ATLANTIDA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DREVNE CIVILIZACIJE
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
talerman
Glavni urednik


Pridružio: 11 Jun 2008
Poruke: 4822
Lokacija: Kina

 Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 01:18 am    Naslov: ATLANTIDA
Odgovoriti sa citatom

.
POSLEDNJI ČASOVI ATLANTIDE


8. jula 8498. godine pre Hrista , na Zemlju se velikom brzinom obrušio i uz temperaturu od 20.000 °C, eksplodirao jedan asteroid. Katastrofa je trajala samo dva minuta, a za ta dva minuta poginuli su milioni ljudi, uništen je biljni i životinjski svet u mnogim regionima naše planete, a njen lik i klima promenjeni su za sva vremena. Bio je to dan u kome je potonula legendarna Atlantida, a sa njom je nestala i prva civilizacija koju je čovek izgradio.Uzrok te apokaliptične katastrofe je asteroid iz grupe Adonis, koji je sa svoje trajektorije oko Sunca dospeo u gravitaciono polje Zemlje.

Kataklizma je počela na severozapadnom horizontu: iz dubine kosmosa iznenada se pojavilo nepoznato nebesko telo, koje je najpre ličilo na sićušnu zvezdu, posle 30 sekundi na kometu, a posle jednog minuta na blještavi bolid čiji je sjaj bio jači od stotinu Sunaca. Gotovo položenom trajektorijom telo se obrušilo na Zemlju.

Pir razularene stihije

Iz pravca severozapada asteroid je nečujno doleteo do obala severnoameričkog kontinenta, u oblasti 330 severne geografske širine, gde se danas nalazi lučki grad Čarlston u državi Južna Karolina.
Kada je nebesko telo ogromnom brzinom prodrlo u gušće slojeve atmosfere, temperatura stvorena trenjem naglo se popela na 20.000 °C, i svi oni koji su videli taj stravični bljesak ostali su zauvek slepi. Užasna toplota je spalila i u pepeo pretvorila sve što joj se našlo na putu.
Pod dejstvom toplote nebesko telo je, na oko 200 km iznad površine Zemlje eksplodiralo i raspalo se na stotine usijanih delova koji su se obrušili na površinu Zemlje kao kakva kiša, šireći smrt i propast.
Dve najveće gromade su pale u reon Atlantika, severoistočno od Portorika. Razornom silom jednakoj snazi 30.000 hidrogenskih bombi, one su probile dno okeana. Bilioni tona usijane magme je poletelo iz dubine Zemlje i pomešalo se sa morskom vodom, pretvarajući je u neizmerne količine vodene pare koja se dizala i do 30 km u visinu.
Prasak eksplozije čuo se širom sveta. Blještavi sjaj je pretvorio noć u dan 2.000 km unaokolo. Džinovski talasi, visoki i do 1.000 m valjali su se sa pučine ka kopnu i uništavali sve pred sobom...
U tom piru razularene stihije potpuno je uništeno legendarno ostrvo Atlantida.

Platon o Atlantidi

Slavni grčki filozof Platon (427-347, pre nove ere), neposredno pre svoje smrti je napisao dva dela "Timaios" i "Kricias", u kome su po prvi put pomenuti legendarno ostrvo i njegov tragičan kraj.
Prema Platonu, Atlantida se nalazila u blizini "Herkulesovih stubova" - kako se ranije nazivao Gibraltarski moreuz. Bila je veća od Male Azije i Južne Afrike zajedno, odlikovala se plodnošću, i davala po dve žetve godišnje. Platon je pominjao kokosove palme, slonove, krokodile, pozlaćene hramove i palate, glavni grad u prečniku od 23 km i ljudsku zajednicu zasnovanu na zakonodavnim normama i visokoj kulturi. Vojska Atlantide je raspolagala sa 480.000 pešaka, 120.000 konjanika, 160.000 bornih kola, 240.000 mornara.

Platon je prvi pisao o Atlantidi. Sva kasnija dela drugih autora su se zasnivala na njegovim informacijama. Međutim, Platon je podatke o Atlantidi čuo od svog rođaka Kricijusa, koji ih je saznao od svog dede, a ovaj opet od Solona, najvećeg zakonodavca Grčke. Ali i Solon je do tih podataka došao na osnovu izveštaja starih egipatskih pisaca, koje je otkrio prilikom svojih putovanja.
Na osnovu dvadesetak stranica Platonovog napisa o Atlantidi, do sada je objavljeno 25.000 radova o najvećoj katastrofi koja je zadesila našu planetu. Naučnici i pisci, moreplovci i istrazivači, opsenari i šarlatani pisali su o Atlantidi.

Tragom potonulih gradova

Da li, osim Platonove Atlantide, postoje bilo kakvi naučni dokazi o propasti nekog velikog dela kopna ili velikog ostrva u istoriji čovečanstva?

Godine 1969. američki pomorski istrazivači su otkrili u kristalno čistoj vodi, u blizini Bahamskog ostrva Andros, ostatke ogromnih zidova i stubova, i to upravo na lokaciji koju je američki vidovnjak Edgar Kejsi ( Casey ) još 1929. godine predskazao kao mesto na kome će se ponovo pojaviti Atlantida.
Tragovi potopljenih gradova postoje u svim krajevima sveta i to ima svoje objašnjenje: od poslednjeg ledenog doba (oko 7.000 godina pre n. ere ) istopljeni ledeni prekrivač, koji je pokrivao i velike oblasti Evrope, podigao je novo mora za čitavih 200 m. Tako je more u nižim primorskim područjima potopilo čitave civilizacije i njihovo stanovništvo. Engleska tada još nije bila ostrvo, na mestu Baltičkog mora nalazilo se kopno, dok je Temza bila pritoka Rajne, a Apeninsko poluostrvo je bilo zemljouzom povezano sa Severnom Afrikom.
Sve te potopljene oblasti imaju nesto zajedničko: nalaze se u obalskim područjima kontinenata. Međutim, Atlantida se, prema Platonu, nalazila daleko u okeanu. "Odatle se - pisao je on - moglo otploviti do drugih ostrva, a sa ovih i do nasuprot ležećeg kopna".
Ta druga ostrva su najverovatnije Karipska ili Bahamska ostrva, a "nasuprot lezeće kopno" je Severnoamerički kontinent.

Prema tome, izgleda da se Atlantida nalazila između Evrope i Amerike, gde se danas nalaze Azurna ostrva. Ona, po svemu sudeći, predstavljaju najviše vrhove ogromnog podvodnog planinskog lanca koji se od severa proteže prema jugu kroz Atlantski okean. Taj planinski greben se u oblasti Azura proširuje u plato čija širina dostiže 500, a dužina 1.000 km. Plato se danas nalazi na dubini od 3.000 m ispod morske površine, dok su obe strane Atlatnika duboke po 7.000m.

Kada su 1921. godine izvršena prva vazdušna foto-snimanja Južne Karoline, otkriveno je više od 3.000 kratera zagonetnog porekla. Stotinak kratera je imalo prečnike od preko 1,5 km , dok se čitava oblast, sa centrom oko grada Čarlstona, rasprostirala na oko 156.000 km2 . Zaključak se sam po sebi nametao: reč je o tragovim krhotina nekog većeg nebeskog tela koje je eksplodiralo nad Zemljom. Dve ogromne jame na morskom dnu u oblasti Portorika ukazuju na pad dva džinovska dela asteroida. Oba dela imala su prečnike od po desetak kilometara. Te gromade su napravile ogromnu pukotinu koja se ubrzo proširila do Atlantide. Rastopljena magma iz utrobe Zemlje bila je strahovitim erupcijama izbačena u atmosferu, a na njenom mestu je nastala pukotina u koju je sve do dubine oko 3.000 m potonuo i deo zemljine kore.
To je bio kraj Atlantide, čiju je propast pratilo niz katastrofa.

Pepeo lave i isparena morska voda stvoroli su crni oblačni pokrivač od 30 km debljine, koji se pod dejstvom pasatskih vetrova premeštao prema istoku, ka Evropi, Africi, Aziji. U tim oblacima stvarali su se tornada i uragani. Pepeo i morska so su predstavljali kristalizacione tačke za apokaliptične kiše i provale oblaka koje su se obrušavale na Zemlju. Prema Bibliji kiše su trajale 40 dana i 40 noći, dok je voda prekrivala nizije čitavih 150 dana.

Golfska struja kao dokaz

Činjenica je da Zapadna Evropa ima svoju blagu klimu zahvaljujući moćnoj okeanskoj reci tople vode. Britanska ostrva imaju srednju godišnju temperaturu od 100 °C, dok Labrador, koji se nalazi na istoj geografskoj širini, samo na drugoj strani sveta, a ne zapljuskuje ga topla morska struja, ima srednju godišnju temperaturu od 0 °C.

Kako se uprkos postojanju Golfske struje moglo dogoditi da su se u ledenom dobu, koje se završilo oko 7.000 godina pre n. ere, Skandinavija i velike oblasti Nemačke i Britanskih ostrva nalazile pod večitim snegom i ledom? Jedino prihvatljivo objašnjenje je: Golfska struja u to vreme nije uopšte ni dopirala do Evrope. Polazeći iz Meksičkog zaliva ona je na pola puta do Evrope nailazila na nepremostivu prepreku: 1000 km dugačko i 500 km široko ostrvo Atlantidu. Topla struja je zapljuskivala njegove zapadne i jugozapadne delove i odatle se u neprekidnoj cirkulaciji vraćala u Karipsko more, odakle je opet zaokretala ka Atlantidi.

Tek posle propasti Atlantide put prema Evropi je bio otvoren. Pod povoljnim dejstvom tople morske struje, ledeni pokrivač na Britanskom ostrvu počeo je da popušta i da se topi. Taj proces traje već hiljadama godina i nije završen do danas.

Promenjena maršruta jegulja

Jegulje polažu ikru u Sargaskom moru, u zapadnom delu Atlatnika. Ono zauzima dosta veliku površinu Atlantika i prekriveno je gustim masama algi. To neobično more zapljuskuju tople golfske struje. Izleglu mlađ jegulja strujanje tople vode nosi na istok i severoistok. Tako jegulje dospevaju do Evrope gde se njihova ogromna jata dele - mužjaci ostaju u moru, dok se ženke uzvodno kreću u reke koje se ulivaju u Atlantik. U tim rekama ostaju pet godina dok ne dostignu polnu zrelost. Tada se vraćaju u more i ponovo sa mužjacima odlaze u Sargasko more i tamo polazu ikru.
Na prvi pogled to putovanje jegulja radi očuvanja vrste i parenja je potpuno besmisleno i preterano opasno.
Jegulje ranije nisu dolazile u daleku Evropu. Golfska struja ih je donosila samo do mnogo blize Atlantide. Kada je ostrvo nestalo u katastrofi, golfska struja je ponela sa sobom i jegulje na ovo produženo putovanje. Njihov instikt se nije promenio ni posle toliko milenijuma: i danas ga se pridržavaju.

Stvaranje rase bledolikih

Gigantske količine lave i pepela koje su se podigle u atmosferu, prekrivale su nebo nad Evropom, oko 2.000 godina. Biljke, kojima su nedostajale potrebne količine svetlosti su izgubile pigmente. To se dešava i sa ljudima koji se duže ne izlažu Sunčevoj svetlosti. Pretpostavlja se da su upravo pod tim uslovima nastali bledoliki ljudi, iz dotada bakarno-crvenih rasa ljudi. To dokazuju i crteži otkriveni u pećinama južne Francuske.

Datum katastrofe Oto Muk je izračunao tako što je pošao od Platonovog podatka, po kojem je Atlantida potonula pre 8.500 godina. Uporedio je taj kalednar sa kalendarom Maja indijanaca, koji započinje apsolutnim nultim danom, a može se tačno fiksirati: 6. jun 8498. godine pre nove ere.

Da li je to bio dan propasti Atlantide?
Sličnost u tim datumima ne može biti slučajna.
Sa tim datumom se može povezati i interesantna astronomska konstelacija, povezana sa tzv. konjukcijom Zemlje i Venere sa Mesecom: ta tri nebeska tela su se nalazila tog dana u istoj liniji. Ali istog dana se u blizini Zemlje nalazila i grupa asteroida Adonis.
Da li je konstelacija Zemlje, Venere i Meseca bila dovoljna da jedan izdvojeni asteroid iz grupe skrene sa svog puta i privuče ga u polje Zemljine teže?

Postoje mnogi dokazi za slične manje kosmičke udese koji su pogađali nasu planetu.
Tako je 30. juna 1908. godine jedan meteorit pao na teritoriju Sibira i izazvao pojavu plamenog stuba visokog 20 km, koji se mogao videti i sa daljine od 500 km. Pod dejstvom vazdušnog udara, ljudi i konji su padali i po 650 km udaljeni od mesta gde se desio udar. Pri tome ne treba zaboraviti da je taj meteorit bio pravi patuljak u odnosu na asteroid koji je pogodio Atlantidu.

Atlantida - most među starim kulturama

Poslednja otkrića dopustaju istrazivačima praistorijske prošlosti Zemlje da idu još dalje u prošlost. Spomenici prastarih kultura, iskopine, motivi, legende i razni predmeti, kao i istraživanja na kopnu i pod morem, ukazuju da su te kulture nastale pre neke ogromne katastrofe, praćene sveopštim potopom pre oko 12.000 godina. Ali, ima i veoma mnogo indicija da su među njima, mada su bile razdvojene hiljadama kilometara, postojale uzajamne veze.

Zbog svega toga Platonova priča o Atlantidi pojavljuje se danas u novom svetlu. Istraživači su skloni da veruju kako je nekada napredno ostrvo u Atlantskom okeanu, pre svoje propasti, predstavljalo ne samo most među praistorijskim kulturama Sredozemlja, Bliskog i Srednjeg istoka sa jedne, i drevne Amerike sa druge strane, nego i njihov izvor i rasadnik. Za to još ne postoje neposredni i neoborivi naučni dokazi, ali indicija ima sve više.

Veštački diskovi na dnu Atlantika

Ruski časopis "Sputnjik" objavio je članak o verovatnom postojanju i propasti Atlantide, u kojem iznosi i neke manje poznate podatke.
"Sredinom pedesetih godina - piše "Sputnjik" - američki brod za okeanografska istraživanja podigao je sa dna Atlantika, južno od Azurnih ostrva, oko 1.000 kg neobičnih predmeta. Bili su to krecnjački diskovi, slični tanjirima, prečnika 15 i debljine 4 cm. Spoljna strana je bila relativno glatka, a unutrašnja izdubljena i hrapava, što govori o vestačkom poreklu tanjira. Istraživanja su pokazala da su stari oko 12.000 godina i, što je još važnije, da su izrađeni na površini Zemlje, pod atmosferskim uslovima. Ko ih je izradio? Zašto? Kako su se u tako relativno velikom broju našli na jednom mestu?

"Sputnjik" ističe da se i druge grane nauke interesuju za rešenje problema Atlantide, jer su za njeno postojanje vezana mnogobrojna pitanja. Uporedna etimologija postavlja pitanja: kako su koreni mnogih drevnih grčkih reči dospele u jezik Maja Indijanaca? Ili: otkud u Peruu u pećinama slike i skulpture lavova i drugih životinja koje nisu nikada živele na tom području?

Na ta i slična pitanja nauka ne može da odgovori. Zbog toga se istraživači uvek vraćaju Platonu, upoređuju njegove dijaloge sa objektivnim nivoom znanja iz tog doba i iznose zaključke po kojima je on podatke o Atlantidi mogao da dobije od ljudi koji su na osnovu pouzdanih izvora znali da je ona postojala.
I detalji koje je pominjao Platon, slažu se sa otkrivenim činjenicama. Podaci Platona o tome da su se zidovi i kule pravili od belog, crnog i crvenog kamena, potvrđuju se činjenicom da su i savremena zdanja na azurnim ostrvima napravljena od istog materijala; a ta ostrva su u stvari najviši vrhovi ostrvskih planina.

Ruski hidrogeolozi su istraživanjem tla sa dna severnih polarnih mora došli do još jednog zaključka koji, mada posredno, potvrđuje Platonovu priču o Atlantidi: oni su ustanovili da su prvi talasi golfske struje prodrli u ta područja pre otprilike 12.000 godina.
Do sličnih rezultata su došli i američki naučnici. Oni su istražili vulkanski pepeo u talozima na dnu Atlantika i otkrili da se tamo pojavio pre 12.000 godina.

Novi početak čovečanstva

Postoji veći broj ljudi koji smatraju da je Atlantida Platonova izmišljotina. Slavni filozof je opisivao zlatne krovove i srebrne statue božanstva Atlantide, a oni ističu: prema najnovijim istraživanjima, primitivni stanovnici Evrope sve do 4.000 godine pre n. ere nisu koristili metale.

Kada se povede reč o 70.000 borbenih kola Atlantide, oponenti na to kažu da su se konji tek oko 1000. godine pre n. ere počeli koristiti u ratne svrhe. Oni tvrde da su se 8498. godine pre n. ere Evropom kretali neandertalci koji su koristili samo kosti i kamenje kao alat.

Međutim, Platon ne opisuje samo kulturu Evrope, nego i kulturu Atlantide. A budući da je ona propala u roku od 24 sata, zajedno sa svojim stanovnicima, životinjama, kulturnim blagom i kada je užasna kosmička katastrofa izmenila lik Zemlje, onda se zaista uzaludno traga za tom izgubljenom civilizacijom.
Verovatno se ništa više ne može dokazati, sem činjenice da je čovečanstvo još jednom moralo da krene sve ispočetka...

Izvor: http://astrosvet.tripod.com/html2/atlantida.htm
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Vera Bojičić
Mesija


Pridružio: 27 Okt 2008
Poruke: 4003
Lokacija: Atlantida

 Poruka Poslao: 07 Jan, 2009 13:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

.
PRIČA O ATLANTIDI

Autor Vera Bojičić
( Forum Atlantida - http://www.atlantidaforum.com/forum/index.php?sid=be52d3200080e5909e9ccab8d6ad88a0 )

Zemljom 1 duvaju hladni vetrovi. Zima lagano sav prostor zauzima. Sunce gubi snagu i bliži se kraj sistema. Zapad je počeo da se skuplja, popravke nema.
Grad- svemirski brod, na mestu koje liči na Kosovo polje, sprema se za uzletanje. Nema mnogo putnika, oko deset hiljada mlađih stanovnika. Pripremaju se, sakupljaju znanje koje će poneti, sećaju se istorije svoje zemlje i šta su sve prošli.

Vreme početka, spoznavanje zla. Svima je u sećanju velika tragedija koju su prošli i jedva preživeli. Bila je to borba bespoštedna, rat civilizacija koje su davno postojale. Zemlja, koja može da se poredi sa sadašnjom Amerikom, preuzela je vodeću ulogu, sebe prestavivši kao narod sposoban da se brne o čovečanstvu. Terorisali su manje narode, a kupovina naučnika i naoružavanje bili su posao od najveće važnosti.
Teroru, maltletiranju sankcijama, izgladnjivanju naroda koji pruža otpor dodavali su žestoku medijsku propagandu o životu u blagostanju kod njih i pod njima. Filmovi o bogatstvu i napretku nosili su tu poruku u svaku državu. Navala filmova o nasilju svake vreste stvarala je predstavu da je nasilje normalno i da predatori treba da vladaju svetom. Osiromašeni su sanjali o boljem životu, životu koji su na filmu gledali a koji u stvarnosti ne postoji.
Borbe za energente počele su pod plaštom demokratije. Napadi su prouzrokovali kontranapade, a ovi su to prozvali terorizmom. Na silu se silom uzvraćalo. "Teroristi" su digli u vazduh nasip koji je spajao ostrvo sa kopnom. Bilo je dovoljno nekoliko malih nuklearnih bombi, tajno napravljenih na njihovom tlu, da ostrvo odvoje od kopna . Mnogo ljudi je stradalo. Mislili su da ih je zemljotres zadesio. Imperija je uzvratila nuklearnom silom na pustinjske narode.
. Sami su izazvali katastrofu. Sredstvo za masovno uništenje, koje su čuvali kao tajnu, dospelo je u ruke generala koji je, obuzet strahom, preneo virus na tlo velike zemlje. Uzvratili su istom merom. Stradanje je zahvatilo sve zemlje, stradanje dugo sto godina. Malo je ljudi preživelo pošast, najviše oni na udaljenim ostrvima, koja su ostala van savremenog života.
Sklonost ka samouništenju pre početka konačnog obračuna najveći je problem. Zemlja slabi, može da se pojavi manjak energije i bitka je onda unapred izgubljena.. Treći nivo na ovaj način vlada. Samouništenje naroda njemu donosi pobedu. I imperija se samouništila stvaranjem što većeg kapitala, prekomernim naoružavanjem, proizvodnjom nepotrebnih, štetnih i nekvalitetnih proizvoda za široku potrošnju, tonama bačene ambalaže…. Samouništenje bogatstva zemlje bilo je velika pomoć trećem nivou pred obračun.
Preživeli su nastavili da grade život na drugačijim osnovama. Bez novca, kao merila vrednosti, stvarali su pravu demokratiju - jednakost ljudi i pravo na život za sve.
Naredne civilizacije nisu znale za rat, stvarale su i napredovale, zemlju su čuvale kao dragocenost. Svaki pokušej da se nametne drugačiji sistem odbijali su, a željne vlasti proterivali u pustinje, gde su se oni međusobno borili i jedni drugima preotimali vlast. Nosili su se sa nemaštinom i problemima koji su dolazili, borili se za opstanak i napredovali. Zemlja 1 se menjala, kopno dizalo i spuštalo, tonulo. Vode je bilo viška, zatim manjka. Uspeli su da se prošire na sedam planeta u susednim zvezdanim sistemima, gde su ih sačekali dobrodošlicom.

Sada je, ipak, došao kraj. Sistem umire.
Poslednja generacija sa Zemlje 1 ispratila je deset hiljada svojih mladih ljudi. Svemirska stanica, veličine manjeg grada, bila je spremna. Pod providnom kupolom bilo je oko sto malih letilica. Vera im je pokazala put do linije života. Dobili su dozvolu da mogu preći na suprotnu stranu. Nestali su sa neba.

Samo na tren videli su obrise Atlantide, a već sledećeg momenta bili su u orbiti plave planete (Nove Zemlje). Za spuštanje su izabrali mesto u moru između tri kontinenta. Stanica je plutala poput ostrva. Kupola se otvorila. Bili su veseli jer su stigli na Zemlju koja tek počinje da živi sa ljudima.
Kakva razlika - posle hladnog vetra, sunce ih toplo greje. Miriše na život. Gledali su nedaleke obale kontinenata. Posmatrali su ljude kako se kreću i šta rade. Primetili su drugačiji, obrnut raspored rasa u odnosu na njihovu istoriju. Ostalo je isto.
Izazvali su pažnju svetlima svoje stanice, pa su ljudi sa kopna krenuli u barkama prema njima. Dočekivali su ih, jezik od njih učili, a sitna dostignuća su koristili da ih uplaše, ali ne i napadnu.
Letilicama su počeli da lete u sve krajeve zemlje. Spuštali su se, upoznavali stanovništvo, pa se na ostrvo vraćali. Zvali su ga Atlantida. Dvadeset godina su proveli leteći zemljom, upoznavajući njene krajeve i ljude.

Posle dvadeset godina otišla je i Vera.
Dala je obećanje da će stići trideset godina pre katastrofe samouništenja, i da će pokušati da je spreči, ili bar ublaži.

Let kroz Vremenski tunel ostavlja uvek istu posledicu - sterilnost. Da pokušaju da koriste stanovništvo nije imalo smisla, jer gen prenosi samo izgled, a sve ostalo se uči. Postupili su po planu napravljenom pre polaska. Razdvojili su se u parove i raštrkali na sve strane sveta, svugde gde su bili ljudi. Prilazili su gradovima ili plemenima, utapali se u njihovu civilizaciju. Njihova misija je bila da čovečanstvu prenesu nadu. Koristili su znanje, te su ih smatrali za čarobnjake i rado slušali.
Pričali su ljudima priče iz svoje istorije i priče iz budućnosti. Učili su ih da se bore protiv zla da ih ono ne bi uništilo. Naučili su narode da znacima zapisuju svoju istoriju, da crtaju ono što vide, da ostavljaju za sobom tragove generacijama koje dolaze.

Atlantida je zaplovila. Kada je izašla iz vidnog polja, zatvorila je kupolu i uzletela. Ponovo se spustila na more, pa zaronila na dno okeana ispod debelog leda na polu. Proći će mnogo vremena dok se polovi ne pomere.

Ostavili su Atlantidu u nasleđe generacijama koje će doći nakon konačnog obračuna između dobra i zla.
Samo su dva člana posade iskoristila jednu letilicu i vratila se na Zemlju, gde su do kraja života vršili svoju misiju.

( Autor: Vera Bojičić )

.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Mystic_Storm
Hodočasnik


Pridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 800
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 16 Nov, 2010 11:45 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Atlantida - naučna fantastika, ili možda nije ?

SLOVENI SA ATLANTIDE ?


Ruski atlantolog Vladimir Ščerbakov, pozivajući se na naše zaboravljene naučnike svetskog glasa Milutina Milankovića i Radivoja Pešića, tvrdi da je možda baš nestala Atlantida bila drevna postojbina Praslovena.

Dzinovski ledeni breg, dva puta veći od Menhetna, prošle nedelje odvojio se od Antarktika i krenuo ka Argentini. Dugačak je 66 kilometara, a širok 21 kilometar. Uzdiže se 55 metara iznad morske površine, a ispod mora seže još 270 metara. Naučnici su mu dali ime "B 10A" i prate ga satelitima, upozoravaju brodove, ali "B10A" se kruni na manje gromade nevidljive za satelitske oči...
"U Vedelovom moru možete da vidite mnoštvo velikih bregova dužine oko tri kilometra", kaže Karlos Rinaldi, direktor Argentinskog antarktičkog instituta. Još 1995. godine argentinski naučnici bili su užasnuti kada su na antarktičkoj ledenoj ploči Larsen primetili pukotinu dugu 65 kilometara!

Šta nam se to dešava?Milutin Milanković (1879 - 1958), jedan od najvećih naučnika 20. veka, objasnio je o čemu se radi. Po njegovoj "teoriji osunčavanja", na planeti Zemlji dešavaju se ciklične promene klime u zavisnosti od pomeranja polova i promena položaja ledenih pokrivača na Zemljinim polovima.

Tako Milankovićeva teorija objašnjava mnoge, doskora neobjašnjive pojave kao što su ostaci tropske flore i faune ispod danas zaleđenih delova planete, pod antarktičkim ledom!? Zatim, nestanak dinosaurusa, mamuta, velika nalazišta nafte i uglja u danas pustinjskim zonama planete.
Ali, Milankovićeva "teorija osunčavanja" objašnjava i poremećaje i prekide u razvoju ljudske civilizacije, nagle prekide i premeštanje žarišta civilizacije sa jednog na drugi kraj planete. Milankovićevu teoriju podupiru i arheolozi; pojava piramida u Sibiru i drevnih gradova i civilizacija na vrhovima Anda, Himalaja, Kavkaza i Altaja. I savremeni zagovornici postojanja Atlantide pozivaju se na Milankovića.

Atlantolog Vladimir Ščerbakov kaže: "Za atlantologe, prema Milankovićevoj teoriji doba i otopljavanja, kao redovnom premeštanju Severnog i Južnog pola, koje je praćeno delimičnim otopljavanjem ledenih pokrivača i stvaranjem novih, objašnjiva je i katastrofa sa velikim asteroidom koji je dramatično uništio Atlantidu."
Ščerbakov dalje tvrdi da je Milankovićeva teorija "produžila" i starost ljudske vrste na planeti: "Sada se starost ljudske vrste i paleloit računaju milionima, a ne hiljadama godina!"

Pismo staro 225 000 godina...
Paleloit se, posle Milankovića, deli na rani paleloit (od nekoliko miliona godina do 225 000 godina, zatim, na srednji paleloit od 225 000 godina do 55 000 godina i na kasni paleloit od 25 000 do 9 000 godina.
Tako je i stradanje Atlantide pomereno na 10 000 godina pre naše ere, stvaranje kineske civilizacije, takođe, a profesor Radivoje Pešić, čovek koji je otkrio i dešifrovao vinčansko pismo, pominje tragove pismenosti stare 225.000 godina (!!?) otkrivene na našem nalazištu Jovanica.

Profesor Pešić je, baš, kao i Milanković, bio ne samo usamljen i marginalizovan u našoj naučnoj javnosti već i proganjan, tako da je morao da se skloni u Italiju gde je na Univerzitetu u Milanu nastavio svoja komparativna istraživanja o etrurskom i vinčanskom pismu.

Zašto je vinčansko pismo smetalo nekome?
Zato što je ukazivalo na najstarije tragove pismenosti u Podunavlju i Mediteranu, to jest, da je jedna arhaična ćirilica postojala na ovom balkanskom tlu još pre osam hiljada godina!
Ščerbakov (u časopisu "Očag" br.3 1999.g.) piše:"Profesor Pešić otkrio je na strmim obalama Dunava znake pisma sličnog etrurskom. Istražujući nalaze arheologa u tom regionu, on je sastavio najstariju azbuku na svetu od 48 znakova, slova. Njegovi radovi proizvode utisak prave eksplozije... To pomera u teško zamislivu prošlost ne samo izvore pismenosti nego i prvi ciklus čitave civilizacije na planeti."

Atlantida, praslovenska postojbina


Milankovićevi i Pešićevi naučni rezultati ohrabrili su atlantologa Ščerbakova da u propaloj Atlantidi potraži i drevnu postojbinu prastarih Slovena. Jer, ako je Atlantida, pogođena džinovskim asteroidom propala u Atlantski okean pre oko 11 000 godina, ako se, dakle, tada desio tzv. Nojev potop, retki preživeli Atlantiđani su noseći sa sobom, na splavovima i kovčezima, biljke i životinje, poneli i svoje - pismo. Vinčansko, etrursko pismo. Naselivši se u Mediteranu i Podunavlju, oni su nastavili da šire svoju visoku kulturu Atlantide o čijem postojanju je još zadivljeni Platon pisao.

A evo šta je Pešić govorio:"Prvo azbučno pismo, kako se dosad smatralo, bilo je grčko a koje je nastalo iz feničanskog 900. godine pre naše ere... Ali, mi se ne možemo oteti utisku o azbučnom karakteru pisma koje je nastalo u Vinči. Takođe, ne možemo mimoići činjenicu da se dosad tvrdilo da je i etrursko pismo nastalo negde u 9. veku pre nove ere...
Etrurci su bili već pismeni kad su se, prvi put, sreli sa Grcima na Apeninskom poluostrvu. Grci nisu razumevali njihov jezik. Bio im je stran. A ni sam susret niti dalji međusobni odnosi nisu bili tako srdačni. Naprotiv, često su međusobno ratovali.
Zašto bi se u tim okolnostima Etrurci odricali svog jezika i pisma i preuzimali ih od Grka? Njihov jezik i pismo bili su široko rasprostranjeni i to im je omogućavalo normalnu komunikaciju sa svetom."

Eto, dokle se stigne kad počne da se topi Južni pol na Antarktiku.
Ne tope se samo džinovske sante leda već i čvrste naučne dogme.
Kopernik bi danas rekao: "Ipak se topi..."


http://www.nin.co.rs/1999-10/21/10203.html
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Dreammer
Gost

 Poruka Poslao: 05 Feb, 2011 22:15 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Htio bi samo da opozorim Veru Bojićič, da crna rasa nisu Sirijani /oni izvorno nikada nisu bili crni = moje iskustvo ali kažem izvorno/, nego Orionci, što se ne naglašava samo u tom tekstu ovdje, nego i na centriranju piramida prema Orionu - a ne Sirijusu:

Citat:


Orion and the Fall of the Atlantean Branch

The Men from Orion are the agents of what Barbara Clow terms “the big lie”—that Orion has engaged in a program of seeding walk-ins—Orion robots—on Earth.

“The Men from Orion have decided to commence their third battle, which is going on right now. The Men in Black are tempted to trigger humans into nuclear conflict in order to gain ultimate control. The pollution of the earth and the paralysis of well-meaning people is a behavior pattern from the first two wars in this solar system. For these Men in Black, who are true fallen angels, this is their third and last knock... If they make the conditions on Earth bad enough, no one but themselves will be left on Earth, for beings from Orion can tolerate high levels of radiation because the stars there are extremely dense. Orion immune systems are very strong, since their low level of vibration enables them to tolerate the typical modern diet and exposure to pollution and toxic chemicals. And, since their agenda is negative, the Men in Black are not agonized about the genocide of the species.”


“In the last battle... crystals were implanted in the etheric bodies of people by the Orion Atlanteans. . .The crystals are implanted with a variety of interesting programs... The Men from Orion knew that Earth would undergo another struggle at this point between the positive and negative forces. Therefore, many of the key crystals were programmed to help their cause. The end phase of the plan is to bring in walk-ins from Orion in order to use the crystals to maximum advantage.”

The Men from Orion are an unusual lifeform, not really humanoid at all. They resemble more of a machine in their anatomical structure, and their appearance as we think of Atlanteans being the red race, is more a copperish-red color. This is the archetype of Mars –the red planet. Clow says in one of her works that the Atlanteans are “the metal people who came from the stars.” The machine-like men in the movie The Matrix are archetypal Orions.


In the Epic of Gilgamesh, one of the earliest pieces of literature from Sumeria, the hero Gilgamesh is given a ‘mechanical-type’ friend named Enkidu by the gods, similar to what we might think of as a robot. This being, however, is a biological entity—not a machine. This would be more like one of the Men from Orion. The Terminator series of movies starring Arnold Swarzenegger are a remembrance of the Mars/Maldek war, and of the Men from Orion.


These beings were greatly into experimenting on the nature of matter, using the knowledge they had acquired from the Alteans, the race who were specialists in the ‘nature of matter.’ Their main pursuit was for more powerful and deadly forms of weaponry. Do you see a parallel here? It was because of this experimentation and the weaponry they were able to build that the war between Maldek and Mars was so effective in destroying one planet and rendering the other planet lifeless.


This is a passion the men from Orion brought with them to Atlantis, with almost similar results. The Nine mention an occasion in which they abused a radioactive substance known as ‘heavy water’. They are referring to the pollution of many of their own water supplies with radioactive waste, much as the United States and other countries with nuclear capabilities also
seem to have done. The effect this had on their people is also similar to the one that the radioactive pollution of our water supplies and atmosphere is having on us today in causing sterility and abominable diseases such as leukemia and cancer.As Dr. Walter Russell explains:

“Radiation is the normal death principle. Every thing in Nature dies normally by slowly radiating its heat. Radioactivity is the explosively quick death principle. Radioactivity is man’s discovery of how the human race can die quickly, and not be able to propagate its kind for many long centuries.


“The Curies procured a few grams of radium from many tons of earth. Those few grams of dead metals would spread their quick death to every cell of your body if you put them in your pocket, but they would not harm you in the slightest if you slept upon the ground above them. The radioactive metals are giving out their quick death to the rocks in which they are embedded for the purpose of expanding the rocks into soil and water which mothers life. It should not be dug up from the ground to expand human beings into quick death. If you would have a good example of their purpose in life, which is beneficial to humanity, witness the great bare rock mountains of the west which are only a few million years old. Compare them with the soil covered, tree covered, very much older eastern mountains, such as the Blue Ridge, white Mountains and Catskills where the soil is deep above them and waterfalls and brooks are abundant.


“. . .the greatest danger from the use of radioactivity is defective births and leukemia. That danger will creep upon civilization without any way of detecting it. One cannot go about with instruments to measure genetic damage, as one can do to measure the amount of strontium and other radioactivity, which is still falling on the soil from year to year. We believe that sterility will be an accompanying effect, while abnormalities of living bodies will be secondary. It could not be otherwise, for genes are not basic in potency. There is something behind and underneath genes, and that is the seed. No human has ever attempted to explain the seed, therefore it is permissible for us to say that the principle of rebirth in bodies is not yet known on earth. We know it, however, and because of that we know the danger which has no meaning to those who do not know. The mystery has to do with knowledge of the purpose of inert gases in relation to the seed of things...

“Another dangerous misconception is evidenced in the commonly used term ‘... releases an extraordinary amount of energy.’ Energy is not released. What actually happens is that potential is released, not energy—and that means expansion. Atomic fission helps matter to explode instantly instead of decaying over long periods... the great simple basic fact is that all death is caused by expansion, and all life is caused by compression.”

This harkens back to our discussion in volume one of the difference between the combining of things into a greater whole known as fusion, which is the nature of the True Father; and the act of fission or tearing things apart which is the true nature of Lucifer.


Dr. Albert Schweitzer once made a plea to the United Nations to stop the use of radioactive materials on the planet. In the message, Dr. Schweitzer said his aim was to awaken public opinion before it was too late. He warned that the human race was heading for a catastrophe beyond parallel if nuclear explosions were continued—a catastrophe, he said, that must be prevented at all costs. He expressed the hope that his message would reach the whole world.


An expert in many fields, Dr. Russell also confirms for us the potential of planets exploding and the fact that asteroids are not naturally occurring objects, but rather that they are the pieces of shattered planets. This is exactly what happened to Maldek during the Mars-Maldek wars as it shattered and turned into a band of lifeless asteroids still stuck in the same original orbit as the once beautiful planet.

“Do not for a moment think that planets and suns cannot explode. They are continually exploding. There are thousands of novas in the heavens and space is filled with countless millions of fragments of exploded planets, which we call asteroids and meteorites. These are irregular shaped lumps. Nature does not create her forms in lumps. She creates only rings and spheres which she crystallizes into geometric forms, but they must first be rings and spheres.”

Along with their penchant for experimentation in nuclear fission and weapons of deadly effectiveness, the Sirians and the Men from Orion also brought with them to Atlantis their knowledge of alchemy acquired from the Alteans. This they used in their practice of the occult—a term which has now come to mean the worship of black magic and the Dark Forces. This is how they went about setting up the Occult Hierarchy spoken of earlier—the Dark Sorcerer Kings ruling a doomed Atlantis.
The Nine say that to the Atlanteans this alchemy was the secret of being what they called God, “and they wished to be in competition with the God and become the God.”


One of the Sirians who brought this knowledge with him to Atlantis was the being known as Hermes from Greek mythology, Mercury in Roman mythology. Hermes was renowned as the messenger of the gods, and the protector of travelers, thieves, and merchants (all Masonic references). Hermes Trimistegus (Hermes thrice-born or thrice-risen) was the Greek Neoplatonists’ name for the Egyptian god, Thoth, revered as the founder of alchemy and geometry, in this case, sacred geometry—the structure of the Universe.


Alchemy as talked about in history books is an ancient art. Here it is referred to as being practiced openly most especially in the Middle Ages, devoting itself chiefly to discovering a substance that would transmute the more common metals into gold or silver and to finding a means of indefinitely prolonging human life. Although its purposes and techniques were dubious and often illusory, alchemy was in many ways the predecessor of modern science, especially the science of chemistry. Its birthplace is said to be in Alexandria in ancient Egypt, where it began to flourish during the Hellenistic period.A school of alchemy was also developing at the same time in ancient China.

“The fundamental concept of alchemy stemmed from the Aristotelian doctrine that all things tend to reach perfection. Because other metals were thought to be less “perfect” than gold, it was reasonable to assume that nature formed gold out of other metals deep within the earth and that with sufficient skill and diligence an artisan could duplicate this process in the workshop. Efforts toward this goal were empirical and practical at first, but by the 4th century AD, astrology, magic, and ritual had begun to gain prominence.”

With this clearer understanding of the nature of alchemy, it is easy to see how it stemmed from the Alteans specialized knowledge of the nature of matter. Unfortunately, when placed in the wrong hands, the resulting knowledge could also be deadly to millions of people!


Alchemy also became a basis for the symbolism of the secret societies—the turning of base metals or human beings into gold, the ‘more perfect’ illuminated master. This shall be a central theme as we charter the course of the New World Order as it sets sail from the declining and doomed civilization of Atlantis, and on into its developing colonies. Note however before we move on that it is also the foundations for the science and scientists we now look to to rule the world with their wisdom, and of the oil and chemical companies which form such a large part of the structure and base power of the Order.


Hermes is also significant because it was he that was said to have the special knowledge held to represent the ‘Lost Wisdom of Lamech’ (Lamech was seventh inline of succession from Adam’s son, Cain—Genesis 4:18–22). Thoth/Hermes, the alchemist and geometer, is also the one worshipped or honored throughout history by the many orders of the ancient mysteries. It is significant to our history that The Nine say that around 11,000 BC in Atlantis, another group of colonizing Atlanteans mingled with those of Hoova –thereby starting the Hebrew culture later led by Abraham (an alchemist and astrologer of vast knowledge who was also the keeper of atomic secrets as we shall see).


Almost all mystical sects and orders have their origin in the “Divine Knowledge” taught by Hermes—the occult teachings, sacred geometry, alchemy, and the pursuit of immortality. Thus when the Freemasons and other such orders boast that they had their origins in Atlantis, Lemuria, or even on other planets, they are not lying—although most of them do not fully realize the true nature of what is going on.In her book, EL:AN:RA: The Healing of Orion, Solara, helps shed some light on the Omni, the dark forces that rule Orion and still continue to pursue the dictatorship of this galaxy. This excerpt also sheds some light on the fact that within any star system, not all the planets are necessarily Dark or Light:

“It was the dreaded triad known as the OMNI, the rulers of the Dark Lords of Orion.


“The Omni stood as one vast, impenetrable presence, although their three forms were quite different in physical appearance. The first of the three was short and overweight. His hair was cropped close to his head making his squinty pale blue eyes stand out from the folds of flesh. They glinted with malice. This one was without a doubt the most impatient of the three.

Even now he was fidgeting nervously, ready to lose his temper at the slightest provocation. On the far side, the third OMNI was tall and gaunt with straight hair pulled back. He had a finely chiseled bone structure and deep set hollow eyes which made his face resemble a skull. Quiet and imperious, he emanated coldness, cruelty and subtle manipulation.The OMNI in the center was the most intriguing, for he was extremely handsome and mysterious. His magnetic eyes radiated deep knowledge and although he was assuming a passive role in this visit, it was acknowledged by many that he held the supreme leadership over the three.

“. . . That was the moment when Kurala entered the throne room. She stood surveying the entire scene from the far side of the room. He was struck instantly by her great beauty and then further attracted by her aura of haughty arrogance. As their eyes met, there was the glitter of mutual recognition. Truly it could not be said that this was the first time they had met. And although it was impossible that they had met before, she having previously been an Angel in the Celestial Realms, and he having been sealed up under the planet—in that instant recognition, both of them knew it to be true.

“. . .This was to be Shamo’s greatest moment of glory, for now that the net was cast, destiny began to unravel. The clever King of the Spiders had trapped himself with his pride by overstepping the boundaries of what is allowed by Universal Law.


“ . . .Thus did Kurala develop into a wild warrioress. Her exploits are well chronicled and are probably already known to you. Increasingly, Shamo was left behind on Galaxitron to run the daily duties of the planet, while it was Kurala who commanded the fleet of warships. Although highly successful at the subjugation of minor planets, Kurala soon tired of this limited sphere of activity. Conquering peaceful and backward planets did not keep her adrenaline flowing sufficiently (The one scenario of galactic history is the same as here on earth –conquer and move on). She longed to be engaged in a real challenge. So Kurala began exploring beyond the boundaries set for them by the Dark Lords of Orion. Then is when the trouble began in earnest.


“...Betelgeuse was located in the constellation known as Orion though quite distant from the star system of Rigel, home of the Dark Lords. Orion has held the key patterning for this dimensional universe since its creation. It is the pivotal anchor point for duality hence you will find within this one constellation both the darkest and lightest of energies, forever acting out the roles of good and evil with concentrated focus. Orion chose to embody this template of duality for all of us so we could fully experience matter, separation and illusion.


“The central star, Al Nilam or AN is the major doorway to myriad dimensional universes, hence has been a key point within our sphere of experience. It contains a direct trajectory into the next Great Central Sun System. IT COULD BE SAID ABOUT AN THAT THERE ARE MANY DOORS IN, BUT ONLY ONE DOOR OUT. This is where you will find the All-Seeing Eye.


“...And thus it was that the scene was set for the beginning of the end.(the war between the Council of Light and the Shamo aligned with the Dark Lords) . . .The High Command readily agreed to this plan. In the meantime, the Vega Fleet was secreting itself on nearby planets ready to help out if needed.


“Within a few days the warships of Galaxitron were sighted. Soon the skies were filled with black warships. These rained down upon Deneb a laser display more frightening to look at, than actually destructive. Then a single sleek black warship bearing the symbol of a single purple orchid landed.


“Ala-dar was there, standing ready when it arrived. He watched as the hatch opened and several large, hairy black spider people disembarked. They were truly ugly, but also somewhat comical swaggering down the gangplank weighed down by numerous prods and laser guns. The spider warriors descended in two lines, then stopped and looked back to the ship anxiously, as if waiting for approval. Within moments, a woman stepped forth confidently from the black craft—a ravishingly beautiful woman, a wildly independent woman, yet one who did indeed, emanate cruelty and arrogance.

“AAlar-dar had not expected his adversary to be a woman, especially not one this beautiful. Of course, he had done battle with female warriors before; there were many of them. But none of them had the combined power, beauty, intelligence or cunning of this one.


“...Kurala was hungry, but she had never tasted fruit or wafers and didn’t know what they were. She had tried some of the food from the small planets they had conquered, but had not found it to her liking. “Do you have any insects?” she asked.


“Insects?” AALa-dar quickly covered up his surprise that this beautiful woman ate insects! “I don’t know, but I’ll ask the kitchen.” He called the kitchen which was as unprepared as was for this request. “I’m sorry, but they are all out of insects today,” he apologized. Of course, spiders are insects, he had forgotten.


“Do they have any flies?” she asked with a degree of impatience.


“He called the kitchen again and they didn’t have any flies. “No flies, but possibly you might try some of this fruit, it’s really quite tasty.” AAlar-dar grabbed a piece of angel fruit off the tray and handed it to her...


“. . . Kurala was becoming increasingly anxious to return home. One of the first things she was going to do was to demand that Shamo reveal her true origin. “AAlar-dar has changed me greatly, whether I like it or not,” she thought angrily.


“At last, she curled up on her sleeping mat and fell asleep dreaming about Triple Commanders and stargates, Vega wafers and tender kisses.”

Even Brother Philip in his Secret of the Andes supports this idea of Orion being behind it all, and of the coming ‘war in heaven’:

“A devil, a dragon, the dragon itself is symbolical and it is always used where they are speaking of the dragon which fights the war in heaven. And it makes war with her seed. What is the ‘seed’ of the Solar System? What is the ‘remnant of the seed’ of the Solar System?– It is people, is it not? In other words, we are having a System war. We of this System are being invaded by those of Orion.Therefore the inhabitants of the Sun System, as well as the inhabitants of the outer worlds—twelve in number each—are preparing for that war in heaven, which begins now and continues for the next three and a half years; which also corresponds to the three and a half of the ‘time, and times, and half.’”

A Gnostic document, found at Chenoboskion in Egypt and known as The Treatise of Hermes Trimistegus states:

“It is thus by degrees that the adepts will enter into the way of immortality, and will attain to a conception of the Ogdoad, which in turn reveals the Ennead.”

The Ogdoad (eightfold) corresponds to the heavens of the stars outside the individual heavens of the planets, and the Ennead (ninefold) refers to the greater outer heaven of the universe. The separate heaven of Earth itself was called the Hebdomad (sevenfold). Here the teachings are referring to the different levels of heaven as referred to in the Bible, the various different dimensions we have already talked about.

Thus it is that all the mystical orders initiated their followers by ‘degrees’ into their mysteries, each new degree signifying a new level of achievement of the knowledge of these ‘heavenly’ worlds, or dimensions.


Just as Noah saved various life forms from the Great Flood, so Lamech’s three sons, Jabal, Jubal and Tubal-Cain, are said to have preserved the ancient wisdoms of creative science, carved upon two stone monuments –the ‘Antediluvian Pillars’—antediluvian meaning ‘prior to the flood.’ One son was a mathematician, the second a mason, and the third a metalworker. Surviving the Great Flood by returning to his home planet, Hermes later returned in the time of Egypt as Thoth, the thrice-risen Master. It was Thoth who was said to have transcribed this sacred knowledge onto emerald tablets that were later inherited by no less a figure than Pythagoras.


If all the inventors, scientists and mathematicians we have looked up to throughout history did not exactly come by their wisdom wholly on their own, you will be able to understand what a lie the history is that we have been taught since our childhoods.


Our history is all one big repetition over and over again. And varies little from one country and one culture to the next. The Maya also had the same goddess Maya, mother of the gods and man, as in India. The veil of illusion said to be pulled over our eyes and that separates the dimensions is termed the Veil of Maya –because they knew how man could be trapped in Time.


The association of the sacred knowledge of the cosmos with an emerald tablet is also reminiscent of Wolfram von Eschenbach’s Parzival, the legend of the Holy Grail, in which the Grail is identified as a stone and likened to ‘an emerald jewel.’ Moreover an inscription from the emerald tablet of Hermes appears on some Temperance Tarot cards: ‘Visit the interior parts of the earth; by rectification thou shalt find the hidden stone.’


Through association with the enigmatic Stone, the Grail has been identified with alchemy—the science of concentrating vital currents and life forces. At the time of the Catholic Inquisition, alchemists were careful to veil their art behind symbols of metallurgy—claiming that they were attempting only to turn base metals into gold. In philosophical and metaphysical terms, the alchemists were rather more concerned with the transformation of the worldly person (lead) into a spiritually illuminated person (gold). Just as gold was tried and tested in the fire, so the human spirit was tried in the crucible of life—and the agent for this illumination was perceived to be the Holy Spirit.


The Guild of Masons who built Chartres and other French Gothic cathedrals were called the ‘Children of Solomon’. Hiram Abiff, the architect of King Solomon’s temple, was a hermetic alchemist –described as ‘an artificer in metals’. His ancient forerunner was Tubal-Cain (Genesis 4:22), the son of Lamech, and the teacher of all who followed. In Freemasonry, Hiram Abiff is identified as the ‘Son of the Widow’ –and in Grail lore, the constant epithet of Perceval is precisely the same.The original ‘widow’ of the Grail bloodline was Ruth the Moabite (heroine of the Book of Ruth) who married Boaz to become the great-grandmother of David. Her descendants were called Sons of the Widow. Boaz is the name given to one of the Two Pillars of Solomon’s Temple in Freemasonry, a coincidental analogy to the Antediluvian Pillars of Lamech? Or perhaps a veiled reference to the science and mathematics and the scientists and mathematicians who could rule the world as they did in Atlantis through their knowledge of alchemical Creation.

The underlying principle of Hermes Trimistegus was ‘As above, so below’, which denotes that the harmony of earthly proportion is representative of its universal equivalent – in other words, that earthly proportion is the mortal image of cosmological structure—the macrocosm being one and the same as the microcosm. From the smallest cell to the widest expanse of the galaxies, a repetitive geometric law prevails, and this was understood from the very earliest times.


From here on, as we progress through our study of the history of the planet, we shall trace the roots of Hermes through the ancient mysteries of Egypt, Israel, and the West, and with it, the essential power of Lucifer and his attempt to fulfill His promise to become as God of His own Universe, that in which we live, and which is now cordoned off from the rest of the Universe to stop exactly this from happening.Clow continues this theme from the exploration of her past lives:

“What are the realities of these four archetypes, which also remind me of the four angels of the Apocalypse?


“It is the ultimate taboo: the real truth about primordial control over the mind of man—control of the universe . . . I realize that I do not really possess courage. Then my heart shuts down and the eye can read me. . .This eye communicates to me that teachings from Atlantis have been filtered through many different locations. But the Atlantean teaching that I am supposed to encode in the temple during my life as temple priest in 700 BC is the news that Christ will incarnate from the Pleiades in AD 0... Powerful insights about our origins and development actually exist in the early records of Atlantis, but they are hidden from us because the Nibiruans, the creator gods, realized we could be controlled if we could be made to fear.


“But, alas, all the gateways to Atlantis are charged with fear! For example, in your time the historical records of Atlantis continuously presented to you for the last hundred years are very male oriented and technological. Your latest space shuttle for war research, created in part to make you fear the skies, is even called ‘Atlantis.’...History has been nothing more than the projection of fear on Earth.... You must remember that the experience of the original people of Earth has been continuously and extensively influenced by visitors from other realms... Your teachers from Nibiru and other alien cosmic sources have been so interwoven with the natural evolution of Earth that it is very difficult to remember the original resonance of the Earth or of yourself.”The Technology


Spica, in the constellation of Virgo, was the source of what Clow refers to as “Atlantean male technology.” Its star trainers were sent to Earth to help establish that technology here. The Masonic connection to the planet Spica and to its Atlantean colonies can be seen in the layout or alignment of the great Gothic cathedrals in Europe is to exactly that area of the constellation Virgo in which resides Spica.


The Atlanteans had many forms of advanced technology. They were, in truth, far more advanced in most ways than we are here in the United States today. This kind of advanced technology is evidenced by the spiral or concentric circle layout of their cities, designed to enhance the natural flow of the energies of the people and of the Earth to accommodate the gradual changes in the society and its population, and to allow for the most productive use of its land


It is on the three major types of technological advancement used by the Atlanteans that we wish to concentrate this section:

the use of crystals

the manipulation of genes and genetics

the construction of the buildings, in particular the temples

All of these technologies both were, and still are, being used to manipulate or control people in every aspect of their lives on this planet.


The problem in a nutshell was the scientists. Even back in Lemuria, when the politicians and the scientists got together, the difficulties began in earnest:

“The real trouble started when the Atlantean scientists took over... they thought of Earth simply as a colony—they refused to respect the knowledge of the original people.” (Clow)

In discussing the crystal technology, it is helpful to keep in mind that much of our advanced technology today is based on crystals—radios, television, satellites, computers, and lasers, to name just a few. Keep in mind too that even many of the military population are now being implanted with ‘computer chips’ instead of having the old-fashioned dog-tags for identification, much like pets are now being required to do in some states of the USA.


The story of the use of crystals to control people begins more than 45,000 years ago in Lemuria, where there were politicians who wanted to remain in office for life. The average life span was about 700 years at the time, so it is not surprising that those in important positions wanted to keep them. Their motivation would have been no different than what we have in today’s government, and ‘crystal implants’ became the ultimate punishment for ‘wrong’ political behaviour.


Scientifically advanced Lemuria and Atlantis had ancient records recording the principles of the soul and its awesome energy. The tremendous effect of an intangible, invisible thought upon the tangible, visible physical world was taught in their grade schools. Acupuncturists of today work on the principle that an invisible flow of energy when blocked, causes disease in a body. When released, the same energy will heal the body and keep it healthy. For healing purposes, the Lemurians and Atlanteans valued this knowledge and used it in conjunction with their energy soul charts.They knew that, when in the body, the soul emits a strong measurable energy at specific points. They knew each point had an effect upon their life. The Lemurian and Atlantean energy studies pointed out individuals with high energy flow as having incredible abilities. A high energy flow person could, with a little practice, have complete mastery of the physical laws. He or she could be a natural teacher, philosopher, healer, or leader. Given the opportunity, their natural charisma attracted followers. The higher energy was not necessarily an indication of good, it merely pointed to an ability. This is why Cayce says many of the people he did life readings for, misused their powers.With thought alone, high-energy souls (those created with the full complement of Light) could change the planet, change any government, or change anyone’s mind. These are the qualities so readily evident in George Lucas’s Jedi Knights in the Star Wars series of movies.


Things all began after a slave revolt similar to the later one of Spartacus against Imperial Rome. Instead of crucifying the unruly slaves, however, a politician hypothesized the possible use of a new crystalline invention designed for animals. Crystals were discovered at the time to have an effect on ferocious animals. A crystal implanted within an angry bull’s skull could be ‘programmed’ to send a calming energy to its brain. It permanently tamed the animal. It was a valuable agricultural invention, saving formerly dangerous domestic animals from premature destruction.


Crystals, the politician reasoned, could be thought programmed for almost anything. He knew the mind was comprised of pure thought. By limiting its ability to think, the person would subsequently also be limited. A limited mind, a decreased potential, would make most change extremely difficult. If a crystal could be programmed to calm animals, could it actually calm parts of a slave’s mind? Perhaps if implanted in potential trouble-making slaves, they would not try to overthrow their betters. That is how it all started in humans.


At first, it was the implanting of slaves and test-tube babies which they called “vat-babies”. It was reasoned at the time, that both were classified as animals, not humans, so it was all right to do implants. Pretty soon, however, the leaders started checking the energy flow of all new-borns, implanting all that might endanger the leadership of the time. Crystals were actually implanted by cutting into the soft tissue and placing them in strategic points within the body.


The nature of crystal programming is that a program continues until it is erased or removed. The Lemurian/Atlantean Control Devices were crystals implanted and programmed to limit and decrease potential. The programs created frustration and ineffectiveness. For as many as 40 percent of the population who still today carry in their etheric bodies the imprint of those crystals implanted in past lives, the programs were never erased and are still extraordinarily active. Mercury used during the implant surgery caused mental confusion.Combine the mercury and confusion with endorphins (a hormone secretion present in the brain in times of creative thought and in times of pain), the estrogen/testosterone levels, and a programmed crystal sliver, and you get an implant that would remain in the implanted person’s etheric body from lifetime to lifetime—even over 45,000 years. Added to all this are the problems surrounding physical cell memory and our own personalized subconscious programs from that life and every life since then.


Even though by now our Lemurian and Atlantean bodies are dust, the crystals buried within us did not lie dormant. Back in its natural environment, it resumed its natural physical growth pattern with the program merely waiting for us to incarnate into a body of the same sex as we had in the lifetime in which we were implanted.


The Lemurian and Atlantean crystals can be likened to a radio station and our body a tuned in, turned on radio. In this example the crystal’s program is the wavelength used in the radio; invisible, clear, strong. Our mind is accepting this program. Unlike the radio example, however, we also send and receive transmissions. Subconscious thought is transmitted by everyone. That transmission is invisible.Like the crystals, we, in turn, broadcast out our own programs. All minds send and receive invisible thought. What if the invisible thought is ‘everyone abuses me?’ The thought will attract people and situations to abuse the sender. If the subconscious thought is ‘I am successful,’ the thought will attract success. The attraction is the thought. Crystals were programmed thoughts of limitation.Our strongest natural abilities were programmed to be our weaknesses, causing great personal frustration each lifetime. It’s extremely frustrating knowing internally that our life really could be easier if we could only remember how to do it. Imagine a lifetime without limitations, without interference. That is the way life was designed to be.


These crystals that are still working in many of us today can be removed from our memory and our mind. The actual crystal systems can be found and their programs erased. By doing so, the crystals are removed. The systems have to be removed in the opposite order in which they were implanted. Those who have crystal implants know without being told by someone else that there is something wrong.Often when hearing about the devices, they will instinctively know to ask their inner-self, although the crystals are also programmed with self-defense mechanisms that elicit a strong sense of fear in the carrier when anyone hints at their existence or threatens their removal. If a person tries to exceed these programmed limitations the crystals were programmed to turn cancerous. This can be seen in the many successful figures who come down with strange or exotic maladies at the seeming height of their careers.


It is also true that this technology of manipulation did not just begin in Lemuria either. Many of the ‘starseeds’ sent to colonize the planet in the beginning were implanted by the leaders of their own world so that the starseeds would still be controllable, and would follow the agenda of their leaders. The convict ‘starseeds’ sent to the planet were particularly limited by these kind of programmed crystals as a part of their punishment, much like convicts today are often made to wear electronic ankle bracelets or collars.


The crystals implanted during the starseeding and the early Lemurian age were very large, about the size of a person’s thumb. There were many crystals to a system, and the technology of implanting them was very much more primitive—often a matter of hit or miss as it were. The crystals from the later stages of Lemuria were small slivers held together by programmed energy, and resembled a string of Christmas lights.


The Atlantean crystals were actually called ‘Master Crystals.’ They could be compared with our computer chip today, carrying hundreds of programs or limitations in just one crystal. It therefore only took one Master Crystal to do the work of many of the older ones. These Master Crystals were about the size of a credit card, only made of crystalline material, and were and are programmable from another dimension, even still today.


Some people are still be implanted today in certain kinds of ‘alien abduction.’ These vary in the type of implant being used. The small metallic implants so commonly found these days by doctors and shown on television shows, are simply a smokescreen for the deeper problem involved with these crystalline implants.


Barbara Clow has an example of one of her ‘memories’ from a past lifetime that directly addresses this issue, as well as many others we have been dealing with here with regard to Atlantis:

“From behind the scenes of male Atlantis I gained new insights into the great technological island with a crystal in the center that sank because of the human obsession with power and control.


“I see myself looking out from the inside of a metallic suit... to protect me from radiation. I wear it whenever I go inside the Atlantean photon laboratory... other parts of our kingdom have various names such as Eire, Poseidea, Khemit, and Maya. This particular island called Atlantis... sank during a great cataclysm about twelve thousand years ago.


“. . . “mutant gene 037”... simply explained these are DNA readouts of a mutant person located far away in Eire... the photon informs me that energy is being received by this being in Eire from his stellar source, Hizor—a star called Thuban in later times.

“One thing I do feel is anger. There are big areas of my body where there is no energy, but there is too much energy in my liver. I am angry about the central source and angry about my conditioning... They have even conditioned me to deal with my anger! Every move I make is angry; it is the only way I can do this work. And if I quit, I am conditioned to die of cancer before I cause any trouble.


“All of us have been conditioned like laboratory animals. As for me, I was first conditioned by television. I watched it for hours as a child. The sex and violence caused strong destructive feelings. Later, the educational system taught me that spiritual feelings are imaginary. Then when I studied to be a scientist, I was conditioned to fear anything nonscientific—anything on the Earth that is not controlled.


“I also learned that women are irrational, weak, and destructive. In fact, if you want to know about it, I was conditioned to hate women... When I was unhappy and upset in my twenties, I was given tranquilizers and stimulants and tapes were prescribed to help me feel good. But the tapes contained subliminal messages that taught me to fear my own feelings... Now I am bored.


“...part of the original conditioning was erasure of cultural memory. . . Under orders from Hatonn, the scientist king of Atlantis, we broadcast a program through the central crystal to everyone on the planet that prevented them from being able to remember their own stories... Hatonn believed that if all individual “units” were stripped of their person; meaning—their story in time, the myths of their ancestors and memories of Earth—they could be encoded with pure stellar information...”

Clow’s work here agrees that the purpose of the modern New World Order is to destroy the basic root understanding of life that each person on earth naturally possesses within them.


Most sources on Atlantis speak of the later times before its final destruction when crystal technology was used to power the continent. Here is an example of how the crystals were also used to power the transportation system, much as I remember from my own experience how the Anasazi also powered their ‘roadway tubes’.

“Let’s talk about the transportation systems in Atlantis. Much of how the populace was moved from one point to the other took place in crystal chambers. When they entered these crystal chambers their molecules were transferred from one crystal chamber to another crystal chamber. There were no transportation systems, as we know them today. There was intergalactic space travel. While there was physical spacecraft, often the travel was by energy transference. Remember that Atlanteans were the masters of energy. They understood energy as it has never been understood on this planet before or since.”

Cayce reported that the ‘initiates’ of Atlantis (reading #440-5; 1933) engineered and manipulated precious power crystals for the production of galvanic and spiritual energies. The crystals were so potent that they were in large part responsible for the Atlantean’s advanced technology. Later in Atlantis history, when crystals were improperly used, they contributed to the final destruction of the island-empire.


These crystals were housed in an oval temple, the roof of which rolled back to admit light from the sun and stars which activated the ‘white fire stones.’ During Roman times the Druid priests told Julius Caesar that the Gauls believed their ancestors came to Europe unremembered millennia before from the ‘Isle of Glass Towers,’ long drowned in the Atlantic, ‘far-off Iberian shores.’ These ‘glass towers’ would be the central crystal temples.


The early 2nd century Ad Lucian of Samosota, in his history Vara, described a large highly civilized island-city that sank into the Atlantic “ages before our own.” But before it disappeared forever beneath the waves, one of its outstanding features was a ‘crystal building.’


The old Irish Voyage of Maildune contains a description of Atlantis which, detail for detail, is very close to Plato’s account, but it contains this additional piece of information: the inner wall of the great island palace Maildune visited was profusely decorated with crystal. This inner wall, according to Plato, surrounded the Temple of Poseidon, the Atlantean Holy-of-Holies, which again is reminiscent of Cayce’s life ‘readings.’


One of the most outstanding features of the crystal technology that the Atlanteans possessed was what Kryon calls the Temple of Rejuvenation. Not only were the crystals used for control, but also for practical purposes as well, in this case for healing.


The Temple of Rejuvenation was the building where humans were repolarized! Most of the walls were made up of a composition of material which could not be magnetized. Some of this composition was a mixture of crushed crystals. The process involved the repolarization of the body using an idea common around the world of the sacredness of the four directions in combination with the power and potency of doing things in threes.


Within the sphere of the room where this took place, there was the idea of rotation within rotation, for it was the motion which was the catalyst for the magnetics which did the actual polarization. Contained in the spire below the room were mechanics that match the ones contained in the spire above, and worked together to facilitate the workings of the balancing engine.


Kryon comments that nowhere in our “modern” medical facilities do we find anyone who is measuring the polarity of our organs and our magnetic balance, let alone adjusting it (although this is rapidly beginning to change). This technology which was so commonly known in Atlantis, he says, is essential to our well being and overall health, and only recently have people become aware of the danger as well as the benefits of electro-magnetic fields influencing their bodies.

“How can your scientists miss this when they can measure the electricity of your muscles, and your brain?... and when they can map the wiring of your body and see the results of synapse in your biological thinking? All this is magnetics!... The polarity of your human body is a “handshake” to the polarity of the Earth... Each organ has its own polarity, which is interactive with the organ next to it... there are two kinds of polarity: there is absolute, and relative. The absolute polarity is like a dipole, that is to say that the positive and negative alignment remains the same regardless of the physical inclination of the human. The relative polarity is that kind of polarity which changes with the inclination of the human. Two of the main organs have relative polarity: The human skin, and the brain. All polarized organs will respond to the polarity of the planet, and the relative ones will also respond to the physical inclination of the human... It (polarity) is measured through the fingertips.”

A computer program has recently been invented that when hooked to the fingertips displays the entire ever-changing electro-magnetic aura of the entire body, much as Kirlian photography takes a snapshot of it.

“The direction of motion has purpose... spinning to the left (counterclockwise), above the equator, or zero parallel, this is a gentle nudge for your polarity... It is good for health, and retains balance. Above the zero parallel, a right movement (clockwise) is for healing... for there is more energy developed through this right spin direction. What I am telling you now is opposite for those on the bottom... as you view the Earth on your maps, below the zero parallel.


“Your aura is the sum and difference of the polarity, and changes with the balance and health of the individual... Above and below the zero parallel, it works not necessarily because of the rotation of the planet, but because above the zero parallel there is a positive influence of the giant dipole, and below is the negative influence... Consider the human being to be polarized... use both hands on both sides of the human. Top and bottom... front and back.”

This is very much resembles what the Noah-like figure said to Gilgamesh in The Epic of Gilgamesh:

“I will reveal to thee, Gilgamesh, a hidden matter, a secret of the gods I will tell thee. Everlasting life is attained not by being immortal—it is attained by staying young forever!”

And what Gilgamesh saw at the time was,

“an enclosure of the gods wherein there was a garden; but the “garden” was made up entirely of artificially carved precious stones:“All kinds of thorny Prickly Bushes were visible, blooming with gemstones; Carnelian bore fruit hanging in clusters, its vines too beautiful to behold. The foliage was of lapis lazuli; and grapes, too lush to look at, of . . stones were made.”

The partly damaged verses go on to list other kinds of fruit-bearing trees and the variety of precious stones—white and red and green—of which they were made. Pure water ran through the garden, and in its midst he saw “like a Tree of Life and a Tree of... that of An-gug stones were made.”


So the experience Gilgamesh was having was much like that of seeing some version of the Atlantean Temple of Rejuvenation. This was a way for the alien ‘gods’ to keep youthful in the very dense vibrations of this planet.Even though the planet was of a higher vibration at the time of Lemuria when the average life span was 700 years, toward the end off Atlantis it was very near to becoming fully 3rd dimensional—a very dense level indeed for our off-world ‘visitors.’

“When you understand how to use energy, when you understand the vibrational form of energy, you are totally unlimited. There is nothing you cannot achieve once you understand energy and the vibrational form of energy. There is not anything you cannot create. Atlantis became the Mecca of that understanding. Atlanteans became superior in their knowledge to those beings that had established Atlantis. Those that founded Atlantis left behind enough knowledge that the great human resourcefulness of the human soul, was able to evolve very quickly. When humanity is not diversifying your energies with conflict, you have no idea of how superior your ability of creativity is nor how far reaching your possibilities. We would say to you, “You have not been willing to give up your own inner conflict let alone the conflict in your world and therefore you are not aware of your own greatness.”Atlanteans did not experience conflict in their Golden Age they came to be masters at understanding and using energy. Others no longer came from distant galaxies to help the Atlanteans, but rather they came to learn from this great culture. The Atlanteans developed the technology that brought beings from all through the galaxy to Atlantis. Many had not developed the technology to travel to Earth. The Atlanteans had the technology to bring them here. Atlanteans became the superior masters of their time and gods of the universe, so to speak. They were known for open-armed embracement of all things. They became known for understanding of life. They were also known for their beautiful Healing Temple. We do not have the words to convey to you the beauty, the power and the simplicity of the Atlantean Healing Temple.”

This idea of a temple where beings could rejuvenate themselves is also repeated in The Egyptian Book of the Dead where the Pharaoh must go in search of the Tree of Life and the Water of Life in a garden much like that described by Gilgamesh, though in less detail. All these places in truth are simply large crystalline genetics regenerators. The Great Pyramid had similar properties when once it was crowned with its capstone of crystal and insulated by its limestone facing.


Much like a hand-held version of this crystal regenerator was the item used on Inanna in another legends of the gods from about this same time, one retold by Zecharia Sitchin: After getting the lifeless body of Inanna, “upon the corpse they directed the Pulser and the Emitter”; then sprinkled her body with the Water of Life and gave her the Plant of Life, “and Inanna arose.”


Drinking water in which crystals have been ‘soaked’ is a very common way of ingesting crystal energy, much like the idea used to create homeopathic remedies.


Alexander of Macedonia, who claimed to be partly divine and claimed a right to Immortality, went to Egypt in 332 BC especially to consult the Oracle of Amon at the oasis of Siwah about his divine parentage. There he goes to seek the Well of the Water of Life , and when he finds it, it was “inlaid with sapphires and emeralds and jacinths.” These are exactly the kinds of ideas that made precious stones precious.


Just as radiation can destroy or mutate genetics, so too can crystal energy rejuvenate DNA, the genetics of the body, and the organs. As we shall see later on, another major element of human history which has had a great effect on the field of human genetics and the progress of civilization is the incidence of the planet’s periodic pole shifts. Much of the encoding on the DNA is electro-magnetic, just as are the thought processes of the brain. When the Earth’s magnetic poles shift, as they have been recorded to do, much of human memory and its DNA encoding can be lost. When this happens civilization returns to a state of veritable ‘savagery’ in terms of what it knows and can do, just as hypothesized by Churchward. This explains what The Nine have to say about needing to re-encode or re-imprint information that has been lost for one reason or another in trying to upgrade humanity.


The Atlanteans were well-versed in all these fields. They were not the only ones on the planet at that time to be manipulating the genetics of the races and holding the population in virtual slavery, however, as we shall see when we deal with the Anunnaki of Ancient Sumeria.


Again, Clow describes the Atlantean use of genetic manipulation:

“I, Alcior, am an Atlantean stellar being . . . I am a carrier of the blood of the stars—one of the pure stellar beings who traveled here from outer space. As for the earth-born people, some are indigenous while some are mutants spawned by “stellar implantation.” ...from their central genetics laboratory in Atlantis, we stellar beings bred ourselves with Earth beings. Stellar sources mixed with Earth creatures have varying offspring. In this photon laboratory, I study how the stellar imprint affects the Earthling. We tell the people that we are doing this in order to eliminate disease, but the real reason we are doing it is to gain control of the Earth.


“...the only way extraterrestrials, such as myself, can understand humans is by means of decoding human DNA.... The Atlantean project is to assist in the process of the stellar encodement of humans... In other words we read the cosmic evolutionary cycles through humans on earth!... we need this information in order to determine the stability of Earth in the Solar System—particularly so that we can evacuate Earth at certain times... That is why we first came to Earth three hundred thousand years ago... For example, a photon from the star Aldebaran contains information on the functioning of Aldebaran consciousness. It is very musical, very mathematical, very harmonic, and very powerful for the right hemisphere of the human brain.


“When the crystal is charged, all of the mutants will move into “stellar fusion.”... Mutant Earthlings will fuse with the powers of their own original stars, we will live on Earth when we want to, and the rulers of Atlantis will control it all.”

The Atlanteans had great powers to manipulate energy of all types. In their experimentation with the weather they even caused storms on the planet that they did not understand. They also had aircraft and could fly, an example of these flying machines can be found carved into the pillars of a room in the Great Pyramid in Egypt which is closed to the public. Much like modern man and his electrical appliances, however, they grew lazy because all they had to do was just take the energy and do whatever it was they wanted to do.As Kryon says, Atlantis had some of the highest channeled science ever known to mankind, existing right next to slavery. According to Clow, it is then that they became obsessed with power and “committed the great sins.”
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

 Poruka Poslao: 05 Feb, 2011 22:34 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

cITAT:

" It is on the three major types of technological advancement used by the Atlanteans that we wish to concentrate this section:

the use of crystals (1)

the manipulation of genes and genetics (2)

the construction of the buildings, in particular the temples (3)

All of these technologies both were, and still are, being used to manipulate or control people in every aspect of their lives on this planet. " (4)

PAŽNJA NA TAĆKI 4!

Što sam izprićao o masakru kojeg su napravili zmajevi na našu jatu letaća? I zašto?

I na Rtanju su živeli Zmajevi u jamama i još ima tragove od njih tamo - to su one špilje koje liće na lobanju: pošto bili su ćuvari znanja od Orionaca (ne Sirijana; ima prvo zvezdano seme (star seed) i drugo pokolenje, crni pripadaju drugom pokolenju a ne prvom izvornom svetlom i visokom, koji nasledniki su jedna grana Nordijanaca, koje nekvi pogrešno tumaće sa zemaljskim Nors ljudima).
Ali rekao sam i to, da sam ja ostao živ (i ako nebi, pitanje jeste ako bi preživeo onaj bataljon od zmajeva ako bi ja pokazao svoje oružje...) I zmaji su znali, da slobodu duše nije moguće ubiti, ali mogli su da unište one koji su samo dozvolili da zarobljavaju svoje duše i tako su dobili pravednu nagradu, oni su samo izpunili kozmićki zadatak (balans).
 Nazad na vrh »
Dreammer
Gost

 Poruka Poslao: 06 Feb, 2011 00:14 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

@Vera Bojićić:
http://www.objave.com/phpBB2/viewtopic.php?p=99615#99615

Ovaj post je izmenjen!
Možete pogledati prethodne verzije...
 Nazad na vrh »
Mystic_Storm
Hodočasnik


Pridružio: 01 Jun 2009
Poruke: 800
Lokacija: Kragujevac

 Poruka Poslao: 13 Mar, 2011 22:47 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mitska Atlantida otkrivena na jugu Španije
KADIZ - Tim američkih naučnika tvrdi da postoji mogućnost da su u blizini južne obale Španije locirali mitski grad Atlantidu, metropolu za koju se veruje da ju je pre više hiljada godina potopio ogromni cunami.

Kako bi razrešili dugogodišnju misteriju, naučnici su proučavali satelitske snimke i južno od Kadiza otkrili ono za šta veruju da je antički dominion poznat kao Atlantida.U centralnoj Španiji otkriveno je nekoliko čudnih "memorijalnih gradova" građenih po uzoru na Atlantidu, a pretpostavlja se da su ih izgradile izbeglice koje su se uspele spasiti od razornog cunamija.Tim arheologa i geologa 2009. i 2010. godine koristio je radare, digitalne mape i podvodnu tehnologiju kako bi analizirali ovo područje.* Debate o tome da li je Atlantida zaista postojala vode se hiljadama godina. Platonovi "Dijalozi", koji datiraju iz 360. godine pre nove ere, jedini su poznati istorijski dokumenti sa informacijama o tom gradu. Platon je napisao da je ostrvo Atlantida "u jednom danu i noći nestao u dubinama mora".

Iako se ne može sa sigurnošću tvrditi da je ovo Atlantida, vođa naučnog tima profesor Univerziteta Hartford Ričard Frejd rekao je da ga memorijalni gradovi uveravaju da je taj grad zakopan u blatu u blizini južne obale Španije."Pronašli smo nešto što niko dosad nije. To nam daje kredibilitet, a arheologiji mnogo više smisla", rekao je Frejd Rojtersu.Grčki filozof Platon pisao je o Atlantidi pre 2.600 godina, opisujući je kao "ostrvo smešteno ispred Heraklovih stubova", kako se Gibraltarski moreuz zvao u antičko doba.Koristeći njegove opise mape Atlantide naučnici su se fokusirali na spoj Atlantika i Mediterana, kao lokaciju na kojoj se najverovatnije nalazi ta izgubljena civilizacija.Frejd kaže da su u to vreme cunamiji vrlo dobro dokumentovani, tako da se zna da je jedan od najvećih, noseći talase visine desetospratne zgrade, pogodio Lisabon u novembru 1755. godine.Eksperti planiraju dalja iskopavanja na mestu na kojem veruju da se ona nalazila, ali i oko 200 tajanstvenih gradova na španskom kopnu.

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/241148/Mitska-Atlantida-otkrivena-na-jugu-Spanije
_________________
Nikada nisam bio siromašan ali sam bio bez novca. Biti bez novca je prolazno stanje, biti siromašan je stanje duha.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Bojan71
Tragalac


Pridružio: 30 Apr 2011
Poruke: 127
Lokacija: 7D

 Poruka Poslao: 04 Maj, 2011 22:10 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ATLANTIDA

Iz Kasiopejskog Materijala

5.10.1994.
P: U kojoj zemlji je živeo Noah/Utnapishtim, na kojem kontinentu?
O: Atlantida.

…P: Ko je sagradio Veliku piramidu ( Great Pyramid, prim. prev. )?
O: Atlantiđani.
P: Koje godine je sagrađena?
O: Pre 10643 godina.
P: Zašto je sagrađena? Za što je služila?
O: Hvatala je kosmičku energiju.
P: I za što je ta energija služila jednom kad je bila "uhvaćena"?
O: Mnoge stvari. Moć, transport, lečenje, kontrola misli, klimatizacija,...itd.
P: Ko je sagradio Sfingu?
O: Isto.
P: Da li je Sfinga bila sagrađena u isto vreme?
O: Da.
P: Zašto je napravljena Sfinga? Koja je njena svrha?
O: Hram.
P: Da li su zapisi zakopani ispod Sfinge?
O: Da.

7.10.1994.
P: Od kuda su Baski ( Basques prim.prev. ) došli?
O: Atlantida.
P: Da li je njihov jezik, jezik Atlantiđana?
O: Izveden.
P: Koji su pre bili, Sumerani ili Egipćani?
O: Sumerani.
P: Od kuda potiču Egipćani?
O: Atlantida.
P: Koji su pre bili, Sumerani ili Atlantiđani?
O: Atlantiđani.
P: Da li su Sumerani napredna civilizacija koja je bila isto kad su bili i Atlantiđani?
O: Posle.
P: Da li su Atlantiđani išli u Sumeriju i posle u Egipat?
O: Putovali.
P: Atlantiđani su putovali u Sumeriju?
O: Da.
P: Da li su napravili predstraže u Sumeriji?
O: Da.
P: Tada su većina Atlantiđana preselili u Egipat kad je Atlantida uništena?
O: Da. I drugde.
P: Gde su još otišli Atlantiđani?
O: Amerike. Inke. Azteci. Maye. Hopi pleme. Pima pleme.
P: Od kuda su došli Židovi?
O: Atlantida.

9.10.1994.
P: Možete li nam reći o 6 milijardi ljudi na planeti za vreme Noah-ovog potopa. Gde je
živela većina ljudi?
O: Atlantida.

2.11.1994.
P: Od kud potiče Sanskritski jezik?
O: Atlantida.
P: Kad su Arijci doneti ovde, da li su doneti u Atlantidu?
O: Ne. Arijci su bili drugačiji od Atlantiđana.

20.10.1994.
P: Želeli bi znati od kuda potiču Cigani?
O: Spojeni geni. Robovi mračnih snaga.
P: Ko su te mračne snage?
O: Iste.
P: Kao?
O: Bratstvo.
P: Da li se to Bratstvo sastoji od Lizzarda i raznih ljudi?
O: Da.
P: Ako su Cigani bili genetski napravljeni, od koga su nastali?
O: Vanzemaljska rasa, humanoidna, i Atlantiđanskih lenjih radnika.
P: Što su bili lenji radnici Atlantiđana?
O: Robovi kontrolisani kristalom.
P: Zašto su Cigani ostali toliko vezani? Da li je to genetski programirano?
O: Da. I umna kontrola.
P: Tu su legende o bićima polu-ljudi, minotauri, centauri,...itd. Da li su takva bića bila
stvarna?
O: Eksperimenti znani kao zveri u Atlantidi. V. je delimično Ciganka. Skriva to.
P: Da li ona to zna?
O: Nekako.
P: ko je sagradio grad Baalbek?
O: Antereanci i rani Sumerani. Mislili smo Atlantiđani. [ Tko su Antereanci? - Laura
zapisala ]
P: Koji je razlog za tako enormne proporcije te građevine?
O: Divovi.
P: Ko su bili divovi?
O: Genetski trud da se rekreiraju Nefili ( Nephalim, prim. prev. ).
P: Da li su Atlantiđani i Sumerani uspeli rekreirati Nefile?
O: Ne.
P: Zašto su sagradili taj veliki grad?
O: Razlozi odugovlačenja.
P: Rezultati njihovih napora su bili spori?
O: Da.
P: Zašto su napravili tako veliki grad?
O: Očekivanje uspeha.
P: Zašto bi se neko složio i napravio grad s proporcijama Baalbek-a u očekivanju
genetskog projekta za koji treba toliko godina da se ostvari?
O: Projekt je bio gotov za samo 3 godine. Ubrzan je rast koristeći nuklearnu replikacijsku
proceduru. Zato nije uspelo.
P: Zato nisu uspjeli, zbog ubrzanja rasta?
O: Nisu propisno odredili.
P: Koje tehničke sprave su koristili za rezanje kamenja i njihov transport?
O: Fokusiranje zvučnog vala.
P: Šta se desilo što je zaustavilo ili prekinulo izgradnju toga grada?
O: Prvo pojavljivanje Venere i njen prolaz.
P: Koje je godine taj projekt stopiran?
O: 3218.g. p.n.e.

…P: Šta su Atlantiđani napravili da su navukli tu karmu na nas, da su Sivi i Lizzardi...
O: Obožavanje i služenje sebi u krajnost.

22.10.1994.
P: Zecariah Sitchin iznosi da je piramida izgrađena kao stalan obeležavajući sistem da bi
se navodio solarni sistem, da li možete komentarisati tu ideju?
O: To je netačno. Piramide su bile izgrađene kao energetski akumulatori i prenosni uređaji. Njih su napravili sledbenici od onih koje vi zovete Atlantiđani, koji su naravno, vaši starosjedioci u duhovnom smislu. One nisu bile izgrađene da budu oznaka za bilo šta.

16.11.1994.
P: Da li je Atlantida srušena u seriji destrukcija?
O: Da.
P: Koliko kataklizmi?
O: Tri.
P: Da li je te kataklizme uzrokovao isti izvor?
O: Ne.
P: I rekli ste da je "Noahov potop" bio priča o finalnom potonuću i uništenju Atlantide?
O: Da.
P: I šta je to uzrokovalo?
O: Venera.
P: Mislim da ste rekli da je uzrokovao Martek ( Mars )?
O: Da.
P: Pa, kako je onda to mogla uzrokovati Venera ako je to uzrokovao Martek?
O: Venera je također "uzrokovala" Martek.
P: Rekli ste da je Zemlja u to vreme bila okružena vodenom izmaglicom, tačno?
O: Da.
P: I kad je Mars došao i prepunio zemljinu atmosferu s vodom, izgledalo je kao potop, tačno?
O: Blizu.
P: Kad je Venera ušla u sunčev sistem?
O: Otprilike ( pre ) 80000 godina.
P: Koliko je bliskih prolaza kraj Zemlje napravila Venera?
O: Sedam.

19.11.1994.
P: Tko je napravio građevine na Marsu?
O: Atlantiđani.
P: Dakle, Atlantiđani su imali sposobnost putovanja među planetama?
O: Da. Sa lakoćom. Atlantiđanska tehnologija čini vašu da izgleda kao u eri Neandertalaca.
P: Za što su koristili te strukture?
O: Tačke energetskog transfera za kristalnu moć/simbolizam kao građevine ili statue.
P: Na koje statue mislite?
O: Primer je lice.
P: Koju moć su kristali skupljali?
O: Sunčevu.
P: Da li je bilo neophodno za njih da sakupljaju snagu iz centrala na Marsu i Mesecu?
Da li je to povećavalo njihovu moć?
O: Nije neophodno, ali nije neophodno ni da vi imate milione dolara, također. Vidite vezu? Atlantiđani su bili gladni moći kao i vaše društvo za novce.
P: Da li je akumulacija te moći ono što je uzrokovalo njihov pad?
O: Da.
P: Da li su izgubili kontrolu nad tom energijom?
O: Nadjačalo ih je na isti način kao što će vaši kompjuteri nadjačati vas.
P: To je isto za njih da su dobili život i svoju inteligenciju?
O: Da.
P: Mislite, te kristalne strukture su oživele, takoreći?
O: Da.
P: I onda šta su učinile?
O: Uništile Antlantidu.
P: Ali mislila sam da je Atlantida uništena radi bliskog prolaza drugog tela iz solarnog sistema?
O: Bila je oštećena, ali se oporavila.
P: Dakle, Atlantida je bila uništena bliskim prolazom Marsa ili čega god, i tada se oporavila od te štete, tačno?
O: Deo od mase zemlje je bila uništena, ali ne sva.
P: Dakle koliko je posebnih uništenja Atlantida pretrpela?
O: Tri.
P: Jedno je bilo uzrokovano bliskim prolaskom Marsa?
O: Da. I kometa.
P: Da li su Mars i komete bili vezani interakcijom?
O: Da.
P: I drugo je bilo uzrokovano čime?
O: Venerom.
P: I treće i finalno uništenje je prouzrokovalo šta?
O: Kristali.
P: Da li su kristali još uvek aktivni?
O: Bermudski trougao.
P: Mislila sam da je to mit?
O: Nije.
P: I šta radi taj kristal? Da li je neprestano aktivan?
O: Ne. Nepravilno.
P: Da li je još uvek aktivan u smislu da je svesan ili da je osećajan entitet?
O: Ne.
P: Šta ga aktivira?
O: Mnogi faktori.
P: I kad je aktiviran, šta on radi?
O: Transdimenzionalni prozor ostavlja otvorenim.
P: Recimo da osoba plovi kroz Bermudski trougao i prozor je ostao otvorenim i ti ljudi koji
prolaze kroz njega ili su uvučeni, ili tako nešto, u kojem stanju će se oni naći?
O: Nešto slično kao zaustavljena animacija.
P: Da li će oni biti svesni svojeg stanja zaustavljene animacije ili će njihova svest također biti zaustavljena?
O: Ili - ili.
P: Da li ostaju u tom stanju zauvek, ili se vraćaju iz toga, ili izađu negde drugde?
O: Neodređeno. Sve je moguće. Ista stvar se desila onima koji su sudelovali u Filadelfija
eksperimentu.
P: Ako je individua došla u to interdimenzionalno stanje zaustavljene animacije, da li to znači da je tamo zaglavila zauvek?
O: Možda.
P: Mogu li oni i ne umreti, to želite reći?
O: Njima se to može činiti nešto kao čekanje milione godina.
P: I niko ih ne može spasiti iz toga ili nema uopšte načina da se oni od tamo oslobode?
O: Zašto mislite zašto su ti mornari bili beznadno ludi?
P: Osim kristala u Bermudskom trouglu, ima li drugih još aktivnih?
O: Da.
P: Da li vlada zna za njih?
O: Polu.
P: Gde su ostali locirani?
O: Oko Japana; u Brazilu; na Uralu, Rusija; Severni i Južni pol.
P: Ima li još aktivnih na Mesecu i Marsu, također?
O: Da.
P: Da li su odgovorni za neke od potresa, kao one u Japanu?
O: Da.
P: Ako je jedan kristal nađen i tehnologija otkrivena, i drugi je nađen, da li to povećava snagu...
O: Da vam odgovorimo na ovaj način: Ako bi Neandertalac našao Boing 747, da li bi
znao kako ga koristiti?
P: Koje su bile fizičke dimenzije tih kristala i da li su bili izrezani ili prirodno nađeni?
O: Varira. Bili su sintetički.
P: Bili su izrađeni?
O: Da.
P: U njihovom oblikovanju, koja je bila generalna konfiguracija?
O: Piramidalna.
P: Da li je to bila apsolutna piramida sa istim proporcijama, recimo kao i Velika Piramida u Gizi?
O: Blizu.
P: Kolika je bila najveća, od baze do vrha?
O: 5000 stopa.
P: Koja je bila prosečna visina?
O: 500 stopa.
P: I ona koja je bila visoka 5000 stopa, da li još uvek egzistira?
O: Da.
P: Gde se nalazi?
O: 380 milja istočno od vas?
P: Pre nekoliko godina pilot je izjavio da je video piramidu u vodi blizu toga...
O: To je samo vrh koji izlazi iz dna okeana. 90% je ukopana.
P: U meditaciji, videla sam kristale koji su izašli za vreme Zemaljskih promena. Da li će se to dogoditi?
O: Da.
P: Kako se taj kristal nije uništio ili slomio za vreme potonuća Atlantide?
O: Vrlo jak. Atomska bomba ga nebi raznela. Lanac termonuklearnih eksplozija apsorbovao bi se u kristal i preneo u čistu energiju. To je veza sa funkcijom zašto je dizajnirana.
P: I što bi se tada dogodilo?
O: Disperzija ( širenje ) energije ako se pre toga nebi fokusirala kao što su dizajnirali Atlantiđani.
P: Gde su dobili tu tehnologiju?
O: Oni su je razvili.
P: Oni su to smislili za sebe?
O: Da.
P: Da li su imali veze s nekim vanzemaljcima?
O: Da.
P: Da li su dobili bilo kakvu pomoć od tih vanzemaljaca?
O: Da.
P: I koji su to vanzemaljci bili?
O: Lizzardi.
P: Koju vrstu snege/frekvencije su koristili ti kristali?
O: Celi pojas ( full range, prim.prev. ).
P: Koliko je kristala otkriveno od vlade u celome svetu?
O: Svi.
P: Da li pokušavaju koristiti ih?
O: Beznačajno.
P: Da li pokušavaju?
O: Možda.
P: Da li su zato odustali od Meseca i stopirali space-program ( istraživanje svemira )?
O: Ne. Vlada ne razume tehnologiju.
P: Da li su odustali od svojih aktivnosti na Mesecu?
O: Neodređeno.
P: Da li su kristali na Marsu razlog zašto oni tako jako žele na Mars?
O: Da.
P: Radi kristala ili radi onoga što je pohranjeno u građevinama?
O: Niti jedno.
P: Zašto žele doći na Mars?
O: Istražiti.
P: Da li su u vrhove ljudskog društva svrstane sve budale koje tako izgledaju?
O: Subjektivno.
P: Možemo li koristiti te kristalne oblike da bi generisali električnu struju?
O: Moguće i to se već napravilo.
P: Da li je komplikovano?
O: Da.

26.11.1994.
P: Glede tih zemaljskih promena, Edgar Cayce je jedan od najfamoznijih skorih
prognostičara, velik broj predskazanja koje je on napravio su kriva u smislu njihovih
ispunjenja. Na primer, prognozirao je da će se Atlantida izdići 1969., ali nije, iako su
izvesne strukture otkrivene na obali Biminija za koje se smatra da su jedan od mnogih
ostataka Atlantide. To je očito izašlo iz peska tada.
O: Primjer jedne forme simbolizma.

10.12.1994.
P: Da li su Atlantida i Lemurija bile najstarije civilizacije na Zemlji?
O: Ne.
P: Koje su napredne civilizacije bile pre Atlantide i Lemurije?
O: Mnoge.
P: Da li je bilo drevne napredne civilizacije locirane u području koje sad zovemo Antarktik?
O: Da.
P: Kako se zvala ta civilizacija?
O: Gor.
P: Kakvi su individualci živeli u Gor-u?
O: 18 stopa visoki.
P: Da li su bili humanoidni i da li su izgledali poput nas?
O: Blizu.
P: Da li su imali muške i ženske, kao i mi?
O: Da.
P: I da li su imali mogućnosti putovanja svemirom?
O: Nisu imali interesa.
P: Ima li ostataka tamo od te civilizacije?
O: Da.
P: Da li oni naseljavaju samo Antarktik?
O: Ne.
P: Oni naseljavaju čitav svet?
O: Blizu.
P: Ima li nekih u Floridi?
O: Ne.
P: Gde bi mogli naći ostatke?
O: Južna Amerika.
P: Gde u Južnoj Americi?
O: Amazona. Drevna legenda Amazonskih stanovnika.
P: Da li naši znanstvenici znaju nešto o tome?
O: Da.
P: Da li ima ostataka od Atlantide i Lemurije?
O: Da.
P: Da li naši znanstvenici znaju nešto o tome?
O: Da.
P: Da li drže informaciju zbog razloga?
O: Da.
P: Imaju li namere reći o tome?
O: Ne.
P: Imaju li pohranjene ostatke od njih?
O: Da.

18.3.1995.
O: U korist Brad-a, građevine na Marsu su Atlantiđanske, a neke su na Mesecu od
drugih, od E.T.-a. ( vanzemaljaca )
P: S: Da. Edgar Cayce je rekao da su Atlantiđani išli na druge planete...
O: Da. Relativno vrlo lako kao što bi vi preleteli avionom u Atlantu.

7.5.1995.
P: Pa, moje mišljenje na tu čitavu stvar je da su Sumerani i Armorijci bili Atlantiđani koji su stvorili lokale na svojim prostorima kad je Atlantida potonula.
O: Dobro, sad idite s time.
P: Mogla bi reći da se može isto reći i za White Horse ( Bijeli Konj ) u Uffington-u, u
Engleskoj?
O: Da.

24.9.1995.
P: Koje genetske strukture su bili Atlantiđani?
O: Oni su bili iste kao i "Indijanci" ( drevni amerikanci ).

31.5.1997.
O: Atlantida je bila samo jedno područje na kome je živela jedna napredna civilizacija
koja se sastojala od 3 rase ljudi koji su naseljavali različita područja te ogromne ostrvske
imperije, koja je sama prošla kroz 3 inkarnacije u periodu koji je trajao preko 100 hiljada
godina, po vašem načinu merenja vremena.
P: Te 3 rase su bile Kelti... a tko su bili drugi i treći?
O: Ili Kantekijanci.
P: Da li su se Kantekijanci razlikovali od Kelta?
O: Samo u smislu dugogodišnjeg rasnog i genetičkog mešanja.
P: Znači, na Atlantidi su živjeli Kantekijanci i ko još?
O: Rasa koju bi ste vi zvali “Nativni Amerikanci” i treća, koja više ne postoji i koja je
bila slična australijskim aboriđanima, ili onima s Gvineje, samo što su imali nešto svetliju boju kože.
P: Da li je ta treća grupa bila uništena od strane druge dve?
O: U jednoj od 3 kataklizme.
P: Paranthas. Ko su bili Paranthasi?
O: Nacija rase koju smo upravo spomenuli.
P: Znači, Paranthas su bili pradavni preci današnjih australijskih Aboriđina?
O: Da, I uporedite ih sada s narodima Indije, Pakistana, Šri Lanke, Australije, I Nove
Gvineje, imajući na umu genetičko mešanje I razređivanje.
P: Da li su Vede pisali Paranthas ili Kelti?
O: Potomci Parantha naroda, prema "božanskim uputama."
P: T objašnjava MNOGO. Upravo sam razmisljala o onom drugom danu. Ako su ovi ljudi u Indiji povezani sa Keltima, kao što filolozi hoće da mi verujemo, na osnovu korena reči, ne postoji način na koji ja to mogu razumeti, jer oni UOPŠTE NISU kao i oni u bilo kojem smislu. Mi pričamo tu o rasi koja je "uslužna i poslužna" i skrivena i ponizna i uopšte nisu kao Kelti. Tako su bizarno drugčiji! Dobro, Čini mi se da ste rekli kako se taj nuklearni rat dogodio pre nekih 50 hiljada godina. Znači, imamo Atlantidu sa njene 3 rase, I Kelte svuda unaokolo…da li su Kelti
pobedili Antlantiđane?
O: Ne.
P: Da li su se oni samo “uselili” i tako ostali tamo?
O: Oni su bili zauzeli severna područja.
P: U to vreme Kelti su se nastanili na području kavkaza, Baltika, Irske, Engleske i Evrope.
O: Irska, Engleska, itd. su bile kasnije.
P: Ali bili su u nordijskim zemljama, kao Švedska, Norveška, Danska, oko Baltika i Kavkaza?
O: Neka od tih područja su tada bila prekrivena ledom.
P: Kada su filolozi pratili porijeklo korjena jezika, stigli su do jednog regiona po imenu
Kurgan, severno i zapadno od Kavkaza. Da li je to mesto gde su Kelti otišli, nakon što
je bila uništena Atlantida?
O: Otprilike.
P: Da li su Kelti bili oni visoki plavi ljudi poznati i kao 'Anakovi Sinovi,' koji su upravljali Samerima, kako kaže Sitchen?
O: "Kelti" su ostatak orginalnog prototipa.
P: Ok. Kantekijanci. Kad su...
O: Razlika u gravitaciji je doprinela promeni u njihovoj visini.
P: Kada su Kantekijanci, ili Kelti stigli na Kanarska Ostrva?
O: Pre 12 000 godina.
P: Da li su oni stigli tamo direktno sa Atlantide?
O: Otprilike. Bili konfuzni usled traume.
P: Kakve traume?
O: Pogodite.
P: Jesu li došli iz podzemlja?
O: Neki.
P: Jesu li bili deo podzemne rase?
O: Ne Laura. Šta misliš na koju "traumu" mislimo??
P: Klaster kometa? Veliki potop (Noj-eva poplava, prim.prev.)?
O: Tako otprilike.
P: Kada su se Kelti ili Kantekijanci po prvi put naselili na britanskim ostrvima?
O: Isto. Pre 12 000 godina.
P: Da li su i Pikti bili takođe Kelti?
O: Ne, Atlantiđani. Zapamtite, "Kelt" je ime koje im je tek kasnije nadeveno.
P: Da li su Pikti bili Kantekijanci?
O: Poreklom, da.
P: Da li je Abraham bio Kantekijanac? Da li je priča o Abrahamu priča o Kantekijancima
koji su doneseni na Zemlju?
O: Ne.
P: Da li je Abraham bio Kantekijanac ili neki derivat?
O: Ovo drugo. Ali, i vi ste također.
P: To nam sugeriše da su današnji Jevreji genetički isprepletena verzija Arijevaca i nekih
semitskih loza. Kada su te semitske loze potekle?
O: Pre 130 000 godina.
P: Dobri bože! Jesu li oni uspeli da zadrže bilo kakvu rasnu čistoću za tako dugo vremena?
O: Ne.
P: Cayce prica o podjeli u Atlantidi izmedju "Sinova od Jednog" i "Sinova od Beliala".
Da li je ovo bila rasna podela ili filozofijska/religiozna podela?
O: Bila je ova zadnja, ali prije toga je bila ova prva.
P: Ako je bila rasna podjela, koja grupa je to bila?
O: Sinovi Beliala su bili Kantekijanci.
P: Pa! To nije dobro!
O: Subjektivno. Vi niste tela, vi ste duše.

19.7.1997.
P: U predhodnoj sesiji također ste rekli da su Guanches bili zbunjeni traumom, zbog
čega nisu imali jasnu priču o njihovom poreklu. Dakle, razmišljala sam o tome i pitam se ako su oni u stvari bili Atlantiđani, i Kanarska strva su bili netaknuti deo Atlantide, i Guanchesi zapravo nisu doputovali od nikuda, već su svo vreme bili tamo. Kanari su pravi deo Atlantide koji je preživio i Guanchesi su preživeli sa njim.
O: Blizu.
P: Postoji li neka misterija ili tajna o tome kako su oni došli tamo?
O: U kojem kontekstu?
P: Pitala sam ranije, i rekli ste 'nagađaj', i pretpostavila sam Noev potop, i rekli ste 'blizu'.
Rekli ste da su bili traumatizovani. Samo sam htela znati odakle su došli. Oni imaju
tradiciju da je 60 od njih pristiglo...
O: Dovoljno si blizu da položiš temelje svog zamka.

9.5.1998.
Želela bi znati koje su geografske koordinate, prema našem sadašnjem koordinatnom
sistemu, koje bi označile Atlantidu. Ne trebam tačan oblik, samo okvirni oblik ... perimetar...
O: To je kao da pitate: „Koje su geografske koordinate Severno Atlantske Međunarodne
Organizacije?“
P: Dobro, dozvolite mi da budem određeniji: Atlatinđanska zemlja koja je navodno
postojala u Atlantskom okeanu... koji je najudaljeniji severni deo Atlantide koji je bio u
okeanu, a koji više ne postoji?
O: Ovo je „vreme za vas“ da znate da Atlantida nije bila nacija, zemlja, ostrvo ili
kontinent, nego civilizacija!
P: Sve što sam htela je da imam neku predstavu o toj tertoriji u Atlantskom okeanu o
kojem se toliko priča – gde je bilo njihovo sedište?
O: Šta ti misliš?
P: Pa, ja mislim da su Azurna i Kanarska ostrva bile deo...
P: Da, ali i mnoga druga mesta takođe. Zapamti, da je nivo mora bio nekolika stotina
stopa niži nego...
P: Zašto je nivo mora bio nekoliko stotina stopa niži? Da li zato što je bilo leda negde ili
zato što nije bilo toliko mnogo vode na Zemlji u to vreme?
O: Led.
P: Da li je led bio nagomilan na polovima? Ledeni pokrivač još iz ledenog doba?
O: Da.
P: Znači, Atlantida je postojala tokom ledenog doba?
P: Velikim delom, da. I svetska klima je bila zastrašujuće hladnija nego što su ledeni
pokrivači danas.
P: Kako je to moglo biti? Šta je izazvalo ta otapanja?
O: Globalno zagrevanje.
P: Kako globalno zagrevanje izaziva topljenje?
O: Povećavaju se padavine dramatično brzo. Pojas padavina se kreće naglo prema
severu. To izaziva brzo podizanje ledenih pokrivača, praćeno od strane naglog i
intenzivnog otapanja koje izaziva lomnjenje ledenog pokrivača.

18.7.1998.
O: Mreže.
P: L: Koja vrsta mreže... T: Oni nastavljaju skakati sa... čekajte malo...
O: Oni ne "skaču sa".
P: Koja vrsta mreže?
O: Planeta je prekrivena sa EM mrežom.
P: T: Da li su to lajdenske linije ( ley lines, prim. prev. )?
O: Ne.
P: L: Da li su one veštački stvorene?
O: Napravljene konture.

P: One su veštački ocrtane. Šta je rezultat tog prekrivanja?
O: Manipulisanje koje koristi 3. i 4. Konzorcijum.
P: A: Koja vrsta EM mreže? L: Prirodna EM mreža je ucrtana...
O: Kao nežan, valno geometrijski "pokrivač".
P: T: Da li je on na površini planete, ili ide kroz planetu, ili kuda?
O: Iznad.
P: J: Da li mikrovalni odašiljači tome pridonose?
O: Indirektno otkriveno istim upraviteljem. ( osoba? )
P: A: Ko je taj upravitelj? Ime? T: Gravitacijski valovi, bilo da oni postoje ili ne, su sporni, pa ipak, oni su deo UTP i neko već zna kako to deluje. Zato, samo je kontroverzno onima koji ne žele znati odgovor, a oni koji znaju, njima nije sporno. Oni znaju šta je to i kako to izmeriti i kako to koristiti.
O: Naravno.
P: T: Dakle, kontraverzno je samo toliko koliko je dopušteno da bude. L: Ili kreirano. A:
Nešto energije je potrebno da se održi ta mreža. Otkuda?
O: Generatori na tlu i u svemiru.
P: T: Za što se ona koristi?
O: Višebrojne upotrebe.
P: L: Pa, koje su 3 najčešće, na primer?
O: Nema "3 najčešće".
P: T: Samo kao primer, dajte nam neku ideju. Kako to utiče na nas?
O: Širi koncept.
P: Može li ta mreža biti korištena od strane drugih objekata, kao izvor energije? J: Može
li ona biti uronjena u nešto?
O: Mreža.
P: L: Da li je to mreža koja hvata stvari?
O: Šire.
P: Da li je to mreža koja...
O: Izračunava...
P: J: Internet? T: Da li je to poput velike ograde koja nas drži unutar nje?
O: Vi plešete na plesnom podijumu 3. denziteta. "Alisa voli proći kroz ogledalo" u
Kristalnoj Palači. Atlantiđanska uzburkana reinkarnacija požuruje da ima ponavljajuće
kvalitete.
P: T: Atlantiđani koji su se reinkarnirali su postali spremni da naprave istu stvar koju su
pre izveli sa kristalima. Dakle, to je Atlantiđanska vrsta stvari koja se sada sprovodi?
Različita oprema, ali ista vrsta stvari?
O: Sve lekcije moraju biti naučene pre nego što se možete pomaknuti na veće i bolje
stvari.
P: L: Da li je to generalna izjava u vezi Atlantiđana koji ponavljaju lekcije, ili kad mi već
jednom naučimo tu lekciju, da krenemo na veće i bolje stvari u suprotstavljanju ovoj
mreži?
O: Sve koje su u sadašnjosti i budućnosti.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DREVNE CIVILIZACIJE
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Strana 1 od 1

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 98246 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka MEDITACIJA- OSNOVNI POJMOVI 50 Vesna 45422 16 Nov, 2010 14:55 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 43860 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka FONTANA MLADOSTI - Tibetanske vežbe za podmlađivanje 19 adminfob 36665 25 Maj, 2010 09:17 am
filip Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TRAGANJE ZA ISTINOM 32 plavizrak 32761 07 Sep, 2009 04:30 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 44119 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 26630 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom