|
|
 |
 |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
jasna Majstor

Pridružio: 26 Mar 2008 Poruke: 844
|
Poslao: 09 Avg, 2008 23:59 pm Naslov: Piramida Svjetlosti i Moći Arhanđela Mihaela |
|
|
Ovu tehniku dosta često upotrebljavam i meni je izuzetno djelotvorna. Probali su je i neki moji prijatelji i kažu isto. Probajte i vi, možda vam uspije pomoći u rješavanju nekih vaših unutrašnjih blokada ili vanjskih poteškoća.
VLASTITA PIRAMIDA MOĆI U PETOJ DIMENZIJI
(Arhanđel Mihael putem Rone Herman)
U Piramidu Moći idete kad se umirite ili tokom sna da biste primili liječenje, njegu, da stvorite ono što želite i da potražite Božansko Rješenje bilo koje situacije ili izazova.
- Zamislite Piramidu Svjetlosti. Putem vaše namjere, izjavite da je ova piramida manifestovana (da postoji) u 5. dimenziji.
- Na vrhu piramide je vršni kamen i u njemu je Spiralni Dugin Zrak Svjetlosti koji sadrži sve boje, osobine i sposobnosti našeg Oca/Majke Boga. Kad uđeš u unutrašnjost piramide pogledaj okolo:
- Zidovi i pod isijavaju unutrašnje Svjetlo. U piramidi je 12 kristalnih stolica u krugu. U centru kruga je kristalni sto i kad legneš na njega on se savršeno podesi prema tvom tijelu. Iznad centra stola visi fantastičan čisti kvarcni kristal, izbrušen na oba kraja, a gornji dio kristala prodire u vršni kamen piramide. Ovo je osnovna struktura tvoje piramide, ali ti možeš po svom nahođenju dodati i vlastite dodatke kad god posjećuješ svoj Sveti hram.
Mogući načini primjene piramide:
1. Ako imaš konflikt s nekim u svom životu ili tešku situaciju
U meditativnom stanju otiđi u svoju Svetu Piramidu, sjedni u jednu od kristalnih stolica i zamisli drugu osobu da sjedi na suprotnoj strani prostorije u kojoj je kristalni sto u sredini. Upitaj Više Ja (Sopstvo ili Ja Jesam Prisustvo) te osobe da ti se pridruži jer želiš da razgovaraš s tom drugom osobom. Stavi svoj ego u "pasivu" i govori iz SRCA, tako da tvoja duša bude "direktor". Objektivno iznesi svoj slučaj i onda stavi tu situaciju na kristalni sto, tražeći Božansko Rješenje koje će donijeti najvišu dobrobit oboma.
Zamisli Ljubičasti Plamen Transmutacije koji plamti ispod stola, okružujući situaciju putem uravnoteženja i harmonizacije energije u toj situaciji ili misaonoj formi.
Sad, vidite kako veliki kristal koji visi iznad kristalnog stola počinje sjajiti, a struje Zlatne Svjetlosti počinju teći, ličeći pri tom na udare groma.
Ove struje isijavanja/groma će se odozgo usmjeriti na kristalni sto i na situaciju, a onda će se proširiti na vas u sobi i onda će ispuniti cijelu sobu.
Tada ćete uroniti u energiju Božanskog Izvora i vi, druga osoba i situacija ćete biti napunjeni sa životnom kosmičkom snagom Stvaranja. Onda morate prepustiti ishod/rezultat Mudrosti Duha. To jest, morate prebaciti na auto-pilota da vas vodi, iako ne znate kuda idete ili kakav će tačno biti ishod, ali vjerujte da će on biti najbolji.
2. Fizička bolest ili neuravnotežena situacija
Stavite sebe na kristalni sto.Izjavite svoju želju, koja može biti precizirana, a može biti i samo generalno saopštena. Tražite od svog Višeg Sopstva ili od svoje JA JESAM Prisutnosti da bude vaš kosmički nadglednik i da nadgleda proces dok Ljubičasti Plamen plamti ka gore i okružuje vas a potom se bljesci munja aktiviraju.
Ovo će uveliko pojačati i ubrzati proces otpuštanja bilo kakvih negativnih energija u fizičkom tijelu i pomoći izgradnji vašeg tijela/vozila od Svjetlosti.
Neće vam biti dozvoljeno da bilo koga drugog stavite na taj sto osim u posebnim slučajevima sa dozvolom Višeg Sopstva te osobe.
3. Drugi slučajevi (donošenje odluke)
Provedite vrijeme u Piramidi Moći kad god treba da donesete neku odluku ili učvrstite i energizujete vaše vizije i težnje. Tu možeš koristiti kosmičke zakone Manifestacije u njihovoj najdinamičnijoj formi kako postaješ majstor u su-stvaranju.
Provedi vrijeme potrebno da pojasniš svoju viziju budućnosti u svim oblastima: duhovnoj, mentalnoj, emocionalnoj i fizičkoj.
(Dali smo vam smjernice za manifestiranje vaših želja, a sad tražimo od vas da ih primjenite u svojoj piramidi moći i posmatrate kako se čuda događaju.)
Ako je u pitanju grupna situacija npr. u porodici ili na radnom mjestu, sve učesnike smjestite u kristalne stolice , a problematičnu situaciju stavite u sredinu, na kristalni stol.
Tražite od Višeg Sopstva svake osobe da stane iza i nadgleda proces. Ponovno, postavite situaciju na kristalni stol zamišljajući i tražeći najviši i najbolji ishod za sve. Traži Božansko Rješenje i onda ostani tu onoliko vremena koliko je potrebno da bi se fokusirao na energiju te situacije. Vidite Ljubičasti Plamen kako magično neutralizira situaciju i Munje Duha kako transformišu situaciju u njenu najljepšu formu.
4. Ostali slučajevi
Povremeno možeš ići u Piramidu sam(a), a drugi put možeš je proširiti na veličinu koju želiš, ako dovodiš veliki broj ljudi i situacija koje je potrebno transformisati. Ulazeći u Piramidu Moći 5. dimenzije ti prevazilaziš negativne iskrivljene energije 3. dimenzije i konflikftne energije 4. dimenzije.
Vrijeme je da ponovno preuzmeš svoje sposobnosti funkcioniranja na prorijeđenim ravnima Svjetlosti na kojima jedino Savršenstvo postoji.
Dragi prijatelji, postajete MULTIDIMENZIONALNA BIĆA Svjetlosti kako integrirate svoje Sopstvo Duše i postepeno postajete transpersonalni . Mnogi od vas su već integrirali svoje Sunčevo Sopstvo, svoje Galaktičko Sopstvo i na putu su da uzađu u Sopstvo Izvora. U tome se i sastoji Uzašašće dragi moji.
] |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
jagoda
Pridružio: 07 Jan 2008 Poruke: 17 Lokacija: Ljubljana - Slovenija
|
Poslao: 04 Okt, 2008 15:44 pm Naslov: |
|
|
Pozdravljena Jasna
Baš me jako zanima ova tehnika i ako ti nije teško, malo više napiši o tome.
Pozdrav Jagoda |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
talerman Glavni urednik

Pridružio: 11 Jun 2008 Poruke: 4822 Lokacija: Kina
|
Poslao: 04 Okt, 2008 15:57 pm Naslov: |
|
|
Ja imam problem sa arhandjelom Mihailom.
Vise puta me je izbacio iz svog hrama.
Nekoliko puta je jasno rekao: "Sta ovaj trazi ovde?"
Hod, to je sefira kojom on vlada, jedina je sefira koju jos nisam uspeo da obidjem.
Probleme sa arhandjelom Mihailom nosim iz ranijeg zhivota. _________________ Great men decline, mighty men may fall, but an honest Philosopher keeps his station for ever |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
jasna Majstor

|
Poslao: 05 Okt, 2008 01:07 am Naslov: |
|
|
Lijep pozdrav, tebi Jagoda!
O tehničkom dijelu je sve već rečeno u gornjem tekstu. O praktičnoj upotrebi mogu reći da je upotrebljavam na više načina: kad npr. imam konflikt s nekom osobom, ja odem u piramidu, sjednem na jednu od kristalnih stolica, pozovem svoje Ja Jesam Prisustvo da bude sa mnom, a onda zamislim i osobu s kojom imam konflikt da sjedne na drugu stolicu. Također, pozovem Ja Jesam Prisustvo te druge osobe i onda uradim onako kako je rečeno u gornjem tekstu. Obično nakon toga - za dan dva situacija i konflikt budu razrješeni "sami od sebe", odnosno konflikt se negdje nepovratno rasprši kao da nikad nije ni postojao.
Također, kad sam bolesna, legnem na kristalni sto, aktiviram u mislima ljubičasti plamen ispod stola i onda procesom vizualizacije idem redom kako tehnika i kaže. Meni je djelotvorno, a za druge - to će znati tek kad je probaju. Uglavnom,uvijek osjetim snažnu energiju kad se prebacujem u 5, dimenziju a odnedavno taj prelaz je jako blag što meni lično opet nešto drugo govori...da se ta 5. dimenzija "opasno" približila ovom mjestu gdje se nalazim sad... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
vasudeva
Pridružio: 28 Nov 2008 Poruke: 1165 Lokacija: zagreb
|
Poslao: 01 Jan, 2009 18:03 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav Jasni!
Ovo je sve prekrasno napisano, ja ću biti samo toliko slobodna da malo pojednostavnim stvar.
Radi se o invokaciji koja je bila efikasna već za jako, jako puno ljudi, a glasi:
"Beloved Archangel Michael I col you forth now to cut all cords with people in may life who are no longer appropriate. I ask you that the cords be removed, filled with Golden Liquid Light and healed."
So It Is Done 3 puta
U prevodu znači:
Voljeni Arhanđele Mihaelu zovem Te Sada da prerežeš Sve veze sa ljudima koji više nisu pogodni za mene. Tražim da se Veze maknu, ispune Zlatnom Svjetlošću i Iscijele.
Urađeno je- ponovimo tri puta
Preporuka je da se izgovara na engleskom jer vibracija tog jezika je puno punija i jača, no isto se može i na materinjem, važno je da razumijemo što izgovaramo.
Namjerno je prevod skraćen u smislu da je samo zlatna svjetlost, a ne zlatna tekuća svjetlost, jer iz prakse znam da večini to baš nije previše bistro, ali nije važno. U svakom slućaju je izuzetno djelotvorno.
Nadam se da sam malo pomogla.
Pozdrav |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Zockey Gost
|
Poslao: 01 Jan, 2009 18:35 pm Naslov: |
|
|
Zapoved slična kao u Theta tehnici, samo u Theti je duža. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
vasudeva
|
Poslao: 01 Jan, 2009 18:59 pm Naslov: |
|
|
Theta, reiki, Uzašli Majstori, što se sjetimo, na isto mu dođe.
Ja volim jednostavne stvari, odustala sam od komliciranja. A, ovo, konkretno, potvrđeno kroz praksu, kako moju, tako i drugih.
Bit je da se služimo onim što nam je blisko i da to razumijemo.
I da to podijelimo.
Radoznalost Nije ubila mačku!
Šredingerova mačka je još uvijek "živa". |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
jasna Majstor

|
Poslao: 01 Jan, 2009 21:53 pm Naslov: |
|
|
vasudeva :: |
Pozdrav Jasni!
U prevodu znači:
Voljeni Arhanđele Mihaelu zovem Te Sada da prerežeš Sve veze sa ljudima koji više nisu pogodni za mene. Tražim da se Veze maknu, ispune Zlatnom Svjetlošću i Iscijele.
Urađeno je- ponovimo tri puta
Preporuka je da se izgovara na engleskom jer vibracija tog jezika je puno punija i jača, no isto se može i na materinjem, važno je da razumijemo što izgovaramo.
Namjerno je prevod skraćen u smislu da je samo zlatna svjetlost, a ne zlatna tekuća svjetlost, jer iz prakse znam da večini to baš nije previše bistro, ali nije važno. U svakom slućaju je izuzetno djelotvorno.
Nadam se da sam malo pomogla.
Pozdrav  |
Lijep pozdrav, Vasudeva! Tvoje prisustvo na forumu je pravo osvježenje. Što se tiče gore napisanog, odlično je da si postavila i ovaj zavjet-vježbu koji sam također i sama praktikovala. Imam više verzija rada sa Arh. Mihaelom, a ti si me podsjetila da u kompu imam još nešto u vezi s tim.
Ide ovako:
"Ja tražim od Arhanđela Mihaela da trajno presječe sve karmičke veze i da trajno usidri svoj specijalni plavi oklopni plamen, oblažući i ispunjavajući cijelo moje biće, iznutra i izvana. Ja takođe pozivam Majku Mariju i Arhanđela Rafaela i tražim da zapečate i transmutiraju sve rupe i curenja unutar i izvan mog auričnog polja."
Ovo je dio jednog dužeg teksta- vježbe za zaštitu. Možda je dobro da ga u cjelosti ovdje postavim ako nekom zatreba.
Što se tiče korištenja engleskog jezika, na ovom forumu i nemaš baš puno ljubitelja ovog jezika
no, nisam sigurna da je baš tačna tvrdnja da je to jače ako se izgovori na engleskom...iako nemam ništa protiv toga.
Lijep pozdrav! |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
vasudeva
|
Poslao: 01 Jan, 2009 22:53 pm Naslov: |
|
|
Pozdrav Jasna.
Opet iskustvo, vezano za englesku šprahu(jezik).
Engleski zapravo nastao iz latinskog, ovaj iz ne znam čega, no, nije ni bitno, možda netko zna, pa bila bih radosna da mi kaže da proširim saznanje.
Stvar je vibracije.
Probaj sama.
Vidjet ćeš da potpuno drugačije čuješ i osjetiš izgovoreno, automatski ima pojačano djelovanje. To ti je kao kada na početku terapije antibioticima uzmemo dva da što prije imamo djelatnu koncentraciju u krvi. Skračujemo put. No, isto je izuzetno važno da se razumije što se govori, inače smo papige koje samo ponavljaju a ne razumiju. Makar baš i nisam previše sigurna u ovu svoju izjavu.
Imam dosta tih invokacijica, afirmacijica ili kako već, samo moram da prokopam malo.
Meni su drage jer su kratke i jasne.
Puno njih već godinama ne upotrebljvam sama, ali zato ih dijelim i ljudi nakon upotrebe kažu:hvala.
Kao što si i sama rekla, stvar je vježbe i kontinuiteta. i onda dođe vrijeme kada nam to više nije potrebno. I idemo dalje u istraživanje. I to je prekrasno!
Pozdrav |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
jasna Majstor

|
Poslao: 01 Jan, 2009 23:02 pm Naslov: |
|
|
Ajd, pošto sam već načela temu da i dovršim svoju misao: s obzirom na to da sam pored redovnog posla i prevodilac s engleskog, dugi niz godina ja sam ne samo govorila na engleskom i imala onaj običaj sastavljati rečenicu pola od naših a pola od engleskih riječi, nego sam i razmišljala na engleskom.
Onda sam shvatila da je dosta! I sama sam, kao i ti, čitave tone materijala iz duhovnosti pročitala a onda i primjenjivala na engleskom. Onda sam započela proces "odučavanja" od te navike iz više razloga, no nisam osjetila nikad
da mi je baš velika razlika ako invokacije izgovaram na engleskom i na našem, maternjem jeziku...
No, upravu si - da ljudi moraju razumjeti šta izgovaraju, inače nema efekta! Mada kad su u pitanju neki drevni jezici (a naš je izgleda po svemu sudeći jedan od njih, kako tvrde neki forumaši ovdje) znam da oni imaju onu tajnu vibraciju u sebi koja automatski podiže Svjesnost...jedan od njih je i sanskrit, koga sam poodavno učila, i naravno, danas već ga se sjećam veoma malo...Znaš i sama koliku ulogu ima zvuk, odnosno vibracija i frekvencija koju on proizvodi...Ali,to je jedna sasvim druga i potpuno nova tema...
Zasada toliko! |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
vasudeva
|
Poslao: 01 Jan, 2009 23:20 pm Naslov: |
|
|
Točno tako.
Možda da ju pokreneš?
Sanskrt.
Materinji jezik.
Prisjeti ga se.
Ja sam ga učila samo toliko da se mogu koristiti Monier-Williams-ovim riječnikom.
Dakle, ima nas više koji razmišljamo na različitim jezicima, pa ponekada nam je potrebna koncentracija za tu gdje jesmo.
Drago mi je što smo se srele! |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
jasna Majstor

|
Poslao: 02 Jan, 2009 19:44 pm Naslov: |
|
|
Ja ipak ne bih, draga Vasudeva, pokretala tu novu temu, jer imam nekih svojih "unutrašnjih" već pokrenutih tema koje nisam dovršila, pa ovih dana nemam baš vremena biti češće na forumu. No, dodat ću ovo jer znam da znaš ovu tematiku: sve više učim jedan jedini jezik - tzv. "jezik Svjetlosti" i on će, nadam se, uskoro, zamijeniti sve jezike svijeta...Opisati ga na bilo koji način je - skoro nemoguće, "govoriti" njime može svako, ali naučiti ga - to ovisi samo od našeg sveukupnog duhovnog razvoja. Ja idem polako, učim "slovo po slovo", (iako nema nikakve veze sa slovima) i nastojim barem pojmiti šta on sve predstavlja i znači. Evo, otkrit ću do čega sam došla proučavajući ga: jezik Svjetlosti je u biti dosegnuti nivo Svjesnosti u kome se kompletno SVI stavovi, poimanja svijeta, nas samih i cjelokupnog života i Postojanja, totalno rastaču i počinju prebivati u nekoj drugoj dimenziji, dimezniji u kojoj prebiva jezik Svjetlosti. Dakle, kao što vidiš, draga Vasudeva, već u startu opisati ga predstavlja - nemoguć zadatak. No, malo po malo, sričem prve "riječi"
Kako tebi ide taj jezik?
I za kraj, evo ti jedna sličica na poklon:
|
|
Nazad na vrh » |
|
 |
vasudeva
|
Poslao: 02 Jan, 2009 21:53 pm Naslov: |
|
|
jasna :: |
No, dodat ću ovo jer znam da znaš ovu tematiku: sve više učim jedan jedini jezik - tzv. "jezik Svjetlosti" i on će, nadam se, uskoro, zamijeniti sve jezike svijeta...Opisati ga na bilo koji način je - skoro nemoguće, "govoriti" njime može svako, ali naučiti ga - to ovisi samo od našeg sveukupnog duhovnog razvoja. Ja idem polako, učim "slovo po slovo", (iako nema nikakve veze sa slovima) i nastojim barem pojmiti šta on sve predstavlja i znači. Evo, otkrit ću do čega sam došla proučavajući ga: jezik Svjetlosti je u biti dosegnuti nivo Svjesnosti u kome se kompletno SVI stavovi, poimanja svijeta, nas samih i cjelokupnog života i Postojanja, totalno rastaču i počinju prebivati u nekoj drugoj dimenziji, dimezniji u kojoj prebiva jezik Svjetlosti. Dakle, kao što vidiš, draga Vasudeva, već u startu opisati ga predstavlja - nemoguć zadatak. No, malo po malo, sričem prve "riječi"
Kako tebi ide taj jezik?
I za kraj, evo ti jedna sličica na poklon:
 |
Hvala za poklon!
Doista prekrasan!
On u stvari predstavlja taj jezik svjetlosti. Na neki način.
I Ljubavi, nemaš ga Ti što Učiti.
Sjeti se!
Samo je potrebno da se sjetiš.
A, da se može opisati, ne.
To je kao kada sljepcu obješnjavamo boju/e, i dok mu ne naprave konekciju očnog živca, oko- centar u mozgu, dotle će on reči, da, znam, razumijem, no, kada progleda, onda će reći: "Sada Znam!"
Imam dojam da sam sa predhodnim tekstom odgovorila na tvoje pitanje.
Uživaj u Sjećanju! |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
jasna Majstor

|
Poslao: 02 Jan, 2009 22:14 pm Naslov: |
|
|
[quote="vasudeva"]On u stvari predstavlja taj jezik svjetlosti. Na neki način.
Sjeti se!
Samo je potrebno da se sjetiš. "
E, moja Vasudeva! Pa, moj ti se duhovni program godinama zvao: "Muuuujo, bolan, SJETI SE!" A ja lupala glavu kao i Mujo iz vica, ali jok- ne ide, dok ne dođe vrijeme - da se sjetiš, svega, ali korak po korak...I, eto, hvala na savjetu - odoh se ja probati sjećati i dalje, pa možda u tim sjećanjima naleti i naš jezik Svjetlosti.
Pusa |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vera Bojičić Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008 Poruke: 4003 Lokacija: Atlantida
|
Poslao: 02 Jan, 2009 22:16 pm Naslov: |
|
|
[quote="jasna"]
vasudeva :: |
On u stvari predstavlja taj jezik svjetlosti. Na neki način.
Sjeti se!
Samo je potrebno da se sjetiš. "
E, moja Vasudeva! Pa, moj ti se duhovni program godinama zvao: "Muuuujo, bolan, SJETI SE!" A ja lupala glavu kao i Mujo iz vica, ali jok- ne ide, dok ne dođe vrijeme - da se sjetiš, svega, ali korak po korak...I, eto, hvala na savjetu - odoh se ja probati sjećati i dalje, pa možda u tim sjećanjima naleti i naš jezik Svjetlosti.
Pusa |
Pismo je slikovno, jezik svetlosti.
Pozz. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|