|
|
 |
 |
Duhovni podsetnik
Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Sledeci |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
talerman Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008 Poruke: 4822 Lokacija: Kina
|
Poslao: 04 Jan, 2011 07:04 am Naslov: Duhovni podsetnik |
|
|
Srećnu novu 2010. godinu želim svim prijateljima i prijateljicama i članovima foruma.
Zatvorio sam temu o Duhovnom dnevniku iz više razloga, a jedan je i taj što je to počelo da predstavlja veliku obavezu za mene, a ja nisam bas vise u situaciji da provodim svakodnevno toliko puno vremena na internetu. Zbog toga, otvaram novu temu, neobaveznijeg karaktera, koja ce mi sluziti, kao mali podsetnik, da nesto ne zaboravim, a svakako, ukoliko bude interesovanja, mocicemo i da diskutujemo o nekim stvarima koje bi eventualno privukle paznju.
Zapocinjem, najpre, sa Djavolom. Na samom kraju 2010. godine ušao sam tokom vantelesne projekcije u kartu velike arkane Đavola.
Iako nisam taj put imao prilike da ga vidim, sreo sam njegovu žrtvu, čoveka odrubljene glave.
Stajao je taj čovek odrubljene glave kraj mene. Mirno sam mu prisao, rekavsi mu da se ne plasi i da ce sve biti u redu sa njim. U tom trenutku, njegova glava se pojavila. U toj glavi prepoznadoh sebe.
Posto je bio manji od mene, uhvatio sam ga u narucje. Delovao mi je jako srecno, pa se nadam da sam ga spasio od Djavola. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Almsivi Majstor

Pridružio: 30 Jan 2008 Poruke: 1135 Lokacija: Fizicki svet
|
Poslao: 04 Jan, 2011 19:12 pm Naslov: |
|
|
Samo napred. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Starcy Duhovni učitelj

Pridružio: 09 Avg 2008 Poruke: 2952 Lokacija: Kragujevac
|
Poslao: 04 Jan, 2011 22:43 pm Naslov: Re: Duhovni podsetnik |
|
|
talerman :: |
sa njim. U tom trenutku, njegova glava se pojavila. U toj glavi prepoznadoh sebe.
Posto je bio manji od mene, uhvatio sam ga u narucje. Delovao mi je jako srecno, pa se nadam da sam ga spasio od Djavola. |
Zašto Đavolu u startu daješ negativan predznak?
Kako ćeš upoznati nekog ili nešto ako ga u startu odbacuješ proglašavajući ga lošim?
Eeeeeeeeee.... da me BGD čita sada... Ovo bi joj bio nesumnjivi dokaz da sam satanista Šalim se malo.
Elem, nisam baš za priču ali ne mogah da odolim kad sam ovo pročitala.
Moje mišljenje je: da nije Đavola, svet bi bio dosadno mesto. Kad tumačim nekome Tarot, ja kartu Đavo tumačim kao: iskušenje, rizik.
Iskušenje može biti izazov, ali i propast. Sve zavisi kako će ko iskoristiti energiju karte Đavo.
i tako dalje... _________________ http://opusstelarum.blogspot.com/ |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 05 Jan, 2011 01:32 am Naslov: |
|
|
Zdravo Starcy,
Nisam mu dao negativan predznak, nego sam samo otisao kod Đavola, pa sam tamo video to što sam video.
Ovaj Đavo, kako da kažem, ima svoje jako mesto u hijerarhiji.
Na toj karti, postoje dve zatocene osobe. Tokom mog predjasnjeg iskustva, nisam video samog Djavola, ali sam video jednu od te dve vezane osobe, od kojih sam jedna bio ja. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vesna Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008 Poruke: 4177 Lokacija: Beograd
|
Poslao: 05 Jan, 2011 15:41 pm Naslov: |
|
|
.
Po gnostičkom učenju, čitav materijalni svet je tvorevina Đavola, a duhovni svet Boga.
Dakle, hteli, ne hteli, dok smo u materijalnom svetu, zna se na čijem smo terenu.
S tim, što možemo molitvama i meditacijama da održavamo našu vezu sa duhovnim svetom, i Bogom.
. _________________ Jednom se živi, ali večno... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 06 Jan, 2011 01:53 am Naslov: |
|
|
Da Vesna,
Jako su ovde niske vibracije, sto se najbolje oseca posle povratka iz meditacije. Sa druge strane, ima i nizih vibracija od ovih nasih, nismo najgori  _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 10 Jan, 2011 09:34 am Naslov: |
|
|
Molim drage forumase, bracu i sestre, prijatelje,
da zaborave na Talermana,
Stigla je nova 2011. godina
bilo je lepo dok je trajalo...
Molim Admina da ugasi sve moje teme,
da me skine sa mesta urednika
Do vidjenja i svima sve najbolje.
I nemojte da me kontaktirate...
Videcemo se u principu opet, ali to ce biti sasvim drugacije nego sada. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Almsivi Majstor

Pridružio: 30 Jan 2008 Poruke: 1135 Lokacija: Fizicki svet
|
Poslao: 10 Jan, 2011 10:08 am Naslov: |
|
|
And WHY?
Ono, ako mozes da izneses razlog zasto.
Ja sam se bas spremao da ti pripremim neka provokativna pitanja, na nekoj tvojoj temi.
Bilo kako bilo, svrati ponekad medju ovo drustvo.  _________________ .. Bitno joj je da sada, u ovom trenutku, ume da prepozna sebe na mapi svemira. .. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 10 Jan, 2011 10:53 am Naslov: |
|
|
Svraticu, ako je moguce, ali samo kao obican clan.
Razlog sto odlazim na ovaj nacin je cisto ljudske prirode.
Puno vremena sam proveo ovde, a skoro nikome od onih kojima sam u nekom smislu svih ovih godina pomagao, nije se setio da me pozdravi na Novu godinu i Bozic...
Razlog zbog cega se povlacim je taj sto su ljudi bestidna, samoziva i nezahvalna bica...
Iz tog razloga, nemam ja vise sta da trazim ovde...
Uopste ne kazem da i ja sam nisam bestidan, samoziv i nezahvalan...
Ali eto tako, u zavadi sam sa ljudima i andjelima,
Ako neko posveti mesece i mesece stvarajuci neku lepu atmosferu i pomazuci drugima,
red je da mu se napise neka poruka na novu godinu ili tome slicno.
Ne kazem da je to meni bitno,
ali posto je ocigledno izostalo,
nemam vise sta da trazim sa takvim ljudima.
Veoma sam razocaran. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 10 Jan, 2011 11:30 am Naslov: |
|
|
Zalosno je, ali je tako.
Lepi, bogati, pohotni, povrsni, snazni, misicavi, bezobzirni...oni ce se lepo zabavljati na ovom svetu...i to je kraj price. Darvin, veliki genije, jasno je rekao da opstaju samo najsnazniji i oni koji se najbolje prilagodjavaju.
Prirodi uopste nije bitno sta mi mislimo o njoj, ona je takva kakva jeste, i onaj ko joj je blizi, ko je u skladu sa njom, taj ce i prosperirati...
Gledajte samo Jelenu Karleusu ili tenisere poput Djokovica...
Prosperiraju jer su u skladu sa prirodom.
Na ovom forumu je retko ko u skladu sa prirodom.
Dakle, nema prosperiteta...
Ali, ljudi traze upravo prosperitet.
Vec je skoro 25 godina od kada sam imao svoje prve vantelesne projekcije i od tada sam svasta ponesto naucio.
Trenutni rezultat je takav da sam na samom pocetku, kao pre 25 godina. Nemam pojma. I nemoj nekog da vidim da ima pojma, jer je to nemoguce. Niko pojma nema.
Jedina istina je da niko od nas pojma nema.
Ja sam pre godinu dana ziveo kao milioner, a sada sam doslolvno klosar. Nije mi bilo lepo onomad kada sam bio kao milioner, ali mi nije lepo ni sada kao klosar.
U velikoj sam zavadi sa ljudima i sa andjelima...
Velika steta ako ja propadnem......
Ne zbog mene, nego zbog svih nas. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

|
Poslao: 10 Jan, 2011 11:42 am Naslov: |
|
|
Jer ako ja propadnem,
a ulozio sam u duhovnost ceo zivot,
i skoro 25 godina imam astralne projekcije,
u tih 25 godina, svakog dana meditiram ukupno 5 sati,
molim se Bogu neprekidno,
ja sam celog sebe ulozio u duhovnost,
sada je to 24 sata dnevno...
Ako posrnem, ako ne uspem, to je onda losa vest, ne samo za mene, nego za vecinu nas, jer to bi samo onda znacilo da
sam pogresio...
Dovodim u sumnju sada sve....
Nije mi dobro...
Zapravo, jako mi je lose...
Uzasno mi je...
Svi moji kriticari neka se raduju....
Talerman je pao.
Gotov sam i sve sto sam pricao, nema veze sa istinom.
Jebi ga...
Tako je ispalo.
U sustini, najdubljoj mogucoj sustini, sve je bila istina sto sam rekao...
Ali, ovaj svet..ovaj svet...ima svoje zakone...
materijalizam, fizika, bogatstvo, lepota, snaga...
Mnogo je ovom svetu bliza Karleusa nego kakav gnostik...
Neka ide sve u p.m.
Mnogo mi je lose. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
zvoncica Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 4073
|
Poslao: 10 Jan, 2011 11:48 am Naslov: |
|
|
Ja sam ti čestitala i tebi i cijeloj tvojoj obitelji!
Točno je, ove su godine izostale pojedinačne čestitke, ali takva je nekako klima nastala.
Ni meni nitko na Pričaonici nije odgovorio na čestitku 31.12. i želju da se dobro provedu na Silvestrovo, uz općenarodne čestitke za prosperitetnu NG.
I ja sam živjela ko milioner, igrom slučaja, a sad živim ko student (malo gore, jer dok sam studirala mi je bilo bolje).
to je moj izbor.
Ali, mogu podnijet taj nedostatak ali ne mogu podnijet da se uvlačim u g..... i slijedim šuplje koncepte. I .ebi ga, malo njih mi vjeruje, a i oni koji da, ukradu mi misao i stav. Sad mi svi šalju neke mailove neobičnog sadržaja, kao srame se što su ovo i ono. A gdje su bili prijašnjih godina??? Primali mito i uživali u blagodatima ovako skrojenog društva.
Sad kad je došlo drugo vrijeme, sad vidiš mijenjaju habitus. A mnogi misle da je prvi korak ka promjeni, obnovit odnose sa mnom ili mi poslati mail "iz duše". Pa nisam ja svećenik, pa da mi se ispovjedaju.
Ja im pomoć ne mogu.
I nije mi jasno zašto se srame?
Ja se ne sramim.
Takav nam je horoskop ovih godina.
Povlačenje jest odgovor ali ima kratkoročni efekt na tvoju situaciju. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
nardo Tragalac

Pridružio: 25 Maj 2009 Poruke: 235
|
Poslao: 10 Jan, 2011 12:16 pm Naslov: Re: Duhovni podsetnik |
|
|
Zapocinjem, najpre, sa Djavolom. Na samom kraju 2010. godine ušao sam tokom vantelesne projekcije u kartu velike arkane Đavola.
Iako nisam taj put imao prilike da ga vidim, sreo sam njegovu žrtvu, čoveka odrubljene glave.
Stajao je taj čovek odrubljene glave kraj mene. Mirno sam mu prisao, rekavsi mu da se ne plasi i da ce sve biti u redu sa njim. U tom trenutku, njegova glava se pojavila. U toj glavi prepoznadoh sebe.
Posto je bio manji od mene, uhvatio sam ga u narucje. Delovao mi je jako srecno, pa se nadam da sam ga spasio od Djavola. |
Tale uz tebe sam ....... ipak možda bi trebao razmisliti o ovome što si napisao gore....poruka je jasna.Nisi ga spasio od Đavola, već je bio sretan bez glave. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
plavizrak Mesija

Pridružio: 07 Jan 2008 Poruke: 4870
|
Poslao: 10 Jan, 2011 12:46 pm Naslov: |
|
|
Jer ako ja propadnem,
a ulozio sam u duhovnost ceo zivot,
i skoro 25 godina imam astralne projekcije,
u tih 25 godina, svakog dana meditiram ukupno 5 sati,
molim se Bogu neprekidno,
ja sam celog sebe ulozio u duhovnost,
sada je to 24 sata dnevno...
Ako posrnem, ako ne uspem, to je onda losa vest, ne samo za mene, nego za vecinu nas, jer to bi samo onda znacilo da
sam pogresio...
Dovodim u sumnju sada sve....
Nije mi dobro...
Zapravo, jako mi je lose...
Uzasno mi je...
Svi moji kriticari neka se raduju....
Talerman je pao.
Gotov sam i sve sto sam pricao, nema veze sa istinom.
Jebi ga...
Tako je ispalo.
U sustini, najdubljoj mogucoj sustini, sve je bila istina sto sam rekao...
Ali, ovaj svet..ovaj svet...ima svoje zakone...
materijalizam, fizika, bogatstvo, lepota, snaga...
Mnogo je ovom svetu bliza Karleusa nego kakav gnostik...
Neka ide sve u p.m.
Mnogo mi je lose. |
Žao mi je - ZBOG TVOG STAVA PREMA SVEMU ŠTO TE SNALAZI. Po mom viđenju - suština nije u mukama koje te snalaze, VEĆ U STAVU KOJI IMAŠ PREMA NJIMA!
I sam odlično znam da onome koga snađu muke - slabo pomažu tumačenja i "popovanja", ali - ako ne pomognu, neće ni naškoditi.
Ako forum postoji tri godine, ja sam najmanje dve godine govorio o tome da PRAVI DUHOVNI RAZVOJ POČINJE ULASKOM U ZONU MUKA, I UNUTRAŠNJIH I SPOLJAŠNJIH. Bavljenje meditacijom, molitvama, afirmacijom, astralnim putovanjima - mogu da u nekoj meri doprinose duhovnom rastu, ALI MOGU I DA STVARAJU ILUZIJU DUHOVNOG RASTA. Ako godinama upražnjavamo te duhovne metode, a ne primećujemo realno napredovanje, onda je to upravo taj znak...
ZNAM DA JE MNOGIMA BILO SUMNJIVO MOJE "PROPAGIRANJE" MUKA, ALI - I ONO ŠTO SAM NAŠAO U UČENJU BHS, I ZAKLJUČCI KOJE SAM IZVODIO IZ SVEGA ŠTO MI SE POSEBNO U POSLEDNJE TRI GODINE DEŠAVALO - SAMO ME UČVRŠĆIVALI U TOM STAVU.
DANAS MOGU DA KAŽEM DA MI SE MALTENE SVAKA ZABELEŽENA REČ, PRVENSTVENO ONA U PRENOŠENJU I TUMAČENJU UČENJA BIĆA HIJERARHIJE SVETLOSTI, POKAZUJE KAO SAVRŠENO TAČNA.
IDEJA O SMIRENOM SUOČAVANJU SA MUKAMA, PSIHOLOŠKIM I SUDBINSKIM, KAO O VIDU PRERADE KARMIČKIH ENERGIJA, NE POTIČE SLUČAJNO IZ RAZNIH ŠKOLA MISTERIJA, U KOJIMA SU POLAZNICI PROLAZILI UBRZANI "KURS" KARMIČKOG ČIŠĆENJA I DUHOVNOG NAPREDOVANJA.
MOJE LIČNO ISKUSTVO U VEZI SA TIM SAMO MI JE VREMENOM POTVRĐIVALO OBJAŠNJENJA I PREPORUKE IZ UČENJA: ALFA I OMEGA NAŠEG SNALAŽENJA U SADAŠNJIM, IZUZETNO TEŠKIM USLOVIMA NA ZEMLJI JE U SUOČAVANJU SA EMOCIJAMA-OSEĆAJIMA, DAKLE, U KARMIČKOM ČIŠĆENJU, KOJE ZNAČI - OSLOBAĐANJE OD OPTEREĆENJA KOJA NOSIMO, KOJE ZNAČI NAŠE DUHOVNO NAPREDOVANJE. Ne možemo, a i ne moramo, pritom, da procenjujemo u kojoj meri smo napredovali, dokle smo stigli, ali - UZ, U UČENJU BHS DATE PREPORUKE ZA SUOČAVANJE SA SOPSTVENIM KARMIČKIM OPTEREĆENJIMA, POUZDANO MOŽEMO PRIMETITI SVOJE DUHOVNO NAPREDOVANJE.
U temi na "Depresija Forumu" dao sam psihološke opise i preporuke, na raznim temama u mom podforumu takođe ima dovoljno objašnjenja i preporuka, pa... KOME SU OVA ISKUSTVA I PREPORUKE BLISKI - MOŽE IH POGLEDATI.
BAR ZA SADA, SUPROTNO TVOM REZIMIRANJU VIŠEGODIŠNJIH ISKUSTAVA - MENI SE SAMO VREMENOM POTVRĐIVALA TAKOREĆI SVAKA IDEJA I PREPORUKA IZ UČENJA KOJE PRENOSIM. DAKLE, SA MOG STANOVIŠTA - SVE TE IDEJE I PREPORUKE MOGU DA BUDU ODLIČNI ORIJENTIRI ZA SNALAŽENJE U SVEMU, ŠTO SE U NAMA I U OKO NAS DEŠAVA.
Zato, kada bih znao da nećeš pogrešno da me razumeš, rekao bih: "Smogni snage da se snađeš i izdržiš, jer tek sada zakoračuješ u zonu prave duhovnosti!".
Nažalost, neku drugu vrstu pomoći ne mogu nikome da pružim, jer je problem duhovnog snalaženja i duhovnog rasta - lični problem svakoga od nas.
Međusobno pruženi saveti i iskustva - samo nam mogu biti ohrabrenje i pomoć u snalaženju.
P.S. Kada bi to nešto značilo, ja bih mogao unazad da se prisećam svih problema i muka kroz koje sam ja prolazio (naravno, ne mislim da sam ja prolazio kroz najstrašnije muke, ali - jednostavno, prepoznajem ih u tonu sa kojim ti govoriš), jer bi moglo da se vidi da je nekakva "matrica" dosta slična. Da navedem samo detalj koji mi uzgred pada na pamet. Van ovih procesa ja sam uvek imao neku sumu novca kao rezervu, nisam se suočavao sa onim što bi se nazvalo većim novčanim problemom. Zanimljivo je da se bukvalno dešavalo u svakoj fazi intenzivnijeg karmičkog suočavanja, da se uvek sa tim pokretao i mehanizam velikih novčanih problema, ali - problema koji su nekako na čudne načine iskrsavali. (Što ima i svoje duhovno teorijsko objašnjenje, da ne zalazim u njega...) _________________ "U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!" |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vera Bojičić Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008 Poruke: 4003 Lokacija: Atlantida
|
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
www.OBJAVE.com forum » TALERMAN |
 |
Sva vremena su GMT + 1 sat Idi na stranu 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 Sledeci |
Strana 1 od 13 |
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|