U vremenima i periodima kada nas udaraju Šaumbra simptomi, pa čak i nakon što izađemo iz nekih od njih, preporučuje se da najbolji oblik služenja bude - u tome da sebe popravljamo, sebe čistimo i radimo na podizanju svoje svijesti.
Služenje ne samo u periodu smetnji izazvanih globalnim promjenama, nego i u ovom sadašnjem trenutku, mijenja polako svoj oblik i od onog služenja
"velikim i značajnim ciljevima" ono se preobražava u rad na sebi...služenje sebi i vlastitom duhovnom razvoju je najbolje što možemo učiniti upravo sad, u ovim vremenima.
Naime, vrijeme naplate karme se toliko ubrzalo i sve je već krenulo toliko precizno svojim tokom, i kad su u pitanju pojedinci i čitave zemlje i nacije
da postaje veoma teško ili bolje reći - nažalost, nepotrebno pomagati drugima...Kažem, na žalost, jer sada svako i to ubrzano žanje ono što je posejao...u takvim okolnostima najbolje toj osobi a i brojnim drugima možete pomoći tako što širite svoje vlastito svjetlo, podižete svoju svjesnost i na taj način utičete na okolinu u kojoj živite.
Bez puno priče, bez velikih i značajnih misija životnih, nego samo i isključivo - rad na sebi i spoznavanje svijeta oko sebe...
Znam da se to nekima koji sada žele pomoći cijelom svijetu jer tako osjećaju u sebi, takva preporuka neće dopasti, ali nemojte mi vjerovati. Probajte sami sada služiti drugima tako što ćete im aktivno početi pomagati na bilo koji od duhovnih načina i bit ćete nemalo iznenađeni. Naime, može se desiti da budete odbijeni i to vrlo grubo...ili u najboljem slučaju da će vas ljudi saslušati ali im ništa od toga neće zaista ući u glavu i neće više želeti da se sastanu s vama i slušaju ponovo ono što im imate za reći...
Toliko zasad. U stisci sam s vremenom pa nemam sad vremena više ovo objasniti...