I prethodna poglavlja rađaju dileme i protivurečnosti, osvrnuću se samo na ovo i sledeće poglavlje, koji u tome kulminiraju.
Mnoštvo informacija o tome kako će se preobražavati naše telo - a koje nam PRAKTIČNO ništa ne pomažu...
Opisi, kako će pre ulaska u fotonski pojas sići na Zemlju predstavnici Galaktičke federacije, da nam objasne o čemu se radi, da nas pripreme i obuče: "U celokupni proces će vas uputiti savetnici koji će se spustiti na vašu planetu koji će se spustiti na vašu planetu pre susreta sa fotonskim pojasom".
TEK BI TADA NASTUPILA PRAVA KONFUZIJA: I SAMA POJAVA VANZEMALJACA, I REAKCIJE VELIKIH ZEMALJA KOJE BI AKTIVIRALE SVOJE VOJNE SNAGE...! Nezavisno od toga ko bi pobedio - to bi pre bila planetarna konfuzija nego obuka u vezi sa ulaskom u fotonski pojas.
I još jedno mesto koje je u protivurečnosti sa Hristovim objavama: "Da biste jasno razumeli događaje do kojih dolazi, od ključnog je značaja da sznate pravu povest Zemlje i vašeg Sunčevog sistema".
U Hristovim objavama objašnjeno je da je ovo Doba preobražaja kraj istorije u smislu u kojem je mi shvatamo i poznajemo. Nezavisno do tog objašnjenja - POZNAVANJE DALEKE PROŠLOSTI ZEMLJE NE POMAŽE NAM NI NAJMANJE U SADAŠNJOSTI, U PRAKTIČNO-DUHOVNOM SMISLU. "Objava sa Plejada" je u tom smislu mnogo pametnija i operativnija: u Dobu preobražaja dečavaće vam se to i to, najbolje je da postupite tako i tako...
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"