Duhovni podsetnik
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Dejjan

Pridružio: 19 Apr 2009

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 00:52 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

I tako ja dođoh do zaključka da sam najobičniji portal Laughing
Dobro,ajde,nije baš da sam najobičniji Very Happy
Dejjan

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 00:53 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Auu u p.m. ,previše sam se otvorio.
A to nevalja na forumima Laughing
Dejjan

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 00:53 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ma idi bre spavaj klošaru,samo kenjaš Evil or Very Mad
Dejjan

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 00:54 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo...idem tjale programeru. Razz
Pa..pa Laughing
Dejjan

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 00:55 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Čekaj prvo ,da zagrlim i poljubim Krišnu za laku notj Laughing Laughing Laughing
Aleksandra-Caca
Mesija

Pridružio: 23 Sep 2008

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 01:04 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nije tebi dobro, vidim ja, hahahah Razz
Aleksandra-Caca
Mesija

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 01:20 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

nardo ::

A stvari koje se umu ne dopadaju ili dopadaju su samo njegova tumačenja.
Lijepe stvari koje je um prihvatio kao lijepe želimo zadržati a loše želimo izbjeći.Ali sve je to život i biti živ znači da nema izbjegavanja,jer time izbjegavamo život.Sve su životne pojave prolazne,.....a sve što se pojavljuje.... to i prolazi jer je to priroda stvari.
Trebali bi samo promatrati bez vezanja,bez pridavanja važnosti onome što nam se dešava.....Ako u tome uspjevamo mi smo dobro odmakli u svom razvoju.

Raditi samo na duhovnosti.... što to znači?Raditi samo na materijalizaciji također što i to znači?Nije važno što radimo bitno je jesmo li toga svjesni što to radimo.Nije važan cilj,a ni početak rada bitno je ono između djelovanje, oliti rad....,to vrijedi i za start i odredište bitno je putovanje,a i rađanje kao početak ŽIVOTA i smrt što je kraj ŽIVOTA..... bitno je življenje.Teškoće na putu bilo one izazvane ''materijalnim'' ili ''duhovnim'' su tumačenja uma....to je samo život ....prekrasni život vrijedan življenja....tuga stvara dubinu.....smrt daje smisao životu.....svi problemi su samo situacije.... ŽIVOTNE.....hladnoća,bol,patnja,glad,neimaština su samo polariteti.......može se uživati i u tome.....ha,ha, pitajte mazohiste.........ali na kraju krajeva svi prolaze ŽIVOT.

Slažem se sa tobom.
Ali jedna stvar je intelektualno razumevanje, a sasvim druga stvar je dostizanje nivoa svesti u kome je moguće spoznati i živeti sve to o čemu pišeš.

Oslobađanje od svih vezanosti, identifikacija, mehaničnosti,,,,,dostizanje stanja svesti u kojem je moguće da ne sudimo ni ljudima ni događajima, već da se stavimo u ulogu posmatrača - značilo bi da smo zaista uspeli da svoju svest izdignemo iznad dualnosti ovoga sveta.

A kad je Talerman u pitanju, očigledno je da se on nalazi u stanju kada mu se u svest izlivaju teške energije iz podsvesti - tu temu detaljno razrađuje Plavizrak, pa ne bih sad ja puno o tome...
dragan
Iskušenik

Pridružio: 27 Dec 2009

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 01:30 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

[quote="plavizrak"]       
plavi ::
Bavljenje meditacijom, molitvama, afirmacijom, astralnim putovanjima - mogu da u nekoj meri doprinose duhovnom rastu, ALI MOGU I DA STVARAJU ILUZIJU DUHOVNOG RASTA.

IDEJA O SMIRENOM SUOČAVANJU SA MUKAMA, PSIHOLOŠKIM I SUDBINSKIM, KAO O VIDU PRERADE KARMIČKIH ENERGIJA, NE POTIČE SLUČAJNO IZ RAZNIH ŠKOLA MISTERIJA, U KOJIMA SU POLAZNICI PROLAZILI UBRZANI "KURS" KARMIČKOG ČIŠĆENJA I DUHOVNOG NAPREDOVANJA.

Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Aleksandra-Caca
Mesija

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 02:05 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

talerman ::
Poslednji savet koji smem da dam jeste da se moze slobodno ici ovim putem kojim sam ja isao,
da to jeste Bozji put i to prelep,
ali da se mora cuvati materijalna baza.

Jer kada nestane materijalne baze,
kada se odmakne tlo pod nogama,
to ne valja onda nikako.

Slažem se u potpunosti sa citiranim.
Samo da ukratko dodam. Mora da postoji ravnoteža između duhovnog i materijalnog,
koja između ostalog obuhvata i neophodnu fizičku aktivnost (vežbe) kod onih koji praktikuju duhovne tehnike.

talerman ::
U ovom trenutku vise zaista nemam sta bilo kog da poucim.

Čak i u slučaju da više ne napišeš ni jednu jedinu reč na ovom forumu,
do sada si dao toliko vrednih opisa i konkretnih uputstava - koji će biti dovoljni svima onima koje zanima praktikovanje astralne projekcije da se bolje snađu na tom Putu..
talerman
Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 02:33 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Dragi moji,

Prolazim kroz nesto sto bi se moglo nazvati pokusaj duhovnog samounistenja. Moji najnoviji postovi bas tako i deluju. Cinilo mi se zapravo sasvim adekvatno da se u skladu sa tim, povucem sa foruma, isposvadjam se sa svima vama, ostavim stvari nedoreceno i u beznadju.
Medjutim, danas je svanuo novi dan...

Zapravo sve je pocelo pre oko godinu i po dana kada je arhandjeo Gavrilo stao kraj moga kreveta i najavio mi jako los period u zivotu kroz koji moram da prodjem. Sa suzama u ocima, shvatio sam odmah da je bio potpuno u pravu i da ja jednostavno moram da prodjem kroz mucan period usled raznoraznih dubokih proslih, sadasnjih i buducih razloga.

To tako traje vec dugo.
Zapravo, u medjuvremenu, puno mi je znacilo zato sto sam se povezao sa duhovnim sferama na jedan tako cvrst nacin za koji sam ranije mislio da je nezamisliv i nedostizan. Ipak, uvek bi se posle toga vracao u nas svet i ocaj. Nista nije pomagalo da taj ocaj bude blazi. Sve sto je u ovom svetu moglo da krene nizbrdo, krenulo je nizbrdo, bas nista nije moglo da mi pomogne. Moji veliki prijatelji medju andjelima su me lepo primali u njihovo drustvo na nebu, ali kako je vreme odmicalo, shvatao sam sve vise da se na njihove intervencije na Zemlji ne mogu oslanjati.

Ne znam vise sta da napisem o rajskim vrtovima raznih planeta, o tim predivnim bicima sto se brinu o nama i sto nam najavljuju bolju buducnost u Novom Jerusalimu i sto nam daruju mudrosti takve vrste da su vrlo originalne i da o njima niko nije nista pre nas cuo.

Medjutim, beznadje bi se i dalje nastavljalo u ovoj realnosti...Sto sam se cvrsce povezivao gore, to sam ovde dole bivao sve vise i vise izgubljen. Jedva sam cekao da prodje taj mucan period koji je pre godinu i po dana najavio Gavrilo... Medjutim, taj period se nastavljao...Onda sam shvatio da taj period mozda moze da potraje jos mnogo dugo...

I onda sam pre desetak dana doziveo ponovo najlepse moguce vizije raja i najvisih i najsvetlijih bica. Ponovo su mi pokazivali Novi Jerusalim, najavljivali mi lepu buducnos, pevali mi pesme, ljubili me, grlili me....

I ja sam ih onda sve odreda oterao od sebe...

Rekao sam da mi nisu potrebni.

U velikoj sam zavadi sa andjelima....

Vrlo mracan period tamne noci duse.

Izgubio sam potpuno poverenje...kada bi mi ponovo dosao arhandjeo Gavrilo, mislim da bih ga oterao u tri lepe...
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 02:50 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

I verujem da u ovom trenutku ostavljam izigranim sve one sto su stvarno pratili s paznjom to sto pisem...Mozda sam nekome u necem i pomogao, ali ja vise ne mogu da pomognem ni sebi.

Za Bozic su mi se pojavili u vantelesnoj projekciji neki stari hriscanski sveci, svedoci Hristovog raspeca,
pa su mi rekli da je zapravo hriscanstvo nastalo iz cinjenice sto je Isus umro previse mlad.
Niko nije ocekivao da ce umreti tako rano. Nadali su se da ce ziveti 100 godina i da ce to vreme biti dovoljno dugacko za istinske promene kojima su svi oni tezili i kojima su se nadali. Medjutim, njegova rana smrt ih je bacila u ocaj. Delovalo je da su sve nade pale u vodu. Iz tog ocaja se razvila ideja o vaskrslom Isusu...Produzavali su mu zivot tim pricama...

Eto, tako sam saznao nesto interesantno i novo iz akase o hriscanstvu sto verovatno nikom pre mene nije palo na pamet.

I sta?

Nista.

Ovozemaljsko jadno bitisanje se nastavlja, bez obzira na tu mudrost koju sam cuo i zapisao...

Vrlo sam razocaran.

To ne znaci da cu se povuci sa duhovne staze,
ali samo znaci da cu biti od sada veoma oprezan...

Kako god da okrenes, na ovom nivou svesti nas drze i vragovi i andjeli. Svima odgovara da budemo ovde i bas takvi kakvi jesmo...

Jedino se Bog brine o nama, ali su i njegovi nacini nepojmljivi.
talerman
Glavni urednik

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 03:00 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

A sada posto sam stavio pod lupu sve ono cime sam se do sada bavio u zivotu,
uzecu pravo da stavim pod lupu sve ono cime se i vi bavite i o cemu vi pricate...

Okrecem list na ovom forumu.

Ukazivacu na greske vrlo precizno i jasno.

Niko nece biti postedjen mog vidjenja...

Situacija je takva da nema vise razloga da se lazemo i da se samozavaravamo.
Vesna
Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 07:24 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
Dobri moj brate Tale, nemoj da si na kraj srca...
Svima sam na dva mesta na forumu poželela srećne novogodišnje i božićne praznike,
pa sam samim tim mislila da ne treba da šaljem pojedinačno svakom.
Ja sama i ne očekujem neke pojedinačne čestitke, pa sam mislila da su i drugi takvi.

Ti znaš da te ja iskreno volim, i da sam uvek uz tebe.
Budi jak, i prebrodi ovu krizu. Ti to možeš.
I budi ovde sa nama, jer te mnogo ljudi voli.

Sve najbolje ti želim, i budi opet onaj divni i hrabri čovek, kakav jesi.
Vesna

herc Cmok
.
nardo
Tragalac

Pridružio: 25 Maj 2009

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 11:35 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Aleksandra-Caca ::

Slažem se sa tobom.
Ali jedna stvar je intelektualno razumevanje, a sasvim druga stvar je dostizanje nivoa svesti u kome je moguće spoznati i živeti sve to o čemu pišeš.

Oslobađanje od svih vezanosti, identifikacija, mehaničnosti,,,,,dostizanje stanja svesti u kojem je moguće da ne sudimo ni ljudima ni događajima, već da se stavimo u ulogu posmatrača - značilo bi da smo zaista uspeli da svoju svest izdignemo iznad dualnosti ovoga sveta.

A kad je Talerman u pitanju, očigledno je da se on nalazi u stanju kada mu se u svest izlivaju teške energije iz podsvesti - tu temu detaljno razrađuje Plavizrak, pa ne bih sad ja puno o tome...
Laughing

Draga Caco u pravu si,jedno je intelektualno razumjevanje a drugo je svjesnost.I to je očito tako.Ali prvo mora biti intelektualno razumjevanje...a poslije toga je radoigra na oslobađanju od identifikacija,laži,mehaničnosti.....a to možemo samo uz pažljivost.....svakodnevnu,svaki tren....sve dok to ne postane normalno svakodnevno stanje kao što nam je sad nesvjesnost.
Znam to je teško...ali i to je samo stav uma.....zapravo je lako ako se izbaci sve ono što ometa.... Laughing Lako je živjeti u laži,laž-laž održava....Ljudi imaju samo potencijal,a da bi postali Bogovi.......ma ko želi postati Bog...ja nisam siguran da bi to želio....tio bi biti normalan....ali Bog.....vjerovatno Um to želi.....njemu je to dobar mamac ... Laughing

Um je potreban...bez njega nema komunikacije...jer on je JA...niže Ja....on je naša indentifikacija.....dijete koje nema um govori o sebi u trećem licu.....jer ono zna da nije to...ono još nema um.....bar ne identificiran....JA SAM ČOVJEK......Više Ja nemanifestirano JA i manifestirano JA.....je razlika....SAM je proces i to nismo mi i nismo ni čovjek....to je objekat,pojava,... i sve to nismo mi.....Kada kažemo ....Ja sam povrijeđen...gladan....bolestan....vidio sam anđela,svjetlost...itd.....ave je to iluzija..to su pojave...važan je onaj koji to vidi......jer jedino je ono JA stvarno....više JA ne niže.......JA....onaj promatrač...svjesnost.....a i on je manifestiran....naše namanifestirano je praznina.........sad reći ćete to je smo intelektualno razumjevanje.....drugo je kad si svjestan kada si prosvjetljen....isto je.....ja bi rekao.....ali naravno postoji razlika i tamo idemo.....a i to je proces......ne moramo ići tamo...to je ovdje.....pitanje je koliko dugo.....da to ne bi bilo filozofiranje.....kako to pomaže?......ko je shvatio pomaže odmah...sada...i ovdje.......

a sad pazite dalje.....u skladu sa gore pročitanim čitajte dalje i vidjet ćete proces....nestvarno iluziju.....ako je tako ....zašto tome pridavati značaj?

Tale se nalazi u vrlo dobrom stanju...koje je normalno...životno....zna i on da neće dalje...dok ne riješi ovo.....ambis...se ne prelazi ako nisi očistio um....ko vreba u ambisu.....um...ili demon koji čita naš um..ili koji je naš um.....šta je ambis......simbolično velika praznina,provalija,samoća....nema anđela...nema pomoći...samo mi.....
Zar nije tako i ovdje....ovdje anđeli pomažu...ali zakačite se sa umom...e tu smo u ambisu...zar ne....sa demonom koji poznaje naše najskrivenije......tu i tad nema pomoći....sami moramo dalje........mislim uvjek smo sami...više-manje...sami se rađamo,sami živimo,sami umiremo....niko nemože ući u nas od naših suputnika....bili
bi onda dvoje....djelili bi istu dušu......imamo samo iluziju da nismo sami......ali kad se oslobodimo uma....e tad imamo šansu da postanemo jedno.......tako kažu oni koji su to uspjeli....a pa onda ako želimo da ne budemo sami,krenimo prema ujedinjenju...krenimo u svjesnost.....ima li uopće drugog puta????...na početak.....ili nakraj.....svejedno....

Shvaćate.......to je samo proces....nije važno.......''JA'' to sve promatra....

Tale vidim da imaš novi avatar.... nešto mi govori da će biti burno na forumu.....
 Nazad na vrh »
nardo
Tragalac

Pridružio: 25 Maj 2009

Poruka Poslao: 11 Jan, 2011 12:08 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ja jako volim gledati filmove...naručito o vilama i anđelima....gospodar prstenova itd......iako znam da su privid...fake.....
I u tome nema ništa loše dok sam svjestan da je to film...ali ako me koja scena gane i počnu suze ili se uzbudim.....tad sam zaspao i ušao u film...više nisam promatrač......uključile se emocije i fizički osjeti...suze...napetost...itd....

Isto je i u našem životu......

Zato uživajmo u dobrom filmu bili mi glumci,režiseri ili scenaristi.....uživajmo.....sve je igra....ali....oprez....budimo budni........

Sve vi ovo dobro znate...to su osnove...to smo prvo naučili......ali zašto smo to preskočili.....zašto to ignoriramo....svi znamo zašto....lakše se je lagati....laži znaju biti slatke,slatkorječive........dok je istina.....gorka....treba se suočiti ne samo sa sobom nego i cijelim svijetom koji živi u laži......sami protiv svih...a?....ne izgleda lako.....bolje je s svojim medvjedićem(čitaj um) leći spavati...... Laughing Laughing
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu Prethodni  
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeci
Strana 3 od 13

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE... 188 Aleksandra-Caca 261355 18 Jul, 2011 22:36 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 183660 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2157152 08 Nov, 2010 01:48 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Deset Božijih Zapovesti- DRUGA ZAPOVEST 139 Vera Bojičić 98904 17 Apr, 2010 23:33 pm
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka SVETA ZNANJA - MESTA MOĆI - dr sci. Ljubiša Stojanović 64 drugar 69550 17 Apr, 2010 13:58 pm
drugar Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka IZVODI IZ OBJAVA 73 plavizrak 67556 25 Apr, 2009 23:40 pm
plavizrak Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 2075500 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)