Nema problema ja sam u životu naučio da mi svi drže lekcije,ja SVIMA mogu samo dati čistu pozitivnu enegiju i poželeti da Vam se sve želje ostvare, a ako ste vi Srećni, srećan sam i ja! Ponekad život treba shvatiti kao i igru da nam ne bude dosadno, pa se za tren opustite svi i kao deca odigrajmo zajedno igru neku! Svima sve najbolje od srca želi Nenad!
" 5) U vezi sa najavljenim budućim "izgonom" u Prirodu - zamišljam da će svi oni koji su okrenuti Svetlosti Proviđenjem na određene načine biti upućeni na određena mesta.
6) Uostalom, nisu za to uvek potrebni neki specijalni uslovi i "natprirodni" načini. Sećam se slučaja dva bračna para koji su napustili svoje (dobre) poslove u Beogradu, i sa fakultetskim diplomama (koje i inače postaju sve bezvrednije, zbog bezvrednih znanja koja stoje iza njih) preselili se na neka imanja u Vojvodini, da bi se bavili stočarstvom i poljoprivredom. "
Ovo pod 5. već mi se desilo, jer sam "upućena" na tačno određeno mjesto, ali to još razmatram...Ne treba žuriti nikud...A radit ću otprilike nešto slično kao pod 6. samo što sa stočarstvom nemam iskustva, hahaha...ali znam zasijati pokoju biljčicu...poenta je da se živi u okruženju prirode, a radit se može ono što se zna i ono što se voli raditi...
Zaista, u narednom periodu (vidjećemo kojem), biće ključno da smo sposobni živjeti s prirodom i to što nezavisniji od sada postojećih društava.
I da možemo potpuno sami da proizvedemo hranu i ostale najnužnije potrebe, a pitka voda bi se uskoro mogla pokazati mnogo mnogo vrednijom od npr. nafte.
Bježaće mnogi iz gradskih džungli, samo će se većina toga kasno sjetiti.
Ali ne treba ništa ni prerano činiti, jer nikad prije zore nije svanulo.
Svemu ima vrijeme, a naše je da budemo osjetljivi kad, šta, kako...
Da, a noga se "uneredila" baš pred put na to moje "tačno određeno mjesto" i sad razmatram šta me to ustvari sprečava trenutačno? Nešto što je umeni
(na šta ja uvijek tipujem kao na odgovor kod ovakih pitanja) ili nešto što se zove "spoljni faktor" a što ne bi voljelo da se ja motam i živim tamo gdje me se zove?
A život u skladu sa prirodnim ciklusima te sa šumom, drvećem, biljkama, cvijećem, pticama i ostalim životinjama za mene sada predstavlja bukvalno dah života bez koga uskoro više neću moći da živim...Jer, već sam pred kraj mog strpljavanja i čekanja da se sve kockice mozaika oliti Božanski tajming
uklope i da ja spakujem kofere i brže od Ptice trkačice odfuram tamo...
Pošto izgleda ima puno onih koji sanjaju da žive u prirodi,ima i onih koji odavno žive u prirodnoj sredini! Da i u crnilu ima velike Božije promisli i dobrote za sve nas jeste to da je Srbija sankcijama i zatvaranjem mnogih fabrika koje su uništavale reke i vazduh,postala oaza zdrave prirodne sredine,gde se sav životinjski i biljni svet sa čovekom raduje životu i našem tvorcu Bogu!
Prema tome ko želi prirodu na dohvat ruke,imamo ga u izobilju,prosto majčica Zemlja plače za ljudima! Za proizvode ako proizvedete preko svojih potreba imate siguran otkup i plasman na tržište... Samo dobra volja i hrabrost i vera neka vas prožima a ostalo je sve tu!
O PRIJEMU INFORMACIJA I ENERGIJE IZ OBJAVA; O ENERGIJI NOVCA
(rezime i komentar na Objavu Sanat Kumare, iz jula 2006. godine)
1) Već je spomenuto u drugoj objavi da Svetlosna Bića u svoje poruke ugrađuju i svoju energiju.
2) Ali, ukoliko naša "spoljašnja svest počinje analizirati date informacije" i počne ih kritički preispitivati, ukoliko se poruke prepričavaju i ukoliko se neadekvatno prevode - onda mi primamo samo informacijski deo poruka, a ne i energetski.
3) Kada je novac u pitanju - novac nam ne dolazi kada obavljamo poslove za Svetlosno Bratstvo, tj. kada obavljamo duhovni rad. Objašnjenje se, svakako, podrazumeva.
4) "Sve je u ovom svetu izgrađeno na razmeni energija. A bilo kakva energetska stagnacija vodi nedostatku energije novca. Kada imate novac, morate misliti gde da ga potrošite. Bilo kakvo spremanje novčane energije pogrešan je stav prema novcu i ne donosi prednosti. "
5) "Razmišljajte kako bi trebalo da novac, koji imate, trošite. A trošite li ovaj novac na užitke, sledeci put nećete dobiti novčano ispunjenje. S druge pak strane, trošite li svoj ušteđeni novac za DOBRA DELA, vaša ce novčana struja biti ojačana bez obzira na to budete li ulagali velike ili male napore u zarađivanje novca. Dobićete nasleđe ili će vam neko dati novac pod različitim izgovorima. "
6) "Kontrolišite ispravno novčanu energiju. Što velikodušnije DAJETE, više ćete primiti. Dakle, uvek bi trebalo da upamtite da ste odgovorni kome i koliko novca dajete. Jer u slučaju da novac koji dajete neće biti korisćen za dobra dela, karma krivog korišćenja novčane energije pašće na vas."
KOMENTAR
1) Vidimo da su za prijem i energije Svetlosnih Bića, preko objava, potrebni posebni uslovi, a to je čitanje izvornog teksta, i to uglavnom u periodu u kojem se poruke šalju.
2) Ako te uslove ne možemo da ispunimo - onda treba da se trudimo da izvučemo svu korist od INFORMACIJA.
3) Svedenborg na jednom mestu opisuje kako bića u razvijenijim svetovima u Svemiru - čim prime Božanske Istine, ODMAH IH UGRAÐUJU U SVOJU SVEST I U SVOJ ŽIVOT, tj. odmah ih i primenjuju u životu.
4) Niži vid prijema informacija iz objava je ako ih pročitamo kao i bilo koji zanimljiv "ovozemaljski" tekst, i informacije iz objava samo prostruje kroz naš um i svest.
5) Viši vid prijema je ako, kao što kaže Majstor Hilarion, sa potpunom ozbiljnošću i usredsređenošću pristupamo objavama, KAO IZVORIŠTIMA BOŽANSKIH ISTINA. (A Siklopeja nam poručuje: "Nemojte trčati da istražujete istinu koja dolazi od ljudske svesnosti, težite istini koja dolazi iz Viših oktava Svetlosti".)
6) Odnosno, ako te Istine, kao što kaže Svedenborg, ugrađujemo u svoju svest i u svoj život. Ugrađivanje u svest znači da pomoću tih informacija gradimo novi pogled na sebe, svoj život, život ljudi oko nas, život ljudi uopšte, itd. A ugrađujemo u svoj život - znači ako pokušavamo da neke od tih Istina praktično primenimo u životu (npr: uputstvo o meditaciji u Prirodi, o prelasku na zdravu ishranu, o Služenju, itd.).
7) Analiziranje i kritičko ispitivanje objava od strane naše "spoljašnje svesti" - svakako se odnosi na analizu i kritiku u smislu u kojem su uobičajeni u postojećem svetu, U SVETU U KOJOJ DOMINIRA SVEST KOJA NEMA SLUHA ZA OVE DUBLJE BOŽANSKE ISTINE.
8) Podrazumeva se da su analiza i kritika Božanskih Istina besmislene. Međutim, mi nismo u situaciji da ih primamo direktno, već indirektno, preko Glasnika ili Kanala. Videli smo da u tim slučajevima, iz raznih razloga, dolazi do iskrivljavanja poruka koje nam šalju Bića Svetslosti.
9) U TAKVOJ SITUACIJI - NIJE PAMETNO DA PRIMAMO "ZDRAVO ZA GOTOVO" SVE INFORMACIJE IZ SVIH OBJAVA. MI MORAMO DA SE SNALAZIMO, PRONALAZIMO I PRIHVATAMO INFORMACIJE KOJE SADRŽE BOŽANSKE ISTINE.
10) A KAKO DA SE SNAÐEMO...? Svakako ne analizom i kritikom kakve ih današnji svet poznaje, JER TOM ANALIZOM I KRITIKOM MI BISMO UNAPRED ODBACILI SVE OBJAVE, POŠTO SE ONE NE UKLAPAJU U LOGIKU DOMINIRAJUĆEG MIŠLJENJA U POSTOJEĆEM SVETU.
11) U starijim objavama kaže se da sve više treba da razvijamo svoje DUHOVNO ČULO, i da se sve više na njega oslanjamo, a to čulo znači neki naš unutrašnji sluh za duhovna pitanja.
12) Dakle, pri čitanju objava mi moramo da se oslanjamo na to svoje čulo i da tražimo i usvajamo one informacije za koje osećamo da sadrže Božanske Istine.
13) U redu je, dakle, Sanat Kumarina preporuka da ne analiziramo i da ne preispitujemo kritički objave koje nam šalju. ALI MI SE MORAMO OSLANJATI NA SVOJE DUHOVNO ČULO, DA BISMO U PORUKAMA KOJE DOBIJAMO RAZLUČILI ŠTA JESU, A ŠTA NISU BOŽANSKE ISTINE, A ONO ŠTO PROIZAÐE IZ PROCENE NAŠEG DUHOVNOG ČULA NISU ANALIZA I KRITIKA, VEĆ OBRAZLOŽENJE KOJE NAM DAJE NAŠE DUHOVNO ČULO.
14) Pitanje novca... Da je čuvanje novca pogrešno ("kad imate novac, morate misliti o tome gde da ga potrošite"), da i tu važi princip cirkulisanja energije, da ga treba trošiti na dobra dela...!
15) Sve su to dobre preporuke za ekonomski stabilna i razvijena društva (naravno, sve to ne znači i njihovu duhovnu nadmoćnost), na situaciju kod nas (u Srbiji) - to je praktično neprimenljivo, JER VEĆINA STANOVNIŠTVA ILI JEDVA IMA NOVAC ZA PODMIRIVANJE ELEMENTARNIH POTREBA, ILI NEMA ČAK NI ZA TO.
16) Za sav novac koji nekako zaradimo - već je unapred zadato kako se mora potrošiti, tu nema slobode izbora, da tim novce činimo dobra dela - ne možemo, jer glavno dobro delo nam je da mi sami uspemo da preživimo.
17) NARAVNO, DRUGO JE PITANJE DA LI SMO, SA DUHOVNOG STANOVIŠTA, SLUČAJNO U TAKVOJ SITUACIJI ILI NE!
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
Pitanje svih pitanja i jeste ovo tvoje Plavi Zrače pod 17.!
Dakle, zašto smo u takvoj situaciji i koji je izlaz iz nje? Pitanje za razmišljanje mnogima...Šta još treba da se nauči koja lekcija da savlada da se izađe iz besparice i neimaštine? Za svakog pojedinca odgovor je možda drugačiji....
Da, Jasna, suština je u našoj ZAPITANOSTI, ne samo nad pitanjem broj 17, nego i nad hiljadama raznoraznih pitanja koja treba da umemo da budemo vešti da uočimo u životu. Uostalom, o tome delimično govori i prikaz sledeće Objave...
"U ime JA JESAM TO ŠTO JA JESAM, Elohime Apolone, molim te da uzmeš pod svoju kontrolu prostranstvo koje me okružuje i da ga ispuniš samo Božanskim ispoljavanjima svuda, gde se ja budem nalazio: kod kuće, na poslu, na društvenim mestima!"
O PRIMENI ZNANJA IZ OBJAVA I O ŠIREM SHVATANJU ZAKONA KARME
(rezime Objave Kutumija, iz jula 2006. godine)
1) Učitelj Kutumi sa mnogima od nas komunicira u svom "utočištu", za vreme našeg sna, kada za to znanje, koje na nesvesnom nivou primimo - nađemo potvrdu u objavama, (treba da) počnemo da činimo "mnoge stvari na fizičkom planu". Tako u našu svest dolaze istine koje u našem "grubom svetu ne bi 'procurile'".
2) "I mi nastavljamo sa našom uobičajenom aktivnošću u reformisanju vašeg fizičkog sveta".
3) A ova aktivnost ne znači naše slepo podređivanje savetima i preporukama Svetlosnih Bića, već ZNAČI STVARALAČKO KORIŠĆENJE TIH ZNANJA U NAŠEM ŽIVOTU: "Nisu nam potrebni slepi učenici koji su spremni učiniti sve na našu prvu reč. Potrebni su nam osvešćeni, učenici bistrog uma, koji ne čine nešto nepromišljeno, vec svesno odražavaju primljeno znanje u spoljašnjoj svesnosti, pronalazeći najbolju varijantu pomoću koje je mogu naše planove realizovati na najbolji način. Dakle pridružujete se Kosmosu takvim stvaralaštvom."
4) "A mi cenimo naše učenike koji ne trče od učitelja do učitelja tragajući za savetima za svakodnevne situacije, već one koji su sposobni uzdići svoju svest iznad kućnih i dnevnih problema i koji su sposobni da razdvoje perspektive, te da otpočnu sa svojom realizacijom ne čekajući razdoblje idealnih uslova na fizičkom planu."
5) Naš razvoj teče sa svlađivanjem komplikacija koje nam se javljaju u životu. Ne treba da se plašimo životnih problema i svojih padova, stvar je u našem stavu prema problemima i greškama. Ovde odlično pristaje jedna "ovozemaljska" mudrost: nije suština u tome kako ćemo rešiti neki problem, već u poukama koje ćemo iz suočavanja sa problemom izvući.
6) A podučavanja Svetlosnih Bića daju nam pravi pristup za suočavanje sa problemima i greškama.
7) "Menjate svoju svest i započinjete se usredsređivati na probleme na koje nailazite, analizirate ove probleme i poteškoće i cenite Boga koji vam je dao priliku da shvatite svoje stare pogreške, te da se dokažete ispravnim ponašanjem prema svojim problemima koji se pojavljuju."
8) "Nikada ne bi trebalo da budete prijemčivi razočaranju i potištenosti. Dobijate Učenje s namerom oblikovanja unutar sebe ispravnog stava prema svemu što se u vašem životu dešava. Ako je neko od vas uz moju pomoć ili pomoć unutrašnje intuicije ili direktno od svojeg Višeg 'Ja' shvatio razlog koji je doveo do ove ili one situacije u vašem životu, tada započinje beskrajno zahvaljivati Bogu što vam je dopustio da odradite karmičke dugove na tako lak način."
9) "Jer u ovome ste životu odradili veći deo svojih karmičkih dugova. A budući da ste odradili ova dugovanja sami, to znači da će vaša deca manji teret snositi. Jer osobina je karme takva da ponekad nedovršeni karmički prtljag postaje teškim teretom za decu i unuke. Stoga bi trebalo da vas raduju oni problemi i jadi koji su se na vas sručili. Kroz to pripremate za sebe svetlu budućnost u vašem sledećem životu, kao i svojoj deci i unucima u ovom životu. Ispravno shvatanje Zakona Karme usrećuje vas čak i onda kada, sa stajališta ljudi oko vas, nosite nezamisliv karmicki teret."
10) "Sve zavisi od toga kakav je stav vaše svesti prema onim opterećenjima s kojima se nosite. Dakle, nikada ne plačite nad svojim problemima. Dopustite sebi radost da savladavanjem svojih tekućih problema pripremate svetlu budućnost svojoj deci i unucima. Sledeca će generacija biti od vas srećnija, jer su mnogi od vas preuzeli velike karmičke obaveze da odrade u svom životu. "
11) U Objavi se daje i način na koji možemo da tražimo da nam se na račun zarađene dobre karme rasteretimo nekih opterećenja, ukoliko Karmički Odbor proceni da je to moguće.
KOMENTAR
1) Objašnjenja iz prvog dela Objave, o našoj primeni Znanja iz objava - izuzetno je važno!
2) U drugom delu, u objašnjenju o prenošenju karmičkog duga na potomke, postoji nešto što me zbunjuje, nadam se da ću naići na neko potpunije objašnjenje.
3) Ne deluje mi pravedno da moj karmički teret, "neodrađen", nasledi neko drugi, i suprotno.
4) Ako moje karmičko opterećenje nasledi neki moj potomak - znači li to da ja, posle smrti, ostajem rasterećen za to opterećenje koje sam preneo na njega?
5) Možda je suština u tome da u smislu kolektivnog čišćenja svako, onako kako mu je dato ili kako mu se "zalomi" - rasterećuje i tuđe karmičke dugove. Ne znam...
1) Upravo je u ovoj Objavi objašnjen tip Služenja NA FINIJEM PLANU, za koji možemo biti sposobni i u teškom preobražajnom (šaumbra) stanju, i bez preduzimanja velikih koraka na fizičkom planu, za koje sada nemamo dovoljno energije, a ni odgovarajuće uslove.
2) Bog Šiva najpre objašnjava kako preobražavanje čovečanstva ide u dobrom smeru (ovo se odnosi na 2006. godinu): "Nakon što smo završili prolećni ciklus diktata, desila su se vrlo bitna zbivanja u finome svetu, a najvažnije je među njima to što je čovečanstvo Zemlje počelo odgovarati na napore koje mi neumorno činimo i kretati se na planiranoj Stazi".
3) "Sada je glavna i najbitnija stvar za čovečanstvo harmonizacija. Pod harmonizovanjem mislim na kombinaciju mera i metoda koje će voditi do nivelisanja tempa razvoja svesnosti u različitim regionima Zemlje, u različitim zemljama i na različitim kontinentima. Znate da se naše poruke šire vrlo uspešno u Evroaziji. No postoje i drugi kontinenti."
4) "Postoje dva načina harmonizovanja siutacije na Zemlji. Prvi način pretpostavlja intenzivno širenje naših poruka na drugim kontinentima takođe, a pre svega u Americi. Drugi je način jednostavniji i istovremeno kompleksniji, budući da od vas zahteva određeni stepen nesebičnosti i određene duhovne akumulacije, zalihe. Ovaj put podrazumeva realizalciju određenog duhovnog rada na finome planu. Sada ću vam objasniti šta to tačno znači."
5) Taj duhovni rad na finijem planu znači da zamislimo (vizualizujemo) ljude kojima šaljemo svoje poruke, odnosno, u ovom slučaju, znanje iz objava koje smo stekli.
6) Uopšte, duhovni rad na finijim planovima znači da nekome ili nečemu pomažemo (Služimo) preko zamišljanja pružanja pomoći ili Služenja. Njihova finija tela (eterično, astralno ili mentalno) primiće te poruke, ako se u njima otvore kanali - te poruke će prodreti i u tzv. spoljašnju svest, koja se odnosi na fizičku realnost.
7) Tako da već sada, i u preobražajnom stanju, možemo u svoj rad uključiti neke vidove Služenja (bližnjima, Čovečanstvu, Zemlji, Svetlosnim Bićima), i bez ulaganja energije na fizičkom planu (koju za to i nemamo dovoljno)
8) U toj aktivnosti postoji nešto što je vrlo bitno: "Nudim vam ovu metodu s nadom da ćete biti sposobni da je koristite u svom svakodnevnom duhovnom radu. Pre nego što započnete vizualizovati, molim vas, pobrinite se da budete u harmoničnom stanju svesti i da vas ne brinu male svakodnevne brige. Pobrinite se za čistoću svog unutrašnjeg prostora jer će to biti preneto na ljude s kojima ćete raditi na daljinu".
9) Jer: "Moram vas upozoriti na drugi važan momenat. Nije li vaše stanje harmonično i nisu li vaši motivi čisti, tada energija što ćete je uneti u svoj rad može stvoriti karmu koju ćete vi sami morati kasnije da odradite. Zapamtite da se karma ne stvara samo vašim akcijama i delima, već takođe vašim mislima i osećajima."
10) Bog Šiva objašnjava kako ovu metodu možemo primeniti na pružanje pomoći na finijem planu - i našim bližnjima: "Upravo ista načela mogu biti u temelju vašeg rada s vašim rođacima kojima potrebno znanje, ali iz istog razloga nisu spremni sami da se potrude da ga prime. Pomozite im. Kažite im za Učenje. Obratite im se u vašem umu kada ste u dobrom i harmoničnom unutrašnjem stanju. Ovo se posebno odnosi na vaše bližnje s kojima ste karmički povezani. Pokušajte im dati znanje na nivou misli i osecaja. Neka vas ne zbunjuje to što šaljete Ljubav svojim rođacima. Jer ništa nije tako ozdravljujuće za duše ljudi kao svakodnevno zalivanje energijama Ljubavi iz vaših srca".
11) Važno je da imamo u vidu još jedno objašnjenje Boga Šive: "Uvek zapamtite da nema neprijatelja na vašoj planeti, već da postoje samo ljudi zasenjeni lošim kvalitetom stanja svesti, uključujući neznanje. Neupućenost i nedostatak znanja jesu neprijatelji s kojima ćete se morati najviše boriti. Stoga donesite Svetlost znanja ljudima na planeti Zemlji. Donesite, zapalite baklje i donesite Svetlost onima kojima je potrebna".
KOMENTAR
1) Možda nam uslovi iz tačaka 8) i 9) nisu baš najjasniji...
2) U redu je da nas "ne brinu male svakodnevne brige", to se otklanja dobrom koncentrisanošću.
3) Čistota unutrašnjeg prostora, u smislu odsustva negativiteta - takođe se u trenucima ovog tipa duhovnog rada može postići, jer mi možemo trenutno da odvratimo pažnju od negativiteta koji, eventualno u procesu čišćenja izviru iz nas, i da se sa pozitivnim stanjem usmerimo na ono što zamišljamo.
4) "Harmonično stanje svesti" nam je možda malo problematično... Teško da o njemu možemo govoriti dok smo u preobražajnom stanju. Pošto ovo stanje podrazumeva nešto što je opšte, u čemu smo sve vreme, nezavisno od toga šta u kojem trenutku radimo - dva prethodna uslova, koja su vezana za trenutak Služenja na finijem planu, a koja se relativno lako mogu ispuniti, verovatno su dovoljna za primenu preporučene duhovne metode.
5) O vizualizaciji ili sposobnosti unutrašnjeg viđenja, zamišljanja slika - postoji čitava literatura... Razvijenost te sposobnosti, kao i svih drugih, različita je kod svih nas, neke sposobnosti su nam razvijenije u većoj, neke u manjoj meri.
6) Za one koji bi pokušali da isprobaju metodu duhovnog rada koju preporučuje Bog Šiva, a nemaju uvežbanosti i iskustva sa vizualizacijom, sasvim jednostavno uputstvo: ono što želimo da zamislimo - opišemo kao vrlo kratak zapis-priču, uvek kada ga čitamo, aktiviraće se u našoj svesti i opisane slike.
1) Moram ovde da iznesem jedno svoje ubeđenje, kao jednu nenametljivu preporuku svima koji zalaze na ovaj forum.
2) Od 80-ih godina čitao sam veliki broj dobrih objava (takođe i stariju literaturu koja im je bliska - neke knjige Svedenborga, Martinusa, itd.), od obimnog "Kursa o čudima" pa do svihknjiga koje imamo na našem sajtu. (Imam u vidu objave Svetlosnih Bića, a ne knjige ovozemaljskih Učitelja.)
3) Uvek je to bilo više od čitanja zanimljive literature, neka vrsta proučavanja sa namerom da isprobam u duhovnoj i životnoj praksi sve što se iz tih objava može isprobati, JER SAM UVEK NJIHOV KRAJNJI CILJ I ULOGU SHVATAO NE KAO ZANIMLJIVU LITERATURU, VEĆ KAO ISHODIŠTE MUDROSTI KOJA TREBA DA NAM POMOGNE DA SVETLOSNO PREOBRAZIMO SEBE, SVOJE PONAŠANJE I SVOJE STAVOVE.
4) Sve njih, po mojoj proceni, OBJAVE KOJE PRIMA TATJANA MIKUŠINA, PO RAZGRANATOSTI OBJAŠNJENJA, SNAZI IDEJA I PRAKTIČNIH UPUTSTAVA, TE PO AKTUELNIM SAGLEDAVANJIMA - DALEKO PREVAZILAZE.
5) Tj. objave iz 90-ih godina ("Nova učenja...", "Kosmički priručnik", itd.) takođe su odlične, imaju svoju snagu i širinu, nezaobilazne su kao uvod u ideje i logiku nove duhovnosti, IPAK, U NJIMA NEMA TAKO RAZGRANATIH AKTUELNIH SMERNICA KAO U OBJAVAMA TATJANE MIKUŠINE. ("Objave sa Plejada", koju sam ranije često citirao, takođe je odlična, ali - ni ona ne može imati snagu i nadahnuće kao objave koje daju Uzvišena Svetlosna Bića.)
6) Ne pokušavam da nametnem svoju ocenu, svačija ocena proizaći će iz njegove duhovne procene, ipak - PREPORUČUJEM DA SE MALO OBRATI PAŽNJA NA DUH I IDEJE OVIH OBJAVA.
7) Za dvadesetak godina objavljeno je dosta objava iz nove duhovnosti, iz obilja tih ideja mogao bi već da se napravi prvi sistem znanja nove duhovnosti, u kojima bi bio odražen bar deo Učenja Uzvišenih Bića, takođe bi moglo da se razmišlja o formiranju nove logike koja nam se otkriva u ovim objavama, kao i prvi mali udžbenik iz ove oblasti. VALJDA JE TO PRIPREMA ZA VREME KOJE DOLAZI POSLE OVIH TEŠKIH PREOBRAŽAJNIH STANJA, PRIPREMA ZA KOJU VEROVATNO IMAMO ENERGIJU, iako ova stanja (koja se još mogu označiti kao stanja entropije, nedostatka energije) još traju.
8) Meni lično je zanimljivo da polako započnem sa nekim aktivnostima koje bi bile "na tragu" ostvarenja nekih od tih ideja...
9) Prikazi objava koje prima Tatjana Mikušina bio bi prvi takav zadatak... Aktivnosti na tom zadatku uporno ću nastaviti, nezavisno od toga da li će prikazi biti objavljeni na forumu ili ne. To jest, upravo sam i hteo da čujem izjašnjavanje članova foruma: AKO VEĆINA SMATRA DA SU OVAKVI PRIKAZI KORISNI I INSPIRATIVNI - DA NASTAVIM I DA IH OBJAVLJUJEM NA FORUMU, AKO SMATRAJU DA NIJE TAKO, DA VIŠE OVIM TEKSTOVIMA NE "GUŠIM" FORUM.
15) RAZUMEM I PRIHVATAM I JEDNU I DRUGU SITUACIJU...!
(prikaz Objave Velikog Božanskog Upravitelja, od 2. jula 2006. godine)
1) Veliki Božanski Upravitelj tadašnje aktuelne informacije o dešavanjima na preobražavanju ljudi i Zemlje - povezuje "sa upravo završenim zasedanjem Karmičke Vlade", ocena je da su se na Zemlji počele dešavati promene na koje su Članovi Belog Bratstva čekali: "Brzina je odvijanja ovih promena čak nadmašila naša očekivanja".
2) Usvari, daleko od toga da svi prihvataju poruke koje nam se šalju u najnovijim objavama, "ali su se zato promene počele dešavati u svesti ljudi i čak se dovoljan broj ljudi pridružio čitanju naših (tj. Članova Belog Bratstva) poruka i započeo rad na sebi, na svojim mislima i osećanjima".
3) " A u ovom stanju čovečanstvo je spremno da nastavi svoju evoluciju, a mi smo spremni da usmjerimo čovečanstvo i da koordiniramo stvaralačke napore najnaprednijih pojedinaca. Na sreću, takvih je pojedinaca sve više i više. Vrlo je mnogo vas, koji su iznova otkrili Put i Učenje, koji su sposobni da učine velike stvari. Ne shvatate taj rad i odgovornost koja leži na vašim plećima."
4) Potrebno je da širimo svoju svest, a to ćemo postići tako što ćemo u svojoj svesti izbrisati razna ograničenja, od toga da celokupno svoje postojanje primarno vezujemo za fizičko telo i materijalni nivo, pa preko ograničenja u vezanosti samo za jednu religiju i jednu državu.
5) Zato poruke koje dobijamo preko Glasnika Tatjane Mikušine - treba da povežu različita religijska uverenja i ljude iz različitih zemalja.
6) "Nema protivurečnosti između Učenja koje smo dali kroz našeg predstavnika sada i između onih temelja koji su dati od strane svih utemeljivača svih svetskih religija. Pokušajte u svojoj svesti naći zajedničko i razumećete da je iza mnogih dogmi i pravila isto Učenje koje vam mi sada dajemo. Nema u svetu drugog Učenja koje bismo vam mogli dati."
7) Ako smo "časni, nesebični i radoznalog uma" - imaćemo pristup pravim izvorima i utolićemo žeđ za znanjem iz Učenja koje nam upućuju Svetlosna Bića.
8) "Složenost postojanja u vašem vremenu uzokovana je time što je tok informacija toliko zasićen i zastrt različitim supstitutima, da se od vas zahteva sva vaša pažnja i intuicija kako biste se uhvatili i snašli u ovim tokovima. Nikada ne težite probati sve. Tako može doći do zasićenja i zastoja. “Progutajte” samo iskušanu, kvalitetnu duhovnu hranu što vam je mi dajemo kroz naše predstavnike i proroke."
9) Izbor pravog izvora i upijanje Učenja jesu potrebni, ali nisu sami po sebi dovoljni za izdizanje svesti na viši nivo: "Vaš nivo svesti nije određen količinom mentalnih informacija koje ste sposobni primiti u svom umu. Vaš nivo svesnosti određen je onim Božanskim kvalitetima koje nalazite na svome Putu. A među njima su najbitnije predanost, iskrenost, da nema nikakvoga interesa, te poniznost. Bez ovih osobina nikakva mentalna postignuća ne dopuštaju uzdizanje na novi stepen svesti. Stoga ne umara nikada ponavljanje o razvijanju Božanskih kvaliteta u vama. Vaše vas stremljenje primorava da postignete ono što je potrebno vašem razvoju. Dakle, tendencija će i stalnost biti sledeći kvaliteti koji su vam potrebni".
10) Naravno, prijem Učenja bi trebalo da nam pomogne, da nam da impulse za razvoj Božanskih kvaliteta (kao što je spomenuto u tački 2), ukoliko ih nemamo dovoljno razvijene.
KOMENTAR
1) Mnoge je možda u vezi sa objavama koje nam prenosi Tatjana Mikušina zbunjivalo to što razne ideje iz Učenja šalju Uzvišena Bića koje na ovozemaljskom nivou znamo kao svece ili utemeljivače različitih religija (Arhangel Mihail, Kutumi, Šiva...). U ovoj objavi je dato odlično objašnjenje za to, a ono je u skladu sa najavama iz starijih objava: u Novom dobu formiraće se jedna opšta duhovnost na planetarnom nivou. (Uostalom, sve postojeće religije imaju ishodište u istom Bogu ili Prastvaraocu.)
2) Takođe, vidimo da utemeljivači ili sveci iz različitih religija pripadaju ISTOM BELOM BRATSTVU. Jasno je da nikome od njih nije bio cilj, pri formiranju različitih religija, dok su bili inkarnirani na Zemlji, da razdvajaju ljude, kao što su potom učinile mnoge Crkve-institucije, koje su u njihovo ime nastavile da deluju na zemlji.
3) Već na prijemu ideja iz ovih objava svako može samog sebe da testira: da li je u sebi prevazišao ograničenja koja prozilaze iz stavova zvanićnih religija, tj. da li je spreman i otvoren za novu opštu, svetsku duhovnost.
4) Ako ga privlače DUH I UNUTRAŠNJA SNAGA ideja iz ovih objava, a da mu pritom ni najmanje ne smeta što te ideje šalju Svetlosna Bića koja po našim ovozemaljskim merilima pripadaju različitim religijama - onda znači da je prevazišao religiozna ograničenja u svojoj svesti.
5) Ovde je neophodan osvrt na još nešto, što se pojavljuje u nekim objavama, a što neke čitaoce može pomalo da zbuni: u objavama se spominju "Karmički Odbor", "Karmička Vlada", samu Objavu je dao "Vrhovni Božanski Upravitelj"...
6) Iako nemamo nikakvu predstavu o "životu" i organizovanosti Svetlosnih Bića (uglavnom nam je to neodređeno vezano za sliku uživanja u nekim rajskim predelima), ipak nam ova vrsta organizacije možda ne deluje sasvim ubedljivo, jer ne možemo a da je makar najposrednije ne vezujemo za pojmove "vlada", "odbori", "upravnik", koje imamo ovde na Zemlji, a to što mi immamo u vidu "vlada", "odbora" i "upravnika" na Zemlji - toliko je loše i nesavršeno, da teško možemo u tim ulogama da zamislimo Uzvišena Bića.
7) Prvo: nije ta organizovanost Svetlosnih Bića slična ovozemaljskoj, NEGO SUPROTNO, jer sve što je smislio ljudski um posredni je ili neposredni odsjaj, prilagođen ovozemaljskim uslovima, ideja koje već postoje u Univerzumu. Dodatno, taj tip organizovanosti mi smo, kao i sve drugo - zatamnili.
8) Drugo: kada čitamo te izraze koji su nam suviše ovozemaljski, i još sa tzv. negativnom konotacijom, treba da pretpostavimo mogućnost drugačijeg značenja na "Nebu". Na primer: već sam navodio objašnjenje Svedenborga - u nerazvijenim kosmičkim društvima, u stanjima pakla (kao što je slučaj i na Zemlji), onome ko vlada svi služe, on vlada zbog slave i želje za moći. U stanju raja - onaj ko vlada služi svima, a njegov cilj je iskrena dobrobit za sve.
9) Treće: treba da imamo dovoljno otvorenu svest za sve ideje iz objava, koje nam deluju duhovno prihvatljivo, sve dok ne steknemo sopstvenu moć direktnog unutrašnjeg uvida, kada ćemo moći sami da se neposredno uverimo da li je to baš tako ili nije.
10) UOPŠTE, ČOVEČANSTVU TEK PREDSTOJI "REKONSTRUISANJE" BOŽANSKOG UČENJA KOJE NAM PRENOSE ČLANOVI BELOG BRATSTVA, BOŽANSKE LOGIKE KOJA JE U NJIHOVOJ OSNOVI, KAO I SASVIM NOVIH BOŽANSKIH NAUKA.
[b]Vi prisustvujete rađanju novih odnosa u svakoj sferi delatnosti na planeti
Uzvišeni Šiva, 22. aprila 2009. godine[/b] (1)
[color=blue]Ja vam se javljam, da bih vas uverio, da će se naši planovi za planetu Zemlju ispuniti, bez obzira na grandiozno suprotstavljanje od strane nama suprotstavljenih sila.
JA JESAM Šiva – rušilac iluzija. Ja sam uvek tamo, gde je potrebno ostvariti prevagu sila.
Ako hoćete da sile iluzija što je moguće brže ostave planetu Zemlju, treba da usvojite malo Učenje o tome kako treba da se ponašate sada, u ovo složeno vreme.
Mi činimo sve što od nas zavisi, i mi očekujemo od vas to isto.
Vi primećujete, i to je nemoguće ne primetiti, da se svet menja. I vi shvatate da će se proces promena produžiti, bez obzira na suprotstavljanje nama suprotnih sila, koje koriste svoje poslednje resurse. Poprište strasti i poprište bitke traži naprezanje svih naših snaga.
I vama je, da biste sačuvali sebe kao provodnika Božanske energije, neophodno da se uključite u proces preobražavanja.[/color]
Poslednji put menjao plavizrak dana 23 Apr, 2009 10:11 am, izmenjena samo jedanput