Čestitam ti prilično uspešnu godišnjicu učlanjenja i učestvovanja u radu foruma na sajtu „Objave“. I ja redovno posećujem tvoje teme...
I čestitam ti savladavanje komplikovane procedure za pisanje elektronske „otvorene knjige“ i uspešan početak knjige „Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti (praktična tumačenja i preporuke)“!
Snimak koji ti šaljem napravljen je astralnoim digitalnom kamerom sa teleskopom. Ova kamera se može kupiti u astralnim fri-šopovima, članovi foruma koji zalaze „preko grane“, u Astral, mogu naći jednostavnije modele po nižim cenama (i za 200A€, tj. astralnih evra).
Shvataš da je snimak malo bleđi, jer kod nas nema materije...
Nastavi uspešno svojim Putem i u 2009. godini!
Tvoje [b]Više Ja[/b]
iz Eteričnih Oktava Svetlosti!
Evo, upravo otvaram tvoj e-mail sa porukom i snimkom!
Vidim da je kod tebe sve dosta slično kao i kod nas na Zemlji! Čak se i kod nas može naći ovakvo staro stablo, i ovakva trava, i ovakva njiva u pozadini...!
Dopada mi se tvoj postupak, pozivam Viša Ja drugih članova foruma da slede tvoj primer i pošalju svoje snimke svojim fizičkim telima!
(REZIME: „sudar“ sasvim suprotnih gledišta i verovanja: onih koji su okrenuti svetu iluzija i onih koji su okrenuti novoj duhovnosti; jedni drugima ne možemo dokazati pouzdanost svojih gledišta, jedni drugima možemo ličiti na šizofreničare; i svako od nas stavlja svoju pažnju i energiju „na kocku“, u korist onoga u šta veruje.)
[/b]
1) Oni koji su okrenuti novoj duhovnosti, sagledavaju sva dešavanja u sebi i oko sebe na način koji je ljudima koji su (i dalje) okrenuti svetu iluzija – vrlo čudan: verovati u „nekakvu“ smenu kosmičkih ciklusa, u „nekakva“ „bića“ i Bića Svetlosti , u njihove poruke, u komunikaciju sa njima, u nekakve velike kosmičke i duhovne preokrete...!
2) Niko nikome u tom „sudaru“ sasvim suprotnih gledišta i pogleda na svet i kosmos ne može dokazati da je u pravu i da onaj drugi greši. Smenu kosmičkih ciklusa i postojanje Bića Svetlosti ne možemo dokazati onima čija svest nije otvorena za takve ideje, kao što ni oni ne mogu nama dokazati svoja gledišta, gledišta civilizacije koja se zasniva na nauci čija je osnovan pretpostavka – verovanje u odvojenost od Boga.
3) Na ovoj liniji neposredne smene kosmičkih ciklusa sve to je kao nekakva igra koja će trajati sve dok ne postane očiglednije i onima čija je svest zatvorena za sva sadašnja kosmička dešavanja – da se ipak „nešto čudno dešava“.
4) Dok se to ne desi, a mi koji smo okrenuti novoj duhovnosti verujemo u takav „scenario“, LIČIĆEMO JEDNI DRUGIMA NA ŠIZOFRENIČARE, koji kao svoju realnost vide nešto čega nema u „objektivnoj“ realnosti.
5) Za one koji su okrenuti svetu iluzija – mi koji smo okrenuti novoj duhovnosti UMIŠLJAMO neku drugu stvarnost, koja se ne može videti ni opipati...
6) Za nas koji smo okrenuti duhovnosti – oni koji su okrenuti iluzijama su kao „slepi kod očiju“, jer ne vide da je sve oko nas iluzija, ne veruju u Realnost koja je iznad, van ovog privremenog, propadljivog sveta iluzija.
7) I svako od nas stavlja svoju pažnju i energiju „na kocku“, u korist onoga u šta veruje: oni koji su okrenuti iluzijama – svojom energijom umnožavaju i ojačavaju iluzije, mi koji smo okrenuti novoj duhovnosti – svu svoju energiju ulažemo u duhovnost.
8) Izgleda da se ubrzano bliži vreme kada će postati mnogo očiglednije nego danas o čemu se radi. Ali, dok za nas koji smo okrenuti duhovnosti, i da se poakaže da sve nije onako kao što verujemo da jeste, ne bismo bili na nekom velikom gubitku, dotle kod onih koji su uronjeni u iluzije, kako se sve očigleddnije bude otkrivao „naš“, tj. Božanski svet, to mogu biti utoliko teži i bolniji potresi u njihovoj svesti – ukoliko su oni jače bili uronjeni u svoj svet iluzija.
Naučimo se da u svim životnim situacijama postupamo u skladu sa Božjom Voljom (Božanskim Zakonima), naučimo svoje lekcije u koje nas zakon uzroka i posledice bude dovodio!
Opredelimo se za to da u svakoj situaciji činimo pravilne izbore, izbore koji su u skladu sa Božanskim Zakonima, kako bismo i time odrađivali deo svog karmičkog tereta!
Opredelimo se za to da se izbavimo od svog ega, da služimo Bogu i svemu što je Bog stvorio!
Koristimo naša najobičnija dela, naše odnose prema ljudima i prema svetu koji nas okružuje, da bismo odrađivali svoju karmu!
Imajmo stalno na umu da mi u svakom trenutku u svom životu činimo izbore. i pritom svojim postupcima: ili odrađujemo prošlu karmu, ili stvaramo novu karmu!
* * *
[b]19. poruka-lekcija: ODLUKE-REŠENOSTI
1) Želim da u svim životnim situacijama postupam u skladu sa Božjom Voljom (Božanskim Zakonima)!
2) Želim da se izbavim od svog ega i da služim Bogu i svemu što je Bog stvorio!
NEKA MI BOG, MOJE JA HRISTA I UZVIŠENI ISUS (ili UZVIŠENI BUDA, ili bilo koji svetac) POMOGNU U OVIM MOJIM NAMERAMA!
Hvala Bogu, hvala Uzvišenom Isusu (ili: Uzvišenom Budi, ili bilo kojem svecu), hvala svim Svetlosnim Bićima koji pomažu Zemlji i čovečanstvu!
(REZIME: mi stvaramo karmu uvek kada delujemo po usmerenjima svog ega, a ne po Božanskim principima; stoga je naša karma direktno propocionalna stepenu našeg egoizma, stepenu naše odvojenosti od Božanskih Zakona, stepenu našeg neprihvatanja božanskih Zakona; ispravna duhovna praksa (čitanje molitvi, meditacije) ostaje kao važna u našem karmičkom čišćenju, ali takođe i sva naša ispravna dela, isprvani odnosi prema drugima i ispravni izbori u svakoj situaciji.) [/b]
1) Mi dobijamo Božansku energiju koja je izvor života u celoj vaseljeni. Mi tu energiju trošimo u saglasnosti sa slobodnom voljom koju nam je Bog dao.
2) Kada tu energiju koristimo u saglasju sa Božanskim Zakonima ove vaseljene, ta energija se vraća u Više svetove, sakuplja se kao naša blaga karma, kao naša „riznica na Nebesima“, u našem kauzalnom telu. (Iz dosadašnjih objašnjenja nije jasno da li se taj pojam odnosi na sva tri naša viša tela, ili posebno na neko od njih: Ja Hrista ili Više Ja, JA JESAM TO ŠTO JA JESAM i JA JESAM Prisustvo.)
3) „Lažno kvalifikovana energija“ ili energija koja se utroši po usmerenjima našeg ega i za jačanje sveta iluzija – „zamrzava“ se i popunjava naš karmički „prtljag“, SKLADIŠTI SE U NAŠA ČETIRI NIŽA TELA (u fizičkom, astralnom, mentalnom i eteričnom telu).
4) Onda stupa na snagu zakon uzroka i posledice ili zakon sličnosti...
5) Lažno kvalifikovana energija, koja nas stalno prati u životu – PRIVLAČI NAM ONE ŽIVOTNE SITUACIJE KOJE NAM JE NEOPHODNO DA PROÐEMO, DA BISMO NAUČILI LEKCIJE I DA BISMO U TIM SITUACIJAMA OVOG PUTA POSTUPALI NE U SKLADU SA VOLJOM SVOG EGA, VEĆ U SKLADU SA BOŽJOM VOLJOM, Božanskim zakonima.
6) U suštini: MI STVARAMO KARMU UVEK KADA NARUŠAVAMO VOLJU BOGA (Božanske zakone), I KADA DELUJEMO NA OSNOVU NAŠIH EGOISTIČKIH POBUDA.
7) STOGA JE NAŠA KARMA DIREKTNO PROPORCIONALNA STEPENU NAŠEG EGOIZMA, STEPENU NAŠE ODVOJENOSTI OD BOŽANSKIH ZAKONA, STEPENU NAŠEG NEPRIHVATANJA BOŽIJIH ZAKONA.
8) Naši pravilni izbori koje činimo u svakoj karmički zadatoj situaciji – odrađuju karmu. I svaki naš takav pravilni izbor približava nas Bogu i navodi nas da se oprostimo od jednog nerealnog delića nas samih, koji smo sami i stvorili.
9) Svaka situacija u životu predstavlja za nas mogućnost takvog izbora, s tim što mi nismo navikli na takav način razmišljanja: ako nas neko vređa – imamo izbor: da mu uzvratimo ili da istrpimo; ako imamo sat slobodnog vremena – imamo izbor: da ga utrošimo na duhovnu praksu ili na Božanske obrasce (slušanje prijatne muzike, gledanje lepih slika, odlazak u prirodu, itd.) ili na nebožanske obrasce (gledanje televizije, prazna ćaskanja, itd.).
10) U skladu sa kosmičkim ciklusima: mi smo u početku ciklusa započeli sa uranjanjem u materijalnost i karmički se opterećivali, akumulirali negativnu karmičku energiju.
11) A onda dolazi ciklus izranjanja iz materijalnosti, koji je tek počeo, i koji će trajati milione zemaljskih godina, kada ćemo stalno analizirati svoje prošle greške, i kada ćemo se ponovo i ponovo susretati sa jednim te istim situacijama, koje traže da se karmički „odrade“.
12) Praksa čitanja molitvi znači privlačenje dopunske energije u naš svet, kojom se može transmutirati negativna karmička energija, ALI AKO JOJ PRISTUPAMO SA ISPRAVNIM UNUTRAŠNJIM STREMLJENJEM I ISPRAVNIM UNUTRAŠNJIM MOTIVIMA, A TO JE NAŠA ŽELJA DA SE IZBAVIMO OD EGA, ŽELJA DA SLUŽIMO ŽIVOTU, ŽELJA DA SLUŽIMO BOGU.
13) Ispravna duhovna praksa (meditacija, čitanje molitvi) ostaju kao vrlo važna i u našem karmičkom čišćenju. Ali to ne znači da duhovnom praksom rešavamo sve probleme, tj. ne znači da je dovoljno da se samo posvetimo duhovnoj praksi, a da ne obraćamo pažnju na to šta radimo, kako se odnosimo prema drugima, kakve izbore činimo u životu.
14) ISPRAVNIM NAJOBIČNIJIM DELIMA, ISPRAVNIM ODNOSOM PREMA DRUGIMA I ISPRAVNIM IZBORIMA – MI ODRAÐUJEMO KARMU NE U MANJEM STEPENU NEGO KAD ČITAMO MOLITVE.
15) Idealno je da se paraleno „borimo“ na dva polja – i da ispunjavamo duhovnu praksu u užem smislu (meditacija, čitanje molitvi), i da se trudimo da u životu postupamo po Božanskim načelima.
Otkažimo u svojoj svesti svako ispoljavanje borbe, u tom smislu i ispoljavanje borbe protiv „palih anđela“!
Svaki put, kada se kod nas javi želja da se borimo protiv „palih anđela“, setimo se da taj princip imamo u sebi, da se ne možemo boriti protiv sebe samih, već da je naš zadatak da pomognemo palom anđelu da se vrati Kući, Bogu!
Pomozimo mu tako što ćemo se osloboditi svog karmičkog tereta, jer on, prisutan u naša četiri niža tela, smeta mu da se vrati Kući!
Ne vezujmo se ni za kakav sistem koji nas upućuje na put borbe!
Setimo se Učenja Isusa, setimo se Učenja Bude: niko od njih nije nas učio da se borimo protiv palih anđela!
Shvatimo: vreme se promenilo, neophodno je da se podignemo na novi nivo shvatanja Božanske Istine!
[b]20. poruka-lekcija: ODLUKE-REŠENOSTI
1) Želim da otkažem u svojoj svesti bilo kakvo ispoljavanje borbe protiv bilo koga![/b]
(REZIME: Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti, kojim su ovladavali samo posvećeni, od vremena Lemurije i Atlantide, u ovim vremenima postaje dostupno svima; njegovo otkrivanje i širenje u XIX veku, kroz radove E. P. Blavacke i kroz „Teozofsko Društvo“, povezano i sa iskrivljavanjima u američkoj varijanti; jedno od iskrivljavanja, prisutno ne samo u toj varijanti, već i u učenju zvaničnog hrišćanstva, tiče se i pada anđela i pada Lucifera; svi mi imamo u sebi „palog anđela“ u svojstvu petog principa ili Ja Hrista; naš zadatak nije da se borimo protiv njega-sebe, već da mu pomognemo, kroz karmičko čišćenje i ukidanje ega, da se on vrati Kući, Bogu.)
[/b]
1) Učenje Bića Hijerarhije Svetlosti dolazi nam iz Više Realnosti, tim Učenjem su vladali posvećeni u vreme drevne Lemurije i Atlantide. Pristup tim tajnim znanjima bio je otvoren za manji broj posvećenih, koji su iznova i iznova dolazili u utelovljenje, da bi podržali plamen Istine koji gori u ovoj fizičkoj oktavi.
2) Plamen Pravog Znanja nikada se nije ugasio, ali je bio dostupan vrlo malom krugu ljudi, koji su brižno čuvali ta znanja od profana.
3) Troje iz Hijerarhije Svetlosti, El Morija, Kutumi i Džval Kul inkarnirali su se u XIX veku i bili u mogućnosti da daju ta tajna znanja, formirali su organizaciju „Teozofsko Društvo“, za širenje tih znanja.
4) Na Zapadu je postojala, kao što i danas postoji u priličnoj meri, podozrivost prema idejama koje dolaze iz Indije i sa Tibeta. Stoga im je kao „prijemnik“ informacija, a radi njihove distribucije, služila E. P. Blavacka, kao i neki pripadnici aristokratskih krugova u Engleskoj.
5) Po njihovom diktatu bio je napisan „red“ knjiga. Oni su pažljivo odmerili sve što je trebalo da se štampa, da bi što većem broju ljudi mogla da bude dostupna Istina.
6) I zaista, plod tog truda koji je proizašao kroz rad E. P. Blavacke – sadržao je Istinu, ali je forma predaje informacija bila namerno zamagljena, da bi tom Istinom mogle da se koriste samo one inkarnirane duše, koje imaju neophodne „ključeve“ za raspoznavanje Istine.
7) Zadatak je bio ispunjen: na Zemlji je ostalo materijalno svedočanstvo drevne Istine, u vidu štampanih knjiga Blavacke. Iako je, ustvari, istinsko autorstvo ostalo na njima trojici.
8) Zrno znanja koje su posejali izraslo je u mnogim ezoteričkim učenjima tokom XX veka.
9) Međutim, pri prenošenju, to učenje je bilo „iskrivljeno“ i „zamućeno“ mnogim drugim učenjima koja su nastala u SAD-u. Radi se o iskrivljavanjima koja proizilaze iz specifičnosti američkog načina mišljenja. I, iako su El Morija, Kutumi i Kul namerno zamagljivali neke informacije, da se ne otkrije Istina NEPRIPREMLJENIM UMOVIMA, to je ipak istina bila zamućena lažima.
10) Došlo je vreme da se otkrije osnovna i glavna protivurečnost, koja se tiče pitanja PADA ANÐELA I pitanja PADA LUCIFERA. To pitanje je izloženo u „Tajnoj Doktrini“...
11) U tom pitanju sudaraju se dve tačke gledišta, dva pogleda na istoriju čovečanstva i dve koncepcije razvoja vaseljene. To je pristup svojstven istočnjačkoj filozofiji, koji je našao svoj odraz u religioznim sistemima u Indiji i na Tibetu, i pristup svojstven zapadnjačkoj svesti, proizašao iz nazora zapadne hrišćanske misli i iz amerikanizovanih novih učenja.
12) Vreme je da se preosmisli znanje dato u prošlosti i da se naša predstava o Istini podigne na viši nivo.
13) SVI MI IMAMO „PALOG ANÐELA“ U SEBI, U SVOJSTVU TAKOZVANOG PETOG PRINCIPA ILI JA HRISTA.
14) Naš zadatak nije da se borimo protiv palog anđela u sebi, već da ga oslobodimo, da može da se vrati Kući, Bogu. A oslobodićemo ga tako što ćemo očistiti svoja niža tela od karmičkog tereta. Oslobađajući se od nerealnog dela nas samih, od svog ega, mi povišavamo svoju svest do nivoa našeg Ja Hrista ili Anđela-Čuvara.
Poslednji put menjao plavizrak dana 11 Jan, 2009 02:34 am, izmenjena samo jedanput
(REZIME: mi nemamo pokazatelje pomoću kojih bismo znali koji deo svog karmičkog opterećenja smo preradili; ko je u stalnom kontaktu sa većeim brojem osoba – mora računati i na preuzimanje dela njihove negativne energije; tek ko se znatno duhovno razvije može da preuzetu negativnu energiju spontano prerađuje bez gubljenja unutrašnje ravnoteže; pokazatelj: ulazak u stanje bezuslovne sreće.)[/b]
1) U ovoj fazi Doba preobražaja svakako je za svakoga od nas prioritetno iskazivanje odluke-rešenosti da se oslobadimo u najvećoj mogućoj meri svog karmičkog opterećenja. Već je objašnjavano na više mesta na koje sve načine to možemo učiniti, odnosno na koje se sve načine to i mimo naše volje dešava.
2) Radi se o procesu koji je za naš nivo svesti još uvek vrlo tajanstven. Mi ne znamo ni koji deo karmičkog opterećenja se kada aktivira i prerađuje, da li samo našeg ili i tuđeg, preuzetog, ne znamo ni koji deo svog karmičkog tereta smo razgradili, jer se uglavnom radi zaista o velikim opterećenjima kod većine nas, o opterećenjima koja su stvarana tokom hiljade naših inkarnacija. U Učenju se kaže: radi se o tako velikoj količini negativne energije, da, kada bi se ona naglo oslobodila – prosto bi nas u trenutku „spržila“. Već i malo ubrzanije vraćanje karme, kod onih koji krenu na Put Posvećenja, vezano je za velike umutrašnje muke, koje, kaže se u Učenju, ne može svako da izdrži.
3) Naravno, mi i ne treba da se zamaramo svim tim pitanjima, jer nam ona ne pomažu u samom procesu transmutacije karme. Ono što je suštinsko već je isticano: važno je da iskažemo svoje opredeljenje i želju da se oslobađamo karmičkog opterećenja maksimalno koliko je to za nas moguće, da tražimo unutrašnje usmerenje i pomoć za taj proces, i da se sa smirenošću i verom suočavamo sa svim onim što u tom procesu bude iskrsavalo u nama i oko nas.
4) Neke opšte naznake u vezi sa situacijom na Zemlji...
5) Od novembra 2007. do novembra 2008. godine trajao je priod izdizanja Zemlje na viši nivo vibracija. Oni koji su u tom periodu bili „priključeni“ na taj proces, prolazili su kroz svoju „noć duše“. Krajem godine sledio je period karmičkog „svođenja računa“, što je već objašnjavano, i kada su se mnogi opet teže osećali.
6) Da li je tu kraj svim našim mukama... ?! Pa... sami smo izabrali da se inkarniramo u ovim najtežim vremenima...!
7) Kako za koga...! Oni koji su do sada uglavnom lagodno živeli, mogu očekivati početak prilično velikih muka ili „tumbanja“ u svesti, u toku ove godine. Jer će povišene vibracije Zemlje početi da deluju na njih. To bi bilo kao nekakvo kosmičko kontaminiranje.
8) Takođe i dalje će se dosta teško osećati oni koji su se i prilično karmički očistili, ali su SVOJIM NAČINOM ŽIVLJENJA I PROFESIONALNOM DELATNOŠĆU VEZANI ZA KONTAKTE SA VELIKIM BROJEM LJUDI. Jer princip je da duhovno razvijeniji, dakle i – karmički očišćeniji ljudi, upijaju negativnu energiju onih koji su manje duhovno razvijeni, u situacijama kada su u fizičkom kontaktu, jer su tada i njihove aure u kontaktu.
9) To je vid preuzimanja i prerade tuđe karme. Tek oni koji zaista dostignu visok nivo svesti, koji u velikoj meri pročiste svoje čakre – u ovakvim situacijama mogu prerađivati tuđu karmu lagodno, bez onih velikih muka koje mi ostali osećamo u ovakvim situacijama.
10) Iz Viših sfera je najavljeno da bi ova godina trebalo da bude masovnije prelomna u svesti ljudi, u smislu slamanja tvrdokornih obrazaca, slamanja konzervativizma, koji je, na primer, kod nas u Srbiji toliko izražen. Ako smo deo naroda u kojem se taj proces dešava, svejedno koliko smo duhovno razvijeni, posebno ako smo upućeni na stalne kontakte sa većim brojem ljudi, moramo računati na prilične unutrašnje i spoljašnje muke i ove godine.
11) To je taj princip svesti Bude, svejedno da li smo ga svesno usvojili ili ne – služenje svetu u tom smislu što se preuzima i prerađuje karma drugih.
12) Dakle, najlakše će biti onima koji su preradili priličan deo svoje karme, a žive negde daleko od ljudi (u nekom zabačenom selu, u šumi...). Ali, nije suština u tome da individualno uđemo u stanje blaženstva. Sve dok nam je to cilj – nećemo ga dostići.
13) Mi se jednostavno suočavamo sa nekim teškim energijama iz svoje podsvesti, ali nam je ceo mehanizam vrlo tajanstven. Neki su govorili kako su se već oslobodili svoje karme... Bilo bi dobro da je zaista tako, ali – mi nemamo pokazatelje pomoću kojih možemo da znamo koji deo svoje karme smo preradili i da li smo preradili „lavovski deo“ (izraz iz Učenja). Takođe, pitanje je da li smo toliko razvili svoju svest, da ne činimo nešto čime se aktuelno ne opterećujemo.
14) Nekih magolovitih pokazatelja ima. Sve dok ima situacija u kojima se loše ili teško osećamo, sve dok ima ma kakvih naših loših reagovanja – ima i negativne karmičke energije. Kada se oslobodimo „lavovskog dela“ svog karmičkog bremena – mi ulazimo u stanje BEZUSLOVNE SREĆE, ZADOVOLJSTVA. Tada nema ničeg što može da naruši naš unutrašnji mir i ravnotežu. Tada se aktivira i sposobnost prerade karme, preuzete, na primer, pri kontaktima sa ljudima, ali bez ikakvog narušavanja naše ravnoteže.
Rale, nije problem i da poruka ostane, ona je deo naših interakcija kroz koje prolazimo. Iskreno, niti je tvoja poruka izazvala ljutnju kod mene, niti povređenu sujetu. Ali me jeste u jednom smislu začudila... Smisao onih mojih fotografija i poruka uz njih je bio da se našalim na svoj račun, a sa logikom duhovnosti kojom se bavimo. I od svih tih ideja ti si se usredsredio na ideju koja je na našem forumu ipak marginalna - naš izgled. Da je u pitanju forum za manekenstvo - ona bi zaista bila bitna.
(Što se tiče brisanja - ni ja to ne znam, probaj sa "krstićem"...)