[url=http://www.fotorola.com/][img]http://www.fotorola.com/uploads/32871e4517.jpg[/img][/url]
[b]6. poruka-lekcija[/b] (A180505)
Obratimo se svom Višem Ja za savet i usmerenje, sa zapitanošću: koja je duhovna praksa najbolja i najefikasnija za razvoj naše duše (čitanje molitvi, meditacija, mantri, itd.), ispunjavajmo onu duhovnu praksu za koju od našeg Višeg Ja dobijemo usmerenje da je za nas najbolja!
Savladajmo svaku ljudsku strast! Setimo se: mi i dolazimo u utelovljenje da bismo savladali naše strasti, da bismo se izbavili od njih!
UPRAŽNJAVAJMO MEDITACIJU, JER NAS ONA MOŽE OSLOBODITI OD LJUDSKIH STRASTI I ŽELJA!
Setimo se da su cilj i zadatak svake meditacije – postizanje stanja bez misli, stanja potpune smirenosti uma, jer kada uspemo da smirimo svoj um, dovodimo u harmonično stanje naša unutrašnja osećanja!
Uzvisimo pomoću meditacije svoju svest do tih visina, koje nam dozvoljavaju da uđemo u drugi, realni svet, i da boravimo u njemu! Steknimo meditativnu sposobnost, da bismo dobili pristup energijama i znanjima Viših svetova!
Meditirajmo, neka pritom na našu svest deluju energije suptilnog sveta! Ne moramo da znamo sam mehanizam, kako proizilazi to dejstvo...!
Uđimo u stanje meditacije u veoma dobrom, uravnoteženom stanju, ispunjeni Božanstvenošću i usmereni na Božanski sklad, da bismo na taj način pali pod uticaj visokih vibracija i čistih energija!
Ne pristupajmo meditaciji dok smo ispunjeni egoističnim željama i sklonostima, DA NE BISMO DOBILI OJAČAVANJE SVOJIH NEGATIVNIH CRTA!
Setimo se da se u suštini sve određuje time koliko smo sposobni da prevladamo i smirimo svoj ego pred početak meditacije!
Setimo se da svaka meditativna praksa, kao i sve drugo u našem svetu, nosi dvojni karakter, i efekat koji dobijamo određen je u potpunosti našim motivima i unutrašnjim stremljenjima!
Pazimo da u toku svoje meditacije Božansku energiju ne trošimo na motive svog ega, jer time samo stvaramo karmu!
Pristupajmo svakoj meditativnoj praksi samo u potpunoj smirenosti pred Voljom Boga i u trepetu pred Njegovom moći!
Setimo se: samo onda, kada su naši motivi čisti, mi možemo da uzvisimo svoju svest do tako visokih vibracija, da dobijamo pristup savršenim Božanskim energijama, koje će od nas vajati novog čoveka, Božanskog po svojoj suštini!
Posvetimo meditaciji onoliko vremena koliko možemo, idealno bi bilo sat i po-dva svakodnevno, ako ne možemo: bar 15-20 minuta svakodnevno!