Maje - Novi program LawOfTime - ZAKON O VREMENU
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati
www.OBJAVE.com forum » DREAMSPELL - PUT KA MIRU 2012
Pogledaj prethodnu temu :: G :: Pogledaj sledeću temu  
Autor Poruka
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 07 Feb, 2009 22:56 pm    Naslov: Maje - Novi program LawOfTime - ZAKON O VREMENU
Odgovoriti sa citatom

Evo najnovijeg programa o Majama koji predstavlja ZAKON O VREMENU:

http://www.maya.com.hr/LawOfTime.exeVREME U NAMA I OKO NAS
( Buluk Ik )

- Preuzeto sa linka :
http://iklamat.on.neobee.net/

Da bi se čovek snašao u ovom našem svetu, mora da ima orijentaciju u vremenu i prostoru. Za snalaženje u prostoru data su nam naša čula i um koji organizuje i obrađuje impulse koje čula stvaraju i šalju do njega. Materijalni svet koji primamo tim čulima je svet treće dimenzije i regulisan je raznim fizičkim zakonima, poput zakona gravitacije i slično. Naša čula osetljiva su na različite kvalitete treće dimenzije i u stanju su da ih analiziraju i šalju do uma. U umu se dešavaju niz biohemijskih i električnih reakcija i stvara se nešto što više ne pripada samo trećoj dimenziji- misao.

Naša misao ne podleže ni zakonu gravitacije, ne poznaje fizičke barijere...Znači da već zalazimo u sledeću - višu dimenziju.

A kako se orijentišemo u vremenu? Čime percipiramo vreme? Da li je vreme materijalno ili nije i da li postoje zakoni koji vladaju vremenom?

Ako za opis vremena nisu dovoljni parametri treće dimenzije, moramo se složiti da je ono smešteno bar u četvrtu dimenziju. Pošto ne posedujemo specijalne receptore za doživljaj vremena, mi to radimo umom. Doživljaj vremena je veoma subjektivna kategorija i moj doživljaj vremena se razlikuje od vašeg. Čak i istom čoveku vreme ne prolazi uvek istom brzinom.

Postavlja se pitanje odnosa vremena i prostora- šta je u čemu sadržano.

Pošto prostor objašanjavamo parametrima treće dimenzije - visina, širina, dubina, dužina itd, a već smo rekli da vreme pripada četvrtoj dimenziji, onda je jasno da se prostor nalazi u vremenu i da vreme u sebi obuhvata i prostor, a četvrta dimenzija u sebi podrazumeva i treću.

U Univerzumu vlada harmonija. Svaka Zvezda zna kojom putanjom i kojom brzinom se kreće, ne ometa druge Zvezde na njihovom putu, tako da je sve uređeno, harmonično i u stalnom kretanju.

A šta se dešava ovde na Zemlji? Sve više smo u haosu. Neko bi rekao -Dobro, iz haosa smo i došli.

Ali da li je u redu da dajemo sebi za pravo da iskorišćavamo sve resurse na Zemlji, bez imalo griže savesti je zagađujemo i uništavamo. Vodimo ratove, borimo se za dominaciju, a svuda oko nas beda, siromaštvo, boleštine...A nazivamo se kulturnim i civilizovanim ljudima. Neki od nas kažu da se bave duhovnim radom, a i dalje ostaju deo svega predhodno nabrojanog. Živimo u gradovima, metropolama, potpuno smo se odvojili od svega u prirodi. U stalnoj smo trci s vremenom i trci za novcem. Poznata je krilatica - "Vreme je novac".

Jedna od osnovnih stvari koja organizuje naš život je mehanička naprava- gospodin SAT, koji nosimo na ruci, stavljamo na zid ili policu, poklanjamo dragim osobama za rođendan. U kakvoj smo mi vezi sa njim? Usvajajući sistem tog mehanizovanog uređaja, možemo da stignemo na posao u tačno vreme, da stignemo na avion, autobus, da se nađemo sa prijateljima... Uglavnom se i tu motamo opet oko vremena i novca.

I kažemo da časovnik ili sat pokazuje vreme. On je baziran na krugu koji je podeljen na 12 delova koji su sati ili časovi i na 60 delova zvanih minuti. Zna se da su još stari Sumeri, par milenijuma pre Hrista podelili krug na 12 delova i rekli da će to da bude mera vremena. Dan i noć su dobili po 12 sati, a godina je podeljena na 12 delova, odnosno krug od 360° podeljen je na 12 delova od po 30° stepeni. Na ovaj način, nešto što pripada četvrtoj dimenziji pokušali su da predstave praktično u dve dimenzije- odnosno da je vreme krug.

Time je počelo stvaranje perioda istorije, a ono pre toga naziva se preistorija.
Četiri i po hiljada godina kasnije napravljen je prvi časovnik koji se držao istih ovih principa.
Osim da je vreme poistovećeno sa krugom, učeni smo u školi da je vreme linearno. Setimo se kako se vreme predstavlja u koordinatnom sistemu- kako linearno teče.

Pogledajmo prirodu oko nas i njen odnos s vremenom. Primetićemo da se u prirodi sve dešava u ciklusima- tako da koncept linearnog vremena kako je ono predstavljeno u nauci odmah otpada. A šta je sa kružnim vremenom? Da li je u prirodi, ili konkretno na zemaljskoj kugli moguće da ako krenemo s jednog mesta i obiđemo krug da se vratimo na isto to mesto? Da, ali Zemlja nije na onom istom mestu gde je bila kad smo krenuli. Ovaj naš put više liči na spiralu. Tako da je vreme ustvari spiralno. Osim ove osobine, vreme je i radijalno i širi se u svim pravcima.
Vreme je frekvencija. Postoji frekvencija prirodnog vremena i postoji ona koja je stvorena korišćenjem neadekvatnih parametara koju nazivamo veštačka. Mi trenutno živimo koristeći ovu drugu.
Kako biljke znaju kad im je vreme da započnu sa rastom, pupljenjem, cvetanjem, sazrevanjem? Kako životinje bez sata na nozi, znaju koje je vreme, koji deo godine, koje godišnje doba. Šta je to što njih vodi vremenom i prostorom? Radi se o prirodnim- urođenim mehanizmima i to na nesvesnom nivou. Kako sad mi ljudi, koji bi trebalo da budemo najsavršenija bića na Zemlji, sa datom nam Slobodnom voljom, da mi nemamo te mehanizme? Ili se desilo to da smo ih zaboravili, odnosno postali neosetljivi na informacije koje nam šalje naše unutrašnje biće.

Prihvativši časovnik i mnoge druge uređaje, čuda tehnosfere, uspeli smo da ugušimo naše sposobnosti za snalaženje u vremenu i prostoru. Ali, baveći se više sobom, postajemo svedoci da se te uspavane moći u nama bude, bilo da nam "proradi" telepatija, imamo osećaj već viđenog ili predosećaj pa čak i tačnu viziju onog šta će se dogoditi.

Još jedan izum vlada našim životima, a zove se KALENDAR.
Kalendar koji se koristi na čitavoj našoj planeti kao zvanični je Gregorijanski kalendar. Kalendar je instrument za merenje vremena koji deli solarnu godinu na 12 meseci. Gregorijanski kalendar je nastao iz Julijanskog kalendara nekih pola veka pre Hristovog rođenja. U starom Rimu, trebalo je organizovati ubiranje poreza od naroda i za to su uveli posebnu knjigu - knjigu poreza koju su nazvali Kalenda (Calende- calenzi bite). Svaki prvi dan u mesecu zvao se Kalend, a ovaj način računanja vremena koji se kasnije proširio na čitav svet - kalendar. Na Gregorijanski kalendar ćemo se vratiti kasnije.

U starom Svetu, Vavilonu i Egiptu postojali su solarni kalendari od 12 meseci od po 30 dana plus petodnevni ciklus- što je mera solarne godine. Ali ova mera nije sledila nikakve prirodne cikluse osim solarne godine, t.j. Zemljinog okretanja oko Sunca u trajanju od 365 dana, pošto ništa u prirodi ne traje 30 dana.
Postojali su i dan danas postoje lunarni kalendari, koji su uz dodatak jednog dana postajali solarno-lunarni jer je 28x13+1=365. Ovakve kalendare poaznavali su Indijci, Jevreji, Kinezi, Japanci, Arapi, Inke, Lakota Indijanci, Druidi itd, a postoje zapisi da su i na našim područjima bili u upotrebi kalendari od trinaest luna. Neki od ovih naroda još uvek, pogotovo u verske svrhe koriste ove kalendare, koji ih bar na neki način povezuju sa ciklusima u prirodi.

Narod koji se najviše bavio ovim fenomenom bile su Maje. Oni su praktično bili inženjeri vremena. Na vrhuncu njihove civilizacije oni su koristili preko 17 merenja vremena ili kalendara, a osnovna svrha bila je sinhronizacija sa čitavim Univerzumom. I što više mera vremena su uporedo mogli da koriste bili su više sinhronizovani.

Jedan od tih računanja zvao se Tun Uk. Tun znači brojanje, a Uk znači i luna i sedam. U prevodu to bi bilo Lunarno brojanje ili Brojanje po sedam. Osnova veza koja se ovde stvara je 4x7=28, gde je 28 prosečan broj dana za koji Luna obiđe oko Zemlje. Tun Uk je bio potpuno sinhronizovan sa Majanskom Astronomijom i Sazvežđima.

Osim ovog, Maje su imale i Solarni račun-Haab. Osnovna mera oba ova računa bila je 365 dana, ali je Haab bio sistem od 20 jedinica, a ciklus se sastojao od 18 puta 20 dana plus 5 dana koji su se zvali Uajeb. Ciklus od 20 dana zvao se Vinal.
Ovi ciklusi su u VII veku bili sinhronizovani na datum koji odgovara 26. julu. A razlog za to je GALAKTIČKI. Na taj datum dešava se konjukcija između naše zvezde- Sunca i jedne druge zvezde- Sirijusa.
U starom Egiptu u Teologiji Memfisa, takođe je bio u upotrebi kalendar od 13 meseci, poznat kao Totov kalendar, koji je takođe počinjao uzdizanjem Sirijusa. Zna se da su tih dana,drugom polovinom jula, bile održavane svečanosti u ime boga Ozirisa i boginje Izide, koji su takođe povezani sa Sirijusom.

Računanje u islamskom svetu, po njihovom lunarnom kalendaru, započeto je 16.jula 622. godine po Julijanskom kalendaru. Ako se setimo da je Papa Gregorije dodao 10 dana tom Julijanskom, opet dolazimo do 26. jula. Jedina zvezda koja se pominje u Kuranu je Sirijus.

Još jedna od potvrda da su mnogi stari narodi bili povezani sa ovom dalekom zvezdom iz sazvežđa Velikog Psa, je da je Veštičarska Nova godina padala na jedan od Sabata-Semejn, na 30. oktobar po Gregorijanskom kalendaru, a baš u to doba godine, na srednjem delu severne polulopte počinje da se vidi sazvežđe Velikog Psa i najsjajnija zvezda na nebu- Sirijus.

Širenje Hrišćanstva dovelo je do toga da se danas na čitavoj planeti Gregorijanski kalendar koristi kao zvanični. Jedna godina po ovom kalendaru traje 365 dana, što znači da je povezana sa kretanjem Zemlje oko Sunca. Međutim, ovim se završava svaka veza sa prirodnim ciklusima u prirodi, jer ništa se u toku jedne solarne godine ne dešava 12 puta i ništa nema trajanje od 30 ili 31 dan. Meseci nemaju istu dužinu trajanja. Imamo sedam meseci od 31 dan, pet meseci od 30 dana i jedan od 28 ili 29 dana. Kad pogledamo nazive tih meseci, vidimo da i tu se gubi logika - januar je vezan za boga Janusa, februar je u vezi sa rečju za ritualne proslave, mart sa Marsom, april i maj su povezani sa boginjama proleća, jun sa boginjom Junom, jul i avgust su dobili imena po rimskim imperatorima, Juliju i Augustu Cezaru. Dolazimo do devetog meseca po redu koji se naziva septembar, a znamo da septem na latinskom znači sedam. Ide oktobar, sa osnovom osam, novembar sa devetkom u sebi i na kraju decembar, koji je dvanaesti po redu, a u imenu ima broj deset. Rekli smo već da je Gregorijanski kalendar nastao od Julijanskog, i to tako što je Papa Gregorije XIII korigovao predhodnu verziju tako što je ukinuo tri prestupna dana onih godina koje započinju vekove, osim ako su prve dve cifre deljive sa četiri. Prestupni dan je dan viška koji se nakupi svake četiri godine zbog asronomske dužine godine - 365 1/4. Ovo u sebi nije imao Julijanski kalendar, tako da je prolećna ravnodnevnica padala desetak dana iza solarnog trenutka ekvinocija. Papa Gregorije je hteo da reši ovaj poblem tako što je izbacio deset dana između 5. i 16. oktobra 1582. godine, ne bi li kalendar "stigao'' Sunce.

Ovaj kalendar nije odmah bio prihvaćen (dan danas naši ljudi govore o starom kalendaru koji 'kasni' 14 dana- 10 plus 4 zbog računanja svih prestupnih godina). Ali on je širen, naročito Amerikom, kao instrument moći i simbol dominacije nad ljudima koje su Evropljani osvajali i doveo do toga da se načini računanja vremena domorodačkih naroda skroz potisnu.

Nekoliko puta u skorijoj istoriji pominjale su se reforme kalendara, zbog svih nepravilnosti, ali su politički i verski faktori uticali da se i dalje koristimo ovim kalendarom, ili bolje reći da on i oni koji ga zagovaraju koriste nas i upravljaju nad nama. Vatikan, koji je mozak ove zveri i preko njega vlada, u svojim krugovima uopšte ga ne koristi, nego ima na zanimljiv način povezan sistem brojeva i prvih sedam slova abecede.

Ali da se mi vratimo prirodi, prirodnom vremenu i merenju vremena.

Pre svega, jedan kalendar trebao bi da predstavlja jednu pravu meru prirodnog vremena, koji prati astronomske cikluse Zemlje, Lune, Sunca i galaktička dešavanja. Osim ovog, on bi trebao da reflektuje harmoniju uma i prirode. Znamo da solarna godina ili okretanje Zemlje oko Sunca traje 365.025 dana. Mesec se okreće oko Zemlje, u proseku za 28 dana i to obavi punih 13 puta u toku jedne solarne godine. Pa kako onda u kalendaru ima samo 12 i to baš meseci? Ako pomnožimo 28x13 dobijamo 364 što je samo jedan dan manje od solarne godine. 365. dan u godini je dan van vremena i služi da se završi jedan solarni ciklus, ali ne u obliku kruga, nego poput magičnog leta da se spiralno uzdignemo na sledeći nivo. On se tako i proslavlja.

Osim Meseca ili Lune, i Sunce je povezano sa brojem 28 zato što njegovo okretanje oko samog sebe takođe traje baš 28 dana.

Ovakvom podelom godine na trinaest jednakih delova plus jedan dan dobijamo potpuno uređen sistem merenja vremena. Svaka luna sastoji se od 28 dana koji su podeljeni u tačno po četiri nedelje od sedam dana. U godini imamo po 13 luna od po 4 nedelje, odnosno tačno 52 nedelje godišnje. Svaki 1,8,15 i 21. dan u luni padaju na isti dan u nedelji. Isto je i sa svakim drugim danom, npr. 5. dan druge lune pada u sredu, 5. dan pete lune pada u sredu itd.

Praćenjem ovako uređenog kalendara vratili bi smo ciklični red svega oko nas i nas samih u naše živote. Setimo se samo da prosečan period trajanje menstrualnog ciklusa žene iznosi 28 dana. A kaže se da je žena čuvar vremena. Osim žene, i neke biljke i životinje imaju u sebi kod 13:28. Pre svega tu je kornjača, čiji oklop sadrži 13 velikih pločica i obično 20 ili 28 malih. Čuvarem vremena smatra se i drvo, pošto u sebi nosi godove za svaku godinu svog života. Još jedna životinja ima to u sebi - delfin. Otkriveno je da se na zubima delfina svakodnevno stvara po jedna mala linija, a svakog 28. po jedna veća i tako po 13 puta i onda prelazi u sledeći red.

Vratimo se matematici i brojevima. Brojevi sa kojima smo se do sad sretali bili su 4, 7, 13, 28, 52, 364, 365. Zanimljivo je ući u odnos brojeva 4, 7 i 13. Matematika četvrte dimenzije kaže 4:7::7:13, gde znak: nećemo shvatiti kao deljenje nego 4 prema 7 isto je što i 7 prema 13. A evo najjednostavnijeg objašnjenja

oooIoIooo gde je 4 centar sedmice i ooooooIoIoooooo gde je 7 u centru broja trinaest.

Ovo je matematika celih brojeva i svako može da je razume. A znamo da je sve broj i da je Bog broj.

Broj 4 predstavlja najniži i najjednostavniji red. Imamo četiri elementa, četiri strane sveta. Imamo četiri ekstremiteta Četvrta tačka nam daje formu. Govorimo o 4. dimenziji... Broj 7 se uklapa u cikluse i Lune i Sunca, imamo sedam čakri, sedam dana u nedelji, sedam galaktičkih pravaca, sedam elemenata koje određuju kocku- šest stranica i sredina... Broj 13 je broj pokreta i transformacije, broj Luna, anatemisan i izbačen broj. U našem telu imamo 13 glavnih zglobova koji omogućavaju naše kretanje...

4x7=28, 4x13=52, 7x13=91(trajanje jednog godišnjeg doba, broj stepenica na piramidama Maja) 4x7x13=364.

Ako pogledamo naše telo, vidimo da imamo deset prstiju na rukama i deset prstiju na nogama, što zajedno daje dvadest. Maje su ceo svoj matematički sistem bazirali baš na broju 20 i poznat je kao vigesimalni sistem. Broj jedan označavali su sa jednom tačkom, dva sa dve tačke, tri sa tri tačke, četiri sa četiri tačke, sve u horizontalnom nizu. Broj pet obeležavali su horizontalnom crtom. [est je bila crta i tačka iznad, tako do desetke, koja je bila u obliku dve crte. Jedanaest je bilo dve crte i tačka iznad njih i tom logikom sve do broja dvadeset koji su obeležavali ovalnim glifom obično precrtanim horizontalnom linijom.

Dvadeset prstiju i trinaest glavnih zglobova daju našem telu kod 13:20. A baš matricu od 13x20 koristili su kao jednu od osnovnih mera vremena stare Maje, a ime te matrice je Colkin. Oni su ceo period vremena istorije koji su nazivali Veliki ciklus podelili na 13 baktuna, gde svaki baktun ima po 144000 dana. Svaki baktun podeljen je u 20 delova- katuna od po 7200 dana. Ukupno ima 260 katuna(13x20). Mi se trenutno nalazimo u poslednjem katunu poslednjeg baktuna, koji je počeo 1993., a završava se 2012. godine. Ujedno ovim baktunom završava se i poslednji od četiri ciklusa od 26000 godina, koji je povezan sa Solarnim sistemom i Plejadama iz sazvežđa Bika.

Gledajući u odnos brojeva 13 i 20 opet se javlja broj 7 kao razlika i javlja se broj 260 kao proizvod (fraktal broja 26000). Zbog svoje veze sa višim, galaktičkim nivoima postojanja i kretanja, ovaj vid računanja vremena predstavlja sinhronizaciju sa većim ciklusima koji se dešavaju u našoj galaksiji. Ovaj vid sinhronizacije duboko nas uvodi u četvrtu dimenziju. Ljudi govore o raznim dimenzijama- petoj, sedmoj, trinaestoj... Zaboravljaju da moramo dobro da ovladamo trećom i četvrtom dimenzijom da bi smo išli dalje.

Vreme, poput prostor ima svoje zakone, svoju matematiku, fiziku, biologiju...svoju nauku. Pre samo stotinu godina, naše prababe i pradede nisu znali mnogo o nauci kakva je danas prihvaćena, ali su se pojave ipak dešavale po tim zakonima. Isto tako, nauka o vremenu je nauka budućnosti, i jednog dana će je već i deca shvatati i moći da primenjuju.

Ali vreme ne može biti nešto udaljeno od nas samih. Dozvolili smo da nas savremena nauka dovede do potpunog otuđenja od prirode i nas samih. Nauka o vremenu trebala bi da nas vrati nama samima, jer vremene je u nama i oko nas. Ono se širi radijalno oko svog centra. Shvatanje pravog vremena i našeg mesta u njemu dovodi nas do Bezvremenosti. Ako umirimo naš um i opustimo naše telo,osvestimo naš dah, doživećemo pravo vreme- sada i ovde.

Živeti u pravom vremenu je umetnost, tako da je Vreme isto Umetnost. Osnovna formula Zakona vremena je da je T(E)=ART - gde je T-vreme, E- energija, ART-umetnost i čita se Energija faktorisana Vremenom je Umetnost. Sve u Univerzumu je stvoreno u lepoti i harmoniji, kao delo umetnosti. I Boga su često nazivali Velikim Graditeljem ili Arhitektom. U kakvoj je to vezi sa vremenom? Vreme je ono što nosi informaciju i stavlja nešto u formu. Vreme in-formiše život(E). A sve što se time stvara je umetnost, jer sve stvoreno u Univerzumu osim forme ima i svoju estetsku i umetničku vrednost.

Očigledno je da se u Univerzumu sve kreće i razvija. Univerzum ima svoj izvor- a to je Inteligencija, jer gde postoji neki red mora postojati nešto što pravi taj red. Mi možda ne vidimo koja je to božanska inteligencija, ali je ona tu i obično je nazivamo Bog, koji je centar svega. Božanski um oslobađa svoje misli koje mi nazivamo energijama, a te energije uzimaju različite forme evolucije u raznim dimenzijama.

Proces evolucije vremena ima različite stupnjeve i oni kreću od kreacije u treće-dimenzionalnom nivou kojiu mi zovemo zvezdanom masom. Ova zvezdana masa je u stadijumu koji mi nazivamo pre-svesno. Pre-svesno stanje stvara sve neorganske forme. Ono se sastoji iz domena Potencijala i vladavine Vremena.

Ovim dolazimo do toga da ono što zapravo evoluira su Zvezde. Mi smo samo mali delovi- atomi zvezde i ovde smo da naučimo kako da učestvujemo u evoluciji naše Zvezde- Sunca.

Nakon pre-svesnog- neorganskog stadijuma dolazi organski- nesvesni. Čitav život učestvuje u kosmičkom nesvesnom. U trodimenzionalnom prostoru život zauzima formu, u našem slučaju, ljudsko telo. Zatim život dolazi do vrhunca evolucije- do buđenja u svesno. U tome je ljudska svrha- Kako da postanemo potpuno svesni? Tehnike kao što su molitve i meditacije stvaraju mostove između nesvesnog i svesnog. Bude nas. Ali proces evolucije zahteva da ostanemo budni i potpuno svesni.

Kosmičkim kolektivno svesnim stanjem, čovečanstvo bi najzad ušlo u mentalno-duhvnu evoluciju, koja bi nam omogućila da razumemo kako da proširimo naš um i čula izvan nas samih i da postanemo potpuno i svesno uključeni u prirodne procese.

Sa tačke vremena, prostor je ništa drugo do tačka ili skup tačaka koje mogu biti locirane bilo gde. Svako od nas je tačka, tačkica u vremenu. A sve ono što mislimo je pre svega unutar našeg uma.

Znači radi se o evoluciji naše svesnosti i uma. Evolucija ide u pravcu umetnosti, ljubavi i miru, jer nemoguće je drugačije ostvariti osećaj zaajedništva na planeti. Ako je Zemlja deo Sunčevog sistema, a čovečanstvo deo Zemlje, mi kao pojedinci moramo biti svesni da smo svi povezani i da smo deo Jednog. Ratovi, uništenja, želja za dominacijom i vlašću su deo življenja koji je u konfliktu sa nama samima i sa prirodom oko nas. Dok se budemo tako ponašali, do evolucije neće doći.

Uvođenjem reda u naše živote i to prirodnog i cikličnog, dovelo bi do buđenja i osvešćavanja misli, emocija, a samim tim i naših reči i dela. Kalendar 13 luna od 28 dana je služio kao osnov Majama za njihov Galaktički let i dan danas je najpravilniji račun koji prati sve nama važne astronomske, biološke i druge mere vremena. Osvešćavanje i sećanje na ovaj prirodan i ciklični red utrlo bi nam put daljeg razvoja i ubrzalo naše buđenje u četvrtoj i višim dimenzijama. Otvorilo bi nam nebrojene nivoe novih mentalnih i duhovnih iskustava i naučilo nas da svesno i voljno učestvujemo u božanskoj kreaciji.

In lake'ch! ( Ja sam tvoje drugo ja )

.
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 19 Feb, 2009 23:29 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Jedna od ilustracija Zakona o vremenu po Majama:

[/

Pozdrav od Mirka - 131/249
 Nazad na vrh »
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 21 Feb, 2009 22:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

ZAKON VREMENA

Da bi proglasili kraj Vremena i prelazak iz straha u Ljubav, promenimo Kalendar!

Premisa: Prihvatanje Sinhronara 13 Luna je pozitivan, stvaran čin koji predstavlja pomak iz straha u ljubav, iz haosa u harmoniju, iz rata u mir. Kraj vremena je kraj starog vremena nasilja i separacije šifrovanog nepravilnim i haotičnim kalendarom. Novo Vreme Mira je odraz Večnosti. Više od 150 godina ova promena je oslobađana. Sada se ciklus zatvara.

Zatvaranje ciklusa znači reintegraciju ljudske svesnosti u solarni prsten kroz primenu pravilnih standarda mera. Bilo da su ljudi svesni toga ili ne, Zemlja kruži oko Sunca i pravi solarni prsten svojom orbitom. Sa preciznom merom od 13 luna od kojih svaka ima 28 dana, solarni prsten se može osvestiti. Ako se uskladimo sa praćenjem Sinhronara trinaest luna, tada će za jednu godinu naša svesnost dovesti solarne frekvencije orbita u pravilno poravnanje sa ljudskim umom. Ovo ubrzava uzvišenu budnost ili svesnost koja pre nije bila poznata.
Kada je istorija počela u Vavilonu, Sumeriji i Srednjem Istoku ona je izgubila znanje o solarnom prstenu fokusirajući se na sinodički lunarni kalendar koji nema nikakve veza sa solarnim prstenom. Kad je došlo do osvajanja Novog Sveta, Babilonci su uništili znanje o kalendaru koji je sadržao znanje o solarnom prstenu. Uništavajući znanje oni su takođe uništili i bazu kosmičke percepcije - koja je koren promene kalendara i zatvaranja ciklusa. Treba imati na umu da je uništenje majanskog znanja o vremenu kompletirano kad je Vatikan 1582. izvršio reformu kalendara i dao nam (gregorijanski) kalendar koji mi danas koristimo.
Sinhronar 13 luna/28 dana je spas za planetu Zemlju zato što je on kosmički mehanizam koji stvara frekvenciju koja odgovara solarnoj frekvenciji. Usklađenje sa solarnom frekvencijom dovešće do širenja svesnosti- što je prekidač za evolutivni put.
 Nazad na vrh »
Vakan Tanka
Hodočasnik


Pridružio: 21 Jan 2008
Poruke: 785
Lokacija: Kechua

 Poruka Poslao: 25 Feb, 2009 00:05 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Nemam reci,najnoviji program je sjajan....in lakesh....
_________________
Gospodaru,ucini me orudjem svoga mira:
Gde je mrznja da donosim ljubav!
Gde je uvreda da donosim prastanje.
Gde je nesloga da donosim Jedinstvo!
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email Poseti sajt autora MSN Messenger
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 10 Mar, 2009 18:53 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo kako izgleda Sinhronijski red koji se odnosi na Galakticki udah i Solarni izdah u novom programu:Pozdrav od Mirka.
 Nazad na vrh »
istrazivac
Tragalac


Pridružio: 11 Feb 2009
Poruke: 189
Lokacija: srbija

 Poruka Poslao: 10 Mar, 2009 21:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Da vas pitam da li neko zna gde moze da se pogleda neki film,video zapis o 2012 godini.Ima na you tubu dosta ali da je na nasem jeziku posto engleski jako slabo znam hvala unapred na informacijama.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 10 Mar, 2009 23:12 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mirko, program je odličan. Baš ti hvala herc
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 11 Mar, 2009 09:40 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Sta mi ostali trebamo da kazemo za Karte Andjela i Karte Stvaraoca i mnoge druge priloge i komentare.
 Nazad na vrh »
istrazivac
Tragalac


Pridružio: 11 Feb 2009
Poruke: 189
Lokacija: srbija

 Poruka Poslao: 11 Mar, 2009 11:13 am    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mirko ::
Sta mi ostali trebamo da kazemo za Karte Andjela i Karte Stvaraoca i mnoge druge priloge i komentare.
Samo sam pitao neljutis se valda pitao sam ako neko zna ako ne nista cemu ironija nevidim razlog.Pozdrav.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 11 Mar, 2009 15:32 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Istrazivacu, moja poruka je bila upucena iskljucivo Analeti i kao odgovor na njene pohvale ja sam uzvratio citirajuci samo deo onog sto je ona dobro ucinila na forumu.

Naravno da nema nikakvog razloga da se ljutim na tebe. Pogresno si razumeo. Sto se tice 2012. na forumu postoji kraci izvod iz filma koji je snimljen na tu temu i bice prikazivan u bioskopima polovinom ove godine pa ce biti prilike da se kompletan pogleda i naravno bice sa prevodom.

Puno pozdrava od Mirka.


Poslednji izmenio Mirko dana 11 Mar, 2009 16:02 pm, izmenjeno ukupno 1 puta
 Nazad na vrh »
istrazivac
Tragalac


Pridružio: 11 Feb 2009
Poruke: 189
Lokacija: srbija

 Poruka Poslao: 11 Mar, 2009 15:57 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Mirko moje izvinjenje pogresno sam shvatio mislio sam da je meni upuceno bas me je i giba pitao na pp u vezi ovoga ali pre nego sto sam ovo sad procitao.

Mirko jos jedno izvinjenje moja greska.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Analeta
Duhovni učitelj


Pridružio: 21 Okt 2008
Poruke: 2717

 Poruka Poslao: 11 Mar, 2009 17:01 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Znam da su majanci novosadjani gledali jedan film u vezi 2012, i ja bih volela da ga pogledam. Neko ga ima na CD-u, ali nikako da dodjem do njega.

Pozzz
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji email
Mirko
Gost

 Poruka Poslao: 11 Mar, 2009 19:04 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Evo jednog video prikaza kalendara Maja i 2012.g.:

http://www.youtube.com/watch?v=fipnhz5myB4

Jeste na engleskom ali se ipak moze pogledati i nesto nauciti.
 Nazad na vrh »
istrazivac
Tragalac


Pridružio: 11 Feb 2009
Poruke: 189
Lokacija: srbija

 Poruka Poslao: 11 Mar, 2009 19:54 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Hvala Mirko pogledacu.
Pozdrav.
 Nazad na vrh »
Pogledaj profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Ana
Gost

 Poruka Poslao: 13 Mar, 2009 12:24 pm    Naslov:
Odgovoriti sa citatom

Može li mi neko objasniti kako da počnem sa majanskim kalendarom ... ne razumijem? Da li je neko počeo da slijedi majanski kalendar u svojoj svakodnevnici tj.kako se onda računa vrijeme i ima li negdje prevoda na naše jezike?
Unaprijed fala na odgovorima i prijatan dan svima Smile
 Nazad na vrh »
Prikaži poruke iz poslednjih:   
www.OBJAVE.com forum » DREAMSPELL - PUT KA MIRU 2012
Ovaj forum je zaključan i ne možete pisati, odgovoriti ili menjati teme   Ovaj forum je zaključan i ne možete menjati teme ili odgovarati Sva vremena su GMT + 1 sat
Idi na stranu
1, 2  Sledeci
Strana 1 od 2

 
Skoči na:  
Ne možete pisati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete brisati vaše poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u ovom forumu

Neke srodne teme
 Teme   Odgovori   Autor   Pogledano   Poslednja poruka 
Nema novih poruka VAŠE SUGESTIJE 105 adminfob 106956 26 Mar, 2011 01:56 am
Jazz08 Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Suština vašeg sadašnjeg duhovnog stava, ubeđenja ? 22 plavizrak 35937 08 Nov, 2010 09:22 am
rale Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Interval ne-vremena 4 adminfob 46267 03 Jun, 2010 23:13 pm
zvoncica Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka FONTANA MLADOSTI - Tibetanske vežbe za podmlađivanje 19 adminfob 38983 25 Maj, 2010 09:17 am
filip Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka TOČAK MEDICINE VEČNOGA BIĆA 3 adminfob 33490 18 Jan, 2010 10:15 am
Satćitananda Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka Tvorac i zemlja 2 adminfob 46346 11 Maj, 2008 23:06 pm
Vesna Pogledaj zadnje poruke
Nema novih poruka ŽENA TELE BELOG BUFALA 1 adminfob 28031 13 Jan, 2008 00:10 am
adminfob Pogledaj zadnje poruke
 
 
Home | Add to Favorites | Mapa sajta
 
 
Solaris 1.11 phpBB theme/template © 2003 - 2005 Jakob Persson (readme)(forumthemes/bbstyles)

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group
Prevod by CyberCom