MARIO7777 napisa:Kako postovati kada netko djete salje na vjeronauk kada su mu predoceni zlocini crkve, kada netko djete maze kremom za suncanje, kada netko nevjeruje da je hrana planski otrovana, da je voda otrovana, kada ide na izbore i glasa a objasnjeno mu je da nema pravo o nikome odlucivati te da nitko nije njegov gospodar, kako postovati kada djete do iznemoglosti tjera da uci pjesmice napamet jer je tako uciteljica rekla a objasnjeno mu je da je ucenje napamet potpuno pogesan pristup, kako postovati osobu koja je 6 sati dnevno na mobitelu, koja vjeruje u farmaciju a ne u prirodu itd, ne, ja to ne postujem, jer zbog takvih svi patimo.
Мислим да ми ипак патимо због себе. Видимо да са светом нешто није уреду, патимо зарад тога, и уместо да мењамо себе пожелимо да мењамо свет око себе.
Неким људима можеш причати целу вечност, неће схватити. Само ћеш потрошити своју енергију узалуд. Што би моја покојна баба рекла: "Нит глувом шапћи, ни ћоравом намигуј."
Драги Марио, рекао би да си млад човек, извини ако грешим. Али пусти свет. Свак дође на оно што баш њему треба, тако је и са том децом и њиховим родитељима. Моји "дечаци" имају преко 20 година обојица и да их питаш вероватно би имали гомилу замерки на то како сам их васпитавао и шта сам им пружио, од материјалног до емотивног.
Имам само себе, само себе кога могу променити, остали нека се боре. Живот је стални рат, али рат са само једним противником. Ја мог противника свако јутро видим у огледалу.
Поздрав.