EGIPATSKI HOROSKOP
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » ASTROLOGIJA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Vesna
Glavni urednik


Pridružio: 08 Jan 2008
Poruke: 4177
Lokacija: Beograd

 Poruka Poslao: 10 Maj, 2008 02:09 am    Naslov: EGIPATSKI HOROSKOP
Odgovoriti sa citatom

.
EGIPATSKI HOROSKOP
Egipatski horoskop je jedan od najstarijih horoskopa. Još i drevni faraoni su ga koristilida lakše upravljaju velikom zemljom, i olakšaju položaj svog naroda. Čak i tada je korišćen da olakša ljubavne muke, i mi danas ga koristimo za iste svrhe.

Podeljen je u dvanaest znakova, i svakim znakom gospodari jedan bog.
Na osnovu sledeće tabele lako ćete otkriti koje božanstvo vas štiti, i šta vam savetuje za lakši ljubavni život.

AMON
01. januar - 02. februar

U ljubavnom životu vas štiti Amon - Bog proroka. Svojim štićenicima on daje talenat da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u putanju neko javno mesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada,jednostavno nije u stanju da odoli tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji.Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako.
Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboka osećanja do kojih treba prodreti. Ponekad, čak i izgledate nezinteresovano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Jer vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavi ume da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, takođe tražite mnogo.Vi ste obično ljubitelj ciganske muzike, koja vam u dobroj atmosferi budi nostalgiju i čini vas sentimentalnim i razneženim.
Ne tolerišete nevernost. U lošim ljubavnim odnosima, umete na vreme da reagujete i prekinete veze koji nemaju budućnost. Posesivnost može biti česta crta razdora u vašim vezama.Vaša boja je zlatna, a oružje kojim zavodite - vaša pamet i poslovna uspešnost.


SEBEK
03. februar - 04. mart

Veoma cenite lepotu i umetnost. Ponekad vas spoljašnja lepota i sjaj mogu sasvim zaslepiti. Ipak vi spadate među najnaprednije osobe kada je reč o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi.U emotivnim vezama imate najviše potrebu za za intelektualnom razmenom i prijateljstvom. Osim toga ste i radoznali i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju,
pre svega na seksualnom planu.U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate.Radoznali ste i spremni uvek da proširite svoje vidike. Brzog ste uma,dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Veoma ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije.Sebek je Bog - krokodil, čuva svetu reku Nil i blago drevnog Egipta. Za vas je sačuvao umetnost da sa voljenom osobom ostvarite harmoniju i sklad. Jer,vi kad naiđete na pravu osobu, onda se vezujete za čitav život.Tada ne postoji privrženija osoba od vas.Vaša boja je plava, a oružje kojim zavodite – vaša originalnost.


OZIRIS

05. mart - 09. april

Vrlo ste romantični i senzualni. Izuzetno ste skloni idealizaciji ljubavnog partnera i ljubavnog života uopšte, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti vam sigurno ne ginu reke suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate da naučite je da razdvajate stvarnost od lepih želja i maštanja.Puni ste razumevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nežnost, jer se bez njih osećate
izgubljenim.Često imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje.U prirodi se osećate na svom terenu i kao kod kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu zagušljivih gradova.Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vreme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana.Jer vi ste izuzetno osećajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite.
Štiti vas Oziris - Bog plodnosti i savetuje da za sreću u ljubavi oblačite garderobu indigo boje. U zavođenju koristite svoje najjače oružje-senzualne oči.


PTA
10. april - 02. maj

U ljubavi ste impulsivni i puni zahteva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Pta je Bog Istine i vi ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahteva i impulsivnog reagovanja lako raskidate. Ponekad umete da budete prgavi i neugodno iskreni. Mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posledice.U mlađim godinama ljudi po zaštitom Boga Pta umeju da promene mnogo partnera u svojoj potrazi ta >pravom< osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Umete da se zaletite i retko razmišljate o posledicama svojih postupaka. Vaša strast je direktna i vi sve želite sad i odmah. U izboru bračnog partnara ipak umete da donesete i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete sasvim osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da ceni ono što i vi - pre svega iskrenost i pouzdanost.Kada ugledate osobu svog života nećete morati mnogo da insistirate, sve će ići samo od sebe. Vaše najjače oružje je osmeh, a boja crvena.


HORUS

03. maj - 16. juni

U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptirima. Nestalni ste i ne volite čvrste veze. Privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime nečeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Rado se upuštate u avanture na putovanjima, ili sa nepoznatim osobama. Uradićete sve da zadovoljite svoju radoznalost.
Posedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvek žive, pokretljive i obično svetle. Život, i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera, i u jednom trenutku svaki od njih je “onaj pravi”.Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba.Neko ko može da ukroti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pruži uzbuđenja koja volite.U svakom slučaju vas ne sme niko ograničavati. Posesivne osobe vas guše i ne razumete se. Na sreću,vi obično osetite odmah takve osobe i klanjate ih se.U ljubavnom zavođenju koristite sve sposobnosi, a najviše svoj bogati duh.Boja ćilibara vašem izgledu donosi notu nežnosti.


NEFTIS
17. juni - 21. juli

Predivna Neftis vlada ovim, možda najromantičnijom znakom. Njena deca
su neverovatno odana svojim ljubavnicima, postajući sa onima koje vole
jedno telo i jedna duša. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni.
U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da izgubite kompas i
počnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nežnost
potrebniji nego bilo kom drugom znaku, ali za uzvrat isto dajete.
Ponekad ste preterano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika,
svoje snove umete da prenesete i u javu. Veoma ste kreativni i potrebno
vam je više načina da biste se izrazili. Najčešće je to kroz neki oblik umetnosti.Zbog preosetljivosti i ranjivosti morate biti veoma pažljivi pri izboru partnera sa kojim ćete provesti ceo život. Morate pronaći nekog ko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišćeni.U zavođenju se oslonite na svoj izgled, i istaknite ga uz
pomoć bele garderobe i svih pastelnih boja.


SET

22. juli - 18. avgust

Imate vrlo živ temperament, a vaša osećanja su uzvišena i dostojanstvena.Set je Bog munje i oluje, i vašim osećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje.Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriterijumi su ponekad toliko visoki da radije sedite i maštate, nego da se prepusite nekom ko će vas samo polovično zadovoljiti.Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umeti da izađe na kraj sa vašim žestokim osećanjima. Ipak, vi niste posesivni I umete vrlo emancipovano da se postavite. Volite da se ponosite partnerom i da vas on sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvećujete partneru i angažovano radite na vašoj vezi. Nesigurnije osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svetu i prema vezi.Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem.Vaše boje su boje sunčeve svetlosti: narandžasta i zlatna.


ANUBIS
19. avgust - 21. septembar

Anubis je Bog Zaštitnik i vama je gotovo osiguran srećan i miran ljubavni život.Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo, dugo nekoga da volite bez ikakovog pokušaja da mu se približite i započnete neku vezu.Ljubazni ste i diskretni, i nije vam uvek lako da se
nametnete bez obzira na vaše neosporne vrednosti.Naročito u mladosti skloni ste da previše očekujete, i u jednom trenutku se morate >spustiti na zemlju< i odlučiti za jednu osobu, koja, ipak,ima i poneku manu.Tražite osobu koja će umeti da otkrije vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje, i u vezi očekujete pre svega sigurnost.
Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su uvek vremenom sve jače.Vaša boja je teget, a oružje - inteligencija i duh.


RA
22. septembar - 15. oktobar

Vaše emocije su delikatne, odmerene, pune pažnje i ljubaznosti. Retko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene.Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osećali sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje.Vrlo ste osetljivi na komplimente, rado ih rimate i dugo ih pamtite.Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. N emožete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost.Uvek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost.Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste preteranom kolebanju.
Ne osvrćite se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša budućnost je svetla. Vaša boja je zelena.


IZIDA
16. oktobar - 09. novembar

Biginja Izida je boginja čuda, i osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmeh je u stanju da opčini svakog, a posebno onog koga ste odlučili da osvojite.U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke. Želite da usrećite svog partnera, i ponekad se dogodi da nemate mere.
Vrlo ste strastveni i pre svega otvoreni, a takvo ponašanje očekujetei od partnera.Za vas nema zabranjenog voća, i vašim osećanjima se teško odupreti.Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlučili, on je gotovo sigurno vaš. Vi vodite igru i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani.Naći pravu osobu, za ceo život, za vas je veoma lako. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vaš šarm će učiniti ostalo. Vaša boja je tamno crvena.


TOT
10. novembar - 03. decembar

Vi ponekad imate teškoća u iskazivanju svojih osećanja,naročito ljubavnih.Sa jedne strane imate potrebu za nekim ko je uvek tu kada se osetite tužnim ili neraspoloženim, a sa druge strane imate stalnu potrebu za bekstvom - volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvek na jednom mestu i kojoj vi uvek možete da dođete kada osetite potrebu za spokojem i ljubavlju.Vaši potencijali na polju ljubavi najviše zavise od vašeg raspoloženja.Možete biti lenji, ali i velikodušni. Zbog svoje ćudljivosti i česte promene raspoloženja, često predstavljate misteriju za druge ljude.Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osećanja uzvraćate istom merom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete pre svega prijatelj sa partnerom.
Vaša boja je ljubičasta, a oružje duhovitost.


HATOR
04. - 31. decembar

Vi ste zaljubljeni u ljubav. Kada se u nekog zaljubite, teško prekidate vezu.Potreban vam je partner koji će vas razumeti ali i koji će umeti da podstakne sva ona osećanja koja se kovitlaju u vašim dubinama.Hator je Boginja umetnosti i muzike i vaša osećanja su rafinirana i nežna. Želite ljubav ali se istovremeno i plašite. Zbog toga ponekad izgledate
kao hladna i neosvojiva osoba.U ljubavi obožavate duge pripreme, a strpljenje nagrađujete strašću. Imate veliki seksualni potencijal, što se iz vašeg ponašanja ne može lako zaključiti. Konzervativni stavovi i stidljivost koju pokazujete zaista ne može navesti na pomisao o vašoj stvarnoj zainteresovanosti.U braku ste lojalni i trudite se da zajednički život učinite što sigurnijim i bezbednijim.Vaša boja je tamno zelena, a oružje kojim zavodite nije uočljivo na prvi pogled. U tome i jeste vaša tajna. Treba vas postepeno otkrivati.

http://balkanium.org/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=503[b]


Poslednji put izmenio Vesna dana 01 Dec, 2009 03:18 am, izmenio ukupno 2 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:10 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: NIL

Rijeka smirenosti

Ovaj horoskopski znak odnosi se na osobe rodjene od 1. do 7. januara/sijecnja, od 16. do 28. juna/lipnja, od 1. do 7. septembra/rujna i od 18. do 26. novembra/studenog

VJEROVANJA: Egipatski astrolozi kažu da je Nil rijeka harmonije i smirenosti, gospodar blagorodne prirode, obnoviteljica života i darežljiva majka, koja brižno bdije nad svojom djecom...

PRIRODA: Ako ste rođeni u ovom znaku i vi posjedujete samokontrolu nad sopstvenom prirodom. Vaša lucidnost, upornost i kreativnost je velika. Ako se još nije iskazala, nećete na to još dugo čekati. Vi bježite od običnih, trivijalnih stvari. Cijenite kreacije duha u kojima svjetlucaju varnice ljepote, inteligencije, lucidnosti i duhovnosti. Vaša hipersenzibilnost čini vas impresivnim i dugačijim od ostalih ljudi. Zahvaljujući toj osobini, vi instinktivno osjećate osobe i mjesta koja vam odgovaraju i kojima ste skloni. To je izuzetno korisna osobina. Nastavite i dalje da slušate svoj unutrašnji glas.

Vi ste omiljena osoba čije društvo svi traže. Vaša ličnost zrači neodoljivim magnetizmom što vas čini poželjnim u društvu u kome se krećete. Još jedna od osobina koja Vas odlikuje jeste zanimljivo pripovijedanje, puna kreativnost u kazivanju priča u kojima se miješaju fantastika, duhovitost i snovi. Vaši slušatelji su uvijek očarani. Mogli biste biti izvrstan advokat ili dobar glumac. Oduševljavaju vas najnovija otkrića u domenu astronomskih znanosti. Za vas je svijet u kojem živite jedan jedini i nište nije vrednije od njega. Zbog toga težite da ga poboljšate, obogatite i harmonizirate. Uostalom, u vama drijema čarobnjak. Privlače vas tajna učenja i alkemija, miješanje ljekovitih trava i spravljanje napitaka, koktela i eliksira za dobro zdravlje i dugovječnost. Vaša intuitivna priroda osjeća da se iza privida stvari uvijek krije još nešto...

U cjelosti, vi ste obdareni velikom dozom telorancije. Niste osvetoljubivi i sebični i ne oklijevate da svoja znanja prenesete drugima. Ipak, niko nije savršen pa ni vi. Postoji mrlja na vašem ponašanju: vi ste strastvena osoba, mada se to ne vidi, i ta osobina ponekad može da vas odvede do neželjenog afekta, burne reakcije, destrukcije i ekscesa.

LJUBAV: Vaše emocije su delikatne, odmjerene, pune ljubaznosti i pažnje. Rijetko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene. Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osjećali sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje. Vrlo ste osjetljivi na komplimente, rado ih primate i dugo ih pamtite.

Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. Ne možete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost. Uvijek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste preteranom kolebanju. Ne osvrćete se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom svježini i šarmu vaša budućnost je svijetla.

Blagotvorna boja za žane: plava
Blagotvorna boja za muškarce: plava i zelena
Dopunski znakovi: Amon-Ra i Seth


Poslednji izmenio Analeta dana 03 Apr, 2009 20:37 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:14 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: IZIDA

Apsolutna plemenitost

Ovaj horoskopski znak odnosi se na osobe rodjene od 11. do 31. marta/ožujka, od 18. do 29. oktobra/listopada, od 19. do 31. decembra/prosinca

VJEROVANJA: Kćerka boga zemlje Geba i Nute, boginje neba. Egipćani su je poštovali kao boginju-majka i smatrali simbolom materinstva. S druge strane, vjeruje se da je bila velika čarobnica. Zajedno sa Totom, naučila je čovečanstvo tajnama medicine. Ona je balsamovala i čuvala Ozirisa. Često je predstavljena u podnožju mrtvačkog kovčega sa dugim raširenim krilima da zaštiti pokojnike.

PRIRODA: Strpljen, spašen... To bi mogla biti vaša deviza. Ništa ne treba postići silom ili mahinacijama, to je vaš moralni kod. Imate dušu i srce tolerantne i vječno zaljubljene osobe. Pred vama nestaju ogavnost i sitničavost, toliko vas vaša unutrašnja snaga čini postojanim u tuđim očima. Imate čvrst karakter i znate opraštati.
Vaši prijatelji vole vaše prisustvo zato što unosite mir i vedrinu; egipatski astrolozi sa zadovoljstvom kažu da nosite sreću. Vaša ključna riječ je – ljubav!

Iskreno vjerujete da ništa ne može odoljeti snagi ljubavi, ali vi posjedujete i snažno osjećanje vjere. Ne iz ponosa nego iz ubjeđena, osjećate da vas bogovi štite i blagosiljaju. Ipak, budite oprezni jer bi mnoge osobe mogle da prekomjerno koriste vašu bezgranučnu tolerantnost i dobrotu. Čim ugledate ucvijeljenu dušu ili ranjenu životinju, hitate da pomognete i donesete toplinu.

Vaša plemenitost je spontana, bez zadnjih misli i namjera. Samo, ponekad osjećate veliku usamljenost i čak težite da je učvrstite u sebi još više. To znači da niste potpuno zaštićeni od udaraca što ih donosi svakodnevnica. Tada nastojite da se povučete i liječite rane, a to je pogrešno.

Nemojte previše njegovati takvo ponašanje jer biste se tokom vremena mogli usamiti i zatvoriti u neku vrstu samozadovoljstva, a nema ničeg goreg nego se u samoći diviti samom sebi. Utoliko više što su tolerantnost, solidarnost i veza s okolinom jako važni u vašim očima. Veoma ste susretljivi i spremni da priskočite u pomoć.
Savršeno vam odgovaraju sve profesije humanitarnog poziva, kao i društevene nauke (psihologja, astrologija).

LJUBAV: Boginja Izida je boginja tajnih uvještina i osobe koje su rođene pod njenom zaštitom kao da imaju magičnu moć. Vaš osmjeh je u stanju da opčini svakog, a posebno onog koga ste odlučili da osvojite. U ljubavi dajete sve od sebe i ni malo se ne ustežete da preuzmete inicijativu u svoje ruke. Želite da usrečite osobu koju volite, zbog čega se ponekad dogodi da nemate mjere. Vrlo ste strastveni i otvoreni, a takvo ponašanje očekujete i od partnera.

Za vas nema ‘zabranjenog voca’ i vašim osjećanjima se teško oduprijeti. Upornost je jedna od vaših najupečatljivijih osobina. Kada ste se za nekog odlučili, on je gotovo sigurno vaš. Obično vi vodite igru i birate, mada dozvoljavate da budete i izabrani. Naći pravu osobu, za cio život, vaš je krajnji cilj. Vi svoju ljubav ugledate i kada je kilometrima daleko, a vas sarm ce uciniti ostalo. Vas

Blagotvorna boja za žene: plava i tamno crvena
Blagotvorna boja za muškarce: bijela
Dopunski znakovi: Osiris i Thoth


Poslednji izmenio Analeta dana 03 Apr, 2009 20:38 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:17 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: THOTH

Carobnjak u sjeni

Ovaj horoskopski znak odnosi se na osobe koje su rodjene ozmedju 1. i 19. aprila/travnja i od 8. do 17. novembra/studenog

VJEROVANJA: Drevni Egipćani su ga smatrali bogom mjeseca, mudrosti, znanja, astronomije, geometrije, matematike i umjetnosti. Vjerovali su da je Thoth izumio pismo zbog čega je smatran zaštitnikom pisara. Iako se najčešće predstavlja s glavom ibisa ili psa, ponekad su ga Egipćani prikazivali i s papirusom i "tintom" za pisanje. Jedan mit govori da je Thoth izumio kalendar sa 365 dana.

PRIRODA: Prevazići vlastite sposobnosti je motor-pokretač vašeg života. Ali ta vaša snažna želja da idete dalje ne znači da želite da dobijete vlast ili moć. Naprotiv, ta žeđ za prevazilaženjem teži ka dubljem upoznavanju ljudi i stvari. Samo, dok neki viču na sav glas o svojim otkrićima, vi marljivo radite u tišini i ponašate se krajnje skromno. Ne volite hvalisanje i ekshibicionizam: za vas je to znak duhovne slabosti.
Spremni ste da se vinete u bilo koji poduhvat ako ocijenite da bi to moglo biti korisno za svoju obitelji ili društvenu zajednicu. Ne bojite se rizika, ali ne volite da radite nešto iz prostog zadovoljstva da zabriljirate u tuđim očima. U svemu tražite prije svega smisao, istinu i autentičnost. S lakoćom otkrivate kod sugovornika da vas laže ili da vam govori istinu.

Pronicljivi ste i taj dar biste mogli više razviti, ukoliko to već niste učinili. U drevnom Egiptu, nalazili ste se na čelu astronoma, čarobnjaka i iscjelitelja, što označava veličinu i važnost vašeg prestiža i vaše nesumnjive moći. Ipak, oprez, mudrost i meditacija su vaše ključne riječi.

Cijenite svaki napor; ne podnosite lijenost, ni fizičku ni duhovnu. Smatrate da savršena harmonija treba da vlada između duha i tijela. Vaše odluke su jasne, njihova učinkovitost nije upitna, mada, ne prvi pogled, mogu da izgledaju čudno i neuvjerljivo. Nastavak događaja uvijek vam ide u prilog.

Vaš optimizam i zanos naprosto je prelazan. I pored vaših zadivljujućih osobina, vi ne prezirete nikoga i ništa, osim niskosti i osrednjsoti, koju naprosto ne podnosite. Obdareni ste hrabrošću, angažujete se na velikim djelima, bez obzira na cijenu koju treba platiti.
Oblast i cilj Vaših interesovanja su velika znanstvena istraživanja, posebno u oblasti medicine.

LJUBAV: Ponekad imate teskoća u iskazivanju svojih osjećanja, naročito naročito kada je ljubav u pitanju. Sa jedne strane imate potrebu za nekim tko je uvijek tu kada se osjetite usamljenim, tužnim ili neraspoloženim, a s druge strane, imate stalnu potrebu za bjekstvom - volite avanture i nova poznanstva. Najviše bi vam prijala osoba koja je uvijek na jednom mjestu i kojoj vi uvijek možete da dođete kada osjetite potrebu za spokojstvom i ljubavlju. Vaši potencijali na polju ljubavi najviše zavise od vašeg emotivnog naboja i raspoloženja. Možete biti lijenji, ali ste gotovo uvijek velikodušni.

Zbog svoje ćudljivosti i ćeste promjene raspoloženja, često predstavljate misteriju za osobe kojima se sviđate. Za vas je ljubav sinonim života i zbog toga vam je svaka veza veličanstvena. Rado preuzimate inicijativu. Lako se prepuštate iznenadnim, uzbudljivim ljubavnim doživljajima, i na otvoreno pokazivanje osjećanja uzvraćate istom mjerom. Najviše vam prijaju duge veze u kojima postajete prije svega prijatelj sa osobom koju volite. Vaš e najsnažnije oružje je duhovitost.

Blagotvorna boja za žene: bijela
Blagotvorna boja za muškarce: roza
Dopunski znakovi: Bastet i Izida


Poslednji put izmenio Analeta dana 03 Apr, 2009 20:40 pm, izmenio ukupno 2 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:20 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski hotoskop: ANUBIS

Mnoga lica mjeseca

Ovaj horoskopski znak odnosi se na osobe koje su rodjene izmedju 9. i 27. maja/svibnja, te ozmedju 29 juna/lipnja i 13. jula/srpnja

VJEROVANJA: Zbog toga što je pomogao Izidi da balzamira Ozirisa, drevni Egipćani su Anubisa smatrali bogom mrtvih. On je, prema vjerovanjima, rukovodio posmartnim ceremonijalima i umrle otpraćao u podzemni svijet. Predstavljan je u obličju šakala, psa ili kao čovjek sa glavom šakala.

PRIRODA: 'Mnoga lica Mjeseca' - to je nadimak koji vam daju drevni egipatski astrolozi. Doista, vaša izuzetno emotivna priroda čini vas osjetljivim na mjesečeve mijene. Narodski rečeno, vi ste "noćna ptica". Veoma vas privlače labirinti, sutereni i stvari opskurnog karaktera. Vaša znatiželja krije se iza vela spoljašnosti. Ne želite da budete obična osoba. Viši volite da radite daleko od reflektora, u sjeni i u tajnosti. Plaše vas prestižna svjetla jer smatrate da slava može da škodi jasnoći i čvrstini duha. Volite da razrješavate misterije.

Vaša najveća želje je da pronađete recept koji bi svijet učinio boljim. Na primjer, pronaći vakcinu protiv side ili lijek protiv raka su, po vama, najbitniji istraživački radovi naše epohe. Samo, vaša preosjetljivost mogla bi da škodi vašoj logici i vašoj strogosti. Previše emocija remeti vašu koncentraciju. Tako, mogli biste biti savršen asistent genijalnog naučnika, poput doktora Votsona čuvenog Šerloka Holmsa: vaša smisao za odgovornost je velika i znate da čuvate tajnu, kada se to od vas traži.

U egipatskoj astrologiji vi ste "čuvar hrama znanja". Svjesni ste ozbiljnosti vaših funkcija! Bez vas, možda ne bi bilo tradicije, i čovjek bi zauvijek bio bez korijenja. I vi ste na vrhuncu te misije! Izdaja je riječ prognana iz vašeg riječnika. Ali ste previše fatalist i u tome je vaša najslabija tačka. To je u suprotnosti s vašim ambicijama koje su ponekad, treba priznati, neodmjerene. Ali kako ste noćno biće, povremeno vas potresa mala nestabilnost... To će reći da niste darežljivi prema sebi, kao i da ste svoj najstrožiji sudija.

Prizemljite se malo i budite malo obazriviji prema sebi. To će znatno pojačati vaše unutrašnje snage.

LJUBAV: Anubis je Bog zastitnik i vama je gotovo osiguran srećan i miran ljubavni život. Vrlo ste odgovorni, inteligentni i pošteni. Emotivni ste i romantični, ali vam ponekad nedostaje inicijative. Morate uložiti malo više energije i entuzijazma kada tražite partnera svog života. U stanju ste dugo nekoga da volite bez ikakovog pokušaja da mu se približite i započnete vezu.

Ljubazni ste i diskretni i nije vam uvijek lako da se nametnete bez obzira na vaše neosporne vrijednosti. Naročito u mladosti skloni ste previše da očekujete i u jednom trenutku se morate ‘spustiti na zemlju’ i odlučiti samo za jednu osobu, koja ima i poneku manu. Obično tragate za osobom koja će umjeti da otkrije sve vaše kvalitete. Želite postepeno ljubavno zavođenje i u ljubavnoj vezi očekujete prije svega sigurnost. Prava osoba za vas je ona koja ima i neku tajnu u sebi i koja će vam dozvoliti da je stalno iznova otkrivate i svakodnevno se sve više zaljubljujete. Vaše veze su s vremenom sve jače.
Vaše najvažnije oružje je - inteligencija i duh.

Blagotvorna boja za žene: purpurna i teget
Blagotvorna boja za muškarce: oker smeđa
Dopunski znakovi: Bastet i Isis


Poslednji izmenio Analeta dana 03 Apr, 2009 20:41 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:24 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
Egipatski horoskop: SETH

Apsolutni putnik

Ovaj horoskopski znak odnosi se na osobe koje su rodjene između 28. maja/svibnja i 15. juna/lipnja i od 28. septembra/rujna do 2. oktobra/listopada

VJEROVANJA: U egipatskoj mitologije Seth je jedan od najstarijih bogova. On je je ispočetka predstavljao božanstvo pustinje, jednog od dva glavna bioma, koji simboliziraju Egipat. Kasnije, Seth je postao bog munja i podzemlja. Predanja kažu da je iz prevelike ljubomore ubio svog brata Ozirisa i njegovo tijelo raskomadao i bacio po cijelom Egiptu. Egipćani su negovali strah od Setha, koji je preuzeo oblik zle zmije Tiphona, kao oličenja zlih sila i crne magije.

PRIRODA: Vječni putnik! Takva je vaša linija života prema egipatskim astrolozima. Gdje vi prolazite izbijaju neredi i više ništa nije kao prije. Vi ste sijač oluja tamo gdje stvari nastoje da se zalede, bez ikakve perspektive na evoluciju. Treba li reći da se zemljotresi najavljuju tamo gdje vi kročite nogom! Moć vas fascinira. Vaš motiv je: cilj opravdava sredstvo. Ako odlučite da pobjedite, za vas nema prepreka. Komploti i manipulacije su sastavni dio poduhvata i mora se priznati da ste u tom domenu pravi ekspert.

Ljudi vas se mnogo više boje nego što vas vole. Kad ostvarite jedan cilj, okrećete se i idete dalje. Volite lov na žrtvu. Posjedujete izuzetim osobinu: zaboravljate događaje i ljude koji su vas povrijedili. Čarobnim načinom obavljate čišćenje u sjećanju da biste sačuvali samo lijepe stvari. Tako vas duh ostaje uvijek lepršav i lagan kao zrak. Nikad ne osjećate grižu savjesti!

Egipatska astrologija kaže da ste humani, šta više - veoma humani. Ipak, niste pošteđeni od malih slabosti. Duboko u sebi maštate o velikoj slobodi. Nepodnosite zapreke, ni profesionalne ni sentimentalne. Sloboda je za vas uvijek na prvom mjestu. Vaš put je protkan mnogobrojnim odlascima i povratcima. Očekujete sve od sebe, ništa od drugih. To pretjerano povjerenje u sebe moglo bi da vas udalji od stvarnosti. Priznajte sebi da sam čovjek daleko ne stiže... Meki tvrde da vi zbog toga patite. Kakva zabluda. Jer baš u tome je vaš oksigen, vaš pomoćni izlaz. Zaista, mentalno i fizičko lutanje je vaša odskočna daska spasa. Imate dušu kraljice koja pali svoje kraljevstvo.

LJUBAV: Imate vrlo živ temperament, a vaša osjećanja su uzvišena i dostojanstvena. Seth je, između ostalog, bog munje i oluje, i vašim osjećanjima daje notu žestoke strastvenosti. Ne predajete se lako i od partnera očekujete maksimalno angažovanje. Stalno sanjate o strasti i romantičnim doživljajima. Vaši kriteriji su ponekad toliko visoki da radije sjedite i maštate, nego da se prepusite nekome tko će vas samo polovično zadovoljiti. Potrebna vam je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umjeti da izađe na kraj sa vašim žestokim osjećanjima. Ipak, vi niste posesivni i umijete vrlo emancipirano da se postavite.

Volite da se ponosite s voljenom osobom i da vas ona sa svoje strane obasipa pažnjom i poklonima. Kada zaista volite onda se potpuno posvećujete partneru i angažirano radite na vašoj vezi. Nesigurne osobe lako možete uplašiti vašim sigurnim i nadasve aktivnim stavom prema svijetu i ljubavi. Osvajate svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem.

Blagotvorna boja za žene: indigo i crna
Blagotvorna boja za muškarce: tirkiz
Dopunski znakovi: Geb i Nil


Poslednji izmenio Analeta dana 03 Apr, 2009 20:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:31 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
Egipatski horoskop: HORUS

Mudrost i moc

Ovaj horoskopski znak egipatskog boga Horusa odnosi se na osobe rodjene od 20. aprila/travnja do 8. maja/svibnja i od 12. do 19. augusta/kolovoza

VJEROVANJA: Predanja kažu da je Horus bio dobri bog neba i Donjeg Egipta. On je pokrenuo borbe za ujedinjenje Egipta i vodio rat sa vojskom boga Setha. Kult mu je razvijen u gradu Behdetu. Okolnosti pod kojima su se borbe vodile nisu baš kristalno jasne, pa se vjeruje da je pobeđivala na trenutak jedna, a onda opet druga strana. Hrus se prikazuje u odjeći faraona i kao najstariji sin boga Ra.

PRIRODA: Prema egipatskoj astrološkoj tradiciji, u vama se utjelovljuje i manifestuje smisao za socijalnu pravdu. Čvrsto stojite s nogama na zemlji i posjedujete jasan smisao za odgovornosti i vrijednosti. Politička dimanzija potpuno vas zaokuplja. Spremi ste za dobrobit zajednice da se istovremeno borite na više područja. Ne bojite se borbe. Vaša deviza je: ko ništa ne rizikuje, taj nište i nema. Sa vlastima razgovarate na ravnoj nozi i priznajete samo prirodnu vlast, to znači onu koja se stiče po cijenu takmičenja i duhovne veličine. Prezirete one koji sve postižu ulazeći na 'mala vrata'. Ako ikad dođete na vlast, taško njima!

Kada situacija zahtijeva, vaš sud je pravedan i neumoljiv. Vaša pravičnost može da graniči sa okrutnošću, toliko nastojite da budete na visini svojih zahtijeva. Malo više tananosti u ponašanju dobro bi vam došlo.

Doista, vaša pravičnost, koja čini vašu snagu, također čini i vašu slabost jer je poznato da uvijek napadate otvoreno, usred dana i direktno. Tako postajete predvidivi... Vašem osvajačkom duhu potrebno je malo discipline, zato bi bilo dobro da saslušate savjete mudrih i povjerljivih osoba koje vas okružuju.

U zajednici, brzo postajete ličnost preko koje sve prolazi. Ne zaboravite - što je vaša moć veća - da ste sve veći neprijatelj sami sebi! Vaša dobrota vas čini naivnim. Budite oprezni. Bogati ste a pljačkaši ne miruju. Ako su vam bogovi dali milost i moć da vladate mudro i pravedno, ostanite do kraja skromni. Prestiž daje krila na kojima se leti dalje i više, ali sunce ostaje apsolutni gospodar.

LJUBAV: U ljubavnom pogledu ste ponekad slični leptiru. Nestalni ste i ne volite čvrste veze. Privlače vas avanture i nova poznanstva. Skloni ste da žrtvujete i svoju sigurnost u ime nećeg novog, čak i kada time pravite neku glupost. Na putovanjim se rado upuštate u avanture sa nepoznatim osobama. Uradit ćete sve da zadovoljite svoju radoznalost. Posjedujete strastvenu prirodu i oči koje su uvijek žive, pokretljive i obično svijetle.

Život i ljubav za vas su stalno traganje i nalaženje partnera. Za pravu ljubav je potrebno da se pojavi snažna i stabilna osoba. Netko tko može da ukroti ovaj nemirni duh, a ipak da vam pruži uzbuđenja koja volite. U svakom slučaju vas niko ne sme ograničavati. Posesivne osobe vas guše i potrebno je da ih uzbjegavate. Na sreću vi obično odmah osjetite takve osobe i klanjate ih se. U ljubavnom zavođenju spremni ste da koristite sve svije sposobnosi, a najviše svoj bogati duh. Boja cilibara vašem izgledu donosi notu nježnosti.

Blagotvorna boja za žene: zlatna
Blagotvorna boja za muškarce: karmin crvena
Dopunski znakovi: Geb i Bastet


Poslednji izmenio Analeta dana 03 Apr, 2009 20:42 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:35 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: SEKMENT- Boginja sa glavom lavice

Alkemijska pravda

Ovaj horoskopski znak egipatske boginje Sekment odnosi se na osobe rodjene od 29. jula/srpnja do 11. augusta/kolovoza
i od 30. oktobra/listopada do 7. novembra/studenog

VJEROVANJA: Sekment označava snagu, moć, razornu silu… Žena je jednog od najmoćnijih egtipatskih bogova stvoritelja, boga Ptaha, boga mrtvih, velikog čarobnjaka i vladara riba i zmija. U hijeroglifima se spominje kao moćna i grozna božica rata i borbe, i kao 'uništiteljicu Raovih neprijatelja'. Drevni su Egipćani smatrali da je upravo ona Raovo oko, jer ona predstavlja razornu sunčevu silu koja pali i pustoši.
Prikazivana je kao žena s glavom lavice.

PRIRODA: Vaš konj za bitku je moralna pravičnost. Simbolično, egipatska astrologija predstavlja vas u obliku veličanstvenog lava. Istina je da vaša smionost i vaš ponos upravljaju vašim temperamentom. Volite da briljirate i da se pokazujete. Ali ta želja nije bez dubine, daleko od toga. Jednostavno nastojite da budete priznati po vašoj pravoj vrijednosti i kako imate visoko mišljenje o sebi, smatrate da nikad niste dovoljno nagrađeni. Zbog toga je vas pratitelj - nezadovoljstvo.

Posjedujete duboko poštovanje prema božanstvenom. Čini vam se da ste na zemlji zato da obavite misiju koju vam diktira glas bogova. Volite sve što dodiruje posvećenost i poštujete sve religiozne kultove. Za vas, poznavati religiju znači poznavati korijene čovječanstva. Sposobni ste da radite metotički i hladnokrvno. Najkontrolisanije izražavanje pravde je vaš glavni motor-pokretač. Zavisno od događaja, znate da se pokažete strogim, pa čak i nemilosrdnim, čak i prema bližnjima.

Dobro znate svoje granice i granice svake stvari. Kada događaji nagovještavaju da će krenuti naopako, znate da povučete odlične poteze, odvajajući čisto od nečistog, pravdu od nepravde i da uspostavite red tamo gdje je vladao nered i kaos. Niko ne može da izdrži vaš pogled, toliko je prodoran. U osnovi, posjedujete osvetnički pogled. Svu vašu strogost prate psihičke moći, shodno tome i telepatija, koju biste mogli uspješno razviti. Ta sposobnost bi vam mogla biti dragocjena pomoć jer vam daje prednost nad drugima i omogućava da djelujete unaprijed...
Vaš autoritet nije upitan i niko se no usuđuje da osporava vaš autoritet i vašu moć, jer je vaše oko tako oštro da se rijetko kad prevarite u svojim procjenama. Vaše riječi su vjerodostojne i uvjerljive, a potezi precizni i odmjereni.

Jedina manjkavost vaše ličnosti je nedostatak popustljivosti. U prevelikoj želji da uravnotežite svoj život, uvijek ste originalni. Ipak, nerjetkio preozboljnim okom posmatrate sve što vas okružuje. Savjet: naučite da njegujete bezbrižnost što će vam donijeti kiseonika kojeg vam manjka u krvi.

LJUBAV: Veoma cijenite ljepotu i umjetnost. Ponekad vaša spoljašnja ljepota i sjaj mogu sasvim zaslijepiti. Ipak vi spadate među najnaprednije osobe kada je riječ o emocijama i seksualnosti. Originalni ste i neponovljivi. U emotivnim vezama imate potrebu za intelektualnom razmjenom i prijateljstvom. Radoznali ste i ne volite da se vezujete za samo jednu osobu. Naročito u mladosti, skloni ste eksperimentisanju, prije svega na seksualnom planu. U svojoj potrazi za srodnom dušom spremni ste sve da probate.

Radoznali ste i spremni uvijek da proširite svoje vidike. Brzog ste uma, dobrog zapažanja i imate širok krug prijatelja. Veoma ste iskreni u emotivnim odnosima i ne podnosite laži i mutne situacije. Sa voljenom osobom ostvarit ćete harmoniju i sklad. Jer vi kad naiđete na pravu osobu, vezujete se za cijeli život.

Blagotvorna boja za žene: tirkizna i plava
Blagotvorna boja za muškarce: svijetlo zelen
Dopunski znakovi: Geb i Bastet
.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:45 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: BASTET

Glasnik tajanstvenosti

Ovaj horoskopski znak egipatske boginje Bastet odnosi se na osobe rodjene od 14. do 28. jula/srpnja, od 23. do 27. septembra/rujna i od 3. do 17 oktobra/listopada

VJEROVANJA: Bastet je egipatska boginja zaštite, kuće i sunčeve svetlosti i mnogi je zamjenjuju sa njenom sestrom opasnom boginjom Sekment. Ipak među njima postoje stanovite razlike: dok je Sekment prikazivana u obličju žene s glavom lavice, Bastet se pojavljuje u obličju žene s glavom mačke; dok Selment predstavlja čistu razornu snagu i uništenje, Bastet zrači ljubavlju i toplinom. Bastet je božica ljubavi i plodnosti, a Egipćani su vjerovali da svojom božanskom vatrom Sunca svake noći spašavala boga Raa od strašne zmije (Apopa), koja tokom noći vreba u zasjedi boga Ra, kada je on najranjiviji i najbespomoćniji. Tako je Bastet u egipatskoj mitologiji istovremeno simbol topline, vatre, nježnosti i divlje prirode.

PRIRODA: Odanost i plemenitost su glavne crte vaše ličnost. Bogovi starog Egipta dodijelili su Vam privlačnost i simpatije tako da vaše prisustvo nikad ne prolazi nezapaženo. Vaš magnetizam i vaša karizma čine od vas markantnu ličnost. Lako biste mogli postati vođa ili guru neke sekte, toliko je vaši moć ubjeđivanja velika. Nitko ne uspjeva odoljeti vašem šarmu.

Pozitivne atribute najčešće koristite za opće dobro. Snage dobra i zle bore se u vama, ali vi uvijek odabirete sklad i harmoniju. Ne želite da vladate. To je zato što ste naslijedili opasno tajanstveno Znanje. Vrle brzo ste shvatili da se prava snaga ne ogleda na govornicama nego u mnogo suptilnijem radu. Fizičku snagu smatrate sekundarnom i vjerujete da jedino duhovna snaga može da okrene i nebo i zemlju i poboljša ovaj svijet.

Egipatska astrologija vas predstavlja s glavom mačke. To simbolizira okretnost, spretnost, brzinu, tajanstvenost i izuzetnu sposobnost prilagođavanja. Ovo posljednje vrlina uveliko vam pomaže u životu i uspon do važnih funkcija. Kako posjedujete izuzetan talenat da logičkim prosuđivanjem i ugodnom blagošću iznosite nepobitne argumente, ljudi na vlasti mogli ba da vas uzmu za savjetnika u sjeni...

Vaša ličnost intrigira i fascinira i mnogima izgledate kao da ste došli iz nekog drugog svijeta. Upravo, toliko je vaš način govora i mišljenja drugačiji od ostalih. Nikad ne zloupotrebljavate ovaj božanski dar što još više potencira vašu posebnost. Ipak, u vama ima fatalizma s kojim se odlično slažete i u svojim relacijama uvijek tražite ravnotežu.
I pored vaše očigledne snage, duboko u sebi ste uznemireni jer ste svjesni koliko su ljudi i stvari krhki. Više od drugih, svjesni ste da "smo svi u prolazu".

Savjet: pokušajte bar povremeno da služite vlastitim interesima, umjesto što svoje interese uvijek stavljate u drugi plan. Prihvatite da primate dio nagrade koja vam pripada. U tome nema nimalo umišljenosti, naprotiv...

LJUBAV: U ljubavi ste impulsivni i puni zahtjeva. Iskreni ste, otvoreni, lojalni, pa čak i naivni. Vi nikad ne pristajete na odnose koji nisu sasvim iskreni. Obično nemate mnogo strpljenja i zbog svojih zahteva i impulsivnog reagovanja. Zbog toga lako raskidate. Ponekad umijete da budete prgavi i neugodno iskreni. Mislite da je najbolje sasuti istinu u oči bez obzira na posledice. U mlađim godinama ljudi pod zastitom boginje Bastet znaju da promene mnogo partnera u potrazi za pravom osobom. Uostalom, vrlo često se i zaljubljujete. Umijete da se zaletite i rijetko razmišljate o posljedicama svojih postupaka.

Vaša strast je direktna i vi sve želite ‘sad i odmah’. U izboru bračnog partnara ipak umijete da donesete i neke sasvim praktične odluke. Obično birate osobu koja čvrsto stoji na zemlji i na koju se možete osloniti. Želite da bude stalno u vašoj blizini i da cijeni ono što i vi - prije svega iskrenost i pouzdanost. Kada ugledate osobu svog života nećete morati mnogo da insistirate, sve će ići samo od sebe. Vaše najjače oružje je osmjeh I neodoljivi šarm.

Blagotvorna boja za žene: siva
Blagotvorna boja za muškarce: oker
Dopunski znakovi: Sekmet i Hours
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:49 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: GEB

Snaga rijeci i pisanja

Ovaj horoskopski znak egipatskog boga Geba odnosi se na osobe koje su rodjene izmedju 12. i 28. februara/veljače i od 20. do 31. augusta/kolovoza

VJEROVANJA: Egipćani su vjerovali da je Geb, bog zemlje, bio sin Šua, boga zraka i Tefnut, boginje vlage i kiše i sa svojom sestrom bliznakinjom Nut, boginjom neba činio je drugi božanski par. No, također se vjerovalo da je Geb, otac boga sunca (Raa) i boga mjeseca (Tot), te su ga s pravom nazvali 'ocem bogova'. Pre stvaranja sadašnjeg sveta Geb je bio čvrsto zagrljen s Nut. To se Rau nije sviđalo pa je naložio Šuu da ih razdvoji. Kad su se odvojili, stvoreni su prostor i svetlo.
Geb je bio zemlja, a njegovo telo, koje su prikazivali kako leži ispod Nut, poduprlo se na laktove savivši kolena pa je na površini zemlje stvorilo gore i doline. Zelene mrlje ili biljke što se u papirusima vide na njegovu telu simbolički su prikazivale njegov vid boga raslinja. Geb i Nut bili su roditelji Ozirisa i Izide, Seta i Neftis.

PRIRODA: Vi ste "čuvar života", blagorodnost zemlja i permanentnog stvaranje. Vaš urođeni smisao za organizaciju je jedinstven, pretvarate najbeznačajnije stvari u predmete korisne za zajednicu. Niste umjetnik u estetskom smislu riječi, nego ste to u korisnom i praktičnom smislu. U ostvarivanju velikih planova, vaše prisustvo ne samo da je dobrodošlo, već i krajnje neophodno. Volite konkretno, opipljivo, predstavljate neophodne korijene za razvoj zajednice.

U očima božanskih sila, dostojni ste povjerenja. Vi ste rizničar zakletvi i svetih obaveza. Teško onom ko se povlači i ne poštuje svoju riječ. U takvim slučajevima, vaša srdžba je strašna i nemilosrdna. Iznevjeriti vlastite obaveze, za vas je pravo svetogrđe. Tražite blagost. Vaša čvrstina je nenapadna, tiha i gotovo nečujna. Ne volite samovolju ni na kojem nivou.

Privlačni i vrlo pristupačni, vi ste pouzdanik o kakvom se mašta - uvijek nalazite prave riječi da utješite ucvijeljene duše, da pomognete drugima da lakše prebrode nedaće. Neosporno, ta lakoća okrenuta prema drugima je način da izbjegnete vlastite sumnje i patnje. Vi koji bacate svjetlost na tamu, maštate o tome da povremeno osvjetlite svoju unutrašnjost. Tako vaše zračnje posta je još snažnije.

LJUBAV: Vi ste romantični, uporni i odani onom koga volite. Zelite se sjediniti u jedno tijelo i jednu dušu. Senzualni ste, strastveni i vrlo emotivni. U potrazi za pravom osobom ponekad se dogodi da ‘izgubite kompas’ i počnete da lutate od jedne osobe do druge. Vama su ljubav i nježnost potrebniji nego bilo kome, ali za uzvrat isto dajete. Ponekad ste pretjerano skloni sanjarenju, ali ako vam se pruži prilika, svoje snove umijete da pretvorite u javu.

Veoma ste kreativni i potrebno vam je više načina da biste se izrazili. Najčešće je to kroz neki oblik umjetnosti. Zbog preosjetljivosti i ranjivosti morate biti veoma pažljivi pri izboru partnera sa kojim ćete provesti cio život. Morate pronaći nekog ko je podjedanko pažljiv i odan kao vi, jer možete biti i iskorišćeni. U zavođenju se oslonite na svoj izgled i istaknite ga uz pomoć garderobe i svih pastelnih boja.

Blagotvorna boja za žene: zelena i narandžasta
Blagotvorna boja za muškarce: ljubičasta
Dopunski znakovi: Seth i Horus
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 20:52 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: OZIRIS

Prenošenje znanja

Ovaj horoskopski znak egipatskog boga Ozirisa odnosi se na osobe rodjene od 1. do 10. marta/ožujka i od 27. novembra/studenog do 18. decembra/prosinca

VJEROVANJA: Oziris je, kažu egipatska predanja, bio bog prirode, poplava Nila i bog podzemlja. Vladao je Egiptom dugo i pravedno, ali je Ozirisov brat Set bio je zao i ljubomoran. Nakon što je ubio Ozirisa raskomadao je njegovo tijelo i bacio ga u Nil, ali je Izida uspijela sakupiti sve dijelove, osim spolovila, slijepiti ih i magijski oživiti Ozirisa. Zatim je iz njegova tijela izvukla životne sokove, unijela ih u svoje tijelo i zatrudnjela. Oziris tada odlazi u podzemni svijet, a Izida se skriva u močvari gdje rađa Horusa. Horus osvećuje oca i protjeruje Seta u pustnju. Tako je Set postao bog pustinje, a Horus bog živih. Ta zbivanja simbolički ozačavaju ciklus obnavljanja prirode pri čemu smrt starog kralja označava početak zime, a pojava mladog kralja simbolizira početak proljeća.

PRIRODA: Dinamika vašeg života, prema egipatskoj astrološkoj tradiciji, mogla bi se svesti na sljedeće: "Bilo da je riječ o duhovnom, materijalnom ili filozofskom znanju, vi ste uvijek spremni da odgovorite na sva pitanja. Bogovi su vas nagradili vrijednim znanjima, koja vas čine posebim. Naravno, to znanje izaziva mnogobrojne ljubomore. Doista, vi držite prave ključeve, "ključeve koji dolaze odozgo". Mnogi bi htjeli di ih i sami posjeduju. To znači da je vaš hod protkan zasjedama i misterijima. Oni koji su niži od vas, voljeli bi vas vidjeti kako "pucate". Uzalud im, oni ne posjeduju vaš smisao rasuđivanja, ni vašu intuiciju.

Znate da se okružite pouzdanim osobama i one vam pomažu da izađete iz labirinta u koji vas neki sa zadovoljstvom guraju. Nikad ne zaboravite da se rivalstvo počesto nalazi na vašem putu. Naučite da se zaštitite. Vaša mudrost, koju sačinjava vaša prava snaga, uvijek će znati da savlada i najteže probleme. U posljednjem trenutku, jedna zvjezdica će se upaliti i pokazati vam šta treba da radite i kojim putem da krenete.

Vaša jedina slaba tačka proističe iz izvjesne nestabilnosti koje niste čak ni svjesni. Vatreni ste i poletni, ali ipak krhki. Često odlažete trenutak za reagiranje, a ponekad vas sticaj okolnosti sprečava da krenete u akciju do kraja, raspleta. Podsjetite se da je vrijeme odličan saveznik, ali da nepovratno otiče i zato ga treba zgrabiti u odlučujućem trenutku i učiniti svojim saveznikom.

LJUBAV: Vrlo ste romantični i senzualni. Izuzetno ste skloni idealiziranju ljubavnog partnera i ljubavnog života uopće, pa se može dogoditi da budete i razočarani. U mladosti vam sigurno ne ginu rijeke suza zbog prevelikih emocija. Prvo što morate da naučite je da razdvajate stvarnost od lijepih želja i maštanja. Puni ste razumijevanja za druge i možete biti izrazito produhovljeni. Neophodni su vam ljubav i nježnost, jer se bez njih osjećate izgubljenim. Često imate izraženu intuiciju i veoma volite prirodu, poeziju i životinje.

U prirodi se osjećate na svom terenu, kao kod svoje kuće. Ne volite zatvorene prostore i atmosferu asfalta i zagušljivih gradova. Potrebno vam je mnogo vremena da se zaista zaljubite. Ali zato kada se ljubav rodi vrijeme radi za vas. Vaša ljubav je čvrsta i pouzdana. Jer vi ste izuzetno osjećajni, odani i strastveni. Vi ste idealan partner svakoj osobi koju zaista volite. Štiti vas Oziris, bog plodnosti i savjetuje da za sreću u ljubavi oblaćite garderobu indigo, zelene ili žute boje. U zavođenju koristite svoje najače oružje - senzualne oči pune ljubavi.

Blagotvorna boja za žene: zelena
Blagotvorna boja za muškarce: žuta
Dopunski znakovi: Izis i Thot
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 21:02 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
Egipatski horoskop: MUTEgipatski horoskop: MUT

Enigma u tijelu

Ovaj horoskopski znak mocne egipatske boginje Mut odnosi se na osobe rodjene ozmedju 22. i 31. januara/sijecnja i od 8. do 22 septembra/rujna

VJEROVANJA: Mut, što znači ‘majka’ bila je drevna egipatska boginja-majka, čije su se karakteristike mijenjale kroz hilojade godina postojanje te blistave kulture. Najčepće je bila prikazivana u obličju bijelog lešinara. Mut je smatrana primarnim božanstvom, povezanim s vodama od kojih je sve nastalo kroz partenogenezu. Također je bila prikazivana i kao žena koja je na glavi nosila krunu Egipta. Svjetovni vladari Egipta su podržavali njeno štovanje kako bi potvrdili vlastititi autoritet i vladali kroz povezanost s boginjom Mut.

PRIRODA: Mut je vaše ime u egipatskoj astrologiji. Vašu prirodu je teško shvatiti, zabavlja vas da održavate i širite misteriju oko sebe. Obožavate da zavaravate tragove kako niko ne bi znao ko ste ni kakvi su vaši ciljevi. To krajnje rezervisano ponašanje je znak vaše elike krhkosti. Egipatski bogovi su vam dali umjetničku dušu, a za uzvrat ta velika tankoćutnost čini vas veoma osjetljivim i nepostojanim. Krijete se iza neobičnog ponašanja, potkrepljenog nadahnutim govorima, ali teško razumljivim običnom svijetu.

U sebi nosite snažno osjećanje krivice. To osjećanje proizlazi iz vašeg zagonetnog karaktera koji vas stavlja malo u stranu od zajednlce. Tu "marginalnost" često osjećate kao težak teret, kao neku vrstu prokletstva i pitate se bez prestanka: "Zašto baš ja?!… Zašto sam baš takav?!…" I pored toga, ne zapadate u neku vrstu mržnje prema ljudima. Naprotiv, s mnogo pažnje i ljubavi posmatrate druge kako biste im – ako zatreba – priskočili u pomoć i istinski pomogli.

Vaša razmišljanja ponekad vas vode u melankoliju. Ali znate i da budete strogi i ironični kada ocijenite da su vas drugi povrijedili i napustili.
Zaljubljeni u život, izuzetno ste bojažljivi na sentimentalnom planu, jer baš u tom domenu vibrira vaša tanana, osjetljiva životna nit. Za ljubav ste spremni na nemoguće. Vaše vas velike sposobnosti potiču na mnoge poduhvate! Vaše unutrašnje bogatstvo je veliko i uvijek ste spremi da idete u srž problema a ne da okolišate. Ne opterećujete se detaljima, jer smatrate da oni postoje samo zato da čovjeka odvedu u zabludu i na stranputicu. Vaša najveća želja je da uspostavite savršenu ravnotežu u materijalnom, duhovnom i afektivnom pogledu. Mnogi misle da je to neumjerena dimanzija, u redu, njihovo pravo, ali je usmjerena za dobro čovječanstva. Ambicija humaniste, sve u svemu...

LJUBAV: U ljubavnom životu vas štiti Amon - Bog proroka. Svojim stičenicima on daje talenat da se istinski zaljube na prvi pogled i to u pravu osobu. Kada se to dogodi, a obično je u pitanju neko javno mjesto, osobu svog života osvajate tako što jednostavno sjednete kraj nje i zračite srećom. Ona tada, jednostavno nije u stanju da odoli tolikoj pozitivnoj i privlačnoj energiji. Uporni ste, ali i nenametljivi. Svoju volju sprovodite tiho i polako.

Na prvi pogled izgledate hladni, ali u suštini gajite duboka osjećanja do kojih treba prodreti. Ponekad, čak i izgledate nezinteresirano, što je samo maska za snažnu emotivnost. Jer vi ste privržena i odana osoba koja u ljubavi ume da ide na sve ili ništa. Naravno, za uzvrat, takođe tražite mnogo.

Vi ste obično ljubitelj ciganske muzike i romansi, koje vam u dobroj atmosferi bude nostalgiju i čine vas sentimentalnim i raznježenim. Ne tolerišete nevjernost. U lošim ljubavnim odnosima, umijete na vrijeme da reagujete i prekinete veze koje nemaju budućnost. Posesivnost može biti česta crta razdora u vašim vezama. Oružje kojim zavodite - vaša pamet i poslovna uspješnost.

Blagotvorna boja za žene: karmin crvena
Blagotvorna boja za muškarce: smeđa
Dopunski znakovi: Amon-Ra i Thot

.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 03 Apr, 2009 21:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatomEgipatski horoskop: AMON_RA

Buditelj savjesti

Ovaj horoskopski znak velikog egipatskog boga Amon-Ra odnosi se na osobe koje su rodjene izmedju 8. do 21. januara/sijecnja i od 1. do 11. febrara/veljace

VJEROVANJA: Bog Sunca Amon-Ra (Svevišnji) je vrhovni bog egipatske mitologije. Simbolizira ga orao. Ra se u egipatskoj mitologiji spominje na mnogo mjesta, a vjeruje se da je rođen iz uzburkane vode Nuna, prvobitnog okena. Poznat je i po svome vječnom putovanju u nebeskoj lađi. To je ciklično putovanje zbog koga se smjenjuju dan i noć.

PRIRODA: U egipatskoj tradiciji vaša je funkcija da budite savjest. Blagosloveni ste zato što glavni bog Egipta vlada vašom sudbinom! Model svemoći i veličine oslobađa vas svake prisile zbunjujućom lakoćom. Ništa vam ne može odoljeti, u vašem prisustvu sve što je grubo, postaje nježno. Vi ste solarno biće i sjajite sa hiljadu svjetiljki. Vaša blagonaklonost je bezmjerna.

Za samog sebe predstavljate kolektivnu i kosmičku savjest. Niko ne ostaje ravnodušan u vašem prisustvu, a vaši govori koji su uvijek veoma mudri, često imaju proročanski karakter. Ipak, mnogi ne razumiju vašu tananost. Kako nikad ne posustajete, vi iznova krećete nadajući se da ćete sljedeći put biti shvaćeni. Vaša plemenitost svima donosi sreću, izaziva čak i uzbudjenje zato što ne očekujete ništa za uzvrat. Veličina vaše duše svakog impresionira.

U kontaktu s vama ljudi otkrivaju u sebi talente za koje nisu znali da postoje. Umijete da otkrijete bogatsvo koje svako nosi duboko u sebi, a da toga nije bio svjestan. Iz tog razloga, vaše prisustvo je istovremeno cijenjeno i opasno jer pred vama lagti, jer pred vama sve maske padaju, a prava lica se pojavljuju... što se, dakako, mnogima ne dopada.

Biti rođen pod zaštitom boga Amon-Ra, istovremeno je počast i izazov. Morate da dokazujete više od drugih budnost i vaš moralni kod. Kako je vaš pogled univerzalan, sve doživljavate pretjerenao, jer se temeljito unosite u sve. Buktinje strasti boga Ra plamte u vama i zato obasjavate svjetlošću sve oko sebe. Srećni li su oni koji se nađu zajedno sa vama na vašem nezaboravnom putu!

LJUBAV: Vase emocije su delikatne, odmjerene, pune pažnje i ljubaznosti. Rijetko kad vam se dešava da uletite u neku vezu glavom bez obzira, a avanure su same po sebi isključene.

Volite romantičnu atmosferu i maštovite ljubavne igre da biste se osjećali
sasvim ispunjeni. Sigurno je da nećete imati problema da nađete osobu svog života, jer ste vi osoba koja je idealna za život udvoje.
Vrlo ste osjetljivi na komplimente, rado ih primate i dugo ih pamtite.
Romantična atmosfera na početku veze je neophodna. Ne možete da zamislite osvajanje u nekoj neprikladnoj atmosferi. Kasnije umijete potpuno da se predate, mada nikada ne gubite prisebnost.

Uvijek ste okruženi osobama suprotnog pola, pa možete sebi da dozvolite i da budete izbirljivi. Ipak, tu za vas i leži glavna opasnost. Ponekad niste
sigurni da ste napravili pravi izbor, i skloni ste pretjeranom kolebanju.
Ne osvrćite se previše u prošlost, zahvaljujući nepresušnom šarmu vaša
budućnost je svijetla.

Blagotvorna boja za žene: narandžasta
Blagotovrna boja za muškarce: žuta
Dopunski znakovi: Nil i Horus
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Kublai Khan
Napredni tragalac


Pridružio: 12 Jan 2010
Poruke: 498

 Poruka Poslao: 03 Feb, 2010 00:29 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Dobar ovaj horoskop Very Happy
_________________
"Believe those who are seeking the truth; doubt those who claim to have found it."
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
DejjanPridružio: 19 Apr 2009
Poruke: 1475
Lokacija: Agent Matrixa sa Siriusa A ,B,C, :D i E

 Poruka Poslao: 03 Feb, 2010 18:34 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Da,baš je super Cool
Šta god da odabereš,uvek na kraju ispadneš Veliki,značajan,romantičan,pravedan,svestan,bla,bla Laughing
Tipična hrana za ego Very Happy
_________________
"...Nek mi nosić pocrveni,eto to je to je to je to nosić to je sve sve Smile "
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » ASTROLOGIJA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE KRITIKE 42 adminfob 36685 01 Maj, 2011 08:43 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 97083 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 32352 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43706 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka FONTANA MLADOSTI - Tibetanske vežbe za podmlađivanje 19 adminfob 36320 25 Maj, 2010 09:17 am
filip Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 32304 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 43986 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom