|
|
 |
 |
Duhovni podsetnik
Idi na stranu Prethodni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Sledeci |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
zvoncica Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 4073
|
Poslao: 26 Jan, 2011 23:57 pm Naslov: |
|
|
talerman :: |
U noci između 25. i 26. januara,
između Utorka i Srede...
Uz pomoć Marsa i Merkura
i arhanđela Mihaila...
Prešao sam Ambis.... |
Bravo Tale!
Nisam ni vidjela ovaj tvoj posto od silnih spamova dugih 100 metara s preponama.
Pa čestitam?
kad ćeš nam pisat o tome? |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008 Poruke: 4822 Lokacija: Kina
|
Poslao: 27 Jan, 2011 12:12 pm Naslov: |
|
|
Napisao sam tamo kod Aleksa na temi kako je bilo...
Cini se da sada ide ko nikad pre...
Samo sto to treba kombinovati sa ovozemaljskim radostima...ali bas je u tome majstorstvo i umetnost zivlejnja...
Inace, bio sam i velikoj arkani Carice...
Pokazala mi je jednu divnu knjigu...
Na pocetku te knjige, bili su prikazi andjela, planeta, zvezda, vasiona...
Kako sam dalje listao...
Moj Boze!!!!!!!!!!!
Dosao sam do stranica na kome su bili prikazani amebe, bakterije, virusi,
ali zivi...trcali su i ispadali sa stranica...
pojavile su se na sledecim stranicama crvi, gliste, mravi...
trckarali su svuda okolo i ispadali iz knjige...
Bio sam zgrozen...
Tada sam shvatio da sam u rukama imao Knjigu zivota...
I da mi je Carica prikazala pocetne oblike zivota sa svim tim larvama, glistama, crvima i buba svabamo...
Meni, kao coveku, je bilo grozno to sto sam video, ali mi je onda postalo sasvim jasno,
da je jos jedna od velikih lekcija na ovom zivotnom planu - prevazilazenje ODVRATNOSTI...
Da nista nije odvratno...
Da su nama gliste i crvi i zmije odvratni jer ih posmatramo sa ljudskog gledista.
A da su to Bozja bica...osnova na kojoj se zasniva zivot i mi na njemu... _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
zvoncica Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 4073
|
Poslao: 27 Jan, 2011 12:19 pm Naslov: |
|
|
Je, upravo sam malo prije pročitala i postala ti tamo odgovor.
Da, možda je i cijela svrha naše egzistencije u materijalnoj ravni da u konačnici pomirimo suprotnosti, samo što smo mi malo zabunom to sveli samo na bipolarnost u smislu dobra i zla, materijalno-nematerijalno itd..
MOžda baš treba biti "nematerijalan" u materiji. Što je veliki pothvat i gotovo zvuči neizvedivo. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vera Bojičić Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008 Poruke: 4003 Lokacija: Atlantida
|
Poslao: 27 Jan, 2011 12:49 pm Naslov: |
|
|
Citat: |
I da mi je Carica prikazala pocetne oblike zivota sa svim tim larvama, glistama, crvima i buba svabamo.. |
Pokazala ti je sadržaj, svo znanje koje je utkano u Čoveka. Od svih tih elemanata mogu da nastanu ljudi različitih oblika. Svaki od tih elemenata u određenim uslovima može preuzeti primat kao vrsta u telu ljudi. Ne govorim Čoveka jer ljudi to nisu već samo njegov odraz.
Tebi je pokazana knjiga naše kosmičke čelije.
Da bi se postao čovek onda treba postići ovo što Zvončica piše
MOžda baš treba biti "nematerijalan" u materiji. Što je veliki pothvat i gotovo zvuči neizvedivo |
Izvodljivo je jer to znači odsustvo ega i početak svesnosti o sebi.
Tale sigurno ne bi prošao ambis da nije doživeo golgotu i spoznaju gde se nalazi.
Koristim priliku da Taletu prenesem poruke ljubavi od čitalaca. Vole te Tale i prate tvoje mučenje na forumu, ne vole Plavog što te proganja, iz tvojih reči izbija toplina, iskrenost i hrabar duh. Nadam se da sam dobro prenela. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 27 Jan, 2011 13:21 pm Naslov: |
|
|
Hvala Vera,
Ako se nekada ne bi slozio sa tobom po nekom pitanju ili ako ne bi razumeo konkretno o cemu pises, moju primedbu ili pitanje bi postavio tako da se u svemu tome vidi da te uvazavam i postujem i volim.. jer ti zasluzujes da te ljudi postuju i vole time sto zivis duhovnost i sto si se duhovnoscu potpuno posvetila...
Plavi zrak je poceo da mi se obraca kao da sam ucenik iz njegove skole...Ok, shvatio sam to najpre kao igru testiranja moga ega...onda je lagano poceo da preteruje u tome...zaboravio je da, ipak, ima posla sa covekom koji zivi duhovnost makar u zadnjih dvadeset godina...ne moramo se slagati jedan sa drugim, ali je medjusobno postovanje jako bitno...u suprotnom...dolazimo do necega sto se zove igra moci u duhovnosti...ili sto je jos prisutnije kod Plavog zraka, igre moci u cistom intelektualizmu...
Razmisljao sam dugo da li da mu popustim, ali sam ipak resio da mu kazem neke stvari o tome kako on pristupa BHS i da mu razbijem neke od njegovih iluzija...
Jer on se predstavlja kao rusilac iluzija...pa morao je neko da mu ukaze i na njegove sopstvene iluzije...
U sustini, jako jadna situacija...koju jedva cekam da prevazidjem...i da se pocne ponovo normalno diskutovati o duhovnosti...
Ili sto kaze Psalm 94:11: "Gospod zna misli ljudi, zna kako su one tašte".
pozdravi citaoce od mene...
Puno pozdrava draga Vera  _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
sneguljica Hodočasnik

Pridružio: 25 Okt 2009 Poruke: 578
|
Poslao: 27 Jan, 2011 17:50 pm Naslov: |
|
|
Talerman
Napisao sam tamo kod Aleksa na temi kako je bilo...
Cini se da sada ide ko nikad pre...
Samo sto to treba kombinovati sa ovozemaljskim radostima...ali bas je u tome majstorstvo i umetnost zivlejnja...
Inace, bio sam i velikoj arkani Carice...
Pokazala mi je jednu divnu knjigu...
Na pocetku te knjige, bili su prikazi andjela, planeta, zvezda, vasiona...
Kako sam dalje listao...
Moj Boze!!!!!!!!!!!
Dosao sam do stranica na kome su bili prikazani amebe, bakterije, virusi,
ali zivi...trcali su i ispadali sa stranica...
pojavile su se na sledecim stranicama crvi, gliste, mravi...
trckarali su svuda okolo i ispadal
Tale,
jos jednom sve cestitke za prelazak AMBISA, to je velika stvar i samo napred.
Bas sam htela da te pitam kako je sada, kako se osecas posle prelsaka ambisa, da li ti sada lakse idu putovanja i pretpostavila sam da je tako.
Prevazilazenje odvratnosti je jos jedan stepenik upravo u ovome sto je rekla Zvoncica
- "biti nematerijalan" u materiji". |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 28 Jan, 2011 07:01 am Naslov: |
|
|
Lepo je rekla Zvončica...biti nematerijalan u materiji...
Promena je takva da sada imam želju da odem što dalje od Ambisa sa jedne strane...
A sa druge strane imam i tu želju da bolje povezujem onostrana iskustva sa svakodnevicom...
I da mi se duh oseća podjednako prijatno u ovom telu, kao kada je u višim sferama...
U svakom slučaju, možda baš zbog te težnje, počeo sam dublje da ulazim u tajne koje sa sobom kriju Male arkane tarota...
Male arkane tarota govore upravo o svakodnevnim životnim stvarima...
I ni najmanje nisu male...možda jesu u odnosu na Velike arkane...
Ali nisu male zato što nam one otkrivaju probleme, predočavaju mogućnosti da ih rešimo, povezuju nas sa vodenim, vazdušnim, zemljanim i vatrenim duhovima...koji odgovoraju svakoj maloj arkani ponaosob...pa nas onda povezuju sa određenim anđelima i arhanđelima i na kraju sa 72 anđela šemhamfora koji kriju Božje ime i sa određenim molitvama u Psalmama i mnogim drugim stvarima...
I sve to je moguće istražiti putem vantelesne projekcije, meditacije ili lucidnih snova...i na druge načine...i konačno u materijalnoj ravni gde se očekuje fizička manifestacija...fizički rezultat...
Eksperimentišem, radim, zapisujem, ponekad uspe, ponekad ne uspe, kada uspe tražim kako da rezultati budu bolji, kada ne uspe pokušavam da nađem razlog neuspehu...pokušavam da pronađem najbolje metode...koje bi meni najviše odgovorale...ali ne radim na slepo, već se služim zacrtanim osnovama koji su postavili pametniji, bolji i produhovljeniji...
Pozdrav  _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vesna Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008 Poruke: 4177 Lokacija: Beograd
|
Poslao: 28 Jan, 2011 21:36 pm Naslov: |
|
|
.
Brate Tale, pošto sam ti odgovorila na drugoj temi, iskopiraću i ovde:
Hvala ovom forumu jer mi je pomagao u duhovnom radu...
I hvala Vesni...
P.S. Kronozon ima neke veze sa SATOM ????
|
Hvala ti brate, što si nesebično delio svoja iskustva sa nama !
A što se tiče Kronozona, naravno da ima veze sa satom,
jer se antički Bog vremena, Zevsov otac, zove Kronos(ili Hronos, otuda i izraz ,,hronike vremena'')
P.S.
SVE ČESTITKE ZA PRELAZAK AMBISA !
. _________________ Jednom se živi, ali večno... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Skalder i Moli

Pridružio: 06 Dec 2010 Poruke: 17 Lokacija: Beograd
|
Poslao: 28 Jan, 2011 22:17 pm Naslov: |
|
|
Zelim i ja da se zahvalim Talermanu Osecash ali neznash... nazalost...dok ne procitash!
Na Grckom se i dalje kaze: Poso hrono ise? Koliko je sati? ili
To hrono stamatao. Zaustavljam vreme.
Sve reci poticu iz Grckog
Kao npr. Kimono..  _________________ BELIEVE IT OR LEAVE IT ! |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
plavizrak Mesija

Pridružio: 07 Jan 2008 Poruke: 4870
|
Poslao: 28 Jan, 2011 23:15 pm Naslov: |
|
|
Hajde da i ja još jedanput pokušam da začnem ozbiljnu diskusiju, mada sam ukazao otkuda potiču ograničenja za nju... I to se može faktički dokazati.
Plavi zrak je poceo da mi se obraca kao da sam ucenik iz njegove skole... |
Seti se, počelo je tako, što si me ti upozoravao, kad sam počeo da iskazujem svoj neslaganje sa nekim tvojim stavovima, da te zaobiđem - da me ne bi oduvao, kao što si i inače činio u nekim diskusijama koje si ranije vodio.
Da li da tragam za porukama kojima bih to potvrdio?
Dakle, pre će biti da si se ti u startu postavio kao duhovno superiorniji. Nebitno je ko je duhovno superiorniji, samo podsećam kako je počelo...
Ok, shvatio sam to najpre kao igru testiranja moga ega...onda je lagano poceo da preteruje u tome...zaboravio je da, ipak, ima posla sa covekom koji zivi duhovnost makar u zadnjih dvadeset godina... |
OTPRILIKE ISTA PRIČA! Koliko se sećam - istih smo ili približnih godina, a, eto, i duhovnog staža u užem smislu. U prvoj deceniji bio sam koncentrisan na ono što označavam kao uslovnu kabinetsku duhovnost, izučavanje duhovne literature, meditacija, joga, prolazak prakse "Kursa o čudima" (ako nisi čitao, radi se o lekcijama koje se godinu dana primenjuju u praksi), pa, onda, koliko se sećam, praksa "univerzalni život", itd. U ovoj drugoj deceniji - na vrstu prakse koja je ključna u Učenju BHS.
ne moramo se slagati jedan sa drugim, ali je medjusobno postovanje jako bitno...u suprotnom...dolazimo do necega sto se zove igra moci u duhovnosti...ili sto je jos prisutnije kod Plavog zraka, igre moci u cistom intelektualizmu... |
I ja se slažem da se ne moramo slagati, ali - ako ima elemenata da se meni prebaci iskazivanje nepoštovanja - PRELISTAJ SOPSTVENE PORUKE, PA IH PROCENI SA TOG STANOVIŠTA.
Razmisljao sam dugo da li da mu popustim, ali sam ipak resio da mu kazem neke stvari o tome kako on pristupa BHS i da mu razbijem neke od njegovih iluzija... |
Ceo tok kaobajagi diskusije bio je konfuzan, pa, eto, nije mi ni palo na pamet da ti u vezi sa načinom sticanja sposobnosti kanalisanja direktno odgovorim. NISAM, JER JE TU KLJUČNA RAZLIKA U DUHOVNIM KONCEPCIJAMA IZMEĐU TEBE I MENE.
Za tebe je, sudeći bar po porukama koje smo razmenjivali, suština u sticanju raznih vidova duhovnih moći, između ostalog - i astralnih putovanja i sposobnosti kanalisanja, tj. kontakata sa Bićima iz Viših svetova. Ako nisam dovoljno precizan, koriguj me.
Za mene: u karmičkom čišćenju, koje samo po sebi znači duhovni rast, proširenje svesti, pojačanje pronicljivosti, itd. Takva osoba može, ali i ne mora da stekne u datoj inkarnaciji neke od posebnih, uslovno rečeno - atraktivnih duhovnih moći. Ona može, na osnovu plana svoje duše, da obavlja neke sasvim obične poslove u društvu, a da ipak ispunjava svoju misiiju (da služi drugima, da doprinosi unapređenju u oblasti u kojoj je inkarnirana, itd.).
Konkretno, kako steći sposobnost primanja poruka BHS?
Osoba koja prima te poruke prošla je kroz Put posvećenja, koji je u osnovi Put o kojem sam naširoko pisao, koji je i ključni u Učenju BHS. To je Put patnje... Put koji se opisuje u starim Školama misterija (čini mi se da se o tome može naći knjiga H. Bezant).
Ona (ta osoba) je sedam meseci prolazila kroz pakao, psihološki problemi, zdravstevni problemi, pa onda životni problemi - otpuštena sa posla, doživela neku vrstu izolacije, napuštena i od roditelja, itd. Onome, kome je strana ta logika, da životni problemi i patnja pročišćuju dušu, u tom smislu, da nas oslobađaju karmičkog tereta, sve ovo je besmisleno.
Ja, na osnovu svog iskustva, sve to mogu doslovno da potvrdim.
Već sam, na nekoj temi, upoređivao. Za desetak godina bavljenja meditacijom, te drugim vidovima duhovne prakse - nisam mogao da primetim onako jasne pomake u svesti, kao nakon prolaska kroz sopstvene psihološke i sudbinske muke (naravno, ja ne mogu da upoređujem svoje muke sa mukama drugih, ali, to je ovde i nebitno).
E, ali, uz ovaj, neophodan je još jedan KLJUČNI uslov, koji mi je takođe vrlo logičan: ZA KANALISANJE ONOSTRANIH PORUKA OSOBA MORA DA IMA VELIKA DUHOVNA DOSTIGNUĆA U PRETHODNIM INKARNACIJAMA.
Kao što se kaže i u Učenju BHS: nije nemoguće da svako, ko poželi, uspostavi kontakte sa suptilnijm, tj. nefizičkim svetovima, ukoliko se koncentriše na to, i ukoliko je istrajan u tome. Ali, svest koja ima svoja opterećenja - samo može da zađe u iluziju primanja poruka iz viših sfera, jer ona ne može da svešću zađe van astralne sfere. Što je logično i sa jednog drugog stanovišta: svest mora da i sama postigne visoke frekvencije, kroz proces karmičkog čišćenja, da bi ušla u sfere visokih frekvencija, ili da bi uspostavila kontakt sa Bićima iz Viših svetova. _________________ "U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 29 Jan, 2011 02:23 am Naslov: |
|
|
plavizrak :: |
Ona (ta osoba) je sedam meseci prolazila kroz pakao, psihološki problemi, zdravstevni problemi, pa onda životni problemi - otpuštena sa posla, doživela neku vrstu izolacije, napuštena i od roditelja, itd. Onome, kome je strana ta logika, da životni problemi i patnja pročišćuju dušu, u tom smislu, da nas oslobađaju karmičkog tereta, sve ovo je besmisleno.
|
Ovo mi je sasvim poznato, samo sto se malo vise oduzilo od sedam meseci
Sto se mene tice, ja sam "zatrpao svoju ratnu sekiru." _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
alex radovic Mistik

Pridružio: 12 Okt 2009 Poruke: 1814 Lokacija: Smederevo
|
Poslao: 29 Jan, 2011 03:00 am Naslov: |
|
|
izvinjavam se sto upadam.
ali, sada razumem malo vise filozofiju i ucenje Plavog.
kako god da tvrdi, meni ove cinjenice mnogo vise pomazu, ovaj jedan post, nego desetine pre toga, koje je napisao.
imam neko pitanje, nadam se da vise necemo bespotrebno siroko, ili omalovazavajuce:
1. da li je H. Besant pripadnica, zajedno sa Blavatskom, redu Teozofa? koji su primali poruke, onostrane, kanalisane, sa Tibeta?
2. da li u ovoj osnovnoj filozofiji - karmickoj, ili karma jogi, da kazem sanskritski, postoji Zakon: zub za zub, i oko za oko?
ili postoje i neke druge mogucnosti, da to ne bude bas uvek i bas tako?
- i kako i pod kojima uslovima to moze, ako moze?
3, koliko to ima slicnosti sa dijalogom Krishne sa Ardjunom, da ponovim tvoje reci, ti si rekao da i Krishna spada u BHS
Dakle, sa dijalogom krishne sa Ardjunom? Po pitanju karma joge, 4. poglavlje.
4, da li ti smatras da je to ta vrhunska nauka i najsveobuhvatnija, ako se uporedi sa Djnana jogom, t.j. jogom - povezivanjem, u - ZNANJU,
i sa BHAKTI JOGOM, t,j, povezivanje U LJUBAVI.
I KOLIKO PROCENATA, Ako moze tako da se kaze, ovo ucenje obraca pzanju, fokus, na LJUBAV, koliko na ZNANJE, a koliko na KARMU?
Nadam se da cemo imati jos jasniju sliku o ovom ucenju, verujem i na zadovoljstvo drugih.+
karma - jogija.
pozz |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
alex radovic Mistik

Pridružio: 12 Okt 2009 Poruke: 1814 Lokacija: Smederevo
|
Poslao: 29 Jan, 2011 03:20 am Naslov: |
|
|
pardon, ja se izvinjavam za svoje katastrofalno nepoznavanje i gresku:
radi se, Karma joga, o textovima u trecem poglavlju Bhagavad Gite, a ne u cetvrtom. joooj.
e, sada, ako smo se dobro razumeli, celo poglavlje o Karma jogi u Giti ima =
43 stiha!
samo 43 stiha, od po par redova.
ako je vecinsko ucenje BHS tako sveobuhvatno i govori o Karmi, pretezno, IMAM PREDLOG:
ako hoces, da, kada nadjem vremena, a za ovo se treba podruditi, barem malo, da napisem SVA 43 STIHA,
U POSEBNOM forumu, sa nazivom karma joga - Krishna i BHS,
kako bi imali konstriktivan dijalog.
Ista tema, dva razlicita ucenja, najverovatnije, ili mozda i ista, a to bi uporedili.
sa tvojim i mojim objasnjeima tih stihova, i gde se slazemo, a gde se ne slazemo, za dobrobit citalaca.
Da li se Plavi - slazes?
mada, vec sam hteo = sutra obavezno, novu temu:
UNAPREDJENJE U SKOLSTVU,
ili mozda - PROMENE U SKOLSKIM KLUPAMA, da ne bi bilo nametljivo i sa sudom da unapredjuejm ja, skolstvo.
u svakom slucaju, doslo je vreme da se pozabavimo i tom temom.
nadam se da ces prvi da se prikljucis, da nesto promenimo, vreme se ubrzava.
pozdrav |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
plavizrak Mesija

|
Poslao: 29 Jan, 2011 18:56 pm Naslov: |
|
|
alex radovic :: |
1. da li je H. Besant pripadnica, zajedno sa Blavatskom, redu Teozofa? koji su primali poruke, onostrane, kanalisane, sa Tibeta? |
Čini mi se da jeste. Nisam se interesovao za detalje iz biografije. Suština mi je bila u opisu Škola misterija u prošlosti, jer imamo podudarnost u uslovima koji danas postoje na celoj planeti.
2. da li u ovoj osnovnoj filozofiji - karmickoj, ili karma jogi, da kazem sanskritski, postoji Zakon: zub za zub, i oko za oko?
ili postoje i neke druge mogucnosti, da to ne bude bas uvek i bas tako?
- i kako i pod kojima uslovima to moze, ako moze? |
Ako to znači: svetiti se, vratiti "milo za drago", onda - ne.
Suština karme po Učenju BHS je da imamo slobodnu volju da činimo i ono što je protivno principima evolucije. Energija koju smo u to delovanje uložili - vraća nam se kroz karmu. Dakle, ne radi se o tome da smo kažnjeni, već - suočavamo se sa posledicama. Radi sticanja iskustva. Odnosno, teška iskustva, koja nam se vraćaju kroz delovanje karme, podstiču nas da se vratimo na put evolucije.
3, koliko to ima slicnosti sa dijalogom Krishne sa Ardjunom, da ponovim tvoje reci, ti si rekao da i Krishna spada u BHS
Dakle, sa dijalogom krishne sa Ardjunom? Po pitanju karma joge, 4. poglavlje.
4, da li ti smatras da je to ta vrhunska nauka i najsveobuhvatnija, ako se uporedi sa Djnana jogom, t.j. jogom - povezivanjem, u - ZNANJU,
i sa BHAKTI JOGOM, t,j, povezivanje U LJUBAVI.
I KOLIKO PROCENATA, Ako moze tako da se kaze, ovo ucenje obraca pzanju, fokus, na LJUBAV, koliko na ZNANJE, a koliko na KARMU? |
ti si rekao da i Krishna spada u BHS |
Da, mada je mali broj njegovih poslanica...
Teško bi moglo da se govori o nekakvoj procentualnoj zastupljenosti. Sve je tu međusobno povezano, U INTERAKCIJI: razgradnjom karme (tj. negativne karmičke energije) oslobađamo ljubav, time stičemo i veću pronicljivost, dakle - sluh i sposobnost da stičemo prava znanja. _________________ "U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
plavizrak Mesija

|
Poslao: 29 Jan, 2011 19:06 pm Naslov: |
|
|
alex radovic :: |
pardon, ja se izvinjavam za svoje katastrofalno nepoznavanje i gresku:
radi se, Karma joga, o textovima u trecem poglavlju Bhagavad Gite, a ne u cetvrtom. joooj.
e, sada, ako smo se dobro razumeli, celo poglavlje o Karma jogi u Giti ima =
43 stiha!
samo 43 stiha, od po par redova.
ako je vecinsko ucenje BHS tako sveobuhvatno i govori o Karmi, pretezno, IMAM PREDLOG:
ako hoces, da, kada nadjem vremena, a za ovo se treba podruditi, barem malo, da napisem SVA 43 STIHA,
U POSEBNOM forumu, sa nazivom karma joga - Krishna i BHS,
kako bi imali konstriktivan dijalog.
Ista tema, dva razlicita ucenja, najverovatnije, ili mozda i ista, a to bi uporedili.
sa tvojim i mojim objasnjeima tih stihova, i gde se slazemo, a gde se ne slazemo, za dobrobit citalaca.
Da li se Plavi - slazes?
mada, vec sam hteo = sutra obavezno, novu temu:
UNAPREDJENJE U SKOLSTVU,
ili mozda - PROMENE U SKOLSKIM KLUPAMA, da ne bi bilo nametljivo i sa sudom da unapredjuejm ja, skolstvo.
u svakom slucaju, doslo je vreme da se pozabavimo i tom temom.
nadam se da ces prvi da se prikljucis, da nesto promenimo, vreme se ubrzava.
pozdrav |
Slažem se:
U POSEBNOM forumu, sa nazivom karma joga - Krishna i BHS, |
S tim što ne moraš da otvaraš poseban podforum, već samo posebnu temu.
Ja u svom podforumu imam temu u kojoj sam upoređivao ideje oca Tadeja i Učenje BHS.
Planirao sam bio da isto učinim i sa idejama iz Novog zaveta, nisam stigao.
Svakako bi bilo zanimljivo ovo što predlažeš.
U vezi sa temom o školi... Isključio sam se iz teorijskog bavljenja školom. Ispisao sam dosta tih poruka na jednom pedagoškom forumu, šklstvo nam je beznadežan slučaj, tu nema popravki, tu može doći u obzir samo potpuno urušavanje (ne mislim na zgrade, naravno), da bi se na ruševinama gradilo novo školstvo. Zato više ne želim da ulažem energiju u razmišljanja o tome, mimo onoga na što sam karmički prinuđen. _________________ "U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN |
 |
Sva vremena su GMT + 1 sat Idi na stranu Prethodni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Sledeci |
Strana 6 od 13 |
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|