Ако се не може утврдити исправно време, онда Астрологија није наука, него забава. :roll:
Ја сам имао раније једног учитеља, правог магичара. Он се више ослањао на Тарот и на своја виђења, а умео је и да "полети". О Астрологији није имао појма, али се потрудио исто тако да ме смућује са помереним Зодијаком. Много ме нервирао.
Астрономија је тренутно највећи саботер Астрологије, а до скора су били у истом строју.
[quote="kamilica"]Mislim da u Astrologiji intuicija igra glavnu ulogu, a to znači da tumačiš horoskop tako da to odstupa od pravila, tj, da ne mora nužno da bude da su samo Sunce, Mesec i Asc najvažniji u tome.[/quote]Ово ми хришћани називамо "погађачки демон". Има ту доста истине, јер се заиста сваки успешан астролог ослања на интуицију. То је међутим извесна врста добровољне опседнутости, треба бити опрезан са тим. То је бољка свих мантичких вештина. Све је ипак бенигно у односу на Тарот. Чак и обичне карте делују страшно када их ређате као тарот, али и као пасијанс. Коцкице, домине...све је исти принцип. Ми од малена децу учимо тим "играма", па се сви на то навикнемо. Треба бити опрезан.
Када сам упознао своју жену (пре 16 година), израдио сам јој Хороскоп. Пре мене већ јој је радила натал нека циганка Ружа, одавде из НС, која јој је чудесно прецизно истумачила и прогнозирала. Упоредивши обе нат.карте увидео сам да је ова погрешно урадила корекцију и омашила за читав сат, чак се и подзнак променио.
У том моменту ми је једино било у памети како да се увалим Ружи за ученика. :lol:
Имала је дара, а то је увек било цени.
Данас сам изричито против прогноза и бавим се Астрологијом само истраживачки са дистанце. Психологија и симболика.
[b]Било шта да неком кажете већ сте у магијском колу.[/b]