Upoznao sam makar stotinak srpskih najviših funkcionera u poslednjih 10 godina i mogu reći da nemaju oni baš neki kapacitet i da svetski lideri nisu baš oduševljeni njima iz brojnih razloga, a jedan od razloga je i u tome što naši političari, čast sjajnim izuzecima, previše usko gledaju samo na sebe i svoje lične interese. I zaista ne znam u kojoj meri su naši političari zaista upućeni u zakulisna svetska zbivanja, sa jedinim eventualnim izuzetkom najuže grupe oko Tadića.
Pored toga, upoznao sam jako mnogo nižih zvaničnika medju strancima. Oni tek nemaju pojma šta se dešava. Oni odbacuju svaku mogućnost da se bilo šta neobično dešava. Jednostavno, u tim nižim državnim i političkim strukturama, ljudi se bave svojim karijerama i uopšte ih ne interesuju pitanja kojima se mi bavimo na ovom forumu. To važi kako za Srbiju, tako i za bilo koju drugu zemlju na svetu. Jedino ukoliko neko nešto zna, to su oni iz samoga vrha, ali mislim da ovi naši pojma nemaju, sa izuzetkom našeg najsnažnijeg političara.