HOPONOPONO i NULTE GRANICE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
ENEMOON
Hodočasnik


Pridružio: 23 Jul 2008
Poruke: 778
Lokacija: Shumadiya

 Poruka Poslao: 05 Mar, 2011 08:55 am    Naslov: HOPONOPONO i NULTE GRANICE
Odgovoriti sa citatom

.
Kako da izlečite sebe (ili bilo kog drugoga)
i otkrijete Zdravlje, Dobrobit i Sreću


Dr. Hew LenPostoje dva dokazana načina Ho’oponoponoa kako da se izliječite (ili bilo koga drugog) od bilo čega što uočite.
Upamtite da je to što uočite u drugome takođe i u vama, tako da je cijelo liječenje u stvari samo-liječenje.
Niko drugi sem vas ne treba da radi ovaj proces. Cijeli svijet je u vašim rukama.

Najprije, ovo je molitva koju je Mornah govorila, kako bi pomogla da se izliječe stotine ako ne i hiljade ljudi. Jednostavna je ali moćna:

Božanski stvoritelju, oče, majko, sine kao jedan ... ako sam ja, moja porodica, moji rođaci, i preci uvrijedili tebe, tvoju porodicu, tvoje rođake i pretke u mislima, riječima, djelima, i aktivnostima od kada smo stvoreni do danas, molimo te za oproštaj..... dopusti da ovo očisti, pročisti, oslobodi, odsiječe sva negativna sjećanja, blokove, energije, i vibracije, i preobrazi ove neželjene energije u čistu svjetlost... i to je učinjeno.

Drugo, način na koji Dr. Hew Len voli da liječi je da prvo kaže „Žao mi je.“ i „Molim te oprosti mi.“ Ovo govorite kako bi ste priznali da nešto – bez vašeg znanja o čemu se radi – je dospjelo u vaše sistem tijelo/um. Vi nemate pojma kako je to dospjelo tu. Ni ne treba da znate. Ako ste predebeli, jednostavno ste zakačili program koji vas je učinio takvim. Govoreći „Žao mi je.“, vi govorite Božanstvu da želite oproštaj unutar sebe za sve što vam je donešeno. Vi ne molite Božanstvo da vam oprosti; vi molite Božanstvo da vam pomogne da oprostite sebi.
Poslije toga, kažete „Hvala ti“ i „Volim te“. Kada kažete „Hvala ti.“ vi izražavate zahvalnost. Vi pokazujete svoju vjeru da će se problem rastvoriti za najveću dobrobit svih koje dotiče. Riječi „Volim te“ preobražavaju energiju koja je zarobljena kako bi mogla da teče. One vas ponovo povezuju sa Božanstvom. S obzirom da je nulto stanje stanje čiste ljubavi i ima NULTE GRANICE, vi počinjete da dolazite u to stanje izražavanjem ljubavi.
Sledeće što će se desiti zavisi od Božanstva. Možete biti inspirisani da preduzmete akciju neke vrste. Ma o čemu da se radi, uradite tako. Ukoliko niste sigurni kao treba da postupite, upotrijebite isti metod iscjeljivanja na vašu zbunjenost. Kada ste čistiji, znaćete kako da postupite.

OSNOVNI PRINCIPI NULTIH GRANICA

1.Nemate pojma o tome šta se događa.
Nemoguće je biti svjestan svega što se događa u vama i oko vas, svjesno ili nesvjesno. Vaše tijelo i um se podešavaju upravo sada, a da vi toga niste ni svjesni. Postoji ogroman broj nevidljivih signala u vazduhu upravo sada, od radio talasa do oblika misli, kojih uopšte niste svjesni. Vi ste svakako ko-kreator svoga vlastitoga svijeta upravo sada, ali to se dešava nesvjesno, bez vaše svjesne kontrole ili znanja. To je razlog zbog kojega možete pozitivno misliti koliko hoćete, a i dalje biti siromašni. Vaš svjesni um nije kreator.

2.Nemate kontrolu nad svim.
Očigledno, ako ne znate sve što se dešava, ne možete uopšte imati kontrolu. To je samo jedna ego zabluda da mislite da možete natjerati svijet da se ponaša po vašoj zapovijesti. Kako vaš ego ne može vidjeti mnogo od toga što se odvija u ovome svijetu sada, dopustiti egu da odluči šta je sada najbolje za vas, nije mudro. Vi imate izbor, ali nemate kontrolu. Možete upotrijebiti svoj svjesni um da počnete da birate šta biste radije doživjeli, ali morate da napustite ideju da li će se to odigrati ili ne, ili kako, ili kada. Predaja je ključ.

3.Možete da iscijeliti sve što vam se nađe na putu.
Sve što se pojavi u vašem životu, bez obzira kako se pojavilo, je tu radi iscjeljivanja, jednostavno zato što je sada u vašem dometu. Ovim se pretpostavlja da ako to možete da osjetite, možete i da ga iscijelite. Ako nešto možete da vidite u drugome, i do vas muči, tada je ono tu radi iscjeljivanja. Ili kako sam jedanput rekao Opri: „ako možeš da primijetiš, možeš i da dobiješ.“ Možda nemate pojma zašto je to u vašem životu, ili kako se u njemu pojavilo, ali možete mu dopustiti da nestane, jer ste sada svjesni toga. Što više iscjeljujete to što se javlja, čistiji ste da ispoljite to što više volite, jer ćete tako oslobođenu energije moći da upotrijebite za nešto drugo.

4.Vi ste 100 % odgovorni za sva svoja iskustva.
To što se dešava u vašem životu nije vaša greška, već vaša odgovornost. Ovaj koncept lične odgovornosti zadire dalje od onoga što govorite, radite ili mislite. On uključuje i to što drugi govore, rade i misle, a javlja se u vašem životu. Ako preuzmete odgovornost za sve to što se javlja u vašem životu, tada kada se neko pojavi sa problemom, tada je to i vaš problem takođe. To povezuje princip trojstva, koji ističe da vi možete iscijeliti sve što se javlja na vašem putu. Ukratko, ne možete kriviti nikoga i ništa za postojeće stanje u vašem životu. Jedino što možete da uradite je da preduzmete odgovornost za to, što znači prihvatiti ga, imati ga, i voljeti ga. Što više iscjeljujete to što se pojavljuje, više se usklađujete sa izvorom.

5.Vaša karta za mjesto NULTIH GRANICA je fraza „Volim te“
Prolaz koji dovodi do mira preko svih shvatanja, od iscjeljivanja do ispoljavanja, je jednostavna fraza „Volim te.“ Njeno govorenje Božanstvu čisti sve u vama tako da možete da doživite čudo ovoga trenutka: nulte granice. Ideja je u tome da sve volite. Volite preveliku debljinu, lošu naviku, problem djeteta ili vašeg susjeda ili supružnika; sve to volite. Ljubav preobražava zarobljenu energiju i oslobađa je. Govorenje riječi „Volim te“ otvara vrata za doživljavanje iskustva Božanstva.

6.Inspiracija je važnija od namjere.
Namjera je igračka uma; inspiracija naredba Božanstva. U jednom trenutku ćete se predati i početi da slušate, radije nego da molite i čekate. Namjera pokušava da kontroliše život baziran na ograničeni pogled egoa; inspiracije je primanje poruke od Božanstva a zatim i postupanje po noj. Namjera djeluje i donosi rezultate; inspiracija djeluje i donosi čuda.
Šta vam se više dopada?

Koga zanima vise o ovome , neka potrazi knjigu, inspirisanu učenjima dr Hew Len :
Joe Vitale ,, NULTE GRANICE''
( Tajni Havajski sistem za bogatstvo, zdravlje, mir, i mnogo drugog)

Dr Joe Vitale and dr Hew Len

_________________
NIKO NIJE TOLIKO SLEP,KOLIKO ONAJ KOJI NE ZELI DA VIDI.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger
Sara
Hodočasnik


Pridružio: 05 Mar 2009
Poruke: 704
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 10 Maj, 2011 20:39 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Knjiga NULTE GRANICE prikazuje povratak nultom stanju ,kada nista ne postoji a sve je moguce .Sama svrha ove knjige je u tome da pomogne da dozivimo cudesnost zivota ,trenutak po trenutak .

"Moje iskustvo u vezi ove spititualne rakete koje leti u srz moci izvan granica razumevanja ,bilo je skoro neopisivo .Uspeo sam preko granica moje najdivljije maste .Stekao sam nove vestine i nove ljubavi prema samom sebi i svijetu sto je na nivou koje razumljive reci cesto ne mogu da opisu.
Da to prikazem ovako :svako ima naocare kroz koje promatra svijet .Religije ,filozofije ,terapije ,autori,govornici ,gurui i drugi stvaraoci ,svi oni opazaju svijet kroz izvjesni mentalni sklop.Ono sto cete nauciti u ovoj knjizi kako cete upotrbiti nove naocare da razlozite sve druge naocare .I tada kada uspete,bicete na mestu koje zovem Nulte granice "

Na kraju sustina ,ove knjige se moze sazeti u jednu frazu ,frazu koja razotkriva tajnu Kosmosa .Nju zelim da kazem vama i Bozanstvima :
"VOLIM TE ".

Very Happy
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Sara
Hodočasnik


Pridružio: 05 Mar 2009
Poruke: 704
Lokacija: Srbija

 Poruka Poslao: 10 Maj, 2011 21:19 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

NULTE GRANICE - IZVOD

Ja upravljam svojim životom i vezama sa ljudima prema sledećim uvidima:

1. Fizički Univerzum je jedna aktualizacija (realizacija) mojih misli.
2. Ukoliko su moje misli kancerogene, one stvaraju kancerogenu fizičku realnost.
3. Ukoliko su moje misli idealne, one stvaraju fizičku realnost ispunjenu LJUBAVLJU.
4. Ja sam 100% odgovoran za kreiranje mog fizičkog univerzuma onakvog kakav je.
5. Ja sam 100% odgovoran za ispravljanje kancerogenih misli koje stvaraju bolesnu realnost.
Ne postoji takva stvar koja se zove vani. Sve postoji kao misli u momeNašašnji život je ono što se lično nas dotiče lični unutr.
Ipak mi relativno malo znamo i razumijemo kako se on odvija
i kako on djeluje na našu svjesnu volju.
...

Benjamin Libet, „Imate dvije mogućnosti da živite svoj život,“ Objašnjavao je Dr. Hew Len. “Iz sjećanja ili iz inspiracije. Sjećanja su stari programi koji se ponavljaju. Inspiracija je poruka koju vam šalje Božanstvo. Vi hoćete da dođete do inspiracije. Jedini način da čujete Božanstvo i prihvatite inspiraciju je da očistite sjećanja. Jedina stvar su u stvari četiri rečenice koje se stalno ponavljaju, upućene Božanstvu.

„Volim te“.
„Žao mi je.“
„Molim te oprosti mi.“
„Hvala ti.“

...
Modernizovani Ho’oponopono, proces pokajanja,
opraštanja i preobražaja je molba Ljubavi da poništi i
zamijeni štetne energije sobom. Ljubav to postiže tekući
umom, počinjući sa duhovnim umom, sa supersviješću.
Zatim nastavlja kroz intelektualni um, svjesni um,
oslobađajući ga od energija mišljenja. Konačno, prelazi na
emotivni um, podsvijest, oslobađajući ga od štetnih emocija
i puneći ga sobom.
...

Svi vi ste ovdje da bi ste čistili ili da ne bi ste čistili. Možete da izaberete šta god hoćete, ali vi ne odlučujete da li ćete to dobiti ili ne. Vi vjerujete Božanstvu da će učiniti ono što je pravo za vas. Da li to možete znati bolje od njega? Teško. Pustite to njemu.
Čistiti. Čistiti. Čistiti.
“Moja namjera je da budem u skladu sa Božanskim namjerama,” rekao sam Dr. Hew Len-u.

Mi smo ovdje samo da bi smo čistili, podsjetio je mene i sve druge tokom vikend seminara. Čistite stalno, neprekidno, da bi ste očistili sva sjećanja kako bi vas Božanstvo moglo inspirisati da uradite to što treba da se uradi.
....

Ja sam kreator onoga JA JESAM, savršen, kao što su svi i sve. Ono što nije savršeno je smeće, sjećanja koja se javljaju, ponavljajući se kao osuda, ljutnja, bijes, nadraživanje, i Bog zna šta sve još i koliko toga sr..a koje se nalazi u našoj Duši.

Ti ne govoriš te rečenice da bi ti bilo oprošteno od strane Božanstva; govoriš ih da bi ti sebe očistio. Govoriš ih Božanstvu, ali one postoje tebe da očiste

Drugim riječima, Božanstvo nas već obasiplje ljubavlju. Nikada nije ni prestalo. U nultom stanju, gdje su granice nula, najbliži način za opisivanje bi bio stanje ljubavi. To je tu. Ali ti nisi tu. Tako kazivanjem, „Volim te, Žao mi je, Molim te oprosti mi, Hvala ti,“ vi čistite programe u vama koji vas sprečavaju da budete čisto stanje: ljubav.
...

Šta radiš da bi čistio?
Sve što radim je da govorim ’Volim te’, ’Žao mi je’, Molim te oprosti mi’, i ’Hvala ti’, nanovo i nanovo.
Fraze koje izgovaram su kao magične riječi koje otvaraju kombinacionu bravu kosmosa. Kada recitujem te fraze, koje izgledaju kao pjesma, otvaram se Božanstvu kako bi me očistilo i izbrisalo sve programe koji me sprečavaju da budem sad
....
Dakle mogao bih biti Jungijanac ili Frojdovac ili Rajhijanac ili bilo šta drugo?
„To nije važno,“ istakao je. „Ono što je važno je da voliš osobu jer je dio tebe, i tvoja ljubav će joj pomoći da obriše i očisti program aktiviran u njenom životu.“
Nije važno šta ti ili tvoji treneri govorite ili radite, sve dok volite osobu sa kojom ste, ponovo je pojasnio. „Upamti, osoba koju gledaš,lecis, je tvoje ogledalo. Ono što oni doživljavaju, to dijele sa tobom. Očisti taj program koji dijelite, i oboje će te biti dobro.“
„Ali kako?“
„Volim te.“ Reče.


herc
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
TATA SINANA
Duhovni učitelj


Pridružio: 24 Jun 2008
Poruke: 2805
Lokacija: Negde oko duge

 Poruka Poslao: 03 Jun, 2011 23:44 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Procitao sam samo prvih 15 strana...
Bio sam sokiran tom jednostavnoscu..
ONDA SAM PRAKTIKOVAO SAMO TO STO SAM SKONTAO IZ TIH 15 STRANA...
NEVEROVATNO...

Po prvi put sam imao APSOLUTAN UTISAK da se stvari oko mene odvijaju APSOLUTNO SAVRSENO-BAS ONAKO KAKVA TREBA DA JE STVARNOST-odnosno i ljudi, biljke i zivotinje bili su ispunjeni i ne samo to ZRACILI SU NEVEROVATNO I BILI ISPUNJENI ODJEDNOM OGROMNOM LJUBAVLJU....
Svi su odjednom izgledali PROSVETLJENI, ali ne samo to, njihovi postupci, ponasanje, delovanje je prevazislo sve sto se moglo ocekivati...
TAKVA VELIKA LJUBAZNOST I LJUBAV KOJA JE ODJEDNOM POCELA DA PLOVI KA MENI U TALASIMA...
Neverovatan mi je bio dozivlja kada sam kod blagajnice na kasi benzinske stanice ,posle moje upucene mentalne recenice volim te..video kako njeno sivo lice odjednom postaje prozracno, nasmejano i vedro...
A NIJE ME MUVALA, MAJKE MI... Wink

Sta ce tek biti kada procitam celu knjigu?
_________________
Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
Na ona koja imaju znanje i ona koja ga jos uvek nemaju...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
3.1415926535...
Iskušenik


Pridružio: 06 Nov 2009
Poruke: 54

 Poruka Poslao: 04 Jun, 2011 08:24 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Oče C. Nana, to je to.... ne trebaš dalje ni čitat.... cijela knjiga je: volim te, žao mi je, molim te oprosti mi, hvala ti....
Dakle, bit je da se preuzme odgovornost za sve, cjelokupnu kreaciju.... To znači da si odgovoran i za ono što je u meni.... Stoga, bolje ti je da se izvineš i zavoliš to što je u meni Very Happy Wink

Šalu na stranu, tehnika djeluje moćno... no mislim da bi ti se pokazala toliko efikasnom, kao Tati npr., čovjek mora biti kolko-tolko "čist"... na višoj frekvenciji vibracija.... i vizualizirati i osjećati tu ljubav, kad govori: volim te, zaista se pokajati kad govori: žao mi je, molim te oprosti mi i osjećati zahvalnost....
...jer nema vajde od pukog mantranja fraza bez obraćanja pozornosti na osjećaje pri sjećanjima, koja želimo izbrisati....

U knjizi me jedino smeta taj amerikanizirani pristup duhovnoj tehnici, gdje se autor mora pohvalit svojim autom ala farrari.... ali to je do mene i to trebam očistiti:

Dakle: Žao mi je, molim te oprosti mi, volim te, hvala ti!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 04 Jun, 2011 13:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

       
3.1415926535... ::

...jer nema vajde od pukog mantranja fraza, bez obraćanja pozornosti na osjećaje pri sjećanjima, koja želimo izbrisati....

Slažem se s tobom brate, naravno osećaj je bit svega, odnosno otvorena srčana čakra.
_________________
Jednom se živi, ali večno...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
alex radovic
Mistik


Pridružio: 12 Okt 2009
Poruke: 1814
Lokacija: Smederevo

 Poruka Poslao: 04 Jun, 2011 13:41 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

hahaha, jako lepo i - jednostavno.
Nisam citao knjigu, jer mi se cini da ovo vec radim i opisujem. na seansama.
realizacije BITI - JEDNO!
SPAJANJE.
sa RAZDVOJENIM, u sebi, dakako.
ideja jeste vec poznata, kao i zasto je povezivanje i PRIHVATANJE - DURGIH U SEBE - STVARANJE ( SVOG) UNIVERZUMA.
i zasto je povezivanje i prihvatanje raznih Bozanstava U SEBE, isto to, ali sa njihovih frekvencija i energija, kao i sa NJIHOVIM - TIM - NAVEDENIM RECIMA:
da, ali i NE SAMO RECIMA, jer kao sto neko rece, rec je prosivod zvuka a zvuk je manifestacija u itransform od MISLI, t.j. UMA...
tako da DOZVOLJAVANJEM I PRIZIVANJEM I PRIHVATANJEM
U SVOJIM MISLIMA
raznih Bozanstava, koji su VEC REALIZOVANI U TIM ENERGIJAMA I FREKVENCIJAMA:
VOLIM TE
OPRASTAM..
MOLIM
IZVINI...
ISCELJUJEM...
JEDNO -- ZAJEDNO...
mi SASVIM JEDNOSTAVNO, DOBIJAMO PROSIRENJE SVOJE SVESTI, OD NJIH...
I SVOJE EMOCIJE I SPOZNAJE I ISKUSTVA...
za sve te navedene stvari JEDINSTVA I - CELINE,
cak i u razdvajanju.
i opet mozemo da se igramo i zbavljamo dalje i RAZDVAJANJA, ALI SMO VEC I - SPOJENI...
ZAJEDNO, SA NJIMA, I SA SViMA...
U SEBI... I IZVAN SEBE...
...
i neko rece, hahaha... desteak puta... REZULTATI PRIPADAJU - NJIMA, t.j. Bogu...
a nama ta igra i zabava, sa njima i svima, svim njihovim DELICIMA
U - SEBI!
ZAJEDNO.

...
da, isecljivanje ide samo ako drugu osobu PRIHVATIMO - U SEBE, SKROZ...
cak i demona, duha, neprijatelja... Iluminate, tajnbe vlade, reptile... koje NE TREBA, NIKAKO - MRZETI, kao sto sam ponavljao dosta puta, jer svi onu su - JA...
I U MENI SU...
ali svako treba da ZAN I - SVOJE MESTO I MOCI... MOGUCNOSTI...
KOLIKO TOGA MOZE DA RAZUME... DO KOJE GRANICE... koliko toga MOZE I DA PRIHVATI...
U SEBE...
SVESNO...
I - PSVESTI SVE TO...
ako ne jos LJUBAVLJU - VOLIM TE... mislim naone najgore, heheh...
onda barem - OK, PRIHVATAM DA TO POSTOJI I UNUTAR MENE...
MOGU TO...
PA CU polako, SA TIM DA IZNADJEM I zajednicka resenja za dobrobit - celine!
JER - JA SAM TA - CELINA!
...
I DA, NARAVNO, DA oprastanjem sebi, ALI SA PRIHVATANJEM SVEGA TOGA u sebe...
mi isceljujemo - i druge sebe.
no, da se ne zaboravi i da to ne bude samo teorija,
PTRAKSA JE DA TO PRVO - PRIMIMO...
OD NEKOGA
KO TO VEC IMA, POSEDUJE...
TE ENERGIJE... OSECANJA, IKSUSTVA...
jer onda nema vise filosofije i umne spekulacije nego se DOSLOVNO - DOZIVI, ISKUSI...
OPRASTANJE - SEBI... I SVIMA...
i isceljenje...
pa cak, kako se lepo kaze, da NAS UM NEMA POJMA... JESMO LI ZAISTA I KADA
POVREDILI NEKOG DRUGOG, I CIME...
AKO POVREDA POSTOJI, ONA JE UVEK I - MOJA!
ovo su krupne realizacije i vec znamo dosta teorije i kako to zaista funkcionise.
ostaje onima koji to zele... i licna iskustva.

PREDAVANJE - SE... hahaha... TOME...

a o nacinima realizacija, ipak mislim da ima dosta sa seansi regresoterapija...
PLES SA DEMONIMA... MAZENJE... GRLJENJE, LJUBLJENJE, ali i reci, naravno...
no ne zaboravimo RECI DOLAZE IZ MISLI... a i telo je potrebno da se i to POKAZE...
jer tek onda je dozivljaj - KOMPLETAN I ISKREN!!!
a ne samo - POBEDJIVATI!
zloce, hehehe...
naravno, za ovo je, opet, potrebno i vodjstvo i ZASTITA...
i da to nesto PRIMIMO, OD NEKOGA...
tim predavanjem sebe i svog uma i tela...

pozz

Laughing
volim i ja vas, hahaha... cak i kada sam ponekada strog ili ljut... ili kritujem... ili se izdizem... provociram
sve je to - za - moje - dobro, aha...
i NECU BAS SVE DA URADIM - ZA - SEBE!
Nesto treba i NEKO DRUGI.
IMA SMISLA - ZASTO!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora
ENEMOON
Hodočasnik


Pridružio: 23 Jul 2008
Poruke: 778
Lokacija: Shumadiya

 Poruka Poslao: 05 Jun, 2011 10:02 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Za ovu tehniku i knjigu a i za mnogo zanimljivih stvari sam saznao zahvaljujuci jednoj divnoj osobi koju sam upoznao na 'objavama' i ciji je nik novasvetlost Very Happy
ovom prilikom bih joj se javno zahvalio za sve
Svetlana,HVALA TI Very Happy Very Happy Very Happy
_________________
NIKO NIJE TOLIKO SLEP,KOLIKO ONAJ KOJI NE ZELI DA VIDI.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Yahoo Messenger
Aleksandra-Caca
Mesija


Pridružio: 23 Sep 2008
Poruke: 4803
Lokacija: U srcu svetlosti

 Poruka Poslao: 09 Jun, 2011 15:00 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ho’oponopono

Ho’oponopono je drevni havajski proces rješavanja problema koji je prilagođen za današnje korištenje od strane Morrnah Nalamaku Simeona, Kahuna Lapa'au, koja je bila priznata kao 'Živuće Blago' Havaja u 1983.g.

Definicija Ho’oponopono kakvu smo je mogli naći na internetu je: "Ho'oponopono je proces otpuštanja toksičnih energija unutar nas samih kako bismo dozvolili utjecaj Božanskoga kroz misli, riječi, postupke i djela. Doslovno prevedeno "Ho'o" znači "uzrok", a "ponopono" znači: "savršenstvo".

Jedna od glavnih karakteristika Ho’oponopono procesa je da osoba koja koristi proces prihvaća 100% odgovornost za problem koji želi riješiti. Kod tradicionalnih pristupa rješavanja problema ili liječenja, rješavatelj problema počinje sa vjerovanjem da je izvor problema u osobi koja ima problem, te vjeruje da je njegova odgovornost da pomogne osobi u premošćivanju problema. Međutim, da bi se postalo djelotvoran rješavatelj problema, rješavatelj mora biti spreman prihvatiti 100% odgovornost za kreiranje problematične situacije, tj. on mora biti spreman vidjeti da se izvor problema nalazi unutar samoga njega, a ne unutar osobe koja ima problem. Rješavatelji nikada ne primijete da, svaki puta kada postoji problem, oni su uvijek tamo!

Osjećajući se 100% odgovornim za ostvarivanje problema, omogućuje rješavatelju da bude 100% odgovornim za njegovo rješavanje. Korištenjem Ho'oponopono procesa rješavatelj je u mogućnosti pretvoriti negativne misli unutar sebe i osobe koja ima problem u savršene misli LJUBAVI.

Kako se negativne misli zamjenjuju sa pozitivnim mislima unutar rješavatelja problema i njegovoj obitelji, rođacima i precima, one se isto zamjenjuju u osobi sa problemom i njegovoj obitelji, rođacima i precima. Ho’oponopono proces omogućuje rješavatelju problema da radi direktno sa Originalnim Izvorom koji može pretvoriti negativne misli u LJUBAV.

U rješavanju problema korištenjem Ho’oponopono procesa, rješavatelj problema se povezuje sa Originalnim Izvorom, koji drugi zovu LJUBAV ili BOG. Dok je veza uspostavljena, rješavatelj problema tada priziva LJUBAV da pretvori negativne misli (memorije unutar Podsvjesnog uma) unutar njega koje se ostvaruju kao problem prvo za njega, a onda i za osobu sa problemom. Prizivanje je proces Pokajanja i Oprosta, od strane rješavatelja problema, npr: "Žao mi je za negativne misli unutar mene koje su uzrokovale problem za mene i za osobu koja ima problem, molim te oprosti mi."
Kao odgovor na Pokajanje i Oprost rješavatelja problema, LJUBAV počinje mistični proces Pretvorbe negativnih misli. U ovom duhovnom procesu ispravljanja, LJUBAV najprije neutralizira negativne emocije koje su uzrokovale problem, bile one srdžba, strah, ljutnja, krivica ili zbunjenost. U slijedećem koraku LJUBAV zatim otpušta neutralizirane energije iz misli, ostavljajući ih u stanju Praznine ili ISTINSKE SLOBODE. Nakon što su misli prazne i slobodne, LJUBAV ih tada popunjava samom sobom. Kao rezultat toga rješavatelj problema je obnovljen u LJUBAVI, a time i osoba koja ima problem kao i svi drugi upleteni u isti problem.

Čudo Ho’oponopono procesa je da počinjete vidjeti sebe nove u svakom novom trenutku, te ga počinjete sve više cijeniti, čišćenjem starih memorija ili obrazaca razmišljanja u Podsvjesnom umu, pomoću obnavljajućeg procesa LJUBAVI.


Ho’oponopono proces čišćenja

Sastoji se od tri elementa, a to su: Pokajanje, Oprost i Pretvorba (eng. transmutation). To je zahtjev pokrenut od strane Svjesnoga uma prema Božanskoj Inteligenciji da pretvori memorije koje se nalaze u Podsvjesnom umu u Prazninu (eng. void).
Prilikom Pokajanja, Svjesni um priznaje svoju odgovornost za kreiranje, prihvaćanje i akumuliranje memorija u svojem Podsvjesnom umu koje ponavljaju problem iznova i iznova. Zajedno sa Pokajanjem, Opraštanje je zahtjev Svjesnoga uma prema Božanskoj Inteligenciji da transformira memorije u Podsvjesnom umu u Prazninu. Svjesni um nije samo ožalošćen, već isto tako traži Božansku Inteligenciju za Oprost. Nakon toga Božanska Inteligencija neutralizira i otpušta memorije iz Podsvjesnoga uma u Prazninu. Pretvorba je moguća jedino od strane Božanske Inteligencije.

Ono što se događa je da Božanska Inteligencija uzima bolne misli i neutralizira ih ili čisti. Ne pročišćuju se osobe, mjesta ili stvari. Pročišćuju se energija koja je povezana sa tom osobom, mjestom ili stvari. Znači prvi korak Ho’oponopono procesa je pročišćavanje te energije. Nakon toga se događa nešto prekrasno. Ne samo da se energija neutralizira, isto tako ona se oslobađa, te ostaje potpuno nova prazna ploča. Budisti to nazivaju Praznina (eng. Void).

Da bi radili Ho’oponopono, nije potrebno da znate koji je problem ili greška. Sve što je potrebno je da primijetite problem koji Vi sami iskušavate fizički, mentalno, emocionalno, itd. Jednom kada ga primijetite, vaša odgovornost je da zadržite tu misao i emociju u glavi i smjesta počnete čistiti tu energiju, izgovarajući slijedeće rečenice u sebi:
"Žao mi je."
"Molim te oprosti mi."
"Hvala ti."
"Volim te."
"Ti si prelijep/prelijepa."

Molitva koju je koristila osnivateljica Morrnah Nalamaku Simeona ide ovako:
"Božanski stvaratelju, oče, majko, sine, kćeri kao jedno... Ako smo Ja, moja obitelj, rođaci i preci uvrijedili tebe, tvoju obitelj, rođake i pretke sa mislima, riječima, postupcima ili djelima od početka naše kreacije do danas, mi tražimo tvoj oprost... Neka ovo očisti, pročisti, otpusti i prereže sve negativne memorije, blokade, energije i vibracije i pretvori ove neželjene energije u čistu svjetlost... Neka tako bude."

Kada radite Ho’oponopono proces, jedino što je važno je da održimo fokus na Božanskom. Potrebno je ostati fokusiran na povratku u Prazninu. Bez memorija. Bez programa. Praznina. Samo ako smo slobodni od vlastitih i kolektivnih memorija, samo tako možemo djelovati u trenutku, odnosno kroz Božansku Inspiraciju.
Kada se pojavi neka emocija ili osjećaj. Sve što možete raditi je, otpustiti taj osjećaj. I Čistiti. Čistiti. Čistiti. "Žao mi je.", "Molim te oprosti mi.", "Hvala ti.", "Volim te.", "Ti si prelijep/prelijepa." Odnosno, drugim riječima, raditi Pokajanje i Oprost, što će za rezultat imati Pretvorbu osjećaja koji su se pojavili i pretvarati ih u slobodu i LJUBAV.

Mnogi danas krenu u traženje odgovora na probleme tek kada im se dogodi nekakva fizička bolest ili kada ih na to potakne neki drugi fizički događaj. To je obično samo pokretač koji privuče našu pažnju da počnemo sa upoznavanjem dijelova sebe koji su vezani za taj problem. Međutim, kako upoznamo taj dio sebe koji je bolestan, sve više počinjemo primjećivati vezu između mnogih drugih dijelova našeg života i stavova koje imamo prema njima. Tek tada vidimo da postoje mnogi dijelovi nas koje treba čistiti.
Neki od primjera ili ideja za čišćenje su odnosi sa: roditeljima i precima, prijateljima, kolegama na poslu, faxu ili poznanicima, prostorima u kojem živimo, radimo ili provodimo vrijeme, planetom zemljom, nepravdom u svijetu, novcem (željom prema, neimaštini i sl.), osobama ili tipovima ljudi koje nas ljute, živciraju, čine ljubomornima, zavisnima, bijesnima ili izazivaju bilo kakvu drugu negativnu emociju, hranom (zdravom i nezdravom), cigaretama, ovisnosti (o emocijama, alkoholu, drogama...), strahovima, ratovima u svijetu, gladi, ekonomiji...vi nastavite dalje.

Ako krenemo svakodnevno sa samo nekima od ovih, to će biti i više nego dovoljno da napravi čudo u svijetu u kojem živimo.
Ho’oponopono – memorija ili Inspiracija

Djelovati možemo iz memorije ili iz Inspiracije. Memorija je mišljenje, Inspiracija je dozvoljavanje. Većina nas živi na temelju memorija. Njih jednostavno nismo svjesni jer smo u osnovi nesvjesni. Gledajući svijet na ovaj način, Božanska Inteligencija pošalje poruku odozgo prema dolje, u naš um. Međutim, ako se naše memorije odigravaju, za koje možemo reći da se kod većine skoro konstantno odigravaju, nećete čuti Inspiraciju, a kamoli djelovati u skladu s njom. Kao rezultat, Božanska riječ ne dolazi do nas, jer smo prezauzeti sa slušanjem starih navika i davno donesenih odluka u našim glavama da bi ih čuli.

Na slici je prikazan način na koji radi funkcionira primanje Božanske Inspiracije. Inspiracija dolazi od Božanske Inteligencije, ali memorija je program u nesvijesti ljudske vrste. Program je kao vjerovanje, programiranje koje dijelimo sa ostalima kada ga primijetimo u ostalima. Naš izazov je da očistimo sve programe tako da se nađemo nazad u Praznini (eng. Void), gdje smo u mogućnosti da primimo Inspiraciju.
Mnoge memorije dijelimo sa drugima. Kada primijetite nešto u drugima što vam se ne sviđa, to znači da to također imate u sebi samima. Vaš zadatak je da to očistite. Kada očistite u sebi, to će napustiti i drugu osobu isto tako. U stvari, u konačnici će napustiti čitav svijet.

Samo 15 bitova informacija je dostupno svjesnom umu, ali zato postoji 15 miliona bitova koji se događaju oko nas u svakom trenutku. Nismo u mogućnosti da razumijemo sve elemente koji se odigravaju u našim životima. Zato moramo pustiti. Moramo vjerovati.
"Žao mi je.", "Molim te oprosti mi.", "Hvala ti.", "Volim te.", "Ti si prelijep/prelijepa."


http://www.freedomtek.org/huna/hooponopono.php
_________________
"APO DIPO BHAVA" - BUDI SAM SEBI SVETLOST
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
TATA SINANA
Duhovni učitelj


Pridružio: 24 Jun 2008
Poruke: 2805
Lokacija: Negde oko duge

 Poruka Poslao: 12 Jun, 2011 16:49 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

POKAZUJE SE JOS JEDNOM DA JEDNOSTAVNE TEHNIKE NAJVISE ODRADE...
NEprijatelja pretvaras u prosvetljeno bice...
LJUBAV.
KRVOTOK SVEMIRA...
NAtavljamo svakodnevno praktikovanje...
CELA PLANETA SE CISTI...

CINI MI SE I SUNCE...

POZURITE...
IMA JOS DOVOLJNO VREMENA...
MOZDA I STIGNEMO DA SVE OCISTIMO.... Question
_________________
Dela i jedino dela su ona koja dele bica ...
Na ona koja imaju znanje i ona koja ga jos uvek nemaju...
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DUHOVNE TEHNIKE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE... 188 Aleksandra-Caca 260961 18 Jul, 2011 22:36 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka NOVO NA SAJTU 69 adminfob 144593 27 Mar, 2011 09:52 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 183474 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2154399 08 Nov, 2010 01:48 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Vreme naše danas !... 6 biblijski-hriscanin 14702 03 Jun, 2010 20:03 pm
TATA SINANA Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - Sezona proleće/leto 2009. 2184 Starcy 1833858 08 Okt, 2009 02:46 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 2071913 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom