Naravno svaka dusica je razlicita to je razlicitost u harmoniji, miru i ljubavi ali samo kada svi sluze Bogu..
Onda su svi automatski zadovoljni jer je On zadovoljan..
Neko moze mu kuvati hranu, neko cuvati krave, neko igrati se sa Njim, neko plesati sa Njim, neko Mu prati noge i trljati mu ledja mirisljavim uljima..
Svakome nesto vise odgovara ali kada se sve usmeri za Njegovo zadovoljstvo onda su svi delici i cestice automatski zadovoljni i to zadovoljstvo je transcedentalno sto znaci trajno i ne prolazno..
To je kao kada se zaliva koren drveta.. automatski svo lisce, grancice i grane bivaju zadovoljeni. Toliko mnogo razlicitosti a tako velika harmonija.. sve u ljubavi prema Gospodinu..
Drugacije nemoze..
~~ "Smatram svoje delovanje prema drugima kao moje delovanje prema Bogu; i delovanje svake osobe prema meni prihvatam kao delovanje Boga." ~~
U pravu si sugradjanine .Sve je Bog,i sama sustina duhovnosti je priblizavanje(ili ostvarivanje Boga u sebi).To sam nasao kao sustinu u svim religioznim spisima.Mada percepcija Boga nije isto sto iskustvo,pa se mnogo puta u istoriji pravila greska koja je vodila u dualizam,bio on psiholoske ili doktrinarne prirode.Neko vidi Boga kao mracnog tipa koji nam sedi na glavi,neko vidi Boga kao perverznjaka koji ima 100000 zena,a malo njih vide Boga kao ljubav i najboljeg prijatelja koji coveka voli vise nego sto covek moze voleti sebe.Svako ko ima pravo iskustvo Hrista,Shive ili Krisne ce doziveti isto.A to je ljubav i prisan odnos koji postaje samoostvarenje i to je najveci Boziji dar.Taj duhovni napredak koji nam govori o samoj sustini naseg zivota.Tj.. da smo i mi Bogovi u malom,i da je poenta dostici to vodjenjem Visim energija(Bozanskih entiteta).... Eto i ja da dam mali doprinos temi.