OBJAVLJIVANJE SE NASTAVLJA...
Idi na stranu
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » OBJAVLJIVANJE SE NASTAVLJA
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
vasudeva

Pridružio: 28 Nov 2008

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 11:36 am    Naslov: OBJAVLJIVANJE SE NASTAVLJA...
Odgovoriti sa citatom

Ova tema bi bila u duhu sa imenom foruma.
Svi, nazovimo ih tako, učitelji, kroz prepričanu nam ili napisanu varijantu u stvari su nam „objavljivali“ i „objavljuju“ Znanje.
Koliko smo to u stanju razumijeti i praktično primjeniti, je već neka druga priča.
No, svatko od nas daje najbolje od sebe u datom trenutku, što ne znači da u sljedečem ne možemo dati još i bolje.

Počela bih sa Elisabeth Haich i njenom knjigom „Inicijacija“.
Na strani 219 kaže:“ Možeš podijeliti svemir na bezbroj velikih i malih oktaedara, ali mali će tetraedri biti uvijek tamo. Prema tome možeš vidjeti da je u svakoj svojoj točki trodimenzionalni svijet temeljen na božanskom tetraedru, apsolutno izražavajuči harmoniju i ravnotežu.
Na isti način sve vidljive kreacije počivaju u svakoj točki Božanstva koje stoji iznad svih manifestacija, odmarajuči se unutar sebe. Bog je posvudašnji. No, vratimo se sada različitim geometrijskim tijelima koja su međusobno sadržana ili položena jedno na drugo: tetraedar, kocka, peterokutni dekaedar, ikosahedron. Ako uzmemo polovicu od lica svakog geometrijskog tijela o kojemu smo govorili, kocka, peterokutni dekaedar, ikosahedron, dobivamo brojeve 2,3,6,10. Pomnoživši ih međusobno dobivamo broj 360- broj stupnjeva kruga. Sumiramo li te brojeve dobivamo broj 21, broj moguće veze između faktora ključa brojeva trodimenzionalnog svijeta, broj 7.“
Na strani 148 je napisano: „ Ima pažljivo sluša. Tada prilično zadovoljno kaže:
-„Dobro si vježbala! Otkrila si da je prilično nemoguće koncentrirati se na riječi. Činjenica da si na kraju zamišljala riječi u obliku kruga pokazuje da si ulagala u koncentraciju znatan napor. Ali bez obzira na to koliko se trudiš približiti riječi jedne drugima, one uvijek tvore krug i nikada ih ne možeš dobiti u centar. Otkrila si da bez obzira na to koliko snage ulažeš da bi usmjerila k centru, riječi odoljevaju toj snazi pa ih ne možeš povući u centar. Taj princip otpora nasuprot povlačenju u centar je onaj koji koristimo pri gradnji mostova. Izgradimo luk od kamena kao što si ti izgradila krug od riječi i most ne pada u vodu jer kamenje vrši pritisak jedno na drugo i ne popušta pritisku. Zahvaljujuči snazi svog odolijevanja, kamenje drži most zajedno. Ali ako tvoja koncentracija nastoji prodrijeti u centar, neće to moći učiniti zbog otpora riječi i koncentracija je nemoguća. Isto se događa ako se pokušaš koncentrirati na jednu riječ. Riječ se sastoji od slova koja nikada ne mogu biti povučena potpuno u jednu točku.“
-„Pa što moram učiniti?“
-„U slijedečoj se vježbi pokušaj koncentrirati na jedno slovo. Uzmi slovo „o“ na primjer.“-Kaže Ima i ostavlja me samu.
Sjedeći u travi pokušavam ponovo. Koncentriram se na „o“. Mentalno ponavljam slovo „o“ govoreći o, o, o, o, o, o, o, o, o, o...ne misleći ni na što drugo osim na o, o, o, o, o...sve dok najednom ne otkrijem nešto novo. Vraćam se Imi i govorim smiješeći se:-„Skoro sam završila!“
-„Što si pronašla?“-pita me.
-„Da se „o“ na koje sam se koncentrirala najednom pretvorilo u cijev, u dugi tunel u obliku slova“o“ kojim sam se stalno kretala prema naprijed.“
-„Dobro“-kaže Ima-„To znači da si gotovo dohvatila četvrtu dimenziju. Sada pokušaj ponovo sa rečenicom: Uvijek izražavam božanstvenost i ponovno se pokušaj na nju koncentrirati. Kako bi sada riješila problem?“
-„Što bih trebala učiniti?“-pitam.
-„Što bi učinila?“- uzvraća Ima.
Malo sam razmatrala problem i onda rekla:-„Riječi su odjeća, materijalno izražavanje značenja. Ako želim prodrijeti u centar moram ostaviti riječi koje mi smetaju i koncentrirati se jedino na značenje rečenice, bez riječi, bez forme. Je li to u redu?“
Ima se smiješi i govori:
-„Hajde da vidimo kako ćeš uspjeti. Idi i pokušaj. Onda se vrati.“
Odlazim i koncentriram se na značenje rečenice-Uvijek izražavam božanstvenost... samo na značenje. Potom se vraćam Imi. On upravo završava diskusiju s jednim drugim neofitom. Vidjevši da ga čekam upućuje mi vragoljast pogled, kao da već zna kako je prošla moja vježba koncentracije.
-„Pa?“-upita.
-„Ima, to je tako čudno. Kada sam se pokušala koncentrirati na značenje rečenice, nisam više mogla misliti o tome. Cjelokupni unutarnji proces se iz moje glave premjestio u grudi, tako da više nisam mislila, već iskušavala i osjećala. U času kada sam se koncentrirala na značenje rečenice, bez riječi, ja sam sama postala značenje. Ali tada se rečenica mora drugačije čitati. Ne-Uvijek izražavam božanstvenost, nego ispravnije- Ja jesam božanstvenost koja uvijek izražava samu sebe.“
Ima me promatra sa sve većim smješkom i rastućim zadovoljstvom.
-„Vrlo si se dobro koncentrirala!“-kaže mi-„Vrlo dobro. Otkrila si da koncentracija ne može biti stalno stanje, već samo prijelaz između svijeta projekcije i stvarnosti. Kada koncentriraš misli na nešto ne možeš se zaustaviti na samom razmišljanju, jer te koncentracija vraća natrag tebi samome i ti postaješ sam objektom svoje koncentracije. Koncentracijom napreduješ od procesa razmišljanja do stanja istinskog postojanja. Mišljenje potpuno prestaje i mislilac postaje identičan s onim na što misli. Misliti o nečemu znači projicirati misli izvana s pomoću intelekta, kao s pomoću ogledala, dakle, izaći iz samoga sebe. Misao ponovo postaje identična s misliocem, samom sobom. Dva se faktora sjedinjuju u savršenoj cjelini. Ono što je stvoreno, vraća se stvaraocu. Nastavi vježbati i kasnije ćeš još spoznati taj proces. Evo i nove vježbe. Voliš sjediti ispod ove palme. Koncentriraj se na nju.“ –i tim me riječima Ima napušta. „

Ideja teme bi bila podijeliti spoznaju i praktičnu varijantu kako smo došli do nečega, odnosno, podijeliti naše iskustvo.
Uopće nije bitno da li je to iskustvo vezano za pročitano, doživljeno, da li je vezano za vanzemaljce, zmajeve, molitvu, theta tehniku ili što god, Ideja doista jeste, da dijelimo.
U tome je smisao objave ili objava.
Svi jesmo različiti, no, u osnovi Jesmo Jedno.
Hajdemo dati svatko od nas, najbolje od sebe!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vasudeva

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 11:59 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ovaj tekst koji sljedi sam preuzela sa stranice Adriana Kezelea i smatram ga korisnim kako za sebe tako i za druge, pogotovo što već nekoliko godina sljedim uputstva kalendara, koji mi olakša stvar.
Dakle nije stvar da lupamo glavom o zid, nego da prođemo kroz zid, njemu ništa, nama ništa.
Procijenite sami.

GODINA VATRE
jyotish analiza 2009. godine
Adrian P. Kezele
Pristiže kraj godine i ponovo je vrijeme da zavirim u buduće razdoblje. U tome će mi, kao i uvijek, pomoći jyotish – svjetlo drevnog znanja koje još i dan danas osvjetljava put onima koji su dovoljno mudri upotrijebiti ga.
Godina koja je na izmaku dobila je naziv Godina znanja i radosti. Prema kozmičkim ritmovima morala je biti dobra i uspješna. Načelno, jer, kao što je poznato, kozmički ritmovi ne slijede naše kalendarske podjele vremena. Stoga je pomalo teško jednu kalendarsku godinu nazvati pravim imenom. Ona u sebi najčešće sadrži mnogobrojne tendencije. Ipak, tako smo navikli – takav je naš svijet, podijeljen na dvanaest mjeseci i tri stotine šezdeset pet dana (uglavnom). Kad njihovo brojanje počne iznova – to smatramo prekretnicom; prigodom za sagledavanje postignutog i planiranje željenog.
Pa, eto, vrijeme je za još jednu godinu, za još jedan pogled unaprijed. Kakva će nam biti 2009?
Više nego ikada, lakonski odgovor “svakakva” mogao bi biti najbolji opis onoga što nas čeka! Ipak, nazvao sam je “godinom vatre”. A razlog je taj što će ju ipak u najvećoj mjeri obiježiti planet Mars. Uz njega još i Venera. A gdje su Mars i Venera zajedno, vatra je neizbježna! No, ima tu još mnogo toga; različitih utjecaja, pa stoga i različitih rezultata koje je ovaj put prilično teško svesti na jednostavne rečenice. Neće biti iznenađenje ako kažem da situacija s našim svijetom postaje složena. Uskoro ću vam objasniti zašto je to tako sa stajališta jyotisha.
Međutim, prije toga moram istaknuti neke osnovne stvari u svezi jyotish analiza, posebice za one koji se prvi put susreću s nečim takvim. Ponajprije, jyotish se ne bavi predviđanjem nego prevencijom. Ili, ako tako želite, iscrtavanjem moguće mape puta da bismo se lakše na njemu snašli i, kad zatreba, donijeli bolje odluke.
Znači, nemojte me pitati što će se dogoditi sljedeće godine jer to, hvala bogu, ne znam i ne želim znati. Govorit ću vam o onome što bi se MOGLO dogoditi, s obzirom na slijed prirodnih ritmova. Govorit ću vam o vjerojatnostima, ali i o postupcima koje je potrebno poduzeti da bi se pozitivne vjerojatnosti povećale, a negativne smanjile.
Ovo nije analiza koju ćete pročitati, a zatim reći: “Adrian je pogriješio” ili “Adrian je bio u pravu”. Ni jedno ni drugo meni ne znači ništa. A zapravo ni vama. Mnogo će nam više značiti ako tijekom dolazeće godine iskoristimo sve dobre trenutke, ispravimo sve nepravde i uklonimo svu patnju koju možemo. Tome i jedino tome služi jyotish kao i svaka godišnja analiza koju sam do sada napravio.
Već je uobičajeno da ovakve analize na webu pročita pet, šest tisuća ljudi, a još i više u našem časopisu “Zelena Tara” i u drugim medijima koji ju prenesu u potpunosti ili djelomice. Vjerujem da će i ovaj put biti tako. Godina koja dolazi zaslužuje našu punu pozornost!
Dakle, jeste li spremni? Krećemo u 2009!

Ipak, još malo strpljenja. Najprije jedan pogled unatrag. Kakva je bila 2008. godina, godina znanja i radosti.
Moje “prognoze” bile su uglavnom pozitivne. Za razliku od prošlih godina nije bilo nekih većih katastrofa, ali je zato bilo mnogo manjih razdoblja koja su ukazivala na moguće nesporazume. Ipak, nekih većih problema nije bilo.
Najbolje su prošli oni koji su iskoristitli dobar položaj Jupitera za stjecanje znanja, te uživali u radosti života. Oni koji su htjeli vidjeti probleme – naravno da su ih mogli naći, jer svijet je velik, a ljudi raznoliki. Ipak, nije započet ni jedan veliki rat; nije se desila ni jedna veća tragedija – svijet se vrtio svojim tempom i na svoj način.
Red je, međutim, priznati, da velika financijska kriza koja nas je zahvatila nije bila jasno vidljiva iz prošlogodišnje analize. Ona je sasvim sigurno začeta u prethodnim godinama, ali je sada došla na površinu, pripadajući zapravo dolazećem razdoblju i kvareći pomalo osjećaj radosti koji je trebao ispunjavati 2008.
No, loš dojam je nestao u svjetlu možda najvažnijeg događaja 2008. godine – izbora novog američkog predsjednika! Naravno da svatko ima svoje mišljenje o tome. Neki su oduševljeni, neki skeptični. Njegovi potezi nas tek očekuju u 2009. godini. Međutim, jedno je sigurno: ovoliko radosti u srcima stotina milijuna, a vjerojatno i milijarda ljudi nije već dugo viđeno na površini našeg planeta! Bila je to prava pravcata planetarna radost! Sasvim u skladu s najavljenom temom godine.
Tek toliko da podsjetim, prošle sam godine napisao da sljedeće (2008.) godine “radost predstavlja najvažniju preventivnu mjeru za usklađivanje s kozmičkim ritmovima!” Pa, eto, uskladili smo se!
Sve u svemu, uz suosjećanje s onima koji su ove godine izgubili dio svojih investicija, uz uvažavanje skeptika i onih koji misle crno po navici, 2008. je bila dobra godina!
Na duhovnoj razini – onoj koju mnogi uopće ne zapažaju, dogodilo se mnogo toga. Velik broj ljudi je okrenuo svoju pozornost na izvorište energije i inteligencije. Ovdje, u našem okruženju, stvorili smo generator sklada u obliku grada labirinata. Upravo je nevjerojatno koliko je ljudi za njega čulo i prihvatilo ga – ljudi koji ranije nisu ni pomišljali na tako nešto. S tog stajališta, može se reći da je stvoreno nešto vrlo vrijedno i da se znanje raširilo.
Eto, i tako nam sada završava godina znanja i radosti. Jesmo li spremni za sljedeću godinu? Jesmo li spremni za tobogan života i smrti koji nam ona nudi?
Nadam se, iskreno se nadam, da jesmo.

(Uz ovu analizu ide i "Kalendar umjetnosti davanja". U njemu su ispisana sva razdoblja i posebni dani, kao i preporuke za donacije i posebne postupke koji su usklađeni s kozmičkim ritmovima. Kalendar za 2009. godinu nalazi se na web stranicama Udruge Umjetnost davanja.)
Počnimo od “nasljeđenih” ritmova iz 2008.
Ponajprije, tu je “Razdoblje gubitka znanja”. Taj naziv ne zvuči baš optimistično. Kao što je prošle godine Jupiter bio milostiv, tako će sada biti škrt. Bez znanja nema ni ispravnog djelovanja. Na žalost, prvo što možemo reći o dolazećoj godini je da će biti teško razabrati što je ispravno a što nije.
Da ne gubimo vrijeme, odmah ćemo spomenuti i preventivne mjere. Dakle, kad Jupiter sakrije svoje lice mudrosti, ljudi su ti koji ga moraju preuzeti na sebe. Učenje, podučavanje, širenje znanja – na svaki način. Također, sada kada imamo labirinte možemo i to reći - hodajte labirintom mudrosti. Što više i što češće.
Do jedanaestog mjeseca 2009. traje i “Razdoblje osjetljivosti”. Ni to nije baš obećavajuće. Ukazuje na moguće tanke živce, kako običnih tako i vodećih ljudi. Tolerancija, tolerancija, tolerancija – bit će nam prijeko potrebna! Ukoliko tome pridodamo “Razdoblje nagonskog ponašanja” koje traje do 10. mjeseca, i još neke negativne ritmove, situacija bi mogla izgledati ozbiljno!
Ali, to ni izdaleka nije sve. Ritmovi, kako s astronomske, tako i s astrološke strane, sljedeće su godine vrlo raznoliki i, često, suprotni po značenju. Pokušat ću biti jednostavan, ali, vjerujte mi – “svakojako” je blag izraz za ono što će se događati na nebu iznad nas.
Godina se zapravo, prema kozmičkim ritmovima, može podijeliti na četiri dijela. Prvi dio donosi kontraste; drugi olakšanje, treći ponovo kontraste; a četvrti krizu.
Prvi do peti mjesec: kontrasti
Na samom početku, 01.01.2009., Saturn nas časti svojom retrogradnošću koja će trajati do petog mjeseca. Zatim, čvorovi (Rahu i Ketu) su gotovo dva mjeseca stacionarni – snažno djelujući na jedan jedini stupanj na kojem se nalaze, što je relativno rijetka pojava.
Tumačenje? Nije baš pozitivno. Mogući su svakojaki neočekivani događaji, neobičnosti, bizarnosti, osjećaj tuge, ali, na žalost, i mogućnost većih poremećaja ili čak nesreća.
Prreventivna mjera: služenje i pomaganje. Kad bi veći broj ljudi prestao misliti na svoje probleme i, usprkos situaciji u kojoj se nalazi, pružio ruku pomoći drugima, stvar bi bila riješena. Pokušajte – možda će nas biti dovoljno koji ćemo tako činiti, pa će se ova “prijetnja” ublažiti.
Također, ne zanemarite pomoć našim prijateljima s kojima dijelimo planet – životinjama i biljkama. Čuvajte ih, pomažite, bavite se aktivnostima koje su poticajne za očuvanje raznolikosti života na planetu.
I hodajte labirintima preobrazbe, slobode te života i smrti.
Međutim, u isto vrijeme s gore opisanim opasnostima, prvih pet mjeseci donose i sasvim drugačiju sliku. Jedna od astronomski rijeđih pojava je i dugotrajna egzaltacija Venere (od kraja prvog do kraja petog mjeseca). Uobičajeno je da traje mjesec do dva, a sada – planet ljubavi kao da želi reći: hajde, ne brinite, još ima nade! Dajem vam dvostruko više ljubavi!
Ne samo to, već se tijekom svoje egzaltacije susreće s Marsom, a također je i pod utjecajem drugih činitelja koji kao da pozivaju na strast, ljubav, tantru, ples, proslavu… Pogledajte u Kalendar Umjetnosti davanja – ne sjećam se da je i jedna godina do sada imala toliko mnogo “dana tantre i ljubavi”! Jedan od njih se savršeno poklapa s ljetnim solsticijem, čineći ga, vjerojatno, jednim od energetski najmoćnijih u posljednjih pedeset godina.
Stvar je vrlo jasna – uživajte u životu, koristeći snagu ljubavi. Sljedeće će godne pasti mnogi obrasci, ljubav će biti slobodnija i šira nego ikada do sada. Ne propustite priliku sudjelovati u novim ljubavnim otkrićima. Plešite, volite se, proslavljajte – to je barem jednostavno kad vas sam svemir na to tjera!
Ipak, ne zaboravite da se sve to događa tijekom Jupiterovog lošeg položaja (“gubitak znanja”) tako da bi nesmotreno i neodgovorno “uživanje u svemu”, moglo biti za neke vrlo loše. Imajte na umu da je užitak dio znanja – jedan od ideala mudrosti je i kama (uživanje), ali ona bez dharme (pravilne aktivnosti) nema korijen, niti smisao. Uživajte pametno!
Peti do sedmi mjesec: olakšanje
Kako izgleda, kontrasti će se smiriti sredinom godine. Čak će i Jupiter u petom i šestom mjesecu promijeniti stav. “Razdoblje gubitka znanja” odjednom se pretvara u “Razdoblje svjetlosti”! Mars i Venera i dalje nastavljaju biti povoljni, počevši od savršenog solsticija, i dalje se nastavljajući u izvrstan sedmi mjesec, mjesec ljubavi.
Što da vam kažem o tome? Jasno je. Iskoristite povoljno vrijeme za život! Krećite se u prirodi, plešite, dođite na proslavu solsticija, volite se, ljubite…
Osmi i deveti mjesec: kontrasti
No, nakon toga, u osmom i devetom, iako su razdoblja još uvijek dobra, počinju i naznake pogoršanja. Ponajprije, Jupiter se, nakon kratke stanke, ponovo vraća u “gubitnički” položaj, dok se istovremeno Mars osjeća još uvijek vrlo dobro. Na trenutak će nam se vratiti kontrasti s početka godine.
Teško je reći što će od toga prevladati. Mnogo toga ovisi o zamahu energije s kojom uđemo u drugi dio godine. Na neki način, možda su upravo ova dva mjeseca najbitnija. Trebala bi prevladavati priprema i planiranje za ono što slijedi. Svatko bi trebao odvojiti barem nešto vremena. Jer, nakon toga, u desetom mjesecu, počinje razdoblje krize!
Deseti do dvanaesti mjesec: kriza
Već sam u prošlogodišnjoj analizi napomenuo da će glavni činitelj problemske situacije na nebu biti Mars. Venera je na početku godine izabrala egzaltaciju za svoj dugi boravak. Mars je, s druge strane, odlučio svojih uobičajenih mjesec do dva u jednom zviježđu, produžiti na osam mjeseci. Na našu žalost, izabrao je baš za sebe najgore mjesto!
Iako se 2009. mogla nazvati godinom vatre i zbog ranijih ljubavnih i drugih strasti, njen pravi naziv dolazi iz ove, opasne Marsove vatre koja će nam prijetiti pri njenom kraju.
Deseti mjesec je najznačajniji. Mars se susreće s južnim mjesečevim čvorem, Jupiter je još u lošem stanju, a sve je to tek početak osmomjesečnog razdoblja.
Tumačenje: vatra, ekspolozija, uništenje, naglost, čišćenje, uklanjanje prepreka – upotrijebite te riječi na svijet, u snazi i opsegu kojem želite.
Možda je sada vrijeme da vas ponovo podsjetim kako jyotish nije ovdje da u nas sije strah, već da nas upozori na opasnost kako bismo ju mogli izbjeći! Nije poanta u tome da se krajem godine dogodi nešto lošem pa da kažem – vidite, bio sam u pravu. Ne želim to. Želim da me čujete i napravite sve što možete da taj deseti mjesec dođe i prođe kao i svi ostali do sada. Želim da udružimo snage, misli i djela. Želim da iz srca kažete “ne”, onome što nam prijeti. Zato, i samo zato, ovo pišem.
Deseti mjesec je vrijeme za preventivne mjere! Pozivam sve ljude koji iole razumiju o čemu je ovdje riječ da tijekom tog mjeseca, kao i sljedećeg, jedanaestog, okrenu pozornost prema unutra. Povoljne su sve duhovne aktivnosti, posebice odlazak u tišinu, a najbolje bi bilo provoditi ciljane preventivne mjere u obliku takozvanih Rasa tehnika.
U našem Centru ćemo tijekom desetog mjeseca organizirati okupljanje ljudi na zajedničkoj praksi Rasa tehnika. Provest ćemo jedinstvenu preventivnu mjeru - Mangal upaju. Tečaj Rasa tehnika ćemo organizirati prema potrebi, tijekom godine, a čak i na licu mjesta. Bit će to, ako uspijemo u tome, najbolja preventivna mjera (upaya) za dolazeće razdoblje.
Jesen 2009. godine nije vrijeme za rezerviranost. Nije čak ni vrijeme za male stvari. Nećemo uspjeti ako oklijevamo. Potrebni su ljudi koji će raditi stvarnu preventivu. Naučite Rasa tehnike. Dođite u desetom mjesecu i pridružite nam se. Tako ćete učiniti najviše što možete.
Nadalje, u jedanaestom mjesecu ćemo provesti nešto malo posebniju preventivnu mjeru. Ljudi koji su do sada osposobljeni da djeluju na najfinijoj razini svijesti (prakticiraju tehnike aktivacije, napredni program IM) okupit će se na dvotjednom zaranjaju u najveće dubine do sada. Održat ćemo “napredni studij joga sutri”. Naravno, uz stjecanje znanja i iskustva nezamislivog do sada, ti će ljudi istodobno činiti najviše za stvaranje ravnotežu u kolektivnoj svijesti.

POSTUPCI ZA USKLAĐIVANJE S KOZMIČKIM RITMOVIMA U DOLAZEĆOJ 2009.
Kao što vidite, raznolika i zanimljiva 2009. godina kuca nam na vrata. Što nam je činiti? Ukratko:
1. Proučite Kalendar Umjetnosti davanja i što više ga slijedite. Radi se o jednostavnim postupcima koje svako može provoditi, ali će ti postupci zauzvrat dati mnogobrojne rezultate na individualnoj i kolektivnoj razini.
2. Kao pridruženi član priključite se Udruzi Umjetnost davanja. Vaša energija će biti preusmjerena u skladu s vašim karmičkim ritmovima. Već sam taj postupak dobar je za sve, ne samo za vas. Pristupnicu možete zatražiti na info@umjetnost-davanja.hr ili na tel. 040-347-343.
3. U prvom dijelu godine naglasak stavite na učenje, kretanje u prirodi, ljubav i uživanje. Ples je dobra aktivnost – neodance će vjerojatno dobiti i nove instruktorice i instruktore. Možete i vi biti među njima. Ne zaboravite na labirinte – oni su važna preventivna mjera. Jednostavni su za primjenu, a prihvaćaju ih svi. Gradnjom labirinata činite mnogo za svijet. Oni posebno zainteresirani mogu se pridružiti obuci za “voditeljice i voditelje kroz labirinte” koja će biti organizirana početkom godine. Na ovaj način ćemo najbolje podržati posrnulu energiju Jupitera.
4. Pozivam sve pripadnike duhovnih organizacija, posebno organizatore, da svoje aktivnosti usmjere prema desetom mjesecu 2009. Potrebno je što više tišine! Pomognite tišinom.
5. Planirajte odvojiti neko vrijeme u desetom mjesecu za Marsovu upaju. Pokušat ćemo osposobiti što veći broj ljudi za sudjelovanje na vikend okupljanjima u našem Centru. Ako bi stotinu ljudi na jednom mjestu radilo kolektivne Rasa tehnike, naš cilj bi bio postignut. Uz “nebeski grad labirinata” koji nam je sada na raspolaganju, a koji će “pojačavati” taj utjecaj, bilo bi zajamčeno pozitivno djelovanje na čitav svijet.
U svezi s tim, pozivam imućnije da financijski pomognu taj projekt. Najbolje bi bilo kad bi Marsova upaja bila bez troškova za sudionike. Na taj način bismo mogli kontinuirano, tijekom četiri vikenda, okupiti stotinjak ljudi, obučiti ih ako je potrebno, i provesti odgovarajuću preventivnu mjeru. Tko zna, možda upravo ta kap mira, inteligencije i energije doista “spasi” svijet.
6. Sve praktikante tehnika aktivacije pozivam da rezerviraju četrnaest dana tijekom jedanaestog mjeseca za najveću duhovnu pustolovinu svog života – napredni studij joga sutri. Uz vlastite dobrobiti koje će imati, to će biti jedan od najvećih doprinosa stvaranju ravnoteže u kolektivnoj svijesti.

Nalazimo se na pragu velikih promjena. Sada više ne morate biti astrolog da ih jasno vidite u znakovima oko sebe.
Pitanje je jedino kakve će to promjene biti i koliko će ljudi zbog njih patiti. Mnogo puta sam već napisao da promjena može biti bezbolna. I dalje čvrsto vjerujem u to. Moram, jer to je jedini način da pridonesem upravo takvoj promjeni.
Spreman sam, međutim, i na drugačije scenarije. Samo budalast čovjek ne bi uzeo u obzir mogućnost da stvari krenu po zlu i da promjene budu teške, bolne i drastične.
Do sada sam napravio sve što je u mojoj moći da upozorim ljude na mogućnosti koje imaju. Nismo bespomoćni. Nikad nemojte ni pomisliti da smo bespomoćni. U našim rukama je sudbina svijeta. Potrebno je samo malo znanja i prijetnja patnje će se pretvoriti u mogućnost laganog prijelaza.
Ali, da bi se to dogodilo, moramo i sami prihvatiti promjenu, bez da nas na to netko prisiljava. Također, moramo prihvatiti istinu o vrijednosti naših osjećaja, srca i duše. Svijet koji se ponaša kao da to nema nikakvu vrijednost jednostavno mora propasti. Izlaz je jednostavan – potrebno je vratiti znanje ljudima – nekako im osvijetliti put i pokazati im da mogu drugačije, ljepše i bolje.
U ovom trenutku planiram aktivnosti za tu zanimljivu, možda i presudnu 2009. godinu. Veselim se zajedničkim preventivnim mjerama na jesen, ali već gledam dalje, u 2010. (koju ćemo, uvjeren sam, dočekati mudriji), pa i još dalje od toga…
Ono što vidim je dobro i lijepo. Ima tu sreće i veselja, stvaranja i smijeha, punine koju je teško opisati… Ali, sve je to još uvijek nerođeno. Sve je to tek mogućnost u mom srcu, kao i u srcima drugih ljudi dobre volje. Hoćete li mi pomoći da se to dobro pojavi u obliku kojeg mogu svi vidjeti? Hoćete li mi se pridružiti?
S ljubavlju,
Adrian

Sa ljubavlju
Vasudeva
 Nazad na vrh »
Aleksandra-Caca
Mesija

Pridružio: 23 Sep 2008

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 13:05 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Svaka čast za novi podforum ,
baš sam se obradovala Wink
vasudeva

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 17:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Aleksandra-Caca ::

Alex, tvoja iskustva, spoznaje su?
Podijeli sa nama! herc
 Nazad na vrh »
Aleksandra-Caca
Mesija

Pridružio: 23 Sep 2008

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 18:45 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

vasudeva ::

Alex, tvoja iskustva, spoznaje su?
Podijeli sa nama! herc

Draga moja Vasudeva ,
1031 post sam do sada napisala ,
tako da ne znam odakle ponovo da počnem ,
ali uključiću se u ovu temu vremenom pogledaj Cmok
vasudeva

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 22:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Draga moja Vasudeva ,
1031 post sam do sada napisala ,
tako da ne znam odakle ponovo da počnem ,
ali uključiću se u ovu temu vremenom pogledaj Cmok

Od početka, Ljepoto.
To nam je svima najpametnije.
Prvo bih ja.
Pa, onda opet, ja.
Pa tako neznam koliko puta, i onda odjedanput- VIDI- ima tu još netko!!! Very Happy
Nisam sam/a!
Zvuči poznato?
Imaj ljepu noć! Smile
 Nazad na vrh »
Vera Bojičić
Mesija

Pridružio: 27 Okt 2008

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 22:32 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

oooooooo

Poslednji izmenio Vera Bojičić dana 05 Feb, 2009 19:14 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
vasudeva

Poruka Poslao: 04 Jan, 2009 23:52 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Joschua, pozdrav!
Naučila sam kako se pišeš.
Bravo ja!
Otvoreni poziv, konačno i ti si autor ovog podforuma, podijeli sa nama svoje znanje.
Za početak još podrobnije nam približi Ra.
Kako si ga ti doživio, koliko je tebi pomogao u sagledavanju stvari?
Tvoja iskustva u praktičnoj primjeni.
I sigurna sam da to ne zanima samo mene, nego i druge.
Tvoj web je jako dobar, to sam već rekla. Imaš što podjeliti sa nama.
Ja sam praktičar, vjerujem i ti, kao i mnogi drugi.
Idemo dijeliti.
Ljepo je teoretizirati i ništa ne raditi, no, to definitivno ne daje rezultat. To svi znamo.
Ovdje smo svi da proširimo horizonte, by the way, u novo hrvatskom se to vabi „nebosklon“, nemate pojma koliko ste sretni, ne uče vas da je topla voda, topla voda, ali na neki način ovdje se toga sječamo.
U drugoj i puno smislenijoj varijanti.
Ovo što sljedi je jedna vrlo jednostavna vježba, vjerujem da ju mnogi znate, no, mene naučili da je ponavljanje majka mudrosti, pa ja repeticio +–∞.

Vježba slušanja i gledanja srcem:
Ovo je jednostavna vježba sa spiritualnim srcem koju svatko može pokušati napraviti bez ikakvih posebnih priprema.
Zamislite da se vaša glava premjestila u vaše grudi. Osjetite nos, lice i usne. Pomaknite usne.
Ne dozvolite da se vaša glava vrati na svoje uobičajeno mjesto, zamislite da ste preko nje stavili kapu ili šešir.
Tada- najvažnija stvar: potrebno je otvoriti oči i trepnuti.
Od sada nadalje naučite gledati vanjski svijet iz vaših grudi. Kroz oči vaše glave koja se nalazi u vašim grudima.
Vidjet čete svijet na drugačiji način: ne kao čvrst, krut i neprijateljski, nego kao fin, nježan, mekan, kao svijet koji odgovara na emociju ljubavi.
Vježbu možete izvesti tako da sjednete na pete ili u bilo koji vama ugodan položaj.
Nakon zauzimanja položaja ovo predhodno rečeno vizualiziramo i počinjemo odavati iz svog spiritualnog srca u okolinu emocionalno stanje koje je u skladu sa formulom zvanom „ Budin križ/krst“: „ Neka sva živa bića budu u miru! Neka sva živa bića budu sretna! Neka sva živa bića budu blagoslovljena/blažena!“
To smo napravili na prostor ispred nas, sada to ponavljamo, dakle, šaljemo našu Ljubav i mir na desno, na ljevo, iza, iznad i ispod nas. Ispunjavamo cijeli prostor oko nas sa Mirom, Opuštenošću i Blaženstvom.

Ovo sam prije nekoliko godina pronašla na web-u nekakvom, koliko se sječam, je rad C. Wartera, koji je napisao knjigu:“Što misliš tko jesi?“, ako ju niste pročitali bilo bi mudro da ju pročitate, a s obzirom da dotični gosp. puno radi, pogotovo sa djecom, ovo je jedna stvar koja je bila primjenjena u komunikaciji sa djecom iz doma, dakle djecom bez roditelja, u starosnoj dobi od 5-12 god. Povratna reakcija je bila savršena. Barem on tako kaže.
Ja to mogu potvrditi, istina ne sa tom dobnom skupinom, sa starijima da, isto je istina da to „starijima“ malo teže ide, ali rezultati su jako ljepi.
Pokušajte sami, ako već niste, i ako ništa drugo, poslije ove vježbe osječat ćete se opuštenije.
I podijelite to sa drugima.
Jai

p.s.
Vera, Dušo, naravno da te očekujemo ovdje, kao i puno drugih!
I ne zaboravi da nikada Nismo sami! Smile
 Nazad na vrh »
jasna
Majstor

Pridružio: 26 Mar 2008

Poruka Poslao: 05 Jan, 2009 22:31 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vasudeva, ajd molim te, pošto vidim da imaš Elizabet Hejč i "Inicijaciju" u elektronskoj formi, meni za ljubav, postavi ono poglavlje kome sam zaboravila tačan naziv, ali govori o 12 PRINCIPA duhovnosti. Npr. kad objašnjava kad čovjek mora biti hrabar, a kad ne smije biti kukavica, itd...sigurna sam da je i tebi taj dio knjige privukao pažnju Wink

Meni je ta knjiga dugo bila jedan od izvora inspiracije da krenem dalje sa dubokim unutrašnjim preispitivanjem, a posebno ovih 12 principa. Mislim da bi se oni odlično uklopili u temu koju si pokrenula.

Unaprijed hvala za tvoj trud.
Lijep pozdrav i velika pusa. Laughing
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Poseti sajt autora
vasudeva

Poruka Poslao: 05 Jan, 2009 22:52 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

jasna ::
Vasudeva, ajd molim te, pošto vidim da imaš Elizabet Hejč i "Inicijaciju" u elektronskoj formi, meni za ljubav, postavi ono poglavlje kome sam zaboravila tačan naziv, ali govori o 12 PRINCIPA duhovnosti. Npr. kad objašnjava kad čovjek mora biti hrabar, a kad ne smije biti kukavica, itd...sigurna sam da je i tebi taj dio knjige privukao pažnju Wink

Meni je ta knjiga dugo bila jedan od izvora inspiracije da krenem dalje sa dubokim unutrašnjim preispitivanjem, a posebno ovih 12 principa. Mislim da bi se oni odlično uklopili u temu koju si pokrenula.

Unaprijed hvala za tvoj trud.
Lijep pozdrav i velika pusa. Laughing

Ljubavi, nemam ju u elektronskoj formi, dala sam najbolje od sebe da prepišem stvar. Možda će Vesna znati gdje se u toj formi može dobiti. Ona je ionako Duša, Vesna, Ljubavi, snađi se!
12 Principa Duhovnosti su vrlo, vrlo jednostavna stvar.
Osnovni princip iz kojeg proizilazi ostalih 11 Jeste :"čini drugome što želiš da on/oni čine tebi".
Mi uvijek Jesmo Hrabri.
Ne znači da smo glupi, makar se to nekako podrazumijeva. Netočno.
Hrabrost je osobina ljudi koji Vjeruju, kako u sebe, tako i u druge ljude, tako i u to da mogu promijeniti Svijet.
Stvar je samo u zakoračiti, napraviti iskorak, sve ostalo ide samo po sebi.
Pošalji adresu, i dobit ćeš knjigu.
Ima ono :"pm"
Pusa Pozdrav
 Nazad na vrh »
jasna
Majstor

Poruka Poslao: 05 Jan, 2009 22:56 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hvala, draga Vasudeva, ali knjigu imam i to već nekih desetak godina. Toliko je posuđivana da je sva raskupusana i na žalost ispodvlačena od strane nekih mojih ne tako kulturnih prijatelja koji su je uzimali na čitanje...Ja nisam našla nigdje dosad knjigu u e-formi, ali vjerovatno je ima...Pošto je ti nemaš, onda zaboravi na prijedlog! Sve uredu! Laughing
 Nazad na vrh »
TATA SINANA
Duhovni učitelj

Pridružio: 24 Jun 2008

Poruka Poslao: 05 Jan, 2009 23:07 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

DRAGA JASNA IMAM JE JA U ELEKTRONSKOJ FORMI...
OCES DA TI JE POSLAJEM NA MAIL???
jasna
Majstor

Poruka Poslao: 05 Jan, 2009 23:14 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Ne moraš, samo postavi onih 12 principa ovdje. A ako te baš to mrzi raditi,onda mi prebaci na mail pa ću sama...

Hvala unaprijed.
 Nazad na vrh »
vasudeva

Poruka Poslao: 05 Jan, 2009 23:25 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Pošaljite je i meni. Jasna ,moja je isto tako raskupusana, istina ne previše podvučena, ali dojadilo mi posuđivati ju. Tri sam kupila, i sve isto završile.
Ovo je najjednostavnije riješenje.
Budite dobri i prema meni! Smile
 Nazad na vrh »
jasna
Majstor

Poruka Poslao: 05 Jan, 2009 23:37 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Vasudeva, meni upravo stigla knjiga na mail. Ajd na pp i pošalji mi svoj email da ti odmah proslijedim knjigu jer me Dajbog upravo obavijestio da "ode na pajkenje"...umorio se valjda od rasprave s nama ženskima večeras Rolling Eyes
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » OBJAVLJIVANJE SE NASTAVLJA
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20,
21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40,
41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60,
61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80,
81, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100,
101, 102, 103, 104  Sledeci
Strana 1 od 104

Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka Obaveštenje: BESEDE I BOG GOVORI SU PONOVO DOSTUPNE NA OBJAVAMA 0 adminfob 10628 11 Jan, 2010 21:27 pm
adminfob Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka NAJDELOTVORNIJE TEHNIKE KOJE KORISTITE... 188 Aleksandra-Caca 261355 18 Jul, 2011 22:36 pm
Aleksandra-Caca Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tetoviranje maštom... Stihovi članova Foruma 228 Vakan Tanka 146253 01 Maj, 2011 00:16 am
woman Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka PUT SRCA... 89 Vakan Tanka 183664 23 Dec, 2010 05:49 am
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ZORAN IZ ZEMUNA - Čitaocima koje to zanima (2008.) 2294 Vesna 2157160 08 Nov, 2010 01:48 am
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - Sezona proleće/leto 2009. 2184 Starcy 1836039 08 Okt, 2009 02:46 am
Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati ČITAOCIMA KOJE TO ZANIMA - 2009. 2462 Aleksandra-Caca 2075523 27 Mar, 2009 11:34 am
Vera Bojičić Pogledaj zadnje poruke

Home | Add to Favorites | Mapa sajta

Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)