Čitajući ove prevode sjetio sam se iskustva sa M-M (mind machine).Naime, u okviru različitih programa koje MM producira često sam slušao (i žmireći 'gledao') program za ulazak u 'alfu'. Mašina k'o mašina glupa do bola, ali sistematična. Tako počne sa nekih 6do 7 Hz (donja granica alfa talasa) i povećava do 15 -16 Hz. Ja sam primjetio jednu interesantnu stvar, a to je da mi negdje oko 10-11Hz pred očima ( koje su sklopljene, a led diode bljeskaju u ritmu gore navedenom) počinju da se stvaraju kristalne strukture nevjerovatne ljepote. Svijet kristala tako stvaran da sam u toku programa nekoliko puta otvarao oči i, naravno, vidio samo bljeskanje led dioda. No, kako je program unaprijed definisan da piči svoje to se taj kristalni svijet izgubi vrlo brzo ( možda oko 13-14Hz, no ovo su moje subjektivne procjene) Pošto mašina ima freeze tipku to sam ja zaustavljao program na frekvenciji pojavljivanja kristala i onda uživao pokušavajući nekako ući u njih. Teško mi je opisati, ali stvarno je nevjerovatan osjećaj tog kristalnog svijeta svud oko mene ( a ja znam da je to samo 'varka' koja 'uvlači' svojom realnošću) Jednostavno gledam svuda okolo kristali se presijavaju; oblici raznovrsni, a očima šetam fokusom kao u stvarnom svijetu; neki oblici su bliži neki dalji, neki su ispred mene, neki su skroz lijevo, a neki skroz desno...
Ovo moje iskustvo me sada intrigira pa ću pokušati pozajmiti MM od druga da, u svjetlu novijih informacija o paralelnim stvarnostima, pokušam nekakav 'skok' ili kako bih to nazvao nije ni bitno.
:lol: