Nemam nista protiv. Ispravite vi molitvu kako vama odgovara. Rekla sam svoje gledanje i vidjenje.Btii bezgresan u moru greha koje svetom vlada, je velika stvar, znaci da nisi ovde i sada, znaci da te ovde nema.
Prve mantre koje sam radio bile su za rad na cakrama kombinovao sam ih sa odgovarajucim mudrama i vizuelizacijom. ovo sam radio nekih dve godine..
Posle sam radio 32 imena Durge ponekad a Mahamrityunjaya mantru nekih dva meseca svakodnevno satima. Onda sam slusao astalaxmi stotru veoma pazljivo svakog dana izmedju ostalog sto mi je ponekad pomoglo da dodjem do nesto novca za prezivljavanje i uslova za rad na sebi. Posle toga pre nekih godinu dana dosao sam do hare krshna maha mantre i mnogih svetih znanja iz bhagavad gite i srimad bhagavatama. Od tada poceo sam da mantram maha mantru i naravno pancha tattva maha mantru. Krishna se nalazi u zvuku mantre om a mantra om se sadrzi u hare krshna maha mantri sto je zapisano i u bhagavad giti. Hare Krshna maha mantra mi je dosta promenila zivot.. prolazio sam kroz dosta ciscenja i testova i idalje prolazim. Sada se trudim da radim makar dva kruga svakodnevno maha mantre pa makar sekire padale s neba.
Takodje radim i odavanje postovanja Srila Prabhupadu, molitvu Nrsimhadevu, Jaya radha madhava, panca tattvu, Sri sri gurv-astaku i mozda jos poneku ako odem do hrama ili radim kod kuce mangala aratik.
Inace skoro uvek mi je neka mantra u glavi, sada je jaya radha madhava o:>
Jedan od razloga zasto ne slusam muziku vec par godina jeste sto me ometa u slusanju i osecanju mikrokosmosa i okoline.
ostavicu i par linkova mojih omiljenih verzija mantri o:>
slusati molitve Prabhupada je za mene extaza veoma transcedentalno
Radha Madhava
http://www.youtube.com/watch?v=p8UN_CFfTKA
panca tattva
http://www.youtube.com/watch?v=MeP4z6B4TxI
Hare Krshna maha mantra
http://www.youtube.com/watch?v=-hAkpAMd_3U
molitva Nrsimhadevu
http://www.youtube.com/watch?v=kO0P3rByreM&feature=related
Sri Sri Gurv Astaka
http://www.youtube.com/watch?v=xlQCfw1Vtl4&fmt=18
Исусова молитва се може скратити на ГОСПОДЕ ПОМИЛУЈ, што и јесте срж хришћанског учења по коме се човек каје због учињених мисли, или дела.
Иначе, као клинац сам волео да се спрдам са овиме, па сам мантрао - ГОСПОЂИ ПОМИИЛУЈ!
:P
Иначе потпуно је небитно шта се изговара за некога ко види смисленост у мантрама типа:
''OM NAMAH SHIVAYA
MAHA MAYA KI JAI!
OM SHRI JAGADAMBA MATA KI JAI!
BHOLE BABA KI JAI!
OM KRIYA BABAJI NAMAH OM!
AIM HRIM SHRIM KLIM
BABAJI NAMASTE - SAMBA SHIVA NAMAH!
OM HAIDAKHANDI''
...а да при том мора да се користи БХС-енглеско-индијско-санскртским речником. :wink:
Ово је сасвим идентично са исламском догмом по којој мораш да учиш Кур'ан на арапском. :roll:
У православној мистици није ово канонизовано, па се може уз дисање по својој вољи комбиновати и текст, али важно је да тај текст има смисла.
[quote]Ne mislim da Bog, Stvoritelj ili Izvor, kako se kome sviđa, želi se mi osjećamo kao grešnici i da nosimo u sebi osjećaj krivnje.[/quote]
[color=cyan]Извору пољуби ме безгрешну и непогрешиву.[/color]
(јер сам се зато и родила на земљи)
:thumright:
А ево и симултаних превода на Хинду и Индонежански!
[color=cyan]स्रोत मुझे bezgrešnu और अचूक चूमा
Sumber mencium saya bezgrešnu dan sempurna.[/color]
Примите моју зезанцију крајње добронамерно!
:andjeo:
[quote="Aleksandra-Caca"]U ostalom , neka radi svako onako kako misli i oseća da treba da radi ![/quote]Слажем се!
:salut:
Али морам понекад да искушам своја уверења, пошто сам много грешан.
:molitva:
[quote="vera072"]Nemam nista protiv. Ispravite vi molitvu kako vama odgovara. Rekla sam svoje gledanje i vidjenje.Btii bezgresan u moru greha koje svetom vlada, je velika stvar, znaci da nisi ovde i sada, znaci da te ovde nema.[/quote]
Niko ništa ne ispravlja .
Skraćena verzija te molitve je : " Gospode pomiluj " - gde se ne pominje " grešan(na) !
Takodje je legitimno i po Crkvenim pravilima izreći : " Gospode Isuse Hriste , pomiluj me " .
Bezgrešni smo u smislu da smo delovi samog Tvorca , pa smo kao takvi - SAVRŠENI !
Ima tu jedna zackoljica, ne odnosi se na tebe vec na reci i misljenje ove vrste, prvo moras znati da li si deo Tvorca ili ne, kome pripadas. Stoji istina da ce na kraju vecnosti sve biti oprosteno i krenuti iznova. Ali samo opredeljenje kome pripadas odredjuje sopstveni izbor da li zelis vecnost ziveti ili biti mrtav.
Nije svejedno.
Пошто је то тако, а нећу више да спамујем ево да и ја дам линк на тај ЈуТуб са мојом [url=http://www.youtube.com/watch?v=HBySijw2TMY]Мантром[/url], коју радим на стотине пута дневно.
[quote="Aleksandra-Caca"]Podpuno si u pravu !!!
Nema šanse , da Bog želi da se mi osećamo grešni - jer mi to i nismo !!!
Ja koristim Isusovu molitvu , BEZ onog " grešna " na kraju !
U ostalom , neka radi svako onako kako misli i oseća da treba da radi ![/quote]
Hvala Caco. :) I ja isto tako mislim, a drago mi je da nisam jedina. :) :herc:
još ima nade... nada umire zadnja... ali, između nade i vjere, vjera je preživjela!
[quote="vera072"]Moram se umešati. Prvo Bog je trojstvo, ne samo izvor. Kada se molis Bogu onda to radis tako da te čuje. Moraš mu se potpuno približiti. Grešni smo, svi bez izuzetka, ali pojimanje greha nije onakvo kako mi tumačimo. Kada priznaješ greh, spustaš ego i nista drugo, sto je ego slabiji- Bog je bliži.
Evo i u ovom tvom poimanju greha kao mogućnosti da će ti to preći u osećanje krivice, je ego koji ti ne dozvoljava da molitvu završiš.
Pozz.[/quote]
Vera, znam šta misliš i slažem se s time. Ali ja nemam problem s tim 'grešna' iz razloga što mislim da sem bez grijeha. Ne radi se o tome. Svi smo grešni ovako ili onako. Ali, mislim da je bit u tome da to spoznamo i ispravljamo, a ne da, kako ja to slikovito doživljavam, pužemo po zemlji i bičujemo se do krvi zbog svake greške koju napravimo. Praćenje svojih postupaka i ispravljanje je bit. Usađivanje u sebe osjećaja krivnje i nedovoljne vrijednosti nije, po mom mišljenju, dobar put. Ponavljenje sebi da smo grešni i nevrijedni neće ispraviti grešku nego se ugradfiti u našu srž i od nas stvoriti u neku ruku mizerna bića. Mislim da se upravo zbog nametanja osjećaja krivice ljudima, što često rade razne religije, i događa toliko loših stvari među ljudima, oko nas.
još ima nade... nada umire zadnja... ali, između nade i vjere, vjera je preživjela!
[quote="noor_jehan"]
Ali, mislim da je bit u tome da to spoznamo i ispravljamo, a ne da, kako ja to slikovito doživljavam, pužemo po zemlji i bičujemo se do krvi zbog svake greške koju napravimo. Praćenje svojih postupaka i ispravljanje je bit. Usađivanje u sebe osjećaja krivnje i nedovoljne vrijednosti nije, po mom mišljenju, dobar put. Ponavljenje sebi da smo grešni i nevrijedni neće ispraviti grešku nego se ugradfiti u našu srž i od nas stvoriti u neku ruku mizerna bića. Mislim da se upravo zbog nametanja osjećaja krivice ljudima, što često rade razne religije, i događa toliko loših stvari među ljudima, oko nas.[/quote]
Slažem se !
Trebamo doći do SVETLOSTI koja se nalazi u nama samima ...
Menjanje loših uverenja u nama koji dovode do grešaka - to DA ,
ali NE fokusirati se na loše , jer to je put u nazad -
put napred ka Bogu , je put ka SVETLOSTI , ka LJUBAVI , MIRU , koji se nalazi u nama samima !
Nametanje osećaja krivice je prljava igra onih koji su željni moći bogatstva i kontrole nad ljudima , pri tom uništavajući ljudske živote !!!
Molitva je upucena Bogu, a vi pricate o zemaljskim zabludama i sistemima.
Govorila sam o obracanju Bogu. Pred njim sam gresna i ako sam u srcu cista i svetla, Put ka svetlosti je spoznanje i saznanje vremena u kojem zivimo, bez toga spoznanja nema napretka ka svetlosti, vec obrtanje u krug na uvek isti pocetak na kome se postavi ego.
Vi mene ne razumete sta vam govorim. Kada se Bogu obracate, da kao jedinka u nepreglednom nizu budete izuzeta,, to je veliki ego. Kada ima ega, nema Boga, onda se Bogu ni ne obracate.
Bog je istina, pravda i ljubav. Shvatiti greh je toliko snazno da menja pravdu za buducnost. Raditi na sebi je dobar put, ali mi svi kao jedno bice, svi smo jedno, zivimo u gresno vreme, tako da smo svi gresni,
Gledaj, svi smo jedno, mi smo zemlja, Gledaj, sta radimo i sta smo uradili. U ovome casu vaznije je spasiti zemlju, nego vecinu ljudi na njoj da bi mogla nastaviti da nas radja.
Pitanje je da li mirno spavas ako znas da gladni umiru, boli li te bol nepoznatih ljudi, osecas li rane nastradalih. Trebalo bi jer to su rane i beda nas samih gresnih.
Ne zaboravite nikada da smo svi jedno bice i da se sve desava bas nama i nikom drugom.
[quote="vera072"]Vi mene ne razumete sta vam govorim. Kada se Bogu obracate, da kao jedinka u nepreglednom nizu budete izuzeta,, to je veliki ego. Kada ima ega, nema Boga, onda se Bogu ni ne obracate.
Bog je istina, pravda i ljubav. Shvatiti greh je toliko snazno da menja pravdu za buducnost. Raditi na sebi je dobar put, ali mi svi kao jedno bice, svi smo jedno, zivimo u gresno vreme, tako da smo svi gresni,
Gledaj, svi smo jedno, mi smo zemlja, Gledaj, sta radimo i sta smo uradili. U ovome casu vaznije je spasiti zemlju, nego vecinu ljudi na njoj da bi mogla nastaviti da nas radja.
Pitanje je da li mirno spavas ako znas da gladni umiru, boli li te bol nepoznatih ljudi, osecas li rane nastradalih. Trebalo bi jer to su rane i beda nas samih gresnih.
Ne zaboravite nikada da smo svi jedno bice i da se sve desava bas nama i nikom drugom.[/quote]
Istina. Prihvaćam. Razumijem ja Vera šta ti pišeš. :) Kad kažem ja, ne mislim samo na sebe, nije to moje ekskluzivno pravo. Mislim na svako biće... Svako biće na ovom planetu zaslužuje živjeti dostojanstveno i u svjetlosti. Ali, svako biće treba znati da to zaslužuje.
Poslednji put menjao noor_jehan dana 15 Jan, 2009 00:34 am, izmenjena samo jedanput