Duhovna budnost i manifestovanje vaših snova
Sal Rachele primio od Leah
09.09.2004.
Veliki pozdrav, voljeni, i veličanstven dan svima! Dolazim vam danas sa temom od vitalne važnosti za sve one koji žele da zbace okove neznanja i negativnsoti i da prigrle blistavi, revitališući duh novog početka. Čula sam da se mnogi od vas žale na činjenicu da je potrebno više od samo vesele afirmacije tu i tamo da biste manifestovali vaše snove. Ne bih rekla da je neophodno potreban težak rad, jer šta je rad ionako? Ovaj kanal i mnogi drugi su činili stvari koje bi svet nazvao „težak rad“, a ipak, za njih je to dečja igra. Baš juče je kanal primetio da je osećao da se igra ceo dan, a ipak kada je rezimirao svoj dan, ustanovio je da je učinio više nego mnogo ljudi koji osećaju da je njihov rad težak. Zato reći da manifestovanje vaših snova zahteva težak rad nije zapravo tačno. Onda šta JESTE potrebno da manifestujete vaše snove? To je tema ovog razgovora.
Vebsterova definicija „budnosti“ uključuje obraćanje konstantne i brižljive pažnje na situaciju ili dogadjaj. U ovom slučaju, konstantna i brižljiva pažnja treba da bude primenjena na sve što može da se umeša (ometa) izmedju vas i vašeg sna. Dakle hajde da istražimo, dragi moji, sve ono što bi ikako moglo stati na put manifestaciji.
Oh! Čujem da neki od vas kažu „strah“. Okej, počnimo sa tom najneuhvatljivijom iluzijom. Povodom čega je strah zapravo? Da li je to strah od neuspeha? Mogao bi biti. Ali dozvolite mi da sugerišem, kao što mnogi od vaših prosvetljenijih učitelja sugerišu, da ovde strah od neuspeha nije pravi problem. Dozvolite mi da sugerišem (okej, recimo to jednoglasno), „STRAH OD USPEHA“. Tako je, strah od uspeha. Čuli ste izraz „Pazi za šta moliš, mogao bi to i dobiti.“ Pa, to je istina, mogli biste. I šta bi to značilo za vaš udoban mali život neuspeha i mizerije?
„Hajde, Leah, nije tako loše. Možda nemam sve što želim, ali nisam nesrećan.“
O da? Možda je nesreća (mizerija) gruba reč. Šta je sa osećanjem neispunjenim? Šta je sa odlaskom od apatije do očaja do frustracije do dosade do rezignacije? Znam da postoji nekoliko vas koji su u ovoj kategoriji. Hajde, budimo brutalno pošteni. Nećemo stići mnogo daleko ako nismo iskreni sa sobom. Ako ste vi u jednoj od ovih kategorija neispunjenja, onda slušajte. Šta je to u vašem sadašnjem životu što je vredno da se za to držite? Šta biste napustili ako napustite iluziju da je sve dobro takvo kakvo jeste? Ne govorim sićušnoj manjini vas koji ste istinski zadovoljni sa tim kakve stvari jesu. Govorim vama kojih je 99% koji još uvek osećate da postoji nešto što blokira vaše potpuno i slobodno samo-izražavanje i stvaralaštvo. Govorim onima od vas koji znaju da postoji toliko mnogo više u životu od onoga što vi živite. Vi znate ko ste, pa prekinimo besmislice i hajdemo do poente. Šta je to što je potrebno da razbije stari kalup? To je suočavanje sa vašim strahom od bivanja moćnim.
Uradimo vežbu. Ako imate ogledalo pri ruci, to bi bilo odlično. Ako ne, pretvarajte se da gledate sebe u ogledalu. Pogledajte sebe u oči i glasno izgovorite „Ja sam moćna osoba koja stvara.“ Recite to polako nekoliko puta. Zapazite šta osećate. Postoje li bilo koje telesne senzacije? Postoje li bilo koje misli koje vam prolaze kroz um? Možda mislite „Ovo je glupo“. Samo zapazite sve što se dogadja u vašoj svesti. Obratite posebnu pažnju na bilo koja nelagodna osećanja. Ovo su osećanja koja vas blokiraju da stvarate.
Sada vizualizujte vrstu života koju ste uvek želeli. Nema veze da li imate, ili nemate dovoljno novca, ili talenta, ili prijatelja, ili šta god. To sada nije važno. Mi dolazimo u dodir sa vašom stvaralačkom moći, a stvaralačkoj moći ne trebaju pravi prijatelji, ili pravi račun u banci, ili prava vrsta tela. Stvaralačkoj moći treba samo jedna stvar. VI, baš takvi kakvi jeste, bez svog tog beskorisnog tereta i starih misaonih formi koje kažu „Kako se usudjuješ da budeš tako arogantan da misliš da si moćan. Hah! Kakav sanjalica!“
Hajde da vas stara Leah podseti da je arogantno da mislite da niste stvoreni nalik vašem Stvaraocu. Arogantno je da mislite da NISTE moćni i stvaraoci. Hajde da odbacimo ovu budalastu misao da je biti krotak i blag put kojim treba ići. Krotak, način na koji je Isus koristio ovu reč, ne znači slabost, bespomoćnost, otirač, ili bilo koju od ovih srodnih ideja. Dakle, zbacite to! Bacite teret, dragi moji!
Uradite opet vežbu. I opet. I opet. Sve dok ne budete mogli da osetite to u vašim kostima, u vašim ćelijama, u vašem tkivu, u vašoj krvi. VI STE MOĆNI VAN SVAKE MERE! Vaš mali intelektualni um ne može, i nikad neće moći, biti sposoban da pojmi koliko ste vi zapravo moćni. U redu, ovo zvuči kao motivacioni govor. Pa, možda i jeste. Možda nekima od vas to treba.
Biti budan znači biti voljan da ne dopustite ni JEDNU misao slabosti u vašoj svesti. Ni JEDNU! U trenutku kada počnete da omalovažavate sebe, ili da verujete da niste sposobni da ostvarite vaše snove, u istom tom trenutku, STANITE. Ponavljajte gornju vežbu sve dok ograničavajuća misao ne nestane.
Nemojte ovo raditi samo sa mislima, radite to i sa osećanjima. Obratite pažnju na vaša osećanja. Opazite kada se osećate slabi, ili tužni, ili depresivni. Šta govorite sebi? Osećanje tuge ili depresije (osim ako tugujete zbog gubitka nekog voljenog), najverovatnije je znak da osećate da su vaši snovi van domašaja. To je znak da stanete i uradite vežbu.
Još jednom, kao što sam spomenula u prethodnoj poruci, koristite princip „glumite to sve dok ne proizvedete to“. Zapamtite, vi zapravo ne glumite to. Vi zamišljate da manifestujete vaše snove. A šta je zamišljanje? Sposobnost ljudske duše da proizvodi slike.
Ako postoji išta u ovoj poruci što uključuje težak rad, to je rad da budete budni, dan za danom, sve dok to ne postane navika da potvrdite ko vi stvarno jeste – MOĆNO BIĆE KOJE STVARA. Nije važno šta ste učinili u prošlosti, koliko mnogo života nasilja ste iskusili na Zemlji ili na drugoj planeti, ili koliko mnogo sramnih stvari mislite da ste učinili. Ništa od ovoga nije važno. Ništa od ovoga ne menja činjenicu da vas je Bog stvorio da budete moćno, nezavisno biće. Vi ste sposobni da stvarate cele univerzume! To je vaš potencijal. Počnite danas da otključavate vaš potencijal radeći ovu jednostavnu vežbu i radeći je često. Odbijte da dopustite spoljašnjoj pojavnosti da vas ubedi drugačije. Odbijte da dopustite da vas drugi odgovore od vaših snova. Vi ne biste imali ove snove da vam nije namenjeno da ih manifestujete. Njih vam je dalo Božje Prisustvo da bi stimulisalo vaše stvaralačke sokove. Poštujte ih. Slušajte ih. Prepustite im se. Ne brinite šta drugi misle. Usudite se da budete astronaut, ako je to ono što je neophodno. Usudite se da budete van dodira sa „realnošću“, ako je to ono što je potrebno. Usudite se da hodate u ritmu drugačijeg bubnjara, da citiram vašu literaturu.
„Leah, čuli smo ovo i pre“, kažete. Da, voljeni, jeste. Ali da li ste bili budni za sve što bi razvodnjilo i uništilo vaše snove? Očigledno niste, ako ih još niste manifestovali. Na šta čekate? Više vremena? Vreme je iluzija, voljeni. Sigurno, vi možete koristiti vreme kao alat, ali vi niste vezani njime. Zbacite okove. Uradite ovo, i Leah neće više zvučati kao pokvarena ploča. Mislite li da ja ovo smatram važnim za rast vaše duše? Da li bih ja nastavljala i nastavljala, da ne verujem da je ovo ključ za vašu slobodu? Odbijte da prihvatite BILO KOJA uverenja sveta. Ona su sva bazirana na iluziji. Ona su bazirana na konceptu da ste vi telo, da živite sami i izolovani, da se borite protiv neprijateljskog univerzuma. Neka danas bude poslednji dan da gajite ovo ludilo. Neka danas bude prvi dan kada istinski proglašavate (zahtevate) vaše Božansko nasledje.
Mir, dragi moji. Dok ne budemo pričali ponovo. Vi ste blagoslovljeni u Svetlosti Zračećeg.
http://www.salrachele.com/index.htm