Možda vas iznenadi jedan ovakav odgovor, ali kao što Buda jednom reče:
''Ne verujte u nešto samo prosto zato što vam je rečeno.Ne verujte učitelju samo zato što imate respekt prema njemu.Ali kako bilo,posle dostojnog istraživanja i analize,ako pronađete da je prirodan,da doprinosi dobru i dobrobiti, napretku i blagostanju svih bića, tada verujte toj doktrini i držite je se i uzmite je za ličnog vodiča.''
Ovo bi možda trebalo da prione nekoj mojoj temi međutim vrlo je usko povezano sa ovom temom.
Kada se čovek otvori preko srca, a ne preko logike,(izvinite ali dok god svoje uvide primate preko arhetipova,daleko ste od otvorenog trećeg oka),a to otvaranje ide neminovno preko ega, dok god se ne izliju potoci vaših suza-onih iskrenih koje će vam na kraju krajeva reći da je plač za sopstveno telo i njegovu trenutnu poziciju u društvu tako mali naspram plača koji ćete doživeti plačem nad kompletnim stanjem tog istog društva, da je još manji naspram plača za pravednicima,i još manji naspram plača za nepravednicima, da je minoran naspram plača da ste se našli u ulozi sudije ,a tek što je zrnce nad plačem što ste mislili da ništa po tom planu ne možete da uradite-što je apsolutna neistina, dakle kad se sve te reke izliju da se vaše srce pročisti-pogonski i najvažniji organ,tada se spoznaje slivaju u slapovima.
Kada ego preuzme ulogu organizma cele naše planete, i gde sebe postavi na nivo jedne ćelije, jeddan prosti logički zaključak će da usledi - hoću li ako sam bolesna prihvatiti da se lečim citostaticima?Koliko mojih ćelija treba da umre zajedno sa malignim da bih se eventualno izlečila?Hoću li primeniti nultu dijetu ruskih alternativaca i na taj način se izlečiti?Jer ipak vidim ima ljudi koji ne konzumiraju hranu pa čak i vodu a ipak žive.
Da li mi je bitno da svaka ćelija mog organizma bude zdrava?Koliko vidim trenutno se neke ćelije međusobno ubijaju,neke neće da shvate svoje funkcije .Puna sam blokada,jer protok je blokiran ,kanali su mi na nekom mestu začepljeni-jedni grabe novac i gomilaju zaustavljajući njegov tok ka drugima.Šta se dešava?Ne prepoznajete korespodenciju između kardiovaskularnih bolesti i situacije u društvu?Mesto najvažnije čakre za čoveka -srčane čakre-uđite namerno u pokušaj razumevanja svih i svega, tek kad osetite neverovatan bol u predelu srčane čakre i dopustite protok videćete neverovatne slapove suza koje teku ...šta čekate...da prvo rešite lične probleme pa onda....koliko to dugo traje-pa onda....od koje godine vičete 2012...2012...2012...2012...2012... ili da budemo konkretni-29 meseci..jel' toliko beše...
Ne zabrinjava me ništa, postoji univerzalni UNIVERZUMSKI zakon koji reguliše sve.
Izbor je na svakom pojedincu,hoćemo li se osvestiti-jer je to bila prvobitna uloga ega-OSVEŠĆUJEM SE UTELOVLJAVAM BOŽANSKO U OVOM TELU.Kako ono beše,ko je ono rekao''MOĆI ĆETE ČUDA DA ČINITE VEĆA NEGO MOJA''Uplašeni ste???Čega???Zar se Bog plaši samog sebe.
Ubrzajte taj proces , ne čekajte nepravdu da bi ste je izdržali, ne časite ,zaključajte se u sobu i uđite uđite otvorite srce i pretvorite se u leptira ,odlepršajte pogledajte prošetajte se bar našom planetom za početak i sebi zadajte zadatak-SADA SAMO OSEĆAM SVOJIM BIĆEM I HOĆU ISTINU,SADA SAMO GLEDAM SVOJIM SRCEM I HOĆU ISTINU.Vidite lica onih koje smatrate nepravednicima i setite se bajke''Snežna kraljica''.Da li im je nešto upalo u oko pa ne vide dobro?Ako zamislite da i srce ima vid,da li im je nešto zablokiralo srce pa ''ne vide'' dobro?