb, 2011 00:25 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Dreameru, pokusaj da razumes reci, onako kako pisem, doslovno, a ne kako ti mislis da ja mislim.
dakle pitanje identifikacije DUSE je jedno, a pitanje identifikacije tela i amterije je sasvim duga kategorija.
Demoni i polubogovi i ljudi su, po Vedam svi IVICNA ENERGIJA BOGA!
Od Brahme, prvog inkarniranog zivog bica i stvaraoca Univerzuma, do poslednjeg demona.
SVI SMO ISTO, NA TOM NIVOU - DUSE.
Ali nismo u istim telima!
Tela su nam svima - razlicita i ona su pod uticajima vezujusih sila materiajlne prirode.
Postoje 3 glavne sile:
VRLINA, STRAST I NEZNANJE.
I Ova pojedina tela su odredjena prema AFINITETIMA u odnosu na te tri sile, u odredjenim procentima pomesana!
TO SU - MATERIJALNA TELA, ILITI LUTKE KOJE OBLACIMO.
ILI U KOJE ULAZIMO.
aLI STANJE NIJE NEPROMENJIVO!
Dakle demon, koji se okrene ka sluzbi CELINI, koje kanalisani kazu KA SLUZBI DRUGIMA, SE PODIZE DO NIVOA - POLUBOGA!
I moze da menja telo, i da se uzdigne, zvog zasluga na rajske planete, itd...
ne razumem uopste sta nije razumljivo?
Univerzumi se stvaraju disanjem Maha Vishnua i tada pocinje ZABAVA ZVANA - MATERIJALNA IGRA.
I tebi je poznato da u astralu moze da se putuje i da mozes da udjes negde, kao i sto se putuje i grubim telom.
kroz neke prostore.
dakle, napisi sta je tvoje pitanje, jer ovako mozemo od nastanka UNIVERZUMA.
ILI CITAT, mojih reci, sa kojima se ne slazes, ili ih razumes drugacije.
ne ceo text, dovoljna je jedna recenica, da znam o cemu se radi.
ok?

pozz
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeci
Strana 10 od 13

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE... 188 Aleksandra-Caca 261355 18 Jul, 2011 22:36 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 183661 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2157157 08 Nov, 2010 01:48 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Deset Božijih Zapovesti- DRUGA ZAPOVEST 139 Vera Bojičić 98904 17 Apr, 2010 23:33 pm
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SVETA ZNANJA - MESTA MOĆI - dr sci. Ljubiša Stojanović 64 drugar 69550 17 Apr, 2010 13:58 pm
drugar Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka IZVODI IZ OBJAVA 73 plavizrak 67557 25 Apr, 2009 23:40 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 2075522 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)