|
|
 |
 |
Da li dobro i zlo OBJEKTIVNO postoje na ovom svetu?
Idi na stranu Prethodni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 Sledeci |
Pogledaj prethodnu temu :: G ::
Pogledaj sledeću temu |
Autor |
Poruka |
Giba Mesija
Pridružio: 20 Sep 2008 Poruke: 4650
|
Poslao: 13 Nov, 2008 09:18 am Naslov: |
|
|
Ja bih dao jedan zaokret u percepciji, a to je da smo mi na putu da se setimo onoga sto je u nama, za razliku od vidjenja da svest evoluira i da se dolazi do povecanja svesti.
Ovo mozda deluje kao jednostavna izjava ali razlika je veoma velika, naime ja ovim pogledom stavljam akcenat na nasu jaku vezu sa onim sto je u nama, budnost je tu, svest je tu, nema barijera koje je tesko premostiti. Ovim drugim pogledom sami sebi stvaramo iluzije prepreka i drzimo sebe na jedan korak od "budjenja" koje ide do god nesrusimo takvu percepciju i setimo se da je sve to igra. Opet budnost dolazi iz secanja zamisli po kojoj prisustvujemo ovde i ispunjenja nase igre...
Zamisao "vise inteligencije" koja je ustvari nasa zamisao jer ona je deo nas mi smo deo nje... secamo se... budimo se... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
easy Majstor
Pridružio: 27 Jan 2008 Poruke: 988
|
Poslao: 13 Nov, 2008 09:54 am Naslov: |
|
|
...
Poslednji izmenio easy dana 19 Jul, 2009 20:16 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
easy Majstor
|
Poslao: 15 Nov, 2008 11:36 am Naslov: |
|
|
...
Poslednji izmenio easy dana 19 Jul, 2009 20:16 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Giba Mesija
Pridružio: 20 Sep 2008 Poruke: 4650
|
Poslao: 15 Nov, 2008 11:52 am Naslov: |
|
|
easy :: |
Giba :: |
Ja bih dao jedan zaokret u percepciji, a to je da smo mi na putu da se setimo onoga sto je u nama, za razliku od vidjenja da svest evoluira i da se dolazi do povecanja svesti.
|
I ja tako mislim.
Recimo, ja svest sebi ponekad predstavljam kao "tok", a um kao "blok".
"Posao duhovnosti" je "čišćenje" tog "bloka".
"Već si prosvetljen, samo je preostalo da to shvatiš." |
U ovome sto si ti zaokruzio iz moje izjave moram da dopunim nesto...
Svakako da dolazi do povecanja svesti i "evolucije" svesti. Ali hteo sam da kazem da neidemo od totalnog neznanja ka znanju vec da znanje koje imamo u jednom trenutku smanjujemo- blokiramo- ostavljamo u dubini radi necega sto mozemo iskusiti samo na taj nacin da bismo ga nakon kompletiranja polako vracali u svesti- budili se- secali se... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vesna Glavni urednik

Pridružio: 08 Jan 2008 Poruke: 4177 Lokacija: Beograd
|
Poslao: 05 Dec, 2008 03:47 am Naslov: |
|
|
...
ZLO U SLUŽBI DOBRA
Patnja te čini sposobnom da bi izdržala snagu i veličinu blaženstva.
Blaženstvo nije za nemoćne i slabe nego za jake izdržljive i žilave.
Nije dovoljno biti samo jak nego je potrebno tu jakost upotrebljavati strpljivošću Duha koja se očituje kroz tjelesne reakcije.
Disciplinirati Duh zauzdati tijelo, biti svoj gospodar prilično je velika i teška zadaća osobito u uvjetima i okolnostima koje te iscrpljuju gnječe i oduzimaju snagu.
Ali postoji ona stara narodna - sve što te NE DOTUČE OSNAŽI TE i uzdigne NA VIŠE.
Zato ne brini. Strah i tjeskoba osporavaju ti put i otežavaju samoizgradnju.
Zlo kao Zlo ne postoji - odnosno postoji samo kao ogledanje DOBRA.
Kako bi znala da je svjetlo dana a da nisi nikada imala iskustvo proživjeti noć i sumrak. Ili kako bi ikada znala što znači biti žedan Božje prisutnosti a da nisi ISKUSILA Mir i spokojstvo Duše.
Radost Božje prisutnosti ujedno te osposobljava da ponovo možeš uroniti punim plućima u metež i kaos. Blago rečeno taj kaos, metež strah i tjeskoba zapravo su božanske inačice mira i radosti ljubavi i spokojstva.
Kako, ta na ovoj razini jedinoj je moguće iskusiti savršeno svjetlo kao i savršenu tamu.
Iskustvo jednoga i drugoga, omogućuje ti i oplemenjava da primiš konačnu ravnotežu koju poznaješ kao blaženstvo.
Kad se dovoljno provučeš kroz sva životna iskustva koja poznaješ kao; patnju, bol, tjeskobu i sl. ti ćeš ZNATI da ti to više nije potrebno i ZAISTA ĆEŠ ZNATI da si Ti i Ja JEDNO ma kako god izgledalo da sve drugo oko tebe vrvi zlom.
ZNATI ćeš da je to i takovo ZLO zapravo u službi DOBRA isto kao što je i tama u službi svjetla.
Bi li se svjetlo odražavalo kao svjetlo a da nema tame kao krajnje suprotnosti svjetla.
Kako se suprotnosti privlače radi univerzalne ravnoteže to je zapravo princip cijele kreacije. Nezamislivo je da se svjetlo širi i manifestira, a bez prisutnosti tame. Ona je pomoć za izgradnju svjetla. Tama je svjetlo samo u drugom obliku. Tama će isto postati svjetlo.
To je posao Boga. On pomoću TAME kreira SVJETLO.
To je ZNANJE, a ti si znalac i nemoj tvrditi da nisi.
Što prije prihvatiš činjenicu da ZNAŠ ovu istinu lakše i radosnije ćeš naprijed.
Uostalom ovo je sve samo IGRA.
Sve u Životu je samo IGRA
Igraj ga potpunije i radosnije, baš kao dijete. Vidjet ćeš kako će se stvari oko tebe početi mijenjati same od sebe.
Volim te i znaj
da si ti SAMA odnosno DUŠA TVOJA - a to JESAM JA ODABRALA i privukla k sebi SVA ova ISKUSTVA s jedinom Velikom Namjerom da prođeš to i da se dogodi SVE ono što NISI TI a što ti ima POKAZATI PRAVU SVRHU TVOGA POSTOJANJA.
Zato opetujem .
Gledaj u ZLU samo DOBRO
Uostalom VI SVI možete bez patnje i boli bez tuge, mržnje i straha .
Vi svi možete bez ikoje od primjesa a što bi bilo manje od
LJUBAVI MIRA i RADOSTI.
Sve su to STANJA BOGA koji PREBIVA u VAMA.
Vi STE SVI BOG cjelovit potpun i savršen.
Ali - postoji jedno ALI vi se ne želite prisjetiti osjetiti i OKUSITI ( proživjeti iskustveno ) to STANJE - jer vas je svijet privida uzeo pod svoju vlast.
Um tiranizira ljudsku DUŠU.
To je luđačka kolektivna (GLOBALNA ) TIRANIJA i njoj se nije moguće suprotstaviti osim krajnjom patnjom.
No , paradoks je u tome što je krajnja PATNJA isključivo samo za HRABRE IZDRŽLJIVE USTRAJNE I JAKE - jer, će se jedino ONI moći UVUĆ U SEBE u KRALJEVSTVO koje je OSVOJIVO isključivo na taj način
putem ISKUSTAVA koji vas pročišćavaju od svega ONOGA što vi NISTE.
*- Čini mi se da nije uvijek baš potreban takav put. Poznajem ljude koji prilično lagodno slijede PUT i nemaju ništa sličnoga sa mojim iskustvima.
Ovo je tvoj izbor Izbor Duše Tvoje a to sam Ja. U svakome od Vas Ja sam neponovljiv cjelovit i savršen.
Ja u Tebi, odnosno DUŠA TVOJA, odabrali smo ISKUSITI sve što ti prolaziš i proživljavaš samo zato da bi SVIJETLO SVIJETA , živi HRIST sišao na Zemlju.
Volim Te
http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=11254 _________________ Jednom se živi, ali večno... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
integral_path Na duhovnom putu

Pridružio: 11 Okt 2008 Poruke: 34
|
Poslao: 10 Dec, 2008 17:33 pm Naslov: |
|
|
Zaista ima mnogo toga sto je vec ovde napisano nadam se da se necu ponovljati , sto se tice dobra i zla oni su jedno u drugom sadrzani i do god se nas um igra sa tim pojmovima kao sa dve suprotnosti jednog istog korena dotle ce oba pojma objektivno da postoje cim mi uspemo da osvestimo da sve suprotnosti proizilaze jedna iz druge i da bivanjem u bilo kojoj od krajnosti izazivamo pojavu njene suprotnosti, nacinili smo prvi korak da izadjemo iz zacaranog kruga, jer dobro i zlo u stvari ne postoje to su samo iluzorne tvorevine uma nastale prianjanjem odnosno zudnjom, ili stvaranjem odbojnosti, odnosno netrpeljivosti preme necemu. Znaci dobro i zlo su posledice, svojih uzroka. Cim otklonimo uzrok nastajanja mi vise nemamo crno-beli kontekst nego imamo jasnu sliku ili ti uvid u stvarnost. Mi smo u ravnotezi, a neutralnost ne priznaje postanak dobra i zla.
http://integral_path.bloger.hr/ |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
zvoncica Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 4073
|
Poslao: 03 Feb, 2009 18:08 pm Naslov: |
|
|
Ako je referendumsko pitanje- glasam da postoje.
I objektivno i subjektivno. (bez subjekta nema ni objekta...pusti, mucim se s time u poslu vec desetljece i sitno, bem mu objektivnost).
Samo nisam sigurna postoji li kao cjelina, dakle i jedno i drugo (npr. svaki covjek ima i 1 i 2 samo je pitanje manifestacije) ili je stvarno i fizicki odvojeno, dakle da su neki pod utjecajem tame a drugi svjetla.
cini mi se mozda da je ovo drugo prihvateljivije....jer inace se pitam odakle ljudima da mogu nekog ubiti, zaklati, proganjati, nadgledati...ukratko, zelja za terorom i emocionalna podrska takve akcije?
To nemaju svi ljudi u sebi. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
nocnavila Gost
|
Poslao: 03 Feb, 2009 18:11 pm Naslov: |
|
|
zvoncica :: |
cini mi se mozda da je ovo drugo prihvateljivije....jer inace se pitam odakle ljudima da mogu nekog ubiti, zaklati, proganjati, nadgledati...ukratko, zelja za terorom i emocionalna podrska takve akcije?
To nemaju svi ljudi u sebi. |
Poshtovanje Vilo
odo da jedem... |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
zvoncica Mesija

Pridružio: 09 Jan 2009 Poruke: 4073
|
Poslao: 03 Feb, 2009 18:16 pm Naslov: |
|
|
Hajde ti samo...
Dobar tek. |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
easy Majstor
|
Poslao: 03 Feb, 2009 18:17 pm Naslov: |
|
|
...
Poslednji izmenio easy dana 19 Jul, 2009 20:17 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vera Bojičić Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008 Poruke: 4003 Lokacija: Atlantida
|
Poslao: 04 Feb, 2009 00:48 am Naslov: |
|
|
oooooooo
Poslednji put izmenio Vera Bojičić dana 05 Feb, 2009 17:49 pm, izmenio ukupno 2 puta |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
easy Majstor
|
Poslao: 04 Feb, 2009 10:03 am Naslov: |
|
|
...
|
Nazad na vrh » |
|
 |
Vera Bojičić Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008 Poruke: 4003 Lokacija: Atlantida
|
Poslao: 04 Feb, 2009 11:31 am Naslov: |
|
|
ooooooooo
Poslednji izmenio Vera Bojičić dana 05 Feb, 2009 17:46 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
easy Majstor
|
Poslao: 04 Feb, 2009 11:39 am Naslov: |
|
|
...
|
Nazad na vrh » |
|
 |
easy Majstor
|
Poslao: 04 Feb, 2009 11:40 am Naslov: |
|
|
...
Poslednji izmenio easy dana 19 Jul, 2009 20:18 pm, izmenjeno ukupno 1 puta |
|
Nazad na vrh » |
|
 |
|
|
www.OBJAVE.com forum » MOJ DUHOVNI PUT |
 |
Sva vremena su GMT + 1 sat Idi na stranu Prethodni 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 Sledeci |
Strana 13 od 20 |
|
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu Ne možete glasati u ovom forumu
|
|
 |
|
|
 |
|