[quote="Alphilda"]Pa, ako je marsu u ribama tesko da vidi zasta bi se borio....onda smo nasli promenu koja bi mogla da se desi...mars u ovnu uvek ima zasta da se bori. [/quote]
Hvala na ovom odgovoru!
Da, pa ovo bi bila stvarno velika promena, što se mene tiče. Cilj, usmerenost i odlučnost je nešto što mi je oduvek falilo. Mada nije to samo zbog Mars u Ribama...
Nego, sad razmišljam o nečemu u vezi natalnog horoskopa upošte... Pa možemo da se zadržimo kod ovog Marsa, kad smo već tu.
Moj Mars je u Ribama i u 10. polju, ali samo 10 polje nije u Ribama, nego u Vodoliji.
Kako se tumače kuće i planete u kućama ako nisu u znaku u kojem je sam vrh kuće? Šta je tu jače? Planeta u znaku, njen vladar ili vladar vrha kuće (ako planete nisu u tom znaku)? Što bi se reklo, ko je glavni gazda u toj situaciji? :)
Pratio sam ja dešavanja na nebu,pogotovo što mi se događaju neka neverovatna poklapanja.Koja se dese jednom u životu,a ovakva skoro nikada :D
Jupiter je poznat kao najveći benefik,donositelj sreće gde god se nađe.Valjda je i Jupi Jupi,nastalo od Jupitera :) .
Jupiteru treba oko godinu dana da obiđe jedan znak,što znači otprilike 12 godina da obiđe ceo krug.Merkur i Venera su brži i otprilike prelaze 1-1,5 stepeni dnevno.Što sve govori da preklapanje tih 3 planeta nije svakidašnja pojava.
Najzanimljivije u mom slučaju što mi se Jupiter nalazi u Ovnu u 12-toj kući na 24st22min,a Chiron isto u 12-toj na 28st04min.To jest obrazuju konjukciju ,i to mesto ,taj prostor između njih i oko njih mi je najjače,a ujedno i najranjivije mesto u horoskopu.
11 maja 2011 oko 11.55h ,tranzitni Jupiter dolazi tačno u minut na natalni Jupiter.Tranzitna Venera je udaljena samo na oko 10 minuta ,a tranzitni Merkur samo na oko 20 minuta od Jupitera :D
To nije kraj.Tek se zakuvava.
Tranzitni Mesec (U Lavu) mi dolazi na konjukciju sa natalnim Suncem i pravi trigon na sve ove 3 planete.I pravi trigon sa Plutonom.
Tranzitni Mars se nalazi pri kraju Ovna i obrazuje konjukciju sa natalnim Chironom,a ujedno i prima trigon od Plutona.Treba reći da i u natalnom imam trigon Mars-Pluton.Energetski izuzetno moćan trigon.
Tranzitni Pluton će biti u 5-toj kući (na sedmom stepenu) Meni se natalni Pluton nalazi u 5-toj kući ,isto na sedmom stepenu :lol:
Tranzitni Neptun će biti u 7-moj kući.Meni se natalni Neptun nalazi 7-moj kući.
Tranzitni Saturn će mi biti u konjukciji sa Natalnim Plutonom.
Tranzitno Sunce će biti u malo široj konjukciji sa Južnim Mesečevim čvorem (oko 6,5 stepeni orbisa,ali s obzirom da je to Sunce,može se uzeti za konjukciju)Ako ništa kao veliku simboliku.No šta je i horoskop do velika simbolika,koja deluje.
Sve to će se desiti 11 05 2011. Znači imamo sa obe strane granični broj 11.Kada saberemo sve brojeve 1+1+5+2+1+1 dobijemo isto broj 11.
Drugi tranzit.
Južni Mesečev Čvor mi je na 27st03min Bika.
18 maja 2011,negde oko 10.00 h. tranzitno Sunce dolazi tačno u minut na Južni Čvor.
Tranzitni Mesec dolazi na 9 stepeni Strelca ,na veliku kraljevsku zvezdu Antares,to jest tačno na moj Neptun,a ujedno i pravi i konjukciju sa natalnim Mesecom
Jupiter će se naći tačno na sredini konjukcije natalnog Jupitera i Chirona :)
Datum 18 05 2011 , 1+8+5+2+1+1 =18 .Opet imamo broj sa kojim je sve počelo,a ujedno 1+8 = 9 .
Zašto ja sve ovo pišem.Čisto da pokažem slobadidiju gde mu je mesto :lol: :lol:
His sword of steel was valiant, of adamant his helmet tall, an eagle-plume upon his crest, upon his breast an emerald.