Maje - Škola 13 : 20
Idi na stranu
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DREAMSPELL - PUT KA MIRU 2012
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 15:09 pm    Naslov: Maje - Škola 13 : 20
Odgovoriti sa citatom

.
DREVNA ZNANJA MAJA


Kada su Maje u pitanju, da bi se njihov sistem znanja pravilno razumeo potrebno je ici postepeno odredjenim redom. Krenimo od gornjeg naslova
i sagledajmo kroz donji tekst ono sto nam nude:

Maje – Škola 13 : 20


Škola širenja svijesti Vreme je umjetnost, za razliku od mnogih drugih u kojima se mogu steći znanja o prostoru – prva je i jedina koja uči o vre-menu i njegovoj pravoj prirodi.
Temelji se na Zakonu vremena – sustavu koji u sebi objedinjuje nauku, duhovnost i umjetnost.
Ovaj sveobuhvatan sustav bez presedana u cijeloj povijesti, koji počiva na znanjima najpoznatijih inženjera vremena – drevnih Maya, uobličio je José Argüelles, nakon skoro pola stoljeća proučavanja ove visoko razvi-jene civilizacije.

Upoznaje se nova matrica kalendara koji ima 13 luna (mjeseci) i 28 dana, u kojem svaka luna traje jednako - četiri tjedna i ima drugačiju funkciju, a svaki dan u tjednu povezan je sa jednom čakrom. Dobiva se uvid u energiju dana, pa tako kalendar postaje mapa svakodnevne navigacije vremenom.
Uče se osnove kodova vremena, koji nam pomažu povezati s našim du-hovnim bićem i tako prepoznati svoju bit i otkriti koja je naša uloga u ovom životu.
Saznajemo koji je naš energetski pečat koji dobivamo rođenjem, odnos-no koji je naš galaktički potpis. Galaktički potpis predstavlja kombinaciju jednog od 20 solarnih pečata i jednog od 13 tonova, odnosno jednu od 260 mogućih kombinacija.
Otkrivanjem svog galaktičkog potpisa možemo prepoznati njegovu sušti-nu, kako on vibrira, koja mu je životna misija, koji izazovi... analozi, anti-podi... sa kim treba surađivati, koji je solarni pečat ove godine pa onda i naš ovogodišnji zadatak, izazov.......kada su mu magični letovi u životu, zaokreti, novi počeci....
Poznavanje vremenskih ciklusa omogućuje nam da svjesnije živimo pre-poznavajući svoju ulogu i ulogu onih koji nas okružuju....
Putem samospoznaje, na zabavan i ugodan način, uz primjenu didaktičkih metoda primjerenih našem unutarnjem djetetu, nova znanja se s lako-ćom usvajaju na svim nivoima.

Škola se sastoji od sedam stupnjeva:

1. Ciklički red vremena, 13 luna 28 dana

Kozmovizija Vremena treće i četvrte dimenzije
Prostor - vrijeme; mehanički sat i Gregorijanski kalendar
Kalendar 13 luna, 28 dana, sinkronizacija s prirodnim ciklusima
Meditacija prirodnog uma

2. Sinkronijski red vremena, Tzolkin, Sveti Kalendar Maya

Sinkronijski red vremena; Tzolkin – Sveti Kalendar Maya –matrica 13x20
Začarani san, / alati četvrte dimenzije
Vrijeme sinkroniciteta i harmonije
Instrumenti za otkrivanje misije svakog bića

3. Proročanski red vremena, Telektonon

Alat za razvoj telepatije i veze sa cjelokupnim sustavima
Antena za primanje i slanje energije
Mapa uma i svijesti
Ostvarivanje proročanstva i povijest našeg solarnog sustava
Definiranje telepatske strukture
Usklađivanje Matrice 13 luna, 28 dana sa Matricom Tzoklina
Telekotonon kanal kroz koji govori Duh Zemlje

4. Rinri Projekt, Vrijeme i Biosfera

Telepatski projekt ispravljanja genetskog nereda na planetarnom nivou
Genetski red planetarne forme
Model rezonantnog polja
Razumijevanje i otvaranje Psi Banke, registar planetarne memorije
Razumijevanje prelaska iz Biosfere u Noosferu
Most Duge oko polova

5. Organski red vremena, 20 Tabli Zakona vremena

Upoznavanje drevnog i Chinga Knjige mutacija i promjene kao instrumen-ta istraživanja genetskih struktura DNK
Genetski ispravak na osobnom i planetarnom nivou
Kodoni DNK, telepatske niti
16 godina Organskog zakona vremena do 2012
Restrukturiranje sinkronijskog reda u tijelu
Od Aboridžinskog kontinuiteta do Civilizacijskog napretka i Kozmičke svijesti
6. Perceptualni red vremena, 7:7::7:7

7:7::7:7 Psihofizički model Univerzuma Plazme
Razumijevanje fraktala vremena
Kvantna teorija vremena
Plazmičke strukture univerzuma
Kozmologija Radiona
Čakre / Heptagon uma

7. Univerzalna Religija 19:260,

Magija Mosta Duge oko polova
Univerzalna religija
Put Čarobnjaka na Zemlji
Učenje puta četverodimenzionalnog života
Krononaut ili putnik kroz vrijeme
Solarne eksplozije i godina 2012
Tzolkin u Kur'anu

Pozdrav od Mirka

In lake'ch a la kin.


Poslednji put izmenio Mirko dana 08 Avg, 2009 16:10 pm, izmenio ukupno 2 puta
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 15:45 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo informacije o Vremenu kao umetnosti iz pera Hoze Argueljasa koji je
prvi uspeo da se seti znanja sa kojima su njegovi pretci Maje raspolagali:

VREME JE UMETNOST

Kao što je zrak atmosfera tijela, tako je vrijeme atmosfera uma. Ako se vrijeme u kojem živimo sastoji od nepravilnih dana i mjeseci, regulirano mehaniziranim minutama i satima, naša svijest se pretvara u mehaniziranu nepravilnost. Budući da sve potječe od uma, ne treba se čuditi što je atmosfera u kojoj živimo svakim danom sve zagađenija, dok se istovremeno svi žale da nemaju dovoljno vremena. Tko posjeduje tvoje vrijeme - posjeduje tvoj um. Posjeduj svoje vlastito vrijeme i upoznat ćeš svoj vlastiti um!”
José Argüelles,
Valum Votan, onaj koji zatvara ciklus


Vreme je univerzalna frekvencija sinkronizacije koja omogućuje harmo-niju svih ciklusa u svemiru.
Vrijeme ima spiralnu formu. Fraktalno je i radijalno se širi u svim pravci-ma.
Vrijeme je beskonačno konačno. Ne možemo ga percipirati svojim oseti-lima kao prostor koji možemo dotaknuti i osjetiti, koji opisujemo duži-nom, širinom i visinom.
Vrijeme spoznajemo umom i ono je povezano s našim mislima koje ne poznaju fizičke barijere i za koje ne vrijede pravila materijalnog svijeta. Zato kažemo da su naše misli i naš um, pa tako i vrijeme smješteni u jednu višu - četvrtu dimenziju.

Sve je to dugogodišnjim proučavanjem otkrio dr. José Argüelles, doktor povijesti umjetnosti, antropolog, svestrani znanstvenik i umjetnik, ali prije svega vizionar koji je desetljećima proučavao visokorazvijenu mayansku civilizaciju čije se razumijevanje i računanje vremena smatra najsavrše-nijim koje je čovječanstvo ikada imalo. Svoja otkrića dr. Argüelles uobli-čio je u sustav koji se naziva Zakon vremena.

Svaki je kalendar mentalni sustav koji utječe na naš um zato jer su vre-me i um u istoj – četvrtoj dimenziji. Danas važeći kalendar nije pravilan (30, 31, 28, 29 dana) i ne prati prirodne cikluse jer Mjesec tokom jedne godine obiđe Zemlju trinaest, a ne dvanaest puta, i opisuje vreme neodgovarajućim paramterima – paramet-rima prostora koji su treća dimen-zija, niža od vremena.

(Moja dopuna: kako oktobar moze biti 10. a decembar 12. mesec kada
znamo da je okto = 8 a deca odgovara broju 10)

Stvar je u skladu, odnosno u pravilnosti, jer usklađen kalendar daje sklad u umu, a time i sklad općenito, dok neusklađen rezultira haotičnim umom i haosom. Čovjek današnje civilizacije prikovan je stoga za prostor i ma-teriju u svijetu prepunom sukoba, otuđen od ljudi, svijeta i prirode, i ne-dovoljno osviješten u korištenju prirodnih dobara.

Naš doživljaj vremena koji je u ovoj civilizaciji definiran Gregorijanskim kalendarom, kao njezinim izričajem, uzrok je potiskivanju sposobnosti koje svi imamo, ali smo se zaboravili njima služiti - sposobnosti intuicije, telepatije, putovanja kroz vrijeme... Vrijeme zarobljeno i zadržano u sa-stavu 12:60 (12 mjeseci, 12 sati, 60 minuta) onemogućuje čovekov dalj-nji razvoj i povezivanje s prirodom i drugim dimenzijama, smatra dr. Argüelles. Kalendar (Sinkronar) 13 luna (mjeseci) po 28 dana predstavlja praktičnu primjenu Zakona vremena, a omogućio bi da živimo pravu pri-rodu vremena, u frekvenciji 13:20, prirodnoj frekvenciji čitavog Univerzu-ma, i da vrijeme percipiramo kao unutarnje stanje svesti.

Naziv "kalendar" više se ne bi koristio. Funkcija je kalendara, naime, da nas sinkronizira sa svim ciklusima u prirodi, našim biološkim i galaktičkim ciklusom. "Sinkronar" 13 luna temelji se na Tzolkinu, svetom kalendaru Maya, i ciklusima Sunca, Zemlje i Mjeseca, odnosno Lune (mesec pred-stavlja ženski princip i koristili su ga stari Slaveni koji su također pratili kalendar od 13 mjeseci). U Sinkronaru, mjeseci se zovu lune, svi traju po 28 dana i imaju 4 savršena tjedna od po 7 dana svaki. Tako u jednoj godini ima 13 luna po 28 dana, ukupno 52 tjedna ili 364 dana plus jedan slobodan dan koji se zove Dan izvan vremena ili Zeleni dan.
Sinkronar 13 luna smatra se naslijeđem predaka visokog stupnja svijesti, koje u sebi sadrži kodove vremena i ključeve koje treba prenijeti ljudima u ovo vrijeme u kojem je čovjek u fazi evolutivnog napretka.

Razumijevanje vremena koje su dostigle Maye, koje još uvijek nije nad-mašeno, i njihov lunarno-solarno-galaktički račun pruža mogućnost da ujedno otkrijemo i svoju fizičku, emocionalnu, mentalnu i duhovnu struk-turu. Sinkronar mijenja energijsku frekvenciju onoga tko ga redovito pra-ti. Abeceda kodova vremena može se naučiti, a svatko sam osjeća kakve to promjene izaziva u njemu i što to za njega znači. Poznavanje kodova vremena i vremenskih ciklusa omogućuje da svjesnije živimo prepozna-vajući svoju ulogu i uloge onih koji nas okružuju.

Pozdrav od Mirka

In lake'ch a la kin.
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 16:12 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Analeta je izvanredno u temi Tonovi i pecati obradila ove teme a ovde vam dajem graficki prikaz tonova a svaki ton odgovara jednom od nasih
zglobova:
Istovremeno broj pecata je u skladu sa brojem nasih prstiju na rukama i
nogama i sve sto rade je u savrsenoj harmoniji sa prirodom a to izgleda ovako:
Unapred se izvinjavam, ako ponavljam nesto sto je vec neko ranije po-
stavljao na forum.

Pozdrav od Mirka

In lake'ch a la kin
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 17:22 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Duša je ogledalo Univerzuma

Bez promene kalendara ne bi bilo dalje duhovne i mentalne evolucije. Promena kalendara je prakticna prime-na Zakona Vremena. Ovo je zakon, pravilo koje sinhronizuje ceo univerzum u prostu vremensku frekvenciju 13:20 - frekvenciju sinhronizacije.

Ova frekvencija obezbedjuje udaljavanje od materijalnih okvira i obezbe-djuje da do 2012 dodjemo u harmoniji. Prvih sedam godina Velike Kalen-darske Promene, 2004-2011 su pravo vreme da se aktiviramo i pogleda-mo u svoju dušu. Nisu samo te godine koje odgovaraju prvim 7 Bolontiqu ili Gospodarima Vremena, oni su takodje poznati i kao "7 godina Misterije Kamena" (2004-2011).

Vazno je u ovom periodu obratiti paznju na svoje duhovno blagostanje. Nase 3D telo je samo vozilo duse – transforma-ciona mera količine nae-lektrisanja koja nas kači za galaksiju. Sa duhovne strane gledišta telo predstavlja vo-zilo upućeno da ide putem za 2012. Sva ova konfuzija vremena i uma je pravo vreme za skidanje kamena sa duše. Teret je velik ali je sada pravo vreme da ga se rešimo.


Ako pratimo kalendar 13 luna ili vezbamo ikoji aspekt pravilnog vremena bićemo pripremjleni za ono sto se sprema. Mi se nalazimo u veličanstve-noj promeni uma i treba joj 9 godina za transformaciju. Svaki od 9 gospo-dara kontrolise 13 meseci i vodi harmonizaciji svesti na ovoj zemlji. Ovo je vreme za usavršavanje na še duse. Pomenuta misterija kamena pred-stavlja sedam godina za vežbanje i usavršavanje duše, sedam poslednjih godina u duhovnom preživljavanju. Ova misterija se odnosi na više stva-ri. Na pričajuci kamen Pakal Votanovog groba, Kristov kamen odguran iz-van groba, to je kamen oko našeg vrata koji nas vuče dole jer nismo gle-dali u svoju dušu.

Sedam godina da se otkrije misterija Kalendara. Sedam stejdzeva za perfekciju ljudske duše.

Duša je ogledalo univerzuma.

Univerzum je savršenstvo Boga. Duša je ogledalo savršenstva. Duša je savršenstvo.
Ovde se krije misterija kamena.

Ako je duša ogledalo perfekcije univerzuma, onda je svaka duša uistinu duša univerzuma - Univerzumska Duša.

Pozdrav od Mirka

In lake'ch a la kin
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 17:36 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

GALAKTIČKI POTPIS

Prema učenju drevnih Maya, na dan svog rođjenja svatko od nas dobija svoje fizičko tijelo i svjetlosno tijelo.
Maye kažu da se naše svjetlosno tijelo nalazi u četvrtoj dimenziji.
Fizičko tijelo posuđujemo i ostavljamo, dok svjetlosno tijelo nikada ne umire. Ono se samo transformira.
Svjetlosno tijelo je u stvari naša duša, naša bit, ono što zaista jesmo.
Solarni pečat predstavlja kvalitetu energije i informacije koju ona nosi.
U času rođenja energiju primamo u čistom obliku. U tom trenutku čitava planeta je primila tu istu energiju i svi oni koji su se rodili toga dana, na primjer na Plavu magnetnu oluju, I Zemlja i svi oni koji su se rodili toga dana, primili su energiju Plave magnetne oluje, ali svaka Plava magnetna oluja je posebna, jedinstvena manifestacija, jer je svatko prima i kanali-se drugačije zavisno o karakteristikama svesti i svojih osetila.

Svako će toj energiji dati drugačiju formu manifestacije.
Energija koju primimo na dan našeg rođjenja zove se rezonantna struk-tura, jer u pitanju je specifična rezonancija sa kojom ćemo se vezati za sjet - spoljni i unutrasnji.

Energiju primamo i prenosimo putem odgovarajućih čakri, u zavisno kojoj Zemaljskoj familiji pripadamo:

Polarna zemaljska familija - kroz temenu čakru
Glavna zemaljska familija - kroz grlenu čakru
Zemaljska familija jezgra - kroz srčanu čakru
Zemaljska familija signala - kroz solarni pleksus
Zemaljska familija praga - kroz korijensku čakru

Zemaljska familija predstavlja četiri energije koje imaju istu misiju i koje putem iste čakre primaju i prenose energiju.
Naš solarni pečat je KIN SUDBINE – predstavlja ono zbog čega smo došli, našu misiju, ono što trebamo napraviti na Zemljii.
A da bi to mogli dobili smo jedno fizicko i jedno svetlosno telo.

Trinaest galaktičkih tonova začarnog vala u kojem smo rođeni, od prvog do trinaestog predstavljaju naše svetlosno telo, odnosno 13 nivoa naše svesti.

Galaktički ton s kojim smo se rodili predstavlja vibraciju naše duše.
I baš kao što naše fizičko tijelo ima 13 glavnih zglobova, tako naše svet-losno tijelo ima 13 tonova. Isto tako, 20 energija, odnosno 20 solarnih pe-čata odgovaraju ukupnom broju prstiju koliko imamo na rukama i noga-ma -20.

Začarani val

Rođenjem mi smo samo jedna tačkica u tkanju Tzolkina.
Naš pečat i ton predstavljaju zbir nas samih pri rođenju.
Međutim, polako, naše biće se širi, jer je u svakog od nas inkorporirano svih 20 pečata, odnosno 20 energija, kao i svih 13 tonova. Ekspanzija našeg bića je poput kamenčića bačenog u jezero. Ona točka, gdje kamen-
čić padne, polako stvara sve veće i veće koncentrične krugove. Tako se i mi širimo u Tzolkinu, sve dok na kraju i mi ne postanemo sam Tzolkin.

Celokupna evolucija ima 13 nivoa svijesti. Trinaest nivoa različitih vibra-cija - od najgušće do najuzvišenije. U celokupnoj prirodi postoji isti ener-gijski model koji se ponavlja. Hunab Ku na primjer ima 13 nivoa - (Hunab Ku je onaj koji daje pokret i meru - Centar galaksije - Kozmičko srce - Bog prema Mayama).

Energija je merljiva. Na primjer jedna žaba ima isti energijski model, ali različitih dimenzija. Od nivoa vibracije koji energija ima, ovisi da li će se stvoriti žaba, cvijet ili čovjek. Te različite dimenzije energije kodirane su preko DNK.

Svaka situacija koja se realizira u materijalnom svijetu najprije postoji na mentalnom planu. Od trenutke stvaranja ideje, misli, do njene manife-stacije prođe se kroz 13 nivoa svijesti, ali nesvjesno.

Zašto nesvjesno?

Kao što ne osjećamo ni svoje fizičko tijelo u potpunosti (njegove unutar-nje procese), tako ne osjećamo svoje svetlosno telo.

Te energije neprestano imamo, ali ih koristimo na nesvjestan način.
Upravo nam “Zacarani san” omogućuje sa se setimo svega, da postane-mo svesni svog svetlosnog tela.

Svoj solarni pečat ili KIN bilo kojeg dana koji predstavlja kombinaciju jed-nog od 20 solarnih pečata i jednog od 13 galaktičkih tonova jednog od 20 solarnih pečata i jednog od 13 galaktičkih tonova možemo izračunati uz
pomoć galaktičkog kompasa. Galaktički kompas predstalja alat za pretva-ranje bilo kojeg trodimenzionalnog datuma iz Gregorijanskog kalendara u četverodimenzionalni energijski pečat u Sinkronaru.

Kao svaki kompas omogućuje nam navigaciju i pomaže nam orijentirati se, i to ne u prostoru već u vremenu, pa zato kažemo da uz pomoć galak-tičkog kompasa možemo putovati kroz vrijeme.

Pozdrav od Mirka
In lake'ch a la kin
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 18:22 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mislim da je Analeta u temi Kinovi i Tonovi koristila karakteristike brojeva
od 1-13 kroz numerloska merila. Predpostavljam da su Vesna i Vakan u
svojim ranijim postovima koristile podatke koji slede, ali smatram da u
sklopu ove price o skoli 13 x 20 nije greska ponoviti karakteristike tonova
kako su to Galakticke Maje odredile:

Galakticki tonovi
Trinaest binarnih principa poznatih kao sedam osnovnih zakona prirode

1. MAGNETSKI
Pitanje : Koja je moja svrha?

Ujedinjuje svrhu, privlaciti, pulsirajuci zrak jedinstva. Reducirati puno na samo jednu stvar. Inicirati izvrsenje jedne stvari. Privuci sebi pocetak i izvor. Jedinstvo. Celina. Ljudsko bice kao jedna celina. Glezanj. HUN (Maje)
Cetvrta dimenzija vremena. PRVI ZAKON: JEDINSTVO POKRETA
Jedinstvo je sve, jedina apsolutna istina, mentalna kreacija svega. U kru-gu savrsenstva sva bica su neodvojivo sjedinjena bez obzira na dimenziju njihovog ispoljavanja. Iluzija ili verovanje da nije tako, stvara pukotinu u prvobitnoj relaciji i ova pukotina u polju energije stvara polaritet, koji tre-ba da se pretvori u vibraciju.

2. LUNARNI
Pitanje : Koji je moj izazov?

Polarizuje izazov, stabilizuje, pulsirajuci zrak polariteta. Svojstvo tela da odredi polozaj delova, koji ga formiraju. Izazov. Protivureciti. Pozicija jed-ne stvari i akcije u odnosu na drugu. Ravnoteza. Odrzavati, neprekidno, trajno. Skelet. Dualisticka bit. Musko, zensko. Dualisticki princip stvara-nja. Dualisticka simetrija bica. Kolena. KA (Maje).
Prva dimenzija pulsiranja zivota. DRUGI ZAKON: SLOZENI POLARITET
To su ekstremi iste pojave, suprotnosti jednake u svojoj prirodi; spiritual-nost i materija; sve i svi, zakon zakona, svetlost i tama, pravilno i nepra-vilno, razlika i ravnodusnost, jing i jang. Harmonizovati vibracije znaci ra-zresiti polaritet dovodeci u ravnotezu dva ekstrema, odnosno ukljucujuci ih; ako je sve svetlost, forme se razlivaju, zato je potreban kontrast sen-ki. Usavrsiti nasu sopstvenu rezonancu znaci harmonizovati nasu vibraciju sa planetarnim rezonancama, solarnim i galaktickim; u ovu harmoniju su ukljuceni vec polarizovani ekstremi.

3. ELEKTRICNI
Pitanje Kako mogu da poboljsam svoje sluzenje?

Aktivira sluzenje; ujediniti, pulsirajuci zrak ritma, ozivljavati, podsticati, oznacava akciju, uciniti nesto za drugu osobu. Povezivanje razlicitih stvari na nacin koji stvara jednu celinu. SVE. Dragocena tecnost koja daje energiju i toplotu telu, krv, voda prirode, sok biljaka, kisa. Prepone. OX (Maje).
Druga dimenzija pulsiranja cula. TRECI ZAKON: RITAM I DISONANCA
Plima i oseka, uspon i pad, akcija i reakcija, to je pokret izmedju polova na svim planovima (fizicki, mentalni i spiritualni). Svaka pojava, svaki proces ima svoj sopstveni ritam; sve ima svoj pocetak- radja se, umire, i ponovo se radja. Stvarajuci polaritet i dualitet, oslobadjamo se okova niz dogadjaja, koji se zovu karma; radjamo se na karmickom polju da bi razvili jednu kosmicku perspektivu. Razumevanje procepa vodi nas u akciju, koja ispravlja karmu.

4. SAMO-POSTOJECI
Pitanje: Koja forma me sinhronizuje?

Definise formu, meri. Pulsirajuci zrak mere. Oznaciti na precizan nacin, sinonim oblikovanja, struktura, model, nacin postupanja. Odrediti jednu kolicinu uporedjujuci je sa celinom, 4 osnovne sile, 4 sveta pravca, 4 elementa. Toplota, vetar i voda na zemlji. Celokupni svemir, kosmicki cvet, telo, covek kao sveukupnost. Zglobovi. KAN (Maje).
Treca dimenzija pulsiranja uma. CETVRTI ZAKON: ZAKON MERE I ISPOLJAVANJA
To je moc matematickog poretka, makro i mikro kosmosa. To je odredji-vanje granica struktura. Cetiri su osnovne kosmicke oblasti Maja, cetiri primarna hemijska elementa, cetiri rase kosmickog porekla, cetiri strane sveta, cetiri solarna doba, cetiri galakticka doba, cetiri cakre licnosti. Cetiri kao mera svih materijalnih struktura, uvek je u vezi sa spiritualnim trojstvom.

5. INTONIRAN
Pitanje: Kako mogu da poboljsam svoj autoritet?

Predati moc sjaju, naredjivati. Pulsirajuci zrak iz centra. Posedovati vesti-nu ili sredstvo da se nesto uradi. Sjaj, zraciti svetlost. Urediti jednu stvar bez nametanja. Sposobnost realizacije. Pokretljivost prstiju. Opazati lepo-tu prirode. Centar svemira. Laktovi. MACUILJI (Maje).
Cetvrta dimenzija vremena. PETI ZAKON: ZAKON NUKLEARNOG I CIKLIC-NOG
Svaka jedinica koliko god bila mala, sadrzi jedan nukleus koji privlaci i jednu periferiju ispoljavanja - nukleus atoma i elektroni, na primer, ili primarne i sekundarne kontradikcije jedne pojave ili subjektivnog procesa.
Zove se intoniran ton, jer proizilazi iz koncepcije hromatske matice od pet, sto je akcija pete galakticke sile.

6. RITMICKI
Pitanje: Kako mogu da poboljsam svoj autoritet?

Organizuje jednakost, uravnotezuje. Pulsirajuci zrak organske ravnoteze. Daje delove jedne celine. Neophodna organizacija kako bi funkcionisali. Slican prirodi. Balansirati. Smelost. Jednakost. Harmonija. Protivteg. Stabilnost. Nadoknaditi.
Prvi korak ka unutrasnjoj transformaciji. Princip integracije introspekcije. Ramena. UAK (Maje).
Prva dimenzija zivota. Kako mogu da se organizujem da postignem ravnotezu?
SESTI ZAKON: ZAKON HARMONIJSKE RAVNOTEZE
Polaritet ritma stvara organski princip, zakon heksagonalnog reda kristal-nih i celijskih struktura. Tendecija svih struktura, koje su povezane sa procesom zivota jeste da dostignu relativnu ravnotezu, koja ce omoguciti da se dostigne jedan srednji stadijum realizacije, odakle ce se ici ka stadi-jumima viseg razvoja.
Nista sto se desava nije slucajno, sve je podvrgnuto snazi prvobitnog za-kona; svaka posledica ima svoj uzrok i istovremeno je uzrok drugih posle-dica; jedini prvi uzrok je Stvoritelj.

7. REZONANTNI
Pitanje : Kako mogu da harmonizujem moje sluzenje drugima?

Kanalise intonaciju. Inspirise. Pulsirajuci zrak iz misticne moci. Orijentisati se u jednom pravcu. Akcija intoniranja. Nastimovati se spram tona. Stepen uzdizanja odredjene vibracije zavisi od njene frekvencije. Nedelja dana. Lunarne faze od 7 dana. Drugi korak unutrasnje transformacije. Zivahan um, nemiran. Uticaj meseca. Omogucava emociji da se razvija. Prenosi entuzijazam. Vrat. UUK (Maje).
Druga dimenzija cula. SEDMI ZAKON: ZAKON MISTICNE MOCI
Mi ljudi smo rezonantne jedinice unutar mentalne celine; materijalni pore-dak je deo mentalnog poretka univerzuma; mi ne kontrolisemo um, mi smo rezultat uma. Zivimo zagnjureni, krecemo se i nase bice zivi u nje-mu. Misticna moc je moc koja proizilazi iz sveukupnosti celine, koja je cisti um; stvara srebrnu nit, kao kanal medju dimenzionalnim svetovima.

8. GALAKTICKI
PITANJE: Zivim li u skladu sa onim u sta verujem?

Usaglasiti integritet. Modelirati. Pulsirajuci zrak harmonicne rezonance. Uciniti da sve jednoglasno vibrira. Kvalitet celovitosti. Celovitost. Cistoca. Celovito bice. Castan. Reprodukovati. Prilagoditi se jednom modelu. Preslikati. Unutrasnja bit. Bice kao receptor kosmicke biti. Ramena. UAXAK (Maje).
Treca dimenzija uma. SESTI ZAKON: ZAKON HARMONIJSKE RAVNOTEZE
Ili princip rezonantnih oktava. Kao u muzici, skale se nizu u oktave, vibri-rajuce energije se povezuju i ponovo oglasavaju istim zvucima, ali na vi-sim i nizim nivoima ispoljavanja, isto kao i sa sekundarnim harmonijama, koje proizilaze iz vibracija.
Oktave su prenosilac informacija sveukupnosti, kao zakon harmonije i odande njena moc i njeno galakticko ime.

9. SOLARNI
Pitanje: Kako da ostvarim svoju svrhu?

Pulsira nameru. Realizovati. Pulsirajuci zrak ciklusa u ciklicnim razmaci-ma. Vibrirati. Brzi oscilirajuci pokreti. Rasti i smanjivati. Promisljena zelja da se uradi nesto. Ostvariti i uraditi. Usmerenost. Vetar i kisa. Centar gde se susrecu toplota i snaga neba i zemlje. Laktovi. BOLON (Maje).
Cetvrta dimenzija vremena.
PETI ZAKON: ZAKON NUKLEARNOG I CIKLICNOG.
Sve sto se krece cini to u skladu sa sa Kosmickim zakonom; ciklicni raz-maci, a ne ponavljanje dogadjaja, to je kvalitet kojim se jedan dogadjaj povezuje sa drugim prethodnim i onima koji slede u vremenu kao rezo-nantnoj pojavi.
Predstavlja zenski deo principa stvaranja, kreativni pol u kome se ispo-ljava stvaranje ili produkcija formi, energija i koncepti evolutivnog proce-sa zivota; zbog ovog razloga se zove solarni ton, u smislu postizanja so-larne realizacije.

10. PLANETARNI
Pitanje: Kako mogu da usavrsim ono sto radim?

Usavrsava ispoljavanje, iskazivati. Pulsirajuci zrak ispoljava-nja. Poboljsati ili usavrsiti stvar. Koji poseduje sve kvalitete. Akcija i po-sledica ispoljavanja. Dati na znanje, izraziti, otkriti. Napraviti jedno kolek-tivno ili javno prikazivanje. Bog se prikazuje svojim delima. Radjati. Stvarati. Ruke zajedno. Dualnost ruku koje se medjusobno uravnotezuju. Ruke zajedno kao strela ka svom cilju, i zajedno kao primalac za srce. Rucni zglobovi. LAHUN (Maje).
Prva dimenzija zivota.
CETVRTI ZAKON: ZAKON MERE I ISPOLJAVANJA
Pokret kao energija se ispoljava na svakom nivou ili oktavi vibracije; sve sto se ispoljava, odnosno postaje vidljivo, moze se i meriti, i obratno. Ispoljavanje energije na svim nivoima podrazumeva pobediti ili suociti se sa preprekama, neizbeznim na dimenzionalnom nivou i svim prisutnim vidovima ispoljavanja.

11. SPEKTRALNI
Pitanje: Kako mogu da se oslobodim i dozvolim sebi da idem?

Rastvara oslobadjanje. Oslobadjati. Pulsirajuci zrak disonantne strukture. Izrazavati ideje sa previse reci. akcija slobode. Iskupiti krivicu. Osloboditi se obaveze. Moc da se radi ili ne radi. Moc biranja. Osloboditi se duznosti, objaviti neku stvar koja je bila nepoznata. Otkriti. Oglasiti. Odmor u pro-cesu transformacije. Interes za nebitno, izlisno. Lako i prijatno. Lakoca izrazavanja. Sjaj. Zabava. Odmor, kao sakupljanje snage za dalje. BULUK (Maje).
Druga dimenzija cula. TRECI ZAKON: RITAM I DISONANCA
Sve strukture, kakva god da im je priroda, imaju tendeciju da udju u no-ve realnosti; besprekidni pokret podrazumeva mutaciju i konstantnu pro-menu, zivot je konstantan tok novih realnosti koje se prihvataju. Nasa tendecija je da ostanemo sigurni i smesteni tamo gde se osecamo sigur-no, sa osecajem da je sve dobro, sredjeno i bez mrlje, ali to je opticka varka; jedan visi red koji danas shvatamo kao haos ceka na nas ulazak. To je peta dimenzija koja ukljucuje prethodne, ne negira ih, samo ih transcendira.

12. KRISTALNI
Pitanje: Kako mogu da posvetim svoje bice svemu sto poseduje zivot?

Posvecuje se saradnji. Uopstiti. Pulsirajuci zrak slozene stabilnosti. Sudbinski odrediti. Predati se, posvetiti se. Akcija i rezultat saradnje. Raditi zajedno sa drugim osobama, saradjivati, uciniti univerzalnim, uop-stavati. Kosmopolita, ekumenski, svetski. Ono sto stice unutrasnju lepotu esencije i duha kao svetlost sunca ili bljesak Venere. Prozracnost i jasno-ca vode koju ljudi treba da dostignu da bi svetlost prosla kroz njih i da bi se jasno videle nase ideje i namere. Neka proizlazi iz nase unutrasnjosti svetlost bez dima. Kolena. LAHAK (Maje), MATLAC OME (Acteke).
Treca dimenzija uma. DRUGI ZAKON: SLOZENI POLARITET
Polarizacija organske ravnoteze preko koje svaka vrsta dobija svoj sop-stveni nivo harmonijske frekvencije, odnosno svog statusa kao vrste: kod, dom, staniste. Stvara konzervativne sile zivih organizama, ukljucu-juci Zemlju kao planetu simbioticke saradnje.

13. KOSMICKI
Pitanje: Kako mogu da prosirim svoju radost i svoju ljubav?

Istrajava prisutnost. Transcendirati. Pulsirajuci zrak univerzalnog pokreta. Ono sto traje vecno, beskrajno. Licno angazovanje jedne osobe. Sveto trojstvo. Prosiriti. Unutrasnje znanje. Introspekcija. Usredsredjenost i prozracnost, mudrost Univerzuma, Majka Zemlja, Postovanje prema sve-mu postojecem. Onaj koji cveta i daje plodove. Glezanj. OXLAHUN(Maje).
Cetvrta dimenzija vremena. PRVI ZAKON: JEDINSTVO POKRETA
Sve sto postoji je u neprekidnom pokretu od najsuptilnijih do najguscih i najtezih vibracija kao izraza niskih frekvencija, do te mere da ovi ekstremi deluju kao da miruju. Pokret je energija koja struji od izvora i njemu se ponovo vraca.
Pozdrav od Mirka
In lake'ch a la kin
-------------------------
"Čovjek je jedino stvorenje koje odbija da bude ono što jeste."


Poslednji izmenio Mirko dana 29 Jun, 2009 18:03 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 18:38 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ko su bile Maje?

Maje su drevno indijansko pleme koje je živelo od 1000.godina p.n.e. do VI veka n.e. u srednjoj Americi,južnom delu Meksika i severnom delu južne Amerike.Majanska civilizacija ostavila je za sobom bezbroj hramo-va i piramida sa simbolima,tekstovima i porukama za čitavo čovečan-stvo.Naučnici širom sveta,decenijama unazad,pokušavali su da odgonetnu simbole napisane majanskim pismom,ali to je tek pre dve stotine godina pošlo za rukom meksičkim i ruskim arheolozima.Zahvaljujući njima drev-na mudrost Maja postala je dostupna svima.Maje su se bavile naukom,a posebno su izučavale matematiku,fiziku i astronomiju.Imale su svoj si-stem po kome su računale vreme,odnosno svoj kalendar,Colkin,gde jed-na godina traje 364 dana,plus jedan vanvremenski dan.Ta godina podelje-na je na 13 luna a svaka luna ima 28 dana.Dani su u majanskom kalenda-ru razlikuju po energiji,kvalitetu i informacijama koje nam donose,a svaki dan obeležava energija jedne galaksije...

Solarni pečati

Maje su ustanovile 20 galaksija,koje su nazvale solarnim pečatima.Solarne pečate možemo da uporedimo sa horoskopskim znaci-ma.Jedan pečat isto je što i jedan horoskopski znak,s tom razlikom da pečati govore o jednoj galaksiji a horoskopski znak o jednoj planeti.Svaki pečat ima svoj ton,a 13 pečata u nizu čine začarani val.I ton i val daju značenje pečatu.Začarani val traje 13 dana i po majanskom kalendaru Colkinu nosi informacije za sve ljude na planeti.Svakog dana vlada drugi pečat i,po Majama,veoma je važno biti harmonizovan i u skladu sa energijom dana,jer ćemo onda lepše i uspešnije funkcionisati u svako-dnevnom životu.Na primer,ako je pečat Majmuna,to znači da je taj dan pun energije igre,zabave,smeha i raspoloženja.Ako tog dana budemo ozbiljni i strogi,poslovi će se odvijati sporo,s preprekama,pa nećemo moći da iskoristimo povoljnu energiju.

Duga kao magija

Maje su verovale u snagu i moć boja,pa je njihov osnovni simbol duga. Četiri elementarne boje koje preovladavaju u majanskim tekstovima jesu crvena,bela,plava i žuta.

Energija crvene boje ima moć da pokreće nove stvari. Univerzalno,to je energija vatre,silovita i velika.

Energija bele boje doteruje i ubrzava započe-tu akciju.To je boja inteligencije,znanja i mudrosti,koja je neophodna u procesima učenja i usavršavanja življenja.

Energija plave boje simboliše promenu.Ona nam pomaže da izmenimo sve čime nismo zadovoljni.

Energija žute boje je energija sazrevanja i završetka ciklusa.Ona nosi mudrost i znanje o uspešnom završavanju svih poslova.

Pozdrav od Mirka
In lake'ch a la kin
-------------------------
"Čovek je jedino stvorenje koje odbija da bude ono što jeste."
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 18:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mayanski kalendar

Kalendar 13 meseci po 28 dana

Jedna mayanska godina sastoji se od 13 meseci a svaki mjesec od 28 dana.
13x28= 364 dana plus jedan umetnuti dan daje 365 dana. Svaki mjesec u ovom kalendaru ima svoje ime i određeno duhovno značenje koje nam pomaže da se uskladimo s energijama prirode. Kalendar 13 meseci se «preklapa» sa Tzolkinom kao što možemo vidjeti na prikazu dajući veću jedinstvenost pojedinom danu.

1. Magnetni mesec, od 26.7. do 22.8. poput magneta privlači situacije na kojima bi trebali raditi tijekom tekuće godine.

2. Lunarni mesec, od 23.8. do 19.9. ukazuje na okolnosti u kojima će se određene stvari u našem životu odvijati.

3. Električni mesec, od 20.9. do 17.10. određene okolnosti nas usmjeravaju a mi moramo odlučiti u kojem smjeru krenuti.

4. Samopostojeći mesec, od 18.10. do 14.11. oblikuje i definira situacije u našem životu.

5. Intonirani mesec, od 15.11. do 12.12. ukazuje kako da započnemo provoditi u djelo ono što smo ranije inicirali.

6. Ritmički mesec, od 13.12. do 9.1. pokazuje kako da ostvarimo ravnotežu u svojim životima.

7. Rezonantni mesec, od 10.1. do 6.2. to je središnji mjesec koji utvrđuje smjer za dalje i daje nam mogućnosti da uvedemo neke promjene.

8. Galaktički mesec, od 7.2. do 6.3. moramo provesti u stvarnost ono što smo formirali u 4. mjesecu.

9. Solarni mesec, od 7.3. do 3.4. zadatak u ovom mjesecu je da se pokušamo orijentirati.

10. Planetarni mesec, od 4.4. do 1.5. dolazi do manifestacije započetog programa.

11. Spektralni mesec, od 2.5. do 29.5. u ovom mjesecu prvo moramo provjeriti a onda i pročistiti sve ono s čime nismo zadovoljni u svojim životima.

12. Kristalni mesec, od 30.5. do 26.6. pokazuje naše rezultate i omogućuje nam da s njima budemo zadovoljni.

13. Kozmički mesec, od 27.6. do 24.6. omogućuje nam da ono što smo u predhodnih 12 mjeseci spoznali prenesemo u slijedeću godinu kako bi to usavršili.

Pozdrav od Mirka
In lake'ch a la kin
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 01 Jan, 2009 19:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Znanja sa kojima su Maje nekad raspolagale a nama su nedostupna zbog promene frekvencije umesto 13 x 20 mi koristimo 12 x 60:

Teleportacija - Let kroz paralelne svetove

Mogu li se cvrsti objekti dematerijalizirati i ponovo pojaviti na nekom dru-gom mjestu? Neki slucajevi to potvrdjuju, ali je pitanje kako ih objasniti.
Ujutro 6. maja 1878. Johan Celnar, profesor fizike i astronomije na uni-verzitetu u Lajpcigu, sjedio je sa Henrijem Slejdom, americkim medijem, u sobi za eksperimente iz parapsihologije. Niko drugi nije bio prisutan. Iznad stola za kojim su sjedili, Celner je držao obje Slejdove ruke. Minutu kasnije okrugli drveni stolic koji je stajao u blizini poceo je da se ljulja tamo-amo a gornja daska se podigla iznad ruba stola za kojim su sjedili, zatim je okrugli stolic polako kliznuo ka ovom stolu, malo se nagnuo una-zad i skliznuo ispod njega.
Sljedecih minuta se ništa nije dešavalo i Slejd se upravo spremao da kon-sultuje svoje "duhovne kontrolore" o tome šta treba da ocekuju, kad je Celner bacio pogleda ispod veceg stola i sa zaprepaštenjem otkrio da je okrugli stolic netragom nestao. Zatim su njih dvojica pretražili sobu, ali stolic nisu našli! Kao da je u zemlju propao.

Začuđujuća pojava

Celner i Slejd su zatim ponovo zauzeli svoja mjesta, stavivši ruke iznad stola. Slejd nije mogao napraviti nikakav neprijmijecen pokret. Nakon pet minuta Slejd je vidio svjetlosti u vazduhu, kao što se to obicno dešavalo prije nego što su mu se dogadali paranoramlni fenomeni. Ni Celner niti iko od njegovih kolega nisu nikada vidjeli ova svjetla kad su bili prisutni sesijama sa Slejdom. «Dok sam okretao glavu, slijedeci Slejdov pogled prema plafonu iza mojih leda», sjeca se Celner, «iznenada sam primijetio na visini od 1,5 metra onaj okrugli stolic kako se sa nogama okrenutim naviše spušta na sto za kojem smo sjedili…»

Ovo nevjerovatno svjedocanstvo opisuje teleportaciju - išcezavanje mate-rije i njeno ponovno pojavljivanje na istom ili drugom mjestu. Ovaj je fe-nomen, navodno, usko povezan sa ostalim slicnim fenomenima - prola-skom jedne materije kroz drugu i vezivanjem cvorova bez ljudske pomo-ci, o cemu izvještavaju mnoga svjedocanstva iz prošlosti.
I druge sesije sa Slejdom, kojima je prisustvovao Celner, rezultirale su "nemogucim" kretanjima predmeta: u nekim slucajevima sami od sebe su se vezivali cvorovi na vrpci, koži ili cak svinjskom crijevu dok ih je Celner držao ili ih jednostavno samo posmatrao. Jedna seansa cija je na-mera bila da se povežu dva drvena prstena nije uspjela - ali se seansa završila tako što su ta dva prstena balansirala «na memoguc nacin" na središnjoj nozi okruglog stolica ciju smo teleportaciju vec opisali.
Kad se taj dogadaj zbio, stolic je bio izvan Slejdovog domašaja. Da bi se ti prstenovi navukli na nogu stola, bilo je potrebno rastaviti sto na delove pa da ga ponovo sastaviti!

Čudesne moći Sai Babe

Celnerovo djelo o parapsihološkim fenomenima sastoji se od nekoliko de-belih svezaka, ali je samo neznatan dio ovog materijala dostupan javno-sti. U njemu se nalazi i izvještaj objavljen 1932. godine u casopisu «Journal» americkog Udruženja za parapsihološka istraživanja. Izvještaj je napisao V. Batn, tadašnji predsjednik Društva, koji je prisu-stvovao eksperimentima medija Mardžeri Kandon.
U tim eksperimentima duh Mardžerinog umrlog brata, Voltera, navodno je stavljao i vadio male predmete iz raznih vrsta kutija, najcešce kartonskih, zatvorenih samoljepljivom trakom, te cvrsto zakljucanih drvenih i metal-nih kutija. Ovo je radeno više puta, a za to vrijeme Mardžeri Kandon je bila vezana za stolicu. Kad su ti predmeti teleportirani iz kutije u kutiju bi-lo je lako provjeriti tu cinjenicu.
Godinama kasnije, Uri Geler je tvrdio da je uspjevao teleportirati ne sa-mo manje predmete nego cak i ljude i životinje, ali to nikada nije i znan-stveno potvrdeno. Ipak, mnogi uglednici bi se zakleli da se jedne prilike Geler iznenada pojavio na ustakljenoj verandi svog prijatelja Andrije Pu-harica u Osining, u državi Njujork, nakon što je trenutak prije šetao Men-hetnom, koji je od Osininga udljaljen jedan sat vožnje automobilom.

Indijski guru Sai Baba je posebna prica. Njegova specijalnost je materi-jaliziranje malih predmeta; najuobicajeniji poklon je sveti prah vibhuti, praškasta siva supstanca, koja se koristi za lijecenje. Zapadnim parpsi-holozima koji su ga posjetili nikada nije dozvoljeno da mu nametnu neku kontrolu. Medutim, Karlis Osis i Erlendur Haraldson uspjeli su, navodno, da prekontrolišu jednu od Babinih haljina i nisu našli na njoj džepove ili neka druga skrovita mjesta. A nije bilo ni znakova vibhutija niz rukave, što bi se moglo ocekivati ako ga je Baba istresao iz rukava u ruku.

Inteligentni projektili

Primjeri ociglednih teleportacija, prenošenja materije kroz materiju, po-znati su i kao "slucajevi kucnih duhova" u kojime se u zatvorenim soba-ma dešavaju nevjerovatne pojave, najcešce kamenje ili drugi predmeti pristižu iz - niotkuda. Ponekad nisu vidljivi sve dok ne udare u neki pred-met. Možda se najpoznatiji slucaj ove vrste dogodio 1903. Neki geolog, V. F. Grotendik, izvodio je geodetska mjernja na Sumatri. Jedne noci dok je spavao u kolibi pokrivenoj debelim slojem lišca, odjednom ga je probudi-la «kiša» kamenja koje je padalo po njemu i svuda oko njega.
To se ponovilo i sljedece noci dok je ležao budan. Ocito, kamenice su dolazile s krova ali on nije mogao naci rupe u lišcu kroz koje je kamenje prolazilo. Uz sve to, kada je trecu noc pokušavao da uhvati ponekikamen, on bi istog casa promijenio pravac! To se ponovilo nekoliko puta.
"Inteligentni projektili" ove vrste nisu neobicni u "slucajevima kucnih duhova". Ali, u velikom broju slucajeva dešavalo se da odredeni predmeti misteriozno išcezavaju, mada postoji samo jedan kratki znanstveno obra-deni izvještaj koji potvrduje istinski nestanak nekih predmeta.

Nepoznate dimenzije

Dogodilo se to nekoj gospodi Kogelnik u Londonu 1922. godine cije je kucanstvo mjesecima uznemiravano raznim nestašlucima "kucnog duha". Ali jednoga dana dzbilo se nešto krajnje nevjerovatno. Njen muž prica:
"Kad je moja žena vidjela kako joj sjekira nestaje pred ocima izašla je iz sobe. Sve se ovo dogodilo izmedu 10 sati i podneva."

Može se navesti znatan broj prilicno uvjerljivih slucajeva teleportiranja - išcezavanja i ponovnog pojavljivanja – razlicitih predmeta. Postoji sve više dokaza da nam se to dešava u svakodnevnom životu. Telepatija se javlja mnogo cešce, ali ni teleportacije zasigurno nisu tako rijetke kako bi se moglo pretpostaviti na prvi pogled.

Šta sve ovo znaci?
Odgovor leži, kažu neki parapsiholozi, u cinjenici da prostor ima i cetvrtu dimenziju, ili cak i više nama nepoznatih dimenzija. Drugim rijecima kad se predmeti pojavljuju ili išcezavaju, oni se tada krecu cetvrtom ili jed-nom od tih dimenzija.
Ovo je savršeno razumna hipoteza, ali naravno postoje i dodatna objaš-njenja. Jedna hipoteza kaže da predmeti postaju nevidljivi samo privre-meno. Ali, ona ne bi mogla da objasni izlazak predmeta iz zatvorenih ku-tija. S druge strane, halicinacije - jedno drugo cesto ponudeno objašnje-nje - ne mogu objašnjavati slucajeve u kojima se odvija trajna struktu-ralna promjena - kao što su cvorovi na Celenrovim vrpcama. Tamo gdje je materija prošla kroz drugu materiju u obicnom trodimenzionalnom prostoru, ona je možda rastavljena, prenesena atom po atom i opet pono-vno sastavljena. Ili su možda doticni atomi ucinjeni "pasivnima" i nekohe-zivnim, tako da nisu djelovali jedni na druge dok su prolazili jedan kroz drugi?!…

Paralelni svjetovi

Neki znanstvenici teleportaciju objašnjavaju "kvantnim provodenjem", u kojem jedna atomska cestica na "nemoguc" nacin prodire kroz barijeru energije: cestica se vidi kao da se probija kroz neku barijeru koja je su-više visoka da bi se preskocila. Možda bi se moglo i prihvatiti da je tran-spot materije kroz materiju fenomen "kvantnog provodenja" ali se tada postavljaju mnoga druga pitanja na koja znanost još uvijek nema racio-nalne odgovore.

Ako cetvrta dimenzija uistinu postoji ona otvara zapanjujucu mogucnost postojanja beskonacnog broja drugih dimenzija – koje cine neogranicen broj univerzuma paralelnih sa našim. A to vec prelazi u – znanstvenu fantastiku!

Parapsihologija: Teleportacija - Sad ga vidiš, sad ne vidiš!

Parapsiholoski eksperimenti izvodjeni u amarickim i britanskim znanstve-nim laboratorijama, pobudili su veliko interesovanje javnosti i izazvali ra-zlicite reakcije!
Zapanjujuci PK (parapsiholoski) efekti registrovani u prvim americkim mi-ni-labovima (mini-laboratorije) bili su rezulati 16-godisnjeg rada znanstve-ne grupe SORRAT, ali kada su 1980. godine slican program zapoceli bri-tanski ucenjaci, ocekivalo se da ce gotovo poluciti spektakularniji rezul-tate. Pogotovo sto su u projektu bili angazovani sve sami provereni para-psiholozi.

Autori su ovaj program zasnovali na pretpostavci koja na prvi pogled iz-gleda zacudujuca. Radilo se o tome da su neki od ispitanika sporadicno i spontamo dozivljavali teleportaciju (fenomen nestajanja i ponovnog po-javljivanja predmeta). Ovaj oblik paranormalnih iskustava kod kuce, ce-sto produ nezapazeno ili se odbace zato sto su "nemoguca". Cak i daroviti vidovnjaci su obicno skloni da ignorisu cudne nestanke i ponovna pojav-ljivanja kao "glupo" i besmisleno, jer za tako nesto ne postoji racionalnog objasnjenja. Tek kad se dogadaji nametnu (kao u slucajevima sa kucnim duhovima) ili je osoba koja ih dozivljava upoznata sa fenomenom tele-portacije, taj fenomen se donekle priznaje.
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 09 Apr, 2009 20:32 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo kako izgleda trenutno vazeci, jedan od 13 meseci (Mesec 13 puta godisnje obidje oko Zemlje) po 28 dana - Mesec Belog Planetarnog Psa u Galaktickoj godini Plave Elektricne Oluje:


 Nazad na vrh »
majstor
Mistik


Pridružio: 14 Mar 2009
Poruke: 1456
Lokacija: putnik

 Poruka Poslao: 09 Apr, 2009 23:56 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Zanima me Mirko, šta misliš da je bilo sa Majama?
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 10 Apr, 2009 08:49 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Maje su Majstore po meni jednostavno presle na visi nivo u sledecu dimenziju ono sto i nas ceka do 2012.g. prema njihovom kalendaru koji je najtacniji na svetu.

Zato se sad i dogadja da se vreme ubrzava i pojavljuje sve veci broj ljudi koji se bave duhovnoscu a bitno je kao sto sam video jedan tvoj post vratiti secanje na znanja sa kojim smo nekad raspolagali a koja su nam oduzeta ubacivanjem lazne frekvencije 12:60.

Na ovom podforumu ima puno tekstova iz te oblasti pa ti treba samo dovoljno vremena i strpljenja da sve polako procitas i dobijes sve potrebne odgovore o svemu sto se u istotriji sveta dogadjalo, dogadja sada i sta nas ceka u najskorijoj buducnosti koju svi mozemo i trebamo da gradimo na najbolji moguci nacina.

Bukvalno ceo forum Objave je jedna velika ucionica i mesto gde svako ko je i malo zainteresovan za bilo koju oblast zivota i znanja moze naci sve sto mu je potrebno a svakim novim danom se pojavljuje sve vise i vise novih posetilaca i clanova. Zato se svakog dana napreduje i povecava nivo znanja i mogucnosti svakog od nas jer dovoljno je da samo jedan od nas poraste u duhovnom smislu a to se onda prenosi i na sve ostale.

Predivna medjusobna komunikacija i razumevanje preovladavaju mada ima i povremenih iskakanja na pojedinim temama, ali sve je to deo lekcija koje trebamo da prodjemo na putu koji nismo sami odabrali a sve je tako bitno za sve nas i mnogo sire do nivoa Univerzuma.
 Nazad na vrh »
majstor
Mistik


Pridružio: 14 Mar 2009
Poruke: 1456
Lokacija: putnik

 Poruka Poslao: 10 Apr, 2009 09:09 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pa Mirko imamo skoro istovetno mišljenje o ovoj temi, poznato mi je sve što navodiš, zanimljivo pitanje ko im je "pomogao" da se dignu na viši nivo svesti i zašto, mislim da bi objašnjenje svima na forumu bilo zanimljivo jer si ti očigledno "potkovan" na pravi način za ovu temu, odnosno imaš relevantna znanja koja bi bilo lepo da podeliš sa nama

pozz

majstor
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Giba
Mesija


Pridružio: 20 Sep 2008
Poruke: 4650

 Poruka Poslao: 10 Apr, 2009 09:47 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Treba biti sto objektivniji kad je u pitanju razlog za stanje svesti covecanstva.

Popularno je to misljenje da smo manipulisani, ali to cesto ide tako, da se sve ono sto se nerazume zdjuturi u jedan razlog i da se uperi prstom u nekog ili nesto.

Eto, gledam u istok i njihovu situaciju.

Tamo postoji linearnost u duhovnosti i imaju konzistenciju u stilu zivota.
Neki veci gradovi su primili uticaj ali to je jako mali procenat.

Vecina zivi slicno kao i u proslosti.

A opet i tamo imaju "problem" sa svesti ljudi.

Oni cak imaju i zive primere ljudi koji vide, znaju, pa cak i imaju razne moci... I pored svega toga i dalje ljudi imaju neku svoju rezonanciju i polako idu svojim tempom.

nekako se namece zakljucak da postoji odredjena duhovna zrelost koja treba da se dozivi iskustvom.

Opet, sve je to tesko reci iz ove perspektive zamagljenosti. Mora se znanjem ici gore na spirali dok se neprelomi tacka rezonovanja u svesti i promeni percepcija razumevanja...

Nesmemo da budemo robovi sopstvenog razumevanja i treba uvek biti slobodan da se odbaci staro razumevanje i prihvati novo, koje ce opet dovesti do novog sve do te tacke Budnosti.

Imperativ je stanje svesti, a znanje je samo sredstvo. kao takvo mora biti samo sporedno u celom procesu i treba biti sposoban da se odbaci kad dodje vreme da se prihvati novo.

Very Happy
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
majstor
Mistik


Pridružio: 14 Mar 2009
Poruke: 1456
Lokacija: putnik

 Poruka Poslao: 10 Apr, 2009 11:20 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Primarni cilj jeste više stanje svesti, znanje jeste sredstvo za to, a matrix je tu da to zamagli , sakrije, obmane, s tobom se Gibo jedino ne slažem oko stepena manipulacije, mislim da je skoro neshvatljiv, praktično nema ni jednog aspekta bivstvovanja gde nema izvrnute slike, na njima je da pokušavaju ostvariti kontrolu a na nama da je izbegnemo i "oslobodimo se" Mislim da se u tom krugu nikad ništa ne menja sa aspekta, da to mali broj i uspe ostvariti, pa bili oni Sufiji, Isihasti, Yogini, Zen budisti ili bilo ko u potrazi za sobom: Vrednost ovakvih foruma i jeeste u skidanju koprene , veo po veo, pa će neko i uspeti

Pozz

majstor
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DREAMSPELL - PUT KA MIRU 2012
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Sledeci
Strana 1 od 8

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Izaslanici iz jednog drugog vremena 4 adminfob 14747 15 Jul, 2011 09:39 am
Nosferatu Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 106956 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka VAŠE POHVALE 79 Mladen 59442 07 Jan, 2011 11:12 am
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 49924 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 33490 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Zaboravljena Povest Zemlje 6 adminfob 39237 04 Jan, 2010 23:41 pm
majstor Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Galaktički Plimni Val Svjetlosti 2 adminfob 17394 28 Jan, 2008 02:24 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom