covjeku je pozlilo ,nije mu vise 20 godina,ne znam ,u oba linka nisam nista vidio lose..u prvom spominje buducnost poslije pavla ,svi su znali da nece da zivi jos dugo,to su ljudi kao sto si ti reko jucer.a ljudi misle na buducnost i ponekad guraju noseve u sve i svasta...ma mislim to su unutrasnja posla,ja se nebi mjesao ,nit znam ikog od njih pa da mogu nesto sa sigurnoscu reci,samo ne mozes govoriti nekom da nije pravi neki vjernik ako postavlja pitanja i istrazuje malo dublje,treba da vidis bibliju i kuran sto moj stari cita,na skoro svakoj stranici je on stavio upitnike na neke citate...a obavezno komentarise na kamenovanja i na ubijanja i sve sto ne proizlazi iz ljubavi...gubi vrijeme na tom a nista ne postize od tog...umjesto da uci jezik da mu ne moram ja dolazit i prevodit svako slovo...
Eto dođosmo do svete tajne PRIČESTI nakon velikog Božićnog posta . Znači mi smo privučeni jednom velikom lažom da se tog dana rodio ISUS , pa se okupimo svi da proslavimo PAGANSKU kratkodnevnicu , i tom prilikom radujemo se SUNCU ! jER SE Isus TOG DANA NIJE RODIO! Vera koja se i na najmanjoj laži zasniva ne može biti vera ISTINE ! Nego je laž kao i oni koji je nameću kao istinitu ! Kad dođeš da se pričestiš ,ako te Isus čuje ,čudi se verovatno i sam šta se događa ?
Sve što u sebi sadrži i najmanju laž , LAŽ je u celini !
Poenta je LAŽ ! DO istine koju je izrekao Isus ne dolazi se putem laži , Isus nas je uputio na ljubav , ne na svoj rođendan , ne na svoje raspeće , ne na svoje muke , Najvećom relikvijom smatraju koplje koje je probolo Isusa , ljubeći ga ljube one koji su ga koristili i ono zašta je poslužilo ! nije li to licemerje ?
Sve što u sebi sadrži i najmanju laž , LAŽ je u celini !
''Васкрсење Христа и Спаситеља нашег је, браћо и сестре и сва наша духовна децо широм васељене, „Празник над празницима, и Славље над слављима“ – Чудо над свим чудима и Дар над свим даровима, који је Свемогући Бог, у Својој неизмерној милости и љубави, даровао роду људском. У овом Дару се налазе сви дарови; у овом Благослову сви благослови – како овде на земљи, тако и на небесима (ср. Еф 1,3).
Васељена је озарена лучом светлости Божје истине, а човечанство је испуњено великом радошћу, као највећим благом коју нам са неба шаље Божје Провиђење.''
Из Васкршње посланице.
ХРИСТОС ВАСКРСЕ!
Ово је дан који створи Господ, обрадујмо се и узвеселимо се у њему!
(Пс 117,24)
ОН је знао све светове пре но што су настали и не треба му учење.
Шта је суштина једног написаног слова? Да ли мастило, којим је слово написано, или глас, који оно означава?
Juče ja bila s drugaricama ,pile kafu i povede se priča o Vaskršnjim jajima .... zašto se farbaju jaja na Veliki Petak ? I utvrdimo mi da nemamo pojma zašto , čak ni sin jedne od mojih drugarica koji je pohađao veronauku nije umeo tačno da nam kaže, jer je to učio u prvom razredu ... i danas mi stigne nalaz sa internet potrage jedne od mojih drugarica koja nije htela da nas ostavi u neznanju oko te važne činjenice...
Elem :
Jedan od najstarijih hrišćanskih običaja je farbanje Vaskršnjih jaja. A zašto se boje jaja kazuje stara prica: Marija Magdalena je došla u Rim da propoveda Jevanđeljenje Hristovo. Stigla je i do cara Tiberija. Na dar mu je donela korpu jaja. Car nije verovao u Hristovo vaskrsenje i rekao je da bi to bilo, kao kad bi bela jaja u korpi promenila boju. Marija Magdalena je na to rekla: “Hristos Vaskrse”, a sva jaja u korpi postala crvena. Po legendi, stanovnici Jerusalima su se rugali hrišćanima da Hristos nije vaskrso, jer je to nemoguće, kao što nije moguće da kokoške snesu crvena jaja. Sledeće godine, na dan vaskrsa, sve kokoške u Jerusalimu snele su crvena jaja. Jedna stara priča kaže da je ispod Krsta na Golgoti, na kojem je razapet Hristos, bilo grličino gnezdo. KRv je poprskala jaja u gnezdu i obojila ih rumenom bojom. U spomen na nevino prolivenu krv i Vaskrsenje Hristovo, boje se vaskršnja jaja. Crvena boja je simbol radosti i Vaskrsenja…
...i tako ,dodje svestenik kuci ,javio se telefonom ,kaze da osvesta vodu za Uskrs. Mislim se bas dobro ,pitacu ga sta misli o tome koliko su Srbi stvarno vernici . Pop mlad ,lep ,ima jako lep glas,prijatan i za razgovor i molitvu. Poceo je da cita Molitvu .Ispocetka sam pratila reci ,a onda sam cula samo" muziku"i osetila kako mi, prvo , nesto mili po temenu ,a potom i neko strujanje,koje se spustalo niz kicmu pa kroz noge i ruke , sva sam se najezila ,a kada je pop poceo da peva Gospode pomiluj ,zapevala sam i ja ne znam ni kako ni zasto. Na kraju sam se rasplakala,suze su mi same tekle. Ode pop ,...,ostadoh ja u nekom posebnom ,prijatnom raspolozenju.